1702 keer bekeken

Politie en bedreigingen (social) media, JOURNALISTIEK etc

 • donderdag 06 januari 2022 @ 00:38
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg BEDREIGINGEN JOURNALISTEN, VORIG JAAR VERDUBBELD, BRANDBOMMEN EN INTIMIDATIE DOOR GEWELD:  Het meldpunt Persveilig, opgericht door de vakbond NVJ, het Genootschap van Hoofdredacteuren, de politie en het Openbaar Ministerie, kreeg in 2021 272 meldingen van bedreiging binnen, tegen 121 in het voorgaande jaar. 

  Zie ook vorige artikel over de aanleiding en terreur op social media door virusontkenners en complotdenkers, nepnieuwssites...

  Zie verder http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/  forum/Waarschuwingen tegen/Nepnieuws oa. (!)  

  Zie o.a.  Artikel 137d [Aanzetten tot haat, discriminatie of geweld] in deze dus van de 'virusontkenners' tégen allen die 'anders denken dan zij' en dat is de overgrote meerderheid van de (wereld)bevolking dan... angry 

  Zie en lees verder art. van NOS-Nieuws, Twitter (bron)

  LAATSTE: WEER een doorgedraaide complotdenker vaak aangezet door nepnieuwsberichten op andere social media als Facebook, Twitter, YouTube etc...

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •CULTUUR & MEDIA • GISTEREN, 14:57 • AANGEPAST GISTEREN, 20:19

  Brandbommen en intimidatie: aantal meldingen bedreigde journalisten in 2021 verdubbeld

  Een automobilist belaagt een journalist op Urk ROB VOSS

  Vorig jaar is het aantal meldingen door journalisten in Nederland van bedreiging en fysiek geweld meer dan verdubbeld ten opzichte van 2020. Het meldpunt Persveilig, opgericht door de vakbond NVJ, het Genootschap van Hoofdredacteuren, de politie en het Openbaar Ministerie, kreeg in 2021 272 meldingen van bedreiging binnen, tegen 121 in het voorgaande jaar.

  Daaronder waren 158 meldingen van bedreiging en 73 van fysiek geweld. In tien gevallen werd melding gemaakt van hinderlijk volgen of stelselmatige intimidatie. De bedreigingen werden geuit via sociale media, maar ook demonstraties leverden bij herhaling dreigende situaties op voor verslaggevers, filmploegen en fotojournalisten.

  In dertien gevallen werden journalisten buiten werktijd geïntimideerd of thuis opgezocht.

  Logo's weg, brandbommen door ruit

  In oktober 2020 besloot de NOS al na aanhoudende bedreigingen het eigen logo van de satellietwagens te verwijderen. Ruim een jaar later haalde ook Omroep Brabant om die reden de logo's en stickers van de bedrijfswagens.

  Andere voorbeelden van dreigende situaties voor journalisten deden zich vorig jaar voor in maart in Urk en Krimpen aan den IJssel waar journalisten werden belaagd door kerkgangers.

  Voor aanvang van een kerkdienst in Urk was het onrustig rond de kerk. Zo reed een automobilist in op een verslaggever in een parkeervak:

  1:48 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Onrustig bij kerk Urk: auto rijdt in op verslaggever

  In Lunteren werden in april een persfotograaf en zijn vriendin aangevallen tijdens het filmen van een autobrand. Ze werden belaagd door een groep omstanders en vervolgens met auto en al door een shovel omgekiept. Het voertuig kwam ondersteboven in een opgedroogde sloot terecht. Het stel moest door de brandweer worden bevrijd.

  "Opsodemieteren", zei een van de belagers tegen de persfotograaf en zijn vriendin in de auto:

  0:55 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Persfotograaf en vriendin met shovel aangereden en in sloot gekiept

  Een paar andere voorbeelden deden zich voor in Vlaardingen en Groningen. In Vlaardingen werden de ruiten bij een persfotograaf ingegooid en in augustus kreeg een Groningse journalist een molotovcocktail door zijn raam.

  In oktober besloot Omroep Gelderland niet meer ter plekke verslag te doen van voetbalwedstrijden en risicodemonstraties.

  Vorige maand interviewden we de journalist die met de aanslag met de molotovcocktail te maken kreeg. "Ik word vanuit mijn vakgebied steeds heftiger geïntimideerd en bedreigd", zei hij:

  1:16 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Journalist Groeneveld wil niet toegeven aan intimidatie

  Journalistenvakbond NVJ is ook bezorgd over de opruiende taal van politici in de richting van de pers. Zo noemde PVV-leider Wilders journalisten medio vorig jaar "tuig van de richel, uitzonderingen daargelaten".

  FvD-leider Baudet onderschreef de boodschap van Wilders met de woorden "Is zo".

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-01-06 01:26:37
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 03 december 2021 @ 08:52
  #21
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #15: BEDREIGDE JOURNALIST DOOR 'BODEGRAVENGROEP': 'NIET TOEGEVEN AAN INTIMIDATIE'! 

  HERHALING hier NOG EENS VAN VORIGE ARTIKEL: (overigens staan aantal van deze opruiende groep vandaag OOK voor de rechter, zie later ook corona-updatebericht weer) 

  BEDREIGING LOKALE JOURNALIST GRONINGEN DOOR: CORONAVIRUSONTKENNERS.... aangezet tot haat tegen degenen die anders beweren op vaak (anders dan hier) social media als Facebook/Twitter/Instagram voornamelijk, kwamen zij kennelijk tot deze daad, 'een poging tot doodslag'.  Overigens zitten derze andere social media er terecht bovenop en verwijderen alle nepberichten dienaangaande vaak maar niet alles is te voorkomen dat aantal mensen toch weer verder verspreid of via andere kanalen kleine 'wappiegroepjes' vormen. Nu zolang dit 'onderling' blijft en zij daar heel gelukkig mee zijn hun leven daarmede te 'verrijken'.... wink

  Kennelijk had de journalist in artikelen de FEITEN gemeld en anders beweerd dan hen gezind was, de 'viruswappies' als b.v. de 'Bodegravendaders', complotdenkers over een volledig onwaar satanisch kindermisbruik en tevens opruiing tegen o.a. BN'ers als nu bekende virologenm burgemeeser, ministers of anderen - zie http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/  forum/Waarschuwingen tegen/Nepnieuws oa. (!) - tot deze daden. Vaak blijkt, zie de ontkenningsberichten nog uit daden 'uit NAAM en liefde voor God' (?), de extreme geloofsrichtingen die er nog zijn, zie o.a. ook de gebeurtenissen in URK verleden jaar o.a. ook dáár weer aanvallen op journalisten.... Opgemerkt daarbij nog dat 'indien 'geloofswaarden volgend', deze beweringen juist in strijd zijn met de 'waarden' VAN HET GELOOF ZELF' indien 'gelovig' dan... (doordenkertje)

  Gelukkig is één van die ultieme complotdenkers en opruiende organisatie 'Red Pill Journaal' nu weer opgepakt nadat de rechter had verboden nog misleidende berichten te verspreiden en hij daar toch mee doorging. Schrijnend is dat zij toch nog een kleine groep (gelukkig!) goedgelovigen die alles aannemen, weten te bereiken en die dit voetstoots als grote waarheid aannemen en zich ook bv. niet laten inenten uit pure angst voor die 'waarheid' in die nepberichten. Maar de overgrote meerderheid doet dit wel, heeft gedaan en gebruikt wel het verstand hierbij, althans in de Europese landen en de VS o.a., andere werelddelen lopen soms nog, om andere (financiele) redenen nog 'achter'....    

  Zie o.a.  Artikel 137d [Aanzetten tot haat, discriminatie of geweld] in deze dus van de 'virusontkenners' tégen allen die 'anders denken dan zij' en dat is de overgrote meerderheid van de (wereld)bevolking dan... angry 

  Molotovcocktail door raam gegooid bij Groningse journalist

  Zie en lees verder art. van NOS-Nieuws, Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •CULTUUR & MEDIA • GISTEREN, 19:17

  Journalist die molotovcocktail door ruit kreeg: 'Niet toegeven aan intimidatie'

  De pers staat onder druk. Die conclusie trok het Openbaar Ministerie vandaag aan het begin van de rechtszaak tegen twee mannen die ervan verdacht worden molotovcocktails door de ruit bij de Groningse journalist Willem Groeneveld naar binnen te hebben gegooid.

  Volgens het OM neemt de druk op journalisten toe. "Niet door radicale gedachten of, als u wilt, toenemende polarisatie van standpunten, maar juist door intimidatie en geweld. Zonder persvrijheid, geen democratie, zonder persvrijheid, geen rechtsstaat." Justitie zei dat de mannen zich schuldig hebben gemaakt aan gewelddadig extremisme.

  De twee verdachten, een 31-jarige man uit Veenhuizen en een 33-jarige Groninger zouden bekendstaan als felle tegenstanders van de coronamaatregelen. Ze zijn voor hun daad geïnspireerd door verspreiders van complotverhalen over kindermisbruik en -moord in Bodegraven, bevestigde het Openbaar Ministerie aan Nieuwsuur eerder vandaag. De mannen zouden het op Groeneveld gemunt hebben omdat die voor de lokale site Sikkom kritisch schreef over complottheorieën.

  Voorafgaand aan de pro-formazitting van vandaag zei Groeneveld niet te willen toegeven aan intimidatie.

  1:16 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Journalist Groeneveld wil niet toegeven aan intimidatie

  De aanslag op Groeneveld, waarbij hij en zijn partner ongedeerd bleven, is niet het enige incident. Zo werden er ruiten ingegooid bij een fotograaf in Vlaardingen, kreeg een verslaggever een trap in zijn buik in Krimpen aan den IJssel en werden een fotograaf en diens vriendin met hun auto omvergeduwd door een shovel.

  Geweld en intimidatie gericht op journalisten lijkt toe te nemen, ziet ook AD-hoofdredacteur Rennie Rijpma. "Wat je nu ziet is dat journalisten die over heel gewone onderwerpen schrijven of reportages maken worden bekritiseerd om het geluid dat ze laten horen. Dat is een nieuwe ontwikkeling van de afgelopen jaren."

  Wat agressie uitlokt, loopt volgens Rijpma sterk uiteen. "Je ziet het doorgaans veel met onderwerpen die veel in het nieuws zijn. Nu schrijven we veel over corona, dus je ziet dat dat een trigger is die soms agressie oproept of bedreigingen in de hand werken. Maar als er geen corona was, dan was er misschien wel iets anders wat dit gedrag zou oproepen."

  Gemelde incidenten journalisten in 2021

  PersVeilig, dat als doel heeft om de veiligheid van journalisten te verbeteren, heeft in 2021 een totaal van 262 meldingen van incidenten door journalisten geteld. In 151 van de gevallen ging het om bedreigingen, 71 keer vonden er fysieke incidenten plaats en 21 keer meldden journalisten stelselmatig te worden geïntimideerd of gestalkt.

  Tot nu toe is er 56 keer daadwerkelijk aangifte gedaan.

  Volgens Rijpma is het goed om aandacht te schenken aan bedreiging van journalisten. "Ik vergelijk het altijd met zwerfvuil. Als je door een schone straat loopt ben je minder geneigd iets te laten vallen. Ligt er al wat straat, dan hoopt het zich op en wordt het een smerige boel. Als we straks niet meer ageren tegen agressie, dan wordt het van kwaad tot erger."

  De rechtbank besloot vandaag de voorlopige hechtenis van de twee verdachten niet op te heffen. Gezien de ernst van de feiten zou volgens de rechtbank vrijlating tot maatschappelijke verontwaardiging leiden. Daarbij zou de kans op herhaling bij één verdachte te groot zijn.

  Het OM zei vandaag te verwachten dat de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen de twee verdachten in Groningen in het voorjaar van 2022 kan plaatsvinden. De rechtbank zei dat de volgende zitting waarschijnlijk weer een pro-formazitting zal zijn.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 06 november 2021 @ 00:49
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg vorige artikel: BEDREIGING FOTOJOURNALIST, 'krijgt een heel andere wending' MOGELIJK VERBAND HOUDEND MET VONDST 2 DODEN IN BUNSCHOTEN en dat weer verband houdend met een grote drugsvondst daarbij..... een grote puzzel of voor politie/justitie mogelijk al wel duidelijk. En probeerde de uitvaartverzorger 'iemand of anderen te beschermen'?

  OP http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ en ook http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 17:37

  Twee mannen vast na grote drugsvondst, mogelijk verband met dood Bunschoters

   

  Bij het afscheid van een van de overledenen werd een persfotograaf aangevallen. Deze politieauto's kwamen daarop af. ANP

  De politie heeft een man (40) uit Amersfoort en een inwoner van Bunschoten (30) opgepakt op verdenking van het overtreden van de Opiumwet en de Wet op de geneesmiddelen. Rechercheurs kwamen hen op het spoor in het onderzoek naar de dood van twee Bunschoters, afgelopen zondag.

  In dat onderzoek stuitte de politie op verschillende plekken op "grote hoeveelheden verdovende middelen en geneesmiddelen", aldus het persbericht. Het gaat daarbij om "heel veel stoffen" die uitgebreid onderzocht moeten worden. Vervolgens konden de twee mannen worden aangehouden.

  De politie kan nog geen verband leggen met de dood van de twee Bunschoters. Het Nederlands Forensisch Instituut is nog bezig met het onderzoek naar hun doodsoorzaak. Zolang dat niet is afgerond kunnen er geen conclusies worden getrokken, zegt een woordvoerder van de politie.

  Gevaarlijke stof

  William Berendse (27) en Lub Bos (36) overleden zondagavond nadat ze onwel waren geworden. De politie stelt een niet-natuurlijke dood vast en stelde een onderzoek in. Naast verklaringen van betrokkenen en getuigen moet het onderzoek van het NFI meer duidelijkheid geven.

  Inwoners van Bunschoten reageerden geschokt en bedroefd op het onverwachte overlijden van de twee. Tegelijk deden in de gemeente ook verhalen de ronde over een gevaarlijke stof die in omloop zou zijnmeldt RTV Utrecht. Die stof zou inmiddels meerdere slachtoffers hebben gemaakt. Het Trimbos Instituut in Utrecht, dat ook toezicht houdt op vervuilde drugs, heeft tot nu toe geen alarmerende berichten uit Bunschoten ontvangen.

  Persfotograaf aangevallen

  Bij het afscheid van een van de overledenen werd gisteren in het dorp een persfotograaf van de Gooi- en Eemlander aangevallen door een 58-jarige uitvaartverzorger. De aanvaller is aangehouden en inmiddels weer in vrijheid gesteld, maar hij wordt nog wel verdacht van diefstal van de camera en mogelijk ook mishandeling, zegt een politiewoordvoerder.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 05 november 2021 @ 08:38
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, BEDREIGING EN GEWELD TEGEN FOTOJOURNALIST, 'UITVAARTVERZORGER' AANGEHOUDEN hiervoor. De bedreigingen en zelfs daadwerkelijke mishandeling van journalisten nemen ook een steeds toenemende vorm aan? Zelfs in deze situatie, niet verwacht.... Fotograaf Caspar Huurdeman was naar het uitvaartcentrum aan de Hooistreep in Bunschoten gegaan voor de herdenking van een van de twee jonge Bunschoters die afgelopen weekeinde om het leven kwamen. Vanaf de openbare weg maakte hij foto's van de vele belangstellenden.

  OP http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ en ook http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 00:21 • AANGEPAST VANDAAG, 03:47

  'Uitvaartverzorger (58) opgepakt voor mishandelen persfotograaf'

  ANP

  De politie heeft een 58-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden op verdenking van mishandeling van een persfotograaf. De fotograaf was voor De Gooi en Eemlander aan het werk. De krant meldt dat hij werd mishandeld bij een uitvaartcentrum door een uitvaartverzorger. De journalistenvakbond NVJ zegt de zaak hoog op te nemen.

  Fotograaf Caspar Huurdeman was naar het uitvaartcentrum aan de Hooistreep in Bunschoten gegaan voor de herdenking van een van de twee jonge Bunschoters die afgelopen weekeinde om het leven kwamen. Vanaf de openbare weg maakte hij foto's van de vele belangstellenden.

  Tegen De Gooi en Eemlander zegt Huurdeman dat de uitvaartverzorger de camera hardhandig afpakte en hem daarbij half zou hebben verstikt. De man werd al snel door de politie aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en wordt verhoord. Ook de fotoapparatuur werd gevonden en weer teruggegeven aan de persfotograaf.

  Geweld tegen journalisten

  De journalistenvakbond NVJ neemt de zaak zeer hoog op. "Wij nemen alle incidenten tegen journalisten uiterst serieus", zegt Paul Teixeira namens de vakbond. "We zien een zorgwekkende stijgende tendens van geweld en bedreigingen tegen journalisten. Triest."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 29 september 2021 @ 00:40
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE: premier RUTTE ZWAAR BEVEILIGD: HAAGS RAADSLID KORTE TIJD VASTGEHOUDEN wegens 'verdacht gedrag' nabij Rutte? Een onduidelijk verhaal maar wel opmerkelijk, gezien de politieke en maatschappellijke EN JURIDISCHE achtergrond van betrokkene. Toch moet het toeval zijn in die zin dat de premier werd al enige tijd zwaarder beveiligd en daarom viel het gedrag op, zekere voor het onzekere nemend dan...?? 

  OP http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ en ook http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 22.00 uur: Inderdaad blijkt dit een 'storm in een glas water'? Of gewoon en dat laatste dan zeker, het is niet te bewijzen of inderdaad stom toeval. Wel dan een vreemde toeval dat Van Doorn net daar was op ENKELE plaatsen waar ook Rutte was? 

   

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:47 • AANGEPAST VANDAAG, 17:27

  Haags raadslid verdacht van 'voorbereiding moordaanslag' op premier Rutte

  Arnoud van Doorn ANP

  De politie heeft zondag het Haagse raadslid Arnoud van Doorn, fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, aangehouden omdat hij volgens het Openbaar Ministerie heeft "getracht inlichtingen te verschaffen om een ernstig misdrijf voor te bereiden". Het doelwit zou mogelijk demissionair premier Rutte zijn, schrijft het AD.

  Van Doorn werd zondagochtend door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) opgepakt. Die dienst is belast met de beveiliging van politici en bedreigde prominenten. Hij is inmiddels vrij, na een nacht te hebben doorgebracht in de cel.

  Zijn advocaat Anis Boumanjal zegt tegen de NOS dat Van Doorn op weg was naar zijn moeder om haar kat medicijnen toe te dienen. Omdat de mantelzorger nog aan het werk was bij zijn moeder, besloot Van Doorn in de omgeving wat dingen te ondernemen. Hij ging naar de Albert Heijn, dronk wat op een terras en liep een sportschool binnen om te informeren naar de abonnementsprijzen, aldus de raadsman.

  Tijdens het verhoor werd Van Doorn volgens zijn advocaat verteld dat Rutte bij alle drie die locaties aanwezig was geweest. De DKDB vond dat verdacht, omdat Van Doorn in augustus tijdens Haagse Indië-Herdenking ook al in de buurt van de premier was geweest.

  Advocaat: onderbuikgevoel

  Het OM wil geen verdere details geven over het doelwit en over Van Doorn, omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Van Doorn wordt nog beschouwd als verdachte. Boumanjal zegt verder tegen de NOS dat Van Doorn verdacht wordt van voorbereiding van moord.

  Volgens de raadsman heeft de DKDB bij de aanhouding van het raadslid te krampachtig gehandeld. Hij zegt te begrijpen dat de dienst op zijn hoede is, maar stelt dat er zondag "niet zoveel aan de hand was".

  Boumanjal voegt toe: "De stap die de DKDB naar moord maakt, is niet uit te leggen. Ze zijn wat mij betreft hun boekje te buiten gegaan en in de kramp geschoten." Volgens de raadsman is Van Doorn opgepakt op basis van "een onderbuikgevoel". "Als er een serieuze dreiging aan de hand is, laat je iemand de volgende dag niet meteen vrij."

  Van Doorn zat eerder in de raad voor de PVV, maar die partij brak met hem in 2011. In 2012 bekeerde hij zich tot de islam.

  Beveiliging om dreiging

  Gisteren werd bekend dat demissionair premier Mark Rutte zware beveiliging heeft gekregen omdat hij wordt bedreigd. Het gaat mogelijk om een geplande aanslag of ontvoering, wellicht vanuit de hoek van de drugshandel, maar veel details zijn nog onduidelijk. De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) regelt de beveiliging.

  De bedreigingen spelen al zeker een maand, volgens het AD.

  Meerdere malen veroordeeld

  Van Doorn is niet van onbesproken gedrag. Vandaag veroordeelde de rechter in Den Haag hem in een andere zaak. Het Haagse raadslid krijg120 uur taakstraf vanwege opruiing op Twitter. Hij schreef in 2018 en 2019 onder meer "Moge Allah swt de zionisten vernietigen" en "May Allah swt guide or destroy the enemies of the islam", in reactie op nieuws over militair optreden van Israël. Volgens de rechter heeft hij daarmee aangemoedigd tot het plegen van geweld tegen een specifieke groep mensen.

  Op Twitter doet hij vaker zeer omstreden uitspraken. In 2018 vroeg hij zich af of de Tweede Wereldoorlog wel door de "goeden" gewonnen was: "Of waren de nazi's de beschermers van de Europese beschaving tegen het (o.a. Amerikaans) zionisme en het communisme van Stalin? Is er sprake van geschiedvervalsing? Iets om over na te denken..." Burgemeester Krikke van Den Haag riep hem op zijn uitspraak terug te nemen.

  In maart vorig jaar deelde Van Doorn een artikel van de Israëlische krant Haaretz over een onderzoeksinstelling die bezig was een coronavaccin te ontwikkelen met de tekst: " 'Toevallig' het lab waar het virus ook is ontwikkeld?" Waarnemend burgemeester Johan Remkes tikte Van Doorn daarover op de vingers. Met de tweet speelde hij in op antisemitische complottheorieën over het ontstaan van het coronavirus.

  Een maand eerder had de politie een inval gedaan bij Van Doorn op verdenking van schending van het ambtsgeheim. Er lekte vroegtijdig uit dat Remkes Pauline Krikke als burgemeester tijdelijk op zou volgen. Van Doorn ontkende.

  In 2015 werd Van Doorn in hoger beroep ook al eens veroordeeld tot een taakstraf, toen van 240 uur. Van Doorn had geheime stukken gelekt, een alarmpistool in huis en wiet verkocht aan minderjarigen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-09-29 21:54:01
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 28 september 2021 @ 00:40
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE: premier RUTTE ZWAAR BEVEILIGD en de vraag is WAAROM? Maar dat is volgens De Telegraaf 'uit criminele hoek (Mocromaffia?)' Meestal zijn die journalisten wel redelijk ingevoerd maar rechstreekse  vragen daarover aan Rutte zelf en overigens ALLEN DIE PERSOONLIJK worden beveiligd door journalisten is een 'teken van journalistiek onvermogen' om het maar diplomatiek te zeggen, MEN WEET TOCH dát daar nooit mededelingen over worden gedaan...

  Maar het levert wéér extra personele problemen op voor o.a. politie, K-Mar, DKDB en enkele anderen die daar mee gemoeid zijn.... 

  OP http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ en ook http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:50

  Rutte krijgt extra beveiliging om dreiging. Waarom is de premier doelwit?

  •  Maartje Geels redacteur Online

  Demissionair premier Mark Rutte heeft zware beveiliging gekregen omdat hij wordt bedreigd. Het gaat mogelijk om een geplande aanslag of ontvoering, maar veel details zijn nog onduidelijk. Dat schrijft De Telegraaf en bevestigen bronnen aan de NOS.

  De dreiging zou komen uit de hoek van de cocaïnemaffia, al willen de autoriteiten hier niets over kwijt. Waarom is het de demissionair premier die nu wordt bedreigd, en wat is de betekenis van die dreiging?

  Dreigingen aan het adres van politici zijn allereerst niet uitzonderlijk. De laatste jaren ziet de politie een toename in het aantal aanvragen voor bescherming van politici, journalisten en rechters. De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) - onderdeel van de politie - is verantwoordelijk voor de beveiliging van prominente personen. De dienst kampte zelfs lange tijd met onderbezetting omdat het aantal dreigingen toenam.

  'Heel zorgelijk'

  "Politici worden regelmatig bedreigd, en ook wel vaker uit criminele hoek. Politieke besluiten kunnen ook criminele organisaties aangaan, denk bijvoorbeeld aan het verbieden van bepaalde clubs", zegt beveiligingsexpert Rico Briedjal, die zelf ook bij de DKDB heeft gewerkt. "Je moet er rekening mee houden dat zulke besluiten kunnen leiden tot dreigingen. Vaak is dat op lokaal niveau, maar ook een premier kan bedreigd worden door criminelen."

  Volgens Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, is de dreiging aan het adres van Rutte van een hele andere orde dan wat we meestal zien. Hij noemt de situatie rond de demissionair premier desgevraagd "heel zorgelijk", ook al kan hij niet in details treden. "We hebben een beeld, maar we zijn nog in het proces van uitzoeken wie dit precies waren."

  Rutte zag beveiliging niet zitten

  Ondanks de dreiging zag Rutte extra beveiliging niet zitten, zeggen bronnen tegen de NOS. Betrokken diensten hebben moeite moeten doen om hem te overtuigen zwaardere beveiliging te accepteren.

  In de bijna elf jaar dat hij premier is liet Rutte zich regelmatig op de fiets fotograferen onderweg naar het Binnenhof of het Catshuis. Het leverde hem het imago op van een benaderbare, joviale premier.

  Toch is serieuze beveiliging essentieel, vindt expert Rico Briedjal. "De functie van premier is belangrijk voor de continuïteit van het land en het gevoel dat de rechtsstaat functioneert. Die positie komt misschien niet altijd overeen met zijn persoonlijke belangen, bijvoorbeeld om benaderbaar te zijn. Maar ook als beveiliging niet zichtbaar is, kun je er van uitgaan dat hij goed in de gaten wordt gehouden."

  De Telegraaf meldde dat er zogenoemde 'spotters' in de buurt van de demissionair premier gezien zijn. Het gaat volgens de krant om "verdachte personen gelieerd aan de Mocro-maffia". Spotters functioneren in het criminele circuit als verkenners; ze brengen bijvoorbeeld de vaste routes en afspraken van een doelwit in kaart.

  Die kennis wordt vervolgens doorgeven aan uitvoerders, bijvoorbeeld van een aanslag. Dat mogelijke voorverkenningen in verband worden gebracht met de premier, is volgens experts zorgelijk. Spotters werden eerder gezien vóór de aanslagen op advocaat Derk Wiersum en vermoedelijk ook misdaadjournalist Peter R. de Vries.

  'Als je een premier raakt, raak je iedereen'

  Over de situatie rond Rutte is nog veel onduidelijk. Diensten als de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid willen vanwege de gevoeligheid van de kwestie geen mededelingen doen. Waarom Rutte doelwit is, is daarom moeilijk te achterhalen.

  Volgens Struijs wijzen de signalen in de richting van de georganiseerde misdaad en specifiek de cocaïnemaffia. In die hoek heeft men belang bij zulke dreigingen, zegt Struijs. "De georganiseerde misdaad wil de rechtsstaat verstoren. De rechtsstaat kan hen namelijk oppakken of hun geld afnemen".

  Daarnaast hebben ze nog een ander belang. "Ze willen laten zien dat zij op het domein van drugs de baas zijn, niet de autoriteiten." Struijs noemt dat "een vilein signaal" aan de democratie. "Het is heel zorgelijk en dat is het al een tijdje."

  Dat beaamt Briedjal. "Als je een premier weet te raken, raak je in feite iedereen. Hij bekleedt toch de hoogste functie die er is. Dus bijvoorbeeld ook rechters of burgemeesters zullen dan nog eens goed nadenken over hun veiligheid."

  'Kom niet aan onze business'

  Volgens terrorismedeskundige Jelle van Buuren kun je niet spreken van terreurdreiging, omdat de dreiging geen politiek of religieus motief lijkt te hebben. Er is eerder sprake van een economisch motief, denkt hij. "Deze dreiging geeft aan de politiek de boodschap af: kom niet aan onze business, laat ons met rust. Anders weten we je te vinden."

  Dat is wel een zeer ernstige boodschap, zegt Van Buuren. "Het is veel meer dan gewone criminaliteit. Als je bijvoorbeeld cocaïne dealt, wordt daarmee niet de democratische rechtsorde aangetast. En dat gebeurt hier wel", legt Van Buuren uit. "Dit soort dreigingen zijn een probleem van de nationale veiligheid."

  Premier Rutte wil geen aandacht besteden aan het nieuws, zo bleek vanochtend voor het begin van een formatie-overleg:

  0:20 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Rutte: ik zeg niets over beveiliging

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 27 september 2021 @ 00:55
  #16
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, UPDATE 07.00 uur: premier RUTTE ZWAAR BEVEILIGD SINDS GISTEREN, BEDREIGINGEN VERMOEDELIJK UIT DE HOEK V AN DE 'MOCROMAFFIA'  mogelijk ook door andere tegenstanders, maar alles wijst meer in de richting van de georganiseerde misdaad. Voorlopig zien we de premier niet meer op de fiets (alleen) door Den Haag rijden en benaderbaar voor iedereen.. 

  Zware beveiliging voor premier Rutte, dreiging uit criminele hoek'

   06:54 IN BINNENLAND , POLITIEK

  Volgens een bron van De Telegraaf zijn in de omgeving van Rutte 'spotters' gezien, "verdachte personen die zijn gelieerd aan de Mocro-maffia."

  BEDREIGINGEN TEGEN POLITICI via SOCIAL MEDIA o.a.: Eerst EEN BEDREIGING TEGEN OMTZIGT, nu weer tegen Hugo de Jonge... een notoire bedreiger dus, aangezet vaak door complotdenken en 'denkers'... die van alles als de grote waarheid plaatsen op social media. Politie en Justitie zitten er bovenop.... gelukkig maar? 

  OP http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ en ook http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • ZATERDAG, 16:16

  Man die Omtzigt bedreigde opgepakt voor bedreigen Hugo de Jonge

  NOS

  De 27-jarige Danny V. uit Heerlen is opnieuw gearresteerd voor het bedreigen van een politicus. Hij wordt ervan verdacht 'coronaminister' Hugo de Jonge met de dood te hebben bedreigd. Dat bevestigen bronnen aan L1. Eerder bedreigde hij Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt.

  Danny V. is samen met twee anderen te zien zijn in een video die met een telefoon is opgenomen. Ze zingen verschillende liedjes, tijdens of net na een coronapersconferentie van demissionair premier Rutte en vicepremier De Jonge. Een van de passages uit die liedjes is 'Hugo moet dood, Hugo moet dood'.

  Ook is volgens L1 te horen dat iemand zingt 'Hugo moet branden, want branden doet Hugo het best'. Met name die laatste passage komt volgens de politie uit de mond van V. De beelden zijn voorgelegd aan De Jonge en die heeft de politie laten weten zich bedreigd te voelen. De video werd al in juli gemaakt, maar ging pas later op sociale media leven.

  Langer in voorarrest

  Danny V. is deze week opgepakt op verdenking van bedreiging met de dood. De rechter besloot vrijdag om de Heerlenaar langer in voorarrest te houden. Op 6 oktober verschijnt hij voor een politierechter in Maastricht.

  Zijn advocaat Björn Jegers zegt verbaasd te zijn over de gang van zaken. Hij vindt het aandeel van zijn cliënt dusdanig klein dat er wat hem betreft onvoldoende reden is om hem aan te houden en zijn voorarrest te verlengen.

  Bedreiging Omtzigt

  Het is niet de eerste keer dat de man uit Heerlen verdacht wordt van het bedreigen van een politicus. Danny V. werd onlangs nog in hoger beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor het bedreigen van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van L1.

   

  Gewijzigd op 2021-09-27 07:25:48
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 28 augustus 2021 @ 09:16
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, BEDREIGING LOKALE JOURNALIST GRONINGEN DOOR: CORONAVIRUSONTKENNERS.... aangezet tot haat tegen degenen die anders beweren op vaak (anders dan hier) social media als Facebook/Twitter/Instagram voornamelijk, kwamen zij kennelijk tot deze daad, 'een poging tot doodslag'.  Overigens zitten derze andere social media er terecht bovenop en verwijderen alle nepberichten dienaangaande vaak maar niet alles is te voorkomen dat aantal mensen toch weer verder verspreid of via andere kanalen kleine 'wappiegroepjes' vormen. Nu zolang dit 'onderling' blijft en zij daar heel gelukkig mee zijn hun leven daarmede te 'verrijken'.... wink

  Kennelijk had de journalist in artikelen de FEITEN gemeld en anders beweerd dan hen gezind was, de 'viruswappies' als b.v. de 'Bodegravendaders', complotdenkers over een volledig onwaar satanisch kindermisbruik en tevens opruiing tegen o.a. BN'ers als nu bekende virologenm burgemeeser, ministers of anderen - zie http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/  forum/Waarschuwingen tegen/Nepnieuws oa. (!) - tot deze daden. Vaak blijkt, zie de ontkenningsberichten nog uit daden 'uit NAAM en liefde voor God' (?), de extreme geloofsrichtingen die er nog zijn, zie o.a. ook de gebeurtenissen in URK verleden jaar o.a. ook dáár weer aanvallen op journalisten.... Opgemerkt daarbij nog dat 'indien 'geloofswaarden volgend', deze beweringen juist in strijd zijn met de 'waarden' VAN HET GELOOF ZELF' indien 'gelovig' dan... (doordenkertje)

  Gelukkig is één van die ultieme complotdenkers en opruiende organisatie 'Red Pill Journaal' nu weer opgepakt nadat de rechter had verboden nog misleidende berichten te verspreiden en hij daar toch mee doorging. Schrijnend is dat zij toch nog een kleine groep (gelukkig!) goedgelovigen die alles aannemen, weten te bereiken en die dit voetstoots als grote waarheid aannemen en zich ook bv. niet laten inenten uit pure angst voor die 'waarheid' in die nepberichten. Maar de overgrote meerderheid doet dit wel, heeft gedaan en gebruikt wel het verstand hierbij, althans in de Europese landen en de VS o.a., andere werelddelen lopen soms nog, om andere (financiele) redenen nog 'achter'....    

  Zie o.a.  Artikel 137d [Aanzetten tot haat, discriminatie of geweld] in deze dus van de 'virusontkenners' tégen allen die 'anders denken dan zij' en dat is de overgrote meerderheid van de (wereld)bevolking dan... angry 

  Molotovcocktail door raam gegooid bij Groningse journalist

  Zie en lees verder art. van NOS-Nieuws, Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •CULTUUR & MEDIA • VANDAAG, 01:05

  'Verdachten van aanslag op Groningse journalist zijn corona-ontkenners'

  De twee mannen die worden verdacht van een aanslag op een Groningse journalist staan bekend als felle tegenstanders van de coronamaatregelen. Het Dagblad van het Noorden schrijft dat de mannen van 31 en 32 in Groningen geregeld het gevaar van corona ontkenden.

  In de nacht van 18 op 19 augustus gooiden twee mannen een molotovcocktail tegen de voordeur van Willem Groeneveld, journalist van de lokale site Sikkom. Nadat de politie een dag later beelden van de aanslag had vrijgegeven, werden de twee opgepakt.

  Over hun motief is tot nu toe niets naar buiten gebracht door de politie. Het Dagblad van het Noorden schrijft nu dat de twee geregeld te zien waren bij protesten tegen coronamaatregelen, complottheorieën deelden op sociale media over het gevaar van vaccins en buren lastigvielen met corona-ontkenningen.

  De krant denkt dat de twee het gemunt hadden op Groeneveld omdat die op Sikkom kritisch schreef over complottheorieën.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  1. LIVEBLOG

   Deltavariant verdubbelt kans op opname ongevaccineerden • Aanhouding voor valse certificaten

   In dit blog lees je het coronanieuws van zaterdag 28 augustus. (Zie ook daarvoor dagelijks op forum http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ rond 15.00 u en na 00.00 u elke dag )

  Gewijzigd op 2021-08-28 09:27:43
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 20 augustus 2021 @ 08:16
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, BEDREIGING LOKALE JOURNALIST GRONINGEN, zijn woning belaagd, POLITIE DEELT beelden VAN MOLOTOVCOCKTAIL-GOOIERS.... 

  Molotovcocktail door raam gegooid bij Groningse journalist

  Zie en lees verder art. van NOS-Nieuws, Twitter (bron)

  UPDATE 21-8: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 18:14

  Politie deelt beelden van molotovcocktail-gooiers Groningen

  POLITIE-EENHEID NOORD-NEDERLAND

  De politie heeft beelden gepubliceerd van twee mannen die ervan worden verdacht dat ze afgelopen nacht een molotovcocktail hebben gegooid door het raam van een Groningse journalist. Op beelden van bewakingscamera's zijn de verdachten duidelijk te zien. Het gaat volgens de politie om twee mannen tussen de 25 en 40 jaar.

  Dat het beeldmateriaal relatief snel online staat, nog geen dag na het incident, zegt iets over het belang dat aan de zaak wordt gehecht. Onder meer in de journalistiek werd geschrokken gereageerd. De politie zegt de zaak hoog op te nemen. "We doen dit wel vaker bij serieuze zaken waarvan goede beelden beschikbaar zijn", zegt een woordvoerder. "Dan schalen we snel op."

  De molotovcocktail werd vannacht rond 02.45 uur in het huis van journalist Willem Groeneveld gegooid. Hij is de oprichter van de lokale nieuwssite Sikkom. Hij en zijn partner werden wakker van glasgerinkel. Ze slaagden erin om het vuur zelf te doven, maar zijn volgens de politie erg geschrokken.

  'Moordaanslag'

  Demissionair minister Grapperhaus van Justitie zei eerder vandaag geschokt te zijn door het incident. "De politie zit erbovenop. Het moet duidelijk zijn dat wij een vrije rechtsstaat zijn waar journalisten hun werk moeten kunnen doen. Dat moet de norm zijn die we allemaal uitdragen. Vrije journalistiek hebben wij allemaal nodig."

  Volgens hoofdredacteur Evert van Dijk van NDC Mediagroep, waar Sikkom onder valt, is het gooien van de molotovcocktail op te vatten als een moordaanslag, zegt hij tegen RTV Noord. Ook Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten spreekt van een poging tot moord. "Het is met geen pen te beschrijven dat je als journalist zo kwetsbaar bent, dat je wordt doodgeschoten of er een molotovcocktail door je ruit vliegt. Dan gaat er iets echt niet goed in de samenleving, en daar moeten we het over hebben."

  Fietsen

  Groeneveld is al vaker slachtoffer geweest van intimidatie. Eerder dit jaar werden bijvoorbeeld dertig fietsen voor zijn huis geparkeerd, nadat hij een artikel had gepubliceerd over fietsenoverlast bij het pand van een vastgoedondernemer. Ook werden zijn adres en telefoonnummer gedeeld op Facebook.

  Of de brandbom van vannacht verband houdt met de eerdere incidenten, kan de politie nog niet zeggen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2021-08-21 08:02:55
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 08 juni 2021 @ 01:19
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, UITSPRAKEN IN TWEET GEERT WILDERS: 'JOURNALISTEN IS TUIG van de richel', DE NVJ WIL EEN GESPREK MET HEM.... Helaas alleen maar een gesprek? In feite WEER smaad/laster, generaliseren en vooral ook OPRUIING in die zin en ook gezien het artikel dat journalisten niet meer veilig zijn en vaak worden bedreigd, nog dat laatste juridisch te aanvaarden?

  Een politicus ONWAARDIG weer en, maar dat verbaasd niet, vriendje Baudet was het direct via Tweet met Wilders eens....   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Geert Wilders staat de pers te woord op het Binnenhof ANP

  NOS NIEUWS • POLITIEK •CULTUUR & MEDIA • GISTEREN, 18:47

  Journalistenvakbond NVJ wil in gesprek met Wilders over tweet

  Het hoofdbestuur van journalistenvakbond NVJ wil een gesprek met PVV-leider Wilders. Directe aanleiding is een tweet van Wilders, afgelopen zaterdag. Daarin noemde hij journalisten "tuig van de richel".

  profielfoto Geert Wilders @geertwilderspvv

  Journalisten zijn - uitzonderingen daargelaten - gewoon tuig van de richel.

  2 dagen geleden

  "Journalisten zwartmaken is de rechtstaat zwartmaken", reageerde NVJ-secretaris Bruning gisteren al op de tweet. "Het maakt het journalisten onmogelijk om hun werk te doen. Politici zouden beter moeten weten. Benader elkaar op inhoud, nooit op ongefundeerde stigma's."

  Legitimatie

  De NVJ vreest dat mensen dergelijke uitspraken kunnen zien als rechtvaardiging voor agressie tegen journalisten. Wilders plaatste zijn tweet op de dag dat uit een onderzoek van PersVeilig bleek dat acht op de tien journalisten weleens te maken hebben met een vorm van agressie of bedreiging.

  "Dat onderzoek maakt duidelijk hoezeer de journalistiek in brede zin te maken heeft met intimidatie en geweld. Als iemand die een belangrijk deel van het Nederlandse electoraat vertegenwoordigt met zo'n tweet een legitimatie geeft aan zijn achterban om journalisten niet te vertrouwen en ze als tuig van de richel te beschouwen, wat betekent dat dan voor de zorgelijke situatie waar journalisten nu al in verkeren?", zegt Bruning tegen de NOS.

  "We willen in het gesprek graag duidelijk maken dat Wilders daarin een verantwoordelijkheid heeft. Juist hij zou moeten weten hoeveel last je kan hebben van intimidatie en bedreiging."

  Verschillende journalisten uitten zaterdag hun kritiek op de tweet van Wilders:

  profielfoto Sjors van Beek@SjorsvanBeek

  @geertwilderspvv Geachte heer Wilders. Als journalist voel ik me onprettig aangesproken door deze generalisatie. Ik heb u jaren geleden voor Binnenlands Bestuur geïnterviewd, en dat ging over en weer netjes - dacht ik. Dus deze tweet vind ik wel vervelend...

  een dag geleden

  profielfoto Maarten Edelenbosch@maartenedel

  @geertwilderspvv Door het gros van de journalisten (zonder feiten) zo neer te zetten creëert u bij een groep mensen een gevaarlijk beeld van journalisten. Geweld/intimidatie zijn helaas al geen uitzondering. Met uw functie en uw ervaringen met bedreigingen zou u beter moeten weten

  2 dagen geleden

  Ook ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers reageerde op de uitspraak van Geert Wilders, en op die van Thierry Baudet. De FvD-leider onderschreef de tweet van Wilders met de woorden "Is zo.".

  profielfoto Gert-Jan Segers @gertjansegers

  De Kamer is een ‘nepparlement’. Rechters zijn ‘neprechters’. En journalisten zijn ‘tuig van de richel’. Als alles wat essentieel is voor onze vrijheid zo wordt aangevallen, dan gaat het ze niet om de Kamer, rechters en de pers. Dan hebben ze het op onze vrijheid zelf gemunt.

  een dag geleden

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding