6412 keer bekeken

BEDREIGINGEN EN GOLF VAN LIQUIDATIES in Amsterdam

 • zondag 17 juli 2022 @ 00:42
  #144
  reactie op (#142) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #25UPDATE: VRIJHEID VAN MENINGSUITING. Dit is NU IN GEVAAR bij een OPMERKELIJKE MAAR DISPROPORTIONELE BESLISSING RECHTBANK, inzake het 'Marengoproces'?? Oorzaak: het AD had per ongeluk over dit proces heel korte tijd een uitzending even ONLINE STAAN op AD.nl en dat is/was ten strikste verboden ivm alle veiligheidsmaatregelen, al diverse liquidaties op mensen betrokken bij (-)....

  HET WAS ECHTER een menselijke fout daarin van het AD en deze hebben direct weer hersteld en bij Justitie, rechtbank etc. excuses aangeboden enz. En dat er b.v. een straf zou komen als geen énkele LIVE opname meer voorlopig was te begrijpen. MAAR, HET AD MAG ALS VRIJE NIEUWSGARING niet meer in het geheel BIJ  HET PROCES ZIJN?! Dat nu is een buitenproportioneel besluit en bovendien:

  VRIJHEID VAN MENINGSUITING, verslag van en nieuwsgaring over zo'n belangrijk proces wordt daarmede door de Rechtbank beperkt in hevige mate en grote vragen daarover ook bij vele hoofdredacteuren van nieuwsmedia. Terecht?! Hopelijk draaien ze dat weer terug dát verslaggevers van het AD tóch wel in persoon bij vervolg rechtzaak kunnen en mogen zijn. Ook in een groot maatschappelijk belang. Het was niet met opzet....

  Op en volg ook daar dit verder: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ en ook http://justittieledwalingen.clubs.nl/ en Zie ook  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/  o.a. ook Forum/Waarschuwingen/Nepnieuws

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP

  NOS Nieuws•Gisteren, 15:05

  Hoofdredacteuren: weren AD bij Marengo-proces is onaanvaardbaar

  Het Genootschap van Hoofdredacteuren roept het bestuur van de rechtbank Amsterdam op opnieuw te kijken naar het besluit om journalisten van het Ate weren bij het Marengo-proces. Het Genootschap noemt de opgelegde maatregel een "niet te aanvaarden aantasting van de journalistiek".

  Gisteren werd bekend dat AD-journalisten de rest van het jaar niet meer welkom zijn bij het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi. De krant heeft eind juni per ongeluk een aantal minuten van de rechtszaak live uitgezonden op de website, terwijl dat verboden is omdat de namen van de verdachten eerst moeten worden geanonimiseerd.

  Aantasting van persvrijheid

  Het AD meldde achteraf dat het om een interne fout ging die onmiddellijk is hersteld. Desondanks mogen journalisten van de krant de zaak dus niet meer bijwonen, oordeelde de rechtbank. Het Genootschap van Hoofdredacteuren zegt er in een reactie begrip voor te hebben dat de rechtbank de "ernstige" fout niet ongemerkt voorbij laat gaan, maar vindt de opgelegde maatregel te zwaar.

  "Door het werk van een totale journalistiek organisatie op deze manier aan banden te leggen, grijpt u direct in in de berichtgeving door het AD en daarmee in een grondrecht in Nederland: de persvrijheid", aldus het Genootschap in een brief die is ondertekend door voorzitter Marcel Gelauff (NOS). "Anders gezegd: u straft een grote journalistieke organisatie inclusief al haar lezers collectief na individueel falen."

  Extra druk

  Volgens het Genootschap is het onaanvaardbaar dat een journalistieke organisatie gedurende bijna een half jaar wordt geweerd bij een "zeer belangrijk en zeer relevant nieuwsonderwerp, dat meerdere facetten van onze rechtsstaat en democratie raakt". Bovendien vreest de organisatie dat door de maatregel extra druk wordt gelegd op de journalistiek, in een tijd dat journalisten veel te maken hebben met intimidatie en pogingen hun werk moeilijker te maken, schrijft het Genootschap.

  Gisteren liet AD-hoofdredacteur Rijpma al weten dat ze de sanctie zwaar vond, maar deze wel accepteert. De secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, Thomas Bruning, noemde het op Twitter alarmerend "dat de rechtbank een medium zo'n zware sanctie oplegt voor een menselijke fout".

  Wie zijn de verdachten en slachtoffers in het Marengo-proces? Het netwerk rond Taghi wordt hieronder uitgelegd:

  Sla over Zie video in oorspronkelijke artikel 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 07 juli 2022 @ 00:28
  #143
  reactie op (#141) herman_dad

  Goedemorgen, PROCES MOORD PETER R. de VRIES BEGONNEN vervolg: ONDERZOEK IN ZAAK HEROPEND, BESLIST RECHTBANK. Nieuwe feiten al enige tijd maar nu bekend, in de zaak naar voren gekomen. Mogelijk een getuige die de link naar 'Taghi' kan leggen? Bovendien zijn er andere verdachten de afgelopen week aangehouden, waaronder de 2 die vermoedelijk direct na de aanslag de foto's namen en direct via social media verspreiden. Nog twee arrestaties voor betrokkenheid bij moord Peter R. de Vries

  Het was vandaag precies een jaar geleden al weer dat de aanslag plaats vond. Veel herdenkingen op tv.  

  Leest u zelf het belangrijkste in het liveblog van NOS-Nieuws ......Komende tijd hier zeker ook weer update's zoals in veel forumartikelen hier en blijft u volgen....?! Gezien de maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 29-07-22 09.00 uur: 

  UPDATE 16-07-22 09.00 uur: 

  UPDATE 11-07-22 17.00 uur: RECHTSZAAK De Vries, uitspraak uitgesteld, zie ook verder bij Marengoproces, (Taghi) die hier door een nieuwe getuigeverklaring toch aan gelinkt wordt en Taghi zelf kreeg hulp van omgekochte bewaker o.a. bij berichten zenden en aansturen vanuit de EBI (!!) w.o. waarschijnlijk dus ook de moord op De Vries?   

  UPDATE 09-07-22 09.00 uur: 

  ANP

  NOS Nieuws•Vandaag, 18:51

  Een jaar na de moord op Peter R. de Vries is de zaak nog in volle gang

  Op 6 juli 2021 klinken er 's avonds in de Amsterdamse Lange Leidsedwarsstraat vijf kogelschoten. "Dwars door die kk hoofd en lichaam. Hij is dood", stuurt de vermoede schutter kort daarop naar zijn contactpersoon. Het slachtoffer is misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die zojuist de studio van RTL Boulevard heeft verlaten. Hij overlijdt negen dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

  Ruim een jaar na de aanslag, op 14 juli, zou de rechtbank uitspraak doen in de moordzaak. Maar of dat nog doorgaat werd vandaag plotseling onzeker: de rechtbank maakte bekend de behandeling van de zaak te heropenen. Het Openbaar Ministerie heeft namelijk nieuwe bewijsstukken aangedragen tegen de twee verdachten.

  Het gaat om de 22-jarige Delano G. en de 36-jarige Pool Kamil E. Justitie wil dat zij allebei levenslang de cel in gaan. In G.'s geval is dat omdat hij schoot, voor E. geldt dat hij als chauffeur van de vluchtauto fungeerde en voorverkenningen deed. Maar wanneer zij worden veroordeeld, betekent dat allerminst dat de zaak rond Peter R de Vries is afgerond.

  Al langere tijd wordt vermoed dat de moord op Peter R. de Vries verband houdt met Ridouan Taghi. De Vries trad namelijk op als vertrouwenspersoon van Nabil B., die kroongetuige is in een omvangrijke zaak tegen Taghi. De officier van justitie zei eerder dat de strafzaak tegen de topcrimineel vermoedelijk aanleiding is geweest voor de moord op De Vries. Maar nog niet eerder kon het OM officieel aantonen dat er een link was tussen de twee. Nu zijn er nieuwe aanwijzingen.

  Terugblik op de 6 juli 2021, de dag dat Peter R. de Vries werd vermoord.

  3:47  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Een jaar na de aanslag op Peter R. de Vries: de schok, de bloemen en het afscheid

  Nieuwe verdachten

  Afgelopen week werden drie nieuwe verdachten aangehouden in het rechercheonderzoek naar de moord. Een 27-jarige Nederlander is opgepakt op Curaçao en een 26-jarige Nederlander is aangehouden in Spanje. Volgens Het Parool zouden zij de moord hebben vastgelegd en de filmpjes verspreid. De derde is een 27-jarige Pool uit het Gelderse Ochten.

  Deze Pool, Krystian M., wordt gezien als de man die de moord aanstuurde. In de rechtbank bracht justitie M. vandaag in verband met Taghi. Dat gebeurde in een andere zaak, namelijk die rond neef en advocaat van Taghi, Youssef T.

  Youssef trad in 2020 toe tot Taghi's advocatenteam en mocht zijn neef sinds maart 2021 als raadsman bezoeken in de extra beveiligde inrichting. Maar bij die bezoeken functioneerde Youssef volgens justitie ook als "postbode". In de gesprekken kreeg Youssef volgens justitie informatie doorgespeeld in schriftjes, bedoeld voor personen buiten de gevangenis. In een zo'n brief zou Taghi opdracht hebben gegeven om zijn ex-zwager tot invalidens toe te mishandelen.

  Advocaat Youssef speelde die opdracht buiten de gevangenis via-via door aan een Poolse man: Krystian M. Die werd maandag in zijn cel opgepakt, waar hij vastzit op verdenking van een poging tot moord in Zeewolde vorig jaar.

  Marengo

  Eind vorige maand werd in het omvangrijke liquidatieproces Marengo levenslang geëist tegen hoofdverdachte Ridouan Taghi en vier medeverdachten. Ze zijn volgens het OM verantwoordelijk voor zes liquidaties, drie moordpogingen en het treffen van voorbereidingen voor nog eens vier liquidaties.

  Nabil B. functioneert als kroongetuige in het Marengo-proces. Zijn broer werd gedood, net als zijn advocaat, Derk Wiersum. In de zaak-Wiersum werd twee keer 30 jaar cel opgelegd aan de uitvoerders van de moord. Het OM had levenslang geëist en tekende beroep aan.

  Wie de opdracht voor die moord gaf, is nooit officieel vastgesteld. Maar ook die zaak - net als de moord op de broer van de kroongetuige - wordt door justitie in verband gebracht met Taghi. "Hoe reëel is het dat de opsomming van deze moorden als louter toeval bestaat?", zei de officier van justitie daarover.

  Spoor naar Taghi?

  Volgens het OM stuurde M. dus ook de moord op de misdaadjournalist aan. In versleutelde berichtjes zou hij de twee uitvoerders hebben verteld wat zij moesten doen. Die versleutelde berichten stonden op een Google Pixelsmartphone, die in de gestolen auto lag waarin Delano G. en Kamil E. werden gearresteerd. 45 minuten na de schietpartij werden zij op de A4 aangehouden.

  Ook als G. en E. deze maand worden veroordeeld, is de zaak-De Vries nog niet afgerond. Het onderzoek naar andere vermoedelijke betrokkenen, zoals Krystian M., loopt nog. Of het spoor uiteindelijk echt naar Ridouan Taghi leidt, zoals justitie vermoedt, moet nog blijken.

  Monument

  De gemeente Amsterdam maakte woensdagavond in RTL Boulevard bekend dat er een herdenkingsmonument voor Peter R. de Vries op het Leidseplein komt. Het publiek mag meedenken hoe het eruit komt te zien. Wanneer het monument er komt is nog niet bekend. Woensdag is ook bekend gemaakt dat Stichting de Gouden Tip verder gaat als de Peter R. de Vries Foundation. De stichting zet zich in voor onopgeloste zaken.

  Gewijzigd op 2022-07-29 08:21:04
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 16 juni 2022 @ 00:27
  #141
  reactie op (#139) herman_dad

  Goedemorgen, PROCES MOORD PETER R. de VRIES BEGONNEN vervolg: DE VERDEDIGING AAN HET WOORD EN VRAGEN, voor de Pool dan, VRIJSPRAAK? Zie overigens het LIVEBLOG zelfs daarover. Buiten nog de klimaat/stikstof perikelen en uiteraard de oorlog nogmnaals: 

  Leest u zelf het belangrijkste in het liveblog van NOS-Nieuws ......Komende tijd hier zeker ook weer update's zoals in veel forumartikelen hier en blijft u volgen....?! Gezien de maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:15

  Advocaten verdachten zaak De Vries beklagen zich over OM, willen vrijspraak

  Rechtbanktekening van verdachten Kamil E. (links) en Delano G. ANP

  De advocaten van de verdachten van de moord op Peter R. de Vries vinden de eis van levenslang voor hun cliënten veel te zwaar. De verdediging van Delano G. (22) stelt dat er geen direct bewijs is dat hij de schutter is en hekelt het gebruik van anonieme getuigen in het dossier.

  G. zelf nam aan het einde van de dag nog kort het woord. "Ik wil mijn medeleven tonen aan de nabestaanden. Ik wens u oprecht alle sterkte toe", sprak hij, om eraan toe te voegen dat zijn verklaring vast als ongeloofwaardig afgedaan zou worden.

  Over de ontwikkelingen van vandaag in de rechtszaal hielden we een liveblog bij. Dat is terug te vinden via deze link.

  De advocaten van de vermoedelijke chauffeur en 'verkenner' Kamil E. (36) willen vrijspraak omdat hun cliënt niet zou hebben geweten dat de misdaadverslaggever die avond zou worden neergeschoten.

  Op de tweede dag van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak was de verdediging aan zet, na de strafeis van het Openbaar Ministerie vorige week.

  De advocaten van G. vinden dat er geen sprake is van een eerlijk proces omdat deskundigen en getuigen uit veiligheidsoverwegingen anoniem in het dossier zijn gekomen en niet door de verdediging bevraagd konden worden. Ze willen dat de zaak tegen hun cliënt daarom van tafel gaat en stellen dat het anders vrijspraak moet worden vanwege gebrek aan bewijs. Op camerabeelden is volgens de advocaten niet te zien dat G. schiet en er zijn geen ooggetuigen die hun cliënt als de schutter aanwijzen.

  Advocaat: Verdachte wist niet wie De Vries was

  De andere verdachte tegen wie het Openbaar Ministerie levenslang eist, is door de politie herkend op camerabeelden. In sommige gevallen ontkent E. dat hij het is. Dat herhaalde vandaag ook zijn advocaat. "Dat je in het signalement past, betekent ook niet dat je het daadwerkelijk bent."

  Dat Kamil E. in de weken voor de moord meerdere keren in Amsterdam was, betekent volgens de advocaat niet dat hij bezig was met verkenningen. Hij zat onder meer in het casino. "Gokken, vrouwen, het gedoogbeleid van softdrugs: Amsterdam heeft een aantrekkingskracht op heel veel mensen."

  E. zou bovendien niet hebben geweten van het plan om De Vries te doden. "Hij is ongewild betrokken geraakt bij de moord op Peter R. de Vries", aldus zijn advocaat. Ook zou de Pool niet hebben geweten wie de bekende misdaadverslaggever was. "Dat het Openbaar Ministerie E. ziet als medepleger van de moord gaat veel te ver."

  'Helse beproeving'

  Ook de vriendin van Peter R. de Vries kwam aan het woord. "Hoe beschrijf je wat er gebeurt wanneer je geliefde op de meest gruwelijke wijze uit je leven wordt gerukt?", begon Tahmina Akefi haar verhaal in de rechtszaal. Ze schetste hoe ze plannen hadden om samen te wonen, te trouwen en een boek te schrijven. "Terwijl wij werkten aan onze toekomst, hadden deze twee bepaald dat Peter er niet meer mocht zijn. De stappen die Peter op 6 juli zette, hadden hem naar mij moeten brengen. In plaats daarvan eindigde hij in het ziekenhuis. Mijn wereld stortte in toen ik hoorde dat hij was neergeschoten."

  Ze zei het "een helse beproeving" te vinden om op twee meter van "twee kille moordenaars" te zitten. Het zwijgen van Delano G. vindt ze stuitend en ze benoemde ook de pijn die appjes over de liquidatie hebben veroorzaakt bij de geliefden van De Vries. In tekstberichten schreef G. volgens het Openbaar Ministerie na de moord dat hij De Vries "dwars door zijn kk-hoofd en lichaam had geschoten" en dat het slachtoffer dood is, "kk-dood".

  Akefi vertelde hoe ze nog altijd in ontkenning leeft. "Een deel van mij staat nog steeds langs de kant van de weg, starend naar mijn telefoon, naar de berichtjes die ik aan Peter stuurde, in de hoop dat de vinkjes blauw kleuren." Ze zei niet de illusie te hebben dat "deze twee gewetenloze figuren" een spoor van berouw hebben.

  Luister hier zelf naar de verklaring van Akefi, die niet in beeld gebracht is:

  1:50 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Partner Peter R. de Vries: 'Gewetenloze figuren, het doet ze niets'

  Vorige week maakten de kinderen van De Vries gebruik van hun spreekrecht. Dochter Kelly sprak de verdachten toen rechtstreeks aan. "Delano, ik kijk naar jou zoals je niet naar mijn vader durfde te kijken toen je hem van achter neerschoot."

  De Vries verliet op 6 juli vorig jaar om 19.26 uur de studio van RTL Boulevard aan de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam en wandelde naar de parkeergarage waar zijn auto stond. Enkele minuten later werd hij van achteren neergeschoten. Binnen een uur werden de twee verdachten klemgereden en opgepakt op de A4 bij Leidschendam. Peter R. de Vries bezweek negen dagen later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 09 juni 2022 @ 08:35
  #140
  reactie op (#138) herman_dad

  Goedemorgen, MARENGOPROCES VERVOLG: DIT GROOTSTE PROCES IS KENNELIJK OOK IN EEN BESLISSENDE FASE GEKOMEN. Nog naast het proces moord Peter R. de Vries dat er waarschijnlijk ook mee te maken, maar (nog?) niet bewijsbaar, vandaar apart behandeld.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 16-07-22 09.00 uur: Opmerkelijk, inderdaad stond het volgen van het proces heel even online, op AD.nl en een menselijke fout die binnen zeer korte tijd is hersteld. Maar dan GEHEEL UITSLUITEN VAN... is ook weer een te zware 'straf', bovendien 'persvrijheid'? 

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:50 • AANGEPAST GISTEREN, 17:25

  Taghi-proces: 'Geen enkele nabestaande durft erbij te zijn'

  De gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp, vandaag bij het Marengo-proces ANP

  In de rechtszaak tegen de groep rond Ridouan Taghi stond het Openbaar Ministerie vandaag stil bij de nabestaanden van de geliquideerde slachtoffers. Geen enkele nabestaande durfde aanwezig te zijn in de zittingszaal.

  Vandaag begon het OM aan herequisitoir in het Marengo-proces. Bij aanvang beschreven de officieren van justitie de zes slachtoffers in de zaak, van wie enkelen voor de ogen van hun familie zijn vermoord.

  Zo bracht een van hen zijn dochtertje naar koranles, toen hij werd doodgeschoten in zijn auto. Een ander was met zijn kind bezig met het konijnenhok in de tuin, toen de bel ging en hij van dichtbij werd doodgeschoten.

  Het OM denkt dat alle slachtoffers zijn vermoord in opdracht van Ridouan Taghi. De meesten van hen zaten zelf ook in de criminaliteit. "Het motief was meestal wraak. Omdat er was gepraat, of om te voorkomen dat er zou worden gepraat."

  Taghi aanwezig

  De zitting in het Marengo-proces ging opnieuw gepaard met veel beveiligingsmaatregelen. Naast Taghi zaten bijna alle verdachten in de zaal, samen met hun advocaten. Zij moesten er vandaag bij zijn van de rechtbank.

  "Normaal zou de zaal ook vol zitten met nabestaanden, maar hun stoelen zijn vandaag leeg en zullen leeg blijven", zei de officier van justitie. "Want er is geen enkele nabestaande die het heeft aangedurfd om aanwezig te zijn en zelf het spreekrecht durft uit te oefenen."

  Dit zijn de vermoorde slachtoffers in het Marengo-proces:

  NOS

  NOS

  NOS

  NOS

  NOS

  NOS

  Het OM ging ook in op de rol van kroongetuige Nabil B., die zelf meehielp bij enkele liquidaties en in ruil voor strafvermindering een boekje open deed over de rest van de organisatie. Nadat per ongeluk het verkeerde doelwit was geliquideerd, was hij bang zelf te worden vermoord en ging hij naar de politie.

  De verdediging heeft veel kritiek op de inzet van de kroongetuige, omdat hij onbetrouwbaar zou zijn. Het OM gaf vandaag toe dat hij handelde uit eigenbelang, niet omdat hij spijt had en uit het criminele milieu wilde stappen. "Maar dat doet niets af aan de betrouwbaarheid van zijn verklaringen."

  De verklaringen gaven volgens het OM voor het eerst zicht op de wereld achter de moorden. "En dat er nog anderen op de lijst stonden om te worden vermoord."

  Nieuwe slachtoffers

  Het onderzoek naar Taghi is volgens de officier van justitie begonnen om meer geweld te voorkomen. Zij noemde het dan ook "uitermate wrang" dat de zaak juist heeft geleid tot nieuwe slachtoffers. "De kroongetuige heeft een hoge prijs betaald. Zijn broer, zijn advocaat en zijn vertrouwenspersoon zijn vermoord."

  Veel bewijs in de zaak komt ook van onderschept berichtenverkeer. Volgens advocaten zijn deze berichten onrechtmatig verkregen en mogen ze niet gebruikt worden. Maar het OM benadrukt dat uit eerdere uitspraken al is gebleken dat de berichten, die oorspronkelijk waren versleuteld, wel degelijk als bewijs worden geaccepteerd.

  U mag het vonnis uit uw binnenzak halen en meegeven. Dan kan ik lekker in mijn cel blijven.

  Ridouan Taghi

  De komende weken gaat het OM dieper in op het bewijs tegen de verdachten. Op 28 juni volgt de strafeis tegen Taghi en zijn medeverdachten.

  Die kwamen vandaag niet aan het woord. Wel maakte Taghi aan het einde van de zitting een sneer naar een van de rechters. "U mag mijn vonnis naar de gevangenis sturen, dan hoef ik niet meer te komen."

  Toen de rechter benadrukte veel te verwachten van zijn verdediging en er nog geen enkel oordeel is geveld, herhaalde Taghi: "U mag het vonnis uit uw binnenzak halen en meegeven. Dan kan ik lekker in mijn cel blijven."

  De rechter: "Zo werkt het niet, meneer Taghi." Zijn reactie: "Helaas."

  Bekijk hier het netwerk rond Ridouan Taghi:

  Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Wie is wie rond het Marengo-proces?

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-07-16 08:30:15
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 08 juni 2022 @ 00:46
  #139
  reactie op (#115) herman_dad

  Goedemorgen, PROCES MOORD PETER R. de VRIES BEGONNEN: LEVENSLANG GEEIST TEGEN DE 2 HOOFDDADERS. Vermoedelijk nog iemand daarbij betrokken een andere man (Pool?) bij de telefoongesprekken direct na de aanslag. Het onderzoek daarnaar gaat uiteraard door en de Groep Taghi?

  Leest u zelf het belangrijkste in het liveblog van NOS-Nieuws ......Komende tijd hier zeker ook weer update's zoals in veel forumartikelen hier en blijft u volgen....?! Gezien de maatschappelijke impact op drie nieuwsclubs: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:32 • AANGEPAST GISTEREN, 18:07

  OM eist levenslang tegen beide verdachten van moord op Peter R. de Vries

  Rechtbanktekening van verdachten Kamil E. (L) en Delano G. (R) vandaag in Amsterdam ANP

  Het Openbaar Ministerie heeft een levenslange gevangenisstraf geëist tegen de twee vermoedelijke uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries. Justitie ziet de 22-jarige Delano G. als schutter en de 36-jarige Pool Kamil E. als chauffeur. "Het is voor het OM tot hier en niet verder", lichtte de officier van justitie de zwaarst mogelijke strafeis toe. "Als een verdachte dit zo gewetenloos doet, dan moet de maatschappij daartegen worden beschermd."

  Getuigenverklaringen, DNA-sporen, aangetroffen spullen in de auto van E. en bewakingsbeelden vormen volgens het OM voldoende bewijs dat de twee achter de moord zitten. Volgens het OM staat bovendien vast dat er sprake was van voorbedachten rade en hadden de verdachten louter een financieel motief. De officier van justitie sprak dan ook van een huurmoord.

  "In de eerste plaats is een partner, vader, vriend en steun van velen vermoord. Het onbeschrijfelijke verlies dat zij moeten dragen, is heel groot", zei hij in de rechtbank. Hij erkende dat G. nog jong is en een levenslange gevangenisstraf zeer ingrijpend is. Maar wat het OM betreft hebben de verdachten het "recht op vrijheid" met de moord verspeeld.

  Levenslang als glashelder signaal

  Volgens de officier is er lang getwijfeld tussen het eisen van de maximale straf van 30 jaar cel of een levenslange gevangenisstraf. Uiteindelijk werd gekozen voor het laatste, in het licht van de eerdere moorden op de broer en de advocaat van de kroongetuige.

  Met de strafeis wil het OM een voorbeeld stellen, zei de officier. Zo moet een "glashelder signaal" worden afgegeven dat moorden om angst en terreur te zaaien niet worden getolereerd. En dat ook voor mensen die niet zelf de trekker zouden hebben overgehaald, zoals chauffeur Kamil E., levenslang dreigt. "Met geen mogelijkheid kan in deze zaak met het opleggen van een tijdelijke gevangenisstraf worden volstaan", aldus het OM.

  'Ze wisten wie ze zouden vermoorden'

  Omstandigheden die tot strafvermindering zouden kunnen leiden, zijn er volgens justitie niet. De officier wees erop dat G. een strafblad heeft en er geen reden is om aan te nemen dat hij ontoerekeningsvatbaar is. E. werd in Polen tot meerdere jaren celstraf veroordeeld vanwege geweldspleging. Ook hem acht justitie volledig toerekeningsvatbaar.

  De Vries werd op 6 juli vorig jaar neergeschoten toen hij de studio van RTL Boulevard verliet, op weg naar zijn auto. "Niet wetend dat hij na de uitzending letterlijk zijn dood tegemoet zal lopen", aldus het OM.

  Volgens de aanklagers wachtte G. De Vries in de buurt van de studio in Amsterdam op, en schoot hij hem van achteren met meerdere kogels neer. E. deed volgens het OM voorverkenningen, gaf G. voorafgaand aan de moord aanwijzingen en fungeerde als chauffeur.

  De verdachten werden een uur later op de A4 door de politie klemgereden en aangehouden. De Vries overleed negen dagen na de moordaanslag in het ziekenhuis. "De verdachten die voor ons zitten, wisten heel goed wie ze zouden vermoorden", betoogde het OM.

  Vermoedelijke uitvoerders

  De huidige zaak richt zich alleen op de twee vermoedelijke uitvoerders, benadrukte het OM. "Het onderzoek naar de opdrachtgevers of andere betrokkenen is nog bezig en wordt door een ander team gedaan." Volgens het OM is nog niet duidelijk wie de persoon is met wie de verdachten communiceerden over de liquidatie.

  De officier zei dat de strafzaak tegen Ridouan Taghi vermoedelijk aanleiding is geweest voor de moord. "Het heeft er alle schijn van dat Peter R. de Vries zijn rol als vertrouwenspersoon van de kroongetuige in het Marengo-proces met de dood heeft moeten bekopen."

  In het requisitoir haalde het OM de moord op de broer van de kroongetuige aan en die op de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum - zaken die beide in verband worden gebracht met het proces tegen Taghi. "Hoe reëel is het dat de opsomming van deze moorden als louter toeval bestaat?", zei de officier van justitie.

  Delano G., de vermoede schutter, kondigde meteen al aan dat hij vandaag zou gaan zwijgen. Bij alle vragen die aan hem gesteld werden, beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

  Kamil E., die werd bijgestaan door een tolk, was wel veelvuldig aan het woord. E. zou de schutter hebben gebracht en gehaald. Ook zou hij De Vries voor de moord in de gaten hebben gehouden. E. herhaalde dat hij alleen had gereden en dat de berichten die op zijn telefoon waren gevonden niet van hem waren.

  Nieuw was dat er volgens E. een derde persoon in zijn auto had gezeten, waarover hij niet eerder verklaard had. Het ging volgens E. om een andere Poolse man, die op een bepaald moment in Amsterdam uitgestapt zou zijn.

  Kamil E. zei niet eerder over die derde persoon gesproken te hebben omdat hij ,"toch een verklaring moest vinden voor de chats in het Pools. Om mezelf te verdedigen. Ik ben onschuldig".

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 17 mei 2022 @ 07:53
  #138
  reactie op (#131) herman_dad

  Goedemorgen, MARENGOPROCES VERVOLG: PROCES TEGEN EX-MILITAIR KORPS COMMANDOTROEPEN VERDACHT DEELNAME aan Taghi's organisatie ACHTER GESLOTEN DEUREN vanwege veiligheidsredenen....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 20:53

  Zaak rond opgepakte commando om veiligheidsredenen achter gesloten deuren

  Archiefbeeld van een commando bij een training voor een missie in Mali in 2014 ANP

  De zaak rond de militair van het Korps Commandotroepen die in februari werd gearresteerd zal op verzoek van de verdediging achter gesloten deuren worden behandeld. Dat werd vandaag duidelijk in de rechtbank in Arnhem, waar de militair voor het eerst terechtstond.

  Volgens de rechtbank kan een openbare behandeling van de zaak de veiligheid van de verdachte en andere medewerkers van het Korps Commandotroepen in gevaar brengen.

  Verder kan dan ook mogelijk geheime informatie over operaties en de werkwijze van de commando's worden prijsgegeven. Meer details over het onderzoek zijn daarom niet bekendgemaakt.

  Drugs- en wapenhandel

  De 43-jarige sergeant-majoor uit Rotterdam wordt verdacht van de smokkel van 260 kilo cocaïne. Ook zou de commando hebben bemiddeld bij de handel in wapens.

  Daarnaast zou hij spullen van defensie achterover hebben gedrukt en informatie over de werkwijze, wapenuitrusting en systemen van de elite-eenheden hebben gelekt.

  Staatsgeheime missies

  De verdachte militair heeft tot nu toe niets verklaard. Volgens zijn advocaat wil hij dat wel, maar mag hij dat niet omdat hij dan ook zou spreken over staatsgeheime missies.

  De verdachte zou in beeld zijn gekomen tijdens onderzoek naar een crimineel contact van Ridouan Taghi. Ook daarover werden vandaag geen nadere mededelingen gedaan. Alleen de uitspraak in de zaak zal openbaar zijn.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 04 mei 2022 @ 00:26
  #137
  reactie op (#136) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg BEDREIGINGEN o.a. MEDIA: DE PERSVRIJHEID STAAT STAAT HIERDOOR ERNSTIG ONDER DRUK, NEDERLAND KELDERT DAARVOOR OP DE LIJST VAN LANDEN.... en dat komt dus NIET door b.v. de overheid (complottheorie dat zij juist...), maar JUIST DOOR DEGENEN die allerlei complottheorien als waar aannemen en het recht zich voorbehouden om daarin genoemde journaisten maar dus ook politici of zomaar anderen met een andere mening te bedreigen met de dood desnoods....    

  Zie ook vorige artikel over de aanleiding en terreur op social media door virusontkenners en complotdenkers, nepnieuwssites... Overigens zijn er ook enkele politieke partijen die voor deze ongewenste maatschappelijke situatie mede oorzaak en verantwooedelijk zijn, daarover later vandaag meer...

  Zie verder http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/  \forum/Waarschuwingen tegen/Nepnieuws oa. (!)  

  Zie o.a. Artikel 137d [Aanzetten tot haat, discriminatie of geweld] in deze dus van de 'virusontkenners' tégen allen die 'anders denken dan zij' en dat is de overgrote meerderheid van de (wereld)bevolking dan... angry 

  Zie en lees verder art. van NOS-Nieuws, Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • GISTEREN, 06:00 • AANGEPAST GISTEREN, 12:52

  Nederland scoort relatief laag op persvrijheidsindex, veiligheid journalisten onder druk

  Politie op het Mediapark, nadat RTL Boulevard naar Hilversum was uitgeweken ANP

  Nederland scoort dit jaar minder goed wat betreft persvrijheid dan naburige landen als België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit de jaarlijkse internationale persvrijheidsindex van Verslaggevers Zonder Grenzen (VZG), die dit jaar via een aangepaste methodiek is opgesteld. Nederland staat op plaats 28 van in totaal 180 landen.

  Ook de Scandinavische landen en bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en Costa Rica doen het beter dan Nederland op de nieuwe lijst. De lijst wordt aangevoerd door Noorwegen. Onderaan staan dictaturen en autocratiën als Noord-Korea, Eritrea, Iran, China, Egypte, Cuba en Vietnam.

  Om de persvrijheid in een land te bepalen, kijken de onderzoekers naar allerlei factoren. Die zijn dit jaar onderverdeeld in vijf categorieën. Het gaat dan bijvoorbeeld om veiligheid, wetgevingskader en politiek.

  Zo wordt gekeken in hoeverre journalisten hun werk kunnen doen, zonder dat er druk op hen wordt uitgeoefend door politici. Ook onderzoekt de organisatie in hoeverre er censuur is in een land en of journalisten bijvoorbeeld veilig kunnen werken. De ranglijst wordt gemaakt op basis van een vragenlijst die aan journalisten en ook aan onder anderen juristen wordt voorgelegd.

  Eerdere ranglijsten

  Het is niet de eerste keer dat VZG de persvrijheidsindex publiceert. Voorgaande jaren scoorde Nederland beter. Zo stond Nederland drie keer op plaats twee, onder Finland. Na 2018 daalde Nederland ieder jaar structureel één plek. Vorig jaar eindigde Nederland op plaats zes.

  Dat Nederland lager staat op de nieuwe ranglijst komt mede doordat de opstellers de methodiek achter de index hebben aangepast. Bij voorgaande edities werd gekeken naar zeven categorieën. Meer gewicht wordt nu gegeven aan de categorie veiligheid van journalisten. Vooral in die categorie scoort Nederland dit jaar laag.

  Binnen het berekenen van de veiligheidsscore tellen moorden op journalisten nu ook mee, en relatief een stuk zwaarder dan ontvoeringen van journalisten of gevangenisstraffen. VZG ziet de moord op Peter R. de Vries, die de vertrouwenspersoon was van de kroongetuige in het proces tegen Ridouan Taghi, in dat verband. Dat lijkt een belangrijke verklaring voor het zakken van Nederland op de ranglijst.

  In Griekenland werd met Giorgios Karaivaz ook een journalist vermoord, met als gevolg een flinke daling op de ranglijst. Griekenland staat nu als laagste EU-land op de ranglijst.

  'Het is een sluipend proces'

  In het radioprogramma Spraakmakers op NPO Radio 1 reageerde NOS-hoofdredacteur en voorzitter van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren Marcel Gelauff op het rapport:

  "Nederland zou zich diep moeten schamen. We zijn omlaag gekukeld in de ranglijst en er is alle reden om daarbij stil te staan. De persvrijheid staat op alle mogelijke manieren onder druk en dat is een sluipend proces. Op sociale media, op straat, in hoe journalisten bejegend en geframed worden. Ze worden uitgescholden en gedrag van journalisten wordt gecriminaliseerd door woorden als 'leugenaars' en 'oplichters' te gebruiken.

  Het lijkt gewoon te worden om zo over journalistiek te praten. Dat zien we bij reacties van het publiek op de NOS ook, waar termen als fake news gebruikt worden. Maar die verzinnen ze niet zelf, het zijn termen die door een aantal politieke partijen gebruikt worden. De politiek heeft een grote verantwoordelijkheid om de journalistiek te steunen."

  Hij is ook kritisch op het gebrek aan transparantie door de overheid: "Beleidsmakers worden afgeschermd door legers voorlichters, primeurs worden kapotgemaakt, er wordt gelogen. Dat doet iets met informatievoorziening naar het publiek."

  Het Nederlandse Free Press Unlimited ziet een duidelijk aantal voorbeelden in het afgelopen jaar waarbij de persveiligheid in het geding was. Zo werd in Gelderland een fotograaf in zijn auto omgeduwd door een shovel en kreeg een Groningse journalist een brandbom door zijn brievenbus.

  Journalistenvakbond NVJ herkent dit patroon. De vakbond stelt dat het aantal ernstige incidenten met journalisten de afgelopen twee jaar enorm is gestegen. "Het klimaat is snel achteruitgegaan", zegt Paul Teixeira, die zich bezighoudt met het thema veiligheid. Hij ziet dat er met name door de coronacrisis meer polarisatie en agressie is tegen journalisten. "De lontjes zijn korter."

  Ook VZG ziet een verband met de coronacrisis. Volgens VZG werden journalisten door demonstranten tegen de coronamaatregelen ten onrechte vereenzelvigd met de overheid, wat leidde tot aanvallen op journalisten. Dat is een verschijnsel dat in meerdere Europese landen speelde, zoals in Duitsland, Frankrijk en Italië.

  Meer risico voor vrouwen

  Vorige maand publiceerde Free Press Unlimited al een rapport waaruit bleek dat de veiligheid van journalisten in Nederland afkalft. Specifieke groepen lopen meer risico, zoals freelancers, vrouwelijke journalisten en journalisten die schrijven over de georganiseerde misdaad.

  Free Press Unlimited noemt als voorbeeld het Marengo-proces, dat draait om de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Ook het besluit van de NOS om de logo's van busjes te verwijderen, ziet Free Press Unlimited als casus waarbij de veiligheid van journalisten onder druk stond.

  VZG noemt ook enkele andere zorgelijke ontwikkelingen over persvrijheid. De overheid doet er vaak lang over om informatie vrij te geven die journalisten opvragen, of geeft foutieve of incomplete informatie. Daarnaast signaleert VZG zorgen over of de regionale journalistiek overeind blijft en over het feit dat bijna alle kranten in handen zijn van twee grote uitgeverijen: DPG en Mediahuis.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 02 mei 2022 @ 00:27
  #136
  reactie op (#128) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #128 BEDREIGINGEN o.a. MEDIA: NU WEER Özcan Akyol en Hélène Hendriks ERNSTIG BEDREIGD DOOR (SOCIAL) MEDIABERICHTGEVINGEN of anderszins, vervanging van anderen op tv... of ZEG HET MAAR, als men ergens niet mee eens is (??) DIRECT BEDREIGINGEN of tengevolge van haatberichten op social media door anderen gekenmerkt wordt? Het wordt steeds extremer maar ook krankzinniger EN NEEMT HAND OVER HAND TOE? Extra werk ook voor de politie o.a.... 

  Zie ook vorige artikel over de aanleiding en terreur op social media door virusontkenners en complotdenkers, nepnieuwssites...

  Zie verder http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/  forum/Waarschuwingen tegen/Nepnieuws oa. (!)  

  Zie o.a.  Artikel 137d [Aanzetten tot haat, discriminatie of geweld] in deze dus van de 'virusontkenners' tégen allen die 'anders denken dan zij' en dat is de overgrote meerderheid van de (wereld)bevolking dan... angry 

  Zie en lees verder art. van NOS-Nieuws, Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •CULTUUR & MEDIA • VANDAAG, 11:42

  Özcan Akyol bedreigd, radioprogramma niet vanuit huis uitgezonden 

  Özcan Akyol als presentator van het tv-programma Sterren op het Doek in het Rijksmuseum ANP

  Programmamaker en columnist Özcan Akyol wordt ernstig bedreigd, vertelde hij gisteravond in zijn radioprogramma Onze man in Deventer. Daardoor kon dat programma niet worden uitgezonden vanuit Akyols woning in Deventer, maar verhuisde de uitzending op last van de politie naar Hilversum.

  Volgens de 38-jarige presentator zijn de bedreigingen gericht aan hem en zijn gezin.

  In het radioprogramma, dat zaterdagavond om middernacht live wordt uitgezonden, interviewt Akyol een gast vanuit zijn woonkamer. Gisteren was Koffietijd-presentator Pernille La Lau te gast. De uitzending kwam deze keer van het Mediapark, dat in de woorden van Akyol "onderhand een soort compound is, met alle bedreigingen die er zijn".

  In een toelichting aan de NOS vertelt de programmamaker dat de dreigementen vorige week vrijdag zijn binnengekomen bij het AD, waar hij een column heeft. "Zij waren geschrokken en stapten naar de politie", zegt hij.

  Geen permanente oplossing

  De recherche besloot dat de radio-uitzending van Akyol vorig weekend uit veiligheidsoverwegingen niet kon doorgaan. In plaats daarvan werd zaterdagavond een aflevering van Onze man in Deventer herhaald.

  Gisteren kon het programma volgens de politie wel live worden uitgezonden, maar dan vanuit Hilversum. Dat is geen permanente oplossing, zegt Akyol. "Het is geen optie om dit programma niet vanuit huis te maken. Dat is het hele format."

  Herkomst bedreigingen onduidelijk

  Het is niet de eerste keer dat de tv-maker uit Deventer te maken heeft met dreigementen. Twee jaar geleden kreeg een man uit Almere een taakstraf opgelegd omdat hij Akyol met de dood had bedreigd en via een anoniem Twitteraccount had gezegd dat hij diens toen 2-jarige dochter zou verkrachten.

  Uit welke hoek de huidige bedreigingen komen, is niet duidelijk. "Soms zijn het mensen met een migratieachtergrond die me een verrader noemen, soms zijn het mensen met racistische motieven", zegt Akyol daar zelf over. "Maar waar dit nu vandaan komt, kan ik niet goed herleiden."

  Volgens de programmamaker ligt er een aangifte bij de politie. De politie Oost-Nederland bevestigt desgevraagd dat er aangifte is gedaan en dat sprake is van ernstige bedreigingen. In het belang van het onderzoek en de veiligheid wil een woordvoerder geen details kwijt over de aard van de dreigementen. "We nemen dit heel serieus en het onderzoek is in volle gang."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-05-02 00:27:59
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 26 april 2022 @ 00:26
  #135
  reactie op (#134) herman_dad

  GoedemorgenMARENGOPROCES VERVOLG: OPMERKELIJKE VERKLARING NEEF en advocaat van Taghi: Hij wilde juist voorkomen dat er een gewelddadige uitbraak zou plaatsvinden??  Wel héél opmerkelijk....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 26-4-22 09.00 uur: 

  OS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 11:12

  Advocaat Youssef T. zegt dat hij uitbraak Taghi juist wilde voorkomen

  Rechtbanktekening van verdachte Youssef T. ANP

  Advocaat Youssef T. heeft juist geprobeerd om een mogelijk ontsnappingsplan van zijn neef en cliënt Ridouan Taghi te vertragen en voorkomen, zei hij vandaag in de rechtbank in Amsterdam. De verdachte en zijn raadslieden reageerden op de beelden die het Openbaar Ministerie anderhalve week geleden vertoonde in de rechtszaal.

  Op de beelden was te zien hoe Taghi en zijn advocaat tijdens gesprekken in de gevangenis boodschappen opschreven en de notities naar elkaar omhoog hielden. Volgens het OM bespraken ze zo een mogelijke uitbraak van Taghi uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

  Youssef T. was vandaag voor het eerst zelf bij zijn rechtszaak aanwezig. Over zijn positie als vermeende boodschapper voor Taghi zei hij: "Je wordt deelgenoot gemaakt van iets en als je er eenmaal in zit, probeer je er op een subtiele manier vanaf te komen."

  Volgens T. wilde hij niets te maken hebben met mogelijke ontsnappingsplannen van zijn neef en cliënt. "Het enige waar ik mee bezig was, was de boel deëscaleren." Dat moest naar eigen zeggen steeds "met een u-bocht". "Je bent heel voorzichtig met wat je zegt. Je probeert een beetje te rekken."

  Dat blijkt volgens zijn advocaten ook uit de dingen die hij opschreef in de EBI. Zo zou hij het feit dat er agenten op het dak van de EBI stonden hebben aangegrepen om Taghi van een ontsnapping af te houden. "Je kunt beter nog een jaar wachten", zou Youssef T. hebben aangegeven.

  Sussen

  "Hij probeerde steeds om te vertragen en te sussen", benadrukte zijn advocaat Haroon Raza vandaag. Zo ook bij een mogelijk plan om personeel van de EBI te laten gijzelen. Taghi vroeg zijn advocaat om vier namen van medewerkers door te geven aan iemand in de buitenwereld. Maar volgens Raza gaf T. die namen expres niet door omdat hij niet wilde dat er iets zou gebeuren. Op de vraag van de rechtbank of hij wel andere boodschappen heeft doorgegeven, wilde Youssef T. geen antwoord geven.

  De Extra Beveiligde Inrichting in Vught: de gevangenis waar nog nooit iemand uit is ontsnapt. Wat speelt er binnen en buiten de muren van deze gevangenis? NOS op 3 legt het uit:

  9:28 Zie video in oorspronkelijke artikel

  De gevangenis waaruit (nog) niemand ontsnapte

  Volgens Raza is het ook niet gek dat een advocaat briefjes omhoog houdt of fluistert met een cliënt. "Ik heb wekelijks zo'n soort overleg. Dan gaat het niet over uitbraakplannen en drugshandel, maar over het dossier."

  Deze manier van communiceren is volgens hem soms nodig om geheimhouding te waarborgen. Raza wees erop dat in het Marengo-proces advocaten zijn geschaduwd door de politie.

  Vrijlaten

  Youssef T. zei vandaag dat hij juist wilde stoppen als advocaat om onder de druk van zijn neef uit te komen. "Ik was bezig met solliciteren en werkte al als docent", zei hij.

  De verdediging vindt dat hij per direct vrijgelaten moet worden. Youssef T. is inmiddels geen advocaat meer en heeft een blanco strafblad. De verdediging opperde een contactverbod met Ridouan Taghi als mogelijke voorwaarde. "Graag zelfs. Hij wil hem ook niet spreken."

  De rechtbank besliste anders: Youssef T. moet voorlopig in de cel blijven.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2022-04-26 07:01:18
  handtekeningafbeelding