4629 keer bekeken

CORRUPTIE of WANGEDRAG, schendingen ambt

 • zondag 12 december 2021 @ 00:27
  #70
  reactie op (#68) herman_dad

  Goedemorgen, NU NOG EEN LIMBURGSE AGENT VERVOLGT VOOR LEKKEN NAAR ONDERWERELD. In een oude zaak van vorig jaar, onderzoek naar garagehandel en drugsonderzoek.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:51

  Limburgse agent vervolgd voor lekken informatie naar onderwereld 

  Bij een van drugshandel verdachte autohandelaar werd een aantal auto's in beslag genomen POLITIE.NL

  Justitie gaat over tot vervolging van een Limburgse agent die informatie zou hebben gelekt naar verdachten in een groot drugsonderzoek. Zijn zaak dient naar verwachting midden volgend jaar, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie tegen 1Limburg.

  Het onderzoek richtte zich op het Beekse autobedrijf Alba Car en eigenaar Dejvi G. (38), alias Tony. Hij zou vanuit Alba Car een internationaal opererende organisatie hebben geleid die zich bezighield met de handel in hennep. De eigenaar wordt ook verdacht van cocaïnehandel.

  Inval

  Op 22 oktober vorig jaar viel de politie binnen bij het bedrijf. Er werden verdachten opgepakt en auto's in beslag genomen. Maar hoofdrolspeler Tony bleek te zijn gevlogen. Hij was net voor de politieactie naar zijn vaderland Albanië vertrokken. Volgens het OM vluchtte hij na een tip van een politieagent.

  Na bemiddeling van zijn advocaat heeft Tony zich alsnog bij de politie gemeld. Hij zit sinds twee maanden in voorarrest.

  Kentekens opzoeken

  De agent die hem zou hebben getipt werd eind vorig jaar aangehouden en is sinds die tijd meermalen verhoord. Hij wordt verdacht van het schenden van zijn ambtsgeheim. Ook zou hij meermaals buiten diensttijd kentekens en personen hebben opgezocht in politiesystemen, terwijl dat voor zijn werkzaamheden niet noodzakelijk was.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg.

  handtekeningafbeelding
 • maandag 15 november 2021 @ 00:38
  #69

  Goedemorgen, AGENT IN HENGELO LEKTE ZEKER 300 KEER AAN CRIMINELEN. Ook weer een resultaat van het ENCROCAT onderzoek. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een omvangrijk EncroChat-onderzoek naar versleuteld berichtenverkeer tussen criminelen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:16

  'Agent lekte 300 keer geheime info aan Twentse onderwereld'

  Op kladblokken in het huis van de agent worden notities gevonden over mensen die hij checkte voor de onderwereld RTV OOST

  Een agent uit Hengelo heeft meer dan 300 keer gezocht in vertrouwelijke politie-systemen voor Twentse criminelen. Een aantal keer deed hij dat in ruil voor drugs. Dat meldt RTV Oost op basis van politieonderzoek.

  Volgens de regionale omroep bekeek de agent van april 2019 tot december 2020 namen, adressen, kentekens en observatieverslagen. De gegevens werden door een crimineel contact van de agent doorgespeeld via berichtendienst EncroChat. Meestal ging het om het inkijken van gegevens of politie-informatie over bekende personen uit de Twentse onderwereld.

  Een account op EncroChat dat vaak berichten van het criminele contact kreeg, wordt volgens de politie gebruikt door een Enschedese crimineel die voorkomt in meerdere strafrechtelijke onderzoeken. De agent zou de echte naam achter het account tientallen keren door de politiesystemen hebben gehaald om te kijken welke info er over hem en zijn familieleden bekend is.

  Drugs- en gokverslaving

  De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een omvangrijk EncroChat-onderzoek naar versleuteld berichtenverkeer tussen criminelen. De agent werd vorig jaar december aangehouden op verdenking van ambtelijke corruptie, schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk.

  Bij het doorzoeken van zijn woning vond de politie meerdere geopende en gevouwen 'envelopjes', die vermoedelijk waren gebruikt voor het verpakken van cocaïne. Ook werden her en der in het huis kladblokken gevonden, waarin hij aantekeningen maakte van namen die hij in de politiesystemen had opgezocht.

  Bij zijn aanhouding gaf hij toe dat hij een drugs- en gokverslaving heeft. Ook zei hij inderdaad onbevoegd te hebben gezocht in de politiesystemen. "Ik kocht drugs bij twee broertjes uit Hengelo. Ik heb weleens een kentekenbevraging voor hen gedaan in ruil voor drugs. Ik sprak dan die jongens en dan wilden ze weten hoe ze in de systemen stonden. Ook checkte ik kentekens van auto's die bij hen voor de deur stonden."

  Hij gaf toe dat hij zeker dertig keer in opdracht van anderen informatie heeft opgezocht in de politiesystemen. Ook zocht hij uit interesse wel eens naar informatie over bekende Enschedese criminelen.

  Andere aanhoudingen

  Uit het vertrouwelijke politiedossier in handen van RTV Oost blijkt dat de man meerdere problemen had. Zijn vrouw had hem verlaten en zijn kind was ernstig ziek. Vanwege de zorg voor dat kind zit hij sinds april 2019 thuis met speciaal verlof. Verder had hij geldzorgen, onder meer door een gokverslaving. Volgens omstanders was hij door zijn problemen aan de drugs geraakt en op die manier chantabel geworden.

  Behalve de agent heeft de politie ook enkele mannen uit Enschede en Hengelo aangehouden, die de informatie van de agent zouden hebben gekocht. Zij beroepen zich op hun zwijgrecht en worden vrijgelaten. Hun advocaten onthouden zich van commentaar.

  Het strafproces tegen de agent dient volgend jaar maart. Hij mag zijn strafproces in vrijheid afwachten, in verband met de ziekte van zijn zoontje. Zijn advocaat laat weten in verband met de vertrouwelijkheid niet te kunnen reageren.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 14 juni 2021 @ 00:31
  #68
  reactie op (#60) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #60: ZEVEN LIMBURGSE AGENTEN (HORST) VERDACHT VAN STRAFBARE FEITEN in deze zaak. Vijf van hen zijn al ontslagen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politielint ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:50

  Zeven Limburgse agenten verdacht van strafbare feiten

  Zeven agenten en oud-agenten van de politie in Horst, in Limburg, worden verdacht van een misdrijf, blijkt uit onderzoek van de rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie in Maastricht bevestigt berichtgeving hierover in dagblad De Limburger.

  Waar de agenten precies van verdacht worden is niet duidelijk. Maar hun handelen maakte tien politieonderzoeken "kapot", concludeert het OM. Het OM moest daardoor de vervolging in deze strafzaken noodgedwongen staken of kon reeds uitgesproken vonnissen niet ten uitvoer brengen.

  De onderzoeken naar de agenten volgden op vermoedens dat ze valse processen-verbaal hebben opgesteld, huiszoekingen hebben uitgevoerd die niet volgens de regels verliepen en geweld tegen arrestanten hebben gebruikt. En mogelijk zijn verdachten veroordeeld op grond van onrechtmatig verkregen bewijs.

  Of en wanneer de zeven verdachte agenten voor de rechter komen is nog niet bekend. In de zomer buigt het OM zich over het rapport van de rijksrecherche, vervolgens wordt besloten of en wie waarvoor gedagvaard wordt, aldus het OM.

  Al vijf agenten ontslagen

  Na een disciplinair onderzoek rond misstanden bij het basisteam Horst-Peel en Maas werden eerder al vijf agenten door de politie ontslagen. Zes andere agenten kregen lichtere straffen. Het is volgens De Limburger niet duidelijk welke van de verdachte agenten nog aan het werk zijn. De politie zegt tegen de krant dat er nog niemand op non-actief is gezet.

  De misstanden in Horst kwamen begin 2019 aan het licht. Het OM bekeek sindsdien 1307 politiedossiers. Tien daarvan bleken niet volgens de regels te zijn verlopen. Deze tien zijn geseponeerd, de dagvaarding is ingetrokken, de rechtsgang is stilgelegd of de uitvoering van de straf werd voorkomen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 03 maart 2021 @ 07:49
  #66
  reactie op (#56) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #56: MAN AANGEHOUDEN IN DEZE OMKOPINGSZAAK MOTORAGENT.  .

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:07

  Man uit Zeist aangehouden in omkopingszaak motoragent

  ANP

  De politie heeft een man van 47 uit Zeist aangehouden die verdacht wordt van het omkopen van een politieagent. Hij zou de agent geld hebben betaald in ruil voor vertrouwelijke informatie uit politiesystemen.

  In deze zaak werd in december een 44-jarige motoragent uit Vianen veroordeeld tot vier jaar cel. Ook mag hij negen jaar niet meer in een publiek ambt werken en moet hij 30.000 euro betalen, hetzelfde bedrag als hij zou hebben verdiend met de verkoop van politiegeheimen.

  De agent gaf toe dat hij twee jaar lang politie-informatie had verkocht aan criminelen. In ruil voor informatie uit strafdossiers of voor het natrekken van kentekeninformatie kreeg hij steeds een paar honderd euro.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 07 december 2020 @ 15:02
  #65
  reactie op (#64) herman_dad

  Goedemiddag er komt een LANDELIJK controlesysteem over ALLE politiemensen om te screenen wie en wat zij nagaan in justitiedossiers om CORRUPTIE intern te voorkomen! ? Dit in navolging Amsterdam waar dat is geslaagd, Veel politiemensen zijn ongerust oa eigen privacy en ook pollitiebonden hebben bezwaren. 

   

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 09 oktober 2020 @ 13:52
  #64
  reactie op (#63) herman_dad

  Goedemiddag, POLITIEMAN EENHEID NOORD-HOLLAND AANGEHOUDEN VOOR WANGEDRAG.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politieman eenheid Noord-Holland aangehouden voor corruptie

  Een 60-jarige politieman van de eenheid Noord-Holland zit vast op verdenking van ambtelijke corruptie. Hij wordt daarnaast verdacht van schending van zijn geheimhoudingsplicht, computervredebreuk en het particulier gebruik van politie-informatie. Hij werd maandag aangehouden.

  Bij een doorzoeking van zijn woning in Heiloo is beslag gelegd op administratie, mobiele telefoons en computers. Volgens het Openbaar Ministerie is ook de woning van een vermoedelijke crimineel contact in Beverwijk doorzocht. Deze 60-jarige verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij ambtelijke corruptie en is ook aangehouden.

  Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche in samenwerking met de Landelijke Eenheid van de politie. Beide diensten hebben in de zomer het Team Aanpak Corruptie gevormd.

  Dit team is opgericht na het kraken van de versleutelde berichtendienst EncroChat. Het is niet duidelijk of de aanhouding van de politieman met EncroChat te maken heeft, schrijft NH Nieuws.

  Beide verdachten mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 17 september 2020 @ 01:09
  #63
  reactie op (#62) herman_dad

  Goedemorgen, GROOTSTE CORRUPTIE POLITIEMENSEN, AANGETROFFEN BIJ het onerzoek naar 'NIET TE KRAKEN MISDAAD ENCRO-CHAT SYSTEEM' een schokkende, zelfs voor de onderzoekers en anderen conclusie. Er is al één politieman aangehouden daarvoor en de komende weken, tijd, zullen we daar zeker nog meer over horen.

  Grootste recherche-onderzoek EncroChat: 'Als een spannende film'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:26

  Corruptie bij politie naar boven gekomen bij EncroChat-onderzoek

  ANP

  De politie is op corruptie binnen de eigen organisatie en andere opsporingsdiensten gestuit. Dat is naar boven gekomen tijdens het omvangrijke EncroChat-onderzoek naar versleuteld berichtenverkeer tussen criminelen, bevestigt de politie na berichtgeving in De Telegraaf. De politie heeft nu een speciaal anti-corruptieteam samengesteld om onderzoek te doen.

  Volgens de politie zijn er signalen dat er politie-informatie wordt gelekt naar criminelen. Het is nog niet duidelijk op welke schaal dat is gebeurd, mede omdat een deel van de 23 miljoen berichten nog moet worden onderzocht. "Maar de eerste signalen zijn voldoende ernstig om een speciaal team op te richten", zegt korpschef Henk van Essen.

  'Niemand onaantastbaar'

  "Er lopen op dit moment strafrechtelijke onderzoeken naar mogelijke corruptie en vermoedelijk worden dat er de komende tijd meer. Behalve onderzoeken naar drugshandel en witwassen krijgen ook de onderzoeken naar corruptie de hoogste prioriteit."

  Volgens Van Essen maakt het EncroChat-onderzoek duidelijk dat corruptie "onmiskenbaar aanwezig is". "En hoewel 'platte dienders' van alle tijden zijn, lijkt het erop dat corruptie in omvang eerder toe- dan afneemt."

  NOS op 3 legt uit hoe het zit met het EncroChat-onderzoek:

  6:13 Zie video in oorspronkelijke artikel

  EncroChat: de buit van de grootste politiehack ooit

  De korpschef benadrukt dat de politie een integere organisatie is. "Voor al die politiemensen die te goeder trouw zijn en 24 uur per dag klaar staan voor de veiligheid van Nederland is elke corruptiezaak een klap in het gezicht", zegt Van Essen.

  Volgens hem is "het helaas een gegeven dat er ook rotte appels zijn". "Rotte appels die criminelen behulpzaam zijn en verantwoordelijkheid dragen voor de gevolgen daarvan. Corruptie is als betonrot. En daarvoor is bij de politie geen plaats."

  'Schrikbarend en ernstig'

  De voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, noemt de corruptie ernstig en vindt dat het niet moet worden gebagatelliseerd. "We moeten geen pleisters plakken, maar dit probleem serieus aanpakken."

  "Corruptie is een uitvloeisel van georganiseerde misdaad. En dat is lange tijd onvoldoende aangepakt", stelt Struijs. "De georganiseerde misdaad in Nederland is helemaal uit de hand gelopen en heeft kunnen voortwoekeren tot de dag van vandaag."

  Hoewel er geen cijfers bekend zijn over de omvang van de corruptie, noemt Struijs die schrikbarend. "Het is nog dieper in onze democratie geworteld dan we dachten."

  Volgens Struijs krijgen politie en justitie te weinig middelen om corruptie en de georganiseerde misdaad aan te pakken en dat neemt hij het kabinet kwalijk. "Als EncroChat het kabinet nog niet heeft wakker geschud, dan worden ze nooit meer wakker."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 06 augustus 2020 @ 01:25
  #62
  reactie op (#61) herman_dad

  Goedemorgen, TEAMCHEF POLITIE EINDHOVEN STAPT ZELF OP na beschuldingen over ongewenst gedrag tegenover medewerksters.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:56

  Teamchef Eindhovense politie vertrekt wegens ongewenst gedrag

  Een teamchef van de Eindhovense politie heeft ontslag genomen nadat uit intern onderzoek is gebleken dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan ongewenst gedrag.

  De politie spreekt in een verklaring over "diverse meldingen van ongewenste omgangsvormen in contact met collega's". De interne afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten startte na de meldingen een onderzoek. De man werd eind mei al buiten functie gesteld.

  Uit het onderzoek blijkt dat de klachten gegrond zijn, laat de politie weten. De betrokken teamchef heeft zelf besloten om ontslag te nemen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 juli 2020 @ 01:48
  #61
  reactie op (#57) herman_dad

  Goedemorgen, en vervolg #57: OOK DEZE POLITIEMAN IS INMIDDELS ONTSLAGEN. ...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:16

  Agent ontslagen wegens drugsbezit en witwassen

  Een agent van de politie-eenheid Noord-Nederland is ontslagen vanwege drugsbezit en het witwassen van geld. Hij werd op 1 juni aangehouden op verdenking van die feiten en daarop geschorst. Vorige week is hem ontslag aangezegd, is nu bekendgemaakt.

  Toen hij werd opgepakt had de agent een kilo cocaïne bij zich. De drugs werden in zijn auto aangetroffen. Ook bleek volgens de politie dat hij contact had met criminelen.

  De politie rekent het de agent zwaar aan dat hij harddrugs in zijn bezit had en mogelijk ook gebruikte. Hem wordt verweten dat hij de politie in diskrediet heeft gebracht.

  Het ontslag is een disciplinaire straf. Er loopt ook nog een strafrechtelijk onderzoek naar de man.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding