5348 keer bekeken

BEDREIGINGEN EN GOLF VAN LIQUIDATIES in Amsterdam

 • zondag 12 januari 2020 @ 00:29
  #49
  reactie op (#47) herman_dad

  Goedemorgen, ADVOCAAT TAGHI DOET AANGIFTE TEGEN...'ANONIEME' ADVOCAAT DIE KROONGETUIGE Nabil B. vertegenwoordigd... Het gaat steeds meer op een juridisch ONVERMOGEN lijken, deze hele juridische zaak? Van ALLE kanten en betrokken partijen en de 'misdaad overwint dan 'zéker'?     

  De Amsterdamse deken Evert-Jan Henrichs roept de advocaten in twee kranten op om hun strijd niet langer via de media te voeren.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Inez Weski ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 17:42 • AANGEPAST VANDAAG, 21:17

  Taghi's advocaat dient klacht in tegen advocaat Nabil B. voor laster

  Ridouan Taghi's advocaat Inez Weski dient bij de deken van de Orde van Advocaten Amsterdam een klacht in tegen de advocaat van kroongetuige Nabil B. Volgens haar heeft die anonieme advocaat zich schuldig gemaakt aan laster.

  In een interview met De Telegraaf zei B.'s advocaat vanochtend dat B. heeft gezegd: "Weski zet mijn advocaten voor een vuurpeloton".

  Die uitspraak sloeg op eerdere berichten, waarin stond dat Weski wilde dat de advocaten hun anonimiteit opgaven. Ze zegt hun namen niet te hoeven weten. Wel wil ze erbij zijn als B. wordt ondervraagd in aanwezigheid van advocaten, die wat haar betreft "eventueel gegrimeerd en onherkenbaar" kunnen zijn.

  Weski's cliënt Ridouan Taghi staat in het Marengo-proces terecht voor betrokkenheid bij en voorbereiden van vier moorden en acht opdrachten daartoe. De vorige advocaat van kroongetuige B., Derk Wiersum, werd in september vermoord. Uit veiligheidsoverwegingen blijven B.'s twee nieuwe advocaten anoniem.

  'Pure opruiing en laster'

  Volgens de kroongetuige werd Wiersum mede vermoord "vanwege krantenartikelen waarin advocaten van verdachten in het Marengo-proces suggereerden dat Wiersum samen met de kroongetuige verklaringen in elkaar had gepuzzeld om mensen veroordeeld te krijgen", aldus zijn advocaat in De Telegraaf.

  Weski noemt dit "pure en onverklaarbare opruiing en laster, als zouden advocaten in het onderzoek Marengo medeverantwoordelijk zijn voor de dood van mr. Wiersum". Daarom vindt Weski dat ze niet anders kan dan een klacht indienen bij de Orde.

  Mede-puzzelaars

  Ook licht ze het "gepuzzel" toe: volgens haar gebruikte B. dat woord in verklaringen. "Namelijk, dat hij samen met de politie en soms met zijn toenmalige raadslieden "puzzelt" over wat PGP-berichten (versleutelde sms-berichten, red.) dan betekenden, wie daarmee zou worden bedoeld en wie bijvoorbeeld op een foto afgebeeld zou kunnen zijn."

  Om die reden wil Weski erbij zijn als B. door de rechter-commissaris wordt ondervraagd. Ze wil weten "wat nu zijn werkelijke bronnen en wetenschap waren. Zijn eigen wetenschap of die van zijn 'mede-puzzelaars'."

  Niet verstandig

  De Amsterdamse deken Evert-Jan Henrichs roept de advocaten in twee kranten op om hun strijd niet langer via de media te voeren.

  "De actie van de een lokt een reactie van de ander uit en voor je het weet buitelt iedereen publiekelijk over elkaar heen, terwijl dat in deze zaak echt gevaarzettend kan zijn", zegt hij tegen de Volkskrant.

  "De discussie over het nut, de noodzaak en de geoorloofdheid van het inzetten van anonieme advocaten hoort thuis in de rechtszaal. Als dat vanaf nu via de pers zou gaan, vind ik dat niet verstandig", tekent NRC op.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 09 januari 2020 @ 00:17
  #48
  reactie op (#47) herman_dad

  Goedemorgen, OOK IVM 'ZAAK TAGHI'? VERMOEDELIJKE MOORDENAAR MARTIN KOK in Italie gepakt. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Martin Kok in 2016 ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • VANDAAG, 15:08

  Schotse crimineel die wordt verdacht in zaak-Martin Kok opgepakt in Italië

  In Italië is de Schotse crimineel Christopher Hughes (30) opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op misdaadblogger Martin Kok.

  Hughes werd in een hotel in de buurt van Turijn gearresteerd. Hij gebruikte daar een Letse naam, Aleksejs Rustanovs, meldt de militaire politie. Hij was in het gezelschap van een vrouw.

  Hughes is niet op verzoek van Nederland aangehouden. De Schotse autoriteiten hadden een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Of hij in de toekomst moet voorkomen voor de moord op Kok, kan het Openbaar Ministerie niet zeggen. Hughes wordt ook verdacht van onder andere drugshandel.

  Het hotel waar de verdachte werd aangehouden CARABINIERI TORINO

  Opsporing Verzocht besteedde in oktober aandacht aan de toen voortvluchtige crimineel. Mogelijk heeft hij Kok in december 2016 in de val gelokt. Ze gingen onder meer samen naar een seksclub in Laren, waar Kok werd doodgeschoten. Hughes en leden van zijn bende verbleven mogelijk regelmatig in Nederland.

  Ook Ridouan Taghi, die vorige maand in Dubai werd opgepakt, wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de misdaadjournalist.

  Op zijn site schreef Martin Kok over criminelen, met naam en toenaam. Hij zei daarom al rekening te houden met zijn liquidatie.

  Tegen AT5 zei hij ooit laconiek dat hij een bom onder zijn auto had aangetroffen:

  0:57 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Hij hield al rekening met een liquidatie

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 07 januari 2020 @ 00:45
  #47
  reactie op (#46) herman_dad

  Goedemorgen, VERMOEDELIJKE (mede)DADER MOORD OP ADVOCAAT WIERSUM had groot strafblad. De zaak is waarschijnlijk ook opgelost? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 14:27 • AANGEPAST VANDAAG, 15:22

  OM: arrestant in zaak-Wiersum verdacht van medeplegen moord

  Na de moord op Derk Wiersum legden mensen bloemen bij het kantoor van advocaat ANP

  Een van de opgepakte verdachten in de zaak rond de moord op advocaat Derk Wiersum wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het medeplegen van de moord. Het gaat om de 36-jarige Giërmo B. uit Almere.

  De afgelopen maanden werden vier verdachten aangehouden voor de moord op Wiersum. Van hen zitten er nog twee vast. Eerder werd gemeld dat voor justitie vaststaat dat B. de schutter is, maar volgens het OM is dat gebaseerd op onjuiste informatie.

  B. wordt ook verdacht van heling van bestelauto's. Een daarvan is mogelijk als vluchtauto gebruikt bij de moord.

  Wiersum werd op 18 september doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het zogeheten Marengo-proces.

  Neef van Taghi

  De tweede verdachte die nog vastzit in de Wiersum-zaak is een neef van Ridouan Taghi, die vorige maand in Dubai werd aangehouden en enkele dagen later naar Nederland werd overgebracht. Ridouan Taghi is hoofdverdachte in het Marengo-proces, over een reeks liquidaties.

  Giërmo B. moet volgende week woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen voor een voorbereidende zitting. Hij wordt verdacht van 'moord in vereniging', wat betekent dat hij de moord samen met anderen zou hebben gepleegd. De neef van Taghi werd later aangehouden en hoeft volgende week nog niet voor te komen.

  Overvallen

  Volgens het AD is B. jaren geleden veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar voor twee gewelddadige overvallen. Het OM wil hier niet op reageren.

  Het AD schrijft dat B. in 2013 terechtstond voor twee overvallen die het jaar ervoor waren gepleegd. Een verfwinkel in Woudenberg en een echtpaar in Tienhoven waren het doelwit. In beide gevallen werden de slachtoffers bedreigd en vastgebonden. De eigenaar van de verfzaak werd in een been gestoken.

  B. maakte samen met iemand anders tienduizenden euro's en sieraden buit. Tegen hen werd acht jaar cel geëist. In hoger beroep kregen beiden zeven jaar cel. Later stond B. terecht voor het bezit van softdrugs.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 22 december 2019 @ 00:45
  #46
  reactie op (#45) herman_dad

  Goedemorgen, DE INMIDDELS VRIJGELATEN ZUS VAN TAGHI WIL EEN ONDERZOEK NAAR DISPROPÖRTIONELE ARRESTATIE van haar. Haar advocaat wil opheldering. Ook anderen die in deze zaak zijn aangehouden zijn inmiddels weer vrijgelaten. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  De politie valt de woning in Vianen binnen ANP

  PROCES-TAGHI

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:41

  Advocaat zus Taghi wil onderzoek naar 'disproportionele' arrestatie

  De advocaat van de zus van Ridouan Taghi wil dat er een onderzoek komt naar de arrestatie van haar cliënte en de manier waarop informatie daarover in de media is terechtgekomen. De zus van Taghi werd maandag aangehouden, bevestigt de advocaat, samen met vijf mannen van 29 tot 45 jaar. Inmiddels zijn ze allemaal vrijgelaten, al blijven ze wel verdachte.

  Het Openbaar Ministerie zegt dat nooit naar buiten is gebracht dat inderdaad de zus van Taghi is opgepakt. Het OM wil niet reageren op de berichtgeving.

  Volgens advocaat Shirley Splinter van Weski Advocaten werd de zus maandag klemgereden op de A2 en met getrokken wapens uit haar auto gehaald, in bijzijn van haar man en achtjarige zoon. Daarna zouden zij en haar man geblinddoekt naar het politiebureau zijn gebracht. Ook zou er met een hamer op het dak van de auto zijn geslagen en zou ze zijn uitgescholden.

  Witwassen

  De verdenking tegen de zus van Taghi is volgens Splinter witwassen van een auto. De advocaat noemt de aanhouding daarom "in vergaande mate disproportioneel". De zus zegt dat er geen sprake is van witwassen.

  Ook de woning van de vrouw in Vianen is doorzocht. Splinter denkt dat media van tevoren over die doorzoeking zijn getipt, omdat er een filmploeg bij aanwezig was.

  'Niets te maken met aanhouding Taghi'

  Ridouan Taghi wordt ervan verdacht dat hij de opdrachtgever was van een reeks liquidaties. Hij werd maandag in Dubai aangehouden en zit inmiddels in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Hij wordt bijgestaan door advocaat Inez Weski, die eerder klaagde dat er sprake was van een"publieke berechting" van Taghi.

  Volgens Splinter is ten onrechte de indruk gewekt dat de zus iets met de verdenkingen tegen Ridouan Taghi te maken heeft, omdat ze op dezelfde dag werd aangehouden als haar broer.

  Splinter overlegt nog met haar cliënte over een mogelijke aangifte naar aanleiding van de aanhouding.

  Van een villa in Dubai naar een cel in Vught, dit is het nieuws rond Taghi's arrestatie in beeld:

  1:28 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Van villa in Dubai naar EBI in Vught: hoe Taghi naar Nederland kwam

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-12-22 00:45:20
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 20 december 2019 @ 00:15
  #45
  reactie op (#44) herman_dad

  Goedemorgen, TAGHI AFGELOPEN NACHT NAAR NL OVERGEBRACHT. Hij is door Dubai direct als ongewenst vreemdeling uitgewezen en zir nu in de zwaar beveiligde gevangenis Vucht, in afwachting van zijn proces.

  Minister: Taghi niet ontvoerd, alles volgens de regels

   14:08 IN BINNENLAND, POLITIEK 

  Grapperhaus reageert op de uitlating van advocaat Weski dat haar cliënt uit Dubai is ontvoerd naar Nederland.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Het vliegtuig waarmee Taghi op de Vliegbasis Eindhoven aankwam SQ VISION

  PROCES-TAGHI

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 08:17 • AANGEPAST VANDAAG, 13:18

  Taghi vanuit Dubai overgebracht naar Nederland

  Ridouan Taghi is afgelopen nacht in Nederland geland. Hij is woensdag Dubai uit gezet en werd om veiligheidsredenen onder begeleiding van de Nederlandse politie overgevlogen naar Nederland, meldt het OM.

  De autoriteiten in Dubai hadden de Nederlandse politie verzocht hem op te halen. De 41-jarige hoofdverdachte van het Marengo-proces is met een chartervliegtuig naar Nederland gevlogen. Hij landde iets na vijven op de Vliegbasis Eindhoven. Deze basis van de Luchtmacht ging daar speciaal voor open.

  Taghi zit in de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught en wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Zijn advocaat Inez Weski zei in een eerste reactie dat ze zeer verbaasd is over de uitzetting. "Normaal mag je niet worden uitgezet als sprake is van een uitleveringsverzoek", zegt ze tegen de NOS. "Men heeft hoe dan ook recht op een proces, ook als het gaat om een ongewenstverklaring en een uitzetting. Hij is gewoon op het vliegtuig gezet, zonder toegang tot een raadsman of rechter."

  Hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke zei in het NOS Radio 1 Journaaldat nog geen sprake was van een uitleveringsverzoek. Dat was nog "in voorbereiding".

  Andermans bevelen

  Weski vraagt zich af wat de Nederlandse autoriteiten de afgelopen maanden met Dubai hebben besproken. "Kennelijk zijn ze andermans bevel gaan uitvoeren", zegt ze over de Nederlandse politiebegeleiding. Weski liet in oktober weten dat ze stopte met de verdediging van Taghi in het Marengo-proces, maar dat ze wel zijn advocaat bleef.

  Hoofdofficier Westerbeke wil niet ingaan op de uitlatingen van Weski. "Wij denken dat het allemaal goed uit te leggen is. Het is aan de rechter om te zeggen hoe het is verlopen. We hebben er alle vertrouwen in."

  Nadat Taghi maandag in een villa in Dubai werd opgepakt, zei Westerbeke al dat hij verwachtte dat het niet lang hoefde te duren voordat Taghi in Nederland zou zijn. "Maar dat het zo snel zou gaan, kon ik toen ook niet bevroeden."

  Taghi wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties. Ook wordt hij gezien als kopstuk in de cocaïnehandel.

  Ridouan Taghi POLITIE

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 17 december 2019 @ 00:30
  #44
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, MEEST GEZOCHTE CRIMINEEL REDOUAN TAGHI AANGEHOUDEN IN DUBAI. Zie alle artikelen: 

  Crimineel Ridouan Taghi aangehouden in Dubai na 'intensieve samenwerking'

   16:59 IN BINNENLAND 

  Taghi wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties en grootschalige handel in harddrugs.

  Ridouan Taghi, van kleine hasjdealer tot meedogenloze cokebaron

   17:20 IN BINNENLAND 

  De meest gezochte crimineel van Nederland was ooit een bijdehante vwo'er in Vianen. Na een lange klopjacht is hij nu opgepakt in Dubai. Een profiel.

  Inval in Vianen, volgens Parool ook zus Taghi opgepakt

   23:13 IN BINNENLAND  LIVEBLOG

  Crimineel Ridouan Taghi is aangehouden in Dubai. Lees alle nieuwsupdates terug in dit liveblog.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  PROCES-TAGHI

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 23:13 • AANGEPAST OM 23:13

  Inval in Vianen, volgens Parool ook zus Taghi opgepakt

  • Ridouan Taghi is door de politie in Dubai opgepakt in een woning
  • Het Landelijk Parket heeft aan Dubai gevraagd om zijn uitlevering
  • De 41-jarige Taghi is de meest gezochte crimineel van Nederland
  • Bij een inval in Vianen is vanavond volgens het Parool ook een zus van Taghi aangehouden
  • Het Marengo-proces tegen Taghi en andere verdachten gaat in februari verder
  • 2 UUR GELEDEN

   Dit weten we over de arrestatie van Ridouan Taghi

   In dit overzichtsverhaal is alles te lezen over wat nu bekend is over de arrestatie van Ridouan Taghi.

   Hiermee sluiten we dit liveblog.

  • 2 UUR GELEDEN

   'Zus van Taghi aangehouden'

   Het Parool meldt dat bij de inval in Vianen de zus van Taghi is aangehouden. De politie bevestigt dat bericht niet.

  • 2 UUR GELEDEN

   Extra politie ingezet

   Burgemeester Sjors Fröhlich, van de gemeente Vijfheerenlanden, waar Vianen onder valt, zegt tegenRTV Utrecht dat de inval in Vianen inderdaad te maken heeft met de aanhouding van Ridouan Taghi. De arrestatie van Taghi heeft volgens Fröhlich geleid tot 'spanningen' in de stad. Daarop is extra politie ingezet. "We hebben daar wat meer mensen lopen in de wijk", zegt de burgemeester.

  • 3 UUR GELEDEN

   Gevaar niet geweken na aanhouding Taghi

   Met de aanhouding van Taghi is het gevaar niet geweken, zeggen verschillende bronnen. Tientallen mensen krijgen nu beveiliging vanwege de dreiging die uitgaat van zijn groep.

   Die beveiliging blijft voorlopig in stand. De politie is namelijk nog altijd op zoek naar mensen die worden gerekend tot de organisatie van Taghi.

   De dreiging zou zelfs kunnen toenemen, omdat iemand wraak wil nemen. Of er ontstaat onrust in het criminele milieu, omdat geprobeerd wordt zijn positie over te nemen.

  • 3 UUR GELEDEN

   Inval in Vianen

   De politie is een woning binnengevallen in Vianen. Die houdt verband met de aanhouding van Ridouan Taghi. Zwaarbewapende agenten vielen een flat binnen. In de flat zouden familieleden van Taghi wonen. Taghi zelf woonde ook lang in Vianen.

   Video afspelen

   00:37

   Inval in woning Vianen

  • 3 UUR GELEDEN

   Taghi in Marokko gezocht voor vergismoord

   In Marokko wordt Taghi gezocht voor betrokkenheid bij een 'vergismoord' in Marrakesh. Twee mannen wilden volgens de rechter de Marokkaans-Nederlandse eigenaar van het café vermoorden, maar ze zouden zich hebben vergist. In plaats daarvan schoten ze de zoon van een Marokkaanse rechter dood. In Marokko wordt de arrestatie van Taghi inmiddels door een aantal media gemeld. "Ze noemen hem consequent het brein van die moord", vertelt correspondent Samira Jadir. "Het is nog niet bekend of Marokko om uitlevering heeft gevraagd."

  • 4 UUR GELEDEN

   Weinig bekend over arrestatie

   Er is nog weinig bekend over de arrestatie van Taghi. De politie meldt dat hij is aangehouden in een huis in Dubai en dat de arrestatie rustig is verlopen. Over de locatie van dat huis is niets bekendgemaakt. "Maar je moet de precieze locatie weten en je kan het maar één keer goed doen. Dus als je een beetje twijfel hebt, dan stap je niet naar binnen", zegt Fred Westerbeke van het Openbaar Ministerie. "Het is echt een kwestie geweest van 100 procent zekerheid hebben. En die was er vannacht en dat heeft geleid tot de aanhouding."

   De politie in Dubai meldt dat Taghi in een villa zou hebben gewoond en dat hij het land is binnengekomen met een vals paspoort. Hij zou meerdere mensen om zich heen hebben gehad die ervoor zorgden dat hij daar kon leven.

   Video afspelen

   03:40

   Weinig details bekend rond aanhouding van Ridouan Taghi

  • 4 UUR GELEDEN

   Wie is wie rond Taghi?

   De moord op advocaat Derk Wiersum, een vergismoord in Marrakesh, de aanslag op de Telegraaf of het Marengo-proces. Het lijken allemaal losse zaken, maar daarachter gaat een web van verbanden schuil.

   Ontdek hoe Ridouan Taghi de spil lijkt in een netwerk van bijna honderd namen:

   Zie video in oorspronkelijke artikel

   Het netwerk rond Taghi

  • 4 UUR GELEDEN

   Advocaat Korver gelooft wel in uitlevering

   Strafrechtadvocaat Richard Korver gelooft wel in een uitlevering. "Als de Dubaise autoriteiten zo intensief hebben meegewerkt aan zijn opsporing, dan kun je ervan uitgaan dat ze meewerken aan uitlevering. Ze zullen dit niet allemaal hebben opgezet als ze ervan uitgaan dat er niets mee wordt gedaan."

   "Bovendien denk ik ook dat ze in Dubai wat anders met recht omgaan dan wij doen. Er is al eens eerder meegewerkt aan uitlevering vanuit Dubai naar Nederland, dat ging toen om een zedenzaak."

  • 4 UUR GELEDEN

   Tweede Kamer is blij met arrestatie

   De Tweede Kamer reageert opgetogen over de aanhouding van Ridouan Taghi. VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz spreekt van "geweldig werk van de Nederlandse politie." GroenLinks-Kamerlid Niels van den Berge: "Hopelijk komt er nu snel meer duidelijkheid over zijn betrokkenheid bij gruwelijke liquidaties en andere misdrijven."

   Attje Kuiken van de PvdA zegt dat de arrestatie "een signaal is dat misdadigers zich niet veilig kunnen wanen in het buitenland." Tunahan Kuzu van Denk twittert: "Goed recherchewerk van de politie en een goede samenwerking met Dubai." En Gert-Jan Segers van de ChristenUnie noemde de arrestatie "erg goed nieuws."

  • 5 UUR GELEDEN

   Burgemeester Utrecht: arrestatie Taghi is les voor jongeren'

   Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht reageert bij het AD verheugd op de arrestatie van Ridouan Taghi. Taghi wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij liquidaties in Overvecht en Kanaleneiland. "Hiermee wordt weer aangetoond dat personen die zich onaantastbaar wanen ook worden aangepakt. Laat dat ook een les zijn voor jongeren die aan het begin staan van hun criminele pad."

  • 5 UUR GELEDEN

   'Te vroeg voor slingers'

   Misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft bijRTL Boulevard gereageerd op de aanhouding van Taghi. Van Den Heuvel wordt al twee jaar beveiligd vanwege bedreigingen aan zijn adres. "Het is nog te vroeg om slingers op te hangen. Dit is een veelkoppig monster en daar is er nu eentje van afgehakt", verwijst de misdaadverslaggever naar het netwerk rondom Taghi.

   Van den Heuvel was een van de eersten die het nieuws hoorde. "Dat vond ik wel netjes, dat ze me van tevoren hebben ingelicht. Ik kon het even niet geloven zelfs. Ik volg de zaak met enorm veel belangstelling. Ik dacht even dat ik in de maling werd genomen, maar daarna kwam de ontlading."

  • 5 UUR GELEDEN

   'Voortreffelijk werk van onze eigen politie en OM'

   Video afspelen

   02:55

   Reactie Grapperhaus over arrestatie Taghi: Hebbes

  • 6 UUR GELEDEN

   Beloning 100.000 euro niet uitgekeerd

   Het OM had een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de aanhouding van Taghi. Dat bedrag wordt niet uitgekeerd, omdat de aanhouding "te danken is aan de niet aflatende inspanningen van de Nederlandse politie en intensieve internationale samenwerking met de politie van Dubai, niet n.a.v. een tip", meldt de politie.

  • 6 UUR GELEDEN

   Knoops: uitlevering mogelijk lastig

   Ridouan Taghi kan zijn uitlevering aan Nederland aanvechten, zegt advocaat Geert-Jan Knoops. "Het is dan aan een uitleveringsrechter in Dubai om te beslissen of hij wordt uitgeleverd. Zo niet, dan is Taghi daar vrij man. Maar zonder enig verdrag zal een uitleveringsrechter niet zomaar akkoord gaan."

   Mogelijk kan hij wel worden uitgeleverd volgens een VN-anti-corruptieverdrag uit 2003. Maar Knoops denkt ook dat dat lastig gaat worden. "Die voorziet alleen in georganiseerde misdaad omtrent fraude, corruptie en witwassen, maar niet op verdenking als liquidaties bij Taghi."

   Video afspelen

   01:28

   Advocaat Knoops: verdachte kan uitlevering aanvechten

  • Meer berichten tonen 

  Deel dit liveblog: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 13 december 2019 @ 00:19
  #43
  reactie op (#42) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN LIQUIDATIE, nu in Amstelveen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:04 • AANGEPAST VANDAAG, 22:27

  Man (39) doodgeschoten in Amstelveen, kind op achterbank ongedeerd

  ANP

  Op een parkeerplaats voor een sportschool in Amstelveen is aan het einde van de middag een 39-jarige inwoner van die plaats doodgeschoten. Tijdens de moordaanslag zat er een 4-jarig kind op de achterbank van de auto.

  De politie vermoedt dat het om een liquidatie gaat. Het kind bleef ongedeerd en is opgevangen door familie, laat de politie weten.

  De politie zette de plaats delict af met hekken:

  0:27 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Man doodgeschoten in Amstelveen

  Het slachtoffer is een bekende van de politie. Volgens Het Parool gaat het om de Nederlands-Marokkaanse crimineel Rachid Kotar. Hij zou deel uitmaken van een bende die al jaren in conflict is met de groep rond de gezochte crimineel Ridouan Taghi, meldt de krant.

  De politie heeft nog geen verdachten aangehouden. Kort na het incident deelde de politie een bericht op Burgernet, waarin stond dat er gezocht werd naar een zilverkleurige Transporter Volkswagenbus van een oud model met geblindeerde achterruiten.

  Mensen werd op het hart gedrukt om de bestuurder van de bus niet zelf te benaderen, maar de politie te bellen. Een uur later werd het bericht ingetrokken, omdat de vermoedelijke vluchtauto uitgebrand was aangetroffen in Duivendrecht.

  Derde schietincident

  Het was het derde schietincident van vandaag in de regio Amsterdam. Vanochtend om 05.30 uur werd er zowel in Amsterdam-Zuidoost als in Diemen geschoten. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

  In Diemen werd een gasleiding geraakt. Het is onduidelijk of de incidenten met elkaar verband houden.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-12-13 00:19:49
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 december 2019 @ 01:13
  #42
  reactie op (#41) herman_dad

  Goedemorgen, 2e ADVOCAAT IN VERDEDIGING KROONGETUIGE STOPT, na liquidatie adv. Wiersema. HIJ WIL ZIJN BESLUIT NIET TOELICHTEN, maar dit zegt mogelijk wel 'genoeg'? Een nieuwe verdedigingsadvocaat zal volstrekt anoniem blijven... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:03 • AANGEPAST GISTEREN, 15:01

  Tweede advocaat kroongetuige Nabil B. stopt, 'opvolgers blijven anoniem'

  Bloemen bij het kantoor van Derk Wiersum, de geliquideerde advocaat van Nabil B. (september 2019)

  Kroongetuige Nabil B. in de rechtszaak rond Ridouan Taghi krijgt nieuwe advocaten. Zijn huidige advocaat, die B. samen met de vermoorde Derk Wiersum bijstond, heeft zich teruggetrokken. Hij wil zijn besluit niet toelichten.

  De rechtbank zegt dat er nog geen nieuwe advocaten zich hebben gemeld, maar volgens De Telegraaf zijn die inmiddels wel beschikbaar. De krant meldt dat zij hun werk in volledige anonimiteit gaan doen.

  Voorzitter Henk Naves van de Raad voor de rechtspraak is daar niet blij mee. "Dit lijkt een uit veiligheidsoverweging onvermijdelijke, maar ook onwenselijke ontwikkeling. Ik vermoed dat het hierbij niet blijft. Dit kan impact hebben op de openbaarheid van het strafproces. Dat is een groot goed. Het moet controleerbaar zijn. Hoe dit in de rechtszaal gestalte moet krijgen, moet nog worden bezien".

  Democratische uitgangspunten

  Volgende week is er een nieuwe zitting in het liquidatieproces Marengo, waarin Taghi de hoofdverdachte is. Het is nog onduidelijk hoe de anonimiteit van de nieuwe advocaten van kroongetuige B. tijdens die zitting wordt gewaarborgd.

  Na de moord op Wiersum ontstond er binnen het Openbaar Ministerie en de rechtspraak discussie over het werken met anonieme advocaten, officieren van justitie en rechters. Anonimiteit druist in tegen democratische uitgangspunten zoals transparantie in de rechtspraak.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 november 2019 @ 00:16
  #41
  reactie op (#38) herman_dad

  Goedemorgen, IN HET ONDERZOEK NAAR DE MOORD OP ADVOCAAT WIERSEMA de NEEF VAN TAGHI OPGEPAKT. Eerder afgelopen weken ook al enkele andere verdachten in beeld en mogelijk lijkt een oplossing dan toch dichtbij. 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 14:56 • AANGEPAST VANDAAG, 16:10

  Neef van Taghi opgepakt voor betrokkenheid bij moord op advocaat Wiersum

  HOLLANDSE HOOGTE | OIIVIER MIDDENDORP

  De Amsterdamse politie heeft vannacht een vierde verdachte aangehouden in de zaak van de moord op advocaat Derk Wiersum (44). Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord in september.

  Het gaat om een neef van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi, melden bronnen aan de NOS. De politie wil geen uitspraken doen over de identiteit van de arrestant of welke rol hij zou hebben gespeeld bij het schietincident.

  Woning doorzocht

  De man werd vannacht aangehouden door een arrestatieteam op de openbare weg. Hij is daarna overgebracht naar een cellencomplex en in volledige beperkingen geplaatst. Daardoor mag hij geen contact hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat.

  Direct na de arrestatie is het huis van de verdachte doorzocht.

  De politie zegt met de aanhouding een belangrijke stap in het onderzoek te hebben gezet. Verdere aanhoudingen op korte termijn worden niet uitgesloten.

  profielfoto Politie Amsterdam eo @Politie_Adam

  In het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum is afgelopen nacht wederom een verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Het opsporingsonderzoek gaat onverminderd verder en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

  9 uur geleden

  Ridouan Taghi wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de opdrachtgever voor de moord op de advocaat. De op 18 september vermoorde Derk Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B., die in het grote liquidatieproces Marengo tegen Taghi wil getuigen.

  Eerder werd de onschuldige broer van de kroongetuige avermoord.

  NOS / HARM KERSTEN

  Gisteravond maakte de politie bekend dat er in de zaak twee verdachten waren opgepakt voor heling van een van de gestolen auto's die bij (de voorbereiding van) de moord zijn gebruikt. De recherche gaat er niet van uit dat deze twee direct betrokken waren bij het schietincident zelf. Ze zijn na verhoor vrijgelaten, maar blijven wel verdachten.

  De eerste verdachte in de zaak werd op 1 oktober aangehouden. Die man wordt net als de arrestant van vannacht wel verdacht van directe betrokkenheid bij de moord op Wiersum.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 11 november 2019 @ 00:41
  #40
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #29: EEN VERDACHTE VAN EEN LIQUIDATIE IN AMSTERDAM ZO IN SURINAME OPGEPAKT. In de bestrijding van de durgscriminaliteit een toevallig succesje omdat de verdachte zich kennelijk óók weer in Suriname met criminaliteit inliet?

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 08:10 • AANGEPAST VANDAAG, 11:27

  Nederlandse moordverdachte opgepakt in Suriname

  Politie-onderzoek na de moord op Shaquille Goedhart ANP

  De Nederlandse moordverdachte Marc-Anthony G. is in Suriname opgepakt. Hij wordt volgens het Openbaar Ministerie in verband gebracht met deliquidatie van Shaquille Goedhart. Die werd op 2 mei doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost.

  De 25-jarige G. uit Nijmegen is volgens de Surinaamse site Starnieuwsaangehouden na een beroving in Paramaribo waarbij werd geschoten. Omdat hij illegaal in Suriname verbleef wil dat land hem uitleveren aan Nederland. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weet niet of dat al is gebeurd.

  Gelokt

  Shaquille Goedhart (24) had enkele dagen voor de moord tegen een vriend gezegd dat hij op weg naar huis was gevolgd en zich bedreigd voelde. Hij dacht dat het te maken had met een openstaande schuld van zo'n 2000 euro.

  Volgens het OM werd Goedhart naar Amsterdam-Zuidoost gelokt om hem daar neer te schieten. Hij werd door drie kogels getroffen in zijn hoofd en hals. Hij werd op straat gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

  G. zou een van de twee schutters zijn. Hij vluchtte daarna naar Suriname. De andere schutter zou de 29-jarige Amsterdammer Badr K. zijn. Hij zit al langer vast en wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Goedhart en bij twee andere moordzaken.

  Taghi

  Volgens Starnieuws heeft de Nederlandse justitie aanwijzingen dat G. en K. deel uitmaken van de bende van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Die staat in Nederland bij verstek terecht voor een reeks liquidaties. Het OM bevestigt dat niet.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding