6538 keer bekeken

VUURWAPENGEBRUIK EN ALLE PERIKELEN DAAROVER

 • donderdag 03 februari 2022 @ 00:47
  #83
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #23: POLITIEMAN DIE DESTIJDS SCHOOT ALSNOG VERVOLGD, stelt het Hof. NU inmiddels bijna 4 jaar verder.... 

  Zie ook: Politieagenten schieten op een verdachte persoon in Delft

  Zie en lees verder art. van NOS-Nieuws Twitter (bron)

  Onderzoek in de Breestraat ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • DINSDAG, 09:50

  Agent alsnog vervolgd voor doodschieten tiener in Delft

  Een politieagent die in oktober 2018 in Delft een 18-jarige verdachte doodschoot, moet alsnog strafrechtelijk worden vervolgd. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam beslist.

  Het hof behandelde een klacht van nabestaanden over het eerder besluit van het Openbaar Ministerie (OM) om de agent niet te vervolgen, meldt Omroep West.

  Op 8 oktober 2018 probeerden twee personen te schieten op coffeeshop The Game in de Breestraat in Delft. Toen de verdachten wilden vluchten op een scooter, schoot de politie vijf keer op ze. Een van de verdachten, een 18-jarige man uit Zoetermeer, werd niet veel later met een schotwond bij een ziekenhuis in Zoetermeer achtergelaten. Daar overleed hij.

  Het OM concludeerde na onderzoek door de Rijksrecherche dat het vuurwapengebruik van de agent gerechtvaardigd was, omdat de bijrijder op de scooter een doorgeladen vuurwapen op hem zou hebben gericht. Ook was het volgens het OM geoorloofd om te schieten op vuurwapengevaarlijke verdachten die op de vlucht sloegen.

  'Complex'

  Het gerechtshof oordeelt dat vervolging op zijn plaats is, nadat er in april vorig jaar een zogenoemd klaagschrift van de nabestaanden was binnengekomen. Die vonden dat de agent 'anders had kunnen en moeten handelen'.

  Het hof noemt "de feiten en omstandigheden dermate complex" dat een "zorgvuldige inhoudelijke beoordeling door de strafrechter op zijn plaats is". Het hof heeft de officier van justitie daarom de opdracht gegeven om de agent te vervolgen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 02 februari 2022 @ 09:29
  #82
  reactie op (#81) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE lost schoten bij AZC HARDERWIJK, ÉÉN GEWONDE. De man liep met een mes te zwaaien, te bedreigen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 15:55

  Politie lost schoten bij azc Harderwijk, een gewonde

  Politie bij het azc in Harderwijk SPS MEDIA / DAMIAN RUITENGA

  Bij het asielzoekerscentrum in Harderwijk heeft de politie geschoten na een melding van verstoring van de openbare orde. Daarbij is een persoon gewond geraakt. De politie loste aanvankelijk enkele waarschuwingsschoten toen er iemand met een steekwapen werd aangetroffen, maar de situatie bleef gevaarlijk. Vervolgens heeft de politie gericht geschoten.

  De verdachte is met verwondingen aan een been naar het ziekenhuis gebracht. De politie en de Rijksrecherche onderzoeken het voorval.

  Het tijdelijke asielzoekerscentrum zit sinds 2016 op het voormalige kazerneterrein Noord-Kranenburg. Er is plek voor 800 mensen. Het azc ligt midden in een woonwijk.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 10 januari 2022 @ 00:39
  #81
  reactie op (#80) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE DEN HAAG SCHIET GERICHT OP MAN MET MES IN WONING, Hij is niet geraakr en aangehouden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 16:04

  Politie schiet gericht tijdens arrestatie van verdachte met mes in Den Haag

  De politie heeft vanmiddag bij een aanhouding in Den Haag gericht geschoten op een verdachte met een mes. De verdachte is zonder verwondingen gearresteerd.

  Rond 13.00 uur kreeg de politie een melding binnen over een bedreiging met een mes in een appartement in de wijk Moerwijk. Toen agenten er waren kwam de gewapende verdachte op hen af.

  Een woordvoerder van de politie zegt tegen Omroep West dat is geprobeerd om de verdachte met pepperspray te overmeesteren. Toen dat niet werkte is er gericht geschoten op de benen van de verdachte, aldus de woordvoerder. Hij werd niet geraakt maar kon daarna wel worden aangehouden. Bij het incident raakte een agent lichtgewond.

  Wat er precies voorafging aan de bedreiging wordt nog onderzocht. De politie hoort getuigen en heeft de verdachte meegenomen naar het bureau.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 08 januari 2022 @ 00:42
  #80
  reactie op (#79) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE LOST SCHOTEN OP AUTOMOBILIST DIE OP HEN INRIJDT IN DEN HAAG. Het zoveelste geval van geweld tegen politieambtenaren.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:22 • AANGEPAST GISTEREN, 19:27

  Automobilist rijdt in op politie in Den Haag, agenten schieten op auto

  In de componistenbuurt in Den Haag is vanmiddag een man met een auto ingereden op agenten. De politie heeft vervolgens op het voertuig geschoten. Een van de agenten is lichtgewond geraakt, laat een woordvoerder van de politie weten aan Omroep West.

  Het ging mis toen de politie de man staande wilde houden. De bestuurder wilde niet meewerken en hij reed op de agenten in. Even later is hij aangehouden. Hij is niet gewond geraakt. De verdachte zit in voorarrest, hij moet nog worden verhoord. Waarvoor hij staande werd gehouden, is niet bekend.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 18 december 2021 @ 07:43
  #79
  reactie op (#78) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE LOST WAARSCHUWINGSSCHOTEN BIJ OVERVAL OP WONING. EN OOK Later in de nacht losten agenten van het Rotterdamse korps ook schoten bij een achtervolging in het havengebied van de stad, meldt de politie op Twitter.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 02:04 • AANGEPAST VANDAAG, 03:53

  Politie lost schoten na woningoverval Ridderkerk, 4 mensen aangehouden

  De gestolen vluchtauto werd met een takelwagen afgevoerd PROVICOM

  De politie heeft in het Zeeuwse Tholen na een achtervolging vier verdachten van een woningoverval aangehouden. Daarbij hebben enkele agenten waarschuwingsschoten gelost. Daarbij raakte niemand gewond. Waarom die schoten nodig waren, kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen.

  De vier mannen drongen volgens de woordvoerder rond 21.30 uur een woning aan de Gouwestraat in Ridderkerk binnen, waar op dat moment drie mensen aanwezig waren. Zij werden bedreigd met een vuurwapen en moesten onder meer hun autosleutels afstaan. De bewoners raakten bij de overval niet gewond.

  De verdachten vluchtten vervolgens met de gestolen auto over de snelwegen A29 en A4, al snel achtervolgd door de gewaarschuwde politie. De auto werd rond 23.30 klemgereden in Tholen, waarna één verdachte direct kon worden aangehouden.

  De andere mannen werden na een zoektocht gearresteerd. Bij de arrestaties raakte één agent gewond aan zijn knie, maar een bezoek aan het ziekenhuis bleek niet nodig.

  profielfoto Politie Rotterdam eo @Politie_Rdam

  Bij deze waarschuwingsschoten raakte niemand gewond en de verdachten konden probleemloos ingerekend worden. Bij de aanhouding van een van de verdachten liep een van de agenten licht letsel aan een knie op, ziekenhuisbezoek bleek niet noodzakelijk. (3/3)

  7 uur geleden

  Later in de nacht losten agenten van het Rotterdamse korps ook schoten bij een achtervolging in het havengebied van de stad, meldt de politie op Twitter. Een automobilist die wegvluchtte bij een politiecontrole, kwam in botsing met een politieauto.

  Daarbij gingen de airbags van de politieauto af, maar raakte niemand gewond. Tijdens de achtervolging losten de agenten ook twee waarschuwingsschoten, waarbij geen gewonden vielen.

  De verdachte kon uiteindelijk op de Reeweg worden aangehouden, bij de Waalhaven. Waarom de man op de vlucht sloeg, is nog niet duidelijk.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 27 november 2021 @ 00:29
  #78
  reactie op (#77) herman_dad

  Goedemorgen, DIEF RIJDT AGENTEN AAN EN BIJ ACHTERVOLGING WAARSCHUWINGSSCHOTEN gelost. UIteindelijk is hij gecrasht en gewond aangehouden in het ziekenhuis. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 04:05

  Dief rijdt in op agenten in Doetinchem, politie lost waarschuwingsschoten

  De auto van de verdachte nadat deze uit de bocht was gevlogen PERSBUREAU HEITINK

  Een dief is in Doetinchem op de vlucht voor de politie ingereden op agenten. Die losten daarop meerdere waarschuwingsschoten. De verdachte vloog even later met zijn auto uit de bocht.

  De 42-jarige man uit Zelhem was door de politie betrapt op het stelen van spullen op een bouwplaats. Toen agenten hem wilden aanhouden, stapte de verdachte in zijn auto en reed hij in op de politiemensen.

  Na het incident ontstond een achtervolging. Daarbij verloor de verdachte de macht over het stuur, waarna zijn auto over de kop sloeg. De achtervolgende politieauto's speelden bij de crash geen rol, zegt de politie.

  De gewonde man is gearresteerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen kwamen door het ongeluk, niet door de schoten, zegt een politiewoordvoerder. De Zelhemmer wordt verdacht van poging tot doodslag op politiemensen en van diefstal.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 23 november 2021 @ 00:46
  #77
  reactie op (#76) herman_dad

  Goedemorgen, NU WEER IN EN JEUGDINRICHTING JONGEN DIE MEDEWERKER AANVIEL EN VERWONDDE MET MES door te hulp geroepen politieman in been geschoten. Beide gewondsen zijn naar ziekenhuis gebracht.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 19:33

  Politie schiet jongen uit jeugdinrichting Spijkenisse in been na mesaanval

  Jeugdinstelling De Hartelborgt ANP

  In Spijkenisse heeft de politie een jongen in zijn been geschoten na een steekincident in een jeugdinrichting. Hij had een medewerker van de jeugdgevangenis gestoken met een mes, meldt de politie op Twitter. Beide gewonden waren aanspreekbaar en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

  De mesaanval in jeugdinstelling De Hartelborgt gebeurde rond 16.15 uur. De toedracht van het steekincident wordt nog onderzocht. Na het steekincident werd alarm geslagen en de politie ingeschakeld.

  Agenten probeerden de verdachte te arresteren, maar volgens de politie luisterde hij niet. De jongen zou met het mes op hen zijn afgelopen. "Een agent voelde zich genoodzaakt een schot te lossen", schrijft de politie. De verdachte werd geraakt in zijn been. Nadere details over het incident zijn niet gegeven.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 17 november 2021 @ 00:30
  #76

  Goedemorgen, AGENT LOST WAARSCHUWINGSSCHOT bij ZIEKENHUIS OMDAT PATIENT MET EEN SCHAAR ZIEKENHUISPERSONEEL AANVIEL, de betrokkene bleek geheel doorgedraaid en is later toch door zorgpersoneel weer opgevangen...  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:27

  Patiënt valt ziekenhuispersoneel aan met schaar, politie lost waarschuwingsschot

  Een patiënt van Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk heeft personeel en beveiligers bedreigd met een schaar. De politie greep in eerste instantie in met pepperspray, maar loste later ook een waarschuwingsschot.

  Het incident gebeurde voor de ingang van het ziekenhuis. Volgens de politie vertoonde de man "zorgwekkend gedrag". Het is onduidelijk voor welke behandeling de man in het ziekenhuis was en wat de aanleiding was voor zijn gewelddadige gedrag.

  De man is inmiddels gekalmeerd, meldt Omroep Gelderland. Hij wordt behandeld door zorgpersoneel.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Gelderland.

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 16 november 2021 @ 00:52
  #75
  reactie op (#73) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #66: ER KOMT VERVOLG ONDERZOEK NAAR HET ERNSTIGSTE VUURWAPENINCIDENT VAN DE AFGELOPEN TIJD, in Amsterdam-Noord.....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:48

  Extra onderzoek naar vuurgevecht na wildwestoverval in Amsterdam-Noord

  De klopjacht in Broek in Waterland NOS

  Hoewel er nog geen forensisch bewijs voor is, gaat het Openbaar Ministerie ervan uit dat de overvallers van een waardetransport in Amsterdam afgelopen mei gericht op de politie hebben geschoten. Het OM baseert die overtuiging op verklaringen van meerdere agenten.

  De overval was op 19 mei bij de firma Schöne Edelmetaal. De daders roofden daar goud en diamanten ter waarde van 14,5 miljoen euro en sloegen op de vlucht. De politie zette de achtervolging in, waarbij over en weer werd geschoten.

  De klopjacht eindigde in Broek en Waterland. Daar vluchtte een aantal verdachten een weiland in. Vervolgens ontstond er een vuurgevecht tussen hen en de politie. Een van de verdachten werd daarbij doodgeschoten, zes anderen werden opgepakt. Ze bleken allemaal uit het buitenland te komen, onder meer uit België en Frankrijk.

  Vorige week werden nog een man en een vrouw opgepakt. In totaal zijn negen mensen aangehouden in de zaak. Een deel van de buit is nog zoek.

  Meer onderzoek

  Tijdens een inleidende zitting vanochtend in de rechtbank van Amsterdam meldde het OM nog volop onderzoek te doen. Zo wordt in kaart gebracht waar precies is geschoten.

  Onderzoek heeft wel al uitgewezen dat er geen politieauto's zijn geraakt. Volgens justitie bewijst dat niet dat de daders niet gericht schoten. Een agent heeft verklaard dat "het leek alsof hij (een verdachte) alles probeerde te raken wat hij zag". Het OM wil de verdachten daarom onder meer vervolgen voor poging tot gekwalificeerde doodslag, schrijft NH Nieuws.

  De advocaten van de verdachten stelden dat het OM overdrijft en dat er geen bewijs is dat de verdachten gericht de politie schoten. De agenten zouden volgens de verdediging alleen in de veronderstelling zijn geweest dat ze werden beschoten, terwijl dat in de werkelijkheid helemaal niet zo was. Ze pleiten daarom voor het opheffen van de voorlopige hechtenis.

  In januari is er opnieuw een inleidende zitting. De inhoudelijke behandeling is vooralsnog in het najaar van 2022 gepland.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  1.  

  handtekeningafbeelding
 • zondag 14 november 2021 @ 00:40
  #74

  Goedemorgen, NU IN DELFT WEER WILDE ACHTERVOLGING MET WAARSCHUWINGSSCHOTEN. AUTO CRASHT UITEINDELIJK, één gewonde en één verdachte aangehouden.... Midden in en door het CENTRUM een wonder dat er niet meer mensen iets is overkomen. De achtervolging begon toen agenten van de politie-eenheid Rotterdam de auto wilden controleren, omdat die betrokken was bij een strafzaak.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:35 • AANGEPAST GISTEREN, 23:40

  Politie lost waarschuwingsschoten bij wilde achtervolging in Delft

  PERSBUREAU MAROFER

  Bij een wilde achtervolging door het centrum van Delft heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. De auto, die al werd gezocht, is later gecrasht.

  De achtervolging begon toen agenten van de politie-eenheid Rotterdam de auto wilden controleren, omdat die betrokken was bij een strafzaak. Het voertuig met drie inzittenden ging er meteen vandoor en de politie zette de achtervolging in.

  Die leidde naar Delft, waar de auto crashte. Twee inzittenden sloegen op de vlucht, een van hen bleef gewond bij de auto achter. Nadat hij door ambulancepersoneel was behandeld, is hij gearresteerd en naar een ziekenhuis gebracht.

  Bij het zoeken naar de ontsnapte verdachten werd er een teruggevonden. Ook hij is aangehouden. De derde is voortvluchtig.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding