5129 keer bekeken

VUURWAPENGEBRUIK EN ALLE PERIKELEN DAAROVER

 • vrijdag 24 juni 2022 @ 00:56
  #92
  reactie op (#91) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG POLITIE SCHIET OP MAN DIE BEDREIGDE, politiebond woedend op eigen organisatie ivm ONERVAREN AGENT INZETTEN DAARBIJ.....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:33 • AANGEPAST GISTEREN, 15:07

  Vakbond boos over inzet 'onervaren' agent bij incident met verwarde man

  De politie, gisteren in Den Hoorn MAROFER

  Politievakbond ANPV is boos over de inzet van een "relatief onervaren" politieagent bij een incident met een verwarde man, gisteren in het Zuid-Hollandse Den Hoorn. De agent werd samen met twee politiestudenten naar het incident gestuurd en schoot de 23-jarige man neer. Die raakte zwaargewond.

  De agent, die pas een paar maanden in het bezit is van zijn politiediploma, had nooit naar Den Hoorn gestuurd mogen worden, zegt ANPV-voorzitter Xander Simonis tegeOmroep West. "Deze mensen zijn voor de leeuwen geworpen en misschien wel voor de rest van hun leven beschadigd."

  De afspraak is dat in een noodhulpauto, oftewel een politiewagen die naar een spoedincident rijdt, altijd twee agenten zitten van wie er minimaal één ervaren is. Ervaren ben je pas als je minimaal een jaar op straat actief bent als gediplomeerd agent, stelt Simonis.

  "Die ervaren collega mag best vergezeld worden door een minder ervaren collega of een student", aldus de vakbondsvoorzitter. "Maar dit kan echt niet. Dat kun je als leiding van een bureau, maar zeker ook als korpsleiding, gewoon niet maken. Als je namelijk wordt ingezet, moet je handelen als het nodig is. Daar kun je geen afstand van doen."

  Rare fratsen met roosters

  Volgens Simonis heeft het inroosteren van onervaren krachten in de noodhulp alles te maken met een personeelstekort bij de politie. "Ik zou graag tegen alle leidinggevenden en zeker tegen de korpsleiding willen zeggen: als we ergens geen mensen voor hebben, ga geen rare fratsen uithalen met de roosters, maar zeg gewoon 'nee'", aldus de vakbondsvoorzitter. "Met deze krapte kunnen we gewoon niet alles."

  Simonis verwijst naar het personeelstekort op Schiphol. "Ook daar wordt 'nee' verkocht. Deze jonge agenten moeten nog veertig jaar mee. Dit incident dragen ze de rest van hun leven mee. Misschien lopen ze wel PTSS op."

  Bij het incident gisteren in Den Hoorn, vlak bij Delft, werd een 23-jarige inwoner van het dorp neergeschoten omdat hij een steekwapen bij zich had en dreigde brand te stichten. De Rijksrecherche doet onderzoek. Dat gebeurt altijd wanneer bij politieoptreden wordt geschoten.

  'Niet altijd mogelijk door krapte'

  Een woordvoerder van de politie laat weten niet in te kunnen gaan op de gebeurtenissen gisteren in Den Hoorn. "De rijksrecherche doet onderzoek naar dat incident." Wel zegt de woordvoerder dat er gisteren niet is geschoten door een politiestudent.

  Ze legt uit dat alle politiemensen die hun opleiding hebben afgerond met een diploma inzetbaar zijn voor noodhulp. "Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt in het aantal jaren dat een agent in dienst is."

  Volgens de woordvoerder moeten ook politiestudenten tijdens hun opleiding ervaring opdoen in de praktijk. "Daarbij kunnen ze ook worden ingezet voor de noodhulp. Dat gebeurt altijd onder begeleiding van gecertificeerde agenten", zegt de woordvoerder. "Daarvoor worden zoveel mogelijk politiemensen met een lange staat van dienst ingezet. Maar gelet op de huidige krapte in de politiecapaciteit is dat niet altijd mogelijk."

  Verder zegt de woordvoerder dat dit soort gebeurtenissen ook grote impact heeft op de betrokken agenten. "Daarom worden agenten altijd na zo'n gebeurtenis opgevangen en begeleid. Dat geldt zeker voor politiemensen in opleiding en voor agenten in het begin van hun loopbaan."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 23 juni 2022 @ 01:01
  #91

  Goedemorgen, POLITIE SCHIET OP MAN DIE BEDREIGDE, met spoed naar het ziekenhuis.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  MAROFER

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:03 • AANGEPAST GISTEREN, 17:10

  Politie schiet op man na bedreiging, slachtoffer met spoed naar ziekenhuis

  In Den Hoorn in Zuid-Holland is een 23-jarige man uit die plaats gewond geraakt doordat een agent op hem schoot. De man dreigde daarvoor een steekwapen te gebruiken.

  De verdachte is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt Omroep West.

  De politie werd gebeld omdat de man zou hebben gedreigd met brandstichting. Waar en bij wie hij dat deed is niet duidelijk. Toen de agenten bij hem waren, bedreigde hij de politie met het steekwapen. Uiteindelijk heeft een agent op hem geschoten.

  De rijksrecherche onderzoekt wat er is gebeurd. Dat gebeurt altijd als de politie op iemand heeft geschoten.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • maandag 20 juni 2022 @ 00:54
  #90

  Goedemorgen, MAN RIJDT OPZETTELIJK MET GRAAFMACHINE OP POLITIEAUTO IN. Politiemensen lossen waarschuwingsschoten, geen gewonden, man aangehouden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:59

  Man rijdt met graafmachine in op agenten in Tilburg

  SQ VISION

  De politie heeft op een manege in Tilburg enkele waarschuwingsschoten gelost nadat een man met een graafmachine was ingereden op agenten. De 40-jarige man is aangehouden.

  De agenten waren afgekomen op een melding over een man die de ruiten van een auto had vernield, terwijl er iemand in de wagen zat. "Het slachtoffer in het voertuig kende deze man niet", zegt de politie.

  Daarna rende de man volgens de politie over het erf naar een graafmachine, stapte in en begon te rijden. Agenten zagen dat de man een mes vasthield.

  Pepperspray

  Agenten probeerden hem te stoppen met pepperspray, maar dat lukte niet. De man reed in op een politiewagen en werd uiteindelijk met een taser tot staan gebracht en aangehouden, meldOmroep Brabant.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant.

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 17 mei 2022 @ 00:32
  #89
  reactie op (#84) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #84: UITKOMST ONDERZOEK: POLITIE MOCHT SCHIETEN BIJ HET ERNSTIGSTE VUURWAPENINCIDENT VAN DE AFGELOPEN TIJD, in Amsterdam-Noord..... Dat was al duidelijk in dit geval maar officieel nu vastgeseld. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 16:08

  Politie mocht schieten tijdens wilde achtervolging na overval met miljoenenbuit

  Agenten doen onderzoek in een weiland in Broek in Waterland ANP

  Het schieten van politieagenten op overvallers in Broek in Waterland na een gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord was rechtmatig. Dat concludeert het Openbaar Ministerie (OM) na onderzoek. Geen van de dertien agenten die hebben geschoten, wordt vervolgd.

  De overval was vorig jaar op 19 mei bij Schöne Edelmetaal in Amsterdam. Een waardetransport vervoerde voor 67 miljoen euro aan edelmetalen waaronder goud. De overvallers bedreigden medewerkers met vuurwapens en een mes en bonden hen vast. Er werd voor 15 miljoen euro buitgemaakt.

  Na de overval ontstond een wilde achtervolging. Volgens de politie werd daarbij op dertien momenten op de politie geschoten of daarmee gedreigd. Bij Broek in Waterland kwam de achtervolging ten einde. In een weiland probeerden de overvallers over te stappen in andere auto's en staken ze hun vluchtwagens in brand.

  Eén van de overvallers, een 47-jarige Fransman, werd in het weiland doodgeschoten. Twee andere overvallers raakte gewond. Er raakten geen agenten gewond.

  In het weiland werden zes verdachten aangehouden. Later zijn er meer verdachten opgepakt, onder meer in België en Frankrijk.

  Zo verliep de wildwestoverval in Amsterdam en omgeving:

  1:58 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Reconstructie: zo verliep de wildwestoverval in Amsterdam en omgeving

  De Rijksrecherche deed onder leiding van het OM onderzoek naar de inzet van vuurwapens door de agenten, schrijft NH Nieuws. Bij de beoordeling over het handelen van de politie is gekeken naar twee situaties. In de eerste situatie schoot de politie toen de overvallers de buit overdroegen en wegvluchtten in de gereedstaande vluchtauto's. Volgens justitie werd er toen met automatische wapens op de politie geschoten.

  In de tweede situatie openden agenten het vuur toen de overvallers het weiland in vluchtten. Het was volgens justitie niet duidelijk of de verdachten nog gewapend waren. Later bleek dat dat bij een persoon het geval was. Hoewel er toen niet op politie is geschoten, mochten de agenten volgens het OM wel hun wapens gebruiken om de overvallers aan te houden.

  "Er was sprake van een voortdurende dreiging zowel voor de politie als voor anderen. De overvallers moesten zo snel mogelijk gestopt worden en dat kon in deze situatie alleen door het gebruik van het vuurwapen", schrijft justitie hierover.

  'Het was wij of zij'

  Volgens het OM was er sprake van "een ongekend heftige situatie op klaarlichte dag, waarvan veel mensen getuige zijn geweest". "Het voorval heeft grote maatschappelijke impact gehad. Uiteraard is het te betreuren dat er een dodelijk slachtoffer is gevallen en twee personen gewond zijn geraakt."

  De agenten zeiden dat het voelde alsof ze in een oorlogsgebied waren terechtgekomen, schrijft AT5. "Eén van de politieambtenaren verklaarde dat een overvaller zijn wapen op hem richtte en dat hij daarna harde knallen hoorde, en het geluid van kogels die langs zijn hoofd suisden", schrijft justitie. "Een ander verklaarde: 'Het was wij of zij'. Meer agenten dachten dat hun laatste uur had geslagen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 08 april 2022 @ 00:41
  #88

  Goedemorgen, EN WEER ACHTERVOLGING, AANRIJDINGEN EN VUURWAPENGEBRUIK NOODZAKELIJK. De gezochte verdachte meldt zich vandaag zelf...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 09-05-22 01.00 uur: Ook hier weer een vervolg  vuurwapengebruik.....

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:57 • AANGEPAST GISTEREN, 15:05

  Man meldt zich bij politie na dollemansrit waarbij agenten schoten

  Een van de geramde politiewagens REGIO15

  De politie heeft een 40-jarige man uit Voorschoten aangehouden die afgelopen nacht meerdere keren met zijn bestelbus inreed op politieauto's. Agenten schoten meermaals gericht op het voertuig om de bestuurder te laten stoppen. De man meldde zich vandaag rond het middaguur op het politiebureau.

  De bestuurder zou gisteravond laat in Leiden betrokken zijn geweest bij geweld in de relationele sfeer. Daarbij zou hij zwaar onder invloed zijn geweest.

  Een uur later zagen agenten in Oegstgeest de man in zijn bestelbus rijden. Ze gaven hem een stopteken en informeerden hem dat hij was aangehouden, waarop de man gas gaf en tegen een politieauto botste. Even verderop reed hij weer op agenten in. Het lukte de politie niet om de bestuurder te stoppen, ook niet met pepperspray en een stroomstootwapen.

  Tussen Oegstgeest en Sassenheim ramde de man opnieuw een politiewagen. Agenten schoten meerdere keren gericht op het busje, maar de man reed weg.

  Op beelden zijn vijf kogelgaten te zien:

  0:34 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Busje beschoten na wilde achtervolging, bestuurder ontsnapt

  De bestuurder stopte uiteindelijk in Sassenheim en ging er lopend vandoor. Een zoektocht door de politie met behulp van honden en een helikopter leverde niets op. Uiteindelijk meldde de man uit Voorschoten zich vandaag zelf bij de politie.

  De lichtgewonde agenten in de politieauto's zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-05-09 01:09:58
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 07 april 2022 @ 00:52
  #87
  reactie op (#86) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER EEN AGENT DIE EEN MAN NEERSCHOOT DIE MET EEN BIJL HEN OF ANDEREN BEDREIGDE VERDACHT VAN DOOD DOOR SCHULD? Steeds meer horen we van deze zaken en hoe is het, zit het is terecht een onderzoek maar ook is Justitie 'ergens bang voor', b.v. achteraf van de POLITIEK een reprimande te krijgen, te weinig of anderszins... zeg het maar? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • DINSDAG, 18:52

  Agent die bijlzwaaier neerschoot wordt vervolgd

  Het Openbaar Ministerie is er niet van overtuigd dat een agent die een man met een bijl neerschoot in Scheveningen dat deed vanuit noodweer. Na uitgebreid onderzoek van de Rijksrecherche gaat het OM daarom over tot vervolging van de agent.

  In de Neptunusstraat in Scheveningen zwaaide op 28 mei 2020 een man met een bijl. Bij de politie werd gemeld dat de man twee mensen had verwond en op deuren had geslagen. Hij gedroeg zich verward.

  De politie ging eropaf met veel agenten met getrokken wapens. De bijlzwaaier reageerde niet op aanwijzingen van de politie. De agent die nu wordt vervolgd richtte zijn wapen op de man en raakte hem in de borst. Volgens de agent probeerde hij zo een collega te beschermen.

  Reconstructie in november

  De rijksrecherche heeft de zaak gereconstrueerd. Onder meer op basis daarvan ziet het OM "onvoldoende aanwijzingen voor de noodweersituatie waarop de agent zich beroept". De agent is gedagvaard en moet zich bij de rechter verantwoorden.

  De man met de bijl wordt verdacht van poging tot doodslag, vernieling en bedreiging.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 01 april 2022 @ 00:33
  #86
  reactie op (#85) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg: POLITIEMAN VERDACHT VAN DOOD DOOR SCHULD bij deze aktie: POLITIE ARRESTATIETEAM SCHIET MAN DOOD bij poging tot arrestatie in Waalwijk. Onduidelijk waarom: De rijksrecherche doet onderzoek, wat in zulke zaken de gangbare procedure is. Vanwege het lopende onderzoek wil de politie op dit moment niet meer informatie geven.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:00

  Agent verdacht van dood door schuld na fataal schietincident

  REALITY PHOTO

  Een agent die eerder deze maand in Waalwijk een man van 27 doodschoot is aangemerkt als verdachte. Het Openbaar Ministerie concludeert na onderzoek dat de agent niet had mogen schieten en verdenkt hem van dood door schuld, meldt Omroep Brabant.

  De man werd op donderdag 17 maart neergeschoten. Hij overleed kort na het incident aan zijn verwondingen. Het slachtoffer was verdachte in een lopend drugsonderzoek en het arrestatieteam kwam in actie om de verdachte aan te houden. Daarbij werd door de politie geschoten.

  Volgens het Openbaar Ministerie is gebleken dat er geen directe aanleiding was om te schieten. De rijksrecherche doet verder onderzoek naar het incident.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant.

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 18 maart 2022 @ 00:29
  #85

  Goedemorgen, POLITIE ARRESTATIETEAM SCHIET MAN DOOD bij poging tot arrestatie in Waalwijk. Onduidelijk waarom: De rijksrecherche doet onderzoek, wat in zulke zaken de gangbare procedure is. Vanwege het lopende onderzoek wil de politie op dit moment niet meer informatie geven.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:00

  Politie schiet verdachte dood bij arrestatie in Waalwijk

  REALITY PHOTO

  De politie heeft vanavond in Waalwijk een 27-jarige man doodgeschoten. Een specialistische eenheid wilde rond 19.15 uur op het Larixplein in de wijk Bloemenoord een verdachte aanhouden. "Daarbij is door de politie geschoten en is de verdachte overleden", schrijft de politie op Twitter.

  De rijksrecherche doet onderzoek, wat in zulke zaken de gangbare procedure is. Vanwege het lopende onderzoek wil de politie op dit moment niet meer informatie geven.

  profielfoto Politie Tilburg eo @POL_Tilburg

  #Waalwijk #Larixplein Onze specialistische eenheid wilde rond 19u15 een verdachte aanhouden. Daarbij is door de politie geschoten en is de verdachte overleden. Het onderzoek ligt bij de Rijksrecherche. Daarom kunnen we nu geen verdere informatie verstrekken.

  4 uur geleden

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 02 maart 2022 @ 00:47
  #84
  reactie op (#75) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #66: NIEUWE BEELDEN IN WILDWESTOVERVAL EN ONDERZOEK NAAR HET ERNSTIGSTE VUURWAPENINCIDENT VAN DE AFGELOPEN TIJD, in Amsterdam-Noord.....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 27-4-22 08.00 uur: Toch één verdachte aangehouden, nu nog de overigen.

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • VANDAAG, 00:00

  Nieuwe beelden wildwestoverval Amsterdam, politie zoekt nog vier verdachten

  Overvallers in de loods aan de Meeuwenweg OPSPORING VERZOCHT

  Er zijn in tv-programma Opsporing Verzocht nieuwe beelden getoond van de gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord, vorig jaar mei. Na de overval ontstond er een wildwestachtervolging die eindigde in Broek in Waterland. De politie schakelde het programma in, omdat er nog vier verdachten en zo'n 4 miljoen euro aan edelmetalen spoorloos zijn.

  De beelden tonen hoe gewapende overvallers de loods binnenstappen. Het personeel van het waardetransport wordt vervolgens gedwongen op de grond te liggen, terwijl ze onder schot worden gehouden met automatische vuurwapens. Een van hen weet zich te verstoppen.

  Op de beelden is verder te zien hoe de mannen de buit uit het waardetransport halen en in drie auto's leggen. Het duurt ongeveer drie minuten voordat de auto's zijn volgeladen met tientallen miljoenen euro's aan edelmetalen. Terwijl de overvallers bezig zijn, schiet een van hen in de lucht om mensen op afstand te houden. Voordat ze vertrekken, wordt er weer in de lucht geschoten.

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Miljoenenroof Amsterdam, 19 mei 2021

  De overvallers rijden na de overval van Amsterdam naar Broek in Waterland, waar ze de buit in twee andere auto's laden. Een vluchtauto wordt in de brand gestoken. In de tussentijd worden de overvallers gezien door een politiehelikopter, waarna alle toegangswegen in het dorp worden afgesloten.

  Vervolgens worden vijf overvallers gearresteerd in een weiland in Broek in Waterland. Een overvaller komt daar om het leven, omdat hij wordt geraakt door een politiekogel. Een zesde verdachte wordt een paar uur na de overval bij Rotterdam van de weg gehaald.

  Een van de vluchtauto's weet te ontkomen en wordt onder de A1 bij Diemen in de brand gestoken. Daarna wordt de overgebleven buit overgeladen in een andere auto en rijden de ontkomen overvallers naar Rotterdam-Zuid, waar ze een appartement hebben gehuurd.

  Nog vier verdachten op de vlucht

  De politie is nu dus nog op zoek naar de vier verdachten die nog vrij rondlopen. Eerder was er sprake van drie verdachten. Het vermoeden is dat ze uit België en Frankrijk komen, net als de aangehouden verdachten. Ook wordt nog gezocht naar een deel van de buit. Het gaat om edelmetalen met een waarde van zo'n 4 miljoen euro.

  In Opsporing Verzocht zijn ook beelden van de niet gepakte overvallers getoond, waarin ze rustig over straat lopen in Rotterdam.

  Zo verliep de wildwestoverval in Amsterdam en omgeving:

  1:58 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Reconstructie: zo verliep de wildwestoverval in Amsterdam en omgeving

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-04-27 09:13:44
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 03 februari 2022 @ 00:47
  #83
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #23: POLITIEMAN DIE DESTIJDS SCHOOT ALSNOG VERVOLGD, stelt het Hof. NU inmiddels bijna 4 jaar verder.... 

  Zie ook: Politieagenten schieten op een verdachte persoon in Delft

  Zie en lees verder art. van NOS-Nieuws Twitter (bron)

  Onderzoek in de Breestraat ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • DINSDAG, 09:50

  Agent alsnog vervolgd voor doodschieten tiener in Delft

  Een politieagent die in oktober 2018 in Delft een 18-jarige verdachte doodschoot, moet alsnog strafrechtelijk worden vervolgd. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam beslist.

  Het hof behandelde een klacht van nabestaanden over het eerder besluit van het Openbaar Ministerie (OM) om de agent niet te vervolgen, meldt Omroep West.

  Op 8 oktober 2018 probeerden twee personen te schieten op coffeeshop The Game in de Breestraat in Delft. Toen de verdachten wilden vluchten op een scooter, schoot de politie vijf keer op ze. Een van de verdachten, een 18-jarige man uit Zoetermeer, werd niet veel later met een schotwond bij een ziekenhuis in Zoetermeer achtergelaten. Daar overleed hij.

  Het OM concludeerde na onderzoek door de Rijksrecherche dat het vuurwapengebruik van de agent gerechtvaardigd was, omdat de bijrijder op de scooter een doorgeladen vuurwapen op hem zou hebben gericht. Ook was het volgens het OM geoorloofd om te schieten op vuurwapengevaarlijke verdachten die op de vlucht sloegen.

  'Complex'

  Het gerechtshof oordeelt dat vervolging op zijn plaats is, nadat er in april vorig jaar een zogenoemd klaagschrift van de nabestaanden was binnengekomen. Die vonden dat de agent 'anders had kunnen en moeten handelen'.

  Het hof noemt "de feiten en omstandigheden dermate complex" dat een "zorgvuldige inhoudelijke beoordeling door de strafrechter op zijn plaats is". Het hof heeft de officier van justitie daarom de opdracht gegeven om de agent te vervolgen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding