6371 keer bekeken

BEDREIGINGEN EN GOLF VAN LIQUIDATIES in Amsterdam

 • zaterdag 21 september 2019 @ 00:25
  #33
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, EERSTE ZITTING ZAAK TAGHI 'ACHTER GESLOTEN DEUREN', pers en publiek er dus niet bij, een aantal journalisten zijn daar niet blij mee, namelijk dat het 'kapituleren is voor de misdaad en tegenstrijdig aan de openbaarheid van de rechtspraak'. Daar zit wel wat in maar ook wel weer begrijpelijk omdat kroongetuige Nabil B. er ook bij zal zijn en dan weer niet in vrijheid alles kan verklaren? Overigens ook nog: 

  Politie: moordenaar advocaat Wiersum geen tiener

   18:21 IN BINNENLAND 

  De verdachte van de moord op advocaat Wiersum is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud en niet jonger, is de conclusie na voorlopig onderzoek.

  Bredase advocaat wil Nabil B. bijstaan: 'Zeer moedig besluit'

   15:49 IN BINNENLAND 

  Schouten hoopt dat meer advocaten zijn voorbeeld volgen. De Nederlandse Orde van Advocaten prijst zijn moed.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Zittingen moordbende Taghi niet toegankelijk voor pers en publiek.

  De bewoner van dit huis hing de vlag halfstok na de moord op Derk Wiersum NOS

   VANDAAG, 16:36 AANGEPAST VANDAAG, 17:59

  BINNENLAND

  De zittingen in de grote liquidatiezaak tegen Ridouan Taghi en zijn medeverdachten zijn dinsdag en donderdag niet toegankelijk voor pers en publiek. De rechtbank in Amsterdam heeft dat bekendgemaakt naar aanleiding van de moord op advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstond in de zaak.

  "De implicaties van deze gebeurtenis zijn op dit moment nog niet volledig te overzien", schrijft de rechtbank in een persbericht. Verder wordt het besluit niet toegelicht.

  De zittingen in de Marengo-liquidatiezaak zijn in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Ze zijn niet te volgen op een scherm buiten de rechtszaal.

  Voortvluchtig

  Hoofdverdachten Ridouan Taghi en zijn rechterhand Said Razzouki in die zaak gelden als de meest gezochte criminelen van Nederland. Ze zijn voortvluchtig en worden verantwoordelijk gehouden voor een lange reeks liquidaties. Taghi houdt zich mogelijk op in het buitenland.

  De politie riep in juli al vakantiegangers op om in het buitenland uit te kijken naar Ridouan Taghi en Said Razzouki. Zo ziet Taghi er mogelijk nu uit:

  Drie tekeningen van Ridouan Taghi, zoals hij er nu mogelijk uitziet POLITIE

  Na de moord op advocaat Wiersum zijn diverse maatregelen getroffen om advocaten, officieren van justitie en rechters in de zaak te beveiligen.

  'Principieel onjuist'

  In een reactie op het besluit van de rechtbank laten de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren weten benieuwd te zijn hoe de pers toch zijn werk kan doen. "Juist in dit soort tijden moeten we staan voor de fundamenten van de democratie. De openbare rechtsspraak is er daar één van", benadrukken ze.

  "Ik snap het besluit menselijkerwijs, maar principieel is het niet juist", licht NVJ-secretaris Thomas Bruning toe. "Het is belangrijk dat journalisten hun werk kunnen doen, juist in een zaak als deze."

  Onlangs spanden onder meer de NVJ en het Genootschap een rechtszaak aan toen de schouw in de zaak van Nicky Verstappen in verband met de veiligheid ontoegankelijk was voor pers. "Dat vonden we onzin, hoezo 'in verband met de veiligheid?", zegt Bruning.

  Naar aanleiding van de moord op Wiersum hebben de NVJ en het Genootschap binnenkort een afspraak met minister Grapperhaus over de veiligheid van journalisten.

  Zeldzaam

  De Raad voor de rechtspraak benadrukt niet betrokken te zijn geweest bij de beslissing van de Amsterdamse rechtbank. Het komt volgens een woordvoerder niet vaak voor dat pers en publiek niet welkom zijn. Om de orde en veiligheid in de zittingszaal te garanderen, kan een rechter op elk moment beslissen dat ze niet welkom zijn, zegt ze.

  "Media kunnen bijvoorbeeld geweerd worden uit onderzoeksbelang, vanwege specifieke inhoud die moet worden besproken of vanwege een heel kwetsbare verdachte", legt de woordvoerder uit. Het publiek wordt volgens haar soms geweigerd wanneer wordt gevreesd voor geweld of onrust in de zaal.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-09-21 00:33:01
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 20 september 2019 @ 00:18
  #32
  reactie op (#31) herman_dad

  Goedemorgen, EXTRA BEVEILIGING NODIG NA LIQUIDATIE ADVOCAAT, MAAR POLITIE HEEFT TE WEINIG MANKRACHT. Bovendien ben je er dan mogelijk nóg niet, gelet op alle voorgaande slachtoffers die bedreigd zouden kunnen worden of gevaar kunnen lopen? Een maatschappelijk probleem nu ook van de 1e orde...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Extra beveiliging nodig na moord op advocaat, maar politie kampt met tekort

  PVV-leider Geert Wilders en beveiligers tijdens een bezoek aan Spijkenisse ANP

   VANDAAG, 14:54

  BINNENLAND

  Door de moord op advocaat Derk Wiersum is er plots veel meer vraag naar beveiligingspersoneel om betrokkenen in de zaak rond Ridouan Taghi te beveiligen. Het is nu niet duidelijk in hoeverre er aan die oproep voldaan kan worden. De verantwoordelijke politie-eenheid, de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB), heeft al jaren te maken met een tekort aan personeel.

  "We moeten echt spreken over capaciteit", zei OM-hoofdofficier Fred Westerbeke gisteravond in Nieuwsuur. Misdaadjournalist Paul Vugts, die zelf een tijd werd beveiligd, schreef vanochtend in Het Parool dat er niet voldoende middelen zijn om elke persoon die levensgevaar loopt adequaat te beveiligen. Ook Dennis Janus, politiewoordvoerder van de DKDB erkent dat er een tekort is. "We zijn de tekorten van de afgelopen jaren aan het inhalen, maar inwerken kost tijd. De onderbezetting is dus nog niet ingelopen."

  "Het is momenteel echt harken naar personeel. Dat is een serieuze uitdaging, want niet iedereen wil dit werk doen", zegt Rico Briedjal. Hij werkte jarenlang voor de DKDB en beveiligde in die tijd onder anderen Geert Wilders en Rita Verdonk. Nu geeft hij in de private sector beveiligingsadvies. "Een politieagent heeft nu met dreiging op straat te maken, maar hij werkt niet met iemand waar bijvoorbeeld een granaat op afgevuurd kan worden. Hier gaat het echt om een ander niveau."

  Vorig jaar is na lange tijd van onderbezetting een oplossing voor het personeelstekort bij de DKDB gevonden. Eerder mocht de dienst alleen intern werven. Toen werd besloten dat er naar mensen met ervaring zonder politiediploma gezocht mocht worden. Deze groep moet vervolgens een opleiding volgen. Op die manier hoopt de dienst honderd man personeel te werven, en volgend jaar weer op volle sterkte te zijn.

  Snel opschalen en structureel leveren is volgens Briedjal een probleem. Door het hoge niveau dat beveiligingspersoneel van de DKDB moet beheersen kan niet iedereen die rol vervullen. "Als je iemand die ondergekwalificeerd is op die positie creëer je schijnveiligheid. Dat is het allerergst in de beveiligingswereld, want dan loop je risico's."

  Gisteren zijn er meteen maatregelen getroffen om advocaten, officieren van justitie en rechters in de zaak tegen de gezochte Ridouan Taghi te beveiligen. Een speciaal team van politie en Openbaar Ministerie is onder regie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) betrokken bij die procedure.

  Op veel plekken wordt vandaag stilgestaan bij de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum:

  Video afspelen

  01:29

  'We staan niet toe dat de klootzakken winnen'

  Wie er precies extra beveiliging heeft gekregen en op welke wijze is niet vermeld. Daar worden in het belang van de veiligheid ook geen uitspraken over gedaan. "Onze opdrachtgever is de NCTV. We kijken samen naar wat we aannemen. We hoeven niet alles te doen, dat scheelt. We werken ook samen met andere diensten", zegt Janus. "Wat nu specifieke de vraag aan ons is weet ik niet. Het is voor ons nu nog echt niet duidelijk wie in beveiliging wordt genomen."

  In de zaak Taghi zijn er veel betrokkenen. Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B. Eerder werd de onschuldige broer van B. al geliquideerd. Het kost alleen al enorm veel capaciteit om de rest van de grote familie van de kroongetuige te beschermen. Verder zijn er veel rechercheurs, officieren van justitie en rechters met de zaak bezig. "Het is onmogelijk om al die mensen te beveiligen", zegt Briedjal. "Dat gaat niet gebeuren. Dat is een kansloos verhaal, want dat kan alleen met enorme versterking die nu niet beschikbaar is."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

    

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 19 september 2019 @ 00:20
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG LIQUIDATIE ADVOCAAT EN VANAVOND WÉÉR EEN LIQUIDATIE IN Amsterdam Zuid-Oost. Volgens deskundigen uit de media, misdaadverslaggevers en advocaten is de 'war on drugs'door de overheid al lang verloren. 

  Wie Taghi's 'moordorganisatie' dwarszit, lijkt het te bekopen met de dood

  Beschoten auto in Amsterdam rijdt brandweerkazerne in, bestuurder overleden

   21:33 IN BINNENLAND

  Er wordt gezocht naar twee verdachten die op een scooter met drie wielen zijn gevlucht.

  BERICHTEN VAN RTL-NIEUWS:

  Advocaten geschokt: 'Ze moeten met hun poten van ons afblijven'

  01:31 Liquidatie Derk Wiersum Advocaten geschokt: 'Ze moeten met hun poten van ons afblijven'

  Geliquideerde advocaat 'stond altijd de underdog bij'

  Doodgeschoten Geliquideerde advocaat 'stond altijd de underdog bij'

  Advocaat Nabil B. op straat geliquideerd in Amsterdam

  Kroongetuige Advocaat Nabil B. op straat geliquideerd in Amsterdam

  Zie en lees verder art. van N0S-NIEUWS Twitter (bron)

  OM: betrokkenen in Taghi-zaak extra beveiligd na moord op advocaat

  Fred Westerbeke in Nieuwsuur NOS

   VANDAAG, 22:28

  BINNENLAND

  Er zijn vandaag diverse maatregelen getroffen om advocaten, officieren van justitie en rechters in de zaak tegen de gezochte crimineel Ridouan Taghi te beveiligen. "Daar is vandaag over gesproken en op gehandeld", zei OM-hoofdofficier Fred Westerbeke in Nieuwsuur.

  De beveiligingsmaatregelen volgen na de moord op advocaat Derk Wiersum. Een speciaal team van politie en Openbaar Ministerie is nu onder regie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) betrokken bij de maatregelen ter beveiliging.

  "Dit team heeft bevoegdheden om de beveiliging en bewaking te activeren respectievelijk te intensiveren op een wijze die bescherming biedt tegen deze dreiging", zei minister Grapperhaus eerder vandaag.

  Veiligheid Wiersum besproken

  Westerbeke zei in Nieuwsuur ook dat er met Derk Wiersum was gesproken over zijn veiligheid en dat er maatregelen waren getroffen, maar hij wilde niet zeggen om welke maatregelen het ging. Met een moordaanslag werd geen rekening gehouden, zei de hoofdofficier.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-09-19 01:07:20
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 18 september 2019 @ 12:50
  #30
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemiddag, ADVOCAAT IN ZAAK KROONGETUIGE NABIL B. DOODGESCHOTEN. Volgende week zou de zaak worden voortgezet o,a in de meest bekende liquidatiezaak rond Ridouan Taggi. We moeten aannemen dat...? En zeker DE RECHTSSTAAT ZEER GESCHOKT. Een advocaat is dus ook al niet meer veilig in grote misdaadzaken dan.   

  De berichten volgen elkaar vrij snel op, later of morgen, bij meer bekend, daarover verder.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Advocaat kroongetuige Nabil B. geliquideerd, politie zoekt verdachte.

   VANDAAG, 12:24 AANGEPAST OM 12:24

  BINNENLAND

  • In Amsterdam is advocaat Derk Wiersum op straat doodgeschoten. Leeshier het nieuwsartikel.
  • Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in de grote liquidatiezaak rond hoofdverdachte Ridouan Taghi.
  • De schutter, die tussen de 16 en 20 jaar oud zou zijn, is te voet gevlucht, zegt de politie.

  7 MINUTEN GELEDEN

  Bijeenkomst in rechtbank Amsterdam

  In de rechtbank in Amsterdam is in een speciale zaal een bijeenkomst aan de gang om stil te staan bij de dood van Derk Wiersum. Aanwezig zijn burgemeester Halsema, de president van de rechtbank, medewerkers van de politie, rechtbank en advocaten.

  Advocaten hebben A4'tjes gemaakt met de foto van WiersumNOS

  5 MINUTEN GELEDEN

  Korpschef Akerboom: niet rusten tot dader is gepakt

  Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie zegt tegen ANP dat hij niet zal rusten voordat de dader van de liquidatie is gepakt. "Met deze brute moord is een nieuwe grens overschreden."

  8 MINUTEN GELEDEN

  Halsema spreekt van onvoorstelbare schok

  De burgemeester is in de Amsterdamse Buitenveldert waar Wiersum vanochtend werd doodgeschoten. Ze spreekt van een aanval op de rechtsstaat.

  Video afspelen

  01:16

  Burgemeester Halsema: dit is een schok voor de samenleving

  • 4 MINUTEN GELEDEN

   Bloemen bij kantoor Wiersum

   Martijn van der Zande @vanderzande

   Voor de deur van het kantoor van advocaat Derk Wiersum liggen wat bloemen, ook staat er politie

   2 minuten geleden

  • 7 MINUTEN GELEDEN

   Kamerleden geschokt

   Video afspelen

   01:45

   Kamerleden geschokt door liquidatie advocaat

  • 12 MINUTEN GELEDEN

   'Wiersum sprak over beveiliging'

   Rechtbankjournalist Chris Klomp meldt dat Derk Wiersum al langer werd bedreigd en geen vertrouwen had in politie en justitie. Hij zou met collega's hebben gesproken over beveiliging

    Chris Klomp @chrisklomp

   De doodgeschoten advocaat Derk Wiersum werd al langer bedreigd. Hij had geen vertrouwen in politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. https://t.co/jzZUkp02JZ

   1 uur geleden

  • 16 MINUTEN GELEDEN

   'Aanslag op de rechtsstaat'

   De president van de Rechtbank van Amsterdam, Christa Wiertz-Wezenbeek, kan het nieuws over de moord maar moeilijk bevatten. "Het is ongelooflijk. Het is een aanslag op de rechtsstaat."

   Wat kunnen de gevolgen zijn? "Daar valt nu nog niets over te zeggen. We moeten handelen naar bevind van zaken."

  • 43 MINUTEN GELEDEN

   Halsema in Buitenveldert

   De Amsterdamse burgemeester is zojuist gearriveerd op de plaats delict. Dat is te zien op een livestream van AT5.

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Verslaggever Edwin van den Berg over de schutter

   Verslaggever Edwin van den Berg is in Buitenveldert, in de buurt van de plek waar Wiersum werd vermoord.

   Video afspelen

   02:28

   Verslaggever Edwin van de Berg over de schutter

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Wilders spreekt zijn medeleven uit

   Video afspelen

   01:05

   Wilders spreekt zijn medeleven uit

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Halsema naar Buitenveldert

   Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, gaat straks naar de plaats delict in de Amsterdamse wijk Buitenveldert waar Derk Wiersum vanochtend werd geliquideerd.

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   'Ik dacht dat een hond was overreden'

   Ooggetuigen hoorden vanochtend om 07.33 uur een alarm en daarna "gegil, en drie of vier keer 'bambambam'", zegt een vrouw. "Daarna hoorde ik gejammer, gehuil", zegt een andere buurtbewoner. "Ik dacht dat er misschien een hond was overreden, maar toen ging ik kijken en zag het levenloze lichaam liggen."

   Hoor audio opname in oorspronkelijke artikel 00:00 00:27

   Ooggetuigen hoorden "gejammer"

   In het Radio 1 Journaal vertelden buurtbewoners wat ze vanochtend meemaakten.

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   'We leven in een narcostaat'

   "Dit is een bevestiging dat we in een narcostaat leven", zegt Jan Struijs van de politievakbond NPB. "Het is een keiharde aanval op de rechtsstaat. Het is belangrijk dat we met de politie schouder aan schouder staan met de advocatuur waar dit nieuws keihard is binnengekomen. Mijn appèl is om hier een publiek debat over te voeren."

  • ÉÉN UUR GELEDEN

   Halsema: een afschuwelijke moord

   De reactie van Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam: "Dit is een afschuwelijke moord, op een vader, een advocaat, een Amsterdammer. Het is niet eerder vertoonde aanval op de advocatuur die het wezen van de rechtsstaat aantast. Dit leidt tot angst en onrust die onder advocaten. Voor politie en het Openbaar Ministerie heeft de zaak de hoogste prioriteit."

   "De Amsterdamse driehoek komt vandaag bijeen om de laatste stand van zaken te bespreken. Politie en hulpverleners zijn in Buitenveldert en doen wat ze kunnen. Ik leef mee met iedereen die op welke manier dan ook door deze vreselijke daad is geraakt. Ik wens de familie sterkte met de verwerking van dit onbeschrijflijk verdriet."

  • 2 UUR GELEDEN

   'Een spontane herdenking'

   Verslaggever Mattijs van de Wiel is bij de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam. "Het heeft een enorme impact op iedereen die hier werkt. Advocaten die elkaar in de armen nemen. Veel tranen. De zittingen zijn onderbroken en uitgesteld. Dit moet eerst verwerkt worden. En er was een spontane herdenking in één van de grootste zittingszalen. Die was open voor iedereen die hier werkt. Die was stampvol. De meeste mensen moesten staan. Rechters, advocaten, bodes. Iedereen die er behoefte aan had, kon daar naartoe komen. Je hoorde daar gevoelens van angst, het idee van dit raakt ons allemaal. En advocaten die zich afvroegen, kunnen we nog wel ons werk doen? En hoe gaan we ervoor zorgen dat advocaten die dit werk doen beschermd worden?"

  • 2 UUR GELEDEN

   Geen andere slachtoffers

   Buurtbewoners zeggen tegen het Parool dat de vrouw van Derk Wiersum in de buurt van het slachtoffer stond. Volgens een politiewoordvoerder is ze niet gewond geraakt. "Er zijn verder geen slachtoffers."

  • 2 UUR GELEDEN

   'Ongekend in Nederland'

   Derk Wiersum in de rechtszaal NOS

   Een overzicht van de nieuwsverhalen over de moord op Derk Wiersum:

   Geschokte reacties op liquidatie advocaat: 'Dit is ongekend in Nederland'

   Wie was de geliquideerde advocaat Derk Wiersum?

   Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdamse wijk Buitenveldert

  • 2 UUR GELEDEN

   Premier Rutte: zeer verontrustende berichten

   Video afspelen

   00:25

   Premier Rutte: zeer verontustende berichten

  • Meer berichten tonen 

  Deel dit liveblog: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 14 augustus 2019 @ 00:25
  #29
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE POLITIEK WIL DEBAT OVER VUURWAPENGEWELD, nav de vele liquidaties of pogingen daartoe. 

  Amsterdamse driehoek komt met maatregelen tegen vuurwapengeweld

  NU.nl·9 uur geleden

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Voltallige raad Amsterdam wil debat over opleving vuurwapengeweld.

  De politie doet onderzoek in de wijk Hogevecht, nadat daar donderdag een man werd neergeschoten

   GISTEREN, 22:47

  BINNENLAND

  De voltallige gemeenteraad van Amsterdam wil snel in debat over de opleving van het vuurwapengeweld de afgelopen dagen. Dat hebben de fractievoorzitters van alle partijen laten weten. "Vuurwapens en geweld passen niet in onze stad", schrijven ze.

  De afgelopen vier dagen vonden er vijf schietincidenten plaats, waarvan drie in Amsterdam-Zuidoost. Een van die incidenten had een dodelijke afloop. De verdachte is inmiddels aangehouden. Eind juli kwam in hetzelfde stadsdeel al een 33-jarige man om, die volgens Het Parool in meerdere geweldszaken als dader en doelwit te boek stond.

  Bij een ander schietincident in Zuidoost raakte dit weekend een man gewond. Schutters in de wijken Geuzenveld en De Baarsjes hebben woningen geraakt, en in een geval zelfs doorboord met kogels. Voor een woning in Zuidoost werd gisteren bovendien een handgranaat gevonden.

  Zwaardere straffen

  De incidenten staan niet op zichzelf. Stadszender AT5 houdt een interactieve kaart bij van al het bekende vuurwapengeweld in de stad. De teller van dit jaar staat inmiddels op vijftig. Eerder besloten Amsterdamse rechters onderling om veel zwaarder straffen op te leggen voor vuurwapencriminaliteit in de stad.

  "Deze geweldsincidenten hebben vanzelfsprekend enorme impact op de betreffende buurten, de bewoners en de stad als geheel. Bewoners van Amsterdam moeten zich veilig kunnen voelen", schrijven de fractievoorzitters.

  In het debat, dat op 5 september moet plaatsvinden, willen zij hun "afschuw uitspreken over het toenemend geweld". Ook moeten de achtergrond van het geweld en mogelijke maatregelen aan bod komen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 10 juli 2019 @ 00:54
  #28
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #22: UTRECHTSE HOOFDAGENT OMGEKOCHT DOOR DE AMSTERDAMSE TOP-CRIMINEEL RIDOUAN T. Melden bronnen van het AD . Hij zou daar vele duizenden euro's mee hebben verdiend.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  'Hoofdagent Utrecht omgekocht door crimineel Ridouan T.'

   VANDAAG, 21:18

  BINNENLAND

  Een Utrechtse hoofdagent heeft als corrupt contact gewerkt voor de bende van de voortvluchtige crimineel Ridouan T. Dat meldt het AD na het inzien van een verklaring van kroongetuige Nabil B. Ook hij werkte met de criminele organisatie die in verband wordt gebracht met drugshandel en diverse liquidaties.

  De agent heeft volgens de krant onlangs strafontslag gekregen. Onafhankelijk daarvan zou de rijksrecherche onderzoek doen naar de beweringen van Nabil B. Volgens het AD heeft dat onderzoek tot een aantal serieuze verdenkingen geleid.

  De politie bevestigt het bericht niet. Wel zegt een woordvoerder dat anderhalve week geleden een Utrechtse agent strafontslag is aangezegd en dat er strafrechtelijk onderzoek naar hem wordt gedaan door zowel het korps Midden-Nederland als de rijksrecherche, die onafhankelijk opereert.

  Foto's

  De agent zou in opdracht van kroongetuige B. binnen de politiesystemen hebben gezocht naar bepaalde personen of foto's, schrijft het AD. Op zijn beurt kreeg B. opdracht van Saïd R., die wordt gezien als Ridouan T.'s rechterhand. De agent zou duizenden euro's hebben verdiend met de corrupte klusjes.

  Kroongetuige Nabil B. heeft volgens het AD ook getuigd over een corrupte ambtenaar, die kentekens zou hebben opgezocht van onder meer de vermoorde misdaadblogger Martin Kok. De politie bevestigt dit niet. Een andere verdachtmaking in het AD, tegen een Amsterdamse agent die corrupt zou zijn, wordt door de politie "met klem bestreden als pertinent onjuist".

  De kroongetuige heeft een reeks aan belastende verklaringen afgelegd tegen Ridouan T. en consorten. Uit zijn verklaringen, waarover het Parool eerder berichtte, zou blijken dat T. zeker acht liquidaties op zijn geweten heeft, twee mislukte moordpogingen en het voorbereiden van later verijdelde plannen om twee rivalen dood te schieten.

  Broer vermoord

  Nabil B. lijkt een hoge prijs te betalen voor zijn getuigenissen. Kort nadat hij kroongetuige was geworden, werd zijn broer vermoord. De dader werd veroordeeld tot twintig jaar cel, maar wil niet zeggen van wie hij opdracht heeft gekregen voor de moord. Per ongeluk heeft justitie ook de foto van Nabil B. verspreid, zo werd onlangs bekend.

  Het proces tegen de criminele organisatie waartoe ook Ridouan T. en Saïd R. zouden behoren gaat morgen verder. Zestien verdachten staan terecht voor verschillende moorden en pogingen daartoe. Volgens het AD, dat zich baseert op politiebronnen, wil justitie de twee voortvluchtige kopstukken van de organisatie bij verstek gaan vervolgen voor het uitlokken en medeplegen van liquidaties.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-08-14 00:20:38
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 juni 2019 @ 00:19
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, GELIQUIDEERDE MAN IS MOGELIJK SLACHTOFFER VERGISSING? Hij is eerder met iemand verward, met dezelfde naam en zelfs nagenoeg gelijkend op hem? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Slachtoffer schietincident Amsterdam is Turks-Nederlandse bokstrainer.

  INTER VISUAL STUDIO / ARJEN TUSHUIZEN

  VANDAAG, 09:49 AANGEPAST VANDAAG, 17:14

  REGIO

  De man die gisteravond is doodgeschoten in Amsterdam-Noord is thaibokstrainer Saban Berk. Hij kwam in het nieuws omdat hij verward werd met de voortvluchtige Turks-Duitse vrouwenhandelaar Saban B.

  De politie bevestigt dat het slachtoffer de 57-jarige Berk is. Waarom hij is doodgeschoten is niet bekend. Vrienden en bekenden reageren verbijsterd, schrijft NH Nieuws.

  Berk werd gisteravond rond 21.20 uur door zijn hoofd geschoten in de buurt van het sportcentrum waar hij lesgaf. Meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumateam werden opgeroepen, maar medische hulp mocht niet meer baten.

  De schutter is nog niet opgepakt. De vermoedelijke auto van de schutter is leeg teruggevonden in Zaandam zonder kentekenplaten.

  Vaker in het nieuws

  De Turks-Nederlandse bokstrainer kwam al eerder in het nieuws. In 2014 zei hij tegen AT5 gek te worden van het feit dat hij dezelfde naam heeft als een vrouwenhandelaar. "Ik ben Saban Berk, ik ben een sportman. Ik heb helemaal niks met die shit te maken, hij is een flapdrol nummer één. En omdat ik dezelfde naam heb als hem, word ik er op aangesproken."

  In 2016 verscheen Berk weer voor de camera van de Amsterdamse stadszender. Hij had er toen genoeg van dat auto's te hard reden in de straat waar hij werkte.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord Holland

  Gewijzigd op 2019-06-19 12:14:25
  handtekeningafbeelding
 • maandag 29 april 2019 @ 00:15
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAM, GEMEENTE EN POLITIE O.A. ZOEKEN NAAR MAATREGELEN OM DE GOLF VAN GEWELD EN INTIMIDATIE in te dammen? Een zeer moeilijke opgave lijkt dit, 'men' degenen die dit doen zijn tot nu toe voor kennelijk niets teruggedeinst.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Amsterdam onderzoekt maatregelen tegen handgranaten en explosieven

   VANDAAG, 19:40

  BINNENLAND

  Amsterdam stelt een onderzoeksgroep in tegen geweld en intimidatie tegen ondernemers. Die moet nagaan of er aanvullende maatregelen genomen kunnen worden tegen handgranaten en andere explosieven. Sinds 2018 worden er steeds meer explosieven gevonden en ook het aantal plofkraken neemt toe.

  Niet alleen de ondernemers, bij wie de granaten aan de deur worden gehangen, lopen gevaar. Het is ook gevaarlijk voor omwonenden en voorbijgangers, benadrukt de Amsterdamse driehoek van burgemeester, justitie en politie.

  Handgranaten op straat

  Vanmorgen was er nog een incident met een explosief in Nieuw-West. Daar werden buurtbewoners rondom het Delflandplein voor de tweede keer in vier maanden gewekt door een plofkraak. Een van hen zegt tegen AT5 dat de buurt achteruitgaat en dat ze bang zijn voor slachtoffers als het zo doorgaat.

  Ook vanochtend werd een handgranaat gevonden bij een coffeeshop aan de Brouwersgracht.

  Eerder deze maand werden er in de stad handgranaten aangetroffen voor de deur van club Mad Fox, bij een appartementencomplex en midden op straat vlak bij een parkeergarage in het centrum.

  BEKIJK OOK

  Weer handgranaat gevonden in Spuistraat Amsterdam; ook explosief in Utrecht

  Weer handgranaat gevonden in Amsterdam

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 22 april 2019 @ 00:18
  #25
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg op #20: HET 'BEDREIGEN' MET HANDGRANATEN GÁÁT MAAR DOOR, NIET ALLEEN IN AMSTERDAM, nu ook in Utrecht. Mogelijk heeft het iets met 'drugshandel' te maken, maar ook, mogelijk gewoon 'pogingen afpersingen van horeca-ondernemers en anderen die het willekeurige slachtoffer zijn? Want ook de gemeente, burgemeester; werkt er dan vaak (onbedoeld?) aan mee door 'sluiting' van de zaak? Zijn de aanwijzingen dan wel 'juridisch hard te maken' of...? Maar verontrustend dát het maar doorgaat....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Weer handgranaat gevonden in Spuistraat Amsterdam; ook explosief in Utrecht

   VANDAAG, 08:45

  BINNENLAND

  In Amsterdam en Utrecht zijn vannacht handgranaten gevonden. In de hoofdstad was het voor de tweede keer in een etmaal raak in de Spuistraat. Het explosief werd rond 03.30 uur vlak bij een coffeeshop ontdekt. De granaat is weggehaald door de Explosieven Opruimingsdienst.

  Gisteren werd op ongeveer dezelfde plek ook al een handgranaat gevonden. Een schoonmaker zag hem liggen en belde de politie. Wie de granaten heeft neergelegd en waarom is nog niet bekend.

  Eerder deze maand ontplofte er in de Spuistraat een granaat bij de club Mad Fox. Die is toen per direct gesloten.

  Autobedrijf Utrecht

  Ook in een bedrijfspand op industrieterrein Nieuw Overvecht in Utrecht is afgelopen nacht een handgranaat gevonden. De EOD heeft het explosief onschadelijk gemaakt. Over de achtergrond is niets bekend.

  BEKIJK OOK

  Weer handgranaat gevonden in Amsterdam

  Amsterdamse club gesloten door gemeente om handgranaat

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 17 maart 2019 @ 00:15
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, VANDAAG WEER EEN POGING TOT LIQUIDATIE IN AMSTELVEEN van een 'bekende van de politie'. Vermoedelijk doordat het wapen weigerde raakte het doelwit én zijn dochter slechts gewond aan een been en voet.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Neerschieten man en dochter in Amstelveen lijkt liquidatiepoging

  VANDAAG, 13:48

  AANGEPAST OM 18:17

  BINNENLAND

  Het gebeurde in De Grote Wielen in Amstelveen-Westwijk DAVEY PHOTOGRAPHY / DAVEY BAAS

  In Amstelveen zijn een man (55) en een vrouw (17) neergeschoten. Het lijkt te gaan om een afrekening in het criminele circuit. De gewonde man is een bekende van de politie en wordt verdacht van cocaïnehandel en witwassen.

  De andere gewonde is zijn dochter. De liquidatiepoging zou zijn mislukt omdat het automatische wapen waarmee werd geschoten haperde.

  De politie kan het haperen van het wapen niet bevestigen. De twee slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Beiden zijn aanspreekbaar. Het schietincident was rond 12.00 uur aan de Grote Wielen in de Westwijk.

  Kogel door been

  Het doelwit was Ahmet G. Bij de liquidatiepoging is een kogel door zijn been geschoten. Zijn dochter is in haar voet geraakt, bevestigt zijn advocaat Jan Hein Kuijpers.

  De man is van Turkse komaf en staat bekend als een grote vis in de drugswereld. De afgelopen jaren zijn veel mensen uit zijn omgeving opgepakt.

  Zijn advocaat weerspreekt dat G. een grote drugscrimineel is. "Voor die vier kilo cocaïne heeft hij geen dag vastgezeten", zegt Kuijpers, die daaruit afleidt dat het Openbaar Ministerie geen sterke zaak heeft tegen zijn cliënt.

  Volgens Kuijpers is G. een bemiddelaar voor schoonmaakpersoneel.

  Twee verdachten

  Omwonenden zeggen dat het huis van de slachtoffers erg goed was beveiligd. De familie zou een erker hebben van kogelwerend glas en camera's hebben geplaatst in de achtertuin.

  De politie is op zoek naar twee verdachten. De omgeving was enige tijd afgezet omdat mogelijk explosieven waren achtergebleven, maar die zijn niet gevonden.

  De straat in Amstelveen is afgezet MIZZLE MEDIA / MICHEL VAN BERGEN

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding