1406 keer bekeken

AFPERSINGSZAKEN oa Jumbo-supermarkten, DRUGSZAKEN ed

 • maandag 03 mei 2021 @ 07:52
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, WONING MEDEWERKER FRUITBEDRIJF BESCHOTEN waar destijds drugs in bananen werden gevonden en het bedrijf deed daar aangifte van....

  Directie en medewerkers van De Groot worden door een groep criminelen bedreigd en afgeperst sinds het bedrijf anderhalf jaar geleden de vondst van 400 kilo cocaïne in een partij bananen meldde. Zo werd er onder meer een handgranaat gelegd op de stoep bij een zoon van een directeur en werden er twee woningen van medewerkers beschoten.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:13

  'Woning van medewerker afgeperst fruitbedrijf in Hedel beschoten'

  In Hedel is vannacht een woning beschoten. Volgens Omroep Gelderland gaat het om het huis van een medewerker van de afgeperste fruithandel De Groot, waar vorig jaar juni een voordeur in brand werd gestoken.

  De politie kreeg rond 03.30 uur een melding binnen omdat er iets was gebeurd bij het huis aan de Hondsneststraat. Agenten zagen dat er in een van de ramen een gat zat.

  Directie en medewerkers van De Groot worden door een groep criminelen bedreigd en afgeperst sinds het bedrijf anderhalf jaar geleden de vondst van 400 kilo cocaïne in een partij bananen meldde. Zo werd er onder meer een handgranaat gelegd op de stoep bij een zoon van een directeur en werden er twee woningen van medewerkers beschoten.

  Afpersingszaak

  De politie pakte eerder meerdere verdachten op voor diverse aanslagen en dreigementen. Afgelopen weken stond een aantal verdachten van de afpersingszaak voor de rechter. Een 21-jarige man uit IJsselstein werd veroordeeld tovijf jaar cel voor het plaatsen van een handgranaat en bedreiging in Kerkdriel.

  De politie is naar aanleiding van de laatste beschieting bij de woning in Hedel een onderzoek gestart. Zo zijn er sporen veiliggesteld en zijn mensen in de buurt ondervraagd. Ook roept de politie getuigen op zich te melden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland

  handtekeningafbeelding
 • zondag 15 maart 2020 @ 00:22
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, WINKELDIEF VALT SUPERMARKTMEDEWERKERS AAN. Zelfs in deze moeilijke tijden met HAMSTEREN (overigens STOP DAARMEDE!!, zie club http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ o.a. hierover!!) ook nog WINEKELDIEVEN....??? De 'mens' laat zich van de beste kant zien?

  HET CORONANIEUWS is deze dagen het belangrijkste... zie de club http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ hierover nogmaals. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Hulpdiensten bij de supermarkt in IJsselstein, vanmiddag JS MULTIMEDIA

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 15:08

  Winkeldief valt medewerkers supermarkt IJsselstein aan met mes

  De politie heeft een 48-jarige man uit IJsselstein aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij eerder vanmiddag twee medewerkers van een supermarkt met een mes heeft gestoken. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen hoe ernstig hun verwondingen zijn.

  "Twee medewerkers namen de man mee naar kantoor omdat hij zijn spullen niet wilde afrekenen. Toen ze hem wilden vasthouden, pakte hij een mes en stak ze", aldus de politiewoordvoerder. Daarna ging de verdachte ervandoor.

  De politie zette bij de speurtocht naar de dader onder meer een politiehelikopter in. Met behulp van camerabeelden kon de vluchtroute in kaart worden gebracht. Het publiek kreeg via Burgernet ook het verzoek naar de winkeldief uit te kijken. De man werd rond 14.15 uur opgepakt door een arrestatieteam, meldt RTV Utrecht. Hij bleek zich schuil te hebben gehouden in een gebouw, niet ver van de supermarkt.

  profielfoto Burgernet Utrecht@Burgernet_UT

  IJSSELSTEIN: Afloopbericht Burgernetactie IJsselstein. Wij kunnen u melden Dat de persoon door de politie is aangehouden. Dank voor uw reacties en hulp. Fijn weekend https://t.co/g7ci3DJynx

  10 uur geleden

  Deel dit artikel: RTV Utrecht.

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 februari 2020 @ 00:29
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE GEEFT MEER DETAILS VRIJ OVER DE 'BOMBRIEVEN'. Tot nu toe zijn alleen bedrijven benaderd. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 21:31 • AANGEPAST VANDAAG, 22:53

  Politie geeft details bombrieven: handtekening, souvernirzakjes en batterijen

  De politie in het hoofdkantoor van ING, nadat een bombrief was afgegaan ANP

  De politie heeft details bekendgemaakt van de recent naar bedrijven gestuurde bombrieven. In het programma Opsporing Verzocht toonde de politie de handtekening in de brief, een soort batterijen en souvenirzakjes die de afperser gebruikt. Voor de tip die naar de dader leidt, is 15.000 euro uitgeloofd.

  Sinds eind vorig jaar worden er dreig- en bombrieven naar bedrijven gestuurd. Het gaat om een afperser, die vraagt om een betaling in bitcoins. Onder andere bij het hoofdkantoor van de ING ging een brief vorige week af. Er zijn geen gewonden gevallen.

  De afperser ondertekent de brieven met een bijzondere handtekening. Het is een rij horizontale streepjes, twee schuine streepjes en daarna weer een rij horizontale streepjes.

  POLITIE

  De politie zegt dat de afperser mogelijk de brieven vaker afsluit met deze handtekening. "Als je iemand kent die op deze manier zijn brieven afsluit, dan horen we dat graag", zegt de politie. "Dat betekent niet dat diegene meteen wordt opgepakt, we doen eerst onderzoek."

  Ook deelt de politie informatie over de batterijen die zijn gebruikt in het ontstekingsmechanisme van de bombrieven. Het gaat om 'Professional Alkaline' batterijen van 9 volt, van het merk Industrial by Duracell. Ook daar heeft de politie foto's van gedeeld.

  Verder maakt de afperser gebruik van een soort souvenirzakjes met daarop een Gezicht op Delft. Dat was zaterdag al bekend, maar inmiddels weet de politie waar de zakjes gemaakt en te koop zijn, maar is op zoek naar iemand die de zakjes "zonder logische reden" heeft.

  POLITIE

  POLITIE

  POLITIE

  POLITIE

  De afperser richt zich tot nu toe alleen op bedrijven. Als iemand twijfels heeft over een bepaald pakket, dan wordt aangeraden om contact te zoeken met de afzender om vast te stellen of die echt de afzender is. "Als je het niet vertrouwt, neem contact met ons op", zegt de politie.

  In de uren na de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie tientallen tips binnengekregen.

  Een gekke adressering, een onbekende afzender, rare postzegels of een verscheurde enveloppe. Een expert legt uit hoe bombrieven werken en waaraan je ze herkent:

  2:30 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Hoe herken je een bombrief tussen alle post op de mat? Een expert legt het uit

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-02-19 00:34:13
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 14 februari 2020 @ 00:21
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, BOMBRIEF BIJ ING HOOFDKANTOOR AMSTERDAM GAAT AF. Ook in LEUSDEN BOMBRIEF ONTDEKT maar werd bijstijds onderkent als bombrief. Het wordt nu echt een probleem deze 'kennelijke poging tot afpersing van vele bedrijven' sinds enige tijd, of is het anders? De politie en OM tasten mogelijk nog in het duister? 

  Bombrief gevonden in Leusden, bedrijf trok tijdig aan de bel

   09:11 IN BINNENLAND 

  De brief kwam binnen bij het softwarebedrijf Unisys, dat zich richt op betalingsverkeer.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:55 • AANGEPAST VANDAAG, 14:34

  Bombrief gaat af bij hoofdkantoor ING in Amsterdam

  Het ING-kantoor waar de brief ontplofte INTER VISUAL STUDIO

  In het hoofdkantoor van ING in Amsterdam is een bombrief afgegaan. Een persoon heeft rook ingeademd, meldt de politie. Hij of zij is uit voorzorg gecontroleerd door ambulancepersoneel en maakt het goed.

  Volgens ING ging de bom af toen een medewerker van de bank de brief openmaakte. Dat gebeurde rond 12.00 uur.

  De politie is een onderzoek gestart in het bankkantoor in de Bijlmer. Ook medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie zijn aanwezig om de plek waar de bom afging te onderzoeken.

  Er was veel politie bij het pand:

  0:29 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Politie bij kantoor ING in Amsterdam na bombrief

  Vanochtend werd ook een bombrief gevonden bij een bedrijfspand in Leusden. Dat explosief ging niet af en werd onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

  Gisteren ontploften twee bombrieven in Amsterdam en Kerkrade, daarbij raakte niemand gewond. Volgens de politie worden de brieven verstuurd door een afperser die een bedrag in bitcoins eist.

  Onderzocht wordt of de bombrief in Amsterdam van dezelfde persoon komt:

  0:26 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Politie laat weinig los over onderzoek

  NOS

  Vanochtend belde een postbezorger naar de politie toen hij in Oudenbosch rook uit een pakketje zag komen. Na onderzoek bleek dat er sprake was van vals alarm.

  In het pakketje zat een fles met een middel dat wordt gebruikt in koelsystemen. Vermoedelijk was de rook hierdoor ontstaan.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 13 februari 2020 @ 00:18
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, TWEE BOMBRIEVEN ONTPLOFT IN AMSTERDAM EN KERKRADE, GEEN SLACHTOFFERS, maar toch, desondanks waarschuwingen ontploft. NU is de politie met alle macht op zoek naar aanwijzingen voor de dader(s).

  Bombrieven verstuurd door afperser, mogelijk dezelfde dader als eerder

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Archiefbeeld ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 17:09

  'Wachten op fout van afzender', de jacht op de persoon achter bombrieven

  Begin dit jaar volgden de nieuwsberichten elkaar in rap tempo op: op verschillende plaatsen in het land werden bom- en dreigbrieven afgeleverd. Na 10 januari bleef het stil, tot vandaag. De situatie is plots dreigender geworden, want voor het eerst kwamen twee brieven tot ontploffing. Hoe kan de politie de dader pakken?

  We weten nu dat het gaat om een afperser die bitcoins eist. Ook gaat de politie ervan uit dat het om dezelfde dader(s) gaat als in januari, hoewel het uiterlijk van de brieven verschilt.

  Verder is er veel nog onduidelijk. Ook omdat de politie niet te veel wil prijsgeven over het onderzoek. "We willen diegene niet wijzer maken dan hij al is", zei de politie eerder al.

  Wat we wel weten is dat het uiterlijk van de bombrief die vandaag in Amsterdam ontplofte afwijkt van eerdere enveloppen. Deze werd niet uit naam van het Centraal Invorderings Bureau (CIB) verstuurd, zoals eerder het geval was.

  Een gekke adressering, een onbekende afzender, rare postzegels of een verscheurde enveloppe. Een expert legt uit hoe bombrieven werken en waaraan je ze herkent:

  2:30 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Hoe herken je een bombrief tussen alle post op de mat? Een expert legt het uit

  De politie wil snel meer details over de envelop bekendmaken. "Want het is natuurlijk heel belangrijk dat mensen zo'n brief kunnen herkennen en dat wij gebeld worden voordat de brief wordt opengemaakt." Vanochtend ontploften brieven met explosieven bij een postsorteercentrum van ABN Amro in Amsterdam en bij een vestiging van het bedrijf Ricoh in Kerkrade. Niemand raakte gewond.

  Dat de verzender van de brieven na een maand weer actief is kan verschillende redenen hebben, zegt Jasper van der Kempcriminoloog aan de Vrije Universiteit. "Misschien heeft hij afgewacht of de politie hem op het spoor is, maar het kan net zo goed met de persoonlijke grillen van de dader te maken hebben. Daar kan je achteraf wat over zeggen."

  Als de dader niet in een databank zit, helpt dna je zelfs niet verder.

  Jasper van der Kemp, criminoloog aan de Vrije Universiteit

  Tot die tijd kan de politie al wel veel invullen op basis van de gegevens die er nu zijn. De bombrieven worden onderzocht op sporen, zoals vingerafdrukken en materiaal waar dna uit kan worden gehaald. Ook wordt gekeken hoe de brief gemaakt is. Wat voor papier is er gebruikt? Waar is de bom van gemaakt, en waar kan je die spullen kopen? Gaat het om standaardmateriaal of om specifieke producten?

  De politie zoekt dit soort zaken allemaal uit, zegt Van der Kemp. Maar die speurtocht kost tijd. "Als je naar de forensische kant kijkt, moeten veel aanknopingspunten worden nagegaan. Bijvoorbeeld als je het materiaal onderzoekt dat gebruikt is, dan kan dat heel breed voorradig zijn. Dat maakt het zoekproces ingewikkeld."

  Zelfs als er dna van de dader aangetroffen wordt op een explosief, of op de brief, is dat geen garantie voor succes. "Als de dader niet in een databank zit, helpt zelfs dat deel je niet verder."

  De bombrief die in Amsterdam afging POLITIE

  Het belangrijkste uitgangspunt in de opsporing zijn de dreigbrieven die de dader verzonden heeft: wat wordt er geschreven en wie wordt er bedreigd? "Je kijkt dan naar de specifieke informatie waar iemand om vraagt, maar ook naar hoe die informatie overgebracht wordt. Je analyseert het taalgebruik met forensische linguïstiek."

  Zo kan bijvoorbeeld achterhaald worden wat het opleidingsniveau van de dader is, of uit welke regio van het land de afzender komt. "Uiteindelijk raap je al die onderzoeken bij elkaar en creëer je een beeld van de verdachte."

  Met al die informatie is het wachten op een foutje van de afzender. Dat hoeft niet alleen in de bom- of dreigbrief te zitten, benadrukt Van der Kemp. "Dat kan ook gebeuren op basis van wat hij doet. Misschien praat hij wat te veel of krijgt iemand in de omgeving door dat hij wel heel enthousiast is over dit nieuws. Dat kan ook een aanwijzing zijn."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 07 januari 2020 @ 00:23
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, NOG MEER BOMBRIEVEN of 'WAARSCHUWINGSBRIEVEN' daarbij. Een goed taak voor de politie om de dader(s) te vinden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron):

  NOS

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 16:04

  Zoektocht naar persoon achter bombrieven is speurtocht voor politie

  • Wim Kopinga redacteur Online

  De afgelopen weken werden er in Nederland verschillende bombrievenverstuurd. Gisteren werd de achtste aangetroffen. Geen van de bommen is daadwerkelijk ontploft. Ook zaterdag en vandaag zijn bij twee bedrijven in Amsterdam waarschuwingsbrieven afgeleverd. Het is nog altijd de vraag wie de afzender is en waarom de brieven verstuurd zijn, naar ogenschijnlijk willekeurige adressen. "Het eerste uitgangspunt is nu forensisch onderzoek", zeggen experts.

  Waar let je op bij opsporing?

  De speurtocht die de politie nu gestart is naar de afzender van de brieven doet denken aan een film. De bombrieven worden onderzocht op sporen, zoals vingerafdrukken en materiaal waar dna uit kan worden gehaald. Ook wordt gekeken hoe de brief gemaakt is. Wat voor papier wordt er gebruikt? Waar is de bom van gemaakt, en waar kan je die spullen kopen? Gaat het om standaardmateriaal of om specifieke producten?

  "Verder gaat het ook om tactisch onderzoek", zegt Jasper van der Kemp,criminoloog aan de Vrije Universiteit. "Waar de brieven op de post zijn gedaan is van belang. Ook is het boeiend naar wie hij gestuurd is." Zelf vindt Van der Kemp de waarschuwingsbrieven bijzonder interessant.

  "Op basis van de tekst ga je kijken wat voor iemand die brief verstuurd heeft. Naast het forensische aspect, zoals het materiaal van de brief en wat voor inkt er gebruikt is, wordt er gekeken naar wat iemand zegt en welke woorden er gebruikt worden." Een forensisch linguïst kan zo bijvoorbeeld achter het opleidingsniveau van de verzender komen, of bepalen uit welk deel van het land de verzender komt. "Uiteindelijk raap je al die onderzoeken bij elkaar en creëer je een beeld van de verdachte."

  We willen diegene niet wijzer maken dan hij al is.

  Woordvoerder politie

  Hoe ver de opsporingsdiensten zijn met het verzamelen van gegevens, wil de politie niet zeggen. "We willen de verzender niet wijzer maken dan hij al is", zegt een woordvoerder. "De enige reden dat we naar buiten zijn getreden is om de ontvangers van de brief te waarschuwen. Daarom is de brief in eerste instantie omschreven. Later hebben we met foto's laten zien hoe hij er uitziet."

  Het maken van zo'n bom is niet zo moeilijk. "Je moet een beetje verstand hebben van explosieven, maar die kun je online zo bij elkaar zoeken", zegt explosievenexpert Ad van Riel van trainingscentrum REASeuro. "Opening van de brief moet vervolgens tot ontsteking van de lading leiden. Ook dat zit niet zo ingewikkeld bij elkaar."

  Zelfs het verzamelen van benodigde materialen is volgens Van Riel prima te doen. In veel gevallen kun je het volgens hem bij elkaar sprokkelen in een bouwmarkt. En het jaargetijde komt nu ook goed uit: er is vuurwerk in omloop. Brandbaar kruit dat daar in zit is dus vrij verkrijgbaar.

  Een verzonden bombrief en een échte brief van het CIB:

  POLITIE

  Een echte brief van het CIB POLITIE

   

  Aan de brieven valt op dat ze uit naam van het Centraal Invorderings Bureau (CIB) verstuurd worden en dat ze een verdikking hebben. Als het CIB-logo niet op de envelop zelf is gedrukt maar op een sticker zit, moeten mensen de envelop niet openmaken. De politie zei eerder uit te gaan van één en dezelfde afzender. Mogelijk is er sprake van afpersing.

  Dat laatste is van belang, zegt Van der Kemp. "Want je wilt weten waarom de brieven verstuurd zijn. Je zoekt naar de logica achter de op het oog willekeurige lijst met ontvangers." Als het om afpersing gaat, leidt de geëiste verdere vorm van contact tot meer informatie over de dader.

  Al die informatie zorgt ervoor dat het aantal verdachten beperkt kan worden. Van der Kemp: "Dat wegstrepen is van belang. Er komen veel mensen in beeld, maar je wil de lijst steeds kleiner maken. Zo kom je uiteindelijk bij de dader."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 04 januari 2020 @ 00:25
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, NOG MEER 'BOMBRIEVEN'? Eén in ieder geval nog in het Okura Hotel Amsterdam, ZO ZIEN ZE ER UIT....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 09:22 • AANGEPAST VANDAAG, 17:16

  Naast bombrieven ook waarschuwingsbrieven verstuurd, politie verspreidt foto

  POLITIE

  Alle bedrijven die de afgelopen dagen een bombrief hebben gekregen, hebben daarna ook een waarschuwingsbrief ontvangen. De politie wil niets zeggen over de inhoud daarvan, met het oog op het lopende onderzoek. Er staat daderinformatie in de brief.

  Een filiaal van ABN Amro in Maastricht heeft vanmiddag zo'n waarschuwingsbrief ontvangen, maar eerder geen bombrief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is bij de bank in Maastricht geweest voor onderzoek, waarna bleek dat het niet ging om een bom maar om een waarschuwing.

  De politie verspreidde vandaag een foto van de bombrief, en roept mensen op uit te kijken. Vanochtend werd er een gevonden bij Hotel Okura in Amsterdam-Zuid. Die is inmiddels naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht voor nader onderzoek.

  Medewerkers van de postkamer vonden de brief vanochtend en sloegen alarm bij de politie. Daarop werd onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ingeschakeld. Het hotel is niet ontruimd.

  Dezelfde kenmerken

  De brief had dezelfde kenmerken als de bombrieven die de afgelopen week werden aangetroffen bij bedrijven in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, laat een woordvoerder van de politie weten. Zo is met een sticker het logo van het Rotterdamse incassobureau Centraal Invorderings Bureau op de envelop geplaatst en zit er een verdikking in de envelop.

  "Zo'n sticker gebruikt het CIB niet, die drukken het logo op de envelop", zegt een woordvoerder. "En hier is er sprake van een losse sticker." Het incassobureau heeft volgens de politie niets met de zaak te maken.

  Waardoor de verdikking in de envelop ontstaat, is niet duidelijk. Gisteren zei de directeur van een bedrijf waar een soortgelijke brief werd gevonden dat er in de brief iets zat "wat op een batterijtje leek".

  Gevaarlijk

  Gisteren maakte de politie bekend dat er zes bombrieven zijn binnengekomen bij een hotel en tankstation in Amsterdam, een makelaar in Utrecht, een tankstation en autobedrijf in Rotterdam en het hoofdkantoor van het CIB in Rotterdam. De explosieven gingen niet af, maar hadden volgens de politie zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

  De brief die bij het CIB aankwam was bestemd voor een bedrijf in Maastricht, maar is daar dus niet bezorgd. Volgens de politie gaat het niet om de ABN Amro, waar alleen een waarschuwingsbrief is ontvangen, maar om een ander bedrijf. De brief was via een postsorteercentrum door vervalste afzendergegevens terechtgekomen bij het CIB.

  De politie gaat ervan uit dat het gaat om één en dezelfde afzender. Over een motief is nog niets duidelijk. Mogelijk is er sprake van afpersing.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 03 januari 2020 @ 00:29
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, BOMBRIEVEN GEZONDEN NAAR MEERDERE BEDRIJVEN. Vermoedelijk sprake van afpersing? Het genoemde incassobureau daarbij weet van niets.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:38 • AANGEPAST GISTEREN, 20:29

  Brieven met explosieven gestuurd naar meerdere bedrijven.

  Bij verschillende bedrijven in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn de afgelopen week bombrieven gevonden. In geen enkel geval zijn de explosieven afgegaan, maar ze hadden volgens de politie zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

  De politie gaat ervan uit dat het gaat om één afzender. Mogelijk is er sprake van afpersing. "Dat is een aannemelijk scenario", zegt een woordvoerder. "Maar ook andere opties sluiten we niet uit."

  De bombrieven werden de afgelopen week op verschillende momenten bezorgd bij een hotel en een tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht en een tankstation en autobedrijf in Rotterdam:

  0:23 Volume 0%

  Zie video in oorpsronkelijke artikel

  Brief met explosief bezorgd bij autodealer in Rotterdam

  Op de brieven staat vermeld dat ze afkomstig zijn van het Centraal Invorderings Bureau in Rotterdam, maar dat incassobureau heeft er volgens de politie niets mee te maken.

  Het is nog onduidelijk wat het verband is tussen de bedrijven. "Dat onderzoeken we uiteraard", zegt de politiewoordvoerder. "Het is te vroeg om daar iets over te zeggen."

  Op het hoofdkantoor van het CIB, de zogenaamde afzender, werd vandaag een zesde verdachte brief aangetroffen. Onderzocht wordt of daar eveneens explosieven in zaten.

  112

  Het Rotterdamse autobedrijf dat werd getroffen, is Mercedes-dealer Van Mossel. Volgens directeur Jan-Bas Veltman maakte de telefoniste de brief vandaag rond het middaguur open en zag ze "iets dat op een batterijtje leek". Daarop belde ze de politie.

  Ook in de andere vijf gevallen hebben de ontvangers 112 gebeld. De politie vermoedt dat er nog meer brieven in omloop zijn, hoeveel kan de woordvoerder niet zeggen.

  Specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut onderzoeken de gevonden explosieven, in samenwerking met mensen van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

  MEDIA TV

  De politie waarschuwt mensen en instanties die een brief krijgen die van het CIB zou zijn en die een verdikking heeft, om alert te zijn. Als het CIB-logo niet op de envelop zelf is gedrukt maar op een sticker zit, moeten mensen de envelop niet opendoen.

  Directeur Niels de Peuter van het CIB zegt in een reactie dat hij enorm geschrokken is. "Dit is natuurlijk verschrikkelijk voor alle betrokkenen."

  In verband met het politieonderzoek kan De Peuter verder niet ingaan op de zaak. Wel zegt hij dat hij na de vondst van vandaag op zijn eigen bedrijf maatregelen heeft genomen voor medewerkers en klanten.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 14 oktober 2015 @ 06:56
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, dankzij goed recherchewerk: De 50-jarige man die verdacht wordt van het bedreigen en afpersen van de Jumbo was het brein achter een reeks zeer gewelddadige overvallen begin jaren negentig op onder meer SNS-banken in Groningen en Hoogkerk. Dat meldt RTV Noord.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4162817/2015/10/14/Jumbo-afperser-50-in-1993-veroordeeld-tot-14-jaar-cel.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/707974493/Jumbo/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2018-06-10 12:29:08
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 02 september 2015 @ 00:53
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, Justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de afperser van de supermarktketen Jumbo. Dat liet de politie dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht weten. Bij de filialen in Groningen en Zwolle heeft de afperser deze zomer explosieve stof achtergelaten.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/4133673/2015/09/01/10-000-euro-beloning-voor-gouden-tip-Jumbo-afperser.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

   

  Gewijzigd op 2018-06-10 12:29:42
  handtekeningafbeelding