5127 keer bekeken

VUURWAPENGEBRUIK EN ALLE PERIKELEN DAAROVER

 • dinsdag 28 april 2020 @ 01:21
  #52
  reactie op (#51) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEMAN SCHIET OP AUTO DIE OP HEM INREED IN ROTTERDAM. Hij raakte daarbij licht gewond. Twee inzittenden, een man en een vrouw aangehouden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  MEDIA TV

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 21:04

  Agent schiet op auto in Rotterdam die op hem inreed

  In Rotterdam-Noord heeft een agent een schot gelost op een auto die op hem inreed. De kogel ging dwars door de voorruit.

  De auto werd bestuurd door een vrouw van 21. Naast haar zat een man van 23 die ervandoor was gegaan nadat hij door de politie was aangesproken op overtreding van het samenscholingsverbod.

  De agent probeerde de auto tegen te houden door ervoor te gaan staan, maar dat weerhield de vrouw er volgens de politie niet van door te rijden. Volgens een woordvoerder raakte de auto de knieën van de agent. "De agent had het gevoel dat hij geen kant op kon en schoot op de auto", aldus de woordvoerder.

  De man en de vrouw zijn aangehouden, ze raakten niet gewond. Met de agent gaat het naar omstandigheden goed.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 23 april 2020 @ 00:16
  #51
  reactie op (#50) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE SCHIET MAN NEER NA STEKEN AGENT. De laatste is hierbij licht gewond geraakt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De omgeving is afgezet voor onderzoek SQ VISION

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 13:21 • AANGEPAST VANDAAG, 15:38

  Politie schiet man neer na steken agent

  In het plaatsje Haghorst, ten zuidoosten van Tilburg, is een agent aangevallen en gestoken met een mes. De dader, een man van 22 uit Polen, is door de politie neergeschoten. Hij is gewond naar het ziekenhuis gebracht en verkeert buiten levensgevaar. De agent raakte lichtgewond.

  Aan het begin van de middag kreeg de politie een melding dat de man met twee messen door Haghorst liep. Toen agenten hem aanspraken, stak hij een van hen. Omdat de man niet reageerde op een waarschuwingsschot, schoot de politie gericht.

  Buurtbewoners zeggen tegen Omroep Brabant dat de man op verschillende plekken in het dorp is gezien en dat hij verward overkwam. "Hij was aan het neuriën en springen en maakte een rare indruk", zegt een vrouw tegen de regionale omroep.

  "Hij liep langs onze auto en deed weer een paar stappen terug", vertelt een bewoner, "en dat vond ik raar." Voor zover bekend heeft de man niet meer mensen aangevallen.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 20 maart 2020 @ 00:23
  #50
  reactie op (#48) herman_dad

  Goedemorgen, IN ZAAK ONTSNAPPING TBS'ers WAARBIJ ÉÉN DOOR DE POLITIE WERD DOODGESCHOTEN, is nog een vrouw voor medeplichtigheid aan de ontsnapping aangehouden.

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 16:24

  Vrouw vast voor hulp bij ontsnapping uit tbs-kliniek

  Politieagenten bij Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Kijvelanden na de ontsnapping begin deze maand ANP

  De politie heeft een vrouw opgepakt voor betrokkenheid bij de ontsnapping van twee tbs-patiënten begin deze maand. Daarbij werden een vuurwapen en een mes gebruikt.

  De vrouw van 43 wordt ervan verdacht dat ze verboden voorwerpen naar binnen heeft gesmokkeld bij de kliniek in Poortugaal waar de mannen verbleven. Daardoor is ze volgens het Openbaar Ministerie medeplichtig aan het geweld dat de twee pleegden.

  De vrouw is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat ze veertien dagen langer vast blijft zitten.

  Vuurgevecht

  De twee patiënten ontsnapten op 1 maart uit kliniek de Kijvelanden in Poortugaal, bij Rotterdam. Ze bedreigden een behandelaar met een vuurwapen en een mes en konden zo het terrein af komen.

  Buiten stapten ze in een taxi, die na een achtervolging door de politie werd tegengehouden bij Kesteren in Gelderland. Er ontstond een vuurgevecht. Een tbs'er kwam daarbij om het leven, de andere kon worden aangehouden.

  De rechtbank heeft het voorarrest van deze 52-jarige Rotterdammer verlengd met 90 dagen. Hij wordt onder meer verdacht van gijzeling.

  Het onderzoek van de Rijksrecherche naar het vuurgevecht en het overlijden van de andere tbs'er loopt nog.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 10 maart 2020 @ 00:15
  #49
  reactie op (#42) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #42 DRIE JAAR CEL GEEIST VOOR POGING TOT DOODSLAG OP AGENT BIJ REL IN LARENS CAFÉ. Nu maar afwachten wat de rechter vindt, of deze in de eis meegaat.     

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 12:48 • AANGEPAST VANDAAG, 15:24

  Drie jaar cel geëist voor poging tot doodslag op agent in Larens café

  Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar cel geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk, tegen een 19-jarige man. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op een agent, vorig jaar december in een café in Laren.

  Het ging die avond mis toen twee dronken mannen na sluiting van een schaatsbaan aan de overkant de kroeg probeerden binnen te komen. Ze werden geweigerd door de beveiliger, maar mochten wel even naar de wc. Daarna probeerden ze alsnog een drankje te krijgen. De barman vroeg hun daarop te vertrekken.

  Dat weigerden de mannen en ze gaven de barman een klap. Het personeel van de kroeg schakelde vervolgens de politie in. Toen die arriveerde, werden agenten door de dronken mannen belaagd. Ze werden bekogeld met glazen en een agent raakte gewond. Daarop schoot een andere agent een van de mannen neer.

  De gewonde agent en de verdachte zijn daarna behandeld in het ziekenhuis. De twee mannen van 19 en 47 jaar uit Marknesse zijn meteen opgepakt. Later hield de politie nog een derde verdachte aan, een 15-jarige jongen.

  Kickbokser

  Volgens de officier van justitie is de 19-jarige man schuldig aan poging tot doodslag omdat op beelden te zien is hoe hij de agent met kracht op zijn hoofd slaat en trapt. Bovendien heeft de verdachte jarenlang op kickboksen gezeten en "door de manier waarop hij trapt lijkt hij deze kennis ook te gebruiken", aldus de aanklager.

  De agent is nog niet hersteld en kampt met blijvende gehoorschade, meldtOmroep Flevoland.

  De verdachte heeft gezegd dat hij zich niets van de gebeurtenis herinnert. Hij zegt zich te schamen en staat open voor hulp. Het OM vindt het gebrek aan herinnering niet geloofwaardig. De man heeft nog een blanco strafblad.

  Tijdelijke maatregelen

  Naar aanleiding van het incident werd de horecagelegenheid bij de ijsbaan tijdelijk gesloten. Ook kwam er tijdelijk extra beveiliging bij de kroeg. De eigenaar van het café zegt dat hij vaker last heeft van agressieve, dronken gasten.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 maart 2020 @ 00:17
  #48
  reactie op (#47) herman_dad

  Goedemorgen, ONTSNAPTE TBS'er WAS DENNY M. degene die een FILMPJE OP YOUTOUBE PLAATSTE OVER MESSEN, WAPENS, DRUG'S FEESTJES etc. in de kliniek. Tbs'er De Rooyse Wissel filmt stiekem in kliniek en zet beelden online Dan had men toch meer op zijn hoede moeten zijn? Onbegrijpelijk weer....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

   ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 15:19

  'Ontsnapte en doodgeschoten tbs'er is Dennie M.'

  De tbs-patiënt die gisteren door de politie werd doodgeschoten, nadat hij uit de Kijvelanden-kliniek ontsnapte, is Dennie M., melden omroep Rijnmond enDe Telegraaf. M. zou ook degene zijn die vorig jaar stiekem video's opnam in de Limburgse tbs-kliniek De Rooyse Wissel. Die filmpjes plaatste hij op YouTube.

  Gisteren ontsnapten twee tbs-patiënten uit kliniek De Kijvelanden in het Zuid-Hollandse Poortugaal. De twee bedreigden een behandelaar van de kliniek met een vuurwapen en een mes en wisten daardoor weg te komen.

  Buiten stapten ze in een taxi, die uiteindelijk - na een achtervolging over de A15 - bij het Gelderse Kesteren werd gestopt door de politie. De mannen vluchtten naar een nabijgelegen bedrijventerrein, waar een vuurgevecht met de politie ontstond, dat aan een van de tbs'ers - vermoedelijk dus de 37-jarige Dennie M. - het leven kostte. De andere tbs'er, een 52-jarige Rotterdammer, is aangehouden en zit voorlopig nog vast.

  Messenkast

  De twee ontsnapte patiënten waren in het bezit van een vuurwapen en een mes. Bronnen zeggen tegen de NOS dat in de Kijvelanden-kliniek enkele weken geleden een mes is kwijtgeraakt, dat ondanks een intensieve zoekactie nooit is teruggevonden. Woordvoerder Cees Siermann van De Kijvelanden kan daar in het belang van het onderzoek niet op reageren, zegt hij. Ook het Openbaar Ministerie in Rotterdam wil niet ingaan op de zaak.

  De meeste afdelingen van de tbs-kliniek hebben een kast met scherpe voorwerpen, zoals messen, scharen en schillers. Op de achterkant van die kasten is de omtrek van de voorwerpen getekend, zodat in een oogopslag te zien is welke ontbreken. Patiënten kunnen een mes lenen als ze bijvoorbeeld gaan koken. In sommige gevallen gebeurt dat onder begeleiding, maar soms wordt ingeschat dat het ook zonder begeleiding kan, zegt Siermann.

  Twee jaar geleden meldde de Inspectie Justitie en Veiligheid dat een intern onderzoek naar het gebruik van de scherpe voorwerpen bij De Kijvelanden een aantal gebreken aantoonde. Zo was er een afdeling die geen kast had, maar een bak waar alle voorwerpen in lagen, zonder dat die bijvoorbeeld genummerd waren. Volgens woordvoerder Siermann zijn op dit vlak inmiddels verbeteringen doorgevoerd naar aanleiding van het inspectierapport.

  Geluidsopnames

  En de taxi? VolgenRijnmond hebben de twee tbs'ers die zelf gebeld, vanuit de kliniek, ondanks dat tbs-patiënten geen mobiele telefoon mogen hebben. De omroep baseert zich op geluidsopnames van de taxicentrale. De twee patiënten zouden zich in het telefoongesprek hebben voorgedaan als een derde persoon, "Niels", die na een bezoek aan een "kameraad" in de instelling met de taxi terug wilde.

  Het Openbaar Ministerie in Rotterdam en de Kijvelanden-kliniek kunnen dit niet bevestigen, omdat de manier waarop de twee patiënten een taxi hebben geregeld onderdeel is van het onderzoek.

  Personeelstekort

  Het is voor De Kijvelanden niet het eerste incident met dodelijke afloop. In februari 2017 werd een medewerker van de kliniek door een patiëntneergestoken met een schaar. De 25-jarige behandelaar overleed later aan zijn verwondingen. Hij was nog maar enkele weken in dienst van de kliniek.

  De Inspectie Justitie en Veiligheiconcludeerde na dat incident dat de dood van de medewerker te wijten was aan personeelstekort en een te hoge werkdruk. Dat de tbs-patiënt een schaar had, was volgens de inspectie "niet verwonderlijk", onder andere omdat hij al ver in zijn behandeling zat en was ingeschat dat hij met bepaalde vrijheden kon omgaan, "zoals het hanteren van scherpe voorwerpen".

  Na het inspectierapport heeft De Kijvelanden maatregelen genomen om het risico op dit soort incidenten te verkleinen. Zo worden nieuwe medewerkers beter ingewerkt en leert het personeel beter om te gaan met moeilijke patiënten.

  'Onbegrijpelijk'

  Of er inmiddels vaker wordt gecontroleerd op wapens kan woordvoerder Cees Siermann niet zeggen, maar volgens hem is er wel meer aandacht voor. "Dat de twee patiënten gisteren een vuurwapen hadden, is ook voor ons iets onbegrijpelijks. Daar moet echt onderzoek naar worden gedaan."

  Dat onderzoek wordt uitgevoerd door de politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de Rijksrecherche. Er is een Team Grootschalige Opsporing op de zaak gezet. "Het is belangrijk dat het incident zorgvuldig wordt onderzocht en dit vergt tijd", zegt het OM.

  Ondertussen wordt er volgens Siermann heel hard aan gewerkt om te voorkomen dat tbs-patiënten wapens of drugs in handen krijgen. "Maar dat risico is helaas niet helemaal uit te sluiten. Dat is een utopie."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-03-03 00:18:01
  handtekeningafbeelding
 • maandag 02 maart 2020 @ 00:18
  #47
  reactie op (#46) herman_dad

  Goedemorgen, TWEE MAAL VUURWAPENGEBRUIK: 1. ONTSNAPTE TBS'ER DOODGESCHOTEN BIJ VUURGEVECHT EN 2. NA NEERSTEKEN AGENT ook deze dader door politie neergeschoten. En dat is nog maar op één zondag....  

  In het geval van de ontsnapte TBS'er is ook de andere dader aangehouden, ze kaapten kennelijk een taxibusje, waarvan de bestuurder ook is aangehouden? Waarom vertelt dit artikel niet, lijkt vreemde zaak maar....?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  PERSBUREAU HEITINK

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 20:44 • AANGEPAST VANDAAG, 21:42

  Politie schiet ontsnapte tbs'er dood

  Een tbs-patiënt is bij het Gelderse Kesteren doodgeschoten door de politie. De man (37) was eerder op de dag samen met een ander ontsnapt uit de Kijvelanden-kliniek in Poortugaal.

  De ontsnapping was rond 16.30 uur. De twee bedreigden een behandelaar met een vuurwapen en een mes en hielden hem gegijzeld. Ze namen hem mee naar de ingang en wisten zo weg te komen, zegt een woordvoerder van de kliniek.

  De twee hielden een taxi staande en stapten in. De politie zette een achtervolging in over de A15. Bij Kesteren stopten agenten de auto. Volgens het OM renden de twee naar een nabijgelegen bedrijventerrein waar vervolgens een vuurgevecht ontstond met de politie. Daarbij kwam een van de twee om het leven.

  De andere man is aangehouden en zit vast. Ook de taxichauffeur is aangehouden.

  profielfoto  frank mollers@fmollers

  Net midden in schietpartij in ochten, minimaal 4 agenten schoten in hoog tempo vanaf A15 richting gebouw. En wij reden er achterlangs. #112 #ochten #a15 #politie #vuurgevecht

  5 uur geleden

  De twee tbs'ers zaten op de afdeling Olivijn. Daar zitten "extreem vlucht- en beheersgevaarlijke" patiënten. Ze zaten apart van elkaar. De een zou de medewerker onder bedreiging hebben gedwongen de kamer van de ander te openen.

  De gegijzelde behandelaar van de Kijvelanden is lichtgewond geraakt in zijn nek. "Door een spoor van het mes", zegt de woordvoerder van de kliniek. "Hij is danig geschrokken. Ook voor de andere mensen in de kliniek is het een grote schok."

  Over hoe het kan dat de wapens in de kliniek waren, kan hij niets zeggen. De gijzeling duurde niet lang, zegt hij. "Het zal zich in een half uur hebben afgespeeld."

  De tbs'ers gingen er in een taxibusje vandoor:

  0:30 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Ontsnapte tbs'ers gingen er vandoor in taxibusje

  Deel dit artikel:

  DE VRIES MEDIA

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 22:22 • AANGEPAST VANDAAG, 23:37

  Man steekt agent neer in Drachten, politie schiet verdachte neer

  In Drachten is een politieagent door een man met een mes aangevallen en neergestoken. Daarop schoot een andere agent de verdachte neer. De aangevallen agent is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht, de verdachte is zwaargewond.

  De politie was afgekomen op een melding van huiselijk geweld in of bij een woning. "Op een onbewaakt ogenblik wist de man de agent te steken. In reactie daarop heeft een andere agent de man neergeschoten", zegt een politiewoordvoerder. "Daarna is alle hulpverlening tot stand gekomen."

  Zoals gebruikelijk onderzoekt de rijksrecherche het schieten door de politie. "Dit zijn heftige incidenten", zegt de woordvoerder. "Niet alleen voor de collega zelf, maar ook voor het hele team."

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-03-02 00:20:30
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 26 februari 2020 @ 00:16
  #46
  reactie op (#45) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE LOST SCHOTEN BIJ AANHOUDING AUTODIEVEN IN UTRECHTSE WIJK OVERVECHT. Eén van de daders direct aangehouden, een tweede enkele uren later. .

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  TWITTERACCOUNT WILLIAM SPORK

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 17:24 • AANGEPAST VANDAAG, 21:01

  Politie betrapt autokrakers in Overvecht en lost schoten

  Bij het winkelcentrum in de wijk Overvecht in Utrecht heeft de politie vanmiddag geschoten.

  Agenten betrapten twee personen op heterdaad bij het plegen van een autokraak op de Seinedreef. De daders probeerden vervolgens te ontkomen in hun eigen auto.

  Toen ze vluchtten, probeerden ze in te rijden op politieagenten. Hierop losten de agenten vervolgens meerdere schoten. De politie zegt zelf dat het waarschuwingsschoten waren.

  Vlak na het voorval is er een verdachte aangehouden. Enkele uren later werd ook de andere verdachte gearresteerd.

  profielfoto William Spork 🇬🇷@WillemSpork

  Zojuist in Utrecht Overvecht: meerdere schoten gelost bij het winkelcentrum. Vannacht was het ook raak even verderop. (Video via huisgenoot.) #Utrecht #Overvecht

  7 uur geleden

  Deel dit artikel:

   

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 januari 2020 @ 00:16
  #45
  reactie op (#44) herman_dad

  Goedemorgen, ENKELE SCHOTEN OVER EN WEER bij een VANDAAG IN HOGER BEROEP VEROORDEELDE AANGEHOUDENE die in 1e instantie door de Rechtbank was vrijgesproken van moord. Het Hof oordeelde anders en ook de verdacht, die ontkent vandaag op de politie te hebben geschoten. Hij is door eigen toedoen (zelfmoordpoging?) zwaar gewond naar ziekenhuis gebracht.

  VERVOLG: Aanvullig dd 22-1: betrokken veroordeelde is overleden in het ziekenhuis.

  Veroordeelde Joey D. uit Rosmalen bezweken aan verwondingen

   GISTEREN, 20:37 IN BINNENLAND

  De man had zich gisteren bij een politie-inval in zijn huis verschanst en weigerde zich over te geven.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  BART MEESTERS

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 17:19 • AANGEPAST VANDAAG, 19:50

  Veroordeelde man gewond afgevoerd na urenlange omsingeling in Rosmalen

  In Rosmalen heeft de politie bij een inval de veroordeelde Joey D. uit zijn huis gehaald. Hij is met een ambulance onder begeleiding van de politie naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie heeft hij zichzelf ernstig verwond.

  D. had zich verschanst in zijn huis en weigerde zich over te geven. Voordat de inval begon, sommeerde de politie hem om naar buiten te komen. "Kom nu naar buiten, anders komen wij écht naar binnen", werd geroepen. Daarna klonken er twee schoten.

  Aan de inval gingen urenlange onderhandelingen vooraf, waarbij de politie D. ertoe probeerde te brengen zich over te geven.

  Ophalen

  De 27-jarige Joey D. werd vanochtend in hoger beroep veroordeeld tot ruim vijftien jaar cel. Toen agenten hem kwamen ophalen om hem naar de gevangenis te brengen, schoot hij volgens de politie op hen. De agenten schoten terug, maar konden hem niet aanhouden.

  D. zei via zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers dat hij niet heeft geschoten. "Eerst word ik al ten onrechte veroordeeld voor moord, en nu wordt er ook nog ten onrechte gezegd dat ik heb geschoten", liet D. via een sms'je aan zijn raadsman weten. Ook plakte hij een briefje op een raam met de tekst: 'relax niet geschoten'. Volgens de politie is er wel degelijk geschoten.

  OMROEP BRABANT

  Kuijpers adviseerde zijn cliënt om zich over te geven. "Trek je kleren uit, behalve je onderbroek en loop met je handen omhoog naar buiten."

  Volgens het hof is bewezen dat de Brabander op 2 december 2014 zijn oom Martie Heesbeen met voorbedachten rade doodde. De mannen zouden een zakelijk conflict hebben gehad. D. was eerder door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant   

  Gewijzigd op 2020-01-23 00:38:11
  handtekeningafbeelding
 • maandag 13 januari 2020 @ 00:13
  #44
  reactie op (#43) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE SCHIET OP CARJACKER MET VUURWAPEN die bij arrestatie tot 2x inreed op de politieauto...  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 10:35

  Politie schiet bij arrestatie van carjacker die vuurwapen op bezorger richtte.

  INTER VISUAL STUDIO

  De politie heeft in Zaandam een 30-jarige man aangehouden, die kort daarvoor met een doorgeladen wapen een drankbezorger van zijn auto had beroofd. In zijn vlucht reed de carjacker twee keer in op een politieauto.

  De bezorger (31) uit Amsterdam werd vanochtend vroeg in de wijk Poelenburg aangesproken door de dader en kreeg direct het vuurwapen op zijn hoofd gericht. Het wapen werd doorgeladen. De verdachte stal vervolgens de auto van de bezorger.

  Schoten

  In de omgeving van het incident vond de politie de gestolen auto met daarin de verdachte. Hij probeerde te vluchten en reed daarbij tot twee keer toe in op een politieauto. Een agent moest snel opzij stappen om een aanrijding te voorkomen. De politie schoot vervolgens een keer op de auto.

  De dader uit Zaanstad is aangehouden. Het vuurwapen vonden agenten in de auto. Niemand raakte gewond bij het incident. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 23 december 2019 @ 00:14
  #43
  reactie op (#41) herman_dad

  Goedemorgen, IN DE ZAAK ALKMAAR, poging diefstal uit politieauto...angry 2 AANHOUDINGEN.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 17:48

  Twee aanhoudingen voor diefstal uit politieauto in Alkmaar.

  NH NIEUWS

  De politie heeft twee mannen van 18 en 21 jaar aangehouden voor een diefstal uit een politieauto in Alkmaar. Begin deze maand werden de twee opheterdaad betrapt toen zij spullen probeerden te stelen uit de politieauto.

  Een wijkagent zag dat de twee bezig waren zijn politiewagen open te breken. Toen hij ze aan probeerde te houden ontstond er een gevecht waarbij de agent klappen kreeg. Ook probeerden de twee zijn vuurwapen af te pakken.

  Toen de twee wegrenden heeft de agent een schot gelost, meldNH Nieuws. Of de agent gericht heeft geschoten of een waarschuwingsschot gelost heeft, wordt nog onderzocht.

  De verdachten zitten vast en worden verhoord.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding