1678 keer bekeken

AFPERSINGSZAKEN oa Jumbo-supermarkten, DRUGSZAKEN ed

 • woensdag 01 december 2021 @ 00:47
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG AFPERSINGSZAAK FRUITBEDRIJF HEDEL: OUD-DIRECTEUR GEHOORD, door verdachten genoemd dat hij ook in de drugshandel zat? In hoeverre waar, dat moeten we dan afwachten: Het horen van De Groot gebeurt op verzoek van de advocaat van hoofdverdachte Ali G. (36). Die heeft gesuggereerd dat De Groot zelf betrokken was bij drugshandel.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 19-12-21: 

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:25 • AANGEPAST GISTEREN, 19:34

  Oud-directeur fruitbedrijf Hedel wordt gehoord in afpersingszaak

  De politie voert een controle uit bij Hedel in verband met de afpersingszaak BART MEESTERS

  Een oud-directeur van fruithandel De Groot in Hedel wordt zelf gehoord in de zaak tegen zijn afpersers. Dat bleek vandaag in een tussentijdse zitting bij de rechtbank, meldt Omroep Gelderland.

  Bij het bedrijf werd in 2019 een grote hoeveelheid cocaïne gevonden. Nadat de eigenaren naar de politie waren gestapt probeerden criminelen hen af te persen. Toen ze daar niet op ingingen volgde een serie bedreigingen en aanslagen, ook tegen medewerkers van het bedrijf en hun familieleden.

  Zo zijn er de afgelopen jaren brandbommen naar woningen gegooid, is er op voordeuren geschoten en is er bij een woning van een familielid van De Groot in Kerkdriel een handgranaat gevonden.

  Woningbrand

  Een 21-jarige verdachte van de aanslagen komt binnenkort voorlopig vrij, tot aan de inhoudelijke behandeling van de zaak. Zijn moeder is hulpbehoevend. Deze verdachte was mogelijk betrokken bij een woningbrand in Hedel vorig jaar. Twee broers konden maar net aan de brand ontsnappen. Ze raakten daarbij gewond. Het huis ging verloren.

  Het horen van De Groot gebeurt op verzoek van de advocaat van hoofdverdachte Ali G. (36). Die heeft gesuggereerd dat De Groot zelf betrokken was bij drugshandel.

  William de Groot zat vanaf 2005 samen met zijn broer in de dagelijkse leiding van het bedrijf. Hij zou niet lang geleden een stap terug hebben gedaan. Een woordvoerder van de fruitimporteur laat weten het verhoor met vertrouwen tegemoet te zien.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland.

  Gewijzigd op 2021-12-19 08:39:56
  handtekeningafbeelding
 • maandag 29 november 2021 @ 07:58
  #21
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG AFPERSINGSZAAK FRUITBEDRIJF HEDEL: BEDRIJFSPAND, HAL VAN HET (oude) BEDRIJF AFGEBRAND. Geen slachtoffers gelukkig maar we behoeven ons niet af te vragen of deze gebeurtenis waarschijnlijk 'toeval' is.....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:43

  Grote brand in bedrijfspand Hedel, 'pand eigendom van afgeperst fruitbedrijf'

  MEESTERS MULTI MEDIA

  In Hedel heeft vanmiddag een grote brand gewoed in een oud bedrijfspand. De brand is inmiddels onder controle, er raakte niemand gewond.

  De brand in de voormalige kippenslachterij brak rond 13.30 uur uit. Vanwege rookoverlast gaf de veiligheidsregio omwonenden het advies om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten. Het gebouw stond leeg en er was niemand aanwezig. Enkele uren laten was de brand geblust.

  Bedreigd en afgeperst

  Uit gegevens van het kadaster blijkt dat het pand eigendom is van fruithandel De Groot, meldt Omroep Gelderland. Directie en medewerkers van dat bedrijf worden sinds 2019 bedreigd en afgeperst, nadat medewerkers 400 kilo cocaïne hadden ontdekt in een lading bananen.

  Het fruitbedrijf stapte naar de politie en sindsdien wordt het bedrijf afgeperst door criminelen. Er werd geschoten op huizen, brand gesticht bij andere huizen en er werd een handgranaat bij iemand naar binnen gegooid. In juni werd duidelijk dat de politie al bijna twee jaar lang tussen de 300 en 400 medewerkers van het fruitbedrijf, directieleden en hun familie beveiligt.

  Of er een relatie is met de brand in de voormalige kippenslachterij is onbekend. Hoe de brand is ontstaan is ook nog onduidelijk.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 12 november 2021 @ 00:37
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, TRUCKERS WORDEN NU AFGEPERST EN BEDREIGD DOOR DRUGSCRIMINELEN? Al eerder een Fruitbedrijf, zie oudere berichten, in dezelfde problemen. Beroepschauffeurs in Twente vrezen voor wraakacties van criminelen, nadat dinsdag een grote partij harddrugs werd onderschept bij een transportbedrijf in Rijssen. Dat vertellen anonieme bronnen uit de truckerswereld tegen RTV Oost. De politie zegt dat er geen dreiging is.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:09

  Truckers vrezen wraakacties na melding over drugs, politie ontkent dreiging

  Zwaarbewapende agenten haalden gisteren een lading drugs weg bij een transportbedrijf in Rijssen RTV OOST

  Beroepschauffeurs in Twente vrezen voor wraakacties van criminelen, nadat dinsdag een grote partij harddrugs werd onderschept bij een transportbedrijf in Rijssen. Dat vertellen anonieme bronnen uit de truckerswereld tegen RTV Oost. De politie zegt dat er geen dreiging is.

  Medewerkers van het bedrijf uit Rijssen troffen dinsdag de partij harddrugs aan in een vrachtwagen en lichtten de politie in. Zwaarbewapende agenten zijn de hele nacht bezig geweest met het in beslag nemen en vernietigen van de pakketten drugs.

  In de groepsgesprekken van chauffeurs gaat het verhaal dat de criminelen hun verlies gecompenseerd willen zien. In de berichten staat onder meer dat de politie een megavangst cocaïne zou hebben gedaan met een straatwaarde van tientallen miljoenen euro's.

  In berichten die de ronde doen, staat dat de drugscriminelen woedend zijn dat het bedrijf naar de politie stapte. Ze zouden geld willen zien en dreigen geweld te gebruiken tegen de chauffeurs.

  Chauffeurs durven niet meer te rijden

  "De drugscriminelen zouden drie weken geleden al zijn begonnen met het doorzoeken van vrachtwagens of hun lading ertussen zat. Maar medewerkers van het transportbedrijf waren de criminelen voor en alarmeerden de politie", zo zegt een bron tegen RTV Oost. De drugs zouden verstopt hebben gezeten in zogenoemde 'bigbags', grote puinzakken.

  Volgens RTV Oost zouden er al enkele chauffeurs te kennen hebben gegeven geen enkel risico te willen nemen en niet meer op pad te willen zolang deze kwestie niet uit de wereld is. Ze kunnen voor hun gevoel niet meer met een gerust hart parkeren met het logo van het bedrijf op de truck.

  De politie zegt in een reactie dat het verhaal een eigen leven is gaan leiden. "We kennen dit verhaal, maar het klopt niet. Voor de rest onthouden we ons van een verdere inhoudelijke reactie." Ook het betreffende transportbedrijf wil niet reageren.

  Afpersing fruitimporteur in Hedel

  De gebeurtenissen in Rijssen doen de beroepschauffeurs denken aan de fruitimporteur in het Gelderse Hedel, die jarenlang werd afgeperst na een cocaïnevondst in het bedrijf. Criminelen eisten dat ze financieel gecompenseerd zouden worden en pleegden aanslagen op de woningen van (ex)medewerkers van het bedrijf. Sindsdien worden zij beveiligd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  RTV Oost

  Gewijzigd op 2021-12-28 10:10:14
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 30 oktober 2021 @ 00:40
  #19
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG AFPERSINGSZAAK FRUITBEDRIJF HEDEL: DRIE AAHOUDINGEN IN DEZE ZAAK! Hopelijk is dit ook een beetje 'ontlastend' voor de druk op de Fruithandel en het personeel? Weer JONGE mensen: De twee mannen zijn 19 en 21 jaar oud, de vrouw is 20 jaar oud.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:10 • AANGEPAST GISTEREN, 17:45

  Drie aanhoudingen in zaak rondom afgeperst fruitbedrijf Hedel

  De fruitimporteur wordt sinds 2019 afgeperst toen het cocaïne vond tussen het fruit ANP

  De politie heeft afgelopen week twee mannen en een vrouw uit Amsterdam aangehouden in de zaak rondom een fruitbedrijf uit Hedel dat wordt afgeperst. Mogelijk hadden de verdachten een sturende rol bij de beschietingen van woningen in Bommelerwaard en Waardenburg en brandstichting in Tiel dit jaar.

  Fruitimporteur De Groot uit Hedel kwam in 2019 in de problemen toen medewerkers 400 kilo cocaïne ontdekten in een lading bananen. Het bedrijf stapte naar de politie en sindsdien willen de criminelen die achter het transport zitten geld zien van het fruitbedrijf.

  Er werd geschoten op huizen, brand gesticht bij andere huizen en er werd een handgranaat bij iemand naar binnen gegooid.

  Zeven verdachten vast

  De drie zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. De twee mannen zijn 19 en 21 jaar oud, de vrouw is 20 jaar oud.

  Na de brandstichting in juni in Tiel werden vier andere verdachten op heterdaad betrapt. Zij zitten vast en staan volgende week voor de rechter.

  Afgelopen zomer werd duidelijk dat de politie al bijna twee jaar lang tussen de 300 en 400 medewerkers van het fruitbedrijf, directieleden en hun familie beveiligt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-10-30 00:41:30
  handtekeningafbeelding
 • maandag 16 augustus 2021 @ 01:01
  #18

  Goedemorgen, SCHOTEN BIJ KUNSTROOF ZAANS MUSEUM, ZAANSE SCHANS. Maar de roof is mislukt, de daders zijn nog spoorloos, mogelijk was hier sprake van een poging 'soort afpersing, ruilmiddel strafvermindering' van Jusitie dan want een deskundige: 

  De kunstdetective vermoedt dat het schilderij zou worden ingezet als ruilmiddel om een deal met justitie te kunnen sluiten. "Het lijkt mij een duidelijk geval van een crimineel die dit werk wilde verkopen aan een andere crimineel, die het mogelijk wil inzetten als ruilmiddel, om strafvermindering te krijgen", zegt Brand. "Dat was eerder ook het geval met schilderijen van Frans Hals en Van Gogh."

  UPDATE 13-01-22:

  Aanvulling DD 23-8-2021:

  Aanvulling DD 18-8-2021:

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  INTER VISUAL STUDIO

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:53 • AANGEPAST GISTEREN, 15:34

  Schoten gelost bij mislukte mogelijke kunstroof bij Zaanse Schans: verdachten gevlucht

  Bij het Zaans Museum in Zaandam is vanochtend geprobeerd een overval te plegen. Volgens de politie is daarbij geschoten. De politie is op zoek naar twee verdachten die zonder buit zijn weggereden op een scooter. Niemand raakte gewond.

  Volgens kunstdetective Arthur Brand hebben de gewapende overvallers geprobeerd om een werk van de Franse schilder Claude Monet te stelen. Het is de daders niet gelukt om hun buit mee te nemen. De overvallers zijn volgens Brand met het kunstwerk de deur uit gelopen, maar het stuk zou weer in handen van het museum zijn.

  De politie doet in de omgeving onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld. Volgens de politie is er tijdens de poging tot overval rond 10.30 uur geschoten. De zwarte bromscooter waarmee de verdachten op de vlucht sloegen is gevonden in Wijdewormer, niet ver van Zaandam. "Het voertuig en de omgeving wordt onderzocht op sporen", aldus de politie.

  Het museum is niet bereikbaar voor een reactie. Volgens een verslaggever van NH Nieuws hangt op de deur een briefje waarop staat dat het museum "vanwege omstandigheden gesloten" is.

  Ruilmiddel voor strafvermindering

  Volgens kunstdetective Brand gaat het om het schilderij De Voorzaan en de Westerhem, dat door het Zaans Museum in 2015 voor 1,2 miljoen euro is aangekocht. "Het is niet een van de hoogtepunten van zijn werk, maar voor het Zaans Museum is het natuurlijk wel een mooi stuk om te hebben". Monet maakte het schilderij toen hij een paar maanden in Zaandam verbleef.

  De kunstdetective vermoedt dat het schilderij zou worden ingezet als ruilmiddel om een deal met justitie te kunnen sluiten. "Het lijkt mij een duidelijk geval van een crimineel die dit werk wilde verkopen aan een andere crimineel, die het mogelijk wil inzetten als ruilmiddel, om strafvermindering te krijgen", zegt Brand. "Dat was eerder ook het geval met schilderijen van Frans Hals en Van Gogh."

  Volgens hem heeft het geen zin om gestolen kunstwerken te gebruiken als ruilmiddel. "In het verleden is er wel eens strafvermindering gegeven, maar dat doen rechters niet meer, omdat ze anders deze situatie in stand houden."

  Meerdere eenheden van de politie zoeken naar de twee verdachten. Er is ook een Burgernetmelding verstuurd waarin mensen wordt gevraagd naar hen uit te kijken. De politie roept getuigen op zich te melden.

  profielfoto Burgernet N-Holland@Burgernet_NH

  ZAANSTAD: Zaandam, Schansend ,2 verdachte,pers, blanke man,grijze helm spijkerbr.en getinte man,baard helm,donker gekleed, zwarte motor ktk 99mgbx Tips? Bel nu 112 https://t.co/syMNheOtSP

  14 uur geleden

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2022-01-13 10:14:12
  handtekeningafbeelding
 • zondag 20 juni 2021 @ 00:40
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG AFPERSINGSZAAK FRUITBEDRIJF HEDEL heeft ook grotere (pesonele) inpact dan we wisten. Maar ook voor het TOTALE BEDRIJF, PERSONEELSBESTAND VAN DIT BEDRIJF.... het gaat om HONDERDEN MENSEN TOTAAL die beveiligd moeten worden.

  SLACHTOFFER AFGEPERST FRUITBEDRIJF HEDEL: HET SLOOPT ONS....

  Directie en medewerkers van De Groot worden door een groep criminelen bedreigd en afgeperst sinds het bedrijf anderhalf jaar geleden de vondst van 400 kilo cocaïne in een partij bananen meldde. Zo werd er onder meer een handgranaat gelegd op de stoep bij een zoon van een directeur en werden er twee woningen van medewerkers beschoten.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  AANVULLING dd 21-8-21:

  Medewerkers van fruitbedrijf De Groot uit het Gelderse Hedel worden al twee jaar bedreigd ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 12:00

  'Waanzin en verschrikkelijk'; honderden mensen beveiligd bij afpersing fruitbedrijf

  De politie beveiligt al bijna twee jaar tussen de 300 en 400 medewerkers, directieleden en hun familie in de afpersingszaak rond fruitimportbedrijf De Groot in Hedel. Nooit eerder kregen zo veel mensen in één zaak beveiliging, schrijft De Telegraaf.

  Volgens Ben en William de Groot, broers en directieleden van het bedrijf, is de spanning groot. Zij kregen in het najaar van 2019, na de vondst van een grote partij cocaïne in een container bananen, een sms'je van een onbekend nummer, waarin ze aansprakelijk werden gesteld voor "het verlies van onze handel". "Jullie krijgen een boete van 1,2 miljoen euro. Wij weten inmiddels veel over jullie familie", zo geeft de krant het bericht weer.

  Willekeurige werknemer zou worden geliquideerd

  Als ze niet binnen drie dagen zouden betalen, zou een willekeurige medewerker van het bedrijf worden geliquideerd, stond in het berichtje. "William dacht eerst nog dat het om een grap ging", zegt advocaat Taco van der Dussen in de krant, "maar we realiseerden ons al snel dat het serieus moest zijn".

  In het onderzoek werd nog een blunder gemaakt door het Openbaar Ministerie. De volledige lijst met werknemers van de fruitimporteur was in het dossier beland. "Ik heb snel alle advocaten benaderd om de lijst te verwijderen", zegt Van der Dussen. "Eén verdachte weigerde de lijst echter terug te geven." Het gevolg is dat de angst onder werknemers groot is.

  'Expertise uit hele land ingezet'

  De afgelopen twee jaar werden op verschillende plekken in het land zeker vijftien keer huizen beschoten, branden gesticht en explosieven neergelegd bij huizen van werknemers. Districtschef Aart Garssen van de politie Oost-Nederland zegt tegen De Telegraaf dat de operatie veel capaciteit kost.

  Er zijn volgens hem wel een aantal belangrijke aanhoudingen verricht, maar de grootschalige inzet gaat ten koste van andere zaken. "Nieuwe incidenten kunnen we helaas nog steeds niet volledig uitsluiten."

  Hij noemt het "waanzin en verschrikkelijk" dat zo veel onschuldige mensen doelwit zijn van de afpersing. Hij zegt dat alles uit de kast wordt getrokken als het gaat om de beveiliging van het personeel. "We zetten capaciteit en expertise uit het hele land in. En dan nog kunnen we niet de veiligheid van iedereen garanderen. Het is vervelend om te zeggen, maar wel eerlijk."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-31 21:57:24
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 15 juni 2021 @ 00:49
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG OOK EEN PODCAST hierover !

  SLACHTOFFER AFGEPERST FRUITBEDRIJF HEDEL: HET SLOOPT ONS....

  Directie en medewerkers van De Groot worden door een groep criminelen bedreigd en afgeperst sinds het bedrijf anderhalf jaar geleden de vondst van 400 kilo cocaïne in een partij bananen meldde. Zo werd er onder meer een handgranaat gelegd op de stoep bij een zoon van een directeur en werden er twee woningen van medewerkers beschoten.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:49

  Podcast De Dag: drugsmaffia houdt Gelderse gemeente in de greep 

  Een fruitbedrijf uit Hedel, in de provincie Gelderland, is de afgelopen jaren in een nachtmerriescenario terecht gekomen. Drugscriminelen persen het bedrijf sinds mei 2019 af en kregen door een blunder van justitie niet lang daarna een lijst in handen van tweehonderd medewerkers en oud-medewerkers van het bedrijf. Sindsdien worden er op allerlei adressen aanslagen gepleegd en leeft inmiddels de hele gemeente in angst, want het geweld heeft voor alle bewoners verstrekkende gevolgen.

  De angst zit zo diep dat mensen liever zwijgen, maar omroep Gelderland heeft nu voor het eerst op camera met een van de slachtoffers gesproken. Verslaggever Martijn Haas vertelt in podcast De Dag over die ontmoeting, over hoe een oud en gerespecteerd familiebedrijf het slachtoffer kon worden van de drugsmaffia en over welke impact dit heeft op het bedrijf zelf én de hele regio.

  Reageren? Mail dedag@radio1.nl

  Je kunt deze aflevering van De Dag hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je niet te abonneren!

  Onze podcasts:

  De Dagelke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

  Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

  De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

  Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

  De Stemming van Vullings en Van der Wulpelke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

  Lang verhaal kortElke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 11 juni 2021 @ 08:03
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, SLACHTOFFER AFGEPERST FRUITBEDRIJF HEDEL: HET SLOOPT ONS....

  Directie en medewerkers van De Groot worden door een groep criminelen bedreigd en afgeperst sinds het bedrijf anderhalf jaar geleden de vondst van 400 kilo cocaïne in een partij bananen meldde. Zo werd er onder meer een handgranaat gelegd op de stoep bij een zoon van een directeur en werden er twee woningen van medewerkers beschoten.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Recent hield de politie nog een grote controle in de omgeving BART MEESTERS

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:05

  Slachtoffer afpersing fruitbedrijf Hedel: 'Het sloopt ons' 

  Vroeger stond hij bekend als een joviale man, maar sinds een aanslag op zijn woning in de Bommelerwaard is van zijn spontaniteit weinig over. Voor het eerst doet een van de slachtoffers van een afpersingszaak rond een fruitbedrijf in Hedel zijn verhaal tegen Omroep Gelderland.

  Een posttraumatische stressstoornis beheerst het bestaan van Koos (niet zijn echte naam). Tijdens het gesprek knippert hij veel met zijn ogen en raakt hij de draad een aantal keer kwijt. "Ik slaap bijna niet. Ik leef 24 uur per dag, zeven dagen per week in de stress."

  Soms heeft het slachtoffer door PTSS last van huilbuien die vanuit het niets komen, vertelt hij:

  0:53 Zie video in oorspronkelijke artikel 

  'Sommigen hebben hun kinderen bij familie geplaatst'

  Medewerkers van fruitbedrijf De Groot zijn sinds 2019 slachtoffer van bedreigingen als gevolg van meerdere cocaïnevondsten. Ook afgelopen maand was het meermaals raak. Koos vertelt wat voor impact de gewelddadige bedreigingen hebben.

  Meermaals wellen tranen op in zijn ogen. Uit angst voor represailles wil de man zijn verhaal alleen onder een gefingeerde naam vertellen. "Ik moet op mijn hoede zijn. Ik leef in angst voor nieuwe aanslagen."

  Lijst met namen

  Medewerkers van De Groot vonden in mei 2019 in een lading bananen uit Zuid-Amerika 400 kilo cocaïne. Nadat het bedrijf aangifte had gedaan, belandden door een blunder van het OM 300 namen van (ex-)medewerkers van het fruitbedrijf in handen van criminelen. Sindsdien worden er aanslagen gepleegd op hun woningen met brandbommen, granaten en kogels.

  Ook Koos staat op die lijst. "In eerste instantie nam ik het nog niet helemaal serieus. Ik dacht dat vooral anderen gevaar liepen. Maar uiteindelijk kreeg ik zelf dus te maken met een aanslag. Het is echt ongelofelijk. Als je zulke enorme blunders maakt als je in dienst bent bij een bedrijf, dan word je daar op afgerekend. Maar als iemand bij de overheid zo'n fout maakt, dan gaat de verantwoordelijke persoon vrijuit."

  Therapie

  Hoewel er meerdere verdachten zijn opgepakt en worden vervolgd, heeft Koos er geen vertrouwen in dat de aanslagen snel stoppen. "Natuurlijk hopen we dat het snel over is. Maar wat we hebben gezien is dat het telkens terugkomt. De ene groep verdachten is nog niet opgepakt of er staat weer een nieuwe ploeg klaar om toe te slaan. Het gaat maar door en het sloopt ons."

  In zijn omgeving ziet hij de impact van de aanhoudende bedreigingen. "Er zijn gezinnen waarvan de kinderen uit huis zijn geplaatst, omdat ze niet meer thuis bij hun ouders durven te wonen."

  Ooit hoopt hij in de rechtbank de daders van de aanslag op zijn woning rechtstreeks te kunnen toespreken. Tot die tijd moet hij zich redden met de hulp van verschillende instanties. Ook volgt hij therapie. "Vanwege de angst, altijd die angst."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • maandag 17 mei 2021 @ 07:01
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE POLITIECONTROLE NABIJ HEDEL, MOGELIJK IVM AFGEPERSTE FRUITHANDEL, deze zaak blijft maar dooretteren....

  Directie en medewerkers van De Groot worden door een groep criminelen bedreigd en afgeperst sinds het bedrijf anderhalf jaar geleden de vondst van 400 kilo cocaïne in een partij bananen meldde. Zo werd er onder meer een handgranaat gelegd op de stoep bij een zoon van een directeur en werden er twee woningen van medewerkers beschoten.

  AANVULLING dd 25 mei:

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 09:19 • AANGEPAST GISTEREN, 09:51

  Grote politiecontrole nabij afgeperst fruitbedrijf Hedel

  De politie heeft afgelopen nacht bij de snelweg A2 ter hoogte van het Gelderse Hedel een grote verkeerscontrole gehouden. Meer dan honderd auto's werden gecontroleerd en inzittenden werden preventief gefouilleerd.

  De actie werd gehouden in de buurt van een fruitbedrijf dat al ruim twee jaar wordt afgeperst en bedreigd door criminelen. De aanhoudende bedreigingen waren ook de aanleiding voor de controle, zegt Henny van Kooten, burgemeester van de gemeente Maasdriel. "Het is heel zorgelijk en verdrietig voor de betrokkenen, dus we kijken of we op deze manier mensen kunnen aanhouden", zei Van Kooten bij de controle.

  0:54 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Grote controle langs A2 bij Hedel vanwege afpersingszaak

  Er werd afgelopen nacht overigens niemand opgepakt. Ook werden er geen wapens aangetroffen.

  Bedreigingen na drugsvondst

  De bedreigingen bij het bedrijf begonnen in mei 2019, nadat medewerkers van fruithandel De Groot in een lading bananen uit Zuid-Amerika 400 kilo cocaïne hadden gevonden. Het bedrijf meldde de vondst van de cocaïne bij de politie. Kort daarna kwamen de eerste dreigende sms'jes binnen.

  De bedreigingen namen daarna in ernst toe, onder meer met aanslagen op woningen. In april werd een 21-jarige man uit IJsselstein veroordeeld tot vijf jaar cel voor het plaatsen van een handgranaat bij een appartementencomplex in Kerkdriel. Daar woonde de zoon van een van de directeuren van de fruithandel.

  Nog altijd is het niet rustig rond het bedrijf. Begin deze maand werd in Hedel een woning van een medewerker van De Groot beschoten. Burgemeester Van Kooten zegt dat de aanhoudende onrust rond het fruitbedrijf impact heeft in zijn gemeente. "Maar mensen verwerken het op een verstandige en mooie manier."

  Veiligheidsrisicogebied

  Een politiewoordvoerder zegt dat inwoners van Maasdriel overwegend positief reageerden op de verkeerscontrole. "Ze zijn blij met hoe we hier optreden. We proberen er op deze manier toch een vinger achter te krijgen. Het is ook een signaal dat we het heel serieus nemen en er alles aan doen om dit te stoppen."

  Burgemeester Van Kooten heeft het gebied rond het fruitbedrijf vrijdag als veiligheidsrisicogebied bestempeld tot in ieder geval 2 juli. De politie sluit niet uit dat er voor die datum nog zo'n controle wordt gehouden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2021-05-25 07:12:21
  handtekeningafbeelding
 • maandag 03 mei 2021 @ 07:52
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, WONING MEDEWERKER FRUITBEDRIJF BESCHOTEN waar destijds drugs in bananen werden gevonden en het bedrijf deed daar aangifte van....

  Directie en medewerkers van De Groot worden door een groep criminelen bedreigd en afgeperst sinds het bedrijf anderhalf jaar geleden de vondst van 400 kilo cocaïne in een partij bananen meldde. Zo werd er onder meer een handgranaat gelegd op de stoep bij een zoon van een directeur en werden er twee woningen van medewerkers beschoten.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:13

  'Woning van medewerker afgeperst fruitbedrijf in Hedel beschoten'

  In Hedel is vannacht een woning beschoten. Volgens Omroep Gelderland gaat het om het huis van een medewerker van de afgeperste fruithandel De Groot, waar vorig jaar juni een voordeur in brand werd gestoken.

  De politie kreeg rond 03.30 uur een melding binnen omdat er iets was gebeurd bij het huis aan de Hondsneststraat. Agenten zagen dat er in een van de ramen een gat zat.

  Directie en medewerkers van De Groot worden door een groep criminelen bedreigd en afgeperst sinds het bedrijf anderhalf jaar geleden de vondst van 400 kilo cocaïne in een partij bananen meldde. Zo werd er onder meer een handgranaat gelegd op de stoep bij een zoon van een directeur en werden er twee woningen van medewerkers beschoten.

  Afpersingszaak

  De politie pakte eerder meerdere verdachten op voor diverse aanslagen en dreigementen. Afgelopen weken stond een aantal verdachten van de afpersingszaak voor de rechter. Een 21-jarige man uit IJsselstein werd veroordeeld tovijf jaar cel voor het plaatsen van een handgranaat en bedreiging in Kerkdriel.

  De politie is naar aanleiding van de laatste beschieting bij de woning in Hedel een onderzoek gestart. Zo zijn er sporen veiliggesteld en zijn mensen in de buurt ondervraagd. Ook roept de politie getuigen op zich te melden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland

  handtekeningafbeelding