5347 keer bekeken

BEDREIGINGEN EN GOLF VAN LIQUIDATIES in Amsterdam

 • woensdag 14 augustus 2019 @ 00:25
  #29
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE POLITIEK WIL DEBAT OVER VUURWAPENGEWELD, nav de vele liquidaties of pogingen daartoe. 

  Amsterdamse driehoek komt met maatregelen tegen vuurwapengeweld

  NU.nl·9 uur geleden

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Voltallige raad Amsterdam wil debat over opleving vuurwapengeweld.

  De politie doet onderzoek in de wijk Hogevecht, nadat daar donderdag een man werd neergeschoten

   GISTEREN, 22:47

  BINNENLAND

  De voltallige gemeenteraad van Amsterdam wil snel in debat over de opleving van het vuurwapengeweld de afgelopen dagen. Dat hebben de fractievoorzitters van alle partijen laten weten. "Vuurwapens en geweld passen niet in onze stad", schrijven ze.

  De afgelopen vier dagen vonden er vijf schietincidenten plaats, waarvan drie in Amsterdam-Zuidoost. Een van die incidenten had een dodelijke afloop. De verdachte is inmiddels aangehouden. Eind juli kwam in hetzelfde stadsdeel al een 33-jarige man om, die volgens Het Parool in meerdere geweldszaken als dader en doelwit te boek stond.

  Bij een ander schietincident in Zuidoost raakte dit weekend een man gewond. Schutters in de wijken Geuzenveld en De Baarsjes hebben woningen geraakt, en in een geval zelfs doorboord met kogels. Voor een woning in Zuidoost werd gisteren bovendien een handgranaat gevonden.

  Zwaardere straffen

  De incidenten staan niet op zichzelf. Stadszender AT5 houdt een interactieve kaart bij van al het bekende vuurwapengeweld in de stad. De teller van dit jaar staat inmiddels op vijftig. Eerder besloten Amsterdamse rechters onderling om veel zwaarder straffen op te leggen voor vuurwapencriminaliteit in de stad.

  "Deze geweldsincidenten hebben vanzelfsprekend enorme impact op de betreffende buurten, de bewoners en de stad als geheel. Bewoners van Amsterdam moeten zich veilig kunnen voelen", schrijven de fractievoorzitters.

  In het debat, dat op 5 september moet plaatsvinden, willen zij hun "afschuw uitspreken over het toenemend geweld". Ook moeten de achtergrond van het geweld en mogelijke maatregelen aan bod komen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 10 juli 2019 @ 00:54
  #28
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #22: UTRECHTSE HOOFDAGENT OMGEKOCHT DOOR DE AMSTERDAMSE TOP-CRIMINEEL RIDOUAN T. Melden bronnen van het AD . Hij zou daar vele duizenden euro's mee hebben verdiend.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  'Hoofdagent Utrecht omgekocht door crimineel Ridouan T.'

   VANDAAG, 21:18

  BINNENLAND

  Een Utrechtse hoofdagent heeft als corrupt contact gewerkt voor de bende van de voortvluchtige crimineel Ridouan T. Dat meldt het AD na het inzien van een verklaring van kroongetuige Nabil B. Ook hij werkte met de criminele organisatie die in verband wordt gebracht met drugshandel en diverse liquidaties.

  De agent heeft volgens de krant onlangs strafontslag gekregen. Onafhankelijk daarvan zou de rijksrecherche onderzoek doen naar de beweringen van Nabil B. Volgens het AD heeft dat onderzoek tot een aantal serieuze verdenkingen geleid.

  De politie bevestigt het bericht niet. Wel zegt een woordvoerder dat anderhalve week geleden een Utrechtse agent strafontslag is aangezegd en dat er strafrechtelijk onderzoek naar hem wordt gedaan door zowel het korps Midden-Nederland als de rijksrecherche, die onafhankelijk opereert.

  Foto's

  De agent zou in opdracht van kroongetuige B. binnen de politiesystemen hebben gezocht naar bepaalde personen of foto's, schrijft het AD. Op zijn beurt kreeg B. opdracht van Saïd R., die wordt gezien als Ridouan T.'s rechterhand. De agent zou duizenden euro's hebben verdiend met de corrupte klusjes.

  Kroongetuige Nabil B. heeft volgens het AD ook getuigd over een corrupte ambtenaar, die kentekens zou hebben opgezocht van onder meer de vermoorde misdaadblogger Martin Kok. De politie bevestigt dit niet. Een andere verdachtmaking in het AD, tegen een Amsterdamse agent die corrupt zou zijn, wordt door de politie "met klem bestreden als pertinent onjuist".

  De kroongetuige heeft een reeks aan belastende verklaringen afgelegd tegen Ridouan T. en consorten. Uit zijn verklaringen, waarover het Parool eerder berichtte, zou blijken dat T. zeker acht liquidaties op zijn geweten heeft, twee mislukte moordpogingen en het voorbereiden van later verijdelde plannen om twee rivalen dood te schieten.

  Broer vermoord

  Nabil B. lijkt een hoge prijs te betalen voor zijn getuigenissen. Kort nadat hij kroongetuige was geworden, werd zijn broer vermoord. De dader werd veroordeeld tot twintig jaar cel, maar wil niet zeggen van wie hij opdracht heeft gekregen voor de moord. Per ongeluk heeft justitie ook de foto van Nabil B. verspreid, zo werd onlangs bekend.

  Het proces tegen de criminele organisatie waartoe ook Ridouan T. en Saïd R. zouden behoren gaat morgen verder. Zestien verdachten staan terecht voor verschillende moorden en pogingen daartoe. Volgens het AD, dat zich baseert op politiebronnen, wil justitie de twee voortvluchtige kopstukken van de organisatie bij verstek gaan vervolgen voor het uitlokken en medeplegen van liquidaties.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-08-14 00:20:38
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 juni 2019 @ 00:19
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, GELIQUIDEERDE MAN IS MOGELIJK SLACHTOFFER VERGISSING? Hij is eerder met iemand verward, met dezelfde naam en zelfs nagenoeg gelijkend op hem? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Slachtoffer schietincident Amsterdam is Turks-Nederlandse bokstrainer.

  INTER VISUAL STUDIO / ARJEN TUSHUIZEN

  VANDAAG, 09:49 AANGEPAST VANDAAG, 17:14

  REGIO

  De man die gisteravond is doodgeschoten in Amsterdam-Noord is thaibokstrainer Saban Berk. Hij kwam in het nieuws omdat hij verward werd met de voortvluchtige Turks-Duitse vrouwenhandelaar Saban B.

  De politie bevestigt dat het slachtoffer de 57-jarige Berk is. Waarom hij is doodgeschoten is niet bekend. Vrienden en bekenden reageren verbijsterd, schrijft NH Nieuws.

  Berk werd gisteravond rond 21.20 uur door zijn hoofd geschoten in de buurt van het sportcentrum waar hij lesgaf. Meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumateam werden opgeroepen, maar medische hulp mocht niet meer baten.

  De schutter is nog niet opgepakt. De vermoedelijke auto van de schutter is leeg teruggevonden in Zaandam zonder kentekenplaten.

  Vaker in het nieuws

  De Turks-Nederlandse bokstrainer kwam al eerder in het nieuws. In 2014 zei hij tegen AT5 gek te worden van het feit dat hij dezelfde naam heeft als een vrouwenhandelaar. "Ik ben Saban Berk, ik ben een sportman. Ik heb helemaal niks met die shit te maken, hij is een flapdrol nummer één. En omdat ik dezelfde naam heb als hem, word ik er op aangesproken."

  In 2016 verscheen Berk weer voor de camera van de Amsterdamse stadszender. Hij had er toen genoeg van dat auto's te hard reden in de straat waar hij werkte.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord Holland

  Gewijzigd op 2019-06-19 12:14:25
  handtekeningafbeelding
 • maandag 29 april 2019 @ 00:15
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAM, GEMEENTE EN POLITIE O.A. ZOEKEN NAAR MAATREGELEN OM DE GOLF VAN GEWELD EN INTIMIDATIE in te dammen? Een zeer moeilijke opgave lijkt dit, 'men' degenen die dit doen zijn tot nu toe voor kennelijk niets teruggedeinst.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Amsterdam onderzoekt maatregelen tegen handgranaten en explosieven

   VANDAAG, 19:40

  BINNENLAND

  Amsterdam stelt een onderzoeksgroep in tegen geweld en intimidatie tegen ondernemers. Die moet nagaan of er aanvullende maatregelen genomen kunnen worden tegen handgranaten en andere explosieven. Sinds 2018 worden er steeds meer explosieven gevonden en ook het aantal plofkraken neemt toe.

  Niet alleen de ondernemers, bij wie de granaten aan de deur worden gehangen, lopen gevaar. Het is ook gevaarlijk voor omwonenden en voorbijgangers, benadrukt de Amsterdamse driehoek van burgemeester, justitie en politie.

  Handgranaten op straat

  Vanmorgen was er nog een incident met een explosief in Nieuw-West. Daar werden buurtbewoners rondom het Delflandplein voor de tweede keer in vier maanden gewekt door een plofkraak. Een van hen zegt tegen AT5 dat de buurt achteruitgaat en dat ze bang zijn voor slachtoffers als het zo doorgaat.

  Ook vanochtend werd een handgranaat gevonden bij een coffeeshop aan de Brouwersgracht.

  Eerder deze maand werden er in de stad handgranaten aangetroffen voor de deur van club Mad Fox, bij een appartementencomplex en midden op straat vlak bij een parkeergarage in het centrum.

  BEKIJK OOK

  Weer handgranaat gevonden in Spuistraat Amsterdam; ook explosief in Utrecht

  Weer handgranaat gevonden in Amsterdam

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 22 april 2019 @ 00:18
  #25
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg op #20: HET 'BEDREIGEN' MET HANDGRANATEN GÁÁT MAAR DOOR, NIET ALLEEN IN AMSTERDAM, nu ook in Utrecht. Mogelijk heeft het iets met 'drugshandel' te maken, maar ook, mogelijk gewoon 'pogingen afpersingen van horeca-ondernemers en anderen die het willekeurige slachtoffer zijn? Want ook de gemeente, burgemeester; werkt er dan vaak (onbedoeld?) aan mee door 'sluiting' van de zaak? Zijn de aanwijzingen dan wel 'juridisch hard te maken' of...? Maar verontrustend dát het maar doorgaat....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Weer handgranaat gevonden in Spuistraat Amsterdam; ook explosief in Utrecht

   VANDAAG, 08:45

  BINNENLAND

  In Amsterdam en Utrecht zijn vannacht handgranaten gevonden. In de hoofdstad was het voor de tweede keer in een etmaal raak in de Spuistraat. Het explosief werd rond 03.30 uur vlak bij een coffeeshop ontdekt. De granaat is weggehaald door de Explosieven Opruimingsdienst.

  Gisteren werd op ongeveer dezelfde plek ook al een handgranaat gevonden. Een schoonmaker zag hem liggen en belde de politie. Wie de granaten heeft neergelegd en waarom is nog niet bekend.

  Eerder deze maand ontplofte er in de Spuistraat een granaat bij de club Mad Fox. Die is toen per direct gesloten.

  Autobedrijf Utrecht

  Ook in een bedrijfspand op industrieterrein Nieuw Overvecht in Utrecht is afgelopen nacht een handgranaat gevonden. De EOD heeft het explosief onschadelijk gemaakt. Over de achtergrond is niets bekend.

  BEKIJK OOK

  Weer handgranaat gevonden in Amsterdam

  Amsterdamse club gesloten door gemeente om handgranaat

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 17 maart 2019 @ 00:15
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, VANDAAG WEER EEN POGING TOT LIQUIDATIE IN AMSTELVEEN van een 'bekende van de politie'. Vermoedelijk doordat het wapen weigerde raakte het doelwit én zijn dochter slechts gewond aan een been en voet.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Neerschieten man en dochter in Amstelveen lijkt liquidatiepoging

  VANDAAG, 13:48

  AANGEPAST OM 18:17

  BINNENLAND

  Het gebeurde in De Grote Wielen in Amstelveen-Westwijk DAVEY PHOTOGRAPHY / DAVEY BAAS

  In Amstelveen zijn een man (55) en een vrouw (17) neergeschoten. Het lijkt te gaan om een afrekening in het criminele circuit. De gewonde man is een bekende van de politie en wordt verdacht van cocaïnehandel en witwassen.

  De andere gewonde is zijn dochter. De liquidatiepoging zou zijn mislukt omdat het automatische wapen waarmee werd geschoten haperde.

  De politie kan het haperen van het wapen niet bevestigen. De twee slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Beiden zijn aanspreekbaar. Het schietincident was rond 12.00 uur aan de Grote Wielen in de Westwijk.

  Kogel door been

  Het doelwit was Ahmet G. Bij de liquidatiepoging is een kogel door zijn been geschoten. Zijn dochter is in haar voet geraakt, bevestigt zijn advocaat Jan Hein Kuijpers.

  De man is van Turkse komaf en staat bekend als een grote vis in de drugswereld. De afgelopen jaren zijn veel mensen uit zijn omgeving opgepakt.

  Zijn advocaat weerspreekt dat G. een grote drugscrimineel is. "Voor die vier kilo cocaïne heeft hij geen dag vastgezeten", zegt Kuijpers, die daaruit afleidt dat het Openbaar Ministerie geen sterke zaak heeft tegen zijn cliënt.

  Volgens Kuijpers is G. een bemiddelaar voor schoonmaakpersoneel.

  Twee verdachten

  Omwonenden zeggen dat het huis van de slachtoffers erg goed was beveiligd. De familie zou een erker hebben van kogelwerend glas en camera's hebben geplaatst in de achtertuin.

  De politie is op zoek naar twee verdachten. De omgeving was enige tijd afgezet omdat mogelijk explosieven waren achtergebleven, maar die zijn niet gevonden.

  De straat in Amstelveen is afgezet MIZZLE MEDIA / MICHEL VAN BERGEN

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 12 maart 2019 @ 00:17
  #23
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMMER (18) AL MAANDEN VAST IVM VERDENKING 'SCHOOL-SHOOTING'. Dit kennelijk naar voorbeeld van andere landen... Hij zou het vuur willen openen op een school, welke stond nog niet vast. Maar we zien hier weer, 'dichte grenzen' houden zeker geen terreurdaden tegen, wat enkele politici de goedgelovige kiezer willen voorhouden. In ons land zijn alle terreurdaden in het verleden nagenoeg allemaal door mensen hier wonend gepleegd. M.u.v. de gijzeling van de Franse ambassade in 1974.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Amsterdammer (18) al maanden vast vanwege plannen 'school shooting'

  VANDAAG, 15:00

  BINNENLAND

  Een 18-jarige Amsterdammer is opgepakt omdat hij van plan zou zijn geweest het vuur te openen op een school. De aanhouding was al in december, maar is vanwege de leeftijd van de verdachte en "persoonlijke omstandigheden" niet eerder naar buiten gebracht. De man zit sinds zijn aanhouding vast.

  Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Tegelijkertijd was er geen sprake van een specifieke dreiging op een bepaalde school, voegt een woordvoerder toe. De 18-jarige moet zich volgende week donderdag voor de rechter verantwoorden.

  De man was bezig met het verzamelen van verschillende wapens, waaronder een of meer vuurwapens. Ook zou hij een bivakmuts hebben aangeschaft. Op zijn telefoon zijn informatie en beeldmateriaal gevonden van eerdere school shootings en andere schietpartijen en bomaanslagen.

  Hij kwam in beeld bij de politie na het plaatsen van berichten op YouTube. Daarin sprak hij volgens het OM over een school shooting die hij wilde plegen en dat hij het meende.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 22 februari 2019 @ 00:14
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, EEN GOEDE INKIJK IN DE WERELD VAN DE LIQUIDATIES EN DRUGSHANDEL, MISDAAD, een kroongetuige verklaart aan het NRC.

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Vrijdag 22 februari 2019 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  'Kroongetuige Nabil B. belandde via drugshandel in wereld van liquidaties'

  'Kroongetuige Nabil B. belandde via drugshandel in wereld van liquidaties'

  21 februari 2019 18:19 Laatste update: 5 uur geleden

  6  

  Kroongetuige Nabil B. heeft jarenlang in de drugshandel gezeten en raakte op die manier betrokken bij liquidaties, blijkt uit verklaringen van de man zelf die zijn ingezien doorNRC.

  B. zegt in zijn verhoren tegen de politie dat hij al rond zijn achttiende of negentiende begon met de handel in softdrugs en dat hij later overstapte op cocaïne.

  NRC tekent uit de verklaringen van B. op dat hij op jonge leeftijd de stap naar drugshandel maakte, omdat daarmee in korte tijd veel geld te verdienen valt. Volgens de krant was de handel in cocaïne zijn belangrijkste inkomstenbron tot aan zijn aanhouding in januari 2017.

  B. had deze arrestatie zelf op touw gezet door de politie te vertellen waar hij was en dat hij een wapen op zak had. Zo viel zijn aanhouding niet direct op bij de criminelen om hem heen.

  Kroongetuige stapte naar politie na vergismoord Utrecht

  B. had namelijk besloten te verklaren tegen opdrachtgevers van liquidaties en de organisatie daaromheen. De beslissing van de kroongetuige is het gevolg van de vergismoord op Hakim Changachi in januari 2017 en zijn eigen betrokkenheid hierbij.

  B. was bevriend met de familie Changachi en biechtte alles aan hen op. Hij wees onder andere Ridouan Taghi aan als opdrachtgever voor de moord en herhaalde deze woorden bij de politie.

  Inmiddels is duidelijk dat Taghi volgens B. opdracht heeft gegeven voor nog meer moorden en pogingen daartoe. Sinds de verklaringen van de kroongetuige zijn er inmiddels tien mensen aangehouden die ervan worden verdacht een criminele organisatie te hebben gevormd met Taghi als middelpunt.

  Net als voor zijn vermeende rechterhand Saïd R., heeft het Openbaar Ministerie (OM) een recordbeloning van 100.000 euro uitgeloofd. Beide mannen zijn voortvluchtig en bevinden zich vermoedelijk in het buitenland.

  Kroongetuige spreekt over handelswijze rond moorden

  Uit de verklaringen van B. in NRC ontstaat een beeld van een organisatie die bestaat uit onderdelen die zo moesten opereren die elkaar niet zouden zien. B. vertelt dat het ook weleens is misgegaan. Er werd bijvoorbeeld al geschoten voordat hij weer was vertrokken nadat hij kort daarvoor op de uitkijk had gestaan.

  B. wordt naast de moord op Changachi, vervolgd voor zijn betrokkenheid bij nog twee moorden en een poging daartoe. Naast het op de uitkijk staan, regelde hij ook vluchtauto's en zogenoemde safehouses waar schutters tijdelijk verbleven.

  B. verklaart volgens NRC dat de bij een liquidatie gebruikte wapens in stukken werden gezaagd en in de IJssel werden gegooid. Kleding van de schutters werd verbrand in een vuurkorf.

  De zaak tegen de criminele organisatie rond Taghi gaat in juli verder. Dan wordt de kroongetuige mogelijk als getuige op zitting gehoord

  Door: NU.nl  Beeld: ANP

  6  reacties  

  Lees meer over:

  Misdaad in Nederland  Binnenland 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 10 februari 2019 @ 00:33
  #21
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #15: 

  Goedemorgen, OM EN POLITIE GEVEN TOE DE RISICO'S VOOR FAMILIE KROONGETUIGE B. VERKEERD INGESCHAT TE HEBBEN. Dit heeft dus het leven van een volkomen onschuldige gekost. Als er een schadevergoeding kan worden betaald, komt het slachtoffer nooit meer terug, hoe hoog het bedrag ook zal zijn.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OM en politie geven toe: risico's familie kroongetuige Nabil B. verkeerd ingeschat

  VANDAAG, 07:42

  BINNENLAND

  Het pand waar de broer van kroongetuige Nabil B. werd doodgeschoten ANP

  Politie en justitie hebben de risico's voor de familie van kroongetuige Nabil B. verkeerd ingeschat. Dat hebben ze voor het eerst toegegeven in een gesprek met vier kranten. "Onze inschatting was niet zodanig dat we een liquidatie vermoedden."

  Op 23 maart vorig jaar maakte het OM bekend dat Nabil B. zou getuigen tegen Ridouan T. en Said R. , die in verband worden gebracht met een lange reeks liquidaties. Nog geen week later werd de broer van Nabil, Reduan B., doodgeschoten bij zijn bedrijf in Amsterdam. De man, vader van twee kleine kinderen, had niets met de criminele activiteiten van zijn broer te maken.

  "Achteraf kun je zeggen dat die inschatting niet juist was", zegt het OM in De Telegraaf. "De situatie was voor ons totaal nieuw. Het is afschuwelijk dat dit is gebeurd. Een nachtmerrie voor de familie."

  Gewaarschuwd

  Nabil B. had nog gewaarschuwd voor mogelijk gevaar. In onderschepte chatberichten zei Ridouan T. over Nabil B.: "Ik ga iedereen van hem laten slapen als hij mijn naam heeft genoemd."

  Nabil B. en zijn advocaat wilden dan ook dat het OM zou wachten met de bekendmaking van het nieuws dat B. zou optreden als kroongetuige, totdat T. en R. waren opgepakt. Maar dat gebeurde niet. "De zaaksofficieren besloten anders", zegt het OM daarover in de Volkskrant, een van de vier uitgenodigde kranten. "Zij wilden T. en R. graag internationaal signaleren."

  Nog meer geweld

  "Alle belangen zijn meegenomen," zegt het OM over die eerdere bekendmaking, "alle risico's afgewogen. Het belangrijkste doel was dat de samenleving niet met nog meer geweld te maken zou krijgen. De ene na de andere vergismoord werd gepleegd."

  Ondanks de waarschuwing van Nabil B. dat T. wraak zou gaan nemen op zijn familie en ondanks het feit dat er verdachte mensen werden gezien bij het huis van zijn moeder en andere familieleden, schatten politie en OM de risico's op een liquidatie niet hoog in.

  "In het begin was er geen concrete informatie", zegt het OM daarover. "De conclusie bleef dat we niet dachten dat we te maken zouden krijgen met de liquidatie van een familielid van de kroongetuige."

  Standpunt

  Meteen na de moord maakte het OM bekend dat Reduan B. niet beveiligd wilde worden, iets dat door de familie wordt ontkend. "Dat was ons standpunt toen", zegt het OM nu. "We verschillen daarover van mening met de familie." Dat er twee dagen voor zijn dood afspraken zijn gemaakt over beveiligingsmaatregelen rondom zijn bedrijf, gebeurde volgens het OM op verzoek van zijn familie.

  Maar volgens Het Parool, dat WhatsApp-berichten van Reduan heeft ingezien, was de broer van Nabil B. doodsbang voor wraak van topcrimineel Ridouan T. Ook beklaagde hij zich over de beveiliging die hij van het OM kreeg en die volgens hem "niets mocht kosten".

  De verhouding tussen familie en politie en OM is nog altijd gespannen. Zo is er bijvoorbeeld onenigheid over de hoeveelheid beveiliging en over de vergoeding van kosten die gemaakt worden omdat familieleden niet kunnen werken.

  BEKIJK OOK

  Broer kroongetuige Mocro-oorlog geliquideerd in Amsterdam-Noord

  'Familie van kroongetuige weggehaald uit huis'

  20 jaar voor moord op onschuldige broer van kroongetuige

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 16 augustus 2018 @ 00:42
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, BEDREIGINGEN, EXPLOSIEVEN EN BESCHIETINGEN, mogelijk verband houdend ook met licuidaties in drugsmilieu of andere zware criminaliteit. De afgelopen dagen is er zeer veelvuldig deze feiten gebeurd in de Johan Huizingalaan, Amsterdam-West. De Politie stelt er nu tijdelijk een mobiel posthuis in. 

  Maar ook elders veelvuldig in de stad: LAATSTE NIEUWS (NOS)net:

  Straat afgezet in centrum Amsterdam na vondst 'verdacht voorwerp'

   00:19 IN BINNENLAND

  Om wat voor voorwerp het gaat, wil de politie niet zeggen. Een explosievenexpert doet onderzoek.

  Zie verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  15 augustus 2018 15:20

  Mobiele politiepost in Johan Huizingalaan: 'Mensen zijn flink geschrokken'.

  Burgermeester Femke Halsema bezoekt de Johan Huizingalaan in Slotervaart. 

  © ANP

  De politie heeft een mobiele politiepost neergezet op de Johan Huizingalaan in Amsterdam. Hoe lang de politiebus daar blijft staan en of de post 24 uur per dag is bemand, kon een woordvoerder niet zeggen.

  In de straat ontplofte afgelopen nacht een explosief. Het was al het derde incident in de straat in een paar dagen tijd.

  ZIE OOKExplosie aan Amsterdamse Johan Huizingalaan

  Maandagnacht werd een bedrijfspand van een schoonmaakbedrijf beschoten en lag aan de achterkant van het pand een explosief voorwerp op straat. In het weekend werd in die straat ook al een bedrijfspand beschoten. De politie heeft nog geen idee wie er achter zit en is op zoek naar getuigen.

  'Mensen zijn flink geschrokken'

  Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam sprak vanmiddag bewoners van de Johan Huizingalaan. Ze praatte met politie en bewoners en met mensen die daadwerkelijk iets hebben gehoord. ''Die mensen zijn flink geschrokken", zegt haar woordvoerder.

  Bij de verschillende incidenten op de Johan Huizingalaan zijn verdachte mannen gezien. De politie hoopt dat er getuigen zijn die meer over deze mensen kunnen vertellen en dat omwonenden zich melden met camerabeelden.

   

  RTL Nieuws / ANP

  Gewijzigd op 2019-02-10 00:36:11
  handtekeningafbeelding