926 keer bekeken

POLITIE EN (BEVEILIGING) POLITIEK, DIPLOMATIE ed

 • dinsdag 15 maart 2022 @ 01:02
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, HET STAAT UITERAARD ELKE POLITIEAMBTENAAR VRIJ OM POLITIEK TE KIEZEN, MENING TE HEBBEN ENZ. Ook om zelfs actief in de politiek te functioneren, toch daarin zijn er grenzen die niet, gelet op de (neutrale) functie o.a., overschreden zouden kunnen worden.   

  Zie en lees verder art. uit NOS-NIEUWS of Twitter (Bron)

  • FvD-lijsttrekker Hengelo vertrekt bij politie vanwege nazi-vergelijking

   De lijsttrekker van Forum voor Democratie in Hengelo, Brian Geertshuis, die tevens politieagent was in die plaats, vertrekt bij de politie vanwege extreme uitlatingen op het internet. Dat meldt dagblad Tubantia. Geertshuis noemde politici die voor coronavaccinaties pleiten onder meer "smeerlappen" en vergeleek ze met nazi's. Tubantia publiceerde eerder over de uitlatingen die hij onder een pseudoniem deed, wat leidde tot een intern onderzoek bij de politie. Uit dat onderzoek blijkt nu dat Geertshuis' teksten indruisen tegen de beroepscode van de politie.

   "Ik kijk uit naar de dag dat deze smeerlappen die deze waanzin over ons uitrollen met de kop op het hakblok liggen. Ook met de nazi's gebeurde dat uiteindelijk", schreef Geertshuis over de mensen die hij verantwoordelijk acht voor de coronamaatregelen, meldde Tubantia.

   Volgens de politie is er geen sprake van ontslag. De afgelopen tijd zijn er meerdere gesprekken geweest met de FvD-lijsttrekker en in die gesprekken is in overleg met hem besloten dat hij vertrekt bij de politie.

  • OVERIGENS ZIE LIVEBLOG HET PARTIJKANTOOR FvD beklad vannacht.

  Stembureaus voor vandaag weer gesloten • Camera geplaatst bij kantoor Forum

   GISTEREN, 21:42 IN BINNENLAND , POLITIEK   LIVEBLOG

  Volg de laatste ontwikkelingen over de eerste dag van de gemeenteraadsverkiezingen in ons liveblog.

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 09 maart 2022 @ 00:56
  #4

  Goedemorgen, KABINET MAAKT EXTRA GELD VRIJ VOOR BEVEILIGING LOKALE BESTUURDERS. EXTRA WERK VOOR POLITIE EN VEILIGHEIDSDIENSTEN, JUSTITIE dus ook weer maar helaas kan het niet anders.

  Zie daarover ook o.a. op andere forums http://europese-unie.clubs.nl/ of http://justittieledwalingen.clubs.nl/ - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. uit NOS-NIEUWS of Twitter (Bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 22:42

  Kabinet maakt extra geld vrij voor veiligheid lokale bestuurders

  Zware beveiliging bij een speech van de Haarlemse burgemeester Wienen, die in 2018 ernstig werd bedreigd ANP

  Het kabinet maakt 10 miljoen euro per jaar vrij voor de veiligheid van het lokale bestuur. Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken schrijft aan de Tweede Kamer dat het geld onder meer bedoeld is voor het beter beveiligen van woningen van raadsleden, wethouders en ambtenaren.

  Lokale bestuurders zijn steeds vaker het slachtoffer van intimidatie, bedreiging en geweld. "Een aanval op een raadslid, wethouder of burgemeester raakt ons allemaal", schrijft Bruins Slot. "Het tast de kern van de democratie aan."

  De bedreigingen komen volgens haar voor een deel uit de georganiseerde misdaad, maar ook uit de onrust in de samenleving en het afnemend vertrouwen in de overheid. Vooral burgemeesters zijn het doelwit; 65 procent van hen zegt wel eens geconfronteerd te zijn met verbale agressie of bedreigingen. Onder wethouders en raadsleden is dat respectievelijk 40 en 30 procent.

  Eerder aangifte doen

  Bruins Slot hoopt dat het extra geld ertoe leidt dat politici en ambtenaren ook eerder aangifte gaan doen als ze bedreigd of geïntimideerd worden. "Ook wil ik meer gaan investeren in preventieve beveiligingsmaatregelen aan de woningen van decentrale bestuurders."

  De 10 miljoen extra staat de komende tien jaar op de begroting, zodat het in totaal om 100 miljoen euro gaat. Het is onderdeel van de maatregelen die het kabinet wil nemen tegen de georganiseerde misdaad. In totaal wordt daar jaarlijks 434 miljoen euro voor uitgetrokken.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 augustus 2020 @ 07:45
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE DOET ONDERZOEK NAAR VOLGAPPARATUUR IN RUSSISCHE DIPLOMATIEKE AUTO. Volgens eigen bevindingen van hen was dit zo, een diplomatieke rel tengevolge hebbend.

  Zie en lees art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De Russische ambassade in Den Haag ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 11:07 • AANGEPAST GISTEREN, 14:54

  Ollongren: politie doet onderzoek naar volgapparatuur in Russische auto

  De politie doet onderzoek naar de vondst van elektronische volgapparatuur in de auto van een Russische diplomaat. Dat zegt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken, die vanwege het politieonderzoek niet op de kwestie wil reageren.

  Gisteren riep het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken een gezant van Nederland op het matje vanwege de vondst. Het departement zei dat het plaatsen van spionage-apparatuur de toch al complexe relatie met Nederland niet ten goede komt.

  Minister Ollongren zegt daarop dat we "een geschiedenis met Rusland" hebben, vanwege de ramp met de MH17. "Ik denk dat dit steeds meespeelt in de relatie die wij hebben met Rusland".

  Twee jaar geleden bracht de Nederlandse inlichtingendienst MIVD naar buiten dat de Russische geheime dienst een hackaanval wilde plegen op het kantoor van de OPCW, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in Den Haag.

  De politie in Den Haag wil niets kwijt over het onderzoek. Ze wil ook niet zeggen of er door de Russische ambassade aangifte is gedaan.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 15 maart 2018 @ 00:54
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, DEMONSTRATIE VRIJHEID... is die er (nog) wel? Ook overheidsdienaren zitten er soms zelf mee in hun maag. In de zin van 'handhaving' is de politie wel gehouden haar taak uit te voeren. 

  Zie en lees art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  25 minuten geleden

  'Demonstratierecht in Nederland staat onder druk'

  •  

  'Demonstratierecht in Nederland staat onder druk'

  Een bezoeker van Koningsdag in Zwolle toont een bord met zijn voorkeur voor de republiek. 

  © ANP

  Demonstreren vóór of tegen Zwarte Piet, of tegen het koningshuis: dat mag in Nederland. Het is zelfs een grondrecht. Maar, dat recht om te demonstreren staat onder druk, zegt de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen.

  Het lukt gemeenten en politie niet altijd om het demonstratierecht te waarborgen. Soms wordt een demonstratie verboden, beëindigd of beperkt. "De overheid neigt naar risicomijdend gedrag", zegt de ombudsman. 

  De ombudsman roept gemeenten en politie op om demonstraties volledig én zonder voorbehoud mogelijk te maken. Ook moeten zij terughoudend zijn bij het opleggen van beperkingen en voorschriften.

  Van Zutphen doet zijn oproep in het rapport 'Demonstreren, een schurend grondrecht?' (pdf). In dit onderzoek komt de vraag aan de orde welke waarde en welk draagvlak het demonstratierecht heeft in de huidige samenleving.

  Anti-Zwarte Piet-demonstraties

  Burgemeesters en politie moeten vaak afwegingen maken tussen enerzijds het recht van demonstranten om zonder beperkingen actie te voeren en anderzijds het belang van openbare orde en veiligheid te handhaven. Voorbeelden daarvan zijn de Eritrese conferentie in Veldhoven (april 2017), een Pegida-demonstratie in Groningen (april 2017) en anti-Zwarte Piet-demonstraties in onder meerMaassluis (december 2016) en Dokkum (december 2017).

  Volgens Van Zutphen moet de essentie van het grondrecht tot demonstreren voorop staan. "Die essentie is dat de overheid zich tot het uiterste moet inspannen om demonstraties te faciliteren en te beschermen, zodat burgers in vrijheid hun mening - hoe impopulair ook - kunnen laten horen. Elke andere houding van de overheid doet afbreuk aan de kern van het demonstratierecht."

  Aanhoudingen pas na afloop

  In zijn rapport beveelt de Nationale ombudsman aan om demonstranten te beschermen tegen ordeverstoringen zodat alle burgers hun stem kunnen laten horen. Ook adviseert hij om bij voorkeur pas na afloop van de demonstratie mensen aan te houden om escalatie te voorkomen.

  Aan de andere kant moet de demonstrant zijn actie tijdig aanmelden en goed contact houden met de overheid. Hierdoor is de kans op een soepel verloop zo groot mogelijk.

  Demonstratie roept vaak een tegendemonstratie op

  Op een protest van anti-islamdemonstranten in september in Enschede kwamen ook extreemlinkse tegendemonstranten af. Tientallen werden opgepakt.

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-05-31 08:08:43
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 30 september 2015 @ 00:51
  #1

  Goedemorgen, als de PvdA in de toekomst bij de vorming van een nieuw kabinet wordt betrokken, zal de partij voorstellen de politie weer onder te brengen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat zei Kamerlid Jeroen Recourt dinsdag na een bericht van de NOS.

  Zie en lees verder art, AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4152615/2015/09/29/PvdA-wil-politie-naar-ander-ministerie.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/ http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ Extra wetenswaardig of nuttige info: http://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ -http://stadgroningen.clubs.nl/ - -http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2020-08-19 07:40:25
  handtekeningafbeelding