4279 keer bekeken

VUURWAPENGEBRUIK EN ALLE PERIKELEN DAAROVER

 • zaterdag 27 november 2021 @ 00:29
  #78
  reactie op (#77) herman_dad

  Goedemorgen, DIEF RIJDT AGENTEN AAN EN BIJ ACHTERVOLGING WAARSCHUWINGSSCHOTEN gelost. UIteindelijk is hij gecrasht en gewond aangehouden in het ziekenhuis. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 04:05

  Dief rijdt in op agenten in Doetinchem, politie lost waarschuwingsschoten

  De auto van de verdachte nadat deze uit de bocht was gevlogen PERSBUREAU HEITINK

  Een dief is in Doetinchem op de vlucht voor de politie ingereden op agenten. Die losten daarop meerdere waarschuwingsschoten. De verdachte vloog even later met zijn auto uit de bocht.

  De 42-jarige man uit Zelhem was door de politie betrapt op het stelen van spullen op een bouwplaats. Toen agenten hem wilden aanhouden, stapte de verdachte in zijn auto en reed hij in op de politiemensen.

  Na het incident ontstond een achtervolging. Daarbij verloor de verdachte de macht over het stuur, waarna zijn auto over de kop sloeg. De achtervolgende politieauto's speelden bij de crash geen rol, zegt de politie.

  De gewonde man is gearresteerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen kwamen door het ongeluk, niet door de schoten, zegt een politiewoordvoerder. De Zelhemmer wordt verdacht van poging tot doodslag op politiemensen en van diefstal.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 23 november 2021 @ 00:46
  #77
  reactie op (#76) herman_dad

  Goedemorgen, NU WEER IN EN JEUGDINRICHTING JONGEN DIE MEDEWERKER AANVIEL EN VERWONDDE MET MES door te hulp geroepen politieman in been geschoten. Beide gewondsen zijn naar ziekenhuis gebracht.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 19:33

  Politie schiet jongen uit jeugdinrichting Spijkenisse in been na mesaanval

  Jeugdinstelling De Hartelborgt ANP

  In Spijkenisse heeft de politie een jongen in zijn been geschoten na een steekincident in een jeugdinrichting. Hij had een medewerker van de jeugdgevangenis gestoken met een mes, meldt de politie op Twitter. Beide gewonden waren aanspreekbaar en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

  De mesaanval in jeugdinstelling De Hartelborgt gebeurde rond 16.15 uur. De toedracht van het steekincident wordt nog onderzocht. Na het steekincident werd alarm geslagen en de politie ingeschakeld.

  Agenten probeerden de verdachte te arresteren, maar volgens de politie luisterde hij niet. De jongen zou met het mes op hen zijn afgelopen. "Een agent voelde zich genoodzaakt een schot te lossen", schrijft de politie. De verdachte werd geraakt in zijn been. Nadere details over het incident zijn niet gegeven.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 17 november 2021 @ 00:30
  #76

  Goedemorgen, AGENT LOST WAARSCHUWINGSSCHOT bij ZIEKENHUIS OMDAT PATIENT MET EEN SCHAAR ZIEKENHUISPERSONEEL AANVIEL, de betrokkene bleek geheel doorgedraaid en is later toch door zorgpersoneel weer opgevangen...  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:27

  Patiënt valt ziekenhuispersoneel aan met schaar, politie lost waarschuwingsschot

  Een patiënt van Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk heeft personeel en beveiligers bedreigd met een schaar. De politie greep in eerste instantie in met pepperspray, maar loste later ook een waarschuwingsschot.

  Het incident gebeurde voor de ingang van het ziekenhuis. Volgens de politie vertoonde de man "zorgwekkend gedrag". Het is onduidelijk voor welke behandeling de man in het ziekenhuis was en wat de aanleiding was voor zijn gewelddadige gedrag.

  De man is inmiddels gekalmeerd, meldt Omroep Gelderland. Hij wordt behandeld door zorgpersoneel.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Gelderland.

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 16 november 2021 @ 00:52
  #75
  reactie op (#73) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #66: ER KOMT VERVOLG ONDERZOEK NAAR HET ERNSTIGSTE VUURWAPENINCIDENT VAN DE AFGELOPEN TIJD, in Amsterdam-Noord.....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:48

  Extra onderzoek naar vuurgevecht na wildwestoverval in Amsterdam-Noord

  De klopjacht in Broek in Waterland NOS

  Hoewel er nog geen forensisch bewijs voor is, gaat het Openbaar Ministerie ervan uit dat de overvallers van een waardetransport in Amsterdam afgelopen mei gericht op de politie hebben geschoten. Het OM baseert die overtuiging op verklaringen van meerdere agenten.

  De overval was op 19 mei bij de firma Schöne Edelmetaal. De daders roofden daar goud en diamanten ter waarde van 14,5 miljoen euro en sloegen op de vlucht. De politie zette de achtervolging in, waarbij over en weer werd geschoten.

  De klopjacht eindigde in Broek en Waterland. Daar vluchtte een aantal verdachten een weiland in. Vervolgens ontstond er een vuurgevecht tussen hen en de politie. Een van de verdachten werd daarbij doodgeschoten, zes anderen werden opgepakt. Ze bleken allemaal uit het buitenland te komen, onder meer uit België en Frankrijk.

  Vorige week werden nog een man en een vrouw opgepakt. In totaal zijn negen mensen aangehouden in de zaak. Een deel van de buit is nog zoek.

  Meer onderzoek

  Tijdens een inleidende zitting vanochtend in de rechtbank van Amsterdam meldde het OM nog volop onderzoek te doen. Zo wordt in kaart gebracht waar precies is geschoten.

  Onderzoek heeft wel al uitgewezen dat er geen politieauto's zijn geraakt. Volgens justitie bewijst dat niet dat de daders niet gericht schoten. Een agent heeft verklaard dat "het leek alsof hij (een verdachte) alles probeerde te raken wat hij zag". Het OM wil de verdachten daarom onder meer vervolgen voor poging tot gekwalificeerde doodslag, schrijft NH Nieuws.

  De advocaten van de verdachten stelden dat het OM overdrijft en dat er geen bewijs is dat de verdachten gericht de politie schoten. De agenten zouden volgens de verdediging alleen in de veronderstelling zijn geweest dat ze werden beschoten, terwijl dat in de werkelijkheid helemaal niet zo was. Ze pleiten daarom voor het opheffen van de voorlopige hechtenis.

  In januari is er opnieuw een inleidende zitting. De inhoudelijke behandeling is vooralsnog in het najaar van 2022 gepland.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  1.  

  handtekeningafbeelding
 • zondag 14 november 2021 @ 00:40
  #74

  Goedemorgen, NU IN DELFT WEER WILDE ACHTERVOLGING MET WAARSCHUWINGSSCHOTEN. AUTO CRASHT UITEINDELIJK, één gewonde en één verdachte aangehouden.... Midden in en door het CENTRUM een wonder dat er niet meer mensen iets is overkomen. De achtervolging begon toen agenten van de politie-eenheid Rotterdam de auto wilden controleren, omdat die betrokken was bij een strafzaak.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:35 • AANGEPAST GISTEREN, 23:40

  Politie lost waarschuwingsschoten bij wilde achtervolging in Delft

  PERSBUREAU MAROFER

  Bij een wilde achtervolging door het centrum van Delft heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. De auto, die al werd gezocht, is later gecrasht.

  De achtervolging begon toen agenten van de politie-eenheid Rotterdam de auto wilden controleren, omdat die betrokken was bij een strafzaak. Het voertuig met drie inzittenden ging er meteen vandoor en de politie zette de achtervolging in.

  Die leidde naar Delft, waar de auto crashte. Twee inzittenden sloegen op de vlucht, een van hen bleef gewond bij de auto achter. Nadat hij door ambulancepersoneel was behandeld, is hij gearresteerd en naar een ziekenhuis gebracht.

  Bij het zoeken naar de ontsnapte verdachten werd er een teruggevonden. Ook hij is aangehouden. De derde is voortvluchtig.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 10 november 2021 @ 08:01
  #73
  reactie op (#66) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #66: NOG 2 verdachten in BELGIE EN FRANKRIJK AANGEHOUDEN NA 'WILD-WEST OVERVAL' IN AMSTERDAM-NOORD en het vervolg in Broek in Waterland.... 

  AANVULLING 15-11-21: 

  1. 'Nog geen bewijs dat overvallers waardetransport gericht op agenten schoten'

   Volgens de politie schoten de verdachten in een achtervolging en in een weiland gericht op agenten. Een forensisch rapport biedt daarvoor echter geen bewijs, schrijft Nu.nl.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:18

  Twee verdachten in België en Frankrijk opgepakt om overval Amsterdam-Noord

  De politie arresteerde zes verdachten in een weiland bij Broek in Waterland ANP

  De politie heeft twee nieuwe verdachten aangehouden voor een overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord in mei. Eén van de verdachten werd aangehouden in België, de ander in Frankrijk. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Ganshoren (nabij Brussel) en een 44-jarige man uit Parijs,

  Vlak na de overval werden al zes mannen aangehouden. Hun rechtszaak gaat op 15 november verder. De politie zei op zoek te zijn naar nog minstens drie verdachten. Of de twee personen die nu zijn opgepakt daar ook bij horen, is nu nog niet bekend, zegt het OM in een persbericht.

  De aanhoudingen werden verricht in samenwerking met de Franse en Belgische politie. Na de overval werd een speciaal team opgezet om de gebeurtenissen te onderzoeken. Bij de aanhoudingen in Frankrijk en België zijn auto's en gegevensdragers in beslag genomen. In Parijs is daarnaast een winkelpand doorzocht.

  Bekijk hier een reconstructie van de overval op 19 mei:

  1:58 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Reconstructie: zo verliep de wildwestoverval in Amsterdam en omgeving

  De overval vond op 19 mei plaats bij Schöne Edelmetaal. Een waardetransport vervoerde voor 67 miljoen euro aan edelmetaal, waaronder goud. Er werd voor 15 miljoen euro buitgemaakt. De overvallers bedreigden medewerkers met vuurwapens en een mes en bonden hen vast.

  Na de overval ontstond een wilde achtervolging. Volgens de politie werd daarbij op dertien momenten op de politie geschoten of daarmee gedreigd. Bij Broek in Waterland kwam de achtervolging ten einde. In een weiland probeerden de overvallers over te stappen op andere auto's en staken ze hun vluchtwagens in brand. Eén van de verdachten werd in het weiland doodgeschoten.

  Enkele daders wisten daadwerkelijk te ontkomen, vermoedt de politie. Zo'n 4 miljoen euro aan edelmetalen is nog zoek, zo bleek tijdens een zitting in augustus. Op die zitting ontkenden de verdachten gericht op de politie geschoten te hebben. Ze beweerden te hebben afgesproken alleen in de lucht te schieten of te dreigen met vuurwapens.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-14 08:54:33
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 oktober 2021 @ 00:52
  #72

  Goedemorgen, POLITIE LOST SCHOT OP DADER BIJ STEEKINCIDENT OP BEDRIJVENTERREIN in Den Haag.  De politie heeft bij de aanhouding op de vermoedelijke dader geschoten. Het gaat om een 24-jarige man uit De Haag. Ook hij is gewond geraakt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 08:32 • AANGEPAST GISTEREN, 13:56

  Politie schiet op vermoedelijke dader van steekincident in Den Haag

  Zorgverleners helpen een slachtoffer na het steekincident PERSBUREAU MAROFER

  Op een bedrijventerrein in Den Haag is vannacht een 55-jarige man gewond geraakt bij een steekincident. De politie heeft bij de aanhouding op de vermoedelijke dader geschoten. Het gaat om een 24-jarige man uit De Haag. Ook hij is gewond geraakt.

  Het is verder onduidelijk wat er precies is gebeurd. Op beelden is te zien dat een fiets van een krantenbezorger op de grond ligt, maar het is nog onduidelijk of de bezorger gewond is geraakt. Ook het bebloede mes van de verdachte werd op straat gevonden.

  De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 16 oktober 2021 @ 01:16
  #71
  reactie op (#70) herman_dad

  Goedemorgen, STEEKINCIDENT IN ALMELO MET 2 DODEN, DADER UIT COMA EN AANSPREEKBAAR. De politie zal hem vermoedelijk volgende week gaan horen. 

  De man is in het verleden meerdere malen opgenomen geweest met psychische problemen, schrijft RTV Oost. Zo liep hij naakt door de stad tijdens een psychose. De burgemeester van Almelo wil dat de betrokken hulpinstanties zelf nagaan hoe hun onderlinge samenwerking is gegaan.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 01:29

  Almelose kruisboogschutter ontwaakt uit coma en is aanspreekbaar

  NOS

  De Almelose kruisboogschutter die ervan verdacht wordt twee vrouwen te hebben doodgestoken, is na bijna een maand uit zijn coma ontwaakt en weer aanspreekbaar. Dat melden bronnen rond het onderzoek aan RTV Oost.

  De 28-jarige Almeloër stond vrijdag 17 september met ontbloot bovenlijf met een kruisboog op het balkon van zijn flatwoning. Hij zou eerder die dag zijn 70-jarige onderbuurvrouw en haar 52-jarige nicht hebben doodgestoken. Een 33-jarige verpleegkundige uit Rijssen in het appartement van de onderbuurvrouw raakte gewond.

  Niet aanspreekbaar

  De verdachte werd door de Dienst Speciale Interventies met een schot uitgeschakeld en gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Sindsdien was hij niet aanspreekbaar. Waarschijnlijk gaat de politie hem volgende week ondervragen.

  De man is in het verleden meerdere malen opgenomen geweest met psychische problemen, schrijft RTV Oost. Zo liep hij naakt door de stad tijdens een psychose. De burgemeester van Almelo wil dat de betrokken hulpinstanties zelf nagaan hoe hun onderlinge samenwerking is gegaan.

  De familie van de twee slachtoffers wist niet dat de verdachte uit zijn coma is ontwaakt, zegt hun advocaat Sébas Diekstra. "Zij hebben logischerwijs veel behoefte aan informatie over de ontwikkelingen in deze gruwelijke zaak. Als het bericht klopt dan is het voor de nabestaanden wel heel bitter om te moeten constateren dat zij niet tijdig op de hoogte zijn gebracht."

  Honderden mensen liepen vorige maand mee in een stille tocht voor de slachtoffers:

  0:44 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Stille tocht Almelo voor slachtoffers kruisboogincident

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost.

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 18 september 2021 @ 00:46
  #70

  Goedemorgen, STEEKINCIDENT IN ALMELO MET 2 DODEN, MAN MET KRUISBOOG op balkon, politie lost schoten, arrestatieteam overmeesterde hem uiteindelijk: De man met de kruisboog is een van de gewonden. Wat de relatie is tussen de slachtoffers en tussen de twee incidenten is nog onduidelijk. Ook over de achtergrond van de incidenten is nog niets bekend.  "Hij heeft zeker een pijl afgeschoten, misschien wel meer. Er lag in ieder geval een pijl op straat." Mogelijk heeft de politie ook richting het balkon geschoten.

  DE POLITIE VRAAGT GETUIGEN(filmpjes)....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  AANVULLING 21-09 09.00 UUR: 

  AANVULLING 19-09 09.00 UUR: De verwarde man is door de politie met een schot uitgeschakeld.

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:13

  Politie start groot onderzoek naar steekincident Almelo, vraagt om beeldmateriaal

  De politie is een groot onderzoek gestart naar het steekincident in Almelo eerder vandaag. Bij het incident kwamen twee personen om het leven, een derde slachtoffer raakte gewond. Omdat beelden een essentiële rol kunnen spelen bij het onderzoek, is de politie op zoek naar beeldmateriaal.

  "Mensen met een bewakingscamera, dashcam of videodeurbel vragen we om beelden van vrijdagochtend uit te kijken", is te lezen in een persbericht. "Is er iets opvallends te zien? Meld dit dan."

  Meerdere arrestatieteams rukten vanochtend uit naar de M.Th. Steynstraat in Almelo na een melding van een steekincident. Op een balkon van een van de flats in de straat stond een man met een kruisboog en een ontbloot bovenlijf. Met de kruisboog is op omstanders geschoten. De politie riep korte tijd op om niet naar de locatie te komen vanwege de dreigende situatie.

  De man op het balkon is te zien in deze video:

  0:21 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Man met kruisboog op balkon van Almelose flat

  Na het incident is een 28-jarige man aangehouden. Hij raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

  De identiteit van de twee slachtoffers is nog onbekend. Hun lichamen werden aangetroffen in een woning op de derde etage.

  De burgemeester van de gemeente maakte vandaag bekend dat de komende dagen wijkondersteuners aanspreekbaar zijn in de stad voor mensen die over de steekpartij willen praten. "Als er zoiets gebeurt in Almelo, dan heeft iedereen het daar wel over. We willen nu in kaart brengen of er onrust in de wijken is", zegt hij tegen persbureau ANP.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-09-21 09:45:35
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 16 september 2021 @ 09:01
  #69
  reactie op (#68) herman_dad

  Goedemorgen, MAN DIE OP AGENT INREED DOOR POLITIE FRIESLAND DOODGESCHOTEN. De agenten wilden de man aanhouden maar deze ging er in een auto vandoor en reed daarbij in op een politieman. Wat de man bezielde en waarom hij er vandoor ging is nog niet bekend. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 03:45

  Friese politie schiet man dood die op agenten inreed

  De politie in Boelenslaan NOORDERNIEUWS

  In Boelenslaan, in Friesland, heeft de politie een automobilist neergeschoten die op agenten was ingereden. De bestuurder is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

  Voorafgaand aan het incident wilden de agenten de man controleren. Hij weigerde te stoppen en sloeg op de vlucht. Daarop is de politie achter hem aan gegaan. De achtervolging stopte op De Fjouwer Roeden in Boelenslaan, waar de agenten hem probeerden te benaderen toen hij op ze inreed.

  Waarom de man op de vlucht sloeg en op de agenten is ingereden, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek op de plaats delict. Ook de Rijksrecherche zal het schietincident onderzoeken.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding