1306 keer bekeken

ROTTERDAMSE POLITIEMENSEN/ORGANISATIE en/of problemen

 • vrijdag 24 september 2021 @ 08:27
  #17

  Goedemorgen, ROTTERDAMSE POLITIEMAN AANGEHOUDEN VOOR ERNSTIGE ZEDENZAAK.  De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de Rotterdamse politie-eenheid onderzoekt de zaak. De agent is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten de agent veertien dagen langer vast te houden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:14 • AANGEPAST GISTEREN, 18:02

  Rotterdamse agent verdacht van ernstig zedenmisdrijf

  ANP XTRA

  Een Rotterdamse politieagent zit vast op verdenking van een ernstig zedenmisdrijf. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten, zonder te melden om wat voor misdrijf het precies gaat.

  Bronnen melden aan de NOS dat het misdrijf waarvan de 47-jarige man wordt verdacht te relateren is aan zijn werk. De man zou het slachtoffer kennen. Het Openbaar Ministerie en de politie willen dat niet bevestigen. Onduidelijk is waar het zedendelict gepleegd zou zijn.

  De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de Rotterdamse politie-eenheid onderzoekt de zaak. De agent is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten de agent veertien dagen langer vast te houden.

  Begin dit jaar werd een agent van de eenheid Rotterdam aangehouden, die seksuele handelingen zou hebben verricht met een vrouwelijke arrestant in een cel. In de zaak die vandaag naar buiten is gebracht zou het niet om een arrestant gaan.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 01 juli 2021 @ 07:52
  #16
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, BOETE VOOR AGENT UIT DORDRECHT VOOR RACISME BIJ ARRESTATIE, hij beledigde de man hierbij racistisch en onnodig?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 23:03

  Boete voor agent uit Dordrecht om racisme tijdens arrestatie

  Een 52-jarige agent uit Dordrecht is schuldig bevonden aan het racistisch beledigen van een arrestant. De agent schold de man tijdens een worsteling uit met het n-woord. De agent moet een boete van 250 euro betalen.

  Agenten van de eenheid Rotterdam wilde in december een dronken man aanhouden omdat die een van hen had beledigd. De man probeerde te vluchten en werd geholpen door twee mannen en een vrouw. Zij keerden zich tegen de agenten.

  Er vielen rake klappen en trappen richting de agent, zo was te zien op de opname van het incident die werd getoond tijdens de zitting in Rotterdam. Ook werd een tweede agente aangevallen. Een van de mannen zou op haar zijn gaan zitten. Daarop schold de verdachte agent de man uit met een racistische krachtterm.

  Agent: heftigste situatie in 21 jaar

  Het Openbaar Ministerie wilde de kwestie eerder afdoen met een geldboete, maar daar ging de agent niet mee akkoord. Hij zei dat hij in zijn 21 jaar als agent nog nooit "zo'n heftige situatie" had meegemaakt.

  De agent gaf volmondig toe dat hij de bewuste term niet had moeten gebruiken, schrijft regionale omroep Rijnmond. "Wat ik gezegd heb, klopt niet. Ik zou het willen terugdraaien, dit is taal die ik niet gebruik. Aan de andere kant ben ik heel boos op deze man. Hij heeft een collega en mijzelf onrecht aangedaan."

  Geen begrip voor racistische woordkeuze

  De politierechter zei te begrijpen dat er sprake was van een ernstige situatie, maar oordeelde dat racistisch taalgebruik niet te rechtvaardigen was. De boete die de man moet betalen is lager dan de 400 euro die het OM had geëist. Naast de boete moet de man ook nog 300 euro schadevergoeding betalen aan de arrestant.

  De man tegen wie het racistische taalgebruik werd gebruikt, moet nog voorkomen voor verdenking van geweld tegen de agenten die avond.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Rijnmond.

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 27 mei 2021 @ 01:05
  #15

  Goedemorgen, MAN OVERLEDEN IN POLITIECEL NA AANHOUDING werd hij onwel. Het onderzoek loopt nog. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:09

  Man van 36 overleden in cel Rotterdam na arrestatie

  In een cel van het hoofdbureau van de politie in Rotterdam is vanochtend een 36-jarige arrestant overleden. De man was even daarvoor op Rotterdam Centraal aangehouden voor het veroorzaken van overlast. Hij werd in zijn cel onwel en overleed daar, zo laat het Openbaar Ministerie weten.

  Agenten hebben nog eerste hulp verleend, maar dat was tevergeefs. De rijksrecherche onderzoekt de zaak. Er wordt onder meer sectie verricht op het lichaam en er wordt toxicologisch onderzoek gedaan, om inzicht te krijgen in de doodsoorzaak.

  Het OM laat weten verder niets over de zaak te kunnen zeggen, vanwege het lopende onderzoek.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 07 mei 2021 @ 01:12
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, EXCUSES ROTTERDAMSE AGENT AAN 17 JARIGE JONGEN DIE HIJ VOL IN HET GEZICHT SLOEG bij een incident over geluidsoverlast. Dit was buiten-proportioneel' en had ook te maken met uiteindelijk naleving van de coronaregels.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:57

  Rotterdamse agent slaat jongen (17) vol in gezicht, biedt excuses aan

   NOS

  Een agent heeft gisteravond een 17-jarige jongen in Rotterdam vol in zijn gezicht geslagen. De agent in kwestie noemt dit achteraf "buitenproportioneel" en heeft zijn excuses aangeboden, samen met zijn leidinggevende.

  De politie kwam af op een melding van ernstige geluidsoverlast in het noorden van de stad, zegt een woordvoerder. Het ging om een groep van ongeveer 200 jongeren die eerder op de dag al ergens waren weggestuurd. Volgens de politie hadden zij zich toen verzameld voor een manifestatie, die leek op een "dansevenement".

  Ter plaatse stuitte de politie op een geparkeerde auto met een geluidsinstallatie waaruit harde muziek klonk. De jongeren werd opgedragen weg te gaan, maar zij gaven daar volgens de politie geen gehoor aan. Volgens een politiewoordvoerder werd de sfeer daarop grimmig: de jongeren werden "agressief" en zouden agenten hebben uitgescholden. Daarop gebruikte de politie de wapenstok, er werden charges en aanhoudingen uitgevoerd.

  De 17-jarige jongen in kwestie, die uit Utrecht komt, bemoeide zich vervolgens met de aanhoudingen, zegt de politie. Op beelden op sociale media is te zien dat de jongen een woordenwisseling heeft met een van de agenten, die op dat moment bezig is met een arrestatie. De agent maant de jongen naar achteren te gaan. Daarop komt er een tweede agent bij, die de jongen dwingt naar achteren te lopen. De jongen geeft hier gehoor aan en loopt bij de agent vandaan.

  Die geeft de jongen vervolgens een duw en een forse klap in zijn gezicht. De 17-jarige valt daardoor op de grond, waarna de agent hem de stoep op sleept. Daar houdt hij hem in bedwang met een knie op zijn rug en nek. Samen met vier anderen wordt de jongen uiteindelijk aangehouden.

  'Te fel gereageerd'

  "De agent in kwestie heeft de dag erna, samen met zijn leidinggevende, contact gezocht met de jongen. Hij zegt te fel te hebben gereageerd en noemt de klap die hij heeft gegeven buitenproportioneel", staat in een reactie van de politie. De zaak tegen de jongen, die voor belediging was aangehouden, is geseponeerd.

  Aan de NOS bevestigt een woordvoerder dat er ook een intern onderzoek is gestart naar het voorval, zoals het protocol voorschrijft. Volgens de politie is het nog "te vroeg" om te zeggen of het geweld tot een schorsing zal leiden.

  Beelden van het voorval gaan rond op sociale media:

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  0:27

  Agent biedt excuses aan nadat hij jongen (17) vol in gezicht slaat

  Controle Alt Delete, een belangenorganisatie die onder meer politiegeweld monitort, is geschrokken van de beelden. "De jongen was niet degene om wie de aanhoudingen in eerste instantie gingen. Hij bemoeide zich er alleen mee", zegt Jair Schalkwijk van Controle Alt Delete. "Het is begrijpelijk dat de tweede agent zijn collega te hulp schoot. Maar een aanhouding met dusdanig veel geweld, kan niet."

  De belangenorganisatie heeft via Instagram contact gezocht met de jongen en is bereid hem hulp te bieden, zegt Schalkwijk. "Wij zouden hem aanraden aangifte te doen van mishandeling. Ook al had hij een bank overvallen - zulk geweld bij een aanhouding is niet gerechtvaardigd."

  Schalkwijk vindt het goed dat de politie excuses heeft aangeboden, maar daar moet het volgens hem niet bij blijven. "Er moet een breder onderzoek komen naar het handelen van deze agent de afgelopen jaren."

  Hoe het met de jongen gaat is niet duidelijk - NOS kon hem niet direct bereiken. Over een aangifte denkt hij volgens de politie nog na.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 22 april 2021 @ 01:27
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, EXCUSES EN SCHADEVERGOEDING AAN JOURNALIST die 'foto's nam bij een oefening van een arrestatieteam' wat volgens hen niet mocht maar zeker WEL.... achteraf.   

  Excuses OM voor aanhouding NRC-fotograaf

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Het hoofdbureau van de politie in Rotterdam ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 12:34

  Excuses en schadevergoeding van politie Rotterdam voor persfotograaf

  De politie in Rotterdam heeft een persfotograaf excuses aangeboden, omdat hij op 8 april ten onrechte en met geweld werd verwijderd bij een politieoefening in Hoek van Holland. De man krijgt een schadevergoeding.

  Op 8 april oefende het arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) op een openbare locatie in Hoek van Holland. Agenten wilden in verband met de privacy van de oefenende collega's dat de fotograaf stopte met het maken van foto's. Andere aanwezigen mochten dat wel.

  Toen de fotograaf zei dat hij het volste recht had om te fotograferen, werd dat met geweld verhinderd en werd hij hardhandig verwijderd.

  Niet onnodig moeilijk maken

  De Regionale Eenheid Rotterdam erkent dat journalisten op straat en in openbare ruimtes opnamen mogen maken. Ze onderschrijft het standpunt van journalistenvakbond NVJ dat journalisten en politiemensen elkaars rollen moeten respecteren.

  "Beide partijen dienen een publiek belang en moeten zich inspannen om elkaar het werk niet onnodig moeilijk te maken." Ook zegt de leiding dat een goede omgang met de pers belangrijk is.

  De betrokken agenten zijn erop aangesproken. De eenheid wil binnen de organisatie meer aandacht besteden aan omgang met de pers. De fotograaf heeft de excuses aanvaard.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 27 maart 2021 @ 00:35
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, DE POLITIEMAN DIE ALS 'KLOKKENLUIDER' DE RACISTISCHE ONDERLINGE APPJES MELDDE, WEGGEPEST door collega's en dat is ook een normaal verschijnsel in de organisatie? Zie en lees eens:

  Zinloos Juridisch Geweld  Zinloos Juridisch Geweld ( https://kirjaboek.nl/Zinloos-Juridisch-Geweld)

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:48

  'Klokkenluider bij politiebureau Rotterdam door collega's weggepest'

  Een agent die de leiding van de Rotterdamse politie informeerde over racistische uitlatingen van collega's in Whatsappgroepen, is door zijn collega's gepest. Dat schrijft NRC, die ook als eerste schreef over de racistische chatberichten.

  De agenten zaten samen met de klokkenluider in een appgroep, waarin zeer discriminerende uitingen werden gedaan. Toen bleek dat de politieman in kwestie, die een Marokkaanse achtergrond heeft, melding van die berichten had gemaakt, kreeg hij met agressie van collega's te maken. Die zagen hem als verrader, schrijft de krant.

  De Rotterdamse politiebaas Fred Westerbeke zou vorig jaar december op de hoogte zijn gesteld van de agressie tegen de klokkenluider. Een wijkagent die al lang verbonden was aan hetzelfde politiebureau als de mensen in de appgroep, stelde Westerbeke op de hoogte met de woorden: "We worden geregeerd door extremistische minderheden".

  Appgroep door teamchef opgeheven

  De klokkenluider was wijkagent op het politiebureau Marconiplein, maar is inmiddels overgestapt naar de politie Midden-Nederland. De appgroep werd eind 2019 door de teamchef opgeheven.

  Vorige maand zei Westerbeke tegen NRC dat de agenten die racistische, discriminerende en seksistische appgesprekken hielden, een schriftelijke berisping van hem hadden gekregen. Dat is de lichtste disciplinaire sanctie die de politie op kan leggen. Het OM stelde in de zomer van vorig jaar een onderzoek in.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 25 maart 2021 @ 07:56
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, DE RACISTISCHE ONDERLINGE APPJES GINGEN OVER DE MOORD OP HET ROTTERDAMSE MEISJE HUMEYRA... blijkt nu achteraf. Weinig professioneel, kunnen we wel stellen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:35 • AANGEPAST GISTEREN, 22:16

  'Rotterdamse agenten waren discriminerend over moord op Hümeyra'

  Een stille tocht voor Hümeyra ANP

  Agenten van de Rotterdamse politie die zijn berispt voor het versturen van racistische appjes, lieten zich ook kwetsend uit naar aanleiding van de moord op de 16-jarige scholiere Hümeyra in 2018. "Weer een Turk minder", was toen een van de berichten.

  In een interne appgroep lieten agenten zich racistisch en kwetsend uit. Die berichten kwamen aan het licht na een artikel in NRC. Na een intern onderzoek kregen de vijf agenten vorige maand een schriftelijke berisping. Nu zeggen politiebronnen tegen de krant dat het in die appjes dus ook over de moord op Hümeyra ging.

  Zij werd doodgeschoten door haar stalkende ex in het fietsenhok van haar school in Rotterdam-West. De ex kreeg 14 jaar cel en tbs. "Verwerpelijk en aanstootgevend", noemt de Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke het berichtje waarin "Weer een Turk minder" staat. Hij verklaart tegen de krant dat het een cynisch commentaar is op de hoofdverdachte in de zaak, maar hij beseft dat het anders uitgelegd kan worden. Uit het artikel in NRC blijkt niet of het bericht over Hümeyra zelf ging.

  Tweede kans

  In de appgroep werden meer ongepaste opmerkingen gemaakt, schrijft Westerbeke in een interne blog. Zo zei een agent na de tramaanslag in Utrecht dat mensen die met de tram door hun Rotterdamse buurt rijden "over het algemeen uitgeroeid mogen worden."

  Binnen de politie is onrust over de beperkte sancties die deze vijf agenten hebben gekregen. Ze kregen een schriftelijke waarschuwing en een aantekening in hun dossier. Veel agenten vinden die milde straf onbegrijpelijk. De politiechef en de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb blijven bij hun standpunt dat de agenten een tweede kans verdienen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-07-01 07:54:34
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 26 februari 2021 @ 07:34
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, ROTTERDAMSE POLITIEMENSEN VERDACHT VAN RACISTISCHE ONDERLINGE APPJES KRIJGEN SCHRIFTELIJKE BERISPING, de laagste 'straf' in deze?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:49

  Rotterdamse agenten krijgen schriftelijke berisping om racistische appjes

  ANP

  De politie heeft vijf Rotterdamse agenten schriftelijk berispt vanwege racistische uitlatingen in een WhatsApp-groep. Ook komt er een aantekening in hun dossier, zegt de politie in een persbericht.

  De Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke heeft zijn excuses aangeboden namens de betrokken agenten voor de uitspraken die zij op WhatsApp deden. Hij zegt teleurgesteld te zijn door de appjes van zijn collega's. Westerbeke wil ze wel nog een kans geven "om te laten zien dat hun excuses oprecht zijn en mijn vertrouwen in hun professionaliteit en vakmanschap terecht is."

  De politie hield een intern onderzoek naar de appgroep die acht maanden bestond. Daaruit kwamen meer kwetsende, racistische uitspraken naar dan eerder door de NRC zijn gepubliceerd.

  Verder is ook ook onderzocht of de vijf agenten ook buiten de groep zich racistisch opstelden, maar volgens de politie was dat niet het geval. "Daaruit blijkt dat dat de agenten hun werk professioneel en vanuit gelijkwaardigheid doen."

  De racistische berichtjes kwamen aan het licht na een artikel in NRC Handelsblad. De krant schreef juli vorig jaar dat agenten in de WhatsApp-groep burgers onder meer uitmaakten voor "kutafrikanen" en "pauperallochtonen". Het OM maakte afgelopen zomer al bekend dat de agenten niet vervolgd worden, omdat de uitlatingen in een besloten WhatsApp-groep werden gedaan.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 15 januari 2021 @ 00:33
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, ROTTERDAMSE POLITIEMAN VERDACHT VAN ONTUCHT MET ARRESTANTE. We wachten het onderzoek maar weer af.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:36 • AANGEPAST GISTEREN, 16:18

  Rotterdamse politiemedewerker verdacht van misbruik arrestant

  Een Rotterdamse politieman is afgelopen maandag aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een arrestant. De man werkte als arrestantenbewaker in een cellencomplex in de stad,

  Het incident vond plaats in augustus, meldt het Openbaar Ministerie. Het slachtoffer is een 22-jarige vrouw. Het OM wil geen details geven over de verdenking van ontucht.

  Nadat de vrouw het incident had gemeld, is direct een onderzoek gestart. De politieman werd buiten functie gesteld.

  Vandaag is de 29-jarige verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat hij twee weken langer vast blijft zitten.

  Geen kant op

  Peter Plasman, de advocaat van het slachtoffer, bevestigt dat zijn cliënt aangifte heeft gedaan van "seksuele handelingen tegen haar wil" maar wil daar verder niet op in gaan. "Ze is als verdachte aangehouden en dan veronderstel je dat je in een veilige omgeving terechtkomt. Als dat niet het geval is, is dat zeer ernstig. Zij kon geen kant op."

  Het eerste onderzoek van het OM heeft maanden geduurd. "Vooral omdat het een een-op-eensituatie is geweest", zegt Plasman. "Maar het feit dat er na langere tijd alsnog een aanhouding heeft plaatsgevonden, betekent voor mij dat er wel een stevige verdenking ligt."

  Protocollen

  Naast het strafrechtelijk onderzoek naar de ontuchtverdenking voert de politie ook een intern onderzoek uit. Zo wordt nagegaan of de protocollen in het cellencomplex zijn nageleefd.

  Voor de arrestantenzorg gelden algemene regels. Vrouwelijke verdachten worden door vrouwelijke agenten gefouilleerd en mannelijke politiemedewerkers gaan niet alleen de cel in van een vrouwelijke arrestant.

  De politie wil weten in hoeverre deze protocollen zijn gevolgd en of ze eventueel moeten worden aangescherpt.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 30 december 2020 @ 08:04
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen in regio Rotterdam-Rijnmond is een onderzoek gestart naar discriminatie. racisme en zware mishandeling door politiemensen op een assistentie op St Klaassvond. De familie heeft aangifte gedaan. We wachten onderzoek af.

  handtekeningafbeelding