6370 keer bekeken

BEDREIGINGEN EN GOLF VAN LIQUIDATIES in Amsterdam

 • vrijdag 13 december 2019 @ 00:19
  #43
  reactie op (#42) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN LIQUIDATIE, nu in Amstelveen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:04 • AANGEPAST VANDAAG, 22:27

  Man (39) doodgeschoten in Amstelveen, kind op achterbank ongedeerd

  ANP

  Op een parkeerplaats voor een sportschool in Amstelveen is aan het einde van de middag een 39-jarige inwoner van die plaats doodgeschoten. Tijdens de moordaanslag zat er een 4-jarig kind op de achterbank van de auto.

  De politie vermoedt dat het om een liquidatie gaat. Het kind bleef ongedeerd en is opgevangen door familie, laat de politie weten.

  De politie zette de plaats delict af met hekken:

  0:27 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Man doodgeschoten in Amstelveen

  Het slachtoffer is een bekende van de politie. Volgens Het Parool gaat het om de Nederlands-Marokkaanse crimineel Rachid Kotar. Hij zou deel uitmaken van een bende die al jaren in conflict is met de groep rond de gezochte crimineel Ridouan Taghi, meldt de krant.

  De politie heeft nog geen verdachten aangehouden. Kort na het incident deelde de politie een bericht op Burgernet, waarin stond dat er gezocht werd naar een zilverkleurige Transporter Volkswagenbus van een oud model met geblindeerde achterruiten.

  Mensen werd op het hart gedrukt om de bestuurder van de bus niet zelf te benaderen, maar de politie te bellen. Een uur later werd het bericht ingetrokken, omdat de vermoedelijke vluchtauto uitgebrand was aangetroffen in Duivendrecht.

  Derde schietincident

  Het was het derde schietincident van vandaag in de regio Amsterdam. Vanochtend om 05.30 uur werd er zowel in Amsterdam-Zuidoost als in Diemen geschoten. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

  In Diemen werd een gasleiding geraakt. Het is onduidelijk of de incidenten met elkaar verband houden.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-12-13 00:19:49
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 december 2019 @ 01:13
  #42
  reactie op (#41) herman_dad

  Goedemorgen, 2e ADVOCAAT IN VERDEDIGING KROONGETUIGE STOPT, na liquidatie adv. Wiersema. HIJ WIL ZIJN BESLUIT NIET TOELICHTEN, maar dit zegt mogelijk wel 'genoeg'? Een nieuwe verdedigingsadvocaat zal volstrekt anoniem blijven... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:03 • AANGEPAST GISTEREN, 15:01

  Tweede advocaat kroongetuige Nabil B. stopt, 'opvolgers blijven anoniem'

  Bloemen bij het kantoor van Derk Wiersum, de geliquideerde advocaat van Nabil B. (september 2019)

  Kroongetuige Nabil B. in de rechtszaak rond Ridouan Taghi krijgt nieuwe advocaten. Zijn huidige advocaat, die B. samen met de vermoorde Derk Wiersum bijstond, heeft zich teruggetrokken. Hij wil zijn besluit niet toelichten.

  De rechtbank zegt dat er nog geen nieuwe advocaten zich hebben gemeld, maar volgens De Telegraaf zijn die inmiddels wel beschikbaar. De krant meldt dat zij hun werk in volledige anonimiteit gaan doen.

  Voorzitter Henk Naves van de Raad voor de rechtspraak is daar niet blij mee. "Dit lijkt een uit veiligheidsoverweging onvermijdelijke, maar ook onwenselijke ontwikkeling. Ik vermoed dat het hierbij niet blijft. Dit kan impact hebben op de openbaarheid van het strafproces. Dat is een groot goed. Het moet controleerbaar zijn. Hoe dit in de rechtszaal gestalte moet krijgen, moet nog worden bezien".

  Democratische uitgangspunten

  Volgende week is er een nieuwe zitting in het liquidatieproces Marengo, waarin Taghi de hoofdverdachte is. Het is nog onduidelijk hoe de anonimiteit van de nieuwe advocaten van kroongetuige B. tijdens die zitting wordt gewaarborgd.

  Na de moord op Wiersum ontstond er binnen het Openbaar Ministerie en de rechtspraak discussie over het werken met anonieme advocaten, officieren van justitie en rechters. Anonimiteit druist in tegen democratische uitgangspunten zoals transparantie in de rechtspraak.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 november 2019 @ 00:16
  #41
  reactie op (#38) herman_dad

  Goedemorgen, IN HET ONDERZOEK NAAR DE MOORD OP ADVOCAAT WIERSEMA de NEEF VAN TAGHI OPGEPAKT. Eerder afgelopen weken ook al enkele andere verdachten in beeld en mogelijk lijkt een oplossing dan toch dichtbij. 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 14:56 • AANGEPAST VANDAAG, 16:10

  Neef van Taghi opgepakt voor betrokkenheid bij moord op advocaat Wiersum

  HOLLANDSE HOOGTE | OIIVIER MIDDENDORP

  De Amsterdamse politie heeft vannacht een vierde verdachte aangehouden in de zaak van de moord op advocaat Derk Wiersum (44). Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord in september.

  Het gaat om een neef van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi, melden bronnen aan de NOS. De politie wil geen uitspraken doen over de identiteit van de arrestant of welke rol hij zou hebben gespeeld bij het schietincident.

  Woning doorzocht

  De man werd vannacht aangehouden door een arrestatieteam op de openbare weg. Hij is daarna overgebracht naar een cellencomplex en in volledige beperkingen geplaatst. Daardoor mag hij geen contact hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat.

  Direct na de arrestatie is het huis van de verdachte doorzocht.

  De politie zegt met de aanhouding een belangrijke stap in het onderzoek te hebben gezet. Verdere aanhoudingen op korte termijn worden niet uitgesloten.

  profielfoto Politie Amsterdam eo @Politie_Adam

  In het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum is afgelopen nacht wederom een verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Het opsporingsonderzoek gaat onverminderd verder en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

  9 uur geleden

  Ridouan Taghi wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de opdrachtgever voor de moord op de advocaat. De op 18 september vermoorde Derk Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B., die in het grote liquidatieproces Marengo tegen Taghi wil getuigen.

  Eerder werd de onschuldige broer van de kroongetuige avermoord.

  NOS / HARM KERSTEN

  Gisteravond maakte de politie bekend dat er in de zaak twee verdachten waren opgepakt voor heling van een van de gestolen auto's die bij (de voorbereiding van) de moord zijn gebruikt. De recherche gaat er niet van uit dat deze twee direct betrokken waren bij het schietincident zelf. Ze zijn na verhoor vrijgelaten, maar blijven wel verdachten.

  De eerste verdachte in de zaak werd op 1 oktober aangehouden. Die man wordt net als de arrestant van vannacht wel verdacht van directe betrokkenheid bij de moord op Wiersum.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 11 november 2019 @ 00:41
  #40
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #29: EEN VERDACHTE VAN EEN LIQUIDATIE IN AMSTERDAM ZO IN SURINAME OPGEPAKT. In de bestrijding van de durgscriminaliteit een toevallig succesje omdat de verdachte zich kennelijk óók weer in Suriname met criminaliteit inliet?

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 08:10 • AANGEPAST VANDAAG, 11:27

  Nederlandse moordverdachte opgepakt in Suriname

  Politie-onderzoek na de moord op Shaquille Goedhart ANP

  De Nederlandse moordverdachte Marc-Anthony G. is in Suriname opgepakt. Hij wordt volgens het Openbaar Ministerie in verband gebracht met deliquidatie van Shaquille Goedhart. Die werd op 2 mei doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost.

  De 25-jarige G. uit Nijmegen is volgens de Surinaamse site Starnieuwsaangehouden na een beroving in Paramaribo waarbij werd geschoten. Omdat hij illegaal in Suriname verbleef wil dat land hem uitleveren aan Nederland. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weet niet of dat al is gebeurd.

  Gelokt

  Shaquille Goedhart (24) had enkele dagen voor de moord tegen een vriend gezegd dat hij op weg naar huis was gevolgd en zich bedreigd voelde. Hij dacht dat het te maken had met een openstaande schuld van zo'n 2000 euro.

  Volgens het OM werd Goedhart naar Amsterdam-Zuidoost gelokt om hem daar neer te schieten. Hij werd door drie kogels getroffen in zijn hoofd en hals. Hij werd op straat gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

  G. zou een van de twee schutters zijn. Hij vluchtte daarna naar Suriname. De andere schutter zou de 29-jarige Amsterdammer Badr K. zijn. Hij zit al langer vast en wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Goedhart en bij twee andere moordzaken.

  Taghi

  Volgens Starnieuws heeft de Nederlandse justitie aanwijzingen dat G. en K. deel uitmaken van de bende van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Die staat in Nederland bij verstek terecht voor een reeks liquidaties. Het OM bevestigt dat niet.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 02 november 2019 @ 00:15
  #39
  reactie op (#31) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #31: N.A.V.Beschoten auto in Amsterdam rijdt brandweerkazerne in, bestuurder overleden BLIJKT DAT BRANDWEERLIEDEN FOTO'S HEBBEN GEMAAKT VAN DE REANIMATIE en deze zijn later op het internet verschenen. Een kwalijke zaak, juist omdat hulpverleningsinstanties zélf vaak klagen hierover dat 'burgers' dit doen.   

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 17:21

  Brandweerlieden bekennen fotograferen reanimatie

  Hulpdiensten bij de brandweerkazerne INTER VISUAL STUDIO - LORENZO DERKSEN

  Een aantal brandweerlieden heeft toegegeven foto's te hebben gemaakt nadat oud-profvoetballer Kelvin Maynard was beschoten. De Amsterdamse brandweer bevestigt na berichtgeving van AT5 dat meerdere brandweerlieden zich hebben gemeld bij de leiding.

  Maynard, een 32-jarige oud-verdediger van onder meer FC Volendam en FC Emmen, werd in september in Amsterdam-Zuidoost in zijn auto onder vuur genomen vanaf een scooter. Daarop reed hij een brandweerkazerne in. Hij bezweek later aan zijn verwondingen.

  Later doken op sociale media expliciete foto's op van onder meer de reanimatie van Maynard. Gisteravond laat stuurde minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een brief hierover over aan de Tweede Kamer. Hij liet weten dat de foto's door brandweerlieden waren gemaakt en dat er een onderzoek loopt naar het incident.

  Vervolgstappen

  De brandweer bevestigt dat meerdere werknemers zelf naar de leiding zijn gestapt om te melden dat zij foto's hadden gemaakt. De bewuste brandweerlieden zijn nog aan het werk.

  "Dit is heel ernstig en niet hoe het hoort, maar we willen eerst kijken wat er precies is gebeurd. Daarna kijken we naar de vervolgstappen", zegt een woordvoerder. De uitkomst van het onderzoek wordt binnen twee weken verwacht.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 01 november 2019 @ 00:28
  #38
  reactie op (#36) herman_dad

  Goedemorgen, STRAFRECHTADVOCATEN VOELEN ZICH ONVEILIGER NA MOORD OP COLLEGA. Het Advocatenblad.   hield een enquette onder hen. 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 13:04

  Strafrechtadvocaten voelen zich onveiliger na moord op Derk Wiersum

  Advocaten houden een minuut stilte na de moord op Wiersum ANP

  Advocaten voelen zich onveiliger na de moord op strafrechtadvocaat Derk Wiersum, blijkt uit een enquête door het Advocatenblad. Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in de grote liquidatiezaak rond hoofdverdachte Ridouan Taghi.

  Van de ondervraagde strafpleiters zegt meer dan de helft dat de moord het gevoel van onveiligheid heeft vergroot. 39 procent zegt "wat voorzichtiger" te zijn geworden.

  Een vijfde van de strafrechtadvocaten denkt na over extra veiligheidsmaatregelen, 14 procent ziet aanleiding om die te nemen, bijvoorbeeld door selectiever te zijn bij het aannemen van cliënten en betere beveiliging van kantoren. "Ik kijk vaker in mijn achteruitkijkspiegel en ga niet met mijn rug naar een raam zitten", zegt een respondent.

  Ook familierechtadvocaten en raadslieden die "psychisch verwarde personen" bijstaan, hebben geregeld te maken met bedreigende situaties. Ze worden vooral verbaal en schriftelijk bedreigd. "Er werd mij meegedeeld dat ik niet van mijn pensioen zou genieten maar zou worden gevonden langs de kant van de weg met een gaatje in mijn hoofd", zegt een respondent. "Een schietbeweging, een haal met de vinger over de keel, op de ramen slaan", vertelt een ander.

  Kroongetuige? Liever niet

  Volgens het Advocatenblad heeft bijna een derde van alle advocaten fysieke bedreigingen ervaren. Zo zegt een respondent dat hij werd geslagen en gestompt en dat hij daar een blauw oog aan overhield. Ook werden ramen en autoruiten ingegooid, vertellen advocaten.

  De meeste bedreigingen komen van cliënten of de wederpartij, omdat zij gefrustreerd zijn of de advocaat proberen te intimideren of beïnvloeden.

  Ook werd de advocaten gevraagd of ze na de moord op Derk Wiersum nog een kroongetuige zouden bijstaan. Slechts 18 procent zegt dit nog te zullen doen.

  Aan de online enquête deden 675 advocaten mee, onder wie 182 strafrechtadvocaten.

  2:42 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Terugblik op dag van 'aanslag op de rechtsstaat' na moord op advocaat

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 18 oktober 2019 @ 00:43
  #37
  reactie op (#36) herman_dad

  Goedemorgen, ADVOCATE IN 'MARENGOZAAK' - Ridouan Taghi - legt verdediging neer OMDAT ZIJ GEEN VERTROUWEN HEEFT IN DE RECHTSPRAAK in deze zaak. Het komt meer voor dat er zo door de verdediging wordt gehandeld maar toch opmerkelijk.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:11 • AANGEPAST VANDAAG, 18:46

  Advocaat Inez Weski stopt verdediging van Ridouan Taghi.

  Advocaat Inez Weski ANP

  Advocaat Inez Weski legt per direct de verdediging neer van Ridouan Taghi, bevestigt ze nadat ze dat eerder had gezegd in een gesprek met het televisieprogramma EenVandaag. Ze noemt het liquidatieproces Marengo, waarin Taghi hoofdverdachte is, geen eerlijk proces.

  De raadsvrouw vindt dat ze van de rechtbank onvoldoende onderzoek mag doen naar de verklaringen van de kroongetuige en de versleutelde berichten die de verdachten naar elkaar stuurden. Ze zegt dat het dossier onder meer bestaat uit miljoenen versleutelde berichten, die nu niet te controleren zijn door de verdediging.

  Volgens Weski vindt het proces nu plaats buiten de bemoeienis van de verdediging en de verdachten. Ze vindt dat er geen sprake is van een inhoudelijk strafproces.

  Publieke berechting

  Weski zegt dat tegen EenVandaag dat ze het nu verder aan de rechtbank overlaat, die ze ervan beschuldigt zich te veel te laten leiden door het OM. Ook vindt ze dat de rechtbank zich moet losmaken van "de publieke berechting" van Taghi.

  "We willen dat de rechtbank de moed toont om dit strafproces volledig te voeren. Met alle mogelijkheden van controle en een verdediging die al z'n rechten kan uitoefenen."

  Bekijk hier een fragment uit het gesprek met EenVandaag:

  0:50 Volume 10%

  Zie oorspronkelijke artikel

  'We willen dat de rechtbank moed toont'

  Ridouan Taghi is de meest gezochte crimineel van Nederland. Het Openbaar Ministerie brengt hem in verband met onder meer moorden en pogingen tot moord.

  Mogelijk is Taghi ook de opdrachtgever van de moord op advocaat Derk Wiersum. Hij stond Nabil B. bij, de kroongetuige in de zaak tegen Taghi.

  De moord op advocaat Derk Wiersum werd een "aanslag op de rechtstaat" genoemd. Een terugblik op die dag:

  2:42 Volume 10%

  Zie oorspronkelijke artikel

  Terugblik op dag van 'aanslag op de rechtsstaat' na moord op advocaat

  Weski vindt dat het verband tussen Taghi en de moord op Wiersum te snel wordt gelegd. "Een tragische gebeurtenis. Dat zal niemand ontkennen. Natuurlijk ben je dan verbaasd. Je begrijpt het niet. Maar het wordt vervolgens wel heel snel als een feit gepresenteerd dat dit te maken heeft met het Marengo-proces of zelfs met mijn cliënt", citeert EenVandaag haar.

  Volgens de raadsvrouw had ze de beslissing om de verdediging van Taghi neer te leggen al genomen voordat Wiersum werd vermoord. Er zou ook geen sprake zijn van angstgevoelens en Taghi zou haar besluit steunen.

  "Het is niet een breuk met mijn cliënt, maar een breuk met dit proces", legt Weski uit aan EenVandaag. "Dat is een bewuste stap van de verdediging. Die ooit besloten is, als een stap waarvan we hoopten dat deze niet nodig zou zijn."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 04 oktober 2019 @ 00:20
  #36
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #33: VERDACHTE MOORD ADVOCAAT WIERSUM AANGEHOUDEN. In alle stilte is hij dinsdag opgepakt, dit n.a.v. DE VLUCHTAUTO, die op camerabeelden was te zien. De opsporing van overige verdachten gaat nog verder, de politie en OM doen geen verdere mededelingen. Begrijpelijk i.v.m. de opsporing.

  'Opvallend dat vluchtauto moord advocaat Wiersum nog intact is'

   21:04 IN BINNENLAND  

  Toch is het veel te vroeg om de dader als onervaren te bestempelen. Dat komt omdat er wel degelijk veel moeite in het regelen van de vluchtauto is gestoken.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 15:49 • AANGEPAST VANDAAG, 16:09

  Man opgepakt voor moord op advocaat Wiersum, vluchtauto gevonden.

  De politie heeft de vluchtauto in beslag genomen POLITIE

  De politie heeft een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Het is een man. Verdere details over de identiteit heeft de politie niet bekendgemaakt.

  Hij werd dinsdagavond al opgepakt in een woning, maar de aanhouding werd door de politie stilgehouden tot nu. Het huis is door agenten doorzocht. De politie wil niet zeggen waar de woning is, behalve dat het "ergens in Nederland" is en niet in Amsterdam.

  De politie zegt alles uit de kast te hebben gehaald:

  Video afspelen

  00:49

  Politie over aanhouding in zaak-Wiersum: 'Alles is uit de kast gehaald'

  Vorige week werd duidelijk dat de dader er waarschijnlijk vandoor was gegaan in een witte bestelauto. Die bestelauto is nu gevonden. Het gaat om een Opel Combo waarvan de kentekenplaten waren vervalst. De auto is in beslag genomen.

  De politie vraagt mensen om zich te melden als ze de bus hebben zien rijden, in de omgeving van Amsterdam of Almere. De politie zegt er niet bij waarom specifiek Almere wordt genoemd. De moord werd gepleegd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert.

  Een van de twee foto's die de politie zondag had vrijgegeven POLITIE

  Zondag meldde de recherche dat er waarschijnlijk twee mensen in de witte bus zaten. De politie zegt nu dat er meer mensen zullen worden opgepakt in de zaak. Er is een rechercheteam van meer dan 140 mensen samengesteld dat 24 uur per dag aan de zaak werkt.

  De chef van de recherche van Amsterdam, Olivier Dutilh, zegt dat er progressie wordt geboekt. "Dat begint inmiddels resultaten op te leveren. De creativiteit en de intense samenwerking is een belangrijk fundament voor het verdere verloop van dit onderzoek. Dat zal zeker ook mogelijk maken dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen."

  Derk Wiersum werd vorige maand doodgeschoten bij zijn huis. Hij was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in de zaak tegen de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi.

  Bekijk hier een overzicht van de gebeurtenissen op de dag van de moord en de geschokte reacties:

  Video afspelen

  02:42

  Terugblik op dag van 'aanslag op de rechtsstaat' na moord op advocaat

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 02 oktober 2019 @ 00:14
  #35
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, VANAVOND WEER EEN MOGELIJKE LIQUIDATIE? Man doodgeschoten gevonden bij Duivendrecht. Later wel weer meer daarover, vermoedelijk.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 19:39

  Man doodgeschoten in auto bij Duivendrecht

  Video afspelen

  00:26

  Man doodgeschoten in auto bij Duivendrecht

  In een auto in Duivendrecht is een man doodgeschoten. De politie Amsterdam zegt een vermoeden te hebben wie hij is. Het slachtoffer zat in een auto bij de Buitensingel, bij volkstuinen.

  Wat er precies gebeurd is, kan de politie nog niet zeggen. De man werd om 17.30 uur aangetroffen, na een melding. De recherche doet onderzoek.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 27 september 2019 @ 00:24
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, GROOT PERSONEELSPROBLEEM BIJ BESTRIJDING 'DRUGSMISDAAD', ingevolge de moord op advocaat Wiersum.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 16:27

  Amsterdam vreest voor politiecapaciteit als kabinet strijd tegen drugs opvoert.

  Burgemeester Halsema en politiechef Jan Pronker tijdens het raadsdebat ANP

  Burgemeester Halsema van Amsterdam is bang dat de extra inzet van het kabinet op de bestrijding van harde drugscriminaliteit ten koste zal gaan van de Amsterdamse politiecapaciteit. Ze zei dat in een raadsdebat over de moord op advocaat Derk Wiersum, vorige week in Amsterdam.

  Minister Grapperhaus wil nu een nationale drugseenheid van 450 mensen in het leven roepen. Halsema is daarvoor, maar vreest dat de capaciteit van haar korps erbij inschiet. Volgens Halsema komt dat nu al mensen tekort. Ze riep de raad op eensgezind te zijn in de roep naar Den Haag om meer middelen en meer geld beschikbaar te stellen.

  Burgemeester Halsema over de plannen van minister Grapperhaus

  Video afspelen

  00:27

  Halsema: 'Het water staat ons echt aan de lippen'

  Plaatsvervangend politiechef Pronker sloot zich daarbij aan. Hij zei dat voor het oplossen van de moord op Wiersum alles uit de kast wordt gehaald en dat dit een groot beslag op zijn mensen legt. De gevolgen zijn al merkbaar; agenten die met andere onderzoeken bezig waren, zijn daar tijdelijk vanaf gehaald om aan het onderzoek naar de moord op Wiersum mee te doen.

  Ook voor de beveiliging van objecten en de bewaking van andere personenrond dit proces worden mensen uit zijn korps ingezet. Dat heeft gevolgen voor de zichtbaarheid van de politie in de stad, zei Pronker. Dat zal ook bij evenementen problemen opleveren. "Zo veel rek zit er niet in", zei hij.

  Noodwet

  Halsema wil ook dat overheidsdiensten in het kader van de bestrijding van harde criminaliteit sneller informatie kunnen uitwisselen. Desnoods moet daar een noodwet voor worden aangenomen. "Als wij aan de achterkant willen kijken bij bedrijven, dan hebben we gegevens nodig van de FIOD en de Belastingdienst. Daarvoor is een wetswijziging nodig."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding