5861 keer bekeken

BEDREIGINGEN EN GOLF VAN LIQUIDATIES in Amsterdam

 • dinsdag 18 mei 2021 @ 00:35
  #97
  reactie op (#96) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg gisteren TOCH BESTUURSTER IN DE AUTO EN OVERLEDEN NA VEEL SCHOTEN MET AUTOMTISCHE WAPENS OP GEPARKEERDE AUTO IN AMSTERDAM NIEUW-WEST.  IN TEGENSTELLING TOT GISTEREN toen er over slachtoffers niets werd gemeld.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  MIZZLE MEDIA / MICHEL VAN BERGEN

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:49 • AANGEPAST GISTEREN, 15:51

  Vrouw (27) overleden na beschieting met automatische wapens in Amsterdam

  De bestuurder van de auto die gisteravond werd beschoten in Amsterdam Nieuw-West blijkt getroffen en is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de politie. De vrouw van 27 zat samen met een ander in de auto. Die bijrijder bleef ongedeerd.

  De auto werd gisteravond rond 19.40 uur onder vuur genomen op de Maassluisstraat. De vrouw reed door en werd later gewond opgenomen in het ziekenhuis. Daar bezweek ze vannacht. Wie de Amsterdamse is en waarom ze is beschoten, wil de politie nog niet kwijt.

  Volgens de politie waren er twee schutters, die gebruikmaakten van automatische wapens. Ze zijn na de beschieting gevlucht in een zilvergrijze auto die door een derde verdachte werd bestuurd.

  Amsterdamse media tonen beelden van twee mannen die met wapens in de vluchtauto springen:

  profielfoto Het Parool @parool

  Twee mannen hebben zondagavond een zwarte Mercedes beschoten in de Maassluisstraat in Nieuw-West. De slachtoffers in de Mercedes en de daders, sloegen na de schietpartij op de vlucht. Meerdere geparkeerde auto’s in de omgeving raakten beschadigd. https://t.co/6EWxcP0gey

  een dag geleden

  In de August Vermeylenstraat werd later een bestelauto in brand gestoken. Of er een verband is tussen het uitgebrande voertuig en de schietpartij, wordt onderzocht.

  In verband met de zaak is een 20-jarige man opgepakt. De politie heeft niet bekendgemaakt waarvan hij precies wordt verdacht. Ook over de toedracht is verder niets gemeld.

  Gisteravond werd gemeld dat er drie verdachten waren opgepakt in de zaak, maar naar nu blijkt waren die arrestaties niet vanwege het schietincident in de Maassluisstraat. Het drietal had wel een airsoftwapen in de achterbak.

  Na de schietpartij zijn in meerdere ramen in een appartementencomplex van vier verdiepingen aan de Maassluisstraat kogelgaten gevonden. In de woningen zelf raakte voor zover bekend niemand gewond.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-05-19 08:15:26
  handtekeningafbeelding
 • maandag 17 mei 2021 @ 00:43
  #96
  reactie op (#93) herman_dad

  Goedemorgen, WEER - OP KLAARLICHTE DAG - VEEL SCHOTEN MET AUTOMTISCHE WAPENS OP GEPARKEERDE AUTO IN AMSTERDAM NIEUW-WEST. Geen slachtoffers daarbij maar mogelijk dan weer een 'waaschuwing' in het cirminele milieu? Veel omwonenden goed geschrokken weer. Wel drie aanhoudingen daarbij dus de reden zal wel bekend worden?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Er vielen voor zover bekend geen gewonden MIZZLE MEDIA / MICHEL VAN BERGEN

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:25

  Drie aanhoudingen na schietpartij Amsterdam, politie vindt automatische wapens

  De politie heeft drie verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een schietincident in Amsterdam Nieuw-West. In die wijk werd een geparkeerde auto onder vuur genomen.

  Volgens de politie zijn er veel schoten gelost, maar vielen er voor zover bekend geen gewonden. Ook in de ruiten van een woning zaten kogelgaten. Op straat lagen veel hulzen.

  De verdachten gingen er na de beschieting in een auto vandoor. Die werd later brandend aangetroffen. De politie hield de drie in een andere auto aan. Daarin bleken ook automatische wapens te liggen.

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2021-05-18 00:29:01
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 23 maart 2021 @ 00:49
  #95
  reactie op (#94) herman_dad

  Goedemorgen, PROCES IN het Marengoproces BEGONNEN EN VEEL VERDACHTEN EN DUS OOK VEEL ADVOCATEN. De hoofdverdachte, Taghi voor het eerst in de zaal, rechtstreeks tegenover kroongetuige Nabil B., wiens broer en advocaat werden geliqideerd. Dit gaat nog heel lang duren onder enorme  Zware beveiliging rond rechtbank vanwege komst Ridouan Taghi  en 'hoger beroep' zit er later ook nog in.... JAREN EN JAREN??? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ridouan Taghi ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:47

  Taghi ziet veel aannames en geen bewijs

  Eigenlijk wilde Ridouan Taghi zich niet richten tot "die fantast", waarmee hij kroongetuige Nabil B. bedoelde. "Want tegen die leugenaar heb ik niets te zeggen."

  Toch stelde hij aan het einde van de eerste inhoudelijke zittingsdag van het Marengo-proces een paar vragen aan de man die in het verleden deel zou hebben uitgemaakt van zijn organisatie.

  "Hij concludeert dat hij bij een club of organisatie zat, maar heeft hij weleens persoonlijk contact gehad met deze verdachten?" vroeg Taghi, doelend op de grote groep medeverdachten in de rechtszaal.

  Nabil B. erkende dat hij lang niet iedereen kende. De opdrachten kwamen vooral van één verdachte: Said R., die nog altijd vastzit in Colombia.

  "En de heer Taghi?", wilde Taghi weten. "Heeft u daar opdrachten van gehad?" Alleen via doorgestuurde berichten, legde de kroongetuige uit.

  "Dat zijn allemaal aannames", reageerde Taghi. "Hoe weet hij dat die berichten van mij zijn? Staat mijn naam erboven? Ik zie nergens bewijs."

  Niks te melden

  Gestoken in een zwart jack, met kortgeknipt haar en een dun baardje, zat hij voor het eerst sinds zijn arrestatie in 2019 in de rechtszaal. De dag begon met de aanklacht van het Openbaar Ministerie.

  Het OM houdt de groep van zeventien verdachten verantwoordelijk voor het uitvoeren van een reeks liquidaties en plannen en voorbereidingen daarvoor. "Iedere verdachte heeft een eigen rol vervuld en is een onmisbare schakel geweest in de organisatie die het plegen van moorden ten doel had", zei de officier van justitie.

  Met de armen over elkaar hoorde Taghi aan hoe de officier van justitie zijn naam koppelde aan een groot aantal moordopdrachten. "Vooralsnog heb ik nog niks te melden", luidde zijn korte reactie op de beschuldigingen.

  De meeste andere verdachten hadden evenmin behoefte om te reageren. Zij beriepen zich op hun zwijgrecht of ontkenden alles.

  Maatregelen

  Voor de aftrap van de inhoudelijke behandeling van het Marengo-proces waren extreme veiligheidsmaatregelen genomen. Het rechtbankgebouw in Amsterdam-Osdorp, waar de zitting werd gehouden, was omringd door zwaarbewapende agenten. In de lucht hingen enige tijd helikopters en een drone. Het gebied rond de rechtbank werd afgesloten op de momenten dat er verdachten werden aangevoerd.

  Naar verluidt werd Taghi zelf per helikopter vanuit de gevangenis in Vught naar de omgeving van de rechtbank gevlogen, om het laatste stukje af te leggen in een konvooi met gepantserde auto's.

  Opgeruimd

  Kroongetuige Nabil B. zat in een afgeschermd gedeelte van de zittingszaal. Hij schetste waarom hij kroongetuige was geworden. Hij was bang "opgeruimd" te worden door zijn eigen organisatie, nadat hij nabestaanden van een vergismoord had verteld dat Taghi verantwoordelijk was voor de fout.

  De zaak gaat in april verder. Dan mogen advocaten vragen stellen aan de kroongetuige.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 13 maart 2021 @ 07:42
  #94
  reactie op (#92) herman_dad

  Goedemorgen, NOG EEN ADVOCAAT DOOR DEKEN VRIJGESPROKEN VAN 'LEKKEN NAAR DE GROEP TAGHI' in het Marengoproces. Wie was het dan wel, en of was het niemand? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 11:42

  Deken pleit ook advocaat Bouchikhi vrij van lekken in Marengozaak

  Ook in het geval van strafpleiter Yassine Bouchikhi is geen bewijs gevonden dat hij informatie heeft gelekt aan handlangers van crimineel Ridouan Taghi. Tot die conclusie komt de deken van de Orde van Advocaten Midden-Nederland. Daarnaast blijkt uit niets dat Bouchikhi contant geld heeft aangenomen van derden in deze zaak.

  "Uit mijn onderzoek is niet gebleken dat de betrokken advocaat informatie gedurende beperkingen van zijn cliënt heeft gedeeld met derden en daarmee tuchtrechtelijk verwijtbaar zou hebben gehandeld", zegt de deken in een verklaring. "Evenmin is mij gebleken dat hij zich heeft laten leiden door andere belangen dan die van de individuele cliënt die hij bijstond."

  Dat hij geen contant geld van derden heeft aangenomen, blijkt volgens de deken uit financieel en administratief onderzoek.

  PGP-berichten

  Het Openbaar Ministerie betichtte niet alleen Bouchikhi maar ook andere advocaten van het doorspelen van vertrouwelijke informatie aan de kring rond Taghi, de hoofdverdachte in het Marengoproces. Dat zouden zij hebben gedaan met PGP-berichten, versleutelde berichten op speciale telefoons.

  De deken zegt dat het dossier geen PGP-berichten bevat tussen Bouchikhi en derden. "Het gaat dus om PGP-berichten over de betrokken advocaat, die zijn verstuurd zonder dat de advocaat zich daarvan bewust was. Door de inhoud van die berichten kan de indruk zijn ontstaan dat de advocaat Bouchikhi verder is gegaan dan het behartigen van de belangen van zijn individuele cliënt."

  Op de tweede dag van de voorbereidende zitting in het Marengo-proces liepen de spanningen in de rechtszaal hoog op. Het Openbaar Ministerie beschuldigde Bouchikhi van het doorspelen van informatie. De advocaat reageerde furieus en noemde het toen "pure laster en onzin".

  Andere advocaten

  Eerder vond de orde van advocaten al dat Christian Flokstra en Leon van Kleef niet verwijtbaar hebben gehandeld. Vorige maand oordeelde de deken dat er ook geen bewijs was van het doorspelen van informatie door advocaat Khalid Kasem.

  Die advocaat liet toen weten niet verrast te zijn door de uitkomst van het onderzoek, maar wel blij te zijn dat aan een nare periode nu een einde is gekomen. "Ik hoop dit nu achter mij te kunnen laten."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 05 maart 2021 @ 00:50
  #93
  reactie op (#92) herman_dad

  Goedemorgen, WEER - OP KLAARLICHTE DAG - BERUCHTE  CRIMINEEL GELIQUIDEERT in Amsterdam ZO.  Voor de ogen van zijn dochtertje o.a. Hij was zelf eerder tot 15 jaar veroordeeld voor de moord op 4 personen....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:33 • AANGEPAST GISTEREN, 18:06

  Crimineel Van de P. doodgeschoten in Amsterdam, schutter op de vlucht

  INTER VISUAL STUDIO

  In Amsterdam-Zuidoost is vanmiddag Martin van de P. doodgeschoten, een veroordeelde crimineel en voormalige Ajax-hooligan. De 56-jarige Van de P. werd rond 14.00 uur neergeschoten op de Alexander Dumaslaan, schrijft AT5. Meerdere hulpdiensten rukten uit, maar de man overleed ter plaatse.

  Van de P. stond bekend als 'Polletje'. Hij werd in 2000 veroordeeld tot 15 jaar cel wegens het doodschieten van vier mannen in een seksclub in Haarlem.

  Buurtbewoners zeiden tegen Het Parool dat Van de P. net zijn dochter van de basisschool had opgehaald. De onbekende schutter wachtte hem op en zou hem door het hoofd hebben geschoten. "In het portiek bij de woning van zijn ex-vriendin is hij neergeschoten", zei een journalist van Het Parool in het radioprogramma Nieuws en Co.

  De politie heeft na het schietincident gezocht naar de schutter, meldt NH Nieuws. Volgens getuigen sloeg de verdachte op de vlucht in de richting van de Dolingadreef. Er is nog niemand aangehouden. De politie doet sporenonderzoek en roept getuigen op zich te melden.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 26 februari 2021 @ 00:14
  #92
  reactie op (#91) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg NA DE 'REHABILITATIE' VAN ADVOCAAT KASEM, ook de andere advocaten VERDACHT VAN LEKKEN NAAR GROEP TAGHI, gerehabiliteerd, althans geen bewijs gevonden. Een misser(s) weer van het OM. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 20:06 • AANGEPAST VANDAAG, 20:07

  Geen bewijs lekken informatie door advocaten aan handlangers Taghi

   

  Advocaat Ficq (linksvoor) met collega's bij een zitting in het Marengo-proces ANP

  Er is geen bewijs dat advocaten van het kantoor Ficq & Partners in het Marengo-onderzoek vertrouwelijke informatie hebben gelekt naar de criminele organisatie van Ridouan Taghi. De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft daar op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek naar gedaan.

  "Uit mijn onderzoek is niet gebleken dat de betrokken advocaten tuchtrechtelijk verwijtbaar hebben gehandeld"schrijft de deken. Ook heeft hij geen bewijs gevonden dat de advocaten zich door hun cliënten in contanten lieten betalen. "Het onderzoek heeft aangetoond dat die berichten feitelijk onjuist zijn."

  De advocaten juichten het onderzoek van de deken toe. Ze zijn ook blij met de uitkomst. "Met instemming hebben wij kennisgenomen van de bevindingen en conclusies van de deken. Wij verwijzen daarnaar en geven op dit moment geen nader commentaar", laat het kantoor weten.

  Versleutelde sms-berichten

  De zaak kwam vorig jaar in het nieuws toen meerdere kranten berichtten over een proces-verbaal uit het Marengo-onderzoek. In die strafzaak staat Taghi met zestien andere verdachten terecht voor verschillende moorden en pogingen tot moord.

  Het OM verwees in het stuk naar gekraakte versleutelde sms-berichten en verklaringen. Uit de berichten zou blijken dat handlangers van Taghi bij de advocaten informatie hebben ingewonnen uit de dossiers van de verdachten die op dat moment nog in beperkingen zaten. Het zou onder andere gaan om de verdenkingen tegen die verdachten, bewijzen die gevonden waren en de vraag of er nog personen werden gezocht.

  Terughoudend zijn

  Ficq & Partners krijgt wel het advies om in de toekomst terughoudend te zijn met het verdedigen van meerdere verdachten in dezelfde zaak. De advocaten hebben de deken gezegd dat ze dat zullen doen.

  Advocaat Khalid Kasem, die voor een ander kantoor werkt, werd ook van het lekken van informatie uit een lopend onderzoek beschuldigd. Vorige week stelde de deken vast dat daar geen bewijs voor is.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 februari 2021 @ 00:36
  #91
  reactie op (#68) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #68: DEKEN ORDE ADVOCATEN: GEEN BEWIJS INZAKE LEKKEN NAAR GROEP TAGHI DOOR ADVOAAT KASEM. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

   NOS

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:07 • AANGEPAST GISTEREN, 20:04

  Deken: geen bewijs dat advocaat Kasem lekte naar Ridouan Taghi

  De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft geen bewijs gevonden dat advocaat Khalid Kasem uit een lopend onderzoek informatie heeft gelekt naar de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Dat heeft de toezichthouder op de advocatuur bekendgemaakt.

  Aanleiding voor het onderzoek van de deken was een artikel in het AD vorig jaar mei, waarin werd gesteld dat justitie en politie denken dat Kasem vertrouwelijke informatie had verstrekt uit het zogeheten 26Koper-onderzoek. Tijdens dat strafonderzoek werd een groep mannen aangehouden na de vondst van een wapenarsenaal in Nieuwegein in juli 2015. Het OM vermoedt dat ze behoorden tot de bende van Taghi, hoofdverdachte in een groot liquidatieproces.

  De mannen zaten in beperking en mochten alleen contact hebben met hun advocaten. Toch belandde informatie over de zaak op straat. Volgens het OM verstuurde een ander bendelid via een versleutelde PGP ('pretty good privacy')-telefoon informatie uit het onderzoek naar Ridouan Taghi en was advocaat Kasem de bron.

  'Broertje van Mussa'

  In het bericht van het bendelid stond dat er informatie kwam van "het broertje van Mussa". Een broer van Kasem heet Musa, waarmee de link naar de advocaat kan worden gelegd, aldus het OM. Maar hard bewijs ontbreekt.

  De deken zegt meermaals met Kasem en andere betrokkenen gesproken te hebben. Ook zijn tientallen stukken opgevraagd en honderden andere PGP-berichten bestudeerd, maar er is geen bewijs gevonden waaruit blijkt dat Kasem het lek was. Wel staat volgens de deken vast dat er tijdens de beperkingen is gelekt door een advocaat.

  In een reactie laat Kasem weten niet verrast te zijn door de uitkomst van het onderzoek, maar wel blij te zijn dat aan een nare periode nu een einde is gekomen. "Ik hoop dit nu achter mij te kunnen laten."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 17 februari 2021 @ 06:50
  #90
  reactie op (#87) herman_dad

  Goedemorgen, OM: AANHOUDING RAPPERS WAS OM VERDER GEWELD TE VOORKOMEN. Inmiddels zijn zij weer in vrijheid gesteld. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:00

  Openbaar Ministerie: aanhouding rappers was om gewapend conflict te voorkomen

   

  Politieonderzoek na de beschieting van Bigidagoe ANP

  Drie rappers die eind vorige week in Amsterdam werden aangehouden, zijn weer vrij. Volgens het Openbaar Ministerie is met hun aanhouding mogelijk een gewapend conflict voorkomen.

  Volgens diverse media gaat het om rappers Bigidagoe, Shaquille en Chivv. Het OM denkt dat ze ruzie hadden om een halsketting. De drie werden opgepakt op verdenking van diefstal met geweld, bedreiging en wapenbezit.

  Bigidagoe werd vorig jaar augustus in Amsterdam neergeschoten en raakte zwaargewond. Later werd ook het huis van zijn moeder onder vuur genomen.

  Maatschappelijke onrust

  Op basis van berichten op sociale media concludeerden OM en politie eind vorige week dat de spanning tussen het drietal opliep. "Gezien de maatschappelijke onrust en de potentiële escalatie waarbij vuurwapengeweld niet wordt geschuwd, hebben politie en het OM besloten om de drie mannen aan te houden", zegt het OM.

  De rechter-commissaris vindt het niet nodig om hen langer vast te houden, maar ze blijven wel verdachte. Voor de komende maanden hebben ze van de gemeente Amsterdam een gebiedsverbod gekregen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 15 februari 2021 @ 00:58
  #89
  reactie op (#82) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN ERNSTIG GEWELDSINCIDENT. Man gedood en ander ernstig gewond bij steek- en schietpartij.  De schutter is nog spoorloos,

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:32

  Dode bij schietincident in Amsterdam; twee aanhoudingen

  In Amsterdam-West is gisteravond een dode gevallen bij een schietincident. Het slachtoffer is een 29-jarige man, zegt de politie. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar hij overleed ter plekke.

  Een andere man van 35 raakte gewond, maar was wel aanspreekbaar. Hij is aangehouden. Ook een andere betrokkene is opgepakt. De schutter is nog voortvluchtig, zegt de politie.

  'Ze willen me schieten'

  Het schietincident gebeurde rond 20.00 uur op de hoek van de Van der Hoopstraat en het Van Limburg Stirumplein. Volgens de politie ging er een ruzie aan vooraf.

  Het Parool meldt dat kort voor de schietpartij iemand een nabijgelegen snackbar was binnengelopen en daar riep: "Ze willen me schieten, ze willen me schieten". Toen de persoon weer naar buiten liep, zouden er kort daarna een aantal knallen gehoord zijn.

  profielfoto not President-elect anymore@mojo_mn

  Zojuist mensen beschoten in een BMW , meerdere slachtoffers

  4 uur geleden

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 14 februari 2021 @ 00:23
  #88
  reactie op (#67) herman_dad

  Goedemorgen, OSCAR HAMMERSTEIN WAS DE ANONIEME ADVOCAAT in zaak kroongetuige Nabil B. in het Marengoproces,.verklaart hij nu zelf. Een bijzonder verhaal HOE EEN 'ANONIEME' advocaat te werk 'moet' gaan in 'anonimiteit' die nooit in stand is te houden blijkt wel. Overigens is Hammerstein nu oud-advocaat, hij heeft afscheid genomen van zijn ambt. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Oscar Hammerstein ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:18

  Oscar Hammerstein was anonieme advocaat Nabil B.

  Oscar Hammerstein is na de moord op Derk Wiersum de raadsman van kroongetuige Nabil B. geweest. Dat onthult hij in een interview met Het Parool vandaag. Nabil B. vroeg hem zelf om zijn belangen te behartigen nadat zijn advocaat Wiersum was doodgeschoten.

  Hammerstein, die onlangs afscheid heeft genomen van de advocatuur, had na de moord op Wiersum in een interview gezegd dat "alle advocaten in Nederland zich nu beschikbaar moeten stellen". Hierop belde Nabil B. hem na een aantal weken op.

  "De kroongetuige zelf, de onderzoeksrechter, de deken: allemaal hadden ze advocaten benaderd, maar niemand wilde," zegt Hammerstein in de krant. "Ik zei ja, onder voorwaarde dat mijn beloning en beveiliging geregeld zouden worden. Niet zozeer voor mezelf, maar voor mijn kantoor."

  Op advies van het Openbaar Ministerie bleef Hammerstein anoniem. De oud-raadsman was aanvankelijk tegen die anonimiteit, die ook lastig in stand bleek te houden. Een verspreking in de rechtszaal van B., die een advocaat van een verdachte met "meneer Hammerstein" aansprak, "was schrikken" volgens Hammerstein.

  'Dezelfde plee'

  Ook overleg met B. in de gevangenis had veel voeten in de aarde. "Als ik Nabil B. bezocht, zat ik van 09.00 tot 17.00 uur bij hem in de cel. Bij aankomst en vertrek moesten alle anderen naar de kelder omdat niemand mij mocht zien. Zo'n exercitie willen ze niet als je even moet pissen, dus je deelt dezelfde plee. Afstand houden tot je cliënt, zoals je als advocaat wilt, zat er niet in."

  In maart stopte Hammerstein als advocaat van de kroongetuige. Volgens Hammerstein was het nooit de bedoeling om de hele duur van het Marengo-proces aan te blijven. Andere ontwikkelingen na de breuk met B. versnelden de beslissing om uit de anonimiteit te treden.

  "Mijn naam zal vallen. Dan kies ik liever míjn moment. Taghi en alle anderen weten allang dat ik die advocaat was. Als iemand me had willen uitschakelen, had dat al lang en breed gekund of kan het nog."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding