2408 keer bekeken

NEKKLEM: Rijksrecherche doet onderzoek na dood arrestant

 • woensdag 17 februari 2021 @ 00:15
  #33
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, HOGE RAAD HANDHAAFT STRAF POLITIEMAN DESTIJDS in deze zaak. in feite nu alleen nog het Eur. Hof kan nog een andere oordeel vellen.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 14:01

  Hoge Raad: veroordeling agent in zaak Mitch Henriquez blijft staan

  Mitch Henriquez NOS

  De veroordeling van de agent die in 2015 de veelbesproken nekklem aanlegde bij de aanhouding van Mitch Henriquez, is definitief. Dat volgt uit een arrest van de Hoge Raad.

  De man kreeg in 2019 in hoger beroep een half jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd. Hij ging in cassatie tegen deze uitspraak. De advocaat-generaal adviseerde in november vorig jaar de straf in stand te laten. De Hoge Raad heeft dat advies overgenomen.

  Henriquez werd tijdens een festival in het Zuiderpark in Den Haag in 2015 aangehouden. Toen hij zich verzette tegen zijn aanhouding, ontstond een worsteling waarbij hij op de grond belandde en een aantal agenten geweld gebruikte. Henriquez raakte buiten bewustzijn en overleed een dag later in het ziekenhuis.

  Vrijgesproken

  Twee agenten werden voor hun rol bij de aanhouding vervolgd. Een van de agenten werd door het hof vrijgesproken. De andere agent werd veroordeeld voor mishandeling met de dood tot gevolg.

  Bij de Hoge Raad klaagde de advocaat van de agent onder meer over het oordeel van het hof dat het geweld van de agent onrechtmatig was. Ook ging het de advocaat om het oordeel dat de verdachte "opzet op mishandeling" had.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 29 juni 2020 @ 01:54
  #32
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, FAMILIE HERDENKT DOOD MITCH HENRIQUEZ 5 jaar geleden, door een nekklem van enkele politiemensen destijds. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:01

  Familie herdenkt Mitch Henriquez, die vijf jaar geleden overleed

  Op Aruba hebben familie en vrienden vandaag Mitch Henriquez herdacht. Het is dit weekend vijf jaar geleden dat Henriquez werd aangehouden in het Zuiderpark in Den Haag. Hij overleed een dag later aan de gevolgen van zuurstofgebrek tijdens die arrestatie.

  De herdenking werd gehouden bij de zee. "Het is een plek waar hij graag kwam op Aruba", vertelt zus Lila aan Omroep West. In de middag is er een mis in de kerk, daarna gaat de familie naar de begraafplaats.

  In Nederland wordt hij in besloten kring herdacht. Op Facebook organiseert de familie een vijfdaagse herdenking. "Mensen kunnen daar kaartjes of foto's met ons delen."

  De 42-jarige Mitch Henriquez werd in juni 2015 door vijf agenten aangehouden op een muziekfestival in Den Haag. De politie arresteerde hem omdat hij had gezegd dat hij een wapen bij zich had. Henriquez verzette zich tegen de aanhouding en agenten gebruikten fors geweld, waaronder een nekklem. Een dag later overleed hij. De agent die de nekklem toepaste is in 2019 veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar.

  Na vijf jaar is de zaak nog altijd voor de rechter. De familie is naar eigen zeggen financieel uitgeput en is een Go Fund Me-pagina gestart. "We vragen de bevolking om hulp, zodat wij de openstaande rekeningen kunnen betalen en kunnen vechten voor gerechtigheid voor Mitch", vertelt Lila. "Maar ook om verdere onderzoeken te kunnen betalen. Voor ons zelf is het niet meer mogelijk, het kost gewoon heel veel geld."

  De naam van Henriquez wordt de laatste weken genoemd bij Black Lives Matter-demonstraties. "'Ik vind dat geweldig. Daaruit blijkt dat ook andere mensen het onrechtvaardig vinden", zegt Lila.

  Ze denkt dat de dood van haar broer ook met racisme te maken heeft gehad. "Dat bespreken we wel eens met vrienden die er die dag bij waren. Dan vragen wij ons af: Waarom is het zo ver gekomen? De politie heeft vanaf het begin gelogen. Op een gegeven moment ga je denken dat er iets is, anders gaan zij geen leugens vertellen. Dan moet er iets gebeurd zijn, waarschijnlijk wil de politie dat niet benoemen. De familie denkt er daarom wel zo over."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • maandag 15 juni 2020 @ 01:12
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, DE NEKKLEM, n.a.v. 'VS' ook hier ter discussie. Inmiddels in enkele landen verboden, hier in Nederland (nog?) niet. 

  O.a. in Frankrijk verboden, maar de politie daar protesteert daartegen:  

  Weer protest Franse agenten tegen racismebeschuldiging

   GISTEREN, 11:36 IN BUITENLAND

  Agenten voelen zich in de steek gelaten door de minister van Binnenlandse Zaken, die een harde aanpak van racisme binnen de politie aankondigde.

  Vechtsportbranche wil agenten trainen in uitvoeren nekklem Vechtsportbranche wil agenten trainen in uitvoeren nekklem RTL-Nieuws

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Een paar dagen geleden werden bloemen gelegd op de plek waar Tomy Holten werd aangehoudenRTV OOST

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 21:19

  'Politie zou meer kunnen leren van arrestaties zoals die van Tomy Holten'

  De politie zou meer moeten leren van zaken waarbij een arrestant na een aanhouding overlijdt. Dat zegt politiesocioloog Jaap Timmer naar aanleiding van de dood van Tomy Holten in een gesprek met RTV Oost. Holten overleed op 14 maart na zijn arrestatie in een cellencomplex in Zwolle.

  Tomy Holten werd volgens justitie opgepakt omdat hij herhaaldelijk mensen had lastiggevallen in een winkel. Kort na zijn aanhouding overleed hij. Voor de zaak was weinig aandacht, totdat in Amerika George Floyd om het leven kwam bij een arrestatie. Overal ter wereld zijn sindsdien demonstraties. Mensen vragen aandacht voor discriminatie van zwarte mensen.

  Er zijn ook beelden van de aanhouding van Holten. Op een video is te zien dat een agent zijn schoen op het gezicht van Holten drukt.

  Volgens de politiesocioloog van de Vrije Universiteit Amsterdam in het niet vanzelfsprekend dat aanhoudingen zoals die van Holten worden meegenomen in de manier waarop Nederlandse agenten optreden bij nieuwe arrestaties.

  Bij trainingen voor politiemensen worden deze dossiers nauwelijks gebruikt, stelt Timmer vast. En dat vindt hij raar. Hij pleit ervoor dat rijksrecherche-onderzoeken als casus worden aangeboden aan agenten tijdens opleidingen. "Daar zit bij de politie nog lang geen systeem in."

  Of agenten verkeerd hebben gehandeld bij de arrestatie van Tomy Holten is niet te zeggen, volgens Timmer. Dat moet uit het onderzoek blijken. Maar die resultaten laten vermoedelijk nog wel even op zich wachten.

  "Het is heel veel werk, zo'n onderzoek", stelt Timmer vast. "Je moet heel veel mensen horen en soms ook wel vaker dan een keer." Als de ene getuige iets beweert dat niet overeenkomt met wat een andere getuige heeft gezegd, moeten mensen opnieuw ondervraagd worden. "De tactische rechercheurs die dat doen, wegen alles", aldus Timmer. "Alles wat er wordt gezegd. Ze kijken naar beelden van camera's, naar het technisch bewijs en de resultaten van het NFI en leggen dat allemaal naast elkaar."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost

  Gewijzigd op 2020-06-15 01:13:33
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 20 juni 2019 @ 01:21
  #30
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg ZAAK NEKKLEM, HENRIQUES, VOORWAARDELIJKE CELSTRAF voor 1 politieman, ander vrijgesproken in hoger beroep. 

  AANVULLING dd 2-7-2019:

  Zie en lees verder art. van NU.nl bron

  Donderdag 20 juni 2019 |

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Agent krijgt voorwaardelijke straf in zaak-Henriquez, vrijspraak tweede agent

  Agent krijgt voorwaardelijke straf in zaak-Henriquez, vrijspraak tweede agent

  19 juni 2019 10:48Laatste update: 12 uur geleden

  386

  Een agent is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor het mishandelen van Mitch Henriquez met de dood tot gevolg. Een tweede agent werd volledig vrijgesproken.

  De agent die veroordeeld is, is degene die in 2015 de nekklem toepaste bij Henriquez. "Een onmisbare schakel in het overlijden van de man", aldus het gerechtshof.

  Het hof oordeelde dat de vrijgesproken agent, die DH02 wordt genoemd om zijn anonimiteit te waarborgen, geweldhandelingen toepaste die "proportioneel" waren.

  DH02 drukte Henriquez op de grond, sloeg hem in zijn gezicht en gebruikte pepperspray. Dit gebeurde vlak nadat de man zich hevig had verzet.

  Door het verzet waren de handelingen van DH02 volgens het gerechtshof rechtmatig vanuit zijn functie als agent. Ook is geconstateerd dat zijn handelingen niet langdurig van aard waren en alleen waren bedoeld om Henriquez' verzet te breken.

  Geen sprake van medeplegen

  Belangrijk in het oordeel is dat het hof de handelingen van de agenten niet in onderlinge samenhang veroordeelt. Er is dus geen sprake van medeplegen, zoals wel ten laste was gelegd.

  Volgens het hof is het goed mogelijk dat DH02 "in alle hectiek niet heeft gezien dat DH01 een nekklem toepaste".

  Dankzij de beelden van de aanhouding en de getuigenverklaringen stelt het hof wel vast dat de nekklem werd toegepast aan het begin van de aanhouding en duurde tot het einde van de arrestatie.

  Dit duurde volgens het hof te lang en komt dus neer op buitenproportioneel geweld. "Daarnaast is met aanzienlijke mate van waarschijnlijkheid vast te stellen dat de nekklem tot de dood van Henriquez heeft geleid en dus verwijtbaar is."

  Bekijk hier de arrestatie van Mitch Henriquez

   Bekijk hier de arrestatie van Mitch Henriquez

  Gerechtshof noemt nazorg Henriquez laakbaar

  Het gerechtshof merkte op dat aan het einde van de aanhouding van Henriquez er niet adequaat is opgetreden. De man was buiten bewustzijn, maar werd niet direct vervoerd naar het ziekenhuis.

  "De situatie was niet dusdanig dreigend dat er niet ter plekke zorg geboden had kunnen worden", aldus de voorzitter.

  Richard Korver, advocaat van de nabestaanden, merkte na de zitting op dat de agenten nog vervolgd kunnen worden voor het niet nakomen van hun zorgplicht. Die beslissing is aan het Openbaar Ministerie (OM).

  OM had tegen beide agenten beroepsverbod geëist

  Het OM eiste tegen beide agenten in hoger beroep een voorwaardelijk celstraf van zes maanden en een ontzetting uit het politieambt van twee jaar.

  Het gerechtshof liet weten het OM wat betreft het geëiste beroepsverbod niet te volgen. Of er cassatie tegen de uitspraak wordt ingesteld is nog niet duidelijk.

  De nabestaanden van Henriquez reageerden erg aangeslagen op de uitspraak. Korver benadrukte daarnaast verbijsterd te zijn over de constatering van het hof dat de publiekelijke verantwoording van de agenten als strafvermindering werd aangemerkt.

  De agenten zijn het hele proces anoniem gebleven en zaten afgeschermd.

  Man aangehouden tijdens muziekfestival in Den Haag

  Henriquez werd op 27 juni 2015 aangehouden tijdens een muziekfestival in het Zuiderpark in Den Haag. Hij riep meermaals dat hij een wapen op zak had en greep daarbij naar zijn kruis. De 42-jarige Arubaan werd na meerdere waarschuwingen door in totaal vijf agenten gearresteerd.

  Henriquez verzette zich tegen zijn arrestatie, waarop de politieagenten geweld toepasten. In het geval van deze twee agenten werd dat verwijtbaar geacht.

  De mannen werden in eerste aanleg door de rechtbank tot zes maanden voorwaardelijk veroordeeld. De agenten gingen hiertegen in beroep.

  Nieuwsbrief

  Door: NU.nl/Joris Peters  Beeld: ANP

  386  reacties     

  Lees meer over:

  Mitch Henriquez  Binnenland 

  Gewijzigd op 2019-07-02 00:47:29
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 09 april 2019 @ 00:28
  #29
  reactie op (#28) herman_dad

  Goeedemorgen, VERVOLG 'NEKKLEM'ZAAK HENRIQUEZ, HET OM EIST VOOR HET HOF NU WEL GEVANGENISSTRAF EN ONTZETTING VOOR 2 JAAR UIT POLITIEDIENST? Dit komt bij de organisatie hard aan, eens te meer blijkt dat 'degenen die er achter hun bureau later op beslissen'', dit inderdaad ACHTER HUN BUREAU DOEN en niet de direct eimpact van het handelen op één moment vaak in een splitecond begrijpen?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Nu wel straf geëist tegen agenten arrestatie Henriquez

   VANDAAG, 12:07 AANGEPAST VANDAAG, 13:04

  BINNENLAND

  In het hoger beroep tegen de twee agenten die betrokken waren bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez heeft het Openbaar Ministerie nu wel een straf geëist. In tegenstelling tot eerder gaat het OM uit van een causaal verband tussen het gebruikte geweld en de dood van Henriquez, vier jaar geleden in Den Haag.

  De eis tegen beide agenten is een voorwaardelijke celstraf van een half jaar. Ook mogen ze als het aan het OM ligt twee jaar lang geen agent zijn.

  De eis van zes maanden voorwaardelijk is gelijk aan het vonnis dat de rechtbank eind 2017 uitsprak, maar toen had het OM schuldigverklaring zonder straf geëist. Het wees toen op de onduidelijkheid over de precieze doodsoorzaak.

  De 42-jarige Mitch Henriquez werd in juni 2015 aangehouden op een muziekfestival in Den Haag. De politie arresteerde hem omdat hij meermaals had gezegd dat hij een wapen bij zich had.

  Henriquez verzette zich tegen de aanhouding en agenten gebruikten fors geweld, waaronder een nekklem. Een dag later overleed hij.

  Deskundigen waren het er lang niet over eens of er een verband was met de nekklem, maar dat verband is volgens het OM nu wel aangetoond. Het baseert zich daarbij onder meer op een nieuw rapport, van de voorzitter van het Forensisch Medisch Genootschap.

  Volgens de advocaat-generaal van het OM hebben de agenten de geweldsgrenzen overschreden en zijn ze schuldig aan mishandeling met de dood tot gevolg. De geëiste twee jaar ontzetting uit het ambt is omdat "niet valt uit te leggen dat ze weer in uniform de straat op kunnen".

  Impact

  De advocaat-generaal heeft overwogen om een onvoorwaardelijke celstraf te eisen, "gelet op het ernstige gevolg en de grote impact van de feiten". Maar mede op basis van eerdere zaken waarin agenten zijn vervolgd, viel de eis toch lager uit.

  Morgen komt de verdediging aan het woord. Het gerechtshof doet uitspraak op 19 juni.

  BEKIJK OOK

  Familie Mitch Henriquez wil beroepsverbod en celstraf voor agenten

  Agenten in beroep in zaak-Mitch Henriquez

  Agent over arrestatie Henriquez: 'Wij hebben naar eer en geweten gehandeld'

  Zes maanden voorwaardelijk voor agenten in zaak Mitch Henriquez

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 02 april 2019 @ 00:39
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG ZAAK 'NEKKLEM' IN HOGER BEROEP. Het blijft voor ALLE betrokkenen een vreselijke zaak met juridisch vrijwel niet in goed vervolg ook voor ALLE partijen te realiseren. De rechters in deze zaak, ook deze zijn niet te vermijden in welke beslissing zij nemen ook.       

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Agent over arrestatie Henriquez: 'Wij hebben naar eer en geweten gehandeld'

   VANDAAG, 20:22

  REGIO

  "Wij hebben naar eer en geweten gehandeld. Wij zijn geen racisten, wij zijn politieagenten", zei agent DH01 op de eerste dag van het hoger beroep in de zaak-Mitch Henriquez. De agenten DH01 en DH02, zoals ze in het proces worden genoemd, worden verdacht van doodslag.

  Henriquez overleed bijna vier jaar geleden na een hardhandige arrestatie in het Haagse Zuiderpark. De twee agenten die betrokken waren bij de aanhouding zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een half jaar. Vandaag was in de extra beveiligde rechtbank van Schiphol de eerste zittingsdag van het hoger beroep.

  De twee agenten zitten uit veiligheidsoverwegingen afgeschermd en anoniem in de rechtszaal, meldt Omroep West. Ze vertelden hoe ze in de zomer van 2015 Mitch Henriquez arresteerden. "Met beide handen greep ik naar zijn nek om hem naar de grond te dirigeren", vertelt DH01. "Dat lukte met hulp van twee collega's. Daarna deed ik een hoofdklem."

  Nekklem of hoofdklem

  In de rechtbank werd uitgebreid gesproken over de nekklem of hoofdklem die agent DH01 toepaste bij Henriquez, waardoor hij waarschijnlijk door om het leven is gekomen.

  De rechter vroeg wat het verschil is. "Mijn eerste intentie was om een nekklem aan te leggen, dan zit je arm om de hals", vertelt DH01. "Dit lukte niet. Ik voelde bijtbewegingen, ik had mijn armen om zijn hoofd." DH02 vertelt dat Henriquez bewust bezig was om zijn aanhouding te verstoren. "Dit was geen paniekreactie, hij wilde onder zijn aanhouding vandaan komen."

  De rechter vroeg DH01 of hij zich heeft afgevraagd of Henriquez in nood was en zich daarom zo verzette. "Als je in nood bent, waarom stop je dan niet je verzet? Dat begrijp ik nu niet en dat begrijp ik al 3,5 jaar niet", zei DH01. "Dit was een aanhouding die bijna dagelijks plaatsvindt", voegde DH02 eraan toe. "Ik heb gedaan wat me is geleerd onder zeer moeilijke omstandigheden."

  "Wat zou u nu anders doen die dag", vroeg de rechter tot slot aan agent DH01. "Dan had ik die dag vrij genomen." Voor de behandeling van de zaak is twee weken uitgetrokken. Volgende week maandag is de strafeis.

  BEKIJK OOK

  Agenten in zaak-Mitch Henriquez ook in hoger beroep anoniem

  Zes maanden voorwaardelijk voor agenten in zaak Mitch Henriquez

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep West

   

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 06 december 2018 @ 00:16
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEMENSEN VERDACHT IN ZAAK 'NEKKLEM' ook in hoger beroep ANONIEM gehoord. De verdediging van de nabestaanden is het hier niet mee eens. Toch een belangrijke uitspraak in hoger beroep, ook voor het functioneren in de toekomst van de overheid hierin.  

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Agenten in zaak-Mitch Henriquez ook in hoger beroep anoniem

  VANDAAG, 11:24

  REGIO

  Demonstratie na de dood van Mitch Henriquez ANP

  De namen van de agenten die in 2015 betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez blijven geheim. Dat heeft het gerechtshof besloten.

  Het hof vindt dat de anonimiteit van de verdachten de openbare behandeling van de zaak niet in de weg staat. Ook als de agenten achter een scherm zitten, hun stemmen vervormd zijn en hun namen niet genoemd worden, is de zaak voor iedereen goed te volgen.

  Nabestaanden spreken van een "spookproces". Het hof zegt dat dat niet terecht is, gezien de ruimte die zij hebben gekregen tijdens de rechtszaak.

  Kwetsend

  Nabestaanden vinden het onnodig kwetsend dat ze de identiteit van de verdachte agenten niet kennen. Daar twijfelt het hof niet aan. Maar het staat vast dat de juiste personen terechtstaan, zegt het hof.

  Het hof concludeert dat afschermen van de identiteit van de agenten niet in strijd is met de wet en ook niet met de positie van de nabestaanden, schrijft Omroep West.

  De advocaten van de verdachte agenten hebben nieuwe beelden aangeleverd waarop de arrestatie van Henriquez te zien is. Die beelden worden toegevoegd aan het dossier.

  Op 1 april begint de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep.

  BEKIJK OOK

  'Agenten zaak Mitch Henriquez worden nog steeds bedreigd'

  Politie wil dat agenten niet meer worden vervolgd voor doodslag

  Agenten in beroep in zaak-Mitch Henriquez

  Zes maanden voorwaardelijk voor agenten in zaak Mitch Henriquez

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep West

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 juni 2018 @ 00:25
  #26
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, NABESTAANDEN MITCH HENRIQUEZ krijgen niets te horgen over de wijze waarop de (juridische) hulp aan de betrokken agenten destijds is verleend. Zij krijgen van de Raad van State niet gelijk daarin. 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  20 juni 2018 11:26

  Nabestaanden Mitch Henriquez krijgen niets te horen over hulp aan agenten.

  Mitch Henriquez.

  De nabestaanden van Mitch Henriquez krijgen geen informatie over de hulp aan de agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van de Arubaan. De familie wilde onder meer weten wat voor rechtsbijstand de agenten hebben gekregen, wie de advocaten heeft ingeschakeld en wat dat kostte.

  Ze stapten naar de Raad van State, maar die heeft hun eis vandaag afgewezen.

  'Compleet andere verklaringen'

   

  De nabestaanden hebben grote twijfels over de gang van zaken. Na de fatale arrestatie zijn 26 agenten gehoord als getuige. Volgens advocaat Richard Korver, die de familie bijstaat, hebben twee agenten geen gebruik gemaakt van het advocatenkantoor dat door de politie was ingeschakeld. Hun verklaringen zouden compleet anders zijn dan die van de andere agenten.

  Een deel van de informatie is eerder al naar buiten gebracht, maar veel is onleesbaar gemaakt. Het gaat bijvoorbeeld om de tarieven van het advocatenkantoor dat de agenten bijstond. De politie wilde de tarieven niet naar buiten brengen, omdat het advocatenkantoor daardoor zou kunnen worden benadeeld. De rechtbank in Amsterdam had het verzoek van de familie eerder al afgewezen.

  Hoger beroep

  Mitch Henriquez overleed na zijn arrestatie in juni 2015 na muziekfestival Night at the Park in het Zuiderpark in Den Haag. Hij werd door vijf agenten overmeesterd. Henriquez had tegen agenten geroepen dat hij een wapen bij zich had, waarna hij op zijn kruis wees.

  Twee betrokken agenten werden veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Ze gingen in hoger beroep. Dat begint waarschijnlijk eind dit jaar.

  'Mijn leven stopte twee jaar geleden'

  Twee jaar geleden kwam Mitch Henriquez om het leven na een arrestatie. De ex van Mitch Henriquez, Jeniffer Petrocthi, hoopt dat de betrokken agenten spijt hebben.

  RTL Nieuws / ANP

  Gewijzigd op 2018-12-06 00:31:50
  handtekeningafbeelding
 • maandag 01 februari 2016 @ 22:53
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Ik denk een sepot wegens gebrek aan bewijs. Maar met de politie is niks mis die leven allemaal nog aldus Jozias van Aartsen

 • zondag 10 januari 2016 @ 00:19
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, Verreweg de meeste politiemensen, zowel de agenten die worden verdacht als degene die moeten getuigen in de zaak-Mitch Henriquez, hebben een advocaat van hetzelfde advocatenkantoor. De moeder van Henriquez vreest dat de waarheid daardoor niet boven water komt. Dat meldt RTL Nieuws.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/4221763/2016/01/09/Agenten-in-nekklemzaak-hebben-advocaat-van-zelfde-kantoor.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige info: http://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/

   

  Gewijzigd op 2016-01-10 00:21:03
  handtekeningafbeelding