4469 keer bekeken

VUURWAPENGEBRUIK EN ALLE PERIKELEN DAAROVER

 • zaterdag 16 oktober 2021 @ 01:16
  #71
  reactie op (#70) herman_dad

  Goedemorgen, STEEKINCIDENT IN ALMELO MET 2 DODEN, DADER UIT COMA EN AANSPREEKBAAR. De politie zal hem vermoedelijk volgende week gaan horen. 

  De man is in het verleden meerdere malen opgenomen geweest met psychische problemen, schrijft RTV Oost. Zo liep hij naakt door de stad tijdens een psychose. De burgemeester van Almelo wil dat de betrokken hulpinstanties zelf nagaan hoe hun onderlinge samenwerking is gegaan.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 11-12-21 09.00 uur:

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 01:29

  Almelose kruisboogschutter ontwaakt uit coma en is aanspreekbaar

  NOS

  De Almelose kruisboogschutter die ervan verdacht wordt twee vrouwen te hebben doodgestoken, is na bijna een maand uit zijn coma ontwaakt en weer aanspreekbaar. Dat melden bronnen rond het onderzoek aan RTV Oost.

  De 28-jarige Almeloër stond vrijdag 17 september met ontbloot bovenlijf met een kruisboog op het balkon van zijn flatwoning. Hij zou eerder die dag zijn 70-jarige onderbuurvrouw en haar 52-jarige nicht hebben doodgestoken. Een 33-jarige verpleegkundige uit Rijssen in het appartement van de onderbuurvrouw raakte gewond.

  Niet aanspreekbaar

  De verdachte werd door de Dienst Speciale Interventies met een schot uitgeschakeld en gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Sindsdien was hij niet aanspreekbaar. Waarschijnlijk gaat de politie hem volgende week ondervragen.

  De man is in het verleden meerdere malen opgenomen geweest met psychische problemen, schrijft RTV Oost. Zo liep hij naakt door de stad tijdens een psychose. De burgemeester van Almelo wil dat de betrokken hulpinstanties zelf nagaan hoe hun onderlinge samenwerking is gegaan.

  De familie van de twee slachtoffers wist niet dat de verdachte uit zijn coma is ontwaakt, zegt hun advocaat Sébas Diekstra. "Zij hebben logischerwijs veel behoefte aan informatie over de ontwikkelingen in deze gruwelijke zaak. Als het bericht klopt dan is het voor de nabestaanden wel heel bitter om te moeten constateren dat zij niet tijdig op de hoogte zijn gebracht."

  Honderden mensen liepen vorige maand mee in een stille tocht voor de slachtoffers:

  0:44 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Stille tocht Almelo voor slachtoffers kruisboogincident

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost.

  Gewijzigd op 2021-12-11 08:29:37
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 18 september 2021 @ 00:46
  #70

  Goedemorgen, STEEKINCIDENT IN ALMELO MET 2 DODEN, MAN MET KRUISBOOG op balkon, politie lost schoten, arrestatieteam overmeesterde hem uiteindelijk: De man met de kruisboog is een van de gewonden. Wat de relatie is tussen de slachtoffers en tussen de twee incidenten is nog onduidelijk. Ook over de achtergrond van de incidenten is nog niets bekend.  "Hij heeft zeker een pijl afgeschoten, misschien wel meer. Er lag in ieder geval een pijl op straat." Mogelijk heeft de politie ook richting het balkon geschoten.

  DE POLITIE VRAAGT GETUIGEN(filmpjes)....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  AANVULLING 21-09 09.00 UUR: 

  AANVULLING 19-09 09.00 UUR: De verwarde man is door de politie met een schot uitgeschakeld.

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:13

  Politie start groot onderzoek naar steekincident Almelo, vraagt om beeldmateriaal

  De politie is een groot onderzoek gestart naar het steekincident in Almelo eerder vandaag. Bij het incident kwamen twee personen om het leven, een derde slachtoffer raakte gewond. Omdat beelden een essentiële rol kunnen spelen bij het onderzoek, is de politie op zoek naar beeldmateriaal.

  "Mensen met een bewakingscamera, dashcam of videodeurbel vragen we om beelden van vrijdagochtend uit te kijken", is te lezen in een persbericht. "Is er iets opvallends te zien? Meld dit dan."

  Meerdere arrestatieteams rukten vanochtend uit naar de M.Th. Steynstraat in Almelo na een melding van een steekincident. Op een balkon van een van de flats in de straat stond een man met een kruisboog en een ontbloot bovenlijf. Met de kruisboog is op omstanders geschoten. De politie riep korte tijd op om niet naar de locatie te komen vanwege de dreigende situatie.

  De man op het balkon is te zien in deze video:

  0:21 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Man met kruisboog op balkon van Almelose flat

  Na het incident is een 28-jarige man aangehouden. Hij raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

  De identiteit van de twee slachtoffers is nog onbekend. Hun lichamen werden aangetroffen in een woning op de derde etage.

  De burgemeester van de gemeente maakte vandaag bekend dat de komende dagen wijkondersteuners aanspreekbaar zijn in de stad voor mensen die over de steekpartij willen praten. "Als er zoiets gebeurt in Almelo, dan heeft iedereen het daar wel over. We willen nu in kaart brengen of er onrust in de wijken is", zegt hij tegen persbureau ANP.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-09-21 09:45:35
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 16 september 2021 @ 09:01
  #69
  reactie op (#68) herman_dad

  Goedemorgen, MAN DIE OP AGENT INREED DOOR POLITIE FRIESLAND DOODGESCHOTEN. De agenten wilden de man aanhouden maar deze ging er in een auto vandoor en reed daarbij in op een politieman. Wat de man bezielde en waarom hij er vandoor ging is nog niet bekend. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 03:45

  Friese politie schiet man dood die op agenten inreed

  De politie in Boelenslaan NOORDERNIEUWS

  In Boelenslaan, in Friesland, heeft de politie een automobilist neergeschoten die op agenten was ingereden. De bestuurder is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

  Voorafgaand aan het incident wilden de agenten de man controleren. Hij weigerde te stoppen en sloeg op de vlucht. Daarop is de politie achter hem aan gegaan. De achtervolging stopte op De Fjouwer Roeden in Boelenslaan, waar de agenten hem probeerden te benaderen toen hij op ze inreed.

  Waarom de man op de vlucht sloeg en op de agenten is ingereden, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek op de plaats delict. Ook de Rijksrecherche zal het schietincident onderzoeken.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 31 augustus 2021 @ 09:38
  #68
  reactie op (#67) herman_dad

  Goedemorgen, VERDACHTE OVERVAL OP APOTHEEK HORST (L) DOOR POLITIE NEERGESCHOTEN. De verdachte is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Meer is over zijn situatie niet bekend.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:47

  Verdachte van overval op apotheek Horst neergeschoten door politie

  TRACK88

  De politie heeft vanochtend een man neergeschoten die een apotheek in het Limburgse Horst probeerde te overvallen. De verdachte is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Meer is over zijn situatie niet bekend.

  Om 08.20 uur kreeg de politie een melding dat er een gewapende overval gaande was in de apotheek aan de Americaanseweg. Eenmaal daar aangekomen zag de politie een man met een mes. schrijft 1Limburg. Die liep vervolgens met mes en al op de aangesnelde agenten af. Ondanks waarschuwingen liet hij het mes niet vallen. Daarop schoot de politie hem neer.

  Het personeel van de apotheek is ongedeerd gebleven.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 26 augustus 2021 @ 01:00
  #67

  Goedemorgen, NU WEER IN DORDRECHT VUURWAPENGEBRUIK BIJ EEN ASSISTENTIE. Twee politiemensen gewond, waarvan één 'serieus' en ook iemand anders is gewond afgevoerd. De politie kwam af op een melding en wat de toedracht verder is, is nog niet bekend. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:24 • AANGEPAST GISTEREN, 23:09

  Drie gewonden, onder wie twee agenten, bij schietpartij in Dordrecht

  MEDIATV

  Bij een schietpartij in Dordrecht zijn twee agenten gewond geraakt. Ook een verdachte raakte gewond, meldt de regionale omroep Rijnmond. Drie mensen zijn aangehouden.

  De schietpartij was in de Christiaan de Wetstraat. Volgens Rijnmond gingen agenten daar af op een melding, waarna er geschoten werd. Er zou zeker elf keer zijn geschoten. De drie gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens een woordvoerder van de politie waren ze aanspreekbaar.

  Onbekend is nog wat de aanleiding van de schietpartij was. Burgemeester Kolff spreekt op Twitter van een heftig incident. Een van de twee agenten is volgens hem "serieus gewond".

  profielfoto Wouter Kolff@WouterKolff

  Geschokt door het heftige schietincident eerder vanavond in Dordrecht, waarbij in ieder geval één van onze agenten serieus gewond is geraakt. Ik leef zeer mee met het slachtoffer, diens familie, naasten en collega’s van @Politie_Dordt.

  2 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond.

  Gewijzigd op 2021-08-26 07:42:15
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 25 augustus 2021 @ 09:46
  #66
  reactie op (#62) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #62: NOG MILJOENEN ZOEK NA 'WILD-WEST OVERVAL' IN AMSTERDAM-NOORD en het vervolg in Broek in Waterland.... 

  AANVULLING 26-8: 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 09:33 • AANGEPAST GISTEREN, 09:46

  'Nog steeds miljoenen aan edelmetaal spoorloos na overval Amsterdam'

  Na een achtervolging werden in Broek in Waterland verdachten opgepakt ANP

  Nog steeds is een deel van de buit van een overval op een waardetransportwagen in Amsterdam op 19 mei niet teruggevondenNU.nl heeft het politiedossier ingezien en meldt dat het gaat om ruim 4 miljoen euro.

  Eerder zei de politie ervan uit te gaan de de hele buit was teruggevonden, maar dat blijkt dus niet te kloppen. Het Openbaar Ministerie geeft nog geen opheldering.

  Een groep zwaarbewapende Belgische en Franse daders pleegde een overval op het waardetransport bij het bedrijf Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord. Dat ging met veel vertoon van geweld gepaard. Een dader die op de uitkijk stond schoot met een automatisch wapen in de lucht, terwijl er auto's en fietsers voorbijkwamen.

  Verdachte doodgeschoten

  Na het inladen van edelmetalen ter waarde van ongeveer 12 miljoen euro gingen de daders er in meerdere auto's vandoor. Twee wagens reden over de provinciale weg naar Broek in Waterland en werden achtervolgd door een groot aantal politieauto's.

  In Broek in Waterland werden uiteindelijk vier verdachten in een weiland aangehouden. Een vijfde verdachte overleed ter plekke, vermoedelijk was hij geraakt door een politiekogel. Later werd nog een verdachte aangehouden.

  Een groot deel van de buit werd al snel teruggevonden. Maar mogelijk is dus nog voor miljoenen euro's aan edelmetalen spoorloos.

  De NOS maakte een reconstructie van de overval:

  1:48 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Zo ging de overval in Amsterdam-Noord van begin tot eind

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-26 07:35:06
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 14 augustus 2021 @ 08:18
  #65
  reactie op (#64) herman_dad

  Goedemorgen, MAN SCHIET VANAF DAK WONING IN HUISSEN (GLD) en wordt uieindelijk door een arrestatieteam van het dak gehaald. In de woning waren 2 gewonden, maar de reden van dit alles is onduidelijk. Op tv-nieuws werd verondersteld iemand 'geheel door het lint' en onderhandelaars die probeerden met hem in contact te komen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Update 23.00 u 14-8: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:58 • AANGEPAST GISTEREN, 20:52

  Schietpartij in Huissen, gewapende verdachte aangehouden op dak

  Verdachte met wapen op het dak van een huis in Huissen PERSBUREAU HEITINK

  In een woning in de Gelderse plaats Huissen zijn twee gewonden gevallen bij een schietpartij, meldt de politie. Er is een verdachte man aangehouden. De wapens die agenten aantroffen zijn in beslag genomen.

  Na de schietpartij klom de verdachte op het dak van de woning. Op foto's is te zien dat hij een wapen in zijn hand hield. Hij werd door de politie onder schot gehouden en uiteindelijk door een arrestatieteam van het dak gehaald.

  De politie was massaal aanwezig, en kon de man uiteindelijk arresteren:

  0:48 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Na schietpartij: gewapende man door politie van dak gehaald

  De verdachte is aangehouden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

  profielfoto Politie Gelderland @POL_Gelderland

  Verdachte is aangehouden en aangetroffen wapens zijn in beslag genomen. Onderzoek door recherche gaan verder, nu politie eenheden op straat langzaam afbouwen. Bevestigd nu, dat 2 personen gewond zijn geraakt. Meer info delen we op een later moment. ^ JA https://t.co/NVJFdkmb11

  12 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-14 22:58:46
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 20 juli 2021 @ 13:12
  #64

  Goedemorgen, DRIE AGENTEN GEWOND BIJ SCHIETINCIDENT OP A73 BIJ HORST. Ook de verdachte raakte gewond. Opvallend: Twee agenten werden aangevallen door een verwarde man die ze vervoerden. Een derde agent raakte gewond bij het overmeesteren van de verdachte, die zelf ook gewond raakte. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 07:00

  Schietincident A73 bij Horst: drie agenten en verdachte gewond

  TRACK '88

  Op de A73 bij Horst, Limburg, zijn vannacht drie agenten gewond geraakt, meldt de politie. Twee agenten werden aangevallen door een verwarde man die ze vervoerden. Een derde agent raakte gewond bij het overmeesteren van de verdachte, die zelf ook gewond raakte.

  Het incident begon nadat de politie eerder op de avond iemand had meegenomen die verward gedrag vertoonde. Een woordvoerder van de politie zegt dat de man in een dienstwagen naar een zorginstelling werd gebracht.

  Onderweg naar de instelling ging het mis. "Twee collega's werden zwaar mishandeld door de verdachte", zegt de woordvoerder. "De twee politieagenten hebben vervolgens de dienstwagen op de vluchtstrook geparkeerd om hulp in te schakelen van collega's."

  "Toen is de verdachte uit de politieauto ontsnapt en te voet de snelweg overgestoken. Hierbij heeft de politie een schot gelost."

  Derde agent gewond

  Bij de achtervolging raakte nog een derde agent gewond. Hij werd met zijn twee collega's overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond. De verdachte is opgenomen in het Radboud UMC in Nijmegen. Zijn toestand is stabiel. Hoe het met de agenten gaat, is niet bekend.

  De weg was na het incident urenlang in beide richtingen afgesloten voor politieonderzoek.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 29 juni 2021 @ 00:47
  #63

  Goedemorgen, POLITIE IN VLISSINGEN SCHIET MAN NEER BIJ een geescaleerde controle. Hij is in zijn been geraakt en nog onduidelijk is wat er precies is gebeurd. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Na het schieten zette de politie de omgeving met schermen af PROVICOM

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 22:58

  Politie schiet man neer in Vlissingen na 'geëscaleerde controle'

  In Vlissingen heeft de politie een man neergeschoten. Dat gebeurde rond 19.00 uur bij een controle, die volgens een politiewoordvoerder is geëscaleerd. "De collega voelde zich genoodzaakt een schot te lossen."

  Van het schietincident gaat een filmpje rond op Snapchat. Daarop is te zien hoe een man tegen de zijkant van een auto zit en een beweging maakt met zijn arm. Kort daarna schiet een agent van dichtbij op de man, waarna de man languit op de stoep terechtkomt.

  "Deze guy kwam met een mes achter die agent en hij is net geschoten in zijn been", is het bijschrift bij het filmpje op Snapchat. Onduidelijk is of de man inderdaad een mes bij zich droeg en daarmee een agent bedreigde. Op de beelden is te zien dat naast het slachtoffer op de stoep een fiets ligt, maar het is niet duidelijk of de fiets van hem is en of hij even daarvoor nog op de fiets zat.

  De politie laat weten dat de video wordt meegenomen in het onderzoek van de Rijksrecherche. Het is gebruikelijk dat de Rijksrecherche onderzoek doet als een agent heeft geschoten.

  Volgens Omroep Zeeland hebben agenten eerste hulp verleend aan het slachtoffer. De man is daarna met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn verwondingen is niets bekend.

  'Meerdere schoten'

  Omwonenden zeggen tegen Omroep Zeeland dat ze vier, vijf of meer schoten hebben gehoord. "Ik hoorde vijf schoten, vervolgens wat ruzie en toen nog twee schoten", vertelt een buurtbewoner die op dat moment haar dochtertje in bad deed. "Ik ben naar boven gegaan om te kijken wie dat deed", zegt een andere bewoner. "Ik deed mijn raam open en zag de politie, en iemand op straat liggen."

  "Het kan zijn dat er meerdere schoten gelost zijn", aldus de politiewoordvoerder. "Dat wordt nog onderzocht."

  profielfoto Politie Zeeland @Politie_Zeeland

  Er zijn veel vragen over dit incident. Ook wij hebben nog veel vragen en doen onderzoek. Dit onderzoek wordt grondig gedaan en vergt tijd. Indien er een update mogelijk is, zal die hier te lezen zijn.

  5 uur geleden

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 24 mei 2021 @ 00:45
  #62
  reactie op (#61) herman_dad

  Goedemorgen, INWONERS BROEK IN WATERLAND HALEN GELD OP VOOR HELDHAFTIGE AGENTEN DIE BIJ DE AKTIE DAAR BETROKKEN WAREN, de bedoeling was een 100 euro voor een BEDANK bloemetje maar via crowdfunding al veel meer ingekomen?!   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  De uitgebrande auto in het weiland in Broek in Waterland ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:02

  Inwoners Broek in Waterland halen geld op voor agenten die overvallers arresteerden

  Een inwoner van het dorp Broek in Waterland heeft een crowdfundingsactie opgestart voor de politie. De man wil de agenten die afgelopen week in het dorp verdachten van een overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord hebben aangehouden een hart onder de riem steken.

  "De vraag 'wat als' komt bij mij steeds terug. Wat als alles een half uur eerder was gebeurd in een dorp vol fietsende kinderen, wat als het niet geregend had en de Volgermeer vol met natuurliefhebbers had gelopen? Wat als de politie niet heldhaftig had opgetreden?", schrijft initiatiefnemer Nick Schallies op de pagina van de crowdfunding.

  Schallies zette deze middag de actie op. Het streefbedrag was 100 euro, voor een boeketje bloemen of een etentje. Inmiddels is er al 2400 euro opgehaald.

  Woensdag pleegde een groep zwaargewapende daders een overval op het waardetransport bij het bedrijf Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord. Dat ging met veel machtsvertoon gepaard. Een dader die op de uitkijk stond, schoot een aantal malen met een automatisch wapen in de lucht, terwijl er auto's en fietsers voorbijkwamen. Een omwonende filmde dat allemaal.

  Na het inladen gingen de daders er in meerdere auto's vandoor. Twee auto's reden over de provinciale weg naar Broek in Waterland en werden achtervolgd door een groot aantal politieauto's. In Broek in Waterland werden uiteindelijk vier verdachten in een weiland aangehouden. Een vijfde verdachte overleed ter plekke. Vermoedelijk werd hij geraakt door een politiekogel. Later werd nog een zesde verdachte aangehouden. De buit werd later gevonden in een van de vluchtauto's.

  Zo zag dat eruit:

  1:48 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Zo ging de overval in Amsterdam-Noord van begin tot eind

  De gebeurtenissen hebben veel indruk gemaakt op de dorpsbewoners. "We mogen oprecht trots zijn op deze helden. De waardering wordt uitgedragen door ons allemaal", zegt Schallies.

  Omdat het bedrag 'veel hoger is dan verwacht' is nog onduidelijk wat ermee wordt gedaan. Ook is het onduidelijk wanneer de actie wordt gesloten.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-05-24 07:16:44
  handtekeningafbeelding