1259 keer bekeken

VERTROUWEN IN POLITIE: VEILIGHEID ook in algemeen maatschappij

 • woensdag 19 mei 2021 @ 00:48
  #7

  Goedemorgen, VEILIGHEID SAMENLEVING IN GEVAAR: te grote druk op JUSTITIE EN POLITIE als uitvoerders, door allerlei oorzaken welliswaar, maar ook een groot maatschappelijk belang uiteindelijk. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:05

  'Grote druk op politie en justitie, veiligheid samenleving in gevaar'

  De werkdruk bij uitvoeringsdiensten die zich bezighouden met justitie en veiligheid is zo hoog, dat de veiligheid van de samenleving in gevaar dreigt te komen. Daarvoor waarschuwt de Inspectie Justitie en Veiligheid in het jaarbericht over 2020.

  Volgens het rapport valt de hoge werkdruk nog altijd te wijten aan personeelstekorten. In 2018 bleek ook al dat politie, jeugdzorg en forensische zorg kampten met onderbezetting. In die laatste categorie worden mensen die in aanraking komen met politie en justitie psychisch behandeld. Maar het tbs-systeem is "bijna verstopt", valt te lezen in het verslag over vorig jaar.

  Gebrek aan deskundig personeel

  Het jaarbericht verwijst naar tbs-kliniek de Kijvelanden in het Zuid-Hollandse Poortugaal waar twee jaar geleden twee patiënten een medewerker gijzelden en daarna ontsnapten. De inspectie constateerde afgelopen jaar opnieuw dat onder meer bij dat incident samenwerking en aandacht voor risico- en kwaliteitsmanagement tekortschoten.

  "Het gaat daarbij ook op zicht in het resocialisatieproces, daar heb je gewoon bekwame en deskundige mensen voor nodig om dat goed te kunnen doen en die zijn ook niet altijd beschikbaar", zei inspecteur-generaal Henk Korvinus in het NOS Radio 1 Journaal.

  Verwarde personen

  De druk op de uitvoeringsdiensten is een hardnekkig probleem, zegt Korvinus. Hij roept beleidsmakers dan ook op dit te veranderen. "Wij vragen terughoudendheid om te grote ambities op te stapelen. De diensten moeten eerst hun gewone werkzaamheden op orde hebben."

  Sommige taken kosten de diensten nu zo veel tijd, zegt Korvinus, dat andere belangrijke taken dreigen erbij in te schieten. Zo zouden wijkagenten druk zijn met noodhulp verlenen en het opvangen van verwarde personen, waardoor ze nauwelijks toekomen aan wijkcontacten. "Terwijl die nodig zijn om te weten wat er speelt en om te kunnen ingrijpen voordat zaken uit de hand lopen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 01 juli 2018 @ 00:23
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, ook dit WEER VERTROUWEN IN HULPVERLENING, KINDEREN UIT BRANDEND HETE AUTO NET OP TIJD GERED. Onbegrijpelijk weer van deze 'ouders', het is al vele jaren álgemeen bekend; (?!!!!) laat geen kinderen achter in de auto bij een hoog zomer, brandende zon... inderdaad totaal onbegrijpelijk en gelukkig konden politiemensen nog net op tijd ingrijpen door ruit in te slaan. 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  30 juni 2018 13:59

  Drie jonge kinderen in snikhete auto, politie tikt ruit in.

  Drie jonge kinderen in snikhete auto, politie tikt ruit in

  De ruiten van de auto werden ingeslagen om de kinderen te bevrijden. 

  © Politie Utrecht

  De politie heeft in het Utrechtse dorp Haarzuilens drie jonge kinderen van één, drie en vijf jaar uit een snikhete auto gehaald. De ouders hadden hun kinderen volgens de politie in het voertuig gelaten om 'even' naar de rommelmarkt te gaan.

  Bezorgde omstanders schakelden hulp in. Agenten hebben direct een raam van de auto ingetikt. De drie kleintjes hadden volgens de politie zo'n twintig minuten in de hete auto gezeten en waren al flink bezweet en verhit geraakt. De ambulance werd ingeschakeld, maar dat bleek niet nodig.

  Met hulp van voorbijgangers werden de kinderen op een kleedje in de schaduw gezet en kregen ze wat te drinken. Toen de vader en moeder kwamen aanlopen, hebben de agenten een stevig gesprek met ze gevoerd. De politie heeft melding gemaakt bij Veilig Thuis voor verdere actie richting de ouders.

  Zo werkt zonkracht

  Zie oorspronkelijke video in het artikel

  Waarom verbrand je de ene dag wel en de andere niet? Weerman Dennis Wilt van Buienradar legt het uit.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Drinkwaterbedrijf: stop met sproeien in de tuin met deze droogte

  RTL Nieuws / ANP

  Gewijzigd op 2021-05-19 00:43:53
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 30 juni 2018 @ 00:28
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, ZO OP DEZE MANIER OOK WEER WAT VERTROUWEN TERUG IN DE POLITIE? Het dorp Zoutelande was nagenoeg uitgestorven door een concert en de politie heeft daar extra toezicht gehouden ivm mogelijke inbrekers die op een idee konden komen?  

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  29 juni 2018 11:05

  Zoutelande: politie, blij dat je hier bent.

  Zoutelande: politie, blij dat je hier bent

  De politie heeft gisteravond extra toezicht gehouden in het kustdorp Zoutelande. Het plaatsje was praktisch verlaten, omdat de inwoners massaal waren afgereisd naar Concert at SEA. Ze waren uitgenodigd door de Zeeuwse popgroep BLØF.

  De dorpelingen mochten het concert gratis bijwonen, een spontane actie waarmee de popgroep het succes van de nummer 1-hit Zoutelande met de inwoners vierde.

  Extra controle

  Diverse agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente waren de hele avond in het dorp aanwezig. Zij letten extra op verdachte situaties, zoals bijzondere voertuigen en personen. Woningen werden gecontroleerd op inbraakgevoelige punten.

  Volgens wijkagent Pauline Heuvelmans ontving de politie diverse positieve reacties van de bewoners, die ook zelf maatregelen hadden genomen om inbraken of andere verstoringen te voorkomen.

  ANP

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 29 mei 2018 @ 00:44
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, EEN LIJST WAT WE IN HET LEVEN VERTROUWEN, DE KERK HET MINST EN DE POLITIE HET MEEST? Een opmerkelijk maatschappelijk onderzoek, toch goed om even te lezen en voor alle nieuwsclubs in feite, wordt het ook geplaatst.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  We vertrouwen de politie het meest en de kerk het minst

  GISTEREN, 03:50

  AANGEPAST GISTEREN, 06:12

  BINNENLAND

  In de politie heeft bijna 75 procent vertrouwen, in de kerk maar 31 procent ANP

  Nederlanders hebben vorig jaar meer vertrouwen gekregen in elkaar en in de instituties, meldt het CBS. Het vertrouwen in andere mensen steeg naar 62 procent, twee punten meer dan een jaar eerder. De jaren daarvoor was ook al een geleidelijke groei te zien.

  Ook in de instituties hadden Nederlanders in 2017 meer vertrouwen dan in 2016. Het hoogst scoren de politie, rechters en het leger. In hen hebben we zelfs meer vertrouwen dan in onze medemens.

  Andere instituties, zoals de EU, de Tweede Kamer en de banken, scoren een stuk lager, ongeveer 40 procent. Maar ook dat is meer dan een jaar eerder. Het minste vertrouwen genieten de pers en de kerk, allebei krap 30 procent.

  Vertrouwen in elkaar en in de instituties (bron: CBS)

  VERTROUWEN IN 2017 PUNTEN VERSCHIL T.O.V. 2016
  Politie 74,5% +4,2
  Rechters 72,9% +1,4
  Leger 64,8% -0,1
  Medemens 62,2% +2,3
  Ambtenaren 45,5% +2,9
  EU 43,1% +7,1
  Tweede Kamer 40,8% +4,0
  Banken 39,9% +3,6
  Grote bedrijven 39,4% +2,0
  Pers 31,9% +0,7
  Kerken 31,2% +0,8

  Jongeren en hoger opgeleiden hebben volgens het CBS doorgaans meer vertrouwen in instituties en andere mensen dan ouderen en lager opgeleiden.

  Regionaal zijn er ook grote verschillen. In Oost-Groningen is het vertrouwen in de medemens het laagst (minder dan 50 procent), in veel andere noordelijke regio's, het Gooi en de regio Alkmaar het hoogst (meer dan 65 procent).

  BEKIJK OOK

  Nederlanders vertrouwen Europese politici niet zo, maar willen niet uit de EU

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-05-29 00:45:41
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 03 september 2015 @ 00:37
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, de politie gebruikt steeds vaker sociale media om de publieke opinie te beïnvloeden. Verhalen over heldhaftige reddingen en succesvolle drugsvangsten worden bewust en doelgericht online gezet.

  Twee medewerkers van de Rotterdamse politie hebben met een emotioneel, bijzonder openhartig betoog op Facebook in één klap duidelijk gemaakt dat hun werk soms zó zwaar is dat ze er op het persoonlijke vlak diep door worden geraakt. Het duo vertelt, na een incident met een 6-jarig meisje dat bijna stikte, hoe traumatisch hulpverlening aan mensen in nood kan zijn.  De betrokken dienders, die met een in tranen gedoopte pen hun hart uitstorten, worden bedolven onder de positieve reacties en steunbetuigingen. ,,Diep respect voor hoe de politie een menselijke gezicht toont''.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4134027/2015/09/02/Politie-erg-druk-met-eigen-imago-op-sociale-media.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4133331/2015/09/01/De-noodmelding-die-geen-politieagent-wil-krijgen.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de stuatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-05-29 00:43:48
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 18 juli 2015 @ 00:12
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg: De Amerikaanse oud-politieagente Jill Wragg is woedend over het plagiaat van de Nederlandse politieman 'Rick'. Zijn emotionele hartekreet deed de afgelopen dagen veel stof opwaaien, maar bleek bijna een exacte kopie van een brief uit 2001 geschreven door Wragg. ,,Als je het werk had gestolen van Simone van der Vlugt of van Anne Frank zou je een misdadiger zijn.''

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4103043/2015/07/17/Originele-schrijfster-brief-sabelt-politieman-Rick-neer.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-05-29 00:43:36
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 17 juli 2015 @ 00:28
  #1

  Goedemorgen, vele Nederlanders zijn gegrepen door de emotionele hartenkreet van agent Rick, die op Facebook beschrijft hoe heftig het leven van een politieman is. De brief blijkt echter niet zo authentiek als de politie doet voorkomen. Zijn hartenkreet lijkt namelijk opmerkelijk veel op een Amerikaanse versie uit 2001. Sommige zinnen zijn zelfs letterlijk overgenomen. Is er sprake van een charmeoffensief als tegenwicht voor de stroom aan negatieve berichtgeving?

  Zie en lees art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4102248/2015/07/16/Charmeoffensief-politie-krijgt-klap-door-emotionele-brief.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/  - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2021-05-19 00:46:32
  handtekeningafbeelding