6540 keer bekeken

VUURWAPENGEBRUIK EN ALLE PERIKELEN DAAROVER

 • woensdag 10 november 2021 @ 08:01
  #73
  reactie op (#66) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #66: NOG 2 verdachten in BELGIE EN FRANKRIJK AANGEHOUDEN NA 'WILD-WEST OVERVAL' IN AMSTERDAM-NOORD en het vervolg in Broek in Waterland.... 

  AANVULLING 15-11-21: 

  1. 'Nog geen bewijs dat overvallers waardetransport gericht op agenten schoten'

   Volgens de politie schoten de verdachten in een achtervolging en in een weiland gericht op agenten. Een forensisch rapport biedt daarvoor echter geen bewijs, schrijft Nu.nl.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:18

  Twee verdachten in België en Frankrijk opgepakt om overval Amsterdam-Noord

  De politie arresteerde zes verdachten in een weiland bij Broek in Waterland ANP

  De politie heeft twee nieuwe verdachten aangehouden voor een overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord in mei. Eén van de verdachten werd aangehouden in België, de ander in Frankrijk. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Ganshoren (nabij Brussel) en een 44-jarige man uit Parijs,

  Vlak na de overval werden al zes mannen aangehouden. Hun rechtszaak gaat op 15 november verder. De politie zei op zoek te zijn naar nog minstens drie verdachten. Of de twee personen die nu zijn opgepakt daar ook bij horen, is nu nog niet bekend, zegt het OM in een persbericht.

  De aanhoudingen werden verricht in samenwerking met de Franse en Belgische politie. Na de overval werd een speciaal team opgezet om de gebeurtenissen te onderzoeken. Bij de aanhoudingen in Frankrijk en België zijn auto's en gegevensdragers in beslag genomen. In Parijs is daarnaast een winkelpand doorzocht.

  Bekijk hier een reconstructie van de overval op 19 mei:

  1:58 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Reconstructie: zo verliep de wildwestoverval in Amsterdam en omgeving

  De overval vond op 19 mei plaats bij Schöne Edelmetaal. Een waardetransport vervoerde voor 67 miljoen euro aan edelmetaal, waaronder goud. Er werd voor 15 miljoen euro buitgemaakt. De overvallers bedreigden medewerkers met vuurwapens en een mes en bonden hen vast.

  Na de overval ontstond een wilde achtervolging. Volgens de politie werd daarbij op dertien momenten op de politie geschoten of daarmee gedreigd. Bij Broek in Waterland kwam de achtervolging ten einde. In een weiland probeerden de overvallers over te stappen op andere auto's en staken ze hun vluchtwagens in brand. Eén van de verdachten werd in het weiland doodgeschoten.

  Enkele daders wisten daadwerkelijk te ontkomen, vermoedt de politie. Zo'n 4 miljoen euro aan edelmetalen is nog zoek, zo bleek tijdens een zitting in augustus. Op die zitting ontkenden de verdachten gericht op de politie geschoten te hebben. Ze beweerden te hebben afgesproken alleen in de lucht te schieten of te dreigen met vuurwapens.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-14 08:54:33
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 oktober 2021 @ 00:52
  #72

  Goedemorgen, POLITIE LOST SCHOT OP DADER BIJ STEEKINCIDENT OP BEDRIJVENTERREIN in Den Haag.  De politie heeft bij de aanhouding op de vermoedelijke dader geschoten. Het gaat om een 24-jarige man uit De Haag. Ook hij is gewond geraakt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 08:32 • AANGEPAST GISTEREN, 13:56

  Politie schiet op vermoedelijke dader van steekincident in Den Haag

  Zorgverleners helpen een slachtoffer na het steekincident PERSBUREAU MAROFER

  Op een bedrijventerrein in Den Haag is vannacht een 55-jarige man gewond geraakt bij een steekincident. De politie heeft bij de aanhouding op de vermoedelijke dader geschoten. Het gaat om een 24-jarige man uit De Haag. Ook hij is gewond geraakt.

  Het is verder onduidelijk wat er precies is gebeurd. Op beelden is te zien dat een fiets van een krantenbezorger op de grond ligt, maar het is nog onduidelijk of de bezorger gewond is geraakt. Ook het bebloede mes van de verdachte werd op straat gevonden.

  De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 16 oktober 2021 @ 01:16
  #71
  reactie op (#70) herman_dad

  Goedemorgen, STEEKINCIDENT IN ALMELO MET 2 DODEN, DADER UIT COMA EN AANSPREEKBAAR. De politie zal hem vermoedelijk volgende week gaan horen. 

  De man is in het verleden meerdere malen opgenomen geweest met psychische problemen, schrijft RTV Oost. Zo liep hij naakt door de stad tijdens een psychose. De burgemeester van Almelo wil dat de betrokken hulpinstanties zelf nagaan hoe hun onderlinge samenwerking is gegaan.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 29-11-22 17.00 uur:

  UPDATE 11-12-21 09.00 uur:

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 01:29

  Almelose kruisboogschutter ontwaakt uit coma en is aanspreekbaar

  NOS

  De Almelose kruisboogschutter die ervan verdacht wordt twee vrouwen te hebben doodgestoken, is na bijna een maand uit zijn coma ontwaakt en weer aanspreekbaar. Dat melden bronnen rond het onderzoek aan RTV Oost.

  De 28-jarige Almeloër stond vrijdag 17 september met ontbloot bovenlijf met een kruisboog op het balkon van zijn flatwoning. Hij zou eerder die dag zijn 70-jarige onderbuurvrouw en haar 52-jarige nicht hebben doodgestoken. Een 33-jarige verpleegkundige uit Rijssen in het appartement van de onderbuurvrouw raakte gewond.

  Niet aanspreekbaar

  De verdachte werd door de Dienst Speciale Interventies met een schot uitgeschakeld en gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Sindsdien was hij niet aanspreekbaar. Waarschijnlijk gaat de politie hem volgende week ondervragen.

  De man is in het verleden meerdere malen opgenomen geweest met psychische problemen, schrijft RTV Oost. Zo liep hij naakt door de stad tijdens een psychose. De burgemeester van Almelo wil dat de betrokken hulpinstanties zelf nagaan hoe hun onderlinge samenwerking is gegaan.

  De familie van de twee slachtoffers wist niet dat de verdachte uit zijn coma is ontwaakt, zegt hun advocaat Sébas Diekstra. "Zij hebben logischerwijs veel behoefte aan informatie over de ontwikkelingen in deze gruwelijke zaak. Als het bericht klopt dan is het voor de nabestaanden wel heel bitter om te moeten constateren dat zij niet tijdig op de hoogte zijn gebracht."

  Honderden mensen liepen vorige maand mee in een stille tocht voor de slachtoffers:

  0:44 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Stille tocht Almelo voor slachtoffers kruisboogincident

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost.

  Gewijzigd op 2022-11-29 16:07:47
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 18 september 2021 @ 00:46
  #70

  Goedemorgen, STEEKINCIDENT IN ALMELO MET 2 DODEN, MAN MET KRUISBOOG op balkon, politie lost schoten, arrestatieteam overmeesterde hem uiteindelijk: De man met de kruisboog is een van de gewonden. Wat de relatie is tussen de slachtoffers en tussen de twee incidenten is nog onduidelijk. Ook over de achtergrond van de incidenten is nog niets bekend.  "Hij heeft zeker een pijl afgeschoten, misschien wel meer. Er lag in ieder geval een pijl op straat." Mogelijk heeft de politie ook richting het balkon geschoten.

  DE POLITIE VRAAGT GETUIGEN(filmpjes)....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  AANVULLING 21-09 09.00 UUR: 

  AANVULLING 19-09 09.00 UUR: De verwarde man is door de politie met een schot uitgeschakeld.

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:13

  Politie start groot onderzoek naar steekincident Almelo, vraagt om beeldmateriaal

  De politie is een groot onderzoek gestart naar het steekincident in Almelo eerder vandaag. Bij het incident kwamen twee personen om het leven, een derde slachtoffer raakte gewond. Omdat beelden een essentiële rol kunnen spelen bij het onderzoek, is de politie op zoek naar beeldmateriaal.

  "Mensen met een bewakingscamera, dashcam of videodeurbel vragen we om beelden van vrijdagochtend uit te kijken", is te lezen in een persbericht. "Is er iets opvallends te zien? Meld dit dan."

  Meerdere arrestatieteams rukten vanochtend uit naar de M.Th. Steynstraat in Almelo na een melding van een steekincident. Op een balkon van een van de flats in de straat stond een man met een kruisboog en een ontbloot bovenlijf. Met de kruisboog is op omstanders geschoten. De politie riep korte tijd op om niet naar de locatie te komen vanwege de dreigende situatie.

  De man op het balkon is te zien in deze video:

  0:21 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Man met kruisboog op balkon van Almelose flat

  Na het incident is een 28-jarige man aangehouden. Hij raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

  De identiteit van de twee slachtoffers is nog onbekend. Hun lichamen werden aangetroffen in een woning op de derde etage.

  De burgemeester van de gemeente maakte vandaag bekend dat de komende dagen wijkondersteuners aanspreekbaar zijn in de stad voor mensen die over de steekpartij willen praten. "Als er zoiets gebeurt in Almelo, dan heeft iedereen het daar wel over. We willen nu in kaart brengen of er onrust in de wijken is", zegt hij tegen persbureau ANP.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-09-21 09:45:35
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 16 september 2021 @ 09:01
  #69
  reactie op (#68) herman_dad

  Goedemorgen, MAN DIE OP AGENT INREED DOOR POLITIE FRIESLAND DOODGESCHOTEN. De agenten wilden de man aanhouden maar deze ging er in een auto vandoor en reed daarbij in op een politieman. Wat de man bezielde en waarom hij er vandoor ging is nog niet bekend. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 03:45

  Friese politie schiet man dood die op agenten inreed

  De politie in Boelenslaan NOORDERNIEUWS

  In Boelenslaan, in Friesland, heeft de politie een automobilist neergeschoten die op agenten was ingereden. De bestuurder is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

  Voorafgaand aan het incident wilden de agenten de man controleren. Hij weigerde te stoppen en sloeg op de vlucht. Daarop is de politie achter hem aan gegaan. De achtervolging stopte op De Fjouwer Roeden in Boelenslaan, waar de agenten hem probeerden te benaderen toen hij op ze inreed.

  Waarom de man op de vlucht sloeg en op de agenten is ingereden, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek op de plaats delict. Ook de Rijksrecherche zal het schietincident onderzoeken.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 31 augustus 2021 @ 09:38
  #68
  reactie op (#67) herman_dad

  Goedemorgen, VERDACHTE OVERVAL OP APOTHEEK HORST (L) DOOR POLITIE NEERGESCHOTEN. De verdachte is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Meer is over zijn situatie niet bekend.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:47

  Verdachte van overval op apotheek Horst neergeschoten door politie

  TRACK88

  De politie heeft vanochtend een man neergeschoten die een apotheek in het Limburgse Horst probeerde te overvallen. De verdachte is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Meer is over zijn situatie niet bekend.

  Om 08.20 uur kreeg de politie een melding dat er een gewapende overval gaande was in de apotheek aan de Americaanseweg. Eenmaal daar aangekomen zag de politie een man met een mes. schrijft 1Limburg. Die liep vervolgens met mes en al op de aangesnelde agenten af. Ondanks waarschuwingen liet hij het mes niet vallen. Daarop schoot de politie hem neer.

  Het personeel van de apotheek is ongedeerd gebleven.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 26 augustus 2021 @ 01:00
  #67

  Goedemorgen, NU WEER IN DORDRECHT VUURWAPENGEBRUIK BIJ EEN ASSISTENTIE. Twee politiemensen gewond, waarvan één 'serieus' en ook iemand anders is gewond afgevoerd. De politie kwam af op een melding en wat de toedracht verder is, is nog niet bekend. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:24 • AANGEPAST GISTEREN, 23:09

  Drie gewonden, onder wie twee agenten, bij schietpartij in Dordrecht

  MEDIATV

  Bij een schietpartij in Dordrecht zijn twee agenten gewond geraakt. Ook een verdachte raakte gewond, meldt de regionale omroep Rijnmond. Drie mensen zijn aangehouden.

  De schietpartij was in de Christiaan de Wetstraat. Volgens Rijnmond gingen agenten daar af op een melding, waarna er geschoten werd. Er zou zeker elf keer zijn geschoten. De drie gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens een woordvoerder van de politie waren ze aanspreekbaar.

  Onbekend is nog wat de aanleiding van de schietpartij was. Burgemeester Kolff spreekt op Twitter van een heftig incident. Een van de twee agenten is volgens hem "serieus gewond".

  profielfoto Wouter Kolff@WouterKolff

  Geschokt door het heftige schietincident eerder vanavond in Dordrecht, waarbij in ieder geval één van onze agenten serieus gewond is geraakt. Ik leef zeer mee met het slachtoffer, diens familie, naasten en collega’s van @Politie_Dordt.

  2 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond.

  Gewijzigd op 2021-08-26 07:42:15
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 25 augustus 2021 @ 09:46
  #66
  reactie op (#62) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #62: NOG MILJOENEN ZOEK NA 'WILD-WEST OVERVAL' IN AMSTERDAM-NOORD en het vervolg in Broek in Waterland.... 

  AANVULLING 26-8: 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 09:33 • AANGEPAST GISTEREN, 09:46

  'Nog steeds miljoenen aan edelmetaal spoorloos na overval Amsterdam'

  Na een achtervolging werden in Broek in Waterland verdachten opgepakt ANP

  Nog steeds is een deel van de buit van een overval op een waardetransportwagen in Amsterdam op 19 mei niet teruggevondenNU.nl heeft het politiedossier ingezien en meldt dat het gaat om ruim 4 miljoen euro.

  Eerder zei de politie ervan uit te gaan de de hele buit was teruggevonden, maar dat blijkt dus niet te kloppen. Het Openbaar Ministerie geeft nog geen opheldering.

  Een groep zwaarbewapende Belgische en Franse daders pleegde een overval op het waardetransport bij het bedrijf Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord. Dat ging met veel vertoon van geweld gepaard. Een dader die op de uitkijk stond schoot met een automatisch wapen in de lucht, terwijl er auto's en fietsers voorbijkwamen.

  Verdachte doodgeschoten

  Na het inladen van edelmetalen ter waarde van ongeveer 12 miljoen euro gingen de daders er in meerdere auto's vandoor. Twee wagens reden over de provinciale weg naar Broek in Waterland en werden achtervolgd door een groot aantal politieauto's.

  In Broek in Waterland werden uiteindelijk vier verdachten in een weiland aangehouden. Een vijfde verdachte overleed ter plekke, vermoedelijk was hij geraakt door een politiekogel. Later werd nog een verdachte aangehouden.

  Een groot deel van de buit werd al snel teruggevonden. Maar mogelijk is dus nog voor miljoenen euro's aan edelmetalen spoorloos.

  De NOS maakte een reconstructie van de overval:

  1:48 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Zo ging de overval in Amsterdam-Noord van begin tot eind

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-26 07:35:06
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 14 augustus 2021 @ 08:18
  #65
  reactie op (#64) herman_dad

  Goedemorgen, MAN SCHIET VANAF DAK WONING IN HUISSEN (GLD) en wordt uieindelijk door een arrestatieteam van het dak gehaald. In de woning waren 2 gewonden, maar de reden van dit alles is onduidelijk. Op tv-nieuws werd verondersteld iemand 'geheel door het lint' en onderhandelaars die probeerden met hem in contact te komen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Update 23.00 u 14-8: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:58 • AANGEPAST GISTEREN, 20:52

  Schietpartij in Huissen, gewapende verdachte aangehouden op dak

  Verdachte met wapen op het dak van een huis in Huissen PERSBUREAU HEITINK

  In een woning in de Gelderse plaats Huissen zijn twee gewonden gevallen bij een schietpartij, meldt de politie. Er is een verdachte man aangehouden. De wapens die agenten aantroffen zijn in beslag genomen.

  Na de schietpartij klom de verdachte op het dak van de woning. Op foto's is te zien dat hij een wapen in zijn hand hield. Hij werd door de politie onder schot gehouden en uiteindelijk door een arrestatieteam van het dak gehaald.

  De politie was massaal aanwezig, en kon de man uiteindelijk arresteren:

  0:48 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Na schietpartij: gewapende man door politie van dak gehaald

  De verdachte is aangehouden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

  profielfoto Politie Gelderland @POL_Gelderland

  Verdachte is aangehouden en aangetroffen wapens zijn in beslag genomen. Onderzoek door recherche gaan verder, nu politie eenheden op straat langzaam afbouwen. Bevestigd nu, dat 2 personen gewond zijn geraakt. Meer info delen we op een later moment. ^ JA https://t.co/NVJFdkmb11

  12 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-14 22:58:46
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 20 juli 2021 @ 13:12
  #64

  Goedemorgen, DRIE AGENTEN GEWOND BIJ SCHIETINCIDENT OP A73 BIJ HORST. Ook de verdachte raakte gewond. Opvallend: Twee agenten werden aangevallen door een verwarde man die ze vervoerden. Een derde agent raakte gewond bij het overmeesteren van de verdachte, die zelf ook gewond raakte. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 07:00

  Schietincident A73 bij Horst: drie agenten en verdachte gewond

  TRACK '88

  Op de A73 bij Horst, Limburg, zijn vannacht drie agenten gewond geraakt, meldt de politie. Twee agenten werden aangevallen door een verwarde man die ze vervoerden. Een derde agent raakte gewond bij het overmeesteren van de verdachte, die zelf ook gewond raakte.

  Het incident begon nadat de politie eerder op de avond iemand had meegenomen die verward gedrag vertoonde. Een woordvoerder van de politie zegt dat de man in een dienstwagen naar een zorginstelling werd gebracht.

  Onderweg naar de instelling ging het mis. "Twee collega's werden zwaar mishandeld door de verdachte", zegt de woordvoerder. "De twee politieagenten hebben vervolgens de dienstwagen op de vluchtstrook geparkeerd om hulp in te schakelen van collega's."

  "Toen is de verdachte uit de politieauto ontsnapt en te voet de snelweg overgestoken. Hierbij heeft de politie een schot gelost."

  Derde agent gewond

  Bij de achtervolging raakte nog een derde agent gewond. Hij werd met zijn twee collega's overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond. De verdachte is opgenomen in het Radboud UMC in Nijmegen. Zijn toestand is stabiel. Hoe het met de agenten gaat, is niet bekend.

  De weg was na het incident urenlang in beide richtingen afgesloten voor politieonderzoek.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding