5896 keer bekeken

BEDREIGINGEN EN GOLF VAN LIQUIDATIES in Amsterdam

 • dinsdag 19 mei 2020 @ 02:05
  #67
  reactie op (#66) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG 'MARENGOPROCES': zaak Taghi en 'moord op advocaat': DIT PROCES LOOPT GROTE JURIDISCHE SCHADE OP, mede ook door de coronamaatregelen en anderszins het daardoor 'niet lekker lopen' in brede juridische (rechtskundige)zin....

  Kroongetuige Nabil B. weigert verdere medewerking, in die zin, hij kan niet goed met eigen advocaat of juridisch adviseur zaijn zaak bepleiten of dit is door het OM geweigerd?  

  OM breidt aanklacht tegen Taghi-groep uit

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:30

  Kroongetuige: 'Hard geraakt door moord op mijn advocaat'

  Voor het eerst heeft de kroongetuige in het proces tegen de organisatie van Ridouan Taghi gereageerd op de dood van zijn advocaat, Derk Wiersum. Omdat hij nu geen advocaat heeft, wil hij niet meer verhoord worden.

  Kroongetuige Nabil B. las vandaag een verklaring voor op een zitting in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. "Mijn vorige advocaat is helaas vermoord. Hem trof geen enkele blaam. Ik ben daar heel hard door geraakt en heb daar nog altijd last van."

  Onschuldige mensen

  B. zei te worstelen met de vraag of hij de dood van twee onschuldige mensen had kunnen voorkomen. Behalve zijn advocaat werd ook zijn broer doodgeschoten, vermoedelijk ook uit wraak. "Met die wetenschap leef ik iedere dag", aldus de kroongetuige.

  Hij zei dat mensen hem zullen verwijten dat hij bloed aan zijn handen heeft. "Ik ben medeverantwoordelijk voor het leed dat ik andere mensen heb aangedaan. Daarvoor bied ik mijn oprechte excuses aan. Dat klinkt misschien als mosterd na de maaltijd, maar ik heb gezien wat het doet als iemand uit je omgeving wordt weggerukt."

  De adviseurs staan niet echt in de rij om mij bij te staan.

  Kroongetuige Nabil B.

  Nu zit de kroongetuige naar eigen zeggen in een "rare en onaangename situatie". Na de dood van Wiersum vond hij nieuwe advocaten, maar die zijn er weer mee gestopt. Zijn meest recente verdediging bestaat uit een advocaat en een vertrouwenspersoon.

  Maar omdat een van hen zelf geen advocaat is, weigert het Openbaar Ministerie akkoord te geven voor de verdediging, zei Nabil B. vandaag. "En dat terwijl de adviseurs niet echt in de rij staan om mij bij te staan." Hij vindt dat hij zelf moet kunnen kiezen wie hem helpt.

  Geen verhoor zonder advocaat

  Sinds vrijdag weigert Nabil B. daarom om nog mee te werken aan verhoren, iets waar hij als kroongetuige wel toe verplicht is. "Ik wil heel graag verder, maar ik ga niet een verhoor in zonder advocaat."

  Het Openbaar Ministerie wilde in de zittingszaal niet reageren op de kritiek van de kroongetuige. De rechtbank noemde het onwenselijk dat hij geen juridische bijstand heeft, maar wilde zich er inhoudelijk niet mee bemoeien.

  Vandaag was een nieuwe zitting in het proces tegen de groep rond Ridouan Taghi. Het OM kondigde aan de aanklacht verder uit te breiden. De verklaringen van Nabil B. spelen in de zaak een cruciale rol.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 06 mei 2020 @ 01:28
  #66
  reactie op (#64) herman_dad

  Goedemorgen, ÉÉN VAN DE 'MEDE' VERDACHTEN MOORD op advocaat Wiersum IN CEL AANGEHOUDEN, VERDACHT VAN (mede)plegen in mogelijk NOG EEN poging tot MOORD.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 07:56

  Anouar T. opnieuw verdacht van poging tot moord, in cel aangehouden

  NOS

  Anouar T. is vorige week in zijn cel aangehouden omdat hij verdacht wordt van een moordpoging in oktober 2019 in Utrecht. T. zat al vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum.

  Uit het niets werd op 30 oktober een 28-jarige man aan de rand van het centrum van Utrecht met een sloophamer in elkaar geslagen. Het slachtoffer liep nietsvermoedend over de stoep, toen een busje stopte, drie mannen met bivakmutsen uitstapten en achter de man aanrenden. Daarna begonnen zij met een grote voorhamer op hem in te slaan.

  Daarbij werd het slachtoffer ook op zijn hoofd geslagen. Na enige tijd stapten de drie in het busje en gingen er vandoor, het slachtoffer voor dood achterlatend. De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleefde de aanslag wel. De politie onderzoekt de achtergronden van deze moordpoging.

  Meerdere aanhoudingen

  Naast Anouar T. zijn ook de Utrechters Ousamma B. en Jesse S. vorige week voor deze zaak aangehouden. De politie zegt hun mogelijke rollen in deze zaak nog te onderzoeken. Daarnaast worden zij verdacht van deelname aan een criminele organisatie, waarvan Anouar T. de leiding zou hebben.

  Die organisatie wordt ervan verdacht liquidaties te faciliteren door auto's te stelen, te helen en te leveren voor gebruik bij het plegen van ernstige geweldsmisdrijven. Een garagebox aan de Oosterleestraat te Utrecht is hierbij in beeld gekomen.

  Bronnen binnen het criminele circuit zeggen tegen het AD dat het slachtoffer ook tot de organisatie behoorde, maar niet meer wilde meewerken. De verdachten zouden volgens deze bronnen met de aanslag een signaal hebben willen afgeven.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

    

  handtekeningafbeelding
 • maandag 04 mei 2020 @ 01:43
  #65
  reactie op (#64) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN LIQUIDATIE IN HET CRIMINELE MILIEU. Ook tijdens deze coronacrisis en 'lockdown', vindt dit weer plaats, gaat gewoon door.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  MIZZLE MEDIA / MICHEL VAN BERGEN

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 05:10 • AANGEPAST VANDAAG, 12:07

  Man doodgeschoten in Amsterdam-Oost

  In Amsterdam is vannacht een man doodgeschoten. Dat gebeurde rond 03.30 uur op de hoek van de Panamalaan en de Borneolaan in Amsterdam-Oost. Volgens de politie is het slachtoffer een 29-jarige Amsterdammer.

  Het Parool schrijft dat het gaat om Omar E, een bekende uit het criminele milieu. Hij zou al eerder doelwit zijn geweest van aanslagen.

  Omar E. werd onlangs vrijgesproken van twee plofkraken in Duitsland, waarbij met gestolen auto's en grof geweld geldautomaten zijn opgeblazen. Bij een van de pogingen zouden E. en zijn vrienden 118.000 euro hebben buitgemaakt.

  Voor zover bekend is er nog niemand voor de liquidatie opgepakt. In de buurt is door de politie een uitgebrande auto met een Duits kenteken gevonden. Onderzocht wordt of de wagen iets met de liquidatie te maken heeft.

  Een omwonende maakte deze beelden van de brandende auto:

  0:25 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Politie vindt uitgebrande auto met Duits kenteken in Amsterdam

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-05-04 01:43:35
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 02 april 2020 @ 00:16
  #64
  reactie op (#63) herman_dad

  Goedemorgen, DE VERDACHTE VOOR MEDEPLEGEN ADVOCAAT WIERSUM blijft vastzitten. Zoals de Rechtbank - waarschijnlijk alleen de rechter(s), griffier en de advocaat aanwezig in STRAFZAKEN die niet kunnen wachten, zie vorige artikel ook, heeft besloten.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 17:06

  Verdachte moord Derk Wiersum blijft vastzitten

  Moreno B., verdachte van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, blijft voorlopig vastzitten. Dat bepaalde de rechtbank in Amsterdam vandaag.

  B's advocaat vindt dat alternatieve scenario's in de moordzaak niet goed zijn onderzocht en had gevraagd het voorarrest van Moreno B. op te heffen. De rechtbank oordeelde dat er te veel harde aanwijzingen zijn tegen B.

  De tussentijdse zitting betrof ook de zaak tegen medeverdachte Giërmo B. Zijn advocaat had geen verzoek gedaan om het voorarrest op te heffen. Ook hij blijft langer vastzitten. Ook een derde verdachte, Anouar T., zit nog vast. Hij is een neef van Ridouan Taghi, die wordt gezien als de opdrachtgever van de moord op Wiersum.

  'Geen oog voor alternatieve scenario's'

  Op 18 september werd Derk Wiersum doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het Marengo-proces over een reeks liquidaties.

  Volgens Moreno's advocaat Job Knoester is het Openbaar Ministerie gefixeerd op de gedachte van een vooropgezet moordplan. Hij zei dat het OM er goed aan zou doen om breder te kijken.

  Knoester zei dat een getuige heeft verklaard dat Wiersum ruzie had met de man die hem heeft doodgeschoten. Zijn dood zou daarom het gevolg kunnen zijn van een uit de hand gelopen ruzie. Ook is het volgens Knoester mogelijk dat de verdachten Wiersum niet volgden om hem te doden, maar om te achterhalen waar Nabil B. zat.

  Het OM vindt die scenario's ongeloofwaardig. De schutter zou doelgericht hebben geschoten om Derk Wiersum te doden.

  De volgende tussentijdse zitting is op 24 juni.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 31 maart 2020 @ 00:36
  #63
  reactie op (#62) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN NIEUWE ADVOCAAT VOOR VERDACHTE AANSLAG advocaat Wiersum. Deze ULTIEME STRAFzaak gaat veelal nu ook achter de schermen, gezien ook de 'sluiting' rechtbanken ivm coronamaatregelen, op papier uiteraard toch door.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 14:58

  Nieuwe advocaat voor verdachte in moordzaak Wiersum

  Giërmo B., verdacht van het medeplegen van de moord op advocaat Derk Wiersum, heeft een nieuwe advocaat. Jacques Taekema heeft de verdediging overgenomen van Tjalling van der Goot, die zich heeft teruggetrokken

  Het is niet bekend waarom Van der Goot zijn taken heeft neergelegd. Hij mag daar vanwege zijn beroepsgeheim niets over zeggen. Tegen De Telegraaf zegt hij dat zijn beslissing niets te maken met de steen de afgelopen weekend werd gegooid door de ruit van het advocatenkantoor waaraan hij is verbonden.

  Woensdag treedt Taekema voor het eerst op als de advocaat van B. bij een pro-formazitting over de moord op Wiersum. De zitting is vanwege de coronacrisis zonder publiek.

  Vaste bezitter Opel Combo

  Derk Wiersum werd in september vorig jaar doodgeschoten voor zijn woning in Amsterdam. Hij was de advocaat van kroongetuige Nabil B. Die heeft belastende verklaringen afgelegd in het Marengo-proces, dat draait om liquidaties en pogingen tot liquidatie. Hoofdverdachte in deze zaak is Ridouan Taghi.

  Giërmo B. wordt verdacht van het medeplegen van de moord op Wiersum. Het is nog niet duidelijk wat zijn rol precies is geweest. Het Openbaar Ministerie zei tijdens de vorige pro-formazitting dat B. de vaste bezitter was van de Opel Combo die werd gebruikt bij de moord. In de wagen zijn bloedsporen van Wiersum aangetroffen.

  Tijdens de vorige zitting bepaalde de rechtbank dat B. langer vastblijft omdat hij op het punt zou hebben gestaan om te vluchten. Na B. werden nog twee verdachten opgepakt. Zij zouden de vluchtauto hebben geregeld. Ze zijn voorlopig op vrije voeten.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 13 maart 2020 @ 00:25
  #62
  reactie op (#60) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER ZIT KROONGETUIGE NABIL.B (Marengo-proces) ZONDER ADVOCATEN, die overigens 'niet bekend waren'. Zie vorige artikel hierover. Wat de reden is, weten we niet, maar mogelijk tóch dan weer bedreigingen? 

  Overigens kan ook Justitie, OM, (rechtszaken) door de maatregelen vandaag ivm 'Coronavirus' in de problemen komen? Ook rechtszaken kunnen voorlopig opgeschort worden. Justitie medewerkers kunnen in aantal gevallen ook 'thuiswerken', geldt ook voor allen die in het 'rechtsgebied werkzaam zijn, advocatenkantoren, CJIB, bureau Rechtshulp, deurwaarderskantoren, incassobureau's etc.... Zie voor update coronavirus de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/ .  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 22:40

  'Kroongetuige Nabil B. opnieuw zonder advocaat'

  Nabil B., de kroongetuige in het strafproces tegen de groep rond Ridouan Taghi, heeft opnieuw geen advocaten meer. Dat meldDe Telegraaf op basis van een gesprek met een familielid van B. Het is niet duidelijk waarom de twee raadslieden de kroongetuige niet meer bij willen staan. Het Openbaar Ministerie laat weten hierover geen mededelingen te doen.

  Eerder werd B. vertegenwoordigd door advocaat Derk Wiersum, tot die in september vorig jaar werd vermoord. Enkele maanden later trok B.'s tweede advocaat zich terug. De identiteit van de nieuwe raadslieden is nooit vrijgegeven.

  Ook de familie van Nabil Bkwam afgelopen februari zonder advocaten te zitten. De raadslieden stonden hen jarenlang bij, maar stopten na een reeks fouten met de beveiliging van zowel de familie als de raadslieden zelf tegen mogelijke wraakacties door de groep rond Ridouan Taghi.

  Marengo-proces

  Nabil B. speelt een cruciale rol in het Marengo-proces, de strafzaak waarbij zeventien verdachten terechtstaan voor vijf moorden en vijf pogingen daartoe. Hij maakte deel uit van Taghi's organisatie, maar na een zogeheten vergismoord kreeg hij spijt en stapte hij naar justitie.

  Als kroongetuige verklaarde hij uitgebreid over de groep rondom Taghi. B.'s broer Reduan werd later, mogelijk in opdracht van Taghi, doodgeschoten.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 05 maart 2020 @ 00:24
  #61
  reactie op (#60) herman_dad

  Goedemorgen, OOK WEER VERVOLG MARENGOZAAK, MOORD OP ADVOCAAT WIERSUM. Opvallende verklaring van deze verdachte die zegt 'gefolterd' te zijn. Ook opvallend dat er meer berichten zijn dat de vluchtauto die gebruikt is, al enige tijd vóór de moord op Derk Wiersum door de politie in de gaten werd gehouden? Dit zou dan toch weer op een grote blunder lijken.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  PROCES-TAGHI

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 16:58

  Verdachte medepleger van moord op advocaat Wiersum: 'Ik ben gefolterd'.

  Anouar T., die wordt verdacht van het medeplegen van de moord op advocaat Derk Wiersum, zegt dat hij tijdens zijn arrestatie is gefolterd. In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp moest hij vandaag voor de rechter komen.

  Daar hield hij, in driedelig grijs streepjespak en met goed getrimde baard, een lang en welbespraakt betoog, met tal van verwijzingen naar internationale rechtsverdragen. Volgens T. hebben justitie en politie ontoelaatbaar, verboden en zelfs strafbaar gehandeld.

  Op de zitting vertelde T. hoe hij werd behandeld na zijn arrestatie. Zijn stem is vervormd:

  1:52 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Anouar T: 'De airco werd aangezet, mijn voeten liepen paars aan'

  T. mocht geen advocaat bellen en in de cel moest hij zijn kleren uitdoen om daarna urenlang in de kou te zitten. Een "onmenselijke behandeling", zei hij. "Ik kan zeker tegen een stootje en ben geen aansteller, maar ik vraag me wel af wat de bedoeling is geweest van deze behandeling." Hij vermoedt dat het OM door "psychologische oorlogsvoering" een bekentenis heeft willen afdwingen.

  T. eist een onderzoek naar de gang van zaken en zei dat hij geen enkel vertrouwen meer heeft in een eerlijk proces. Dat zou ook de reden zijn dat hij tot vandaag maar weinig heeft verklaard. Op de vraag van de rechter of hij dan wel vertrouwen heeft in het huidige proces zei hij: "Tot nu toe wel."

  Aansturende rol bij de moord

  Volgens het Openbaar Ministerie heeft T. een "aansturende rol" gespeeld bij de moord op Wiersum, onder meer door het leveren van gestolen auto's met valse kentekens. Hij zou zelf nooit op de plek van de moord in Amsterdam-Buitenveldert zijn geweest, maar wel lid zijn geweest van een criminele bende die opereerde vanuit Utrecht.

  Die prepareerde in een loods auto's met nieuwe nummerborden en leverde die volgens het OM aan de 'spotters', mensen die Wiersum in Amsterdam in de gaten hielden en zijn gangen nagingen. De auto's, waaronder een witte Opel Combo, kwamen steeds in Utrecht terug.

  Bij T. zijn twintig telefoons gevonden, waaronder cryptotoestellen, waarmee goed versleutelde berichten kunnen worden verstuurd. In Duitsland is hij al veroordeeld tot vier jaar cel, onder meer voor een plofkraak waarna hij op de vlucht in een auto met mededaders crashte.

  Niet onder eigen naam

  Voor de moord op Wiersum zitten drie mannen vast. Hij stond Nabil B. bij, de kroongetuige in het Marengoproces die hoofdverdachte Ridouan Taghi beschuldigt van vele liquidaties, moordplannen en mislukte moordpogingen.

  T. is een verre neef van Taghi. Het moordonderzoek is nog steeds in volle gang, meer arrestaties worden niet uitgesloten.

  Voor de rechter zei T. ook dat hij enige tijd niet onder zijn eigen naam in de gevangenis zat, in overleg met de directeur van de inrichting. "Maar nu staat mijn eigen naam toch weer op de deur", zei hij, en sindsdien gebeuren er volgens hem vreemde dingen.

  Mede-gedetineerden zouden hem gerichte vragen stellen over de zaak. Hij vermoedt dat dat in opdracht is van het OM. Ook is hem "tot vijf keer toe" een mobiele telefoon aangeboden.

  De tweede foto van de bestelbus POLITIE

  De politie heeft de vluchtauto in beslag genomen POLITIE

  Bloemen zijn neergelegd op de Imstenrade, vlakbij het huis van Wiersum NOS | JEROEN DE JAGER

  Advocaten hebben A4'tjes gemaakt met de foto van Wiersum NOS

  Deel dit artikel:

  Lees alles over

  Proces tegen 'goed geoliede moordorganisatie'

  BEKIJK DE COLLECTIE

   

  Gewijzigd op 2020-03-05 00:27:26
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 27 februari 2020 @ 00:22
  #60
  reactie op (#59) herman_dad

  Goedemorgen, DE ADVOCATEN 'KROONGETUIGE' LIQUIDATIEPROCES BLIJVEN AFGESCHERMD en dus anoniem. Ze volgen de rechtszaak via een videoverbinding, dit om redenen van hun eigen veiligheid na de moord op advodaat Derk Wiersum.

  Aanvulling dd. 28-2-2020: 

  Marengo-proces gaat verder, Taghi nog niet aan de beurt

   08:27 IN BINNENLAND 

  Het proces over de criminele organisatie rond Ridouan Taghi. Hij staat op 6 maart terecht tijdens een inleidende zitting.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Strenge veiligheidsmaatregelen tijdens een eerdere zitting in het liquidatieproces Marengo ANP

  PROCES-TAGHI

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 16:39 • AANGEPAST VANDAAG, 16:51

  Advocaten kroongetuige liquidatieproces afgeschermd bij openbare zitting

  De twee advocaten van kroongetuige Nabil B. mogen tijdens inleidende zittingen van het liquidatieproces Marengo anoniem blijven. Ze kunnen de ontwikkelingen in de rechtszaal volgen via een videoverbinding. Dat hebben de rechters die de zaak behandelen bepaald.

  Een woordvoerder van de rechtbank wil geen details geven over de beslissing en zegt dat de rechter morgen bij de opening van de zitting met een toelichting komt.

  Het Marengo-proces draait om de criminele organisatie rond Ridouan Taghi. Die wordt in verband gebracht met vijf liquidaties en meerdere pogingen daartoe.

  De inleidende zittingen in het liquidatieproces zijn morgen, vrijdag en volgende week vrijdag. Die laatste zittingsdag is speciaal voor Taghi, de andere zestien verdachten zijn morgen en vrijdag aan de beurt.

  Moord op Derk Wiersum

  De raadslieden van Nabil B. bleven om veiligheidsredenen ook al anoniem tijdens de verhoren van de kroongetuige bij de rechter-commissaris. De anonimiteit was het gevolg van de moord op advocaat Derk Wiersum, die Nabil B. bijstond. Wiersum werd in september doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam. De tweede advocaat van B. trok zich in december terug.

  De advocaat van Taghi, Inez Weski, maakte bezwaar tegen het volledig anoniem blijven van de advocaten. Ze wilde kunnen controleren of de kroongetuige uit eigen wetenschap zou verklaren, of mogelijk ruggespraak hield. Ook stelde ze dat het anoniem houden van advocaten wettelijk niet mag.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-02-28 00:18:27
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 februari 2020 @ 00:16
  #59
  reactie op (#58) herman_dad

  Goedemorgen, HEEFT OM GENOEG BEWIJS INZAKE HET TAGHIPROCES? Hij liet motorbende 4 moorden plegen, volgens hen. Vervolg weer:

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ridouan Taghi NIEUWSUUR

  PROCES-TAGHI

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 20:08

  'Ridouan Taghi liet motorclub vier moorden plegen'

  Ridouan Taghi heeft de motorclub Caloh Wagoh vier moorden laten plegen, schrijft het AD. Volgens kroongetuige Tony de G. in het proces tegen de motorclub gaf Taghi opdracht om meer mensen uit de weg te laten ruimen dan tot nu toe bekend was.

  Morgen gaat de rechtszaak verder tegen leden van Caloh Wagoh, die betrokken zouden zijn geweest bij een groot aantal afrekeningen in het criminele circuit en pogingen daartoe.

  De krant meldt dat de kroongetuige Taghi verantwoordelijk houdt voor vier moorden in die zaak. Het OM heeft hem in deze zaak tot nu toe aan twee liquidaties gelinkt.

  Caloh Wagoh

  Ridouan Taghi wordt in het proces tegen de motorclub door het Openbaar Ministerie genoemd als opdrachtgever van moorden, maar nog niet vervolgd. Het OM wil eerst het Marengo-proces afwachten, waarin Taghi terechtstaat voor vijf moorden.

  Kroongetuige De G. was volgens het OM onderdeel van een doodseskader van de motorclub. Hij sloot een deal met justitie omdat hij uit de misdaadorganisatie wilde stappen en vreesde voor zijn leven.

  Wil je zien hoe Ridouan Taghi leefde in Dubai? Bekijk dan deze YouTube-video van Nieuwsuur:

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Hoe Ridouan Taghi werd opgepakt in Dubai

  Inez Weski, Taghi's advocaat, zegt in een reactie dat haar cliënt niet vervolgd wordt in het Caloh Wagoh-proces. De G. zou Taghi ook niet kennen, volgens de advocaat. "Met andere woorden gaat het hier kennelijk slechts om speculaties van deze persoon."

  Taghi was de meest gezochte crimineel van Nederland, tot hij in december werd opgepakt in Dubai. Justitie houdt er rekening mee dat hij achter de moord op advocaat Derk Wiersum zit.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Lees alles over

  Proces tegen 'goed geoliede moordorganisatie'

  BEKIJK DE COLLECTIE

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 14 februari 2020 @ 00:30
  #58
  reactie op (#52) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR, DERDE MAAL (!) MAAKT OM FOUT OM FOTO EN NAAM KROONGETUIGE NABIL B. in 'Taghiproces' in de stukken te vermelden....yesde ezel en de steen verbleekt hier zelfs bij? 

  Top OM op het matje na nieuwe blunder met foto kroongetuige

   19:46 IN BINNENLAND, POLITIEK

  Minister Grapperhaus is naar verluidt zeer ontstemd over de gang van zaken en wil "uit eerste hand" horen wat er is misgegaan.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Beveiligde auto's komen aan bij de extra beveiligde rechtbank voor een zitting in de Marengo-zaak ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 12:58

  OM blundert weer met foto's kroongetuige

  Voor de derde keer heeft het Openbaar Ministerie foto's van kroongetuige Nabil B. in het strafdossier van de Marengo-zaak gestopt. Dat dossier is verstrekt aan de rechtbank en de verdediging in de zaak.

  De fout is volgens het OM gemaakt bij het samenstellen van een digitaal bestand. Het gaat om dezelfde foto's die eerder ook al in het dossier terecht zijn gekomen.

  Het Openbaar Ministerie heeft aan de rechtbank en de verdediging gevraagd of zij de cd-rom kunnen teruggeven in ruil voor een exemplaar waar de foto's niet in staan.

  Het Landelijk Parket van het OM neemt de fout hoog op en onderzoekt de zaak. "De gang van zaken maakt het noodzakelijk de werkwijze rond het samenstellen van (digitale) strafdossiers opnieuw tegen het licht te houden en aan te passen", schrijft het parket in een verklaring.

  Marengo

  In het Marengo-proces staan zestien verdachten terecht voor verschillende moorden en pogingen tot moord. Hoofdverdachte is de in december in Dubaiaangehouden Ridouan Taghi.

  Nabil B. is kroongetuige in de zaak. Hij zit in een getuigenbeschermingsprogramma. Een week nadat bekend was geworden dat hij verklaringen had afgelegd, werd een broer van hem vermoord. In september is een van zijn advocaten, Derk Wiersum, geliquideerd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding