5282 keer bekeken

VUURWAPENGEBRUIK EN ALLE PERIKELEN DAAROVER

 • dinsdag 20 juli 2021 @ 13:12
  #64

  Goedemorgen, DRIE AGENTEN GEWOND BIJ SCHIETINCIDENT OP A73 BIJ HORST. Ook de verdachte raakte gewond. Opvallend: Twee agenten werden aangevallen door een verwarde man die ze vervoerden. Een derde agent raakte gewond bij het overmeesteren van de verdachte, die zelf ook gewond raakte. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 07:00

  Schietincident A73 bij Horst: drie agenten en verdachte gewond

  TRACK '88

  Op de A73 bij Horst, Limburg, zijn vannacht drie agenten gewond geraakt, meldt de politie. Twee agenten werden aangevallen door een verwarde man die ze vervoerden. Een derde agent raakte gewond bij het overmeesteren van de verdachte, die zelf ook gewond raakte.

  Het incident begon nadat de politie eerder op de avond iemand had meegenomen die verward gedrag vertoonde. Een woordvoerder van de politie zegt dat de man in een dienstwagen naar een zorginstelling werd gebracht.

  Onderweg naar de instelling ging het mis. "Twee collega's werden zwaar mishandeld door de verdachte", zegt de woordvoerder. "De twee politieagenten hebben vervolgens de dienstwagen op de vluchtstrook geparkeerd om hulp in te schakelen van collega's."

  "Toen is de verdachte uit de politieauto ontsnapt en te voet de snelweg overgestoken. Hierbij heeft de politie een schot gelost."

  Derde agent gewond

  Bij de achtervolging raakte nog een derde agent gewond. Hij werd met zijn twee collega's overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond. De verdachte is opgenomen in het Radboud UMC in Nijmegen. Zijn toestand is stabiel. Hoe het met de agenten gaat, is niet bekend.

  De weg was na het incident urenlang in beide richtingen afgesloten voor politieonderzoek.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 29 juni 2021 @ 00:47
  #63

  Goedemorgen, POLITIE IN VLISSINGEN SCHIET MAN NEER BIJ een geescaleerde controle. Hij is in zijn been geraakt en nog onduidelijk is wat er precies is gebeurd. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Na het schieten zette de politie de omgeving met schermen af PROVICOM

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 22:58

  Politie schiet man neer in Vlissingen na 'geëscaleerde controle'

  In Vlissingen heeft de politie een man neergeschoten. Dat gebeurde rond 19.00 uur bij een controle, die volgens een politiewoordvoerder is geëscaleerd. "De collega voelde zich genoodzaakt een schot te lossen."

  Van het schietincident gaat een filmpje rond op Snapchat. Daarop is te zien hoe een man tegen de zijkant van een auto zit en een beweging maakt met zijn arm. Kort daarna schiet een agent van dichtbij op de man, waarna de man languit op de stoep terechtkomt.

  "Deze guy kwam met een mes achter die agent en hij is net geschoten in zijn been", is het bijschrift bij het filmpje op Snapchat. Onduidelijk is of de man inderdaad een mes bij zich droeg en daarmee een agent bedreigde. Op de beelden is te zien dat naast het slachtoffer op de stoep een fiets ligt, maar het is niet duidelijk of de fiets van hem is en of hij even daarvoor nog op de fiets zat.

  De politie laat weten dat de video wordt meegenomen in het onderzoek van de Rijksrecherche. Het is gebruikelijk dat de Rijksrecherche onderzoek doet als een agent heeft geschoten.

  Volgens Omroep Zeeland hebben agenten eerste hulp verleend aan het slachtoffer. De man is daarna met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn verwondingen is niets bekend.

  'Meerdere schoten'

  Omwonenden zeggen tegen Omroep Zeeland dat ze vier, vijf of meer schoten hebben gehoord. "Ik hoorde vijf schoten, vervolgens wat ruzie en toen nog twee schoten", vertelt een buurtbewoner die op dat moment haar dochtertje in bad deed. "Ik ben naar boven gegaan om te kijken wie dat deed", zegt een andere bewoner. "Ik deed mijn raam open en zag de politie, en iemand op straat liggen."

  "Het kan zijn dat er meerdere schoten gelost zijn", aldus de politiewoordvoerder. "Dat wordt nog onderzocht."

  profielfoto Politie Zeeland @Politie_Zeeland

  Er zijn veel vragen over dit incident. Ook wij hebben nog veel vragen en doen onderzoek. Dit onderzoek wordt grondig gedaan en vergt tijd. Indien er een update mogelijk is, zal die hier te lezen zijn.

  5 uur geleden

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 24 mei 2021 @ 00:45
  #62
  reactie op (#61) herman_dad

  Goedemorgen, INWONERS BROEK IN WATERLAND HALEN GELD OP VOOR HELDHAFTIGE AGENTEN DIE BIJ DE AKTIE DAAR BETROKKEN WAREN, de bedoeling was een 100 euro voor een BEDANK bloemetje maar via crowdfunding al veel meer ingekomen?!   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  De uitgebrande auto in het weiland in Broek in Waterland ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:02

  Inwoners Broek in Waterland halen geld op voor agenten die overvallers arresteerden

  Een inwoner van het dorp Broek in Waterland heeft een crowdfundingsactie opgestart voor de politie. De man wil de agenten die afgelopen week in het dorp verdachten van een overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord hebben aangehouden een hart onder de riem steken.

  "De vraag 'wat als' komt bij mij steeds terug. Wat als alles een half uur eerder was gebeurd in een dorp vol fietsende kinderen, wat als het niet geregend had en de Volgermeer vol met natuurliefhebbers had gelopen? Wat als de politie niet heldhaftig had opgetreden?", schrijft initiatiefnemer Nick Schallies op de pagina van de crowdfunding.

  Schallies zette deze middag de actie op. Het streefbedrag was 100 euro, voor een boeketje bloemen of een etentje. Inmiddels is er al 2400 euro opgehaald.

  Woensdag pleegde een groep zwaargewapende daders een overval op het waardetransport bij het bedrijf Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord. Dat ging met veel machtsvertoon gepaard. Een dader die op de uitkijk stond, schoot een aantal malen met een automatisch wapen in de lucht, terwijl er auto's en fietsers voorbijkwamen. Een omwonende filmde dat allemaal.

  Na het inladen gingen de daders er in meerdere auto's vandoor. Twee auto's reden over de provinciale weg naar Broek in Waterland en werden achtervolgd door een groot aantal politieauto's. In Broek in Waterland werden uiteindelijk vier verdachten in een weiland aangehouden. Een vijfde verdachte overleed ter plekke. Vermoedelijk werd hij geraakt door een politiekogel. Later werd nog een zesde verdachte aangehouden. De buit werd later gevonden in een van de vluchtauto's.

  Zo zag dat eruit:

  1:48 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  Zo ging de overval in Amsterdam-Noord van begin tot eind

  De gebeurtenissen hebben veel indruk gemaakt op de dorpsbewoners. "We mogen oprecht trots zijn op deze helden. De waardering wordt uitgedragen door ons allemaal", zegt Schallies.

  Omdat het bedrag 'veel hoger is dan verwacht' is nog onduidelijk wat ermee wordt gedaan. Ook is het onduidelijk wanneer de actie wordt gesloten.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-05-24 07:16:44
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 20 mei 2021 @ 00:55
  #61

  Goedemorgen, ONGEKENDE VUURWAPEN- SCHIETPARTIJ BIJ ZEER GEWELDDADIGE OVERVAL OP GELDAUTO, één van de ZEVEN DADERS OMGEKOMEN. Er werd gebruik gemaakt van zelfs automatische wapens door de daders en vele omwonenden in het dorp Broek in Waterland waar het zich afspeelde en eindigde na de achtervolging vanuit Amsterdam-Noord  zijn behoorlijk geschrokken, enkele woningen geraakt door kogels. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) Zie compilatie van de meerdere artikelen hierover: 

  AANVULLING dd 22 mei:

  AANVULLING dd 21 mei:

  Gewijzigd op 2021-05-22 08:37:15
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 januari 2021 @ 06:58
  #60
  reactie op (#59) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE IN EINDHOVEN SCHIET MAN NEER BIJ ZEER BEDREIGENDE SITUATIE. en inbreker die overigens inbrak in een ledegstaande/opknap woning en met een mes dreige, (SBS  Nieuws)

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OMROEP BRABANT

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:00

  Politie schiet man neer 'om einde te maken aan een zeer dreigende situatie'

  De politie heeft vanochtend in Eindhoven iemand neergeschoten. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

  Het schietincident was rond 10.00 uur. De aanleiding is nog onduidelijk. "Om een einde te maken aan een zeer dreigende situatie schoot de politie op een man", schrijft de politie op Twitter. De leeftijd en woonplaats van de man zijn nog onbekend.

  Een buurtbewoner zegt tegen Omroep Brabant dat de man probeerde in te breken bij haar buren. Toen agenten hem wilden arresteren zou hij met een mes hebben gezwaaid, waarop de politie een schot loste. De politie kan dat verhaal niet bevestigen.

  De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident, dat gebeurt standaard bij schietincidenten waarbij de politie betrokken is en mensen gewond raken.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 19 januari 2021 @ 00:37
  #59
  reactie op (#58) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE SCHIET MAN NEER BIJ POLITIEBUREAU DEN BOSCH. Hij wilde met een mes het bureau binnengaan. Hij is gewond naar ziekenhuis gebracht, 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:56

  Politie schiet man neer bij politiebureau in Den Bosch

  Bij een politiebureau in Den Bosch is een 32-jarige man neergeschoten door de politie. Hij raakte gewond aan een been en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

  Het schietincident vond rond 14.45 uur plaats bij het bureau aan de Vogelstraat. De man uit Venray zou hebben geprobeerd om met een mes het politiebureau binnen te gaan, waarna hij werd neergeschoten door een agent, meldt Omroep Brabant.

  Een woordvoerder van de politie kan dat niet bevestigen. Ze kan alleen zeggen dat er werd geschoten nadat er een dreigende situatie ontstond bij de hoofdingang. Het politiebureau werd na het schietincident afgesloten.

  profielfoto Politie Oost-Brabant @politieob

  Op de Vogelstraat in #shertogenbosch vond rond kwart voor 3 een schietincident bij het politiebureau plaats. De politie heeft geschoten, één persoon raakte daarbij gewond en die is afgevoerd met een ambulance.

  9 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant.

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 09 september 2020 @ 00:51
  #58
  reactie op (#50) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #50: AGENTEN NIET VERVOLGD VOOR DOODSCHIETEN ONTSNAPTE TBS'er. Er is volgens de ambtsinstructie gehandeld.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Het taxibusje waarmee de tbs'ers in maart ontsnapten uit de tbs-kliniek Kijvelanden PERSBUREAU HEITINK

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:21

  Agenten niet vervolgd voor doodschieten ontsnapte tbs'er Kijvelanden

  De agenten die op 1 maart in Ochten, in Gelderland, een ontsnapte tbs'er doodschoten, worden niet strafrechtelijk vervolgd. De Rijksrecherche concludeert na onderzoek dat de agenten 'volgens de ambtsinstructie hebben gehandeld'.

  De tbs'er ontsnapte ruim een half jaar geleden samen met een andere gedetineerde uit de Kijvelanden-kliniek in Poortugaal. Ze bedreigden een behandelaar met een vuurwapen en een mes en gijzelden hem. Bij de ingang stond een taxi klaar waarmee ze weg konden komen.

  Na een politieachtervolging op de A15 werd een van de twee mannen op een industrieterrein doodgeschoten door de politie. De andere ontsnapte tbs'er werd aangehouden.

  Volgens de Rijksrecherche werd er door de gevluchte tbs'er gericht geschoten op de agenten en was de situatie op het industrieterrein zeer hectisch en levensbedreigend. Gezien de snelheid waarmee de gebeurtenissen elkaar opvolgden was er dan ook geen andere mogelijkheid om de tbs'er te stoppen, dan naar het vuurwapen te grijpen, zo stelt de Rijksrecherche.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 16 augustus 2020 @ 07:59
  #57
  reactie op (#56) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE LOST WAARSCHUWINGSSCHOTEN IN CAFÉ TILBURG toen de aanwezigen niet naar de bevelen luisterden? Waarom de politie het café betrad is onduidekijk. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • VANDAAG, 03:40 • AANGEPAST VANDAAG, 07:37

  Politie lost waarschuwingsschoten in café Tilburg

  De politie in Tilburg heeft bij het betreden van een café twee waarschuwingsschoten gelost. Er waren veel mensen aanwezig die weigerden te luisteren naar de bevelen van de politie, zegt een woordvoerder. Daardoor ontstond een dreigende sfeer.

  Na een eerste waarschuwingsschot in het pand aan de Koestraat bleef het onrustig. De aanwezigen weigerden mee te werken, waarna een tweede schot volgde. Toen werd er volgens de woordvoerder wel geluisterd. Vervolgens is iedereen in café Rhythm 33 gefouilleerd.

  Waarom de politie moest optreden, kon de woordvoerder niet zeggen. Voor zover bekend is niemand aangehouden. Iedereen heeft het pand inmiddels verlaten. Het onderzoek ter plaatse is nog gaande.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 juni 2020 @ 06:30
  #56
  reactie op (#55) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE IN EINDHOVEN SCHIET MAN NEER DIE MET GROOT MES ZWAAIDE. Deze ligt in het ziekenhuis.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Agenten op de plek waar de man werd neergeschoten SQ VISION

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 01:58

  Politie Eindhoven schiet man neer die met groot mes zwaaide

  De politie heeft gisteravond in Eindhoven een man neergeschoten omdat hij op straat met een groot mes zwaaide. Een agent schoot hem in zijn benen.

  Agenten spraken de man meerdere keren aan in de Emmastraat, laat de politie weten. Ondanks waarschuwingsschoten legde hij het mes niet weg. Een agent voelde zich zo bedreigd, dat hij de man neerschoot.

  De neergeschoten man is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat is niet bekend. Over zijn identiteit heeft de politie niets bekendgemaakt.

  De Rijksrecherche onderzoekt het incident. Dat gebeurt altijd als een agent iemand heeft neergeschoten.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 29 mei 2020 @ 01:23
  #55
  reactie op (#54) herman_dad

  Goedemorgen, MAN DIE MET HAKBIJL ZWAAIDE, DREIGDE, DOOR POLITIEMAN NEERGESCHOTEN. Deze is bij de aanval gewond geraakt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  REGIO 15

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • VANDAAG, 20:30 • AANGEPAST VANDAAG, 22:25

  Politie schiet 'man met hakbijl' neer in Scheveningen

  In Scheveningen heeft een agent een man neergeschoten. Die is daarbij gewond geraakt, meldt het Openbaar Ministerie. Volgens getuigen heeft de man in de Neptunusstraat met een hakbijl om zich heen gezwaaid. De rijksrecherche stelt een onderzoek in.

  De man is bekend in de buurt, zeggen de getuigen. Hij zou met de hakbijl twee mensen hebben verwond, waarna de politie hem in zijn been heeft geschoten. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

  Een deel van de straat is afgezet met rood-wit lint. In de straat is veel politie aanwezig, waaronder uit Rotterdam. Een eigenaar van een koffietent zegt tegen een verslaggever van Omroep West dat hij twee mensen zag wegrennen. "Toen kwam een fietser voorbij en daar is de man achteraan gegaan."

  Het Openbaar Ministerie roept mensen die beelden hebben gemaakt op om deze met de rijksrecherche te delen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding