4426 keer bekeken

VUURWAPENGEBRUIK EN ALLE PERIKELEN DAAROVER

 • donderdag 20 mei 2021 @ 00:55
  #61

  Goedemorgen, ONGEKENDE VUURWAPEN- SCHIETPARTIJ BIJ ZEER GEWELDDADIGE OVERVAL OP GELDAUTO, één van de ZEVEN DADERS OMGEKOMEN. Er werd gebruik gemaakt van zelfs automatische wapens door de daders en vele omwonenden in het dorp Broek in Waterland waar het zich afspeelde en eindigde na de achtervolging vanuit Amsterdam-Noord  zijn behoorlijk geschrokken, enkele woningen geraakt door kogels. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) Zie compilatie van de meerdere artikelen hierover: 

  AANVULLING dd 22 mei:

  AANVULLING dd 21 mei:

  Gewijzigd op 2021-05-22 08:37:15
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 januari 2021 @ 06:58
  #60
  reactie op (#59) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE IN EINDHOVEN SCHIET MAN NEER BIJ ZEER BEDREIGENDE SITUATIE. en inbreker die overigens inbrak in een ledegstaande/opknap woning en met een mes dreige, (SBS  Nieuws)

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OMROEP BRABANT

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:00

  Politie schiet man neer 'om einde te maken aan een zeer dreigende situatie'

  De politie heeft vanochtend in Eindhoven iemand neergeschoten. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

  Het schietincident was rond 10.00 uur. De aanleiding is nog onduidelijk. "Om een einde te maken aan een zeer dreigende situatie schoot de politie op een man", schrijft de politie op Twitter. De leeftijd en woonplaats van de man zijn nog onbekend.

  Een buurtbewoner zegt tegen Omroep Brabant dat de man probeerde in te breken bij haar buren. Toen agenten hem wilden arresteren zou hij met een mes hebben gezwaaid, waarop de politie een schot loste. De politie kan dat verhaal niet bevestigen.

  De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident, dat gebeurt standaard bij schietincidenten waarbij de politie betrokken is en mensen gewond raken.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 19 januari 2021 @ 00:37
  #59
  reactie op (#58) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE SCHIET MAN NEER BIJ POLITIEBUREAU DEN BOSCH. Hij wilde met een mes het bureau binnengaan. Hij is gewond naar ziekenhuis gebracht, 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:56

  Politie schiet man neer bij politiebureau in Den Bosch

  Bij een politiebureau in Den Bosch is een 32-jarige man neergeschoten door de politie. Hij raakte gewond aan een been en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

  Het schietincident vond rond 14.45 uur plaats bij het bureau aan de Vogelstraat. De man uit Venray zou hebben geprobeerd om met een mes het politiebureau binnen te gaan, waarna hij werd neergeschoten door een agent, meldt Omroep Brabant.

  Een woordvoerder van de politie kan dat niet bevestigen. Ze kan alleen zeggen dat er werd geschoten nadat er een dreigende situatie ontstond bij de hoofdingang. Het politiebureau werd na het schietincident afgesloten.

  profielfoto Politie Oost-Brabant @politieob

  Op de Vogelstraat in #shertogenbosch vond rond kwart voor 3 een schietincident bij het politiebureau plaats. De politie heeft geschoten, één persoon raakte daarbij gewond en die is afgevoerd met een ambulance.

  9 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant.

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 09 september 2020 @ 00:51
  #58
  reactie op (#50) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #50: AGENTEN NIET VERVOLGD VOOR DOODSCHIETEN ONTSNAPTE TBS'er. Er is volgens de ambtsinstructie gehandeld.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Het taxibusje waarmee de tbs'ers in maart ontsnapten uit de tbs-kliniek Kijvelanden PERSBUREAU HEITINK

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:21

  Agenten niet vervolgd voor doodschieten ontsnapte tbs'er Kijvelanden

  De agenten die op 1 maart in Ochten, in Gelderland, een ontsnapte tbs'er doodschoten, worden niet strafrechtelijk vervolgd. De Rijksrecherche concludeert na onderzoek dat de agenten 'volgens de ambtsinstructie hebben gehandeld'.

  De tbs'er ontsnapte ruim een half jaar geleden samen met een andere gedetineerde uit de Kijvelanden-kliniek in Poortugaal. Ze bedreigden een behandelaar met een vuurwapen en een mes en gijzelden hem. Bij de ingang stond een taxi klaar waarmee ze weg konden komen.

  Na een politieachtervolging op de A15 werd een van de twee mannen op een industrieterrein doodgeschoten door de politie. De andere ontsnapte tbs'er werd aangehouden.

  Volgens de Rijksrecherche werd er door de gevluchte tbs'er gericht geschoten op de agenten en was de situatie op het industrieterrein zeer hectisch en levensbedreigend. Gezien de snelheid waarmee de gebeurtenissen elkaar opvolgden was er dan ook geen andere mogelijkheid om de tbs'er te stoppen, dan naar het vuurwapen te grijpen, zo stelt de Rijksrecherche.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 16 augustus 2020 @ 07:59
  #57
  reactie op (#56) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE LOST WAARSCHUWINGSSCHOTEN IN CAFÉ TILBURG toen de aanwezigen niet naar de bevelen luisterden? Waarom de politie het café betrad is onduidekijk. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • VANDAAG, 03:40 • AANGEPAST VANDAAG, 07:37

  Politie lost waarschuwingsschoten in café Tilburg

  De politie in Tilburg heeft bij het betreden van een café twee waarschuwingsschoten gelost. Er waren veel mensen aanwezig die weigerden te luisteren naar de bevelen van de politie, zegt een woordvoerder. Daardoor ontstond een dreigende sfeer.

  Na een eerste waarschuwingsschot in het pand aan de Koestraat bleef het onrustig. De aanwezigen weigerden mee te werken, waarna een tweede schot volgde. Toen werd er volgens de woordvoerder wel geluisterd. Vervolgens is iedereen in café Rhythm 33 gefouilleerd.

  Waarom de politie moest optreden, kon de woordvoerder niet zeggen. Voor zover bekend is niemand aangehouden. Iedereen heeft het pand inmiddels verlaten. Het onderzoek ter plaatse is nog gaande.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 juni 2020 @ 06:30
  #56
  reactie op (#55) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE IN EINDHOVEN SCHIET MAN NEER DIE MET GROOT MES ZWAAIDE. Deze ligt in het ziekenhuis.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Agenten op de plek waar de man werd neergeschoten SQ VISION

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 01:58

  Politie Eindhoven schiet man neer die met groot mes zwaaide

  De politie heeft gisteravond in Eindhoven een man neergeschoten omdat hij op straat met een groot mes zwaaide. Een agent schoot hem in zijn benen.

  Agenten spraken de man meerdere keren aan in de Emmastraat, laat de politie weten. Ondanks waarschuwingsschoten legde hij het mes niet weg. Een agent voelde zich zo bedreigd, dat hij de man neerschoot.

  De neergeschoten man is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat is niet bekend. Over zijn identiteit heeft de politie niets bekendgemaakt.

  De Rijksrecherche onderzoekt het incident. Dat gebeurt altijd als een agent iemand heeft neergeschoten.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 29 mei 2020 @ 01:23
  #55
  reactie op (#54) herman_dad

  Goedemorgen, MAN DIE MET HAKBIJL ZWAAIDE, DREIGDE, DOOR POLITIEMAN NEERGESCHOTEN. Deze is bij de aanval gewond geraakt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  REGIO 15

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • VANDAAG, 20:30 • AANGEPAST VANDAAG, 22:25

  Politie schiet 'man met hakbijl' neer in Scheveningen

  In Scheveningen heeft een agent een man neergeschoten. Die is daarbij gewond geraakt, meldt het Openbaar Ministerie. Volgens getuigen heeft de man in de Neptunusstraat met een hakbijl om zich heen gezwaaid. De rijksrecherche stelt een onderzoek in.

  De man is bekend in de buurt, zeggen de getuigen. Hij zou met de hakbijl twee mensen hebben verwond, waarna de politie hem in zijn been heeft geschoten. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

  Een deel van de straat is afgezet met rood-wit lint. In de straat is veel politie aanwezig, waaronder uit Rotterdam. Een eigenaar van een koffietent zegt tegen een verslaggever van Omroep West dat hij twee mensen zag wegrennen. "Toen kwam een fietser voorbij en daar is de man achteraan gegaan."

  Het Openbaar Ministerie roept mensen die beelden hebben gemaakt op om deze met de rijksrecherche te delen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 28 mei 2020 @ 01:27
  #54
  reactie op (#53) herman_dad

  Goedemorgen, MAN BIJ HILVERSUM DOOR POLITIE NEERGESCHOTEN EN OVERLEDEN. De aanleiding is nog onduidelijk, de politie zelf spreekt van een 'enstig incident' en de Rijksrecherche onderzoekt de zaak als gebruikelijk. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie op de plek van de schietpartij ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:07 • AANGEPAST GISTEREN, 19:59

  Man overleden die door agent was neergeschoten

  De verdachte die aan het eind van de middag in Hilversum door de politie is neergeschoten, is korte tijd later ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

  Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. De politie spreekt van een "ernstig incident", maar wil dat niet verder toelichten omdat de zaak wordt onderzocht door de Rijksrecherche, onder leiding van het Openbaar Ministerie. Dat is standaardprocedure bij dergelijke incidenten. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld.

  Het incident deed zich voor aan de Beresteinseweg in het Corversbos, op de grens van Hilversum en 's Graveland. Na de beschieting werd een traumahelikopter opgeroepen, meldt NH Nieuws. De omgeving is afgezet voor onderzoek.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 12 mei 2020 @ 01:48
  #53
  reactie op (#52) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE SCHOOT VERLEDEN JAAR MINDER VAAK dan jaar daarvoor. De Rijksrecherche stelde dan ook minder onderzoeken in, een 'verplicht gegeven na elke keer DAT er door een politieman/vrouw van het vuurwapen gebruik moet worden gemaakt.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 23:41

  Agenten schoten vorig jaar minder vaak

  Agenten hebben vorig jaar minder vaak hun vuurwapen gebruikt. De Rijksrecherche deed onderzoek naar 16 schietincidenten waarbij de politie betrokken was. Het jaar ervoor waren dat nog 27 zaken.

  Bij de incidenten kwamen het afgelopen jaar vier mensen om het leven. Het aantal dodelijke slachtoffers is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Wel vielen er vorig jaar minder gewonden.

  Het Openbaar Ministerie heeft geen verklaring voor het lagere aantal schietincidenten bij de politie. De Rijksrecherche is onderdeel van het OM en onderzoekt alle schietpartijen waarbij door toedoen van de politie doden of gewonden vielen.

  Ook andere incidenten

  Volgens Control Alt Delete, een organisatie die het optreden van de politie kritisch volgt, zijn er naast de schietpartijen meer incidenten geweest met dodelijke afloop. "In 2019 overleden acht mensen bij hun aanhouding", zegt woordvoerder Jaïr Schalkwijk. "Naast de vier doodgeschoten mensen, overleden drie mensen op een andere manier en pleegde iemand zelfmoord bij zijn arrestatie."

  Zo kwam een 42-jarige ggz-patiënt uit Leeuwarden om het leven toen hij zich verzette tegen de politie. Ook een 24-jarige man uit Leidschendam overleedna zijn aanhouding. Control Alt Delete vindt dat ook deze incidenten door het Openbaar Ministerie benoemd zouden moeten worden.

  Het OM zegt dat het totaal aantal onderzoeken van de Rijksrecherche eenmaal per jaar in het jaarverslag wordt opgenomen. Bovendien doet de dienst niet alle onderzoeken naar geweldsgebruik, zegt een woordvoerder.

  "Voor schietincidenten waarbij sprake is van letsel is dat dus wel het geval, maar in overige gevallen van geweldgebruik kan het onderzoek ook worden gedaan door een andere instantie, bijvoorbeeld het bureau Veiligheid Integriteit en Klachten van de politie. Daarvan heeft de Rijksrecherche in beginsel geen gegevens."

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 28 april 2020 @ 01:21
  #52
  reactie op (#51) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEMAN SCHIET OP AUTO DIE OP HEM INREED IN ROTTERDAM. Hij raakte daarbij licht gewond. Twee inzittenden, een man en een vrouw aangehouden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  MEDIA TV

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 21:04

  Agent schiet op auto in Rotterdam die op hem inreed

  In Rotterdam-Noord heeft een agent een schot gelost op een auto die op hem inreed. De kogel ging dwars door de voorruit.

  De auto werd bestuurd door een vrouw van 21. Naast haar zat een man van 23 die ervandoor was gegaan nadat hij door de politie was aangesproken op overtreding van het samenscholingsverbod.

  De agent probeerde de auto tegen te houden door ervoor te gaan staan, maar dat weerhield de vrouw er volgens de politie niet van door te rijden. Volgens een woordvoerder raakte de auto de knieën van de agent. "De agent had het gevoel dat hij geen kant op kon en schoot op de auto", aldus de woordvoerder.

  De man en de vrouw zijn aangehouden, ze raakten niet gewond. Met de agent gaat het naar omstandigheden goed.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding