5862 keer bekeken

BEDREIGINGEN EN GOLF VAN LIQUIDATIES in Amsterdam

 • vrijdag 20 april 2018 @ 00:25
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, in het vervolg op de 'MOCRO-MAFFIAZAAK'... De hoofdverdachte is veroordeeld tot 18 jaar cel. Een juridische doorbraak ook hierbij.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Geheime berichten onderwereld mogen gebruikt worden als bewijs

  GISTEREN, 15:45

  AANGEPAST GISTEREN, 17:09

  BINNENLAND

  EYEVINE / HOLLANDSE HOOGTE

  GESCHREVEN DOOR

  Remco Andringa, redacteur Politie en Justitie

  Miljoenen in beslag genomen berichten van verdachten mogen in strafzaken als bewijs worden gebruikt. Dat blijkt uit een uitspraak vandaag in de zaak tegen een kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld. De rechtbank veroordeelde Naoufal F. vandaag tot achttien jaar gevangenisstraf wegens een mislukte liquidatie in 2015.

  Een deel van het bewijs komt uit de 3,6 miljoen berichten uit de onderwereld die de politie in handen heeft gekregen. De rechtbank moest bepalen of deze berichten ook daadwerkelijk als bewijs gebruikt mogen worden.

  De rechtbank ziet geen bezwaar, al wordt in deze zaak een deel van de berichten uitgesloten als bewijs omdat ook communicatie van advocaten in het dossier is beland.

  Versleuteld communiceren

  In 2016 legde de politie het zogenoemde Ennetcom-netwerk plat, een service om versleuteld te communiceren via geprepareerde telefoons. Daarna lukte het om het complete berichtenverkeer te ontsleutelen.

  Het Openbaar Ministerie begon sindsdien strafzaak na strafzaak met bewijs uit de versleutelde berichten. Zo is een onderzoek naar liquidaties in Kerkdriel en Krommenie bijna volledig gebaseerd op de geheime communicatie. De gebruikers van zo'n vijfhonderd accounts zouden inmiddels zijn geïdentificeerd.

  Het OM verwacht dankzij alle ontsleutelde berichten tientallen zaken te kunnen oplossen die te maken hebben met liquidaties, drugshandel en andere zware criminaliteit. "De uitspraak van vandaag is heel belangrijk, omdat de Ennetcom-data een doorbraak kunnen betekenen in die onderzoeken", aldus het OM. In toekomstige zaken zullen rechtbanken overigens wel steeds opnieuw moeten afwegen of de data mogen worden gebruikt als bewijs. De uitspraak van vandaag zal daarbij wel richtinggevend zijn.

  Ontsleutelde pgp-berichten

  "Die man gaat dood, die kk hoer. Komt goed." (een verdachte voorafgaand aan een door de politie verijdelde liquidatie).

  "We hebben het goed gedaan, gangster. Die ene is weg en ik hoop die andere ook." (een verdachte blikt terug op de liquidatie van crimineel Chahid Yakhlaf in Kerkdriel).

  "Hij weet iedereen van hem gaat slapen als hij mijn naam heeft genoemd." (een verdachte over de kroongetuige die onlangs verklaringen heeft afgelegd bij de politie).

  Betrokken advocaten hebben veel kritiek op de werkwijze van de politie en het OM. Volgens hen gebruikt de politie een 'sleepnet-methode' om verdachten uit de brij aan berichten te vissen. Ze vinden dat ze te weinig inzage hebben gekregen in hoe de politie de data doorzoekt en missen de context waarin gesprekken zijn gevoerd.

  Een datawetenschapper, die in opdracht van de advocaat van Naoufal F. bekeek hoe de politie berichten van verdachten eruit pikte, noemde de toegepaste onderzoeksmethode primitief, onnauwkeurig en foutgevoelig.

  Maar de rechtbank oordeelde dat de manier waarop gezocht is wel deugt, er geen wettelijke regels worden geschonden en de verdediging voldoende gelegenheid heeft gehad om de berichten zelf te onderzoeken.

  Bij toeval opgepakt

  Door te zoeken in de berichten kwam ook Naoufal F. naar voren, als opdrachtgever van een liquidatie in Diemen. Het slachtoffer overleefde de beschieting ternauwernood. De uitvoerders werden vorig jaar veroordeeld. Hij schreef over zijn doelwit bijvoorbeeld: "Die kk hond moet slapen."

  Naoufal F. wordt beschouwd als een kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld, dat zich bezighoudt met grootschalige cocaïnehandel. Hij wordt ook in verband gebracht met de zaak rond vissers uit Urk die drugs aan land brachten.

  Een paar dagen voordat de politie het Ennetcom-netwerk neerhaalde, werd F. bij toeval gearresteerd in Dublin. Daar zat hij ondergedoken in een appartement van een beruchte Ierse criminele familie.

  Volgens de rechtbank moet F. achttien jaar de cel in omdat hij "veilig vanuit Ierland het moordcommando aanstuurde". De verdachte heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de liquidatiepoging.

  Telefoon die populair is bij criminelen

  Het Nederlandse bedrijf Ennetcom is gespecialiseerd in afgeschermde communicatie. Ennetcom leverde BlackBerry's met software waarmee versleutelde e-mailberichten kunnen worden gestuurd en ontvangen. Met de toestellen kon je niet bellen of fotograferen, want de camera en microfoon waren eruit gehaald. De politie vond de telefoons regelmatig tijdens invallen bij criminelen.

  Het OM vindt dat Ennetcom criminelen faciliteerde en vervolgt de eigenaar van het bedrijf voor witwassen. Zelf ontkent de baas dat hij bewust criminelen heeft geholpen. De politie heeft ook een ander telecombedrijf uit de lucht gehaald en de berichten in beslag genomen. Op basis daarvan werden miljoenen contant geld gevonden.

  BEKIJK OOK

  Hoge strafeis tegen vermoedelijke spil in Amsterdamse onderwereldoorlog

  'We komen steeds dieper in de Mocro-oorlog'

  Amsterdamse crimineel bijvangst bij inval in Dublin

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-02-10 00:31:45
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 06 april 2018 @ 00:42
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG LIQUIDATIEZAAK AMSTERDAM. Toch ook hier bijna juridische blunder, nav het DNA aangetroffen van een 'onschuldige' blijkt achteraf in een andere 'ontmoeting' mogelijk achtergelaten. Gelukkig komt men er bijtijds achter, de verkeerde maar het zal je maar gebeuren. DNA een goede zaak maar kan dus ook leiden tot dwalingen.

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  05 april 2018 18:11

  Tuinder die verdacht werd van liquidatie vrijgelaten

  ANP

  De 31-jarige man uit De Lier die afgelopen zaterdag was aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie in Amsterdam-Noord, is weer vrij.

  Het politieonderzoek heeft geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd van mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie. Hij wordt niet meer verdacht van medeplichtigheid aan de liquidatie.

  Het is nog niet duidelijk hoe zijn DNA op een van de twee wapens die bij de vluchtauto zijn gevonden terecht is gekomen. Dat wordt nog verder door de politie onderzocht.

  Nog drie personen vast

  De overige drie personen die in het onderzoek naar de liquidatie zijn aangehouden zitten nog in volledige beperkingen, wat inhoudt dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben. Mede daarom is het OM terughoudend met het geven van meer informatie over het onderzoek.

  De man die justitie nu heeft vrijgelaten is directeur van een tropische plantenkwekerij in De Lier, meldt Het Parool. In de Amsterdamse krant werd door familie al de suggestie gewekt dat hij mogelijk onterecht vastzat.

  Twee weken voor de liquidatie was de man betrokken bij een aanrijding in De Lier. Hij redde de inzittende van de andere auto uit de sloot, maar die ging er daarna snel vandoor. De man werd even later alsnog aangehouden door de politie, maar bood daarbij wel enige weerstand. Waarom hij vluchtte, is niet bekend.

  DNA

  Bij het verkeersongeluk is mogelijk DNA van de tuinder terechtgekomen bij de uitvoerders van de liquidatie, zegt een familielid van de man tegen Het Parool.

  Waarom het DNA van de man al was opgeslagen in de databank van justitie, kon een woordvoerder van het Openbaar Ministerie niet zeggen. DNA wordt meestal opgeslagen na het plegen van een misdrijf waar een gevangenisstraf van vier jaar of meer op staat of na een mishandeling. De afnameplicht geldt ook voor een aantal misdrijven met een lagere maximale gevangenisstraf.

  Dit is wat we weten over de Mocro-maffia

  De dood van de broer van de kroongetuige vormt een nieuw dieptepunt in een lange reeks liquidaties in de Amsterdam. In de video zie je wat we weten van de 'Mocro-maffia'.    

  De liquidatie-zaak draait om de moord op Reduan Bakkali. Hij werd eind vorige maand doodgeschoten in Amsterdam-Noord. Zijn broer Nabil is een belangrijke kroongetuige tegen de Mocro-maffia.

  De getuigenissen van Bakkali kunnen tot een belangrijke doorbraak leiden in de strijd tegen tegen het zware geweld in de onderwereld. De kroongetuige zet volgens het OM de deur open naar strafvervolging van opdrachtgevers van liquidaties.

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2019-02-10 00:46:33
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 05 april 2018 @ 00:19
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, de politiek, minister heeft geen geld voor AANPAK ZWARE MISDAAD. DE GOLF VAN LIQUIDATIES... Vrij spel? Dat ook weer niet helemaal, maar toch...? 

  En de inzet van KROONGETUIGEN is een 'duivels dilemma' volgens de minister?

  Zie en lees art. NU.NL (bron)

  Donderdag 05 april 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Geen extra geld naar politie voor aanpak liquidatiegolf Amsterdam 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 04 april 2018 23:07 Laatste update: 04 april 2018 23:15

  • Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) gaat geen extra geld vrijmaken om de Amsterdamse politie te ondersteunen in de aanpak van de golf van liquidaties en vergismoorden waar de hoofdstad de afgelopen jaren mee te maken heeft.

  Dat zei hij woensdagavond tijdens een Kamerdebat naar aanleiding van de brute moord op de broer van kroongetuige Nabil B..

  Volgens de minister is extra geld om onder meer het tekort aan politieagenten en rechercheurs op te vangen niet de oplossing. Hij wees de Kamer erop dat er jaarlijks 267 miljoen extra naar de politie gaat, een bedrag dat is bestemd voor de hele politieorganisatie.

  Op dezelfde avond heeft de Amsterdamse waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen in de gemeenteraad gezegd dat de hoofdstad juist een capaciteitstekort bij de politie heeft, zo meldt stadszender AT5

  Broer van kroongetuige Nabil B. geliquideerd in Amsterdam

   Broer van kroongetuige Nabil B. geliquideerd in Amsterdam

  Tekort

  In februari zei de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg dat de Amsterdamse politie niet toekomt aan het opsporen van grote drugsbazen.

  De Nederlandse Politiebond stelde dat er tweeduizend extra rechercheurs nodig zijn. In het rapport Noodkreet Recherche! wordt beschreven dat Nederland, vanwege capaciteitstekort bij de politie, kenmerken vertoont van een narcostaat: "Een staat waarin de rechtsstaat wordt ondermijnd door de rijke machthebbers in een parallelle (drugs)economie." 

  Onvoldoende

  Grapperhaus heeft eerder gezegd dat de investeringen zullen resulteren in 480 extra agenten, waarvan nog bepaald moet worden hoeveel daarvan naar Amsterdam gaan.

  Onder meer de PVV, SP en PvdA denken niet dat het genoeg is. De opgave waar de politie en recherche voor staan is te groot. Niet alleen Amsterdam worstelt met de aanpak van drugsgerelateerde criminaliteit, ook Noord-Brabant en Limburg. 

  "Doorrechercheren is door capaciteitsgebrek niet mogelijk", aldus PVV'er Lilian Helder. Dat ziet ook SP-Kamerlid Michiel van Nispen. "De beloofde investeringen schieten tekort. Er zijn onvoldoende rechercheurs", aldus de SP’er.

  Volgens Grapperhaus is de 276 miljoen euro extra een "aanzienlijke uitbreiding" waar hij eerst mee aan de slag wil. Of het daarbij zal blijven, is de vraag. Sybrand Buma, leider van coalitiepartij CDA, zei in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen dat er extra geld naar de politie moet. Wat Buma betreft moet dat bij de voorjaarsnota geregeld worden.

  Door: NU.nl

  Lees meer over: 

  Nabil B. Amsterdam

  KROONGETUIGEN, Minister: inzet kroongetuige 'duivels dilemma'. Tja, je bent niet voor niets minister...

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  1 uur 41 minuten geleden

  Minister: inzet kroongetuige 'duivels dilemma'

  Minister Grapperhaus vanavond in de Tweede Kamer bij het debat over de liquidaties. 

  © ANP

  De inzet van kroongetuigen kan een 'doorslaggevende bijdrage leveren' in de strijd tegen zware georganiseerde misdaad. Dat zegt minister Ferd Grapperhaus van Justitie.

  De liquidatie vorige week van een familielid van zo'n kroongetuige laat zien welke risico's daaraan kleven, zegt Grapperhaus, maar onderstreept ook de noodzaak van een keiharde aanpak van de zware misdaad.

  Liquidaties onaanvaardbaar

  Grapperhaus noemt het een 'duivels dilemma'. Het Openbaar Ministerie besteedt volgens hem veel tijd aan het inschatten van de risico's die kroongetuigen en hun naasten lopen. "Dat wordt altijd meegewogen bij het besluit om al dan niet een deal te sluiten", zei de bewindsman in debat met de Tweede Kamer.

  Grapperhaus noemt de recente liquidaties 'volstrekt onaanvaardbaar', maar gaat niet meer geld uittrekken om ze tegen te gaan. Het kabinet kende eerder al structureel 267 miljoen euro extra toe aan uitbreiding en verbeteringen bij de politie. Daarnaast is geld uitgetrokken voor de bestrijding van wat 'ondermijnende criminaliteit' wordt genoemd.

  Jonge huurmoordenaars

  De minister hamert erop dat bestrijding van het 'schokkende' geweld in de onderwereld in dat kader hoog op de agenda staat. Hij is het met de Tweede Kamer eens dat de vaak jonge huurmoordenaars die daarbij worden ingezet, te makkelijk aan zware vuurwapens kunnen komen. Om dat tegen te gaan, wordt onder meer samenwerking gezocht met buurlanden België en Duitsland.

  Verder heeft Grapperhaus vertrouwen in maatregelen die eerder al zijn aangekondigd. Zo wordt volgens hem 'voortvarend' werk gemaakt van een verdubbeling van de strafmaat voor het bezit van automatische wapens, waar de Tweede Kamer eerder deze week mee instemde. Ook wil het kabinet zware misdrijven zwaarder bestraffen als ze gepleegd zijn in georganiseerd verband.

  Dit is wat we weten over de Mocro-maffia

  De liquidatie van Reduan Bakkali, de broer van een kroongetuige, was vorige week een voorlopig dieptepunt in de strijd die woedt in de zogeheten Mocro-maffia.

  RTL Nieuws

   

   

  Gewijzigd op 2019-02-10 00:51:11
  handtekeningafbeelding
 • zondag 01 april 2018 @ 00:51
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, STEEDS BRUTALER, in volle zicht beveiligingdcamera's uitgevoerd dus GEVOLG BINNEN 3 DAGEN DADER(S) OPGEPAKT VAN DEZE ONZINNIGE MOORD. Gelukkig wel natuurlijk maar de familie en anderen zijn mede slachtoffers...

  GELD, GEHELE MONETAIRE SYSTEEM afschaffen op deze aarde dat zou al 90% van alle misdrijven schelen, geelimineerd...!! UTOPIE? Neen het is mogelijk, lees het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... (zie clubhome plaatje!) en u begrijpt en ziet hoe we op deze aarde bezig zijn, uitzichtloos. en een TOTALE JURIDISCHE, MONETAIRE EN MAATSCHAPPELIJKE DWALING tenzij..?? LEES HET EENS!!

  Zie en lees art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Drie verdachten liquidatie broer kroongetuige Mocro-maffia opgepakt

  GISTEREN, 15:28

  AANGEPAST GISTEREN, 20:21

  BINNENLAND

  ANP

  De politie heeft de vermoedelijke schutter en twee handlangers opgepakt van de liquidatie van de broer van de kroongetuige in de zaak tegen Mocro-maffia. De hoofdverdachte werd gisteravond aangehouden in Hilversum, de andere twee werden vannacht en vanochtend opgepakt.

  Reduan B. werd donderdag doodgeschoten in zijn beletteringsbedrijf bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Zijn broer Nabil is kroongetuige in de zaak tegen de Mocro-maffia. Een ander familielid werd in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie met zijn gezin uit zijn huis gehaald in Den Haag en naar een veilige plek gebracht.

  Een arrestatieteam hield gisteravond naar aanleiding van de vondst van dna-sporen de 41-jarige hoofdverdachte aan in een huis in Hilversum. Volgens Het Parool gaat het om Shurandy S., die wel bekend is bij de politie, maar niet voor zware misdrijven.

  Na de liquidatie deed de recherche forensisch onderzoek, onder meer in de vluchtauto, een zwarte Seat Leon. Daarbij werden dna-sporen gevonden die overeenkwamen met een dna-profiel in de databank van de man in Hilversum. Er waren ook al haarscherpe beelden van de schutter op beveiligingscamera's.

  Handlangers

  Vannacht werd een tweede verdachte, een man van 34, aangehouden op de A13 bij Rijswijk. Vanmorgen werd een 31-jarige man aangehouden in het Westland. Beiden worden verdacht van wapenbezit en medeplichtigheid aan het dodelijk schietincident. Ook zij waren bij de politie niet bekend vanwege ernstige misdrijven.

  Er zijn bij het onderzoek meerdere automatische- en handvuurwapens in beslag genomen. De politie onderzoekt of het wapen dat gebruikt werd bij de liquidatie hier ook bij zit.

  Zware politiebewaking

  De uitvaart van de geliquideerde Reduan B. was vandaag in Amsterdam onder zware politiebegeleiding, meldt AT5. Ook hielden twee politiehelikopters de omgeving in de gaten. Eerder vandaag werd voor Reduan B. een dodengebed gehouden in de Blauwe Moskee. Zijn familie kon daar uit veiligheidsoverwegingen niet bij zijn.

  Video afspelen

   00:40

  Dodengebed voor vermoorde Reduan B.

  Ook de Utrechtse voetbalclub Domstad Majella herdacht vandaag de 41-jarige B. met twee minuten stilte, voorafgaand aan een wedstrijd tegen Maarssen.

  B. speelde jaren bij deze club voor hij van Overvecht verhuisde naar Amsterdam. Scheidsrechter Van Polen, die hem goed kende, vertelde aan Het Parool dat B. een vriendelijke hardwerkende jongen was. "Hij wilde niks met criminele zaken te maken hebben."

  BEKIJK OOK

  'Familie van kroongetuige weggehaald uit huis'

  Politie heeft duidelijke beelden van dader liquidatie Amsterdam-Noord

  Broer kroongetuige Mocro-oorlog geliquideerd in Amsterdam-Noord

  Deel dit artikel: 

   

    

  Gewijzigd op 2018-05-31 13:44:39
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 31 maart 2018 @ 00:26
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, ander familielid van kroongetuige in bescherming genomen door overheid. MAAR zie eerdere bericht o.a. van advocaat, er zijn velen 'in de omgeving van de kroongetuige', hoe dan met hen? laten we het beste hopen verder.

  Zie verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  'Familie van kroongetuige weggehaald uit huis'

  GISTEREN, 16:07

  AANGEPAST GISTEREN, 19:02

  BINNENLANDREGIO

  Video afspelen

   00:47

  De politieactie in Den Haag afgelopen nacht

  Zwaarbewapende agenten hebben afgelopen nacht in Den Haag familieleden van kroongetuige Nabil B. uit een huis gehaald. Dat meldt Omroep West.

  B. is kroongetuige in de zaak tegen de Mocro-maffia uit Amsterdam en Utrecht. Gisteren werd zijn broer Reduan in Amsterdam doodgeschoten. Hij had een bedrijf in belettering bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

  Het gaat volgens Omroep West om het gezin van een familielid van B. Het OM wil dat niet bevestigen.

  Onverantwoord

  Het OM is terughoudend met het geven van informatie vanwege het gevaar voor de familie van Nabil B. Hoewel de politie aanvankelijk zijn volledige naam gebruikte, is daarom ook besloten voortaan alleen zijn initiaal te noemen.

  "Als je kijkt wat er gistermorgen is gebeurd, vinden wij het roekeloos en onverantwoord dat in sommige berichtgeving geen rekening wordt gehouden met de privacy van vermeende familieleden", zegt een woordvoerder.

  Vluchtauto

  De politie is intussen dringend op zoek naar getuigen die de verdachte van de moord op Reduan B. in de vluchtauto hebben zien rijden. Die auto werd later uitgebrand teruggevonden.

  Volgens de politie is de auto eind januari gestolen in Nieuwegein en daarna van valse kentekenplaten voorzien. Het gaat om een zwarte Seat Leon met het kenteken 45-XK-SX.

  De vluchtauto werd gevonden in de buurt van de plek waar Reduan B. werd doodgeschoten

  POLITIE

  Uit politieonderzoek is gebleken dat de auto vermoedelijk in het Gooi heeft gereden en de politie zoekt dan ook met name mensen die de auto daar hebben gezien.

  BEKIJK OOK

  Politie heeft duidelijke beelden van dader liquidatie Amsterdam-Noord

  Broer kroongetuige Mocro-oorlog geliquideerd in Amsterdam-Noord

  Kroongetuige en vermeende 'liquidatiebaas': wie zijn ze?

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-05-31 13:45:23
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 30 maart 2018 @ 00:37
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, FAMILIELID DOODGESCHOTEN van kroongetuige, een nieuwe ontwikkeling in en binnen de mafia, maar zeer verontrustend voor velen en niet alleen familieleden, ook advocaten (adv. Plasman vanavond in 'PAUW') en journalisten etc..... 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron) 

  29 maart 2018 14:25

  Doodgeschoten broer kroongetuige kreeg 'beperkte vorm' van beveiliging.

   

  © ANP

  De vanochtend doodgeschoten broer van Nabil Bakkali, kroongetuige in de zaak rondom de zogeheten Mocro-maffia, had gekozen voor een 'beperkte vorm van beveiliging'. Dat meldt het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws.

  Het Openbaar Ministerie had de deal met de kroongetuige vrijdag bekendgemaakt. De kroongetuige heeft een reeks verklaringen afgelegd tegen kopstukken van de Mocro-maffia. 

  'Zelf gekozen'

  Een woordvoerder van het OM heeft gesprekken gevoerd met de familie van de kroongetuige, laat een woordvoerder weten. "Daarbij hebben we een aantal voorstellen gedaan wat betreft de beveiliging. Het slachtoffer van vandaag heeft er zelf voor gekozen daar beperkt gebruik van te willen maken."

  Het OM wil niet zeggen wat deze beperkte vorm van beveiliging precies inhoudt. Het slachtoffer had geen strafblad en was geen bekende van de politie. 

  Neergeschoten op NDSM-werf

  Volgens Het Parool werd sinds vrijdag al gespeculeerd dat familieleden van de kroongetuige zouden worden doodgeschoten. 

  Politie Amsterdam eo✔@Politie_Adam

  In overleg met het @OM_Amsterdam bevestigen wij dat het dodelijke slachtoffer van het schietincident op de Tt Melissaweg vanmorgen de 41-jarige Reduan Bakkali betreft. Meer informatie wordt op dit moment niet verstrekt.

  11:53 AM - Mar 29, 2018

  Twitter Ads info and privacy

  Vanochtend rond negen uur werd duidelijk dat er een man was doodgeschoten bij de NDSM-werf. Naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf en Het Parool bevestigde de politie rond het middaguur dat het inderdaad om de broer van de kroongetuige gaat. 

  De politie heeft de omgeving afgezet en is met onderzoek bezig. Een paar straten verder werd een auto brandend aangetroffen.

  View image on Twitter

  View image on Twitter

  Geert Gordijn✔@geertgordijn

  Plaats delict Amsterdam-Noord waar vanochtend de broer van kroongetuige Nabil B werd doodgeschoten, Reduan van 41.

  11:43 AM - Mar 29, 2018

  Twitter Ads info and privacy

  Jonge generatie

  De afgelopen vijf jaar hebben meerdere moorden plaatsgevonden onder een nieuwe, relatief jonge generatie criminelen. Een aantal schutters is gepakt en berecht, maar de opdrachtgevers bleven buiten schot. De kroongetuige zou daar verandering in brengen, zei het OM. 

  De Mocro-maffia werd een begrip na de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, eind 2012. Daarna volgde een hele reeks liquidaties, vaak in Amsterdam, maar ook daarbuiten.

  Dit is wat we weten over de Mocro-maffia

  De dood van de broer van de kroongetuige vormt een nieuw dieptepunt in een lange reeks liquidaties in de Amsterdam. In de video zie je wat we weten van de 'Mocro-maffia'.    

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2019-02-10 00:54:50
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 27 maart 2018 @ 00:27
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, BEVRIJDINGSACTIE in LIQUIDATIEZAAK voorkomen door politie en OM. Goede zaak.

  Zie en lees art. van RTL-NIEUWS TWITTER bron: 

  2 uur 40 minuten geleden

  Bevrijdingsactie van gevangene tijdens rechtbankvervoer Amsterdam voorkomen

  •  

  Bevrijdingsactie van gevangene tijdens rechtbankvervoer Amsterdam voorkomen

  (archieffoto)

  De politie en het Openbaar Ministerie hebben voorkomen dat een verdachte zou worden bevrijd tijdens de rit van of naar de rechtbank in Amsterdam. De politie had informatie dat hiertoe een poging zou worden gedaan en heeft maatregelen genomen.

  Het gaat om de 35-jarige Surailie I. Hij werd vorig jaar veroordeeld tot vijftien jaar cel voor een liquidatie op een dancefeest in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in mei 2013.

  Mobiele telefoons

  Zowel I. als het OM had hoger beroep aangetekend en morgen is daarvan de eerste inleidende zitting. I. had aangegeven daarbij te willen zijn, ook al zou zijn zaak niet inhoudelijk worden behandeld. Hij heeft er nu voor gekozen niet te komen.

  Rechercheurs hebben er alles aan gedaan om erachter te komen hoe de bevrijding uitgevoerd zou worden en door wie, aldus de politie maandagavond. Tijdens dit onderzoek werden bij de gevangenis waar I. zit mobiele telefoons gevonden die over de muur waren gegooid en vermoedelijk voor I. bestemd waren.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Moord op de dansvloer: 32-jarige man vast

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-05-31 13:46:48
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 10 maart 2018 @ 00:51
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, toch EEN KOPSTUK VAN DE 'MOCRO-MAFFIA' die een hoge strafeis krijgt, laten we hopen...?

  Zie en lees verder art. NOS-Nieuws Twitter (bron)

  Hoge strafeis tegen vermoedelijke spil in Amsterdamse onderwereldoorlog

  GISTEREN, 18:53

  AANGEPAST GISTEREN, 19:50

  BINNENLAND

  Forensisch onderzoek bij de auto van het slachtoffer in Diemen ANP

  Tegen een vermoedelijk kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld heeft het Openbaar Ministerie vandaag twintig jaar gevangenisstraf geëist.

  Het gaat om de 38-jarige Naoufal F., die terecht staat wegens zijn rol bij een mislukte liquidatie op een crimineel in Diemen in 2015.

  De strafzaak tegen F. is de eerste zaak die voor een belangrijk deel rust op de miljoenen berichten uit de onderwereld die het OM in beslag heeft genomen. In deze brij aan berichten kwam F. volgens justitie naar voren als opdrachtgever voor de moord.

  Kraken

  De schutters en hun handlangers werden onlangs al veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. De politie hield het groepje destijds in de gaten, maar kon niet voorkomen dat ze een drugshandelaar beschoten.

  Het slachtoffer overleefde de aanslag ternauwernood en de daders werden kort na de moordpoging opgepakt. Het lukte het Nederlands Forensisch Instituut om hun telefoons te kraken en inzicht te krijgen in hun versleutelde berichten.

  Daaruit bleek dat er nog iemand was die de groep aanstuurde. Hij was woedend dat de aanslag was mislukt.

  Beruchte clan

  Door te spitten in de 3,6 miljoen berichten die in beslag zijn genomen bij het bedrijf Ennetcom, kwam het Openbaar Ministerie erachter dat het vermoedelijk Naoufal F. was die de liquidatie op afstand aanstuurde.

  Hij hield zich toen schuil in een appartement in Dublin. Dat appartement was van de beruchte Kinahan-clan, een criminele Ierse familie. F. werd daartoevallig gearresteerd.

  Urk

  "De eis van twintig jaar is gerechtvaardigd omdat degene die een liquidatiecommando aanstuurt, zoals F. dat heeft gedaan, een hogere straf verdient", vindt de officier van justitie. Bovendien heeft F. een lang strafblad.

  Ondertussen graaft de politie in de miljoenen berichten verder naar bewijs. Naoufal F. wordt inmiddels ook in verband gebracht met cocaïnetransporten via vissers uit Urk.

  Kritiek

  Ook tegen andere criminelen vindt het OM steeds meer bewijs in de berichtenberg. Naar verwachting zullen er de komende jaren nog vele tientallen strafzaken volgen.

  Advocaten hebben kritiek op de manier waarop het Openbaar Ministerie in de data zoekt naar bewijs. De advocaat van Naoufal F. wraakte deze week de rechtbank omdat ze vindt dat ze te weinig mogelijkheid heeft gekregen om zelf onderzoek te doen in de gegevens. Het wrakingsverzoek werd afgewezen.

  Naoufal F. ontkent achter de mislukte liquidatie te zitten. De uitspraak is in april.

  BEKIJK OOK

  'We komen steeds dieper in de Mocro-oorlog'

  Gewijzigd op 2018-05-31 13:47:22
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 15 februari 2018 @ 06:37
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE EN JUSTITIE HEBBEN TE WEINIG CAPACITEIT om de KOPSTUKKEN van de georganiseerde (drug) misdaad op te pakken en te vervolgen. Het is een droevige vasstelling van een feit.

  Zie verder art. van NU.nl (bron)

  Donderdag 15 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Hoofdofficier justitie: 'Kopstukken in onderwereld vrijuit door capaciteitsgebrek' 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 14 februari 2018 10:05 Laatste update: 14 februari 2018 11:42

  • Zowel bij de politie als justitie in Amsterdam is onvoldoende capaciteit om de kopstukken in de georganiseerde misdaad op te pakken en te veroordelen. Er zijn meer rechercheurs nodig om onderzoek te doen naar de "goed afgeschermde maffiabazen". 

  Dat zegt scheidend hoofdofficier van justitie Theo Hofstee woensdag in een interview met EenVandaag

  Volgens Hofstee zit het probleem vooral in het zicht op de top van de drugshandel. "Leiders van grote drugsgroepen die vanuit het buitenland opereren, daar komen we helaas onvoldoende aan toe."

  De hoofdofficier schetst dat juist deze kopstukken aansturen wie er bij een conflict geliquideerd moet worden. In een aantal zaken is wel bekend wie de leiders zijn, maar "deze personen schermen zich heel goed af. We moeten daar meer sterkte en capaciteit op zetten". 

  Minister

  Hofstee, die sinds 1987 voor het Openbaar Ministerie (OM) werkt, volgt volgende week Albert van Wijk op als procureur-generaal bij de landelijke leiding van het OM.

  Tegen EenVandaag zegt hij het gesprek met de minister aan te gaan over het capaciteitsgebrek. "Maar ook met de korpsleiding van de Nationale Politie. Zijn er voldoende opgeleide rechercheurs? Dat laatste is ook een belangrijk punt. Misschien is daar winst te halen."

  De baas van de landelijke recherche, Wilbert Paulissen, meldde vorige week aan De Telegraaf dat de recherche zal gaan samenwerken met collega's uit Spanje en Panama om de toestroom van cocaïne "een halt toe te roepen". Ook zouden Nederlandse rechercheurs naar de Colombiaanse kuststad Cartagena gaan om de drugsstroom in de "bronlanden" tegen te houden. 

  Amsterdamse onderwereld

  Hoofdofficier Hofstee heeft de afgelopen zeven jaar onderzoek gedaan naar de kopstukken in de Amsterdamse onderwereld. In totaal waren dit honderd zaken op het gebied van zware criminaliteit, bijvoorbeeld op het gebied van handel in cocaïne, liquidaties en wapensmokkel. Dit leidde tot tweehonderd veroordeelde verdachten. 

  Hofstee laat weten dat dit indrukwekkende cijfers zijn. "Strafrecht toepassen heeft dus zin. Maar tegen de top van de georganiseerde misdaad is het heel ingewikkeld een harde strafzaak op te bouwen."

  Staatsliedenbuurt 

  Een van de bekendste zaken uit de onderwereld van Amsterdam is de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in 2012, waarbij twee mannen om het leven kwamen. Dit was een voortvloeisel van een vete die ontstond nadat een grote partij drugs, die aan had moeten komen in de haven van Antwerpen, verdween. 

  Het eigenlijke doelwit van de schietpartij, Benaouf A., kon ontkomen. Hij is zelf veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidatie van een andere crimineel in Antwerpen.

  Door: NU.nl

  Lees meer over: 

  Misdaad in Nederland

   

  Gewijzigd op 2018-05-31 13:48:03
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 08 februari 2018 @ 07:08
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, een verdachte opgepakt in de HANDGRANATENzaak. Mogelijk een begin van het oplossen van dit uiterst gevaarlijke handelen, mogelijk van drugscriminelen? Maar de Amsterdamse politie zegt weinig tijd te hebben voor de DRUGSBAZEN... zegt de hoofdcommisaris zelf. M.a.w. 'nagenoeg vrij spel'? 

  Zie verder art. NOS-Nieuws en NU.nl (bron)

  17-jarige opgepakt voor gooien handgranaat

  GISTEREN, 16:15

  BINNENLAND

  ANP

  Een arrestatieteam van de politie heeft gisteravond in Amsterdam een 17-jarige jongen opgepakt. Hij wordt ervan verdacht vorig jaar een handgranaat gegooid te hebben bij Café In the City aan het Kleine-Gartmanplantsoen in Amsterdam.

  De politie vermoedt dat de verdachte behoort tot een groep daders die in een andere handgranaat achterlieten bij club ABE aan de Amstelstraat. Mogelijk worden er nog meerdere aanhoudingen gedaan.

  Vorige maand werd er nog een handgranaat gevonden bij de Suzy Wong Lounge in de Korte Leidsedwarsstraat. Maar volgens de politie heeft de opgepakte jongen hier niks mee te maken.

  BEKIJK OOK

  Waterpijpwinkel in Amsterdam gesloten na vondst handgranaat

  Donderdag 08 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  'Politie Amsterdam heeft weinig tijd voor drugsbazen' 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 07 februari 2018 22:06Laatste update: 07 februari 2018 22:48

  • De politie van Amsterdam komt te weinig toe aan het opsporen van grote drugsbazen.

  Dat heeft de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg tegen de zenderAT5 gezegd naar aanleiding van het schietincident in de wijk Wittenburg anderhalve week geleden.

  Door de schietpartij kwam de 17-jarige Mohammed Bouchikhi om het leven. De schutters hadden het vermoedelijk op iemand anders voorzien. Bewoners en bestuurders maken zich al langer zorgen over de onveiligheid in de wijk. Er wordt onder meer gehandeld in verdovende middelen.

  Aalbersberg zegt dat de politie te weinig tijd heeft voor het onderzoek naar de echte bazen in de internationale drugshandel, omdat agenten het te druk hebben met ander werk. ''Wij zijn voor 60 tot 70 procent met liquidaties bezig en voor de rest vooral met radicalisering en terrorisme-onderzoeken.''

  De politiechef zegt dat er een markt van gebruikers is waarin eigenlijk weinig fout gaat. ''Maar we moeten wel beseffen dat achter die enorme stroom van drugs in de stad een enorme georganiseerde misdaad zit.'' Daarom vindt de politiechef dat er meer focus moet komen op de bovenkant van de drugshandel.

  Door: ANP

  Lees meer over: 

  Amsterdam Politie

   

  Gewijzigd op 2018-05-31 13:48:54
  handtekeningafbeelding