6373 keer bekeken

BEDREIGINGEN EN GOLF VAN LIQUIDATIES in Amsterdam

 • vrijdag 05 maart 2021 @ 00:50
  #93
  reactie op (#92) herman_dad

  Goedemorgen, WEER - OP KLAARLICHTE DAG - BERUCHTE  CRIMINEEL GELIQUIDEERT in Amsterdam ZO.  Voor de ogen van zijn dochtertje o.a. Hij was zelf eerder tot 15 jaar veroordeeld voor de moord op 4 personen....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:33 • AANGEPAST GISTEREN, 18:06

  Crimineel Van de P. doodgeschoten in Amsterdam, schutter op de vlucht

  INTER VISUAL STUDIO

  In Amsterdam-Zuidoost is vanmiddag Martin van de P. doodgeschoten, een veroordeelde crimineel en voormalige Ajax-hooligan. De 56-jarige Van de P. werd rond 14.00 uur neergeschoten op de Alexander Dumaslaan, schrijft AT5. Meerdere hulpdiensten rukten uit, maar de man overleed ter plaatse.

  Van de P. stond bekend als 'Polletje'. Hij werd in 2000 veroordeeld tot 15 jaar cel wegens het doodschieten van vier mannen in een seksclub in Haarlem.

  Buurtbewoners zeiden tegen Het Parool dat Van de P. net zijn dochter van de basisschool had opgehaald. De onbekende schutter wachtte hem op en zou hem door het hoofd hebben geschoten. "In het portiek bij de woning van zijn ex-vriendin is hij neergeschoten", zei een journalist van Het Parool in het radioprogramma Nieuws en Co.

  De politie heeft na het schietincident gezocht naar de schutter, meldt NH Nieuws. Volgens getuigen sloeg de verdachte op de vlucht in de richting van de Dolingadreef. Er is nog niemand aangehouden. De politie doet sporenonderzoek en roept getuigen op zich te melden.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 26 februari 2021 @ 00:14
  #92
  reactie op (#91) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg NA DE 'REHABILITATIE' VAN ADVOCAAT KASEM, ook de andere advocaten VERDACHT VAN LEKKEN NAAR GROEP TAGHI, gerehabiliteerd, althans geen bewijs gevonden. Een misser(s) weer van het OM. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 20:06 • AANGEPAST VANDAAG, 20:07

  Geen bewijs lekken informatie door advocaten aan handlangers Taghi

   

  Advocaat Ficq (linksvoor) met collega's bij een zitting in het Marengo-proces ANP

  Er is geen bewijs dat advocaten van het kantoor Ficq & Partners in het Marengo-onderzoek vertrouwelijke informatie hebben gelekt naar de criminele organisatie van Ridouan Taghi. De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft daar op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek naar gedaan.

  "Uit mijn onderzoek is niet gebleken dat de betrokken advocaten tuchtrechtelijk verwijtbaar hebben gehandeld"schrijft de deken. Ook heeft hij geen bewijs gevonden dat de advocaten zich door hun cliënten in contanten lieten betalen. "Het onderzoek heeft aangetoond dat die berichten feitelijk onjuist zijn."

  De advocaten juichten het onderzoek van de deken toe. Ze zijn ook blij met de uitkomst. "Met instemming hebben wij kennisgenomen van de bevindingen en conclusies van de deken. Wij verwijzen daarnaar en geven op dit moment geen nader commentaar", laat het kantoor weten.

  Versleutelde sms-berichten

  De zaak kwam vorig jaar in het nieuws toen meerdere kranten berichtten over een proces-verbaal uit het Marengo-onderzoek. In die strafzaak staat Taghi met zestien andere verdachten terecht voor verschillende moorden en pogingen tot moord.

  Het OM verwees in het stuk naar gekraakte versleutelde sms-berichten en verklaringen. Uit de berichten zou blijken dat handlangers van Taghi bij de advocaten informatie hebben ingewonnen uit de dossiers van de verdachten die op dat moment nog in beperkingen zaten. Het zou onder andere gaan om de verdenkingen tegen die verdachten, bewijzen die gevonden waren en de vraag of er nog personen werden gezocht.

  Terughoudend zijn

  Ficq & Partners krijgt wel het advies om in de toekomst terughoudend te zijn met het verdedigen van meerdere verdachten in dezelfde zaak. De advocaten hebben de deken gezegd dat ze dat zullen doen.

  Advocaat Khalid Kasem, die voor een ander kantoor werkt, werd ook van het lekken van informatie uit een lopend onderzoek beschuldigd. Vorige week stelde de deken vast dat daar geen bewijs voor is.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 februari 2021 @ 00:36
  #91
  reactie op (#68) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #68: DEKEN ORDE ADVOCATEN: GEEN BEWIJS INZAKE LEKKEN NAAR GROEP TAGHI DOOR ADVOAAT KASEM. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

   NOS

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:07 • AANGEPAST GISTEREN, 20:04

  Deken: geen bewijs dat advocaat Kasem lekte naar Ridouan Taghi

  De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft geen bewijs gevonden dat advocaat Khalid Kasem uit een lopend onderzoek informatie heeft gelekt naar de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Dat heeft de toezichthouder op de advocatuur bekendgemaakt.

  Aanleiding voor het onderzoek van de deken was een artikel in het AD vorig jaar mei, waarin werd gesteld dat justitie en politie denken dat Kasem vertrouwelijke informatie had verstrekt uit het zogeheten 26Koper-onderzoek. Tijdens dat strafonderzoek werd een groep mannen aangehouden na de vondst van een wapenarsenaal in Nieuwegein in juli 2015. Het OM vermoedt dat ze behoorden tot de bende van Taghi, hoofdverdachte in een groot liquidatieproces.

  De mannen zaten in beperking en mochten alleen contact hebben met hun advocaten. Toch belandde informatie over de zaak op straat. Volgens het OM verstuurde een ander bendelid via een versleutelde PGP ('pretty good privacy')-telefoon informatie uit het onderzoek naar Ridouan Taghi en was advocaat Kasem de bron.

  'Broertje van Mussa'

  In het bericht van het bendelid stond dat er informatie kwam van "het broertje van Mussa". Een broer van Kasem heet Musa, waarmee de link naar de advocaat kan worden gelegd, aldus het OM. Maar hard bewijs ontbreekt.

  De deken zegt meermaals met Kasem en andere betrokkenen gesproken te hebben. Ook zijn tientallen stukken opgevraagd en honderden andere PGP-berichten bestudeerd, maar er is geen bewijs gevonden waaruit blijkt dat Kasem het lek was. Wel staat volgens de deken vast dat er tijdens de beperkingen is gelekt door een advocaat.

  In een reactie laat Kasem weten niet verrast te zijn door de uitkomst van het onderzoek, maar wel blij te zijn dat aan een nare periode nu een einde is gekomen. "Ik hoop dit nu achter mij te kunnen laten."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 17 februari 2021 @ 06:50
  #90
  reactie op (#87) herman_dad

  Goedemorgen, OM: AANHOUDING RAPPERS WAS OM VERDER GEWELD TE VOORKOMEN. Inmiddels zijn zij weer in vrijheid gesteld. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:00

  Openbaar Ministerie: aanhouding rappers was om gewapend conflict te voorkomen

   

  Politieonderzoek na de beschieting van Bigidagoe ANP

  Drie rappers die eind vorige week in Amsterdam werden aangehouden, zijn weer vrij. Volgens het Openbaar Ministerie is met hun aanhouding mogelijk een gewapend conflict voorkomen.

  Volgens diverse media gaat het om rappers Bigidagoe, Shaquille en Chivv. Het OM denkt dat ze ruzie hadden om een halsketting. De drie werden opgepakt op verdenking van diefstal met geweld, bedreiging en wapenbezit.

  Bigidagoe werd vorig jaar augustus in Amsterdam neergeschoten en raakte zwaargewond. Later werd ook het huis van zijn moeder onder vuur genomen.

  Maatschappelijke onrust

  Op basis van berichten op sociale media concludeerden OM en politie eind vorige week dat de spanning tussen het drietal opliep. "Gezien de maatschappelijke onrust en de potentiële escalatie waarbij vuurwapengeweld niet wordt geschuwd, hebben politie en het OM besloten om de drie mannen aan te houden", zegt het OM.

  De rechter-commissaris vindt het niet nodig om hen langer vast te houden, maar ze blijven wel verdachte. Voor de komende maanden hebben ze van de gemeente Amsterdam een gebiedsverbod gekregen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 15 februari 2021 @ 00:58
  #89
  reactie op (#82) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN ERNSTIG GEWELDSINCIDENT. Man gedood en ander ernstig gewond bij steek- en schietpartij.  De schutter is nog spoorloos,

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:32

  Dode bij schietincident in Amsterdam; twee aanhoudingen

  In Amsterdam-West is gisteravond een dode gevallen bij een schietincident. Het slachtoffer is een 29-jarige man, zegt de politie. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar hij overleed ter plekke.

  Een andere man van 35 raakte gewond, maar was wel aanspreekbaar. Hij is aangehouden. Ook een andere betrokkene is opgepakt. De schutter is nog voortvluchtig, zegt de politie.

  'Ze willen me schieten'

  Het schietincident gebeurde rond 20.00 uur op de hoek van de Van der Hoopstraat en het Van Limburg Stirumplein. Volgens de politie ging er een ruzie aan vooraf.

  Het Parool meldt dat kort voor de schietpartij iemand een nabijgelegen snackbar was binnengelopen en daar riep: "Ze willen me schieten, ze willen me schieten". Toen de persoon weer naar buiten liep, zouden er kort daarna een aantal knallen gehoord zijn.

  profielfoto not President-elect anymore@mojo_mn

  Zojuist mensen beschoten in een BMW , meerdere slachtoffers

  4 uur geleden

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 14 februari 2021 @ 00:23
  #88
  reactie op (#67) herman_dad

  Goedemorgen, OSCAR HAMMERSTEIN WAS DE ANONIEME ADVOCAAT in zaak kroongetuige Nabil B. in het Marengoproces,.verklaart hij nu zelf. Een bijzonder verhaal HOE EEN 'ANONIEME' advocaat te werk 'moet' gaan in 'anonimiteit' die nooit in stand is te houden blijkt wel. Overigens is Hammerstein nu oud-advocaat, hij heeft afscheid genomen van zijn ambt. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Oscar Hammerstein ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:18

  Oscar Hammerstein was anonieme advocaat Nabil B.

  Oscar Hammerstein is na de moord op Derk Wiersum de raadsman van kroongetuige Nabil B. geweest. Dat onthult hij in een interview met Het Parool vandaag. Nabil B. vroeg hem zelf om zijn belangen te behartigen nadat zijn advocaat Wiersum was doodgeschoten.

  Hammerstein, die onlangs afscheid heeft genomen van de advocatuur, had na de moord op Wiersum in een interview gezegd dat "alle advocaten in Nederland zich nu beschikbaar moeten stellen". Hierop belde Nabil B. hem na een aantal weken op.

  "De kroongetuige zelf, de onderzoeksrechter, de deken: allemaal hadden ze advocaten benaderd, maar niemand wilde," zegt Hammerstein in de krant. "Ik zei ja, onder voorwaarde dat mijn beloning en beveiliging geregeld zouden worden. Niet zozeer voor mezelf, maar voor mijn kantoor."

  Op advies van het Openbaar Ministerie bleef Hammerstein anoniem. De oud-raadsman was aanvankelijk tegen die anonimiteit, die ook lastig in stand bleek te houden. Een verspreking in de rechtszaal van B., die een advocaat van een verdachte met "meneer Hammerstein" aansprak, "was schrikken" volgens Hammerstein.

  'Dezelfde plee'

  Ook overleg met B. in de gevangenis had veel voeten in de aarde. "Als ik Nabil B. bezocht, zat ik van 09.00 tot 17.00 uur bij hem in de cel. Bij aankomst en vertrek moesten alle anderen naar de kelder omdat niemand mij mocht zien. Zo'n exercitie willen ze niet als je even moet pissen, dus je deelt dezelfde plee. Afstand houden tot je cliënt, zoals je als advocaat wilt, zat er niet in."

  In maart stopte Hammerstein als advocaat van de kroongetuige. Volgens Hammerstein was het nooit de bedoeling om de hele duur van het Marengo-proces aan te blijven. Andere ontwikkelingen na de breuk met B. versnelden de beslissing om uit de anonimiteit te treden.

  "Mijn naam zal vallen. Dan kies ik liever míjn moment. Taghi en alle anderen weten allang dat ik die advocaat was. Als iemand me had willen uitschakelen, had dat al lang en breed gekund of kan het nog."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 13 februari 2021 @ 00:36
  #87
  reactie op (#86) herman_dad

  Goedemorgen, RAPPERS AANGEHOUDEN IN AMSTERDFAM ZUID-OOST ivm lopend onderzoek. Eén van hen werd eerder dit jaar neergeschoten bij een ruzie vermoedelijk om een gouden ketting. Wat voor onderzoek is uiteraard nog niet megedeeld. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:42

  'Rappers opgepakt door arrestatieteam in Amsterdam Zuidoost'

  Een arrestatieteam van de politie heeft vandaag meerdere aanhoudingen verricht in Amsterdam-Zuidoost. Volgens verschillende misdaadjournalisten gaat het om rappers. Een woordvoerder van de politie kan dat niet bevestigen. Ze zegt tegen AT5 dat de aanhoudingen zijn verricht vanwege een lopend onderzoek.

  Een van de opgepakte rappers is Bigidagoe, meldt onder meer De Telegraaf. Op een filmpje op Twitter is te zien hoe hij geblinddoekt in een politiebusje wordt afgevoerd:

  profielfoto Wilson Boldewijn@BoldewijnWilson

  Rapper Bigidagoe is net aangehouden in Zuidoost. Hij werd in augustus vorig jaar neergeschoten in Amsterdam maar raakte slechts gewond. Beelden van de aanhouding.

  9 uur geleden

  Bigidagoe, een alias van Danzel S., zou met een andere rapper, Chivv, ruzie hebben over gouden halskettingen. Ook Chivv zou bij de politieactie zijn opgepakt.

  Bigidagoe werd in augustus vorig jaar in Amsterdam-Zuid neergeschoten. Hij raakte daarbij zwaargewond.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 14 januari 2021 @ 00:28
  #86
  reactie op (#81) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg MARENGOZAAK, 'ZAAK TAGHI' het volgen van advocaten naar Dubai en ADVOCATEN willen meer onderzoek daarnaar, mogelijk een juridische dwaling hierin van het OM....?  Politie schaduwde advocaten in zoektocht naar Taghi

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:52

  Advocaten willen meer onderzoek over schaduwen in Dubai

  Beveiligde auto's bij De Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp ANP

  Het Openbaar Ministerie heeft nog veel te weinig uitleg gegeven over de observatie van twee advocaten tijdens hun bezoek aan Dubai in 2019. Dat betoogde advocaat Christian Flokstra vandaag in het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi en zestien medeverdachten. Hij wil alle schriftelijke informatie over de operatie inzien, de verantwoordelijken bij het OM verhoren en de top van de politie in Dubai verhoren.

  Het OM dacht dat advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef in de zomer van 2019 de toen nog voortvluchtige Ridouan Taghi in Dubai zouden treffen. Ze lieten de advocaten schaduwen, met de bedoeling om Taghi te laten arresteren. Dat gebeurde niet, omdat de advocaten Taghi niet ontmoetten.

  Flokstra vertelde vandaag dat toen de advocaten twee mannen spraken in een hotellobby, de Nederlandse autoriteiten de politie in Dubai vroegen tot arrestatie over te gaan. Een van hen had hetzelfde postuur als Taghi en leek een bril en een pet te dragen om zijn identiteit te verhullen. Het ging niet door omdat de politie in Dubai twijfelde.

  'Lokaas'

  De operatie leidde tot veel ophef. Meijering en Van Kleef zijn woedend omdat ze als lokaas zouden zijn ingezet en omdat de operatie dit de vrije en vertrouwelijke toegang tot een advocaat in de weg staat. De rechters in de zaak-Marengo vroegen in september opheldering over de operatie, om de rechtmatigheid te kunnen beoordelen. Volgens Flokstra heeft het OM daar niet aan voldaan. Hij noemt het "schokkende desinteresse" en een "doofpot".

  Het Openbaar Ministerie zegt dat er in de zomer van 2019 een internationaal opsporingsbevel was voor Taghi en dat hij een van de meest gezochte criminelen van Nederland was. Ook waren Meijering en Van Kleef niet Taghi's advocaten, waardoor regels voor contacten tussen advocaat en cliënt niet van toepassing waren, is de redenering van het OM.

  Taghi werd uiteindelijk in december 2019 gearresteerd in Dubai. Vandaag begon de laatste reeks voorbereidende zittingen in het Marengo-proces. Daarin staan zeventien verdachten terecht voor een reeks liquidaties, pogingen daartoe en liquidatieplannen. Op 15 februari start de inhoudelijke behandeling van de zaak.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-01-14 00:34:30
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 13 januari 2021 @ 00:42
  #85
  reactie op (#84) herman_dad

  Goedemorgen TWEE DODEN GEVONDEN IN EEN GARAGEBOX op bedrijventerrein Amsterdam-West, De Heining. Overigens is dit terrein in nhet verleden al meer negatief in het nieuws geweest. Maar daarover weten we nog niets, de oorzaak van de dood. Afwachten maar niet normaal deze situatie.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:36 • AANGEPAST GISTEREN, 18:17

  Twee lichamen gevonden in garagebox op Amsterdams bedrijventerrein

  Politie en brandweer zijn aanwezig INTER VISUAL STUDIO / LORENZO DERKSEN

  In een garagebox op een bedrijventerrein in Amsterdam-West zijn twee lichamen gevonden. Het is nog niet duidelijk wat er gebeurd is en hoe de twee slachtoffers om het leven zijn gekomen.

  De recherche onderzoekt of er sprake is van een misdrijf. De politie houdt nog rekening met alle scenario's.

  Ook de brandweer werd uit voorzorg naar bedrijventerrein De Heining in Amsterdam Westpoort geroepen. Die heeft gemeten of er koolmonoxide was vrijgekomen, maar dat was niet het geval.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 31 augustus 2020 @ 01:01
  #84
  reactie op (#83) herman_dad

  Goedemorgen, BURGEMEESTER HALSEMA SLUIT BESCHOTEN WONING die van de moeder is van één van de betrokkenen bij de vele schietincidenten de afgelopen dagen. De moeder kan hier nemen we aan niets aan doen....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:24

  Burgemeester Halsema sluit beschoten woning in Amsterdam-Zuidoost

  MIZZLE MEDIA

  Het appartement in Amsterdam-Zuidoost dat in de nacht van woensdag op donderdag onder vuur werd genomen, is op last van burgemeester Halsema gesloten.

  De woning blijft drie maanden dicht. De burgemeester heeft het pand laten sluiten "om de rust en het vertrouwen terug te brengen in deze buurt waar ook kinderen wonen", laat een woordvoerder aan AT5 weten.

  De bewoner wordt ergens anders ondergebracht. Volgens Het Parool zou het gaan om de moeder van de 23-jarige rapper Denzel S. Volgens de krant werd S. dinsdag neergeschoten in Amsterdam-Zuid. Hij raakte daarbij ernstig gewond.

  De gemeente en de politie houden de buurt de komende periode nauwlettend in de gaten, schrijft NH Nieuws. "Uiteraard hebben we naast de politieopsporing bijzondere aandacht voor de geschrokken buurtbewoners", zegt de woordvoerder.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding