838 keer bekeken

POLITIE EN DE POLITIEK, DIPLOMATIE ed

 • woensdag 19 augustus 2020 @ 07:45
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE DOET ONDERZOEK NAAR VOLGAPPARATUUR IN RUSSISCHE DIPLOMATIEKE AUTO. Volgens eigen bevindingen van hen was dit zo, een diplomatieke rel tengevolge hebbend.

  Zie en lees art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De Russische ambassade in Den Haag ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 11:07 • AANGEPAST GISTEREN, 14:54

  Ollongren: politie doet onderzoek naar volgapparatuur in Russische auto

  De politie doet onderzoek naar de vondst van elektronische volgapparatuur in de auto van een Russische diplomaat. Dat zegt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken, die vanwege het politieonderzoek niet op de kwestie wil reageren.

  Gisteren riep het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken een gezant van Nederland op het matje vanwege de vondst. Het departement zei dat het plaatsen van spionage-apparatuur de toch al complexe relatie met Nederland niet ten goede komt.

  Minister Ollongren zegt daarop dat we "een geschiedenis met Rusland" hebben, vanwege de ramp met de MH17. "Ik denk dat dit steeds meespeelt in de relatie die wij hebben met Rusland".

  Twee jaar geleden bracht de Nederlandse inlichtingendienst MIVD naar buiten dat de Russische geheime dienst een hackaanval wilde plegen op het kantoor van de OPCW, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in Den Haag.

  De politie in Den Haag wil niets kwijt over het onderzoek. Ze wil ook niet zeggen of er door de Russische ambassade aangifte is gedaan.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 15 maart 2018 @ 00:54
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, DEMONSTRATIE VRIJHEID... is die er (nog) wel? Ook overheidsdienaren zitten er soms zelf mee in hun maag. In de zin van 'handhaving' is de politie wel gehouden haar taak uit te voeren. 

  Zie en lees art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  25 minuten geleden

  'Demonstratierecht in Nederland staat onder druk'

  •  

  'Demonstratierecht in Nederland staat onder druk'

  Een bezoeker van Koningsdag in Zwolle toont een bord met zijn voorkeur voor de republiek. 

  © ANP

  Demonstreren vóór of tegen Zwarte Piet, of tegen het koningshuis: dat mag in Nederland. Het is zelfs een grondrecht. Maar, dat recht om te demonstreren staat onder druk, zegt de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen.

  Het lukt gemeenten en politie niet altijd om het demonstratierecht te waarborgen. Soms wordt een demonstratie verboden, beëindigd of beperkt. "De overheid neigt naar risicomijdend gedrag", zegt de ombudsman. 

  De ombudsman roept gemeenten en politie op om demonstraties volledig én zonder voorbehoud mogelijk te maken. Ook moeten zij terughoudend zijn bij het opleggen van beperkingen en voorschriften.

  Van Zutphen doet zijn oproep in het rapport 'Demonstreren, een schurend grondrecht?' (pdf). In dit onderzoek komt de vraag aan de orde welke waarde en welk draagvlak het demonstratierecht heeft in de huidige samenleving.

  Anti-Zwarte Piet-demonstraties

  Burgemeesters en politie moeten vaak afwegingen maken tussen enerzijds het recht van demonstranten om zonder beperkingen actie te voeren en anderzijds het belang van openbare orde en veiligheid te handhaven. Voorbeelden daarvan zijn de Eritrese conferentie in Veldhoven (april 2017), een Pegida-demonstratie in Groningen (april 2017) en anti-Zwarte Piet-demonstraties in onder meerMaassluis (december 2016) en Dokkum (december 2017).

  Volgens Van Zutphen moet de essentie van het grondrecht tot demonstreren voorop staan. "Die essentie is dat de overheid zich tot het uiterste moet inspannen om demonstraties te faciliteren en te beschermen, zodat burgers in vrijheid hun mening - hoe impopulair ook - kunnen laten horen. Elke andere houding van de overheid doet afbreuk aan de kern van het demonstratierecht."

  Aanhoudingen pas na afloop

  In zijn rapport beveelt de Nationale ombudsman aan om demonstranten te beschermen tegen ordeverstoringen zodat alle burgers hun stem kunnen laten horen. Ook adviseert hij om bij voorkeur pas na afloop van de demonstratie mensen aan te houden om escalatie te voorkomen.

  Aan de andere kant moet de demonstrant zijn actie tijdig aanmelden en goed contact houden met de overheid. Hierdoor is de kans op een soepel verloop zo groot mogelijk.

  Demonstratie roept vaak een tegendemonstratie op

  Op een protest van anti-islamdemonstranten in september in Enschede kwamen ook extreemlinkse tegendemonstranten af. Tientallen werden opgepakt.

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-05-31 08:08:43
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 30 september 2015 @ 00:51
  #1

  Goedemorgen, als de PvdA in de toekomst bij de vorming van een nieuw kabinet wordt betrokken, zal de partij voorstellen de politie weer onder te brengen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat zei Kamerlid Jeroen Recourt dinsdag na een bericht van de NOS.

  Zie en lees verder art, AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4152615/2015/09/29/PvdA-wil-politie-naar-ander-ministerie.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/ http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/ http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ Extra wetenswaardig of nuttige info: http://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ -http://stadgroningen.clubs.nl/ - -http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

  Gewijzigd op 2020-08-19 07:40:25
  handtekeningafbeelding