5131 keer bekeken

VUURWAPENGEBRUIK EN ALLE PERIKELEN DAAROVER

 • maandag 09 december 2019 @ 00:17
  #42
  reactie op (#41) herman_dad

  Goedemorgen, BELAAGDE POLITIE SCHIET MAN NEER BIJ VECHTPARTIJ IN LAREN (NH). Er lijkt bijna geen dag meer voorbij te gaan dat de politie ergens in het land van het vuurwapen gebruik moet maken? Volgens omstanders en getuigen had de politie in eerste instantie correct opgetreden.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 21:32

  Belaagde politie schiet man neer bij vechtpartij bij café in Laren.

  INTER VISUAL STUDIO / JAN PETER OTTO

  In Laren in Noord-Holland heeft de politie geschoten, toen politiemensen bij een café werden belaagd door een groep mannen. Er zijn twee mensen gearresteerd, van wie er één is neergeschoten door de politie. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, net als een gewonde agent.

  De agenten waren naar het café in het centrum van Laren gegaan omdat er een vechtpartij was uitgebroken op het terras. "Zo'n tien personen gingen met elkaar op de vuist, het ging er grof aan toe", zegt een woordvoerder van de politie.

  Schietincident

  Toen de politiemensen aankwamen, richtten de vechtersbazen zich op de agenten. Er werd onder meer met glas gegooid. Zeker een agent raakte daarbij gewond.

  Volgens een ooggetuige liepen de vechtersbazen en de politie door het café, waar mensen zaten te drinken en te eten, via een andere uitgang naar buiten. Daar schoot een agent op een man.

  De politie zette de omgeving af voor onderzoek:

  0:29 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Politie schiet verdachte neer bij vechtpartij bij café in Laren

  Mensen die in het café zaten toen de schietpartij uitbrak, prijzen het ingrijpen van de politie. De agenten waren volgens hen snel aanwezig en deden goed hun werk.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 05 december 2019 @ 00:19
  #41
  reactie op (#40) herman_dad

  Goedemorgen, VANDAAG 2 BERICHTEN DAT POLITIEMENSEN MOESTEN SCHIETEN, bij het openbreken van een politieauto in ALKMAAR waar een kogel ook in een woonhuis insloeg en in RIDDERKERK probeert een automobilist op politiemensen in te rijden, waarna deze schoten losten. De automobilist is wel gearresteerd.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 15:51

  Tieners breken in politieauto in, agent lost schot.

  NH NIEUWS

  Twee jongens zijn op heterdaad betrapt op diefstal uit een politieauto in Alkmaar. Na een worsteling met een agent zijn de tieners op de vlucht geslagen. De politie heeft een schot gelost, maar het duo is nog voortvluchtig.

  Een wijkagent zag dat de jongens van ongeveer 15 jaar bezig waren zijn politiewagen open te breken. Hij rende naar ze toe en probeerde ze aan te houden. Daarop ontstond een gevecht waarbij de agent klappen kreeg en de tieners zijn pistool probeerden af te pakken. De agent heeft vervolgens geschoten. waarna de jongens wegrenden.

  Of de agent gericht heeft geschoten, of een waarschuwingsschot gelost heeft, is nog niet duidelijk. "Dat zal uit een gesprek met de betreffende collega moeten blijken", aldus een politiewoordvoerder tegen NH Nieuws.

  Bij de zoekactie naar de jongens zijn Burgernet en een helikopter ingezet. Het tweetal is nog niet aangehouden.

  profielfoto Politie NHN @POL_NHN

  Politie zoekt twee verdachten na incident #Duivelandstraat in #Alkmaar. Agent betrapt tweetal bij diefstal uit zijn dienstvoertuig. Komt in worsteling met verdachten. Later meer informatie. https://t.co/BxMDOEVZS1

  10 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 22:54

  Man probeert in te rijden op agenten in Ridderkerk, politie lost schoten

  Een automobilist heeft in Ridderkerk geprobeerd in te rijden op politieagenten. De agenten hebben vier of vijf keer geschoten op de wagen om deze te stoppen en raakten daarbij een autoband. De 45-jarige bestuurder uit De Lier is aangehouden.

  De wagen was opgevallen bij een kentekencontrole op de A15, omdat deze geregistreerd stond als verduisterd. Verduistering lijkt op diefstal en is het onrechtmatig behouden van een voorwerp dat gehuurd of geleend is.

  De automobilist kreeg een stopteken, maar negeerde dat en ging ervandoor. Met de politie in de achtervolging reed hij richting Ridderkerk. Daar wilde hij bij een rotonde inrijden op de agenten.

  Rotonde

  Een ooggetuige zei tegen RTV Rijnmond: "Ik moest een shirtje naar mijn voetballende zoon brengen bij voetbalclub Slikkerveer. En toen zag ik ze in de verte al aankomen. Dat wagentje maakte niet één, maar twee rondjes over de rotonde. En plots werd er geschoten. Ik denk wel vier of vijf keer. Daarna reed de wagen verder, raakte een stoeprand en daarna een paal. Een paar seconden later hadden de agenten hem al te pakken."

  Niemand raakte gewond. De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Rijnmond

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 14 november 2019 @ 00:29
  #40
  reactie op (#39) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE SCHIET DREIGENDE VROUW MET MES EN HAMER NEER in Alkmaar. Van deze gebeurtenis waren ook veel kinderen van een nabije school getuige.

  Aanvulling dd 14-11-2019:

  Vrouw (48) die in Alkmaar door politie werd neergeschoten overleden

   09:53 IN REGIONAAL NIEUWS, BINNENLAND

  Ze liep gisteren met een mes en hamer over straat en volgde aanwijzingen van agenten niet op, zegt de politie.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 10:34 • AANGEPAST VANDAAG, 14:00

  Politie schiet vrouw met mes en hamer neer in Alkmaar, leerlingen getuige.

  HYLKE KINGMA

  In Alkmaar heeft de politie vanmorgen een 48-jarige vrouw neergeschoten. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder volgde de vrouw aanwijzingen van agenten niet op. Ze liep met een hamer en een mes over straat.

  De politie kreeg even na 08.00 uur vanmorgen een melding over iemand die iets aan het vernielen was op de Priemstraat. Toen de politie daar aankwam, bleek dat de vrouw auto's en ruiten kapot maakte. Volgens de politiewoordvoerder volgde ze aanwijzingen van de agenten niet op. Toen ze met het mes en de hamer op de politie afkwam, besloot een agent op haar te schieten.

  De rijksrecherche doet onderzoek naar het handelen van de agent. De politie onderzoekt de zaak.

  Buurtbewoners zeggen tegen NH Nieuws al lange tijd te waarschuwen voor de vrouw. "Ze stak me laatst bijna neer met twee grote keukenmessen. We hebben echt honderden meldingen gemaakt bij de woningbouw, politie, GGZ en crisisdienst. Dit had voorkomen kunnen worden", zegt een van hen. Een paar jaar geleden begon de overlast en de situatie werd steeds erger, meldt de regionale omroep na gesprekken met meerdere buren.

  Overstuur

  Leerlingen van een basisschool in Alkmaar hebben gezien dat er iemand werd neergeschoten, vertelt een medewerker van de school. De kinderen waren erna volgens haar erg overstuur. "We hebben ze direct allemaal naar binnen gehaald", zei ze tegen NH Nieuws.

  Op Twitter gaat een bericht rond over het incident waarin staat dat de politie een terroristische aanslag heeft voorkomen met het neerschieten van de vrouw. Dat is nepnieuws, laat de politie weten.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2019-11-14 12:05:23
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 28 september 2019 @ 00:17
  #39
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #24: POLITIEMAN DIE 18-JARIGE JONGEN DOODSCHOOT, NIET VERVOLGD. Het OM heeft dit na onderzoek beslist.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIO • VANDAAG, 16:03

  Politieagent niet vervolgd voor doodschieten jongen (18) in Delft

  Een politieagent die vorig jaar een 18-jarige jongen doodschoot, wordt niet vervolgd. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.

  De jongen probeerde op 8 oktober 2018 samen met een andere verdachte vanaf een scooter op de Delftse coffeeshop The Gamer te schieten, schrijftOmroep West. Toen ze ervandoor gingen op een scooter, loste de politie schoten op hen. De 18-jarige bijrijder werd geraakt en overleed kort daarna in het ziekenhuis. De bestuurder, een 21-jarige man uit Zoetermeer, werd later aangehouden.

  Vijf schoten

  De rijksrecherche heeft de zaak in opdracht van het Openbaar Ministerie onderzocht. De conclusie luidt dat het schieten gerechtvaardigd was, omdat de agent dacht dat de jongen op hem wilde schieten. Ook bleek uit onderzoek dat het slachtoffer door een op de straatstenen afgeketste politiekogel is geraakt. De agent die schoot, heeft verklaard dat hij vijf keer heeft geschoten.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • maandag 09 september 2019 @ 00:17
  #38
  reactie op (#37) herman_dad

  Goedemorgen, AUTOMOBILIST PROBEERT AGENT AAN TE RIJDEN, deze lost WAARSCHUWINGSSCHOT, wel gericht op de auto? Of is dit bericht niet helemaal juist gesteld door de redactie? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Automobilist probeert agent aan te rijden, politieman schiet op voertuig.

  Op deze plek werd de agent bijna aangereden TOBY DE KORT

   VANDAAG, 12:55

  REGIO

  De bestuurder van een auto heeft gisteravond in Tilburg geprobeerd een agent aan te rijden. De politieman raakte niet gewond; hij kon op tijd opzij springen. Met waarschuwingsschoten probeerde hij de automobilist te laten stoppen.

  Rond 20.30 uur gisteravond kwam er bij de politie een melding binnen van een mogelijk steekincident aan de Gasthuisring. Toen agenten daar aankwamen, zagen ze een verdachte situatie bij een auto.

  In de auto zaten twee mannen. Een van hen rende weg toen de politie op hem af kwam. De bestuurder van het voertuig bleef zitten en reed op de agent af. De politieman schoot op de auto in de hoop dat de bestuurder zou stoppen, maar dat gebeurde niet. De agent kon op tijd wegkomen, wel werd er een politieauto geraakt.

  Verdachten nog niet gevonden

  De bestuurder van de auto is ervandoor gegaan. De politie is nog naar hem en naar de andere man op zoek. De auto waarin de twee mannen zaten is wel teruggevonden, meldt Omroep Brabant.

  Een politiewoordvoerder laat weten dat het onduidelijk is of er gisteravond iemand is neergestoken aan de Gasthuisring. Wel is bekend dat er een ruzie was tussen een paar mensen. Er is geen aangifte gedaan.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van  Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 06 september 2019 @ 00:37
  #37
  reactie op (#36) herman_dad

  Goedemorgen, AGENT IN LIMBURG LOST SCHOTEN NA CONTROLE AUTO EN MISHANDELING VAN de motoragent. Het zoveelste geval van geweld tegen politiemensen, zie overige berichten. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Agent lost schoten na mishandeling in Limburg.

   VANDAAG, 10:36

  REGIO

  Een motoragent is gisteravond in Klimmen in Zuid-Limburg mishandeld toen hij twee mensen in een auto wilde controleren. De agent raakte lichtgewond.

  De politieman wilde de auto laten stoppen omdat de bestuurder opvallend reed, maar de mannen reden weg. De motoragent ging achter de twee aan en na een tijdje stopten de verdachten.

  Agressief

  Ze waren volgens de politie direct erg agressief. In eerste instantie vluchtte de bestuurder, maar toen de agent de bijrijder aanhield, kwam hij terug. Er ontstond een ruzie, waarbij de agent gewond raakte. Hij loste toen ook twee waarschuwingsschoten.

  De bijrijder, een 53-jarige man uit Klimmen, is aangehouden. De bestuurder is er te voet vandoor gegaan. De politie weet wie de man is, maar hij is nog niet aangehouden, meldt 1Limburg.

  Met de agent ging het gisteren naar omstandigheden goed. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar het incident.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van L1

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 21 augustus 2019 @ 00:40
  #36
  reactie op (#35) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE IN ASSEN SCHIET MAN NEER NA MELDING OVER VUURWAPEN door drie mannen kennelijk gehanteerd? Twee anderen konden worden gearresteerd. Niet duidelijk is of er daadwerkelijk een vuurwapen of anderszins bij betrokken was. Zie ook de waarschuwing hier tegen 'nepwapens!'  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie schiet man neer in Assen na melding over vuurwapen

  RTV DRENTHE

   VANDAAG, 21:25

  REGIO

  In het centrum van Assen is vanmiddag een man neergeschoten door de politie. Hij werd geraakt in zijn lies en in zijn arm, maar is volgens de politie niet in levensgevaar.

  "Ik hoorde schreeuwen en grote paniek met de politie erbij", vertelt een vrouw die net aan kwam lopen. "Het ging allemaal zo snel. Ik hoorde 'stop, stop' en toen schoot de politie."

  Agenten waren naar de Rolderstraat gekomen vanwege een melding dat er drie mannen met een vuurwapen zouden lopen. Twee van de drie konden worden aangehouden, maar de derde ging ervandoor.

  "Hij begaf zich richting een woning. Daarbij is een situatie ontstaan waarbij agenten een waarschuwingsschot moesten lossen. En ook gericht op de verdachte hebben geschoten", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTV Drenthe. Daarop is de man alsnog opgepakt. Of de mannen, zoals de melder had verteld, een vuurwapen hadden is niet duidelijk.

  Omdat de man door een agent is neergeschoten, doet de rijksrecherche onderzoek naar het incident. Dat gebeurt standaard.

  Eerdere incidenten

  RTV Drenthe schrijft dat er de afgelopen tijd geregeld incidenten waren in de Rolderstraat. Eind juni werd een man in een woning doodgeschoten, een kleine maand later was er een steekincident met twee gewonden. Ook werden er dit jaar meerdere invallen gedaan.

  "De Rolderstraat heeft onze aandacht", zegt een woordvoerder van de politie. "We kunnen op dit moment niet zeggen of er een verband is tussen de incidenten. We zijn in overleg met de gemeente Assen of er maatregelen nodig zijn."

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Drenthe

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 20 augustus 2019 @ 00:23
  #35
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #30: IN EERSTE HALFJAAR MINDER SCHIETINCIDENTEN POLITIE. Wel met 3 doden en 4 gewonden tot gevolg. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  In eerste halfjaar minder schietincidenten bij politie.

  ANP

   VANDAAG, 13:52

  BINNENLAND

  De Rijksrecherche heeft in de eerste helft van dit jaar onderzoek gedaan naar zeven schietincidenten bij de politie. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en raakten vier mensen gewond.

  Dat aantal is opvallend lager dan in voorgaande jaren. Over heel 2018 onderzocht de Rijksrecherche 27 schietincidenten, waarbij drie doden en 26 gewonden vielen. Het jaar ervoor ging het om 23 schietincidenten met drie dodelijke slachtoffers en 20 gewonden.

  In de jaren daarvoor lag het aantal incidenten steeds rond de dertig, met drie tot vier doden en rond de dertig gewonden.

  Alle gevallen waarbij politieagenten tijdens het uitoefenen van hun functie hun vuurwapen gebruiken met letsel of de dood als gevolg, worden onderzocht door de Rijksrecherche. Op basis van dat onderzoek beoordeelt het Openbaar Ministerie of dat vuurwapengebruik rechtmatig was.

  Gewapende man

  Onder de onderzochte schietincidenten met dodelijke afloop is een zaak in Nieuwehorne in Friesland. In januari probeerde een 50-jarige man te vluchten voor de politie en reed daarbij over een agent heen. Vanwege de dreigende situatie schoot de politie hem neer. De man overleed ter plekke.

  In februari reageerden agenten in Amsterdam op een melding over een gewapende man bij De Nederlandsche Bank:

  Video afspelen

  00:42

  Politie schiet verdachte dood in Amsterdam

  Toen de 31-jarige man dreigend op de agenten afliep, schoten ze hem dood. Het OM maakte later bekend dat hij een goed gelijkend nepwapen had en waarschijnlijk gedood wilde worden door een politiekogel.

  In Etten-Leur schoot de politie een 57-jarige man neer die dreigend rondliep met een hakmes. Hij overleed korte tijd later.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 13 maart 2019 @ 01:04
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, MAN VALT POLITIE EN OMSTANDERS AAN MET HAKBIJL. Politie gedwongen om te schieten waarbij de man helaas het leven verloor. Het zoveelste geval van vuurwapengebruik, dat we eerder al meldden, dit lijkt toe te nemen. Door een veranderende maatschappij? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Man met hakmes neergeschoten, bezwijkt aan verwondingen

  VANDAAG, 08:51

  AANGEPAST OM 13:00

  REGIO

  SQ VISION/TOM VAN DER PUT

  De man die vanochtend in Etten-Leur door agenten werd neergeschoten, is overleden. Het gaat om een 57-jarige inwoner van die plaats die dreigend rondliep met een hakmes, meldt Omroep Brabant.

  De politie had over de man een melding gekregen. Hij zou mensen op een agressieve wijze hebben benaderd. Toen zij aankwamen, werden ze door de man bedreigd. Hij weigerde het mes weg te doen en de agenten losten een waarschuwingsschot.

  Toen hij ook daar niet op reageerde, werd hij neergeschoten en in zijn romp geraakt. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in. Dat gebeurt standaard als een agent heeft geschoten en er sprake is van letsel of overlijden.

  Een ooggetuige vertelt wat hij zag:

  Video afspelen

  01:24

  Ooggetuige: 'paf, paf, paf, paf. Vijf kogels'

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 19 februari 2019 @ 00:24
  #33
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, ook NU WEER DRIE WAARCHUWINGSCHOTEN bij aanhouding van een Poolse man in Waalwijk NB die was ingereden op een politieman bij een controle, de politie is tevens op zoek naar getuigen van het voorval. 

  Zie en lees verder art. van POLITIE.NL Twitter (bron)

  Ga naar content

  Politie lost na achtervolging schoten bij arrestatie

  Laatste update:

  18-02-2019 | 17:07

  Woordvoering: Zeeland-West-Brabant

  Waalwijk - De politie heeft vanmiddag op het Hoogeinde, bij de aanhouding van een Poolse man (31) drie schoten gelost. Er raakte daarbij niemand gewond. De Poolse automobilist had in Kaatsheuvel een stopteken genegeerd en was ingereden op de agent die opzij moest springen om een aanrijding te voorkomen.

  Locatiefoto Waalwijk Hoogeinde

  De vluchter reed hierna met hoge snelheid door een natuurgebied naar Waalwijk. Hij werd achtervolgd door twee politieauto’s en een politiemotor. Tijdens deze achtervolging gedroeg de bestuurder zich zo gevaarlijk dat verschillende voetgangers opzij moesten springen. De rit eindigde op een kruising in Waalwijk. Daar verloor de vluchter de macht over het stuur en botste tegen een paaltje. Hierna vluchtte hij een tuin in van een woning. Agenten hebben bij zijn arrestatie drie schoten gelost. Hij werd vanwege buikklachten voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.  De 31-jarige bijrijdster werd direct aangehouden. Het is nog onduidelijk waarom de man het stopteken negeerde. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedacht van het incident. 

  Oproep

  De politie is op zoek naar de wandelaars die bijna werden aangereden en andere getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

  Deel het artikel op social media

  Deel artikel via: 

   

  handtekeningafbeelding