5024 keer bekeken

CORRUPTIE of WANGEDRAG, schendingen ambt

 • zaterdag 14 mei 2022 @ 00:47
  #76

  Goedemorgen, WEL EEN HEEL OPMERKELIJK VERHAAL, agente doet aangifte tegen haar chef, waar zij en relatie mee had. Eenmaal 'uit' doet ze aangifte voor verkrachting en hij nu wegens smaad- of laster. Beiden zitten nu thuis in afwachting van.... Overigens lijkt dit ook in de privésfeer te liggen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 12:41

  Politiechef en -agent doen aangiftes, van verkrachting en laster

  De agent op de foto komt niet in dit artikel voor ANP

  Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de aangiftes van twee politiemedewerkers. Een agente uit Arnhem zegt thuis verkracht te zijn door haar chef. Die chef heeft op zijn beurt aangifte gedaan van smaad, laster en stalking.

  De woordvoerder van het OM kan volgens Omroep Gelderland niet inhoudelijk op de zaak ingaan. De Gelderlander heeft de aangifte van de agente ingezien. Daarin zegt de Arnhemse maandenlang een affaire te hebben gehad met haar 57-jarige chef, die in Apeldoorn werkzaam was.

  De politiechef spreekt in de krant van "valse beschuldigingen" en heeft aangifte gedaan tegen de vrouw. Zij werd eind 2021 korte tijd aangehouden, omdat ze zich na hun affaire had misdragen richting de chef. De vrouw erkent dat in haar verklaringen.

  De verkrachting zou in november 2020 zijn gebeurd, twee maanden nadat hun relatie voorbij was. De politie Oost-Nederland is al maanden bezig met een intern onderzoek. Beide agenten zitten sindsdien thuis.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Gelderland 

  Gewijzigd op 2022-05-14 00:49:29
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 mei 2022 @ 00:35
  #75

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE POLITIEMEDEWERKER GESCHORST VOOR LEKKEN gegevens Lil KLEINE NAAR 'JUICEKANAAL'? Volgens Shownieuws gaat het om screenshots van een gesprek op het sociale medium Snapchat, die zouden zijn gedeeld met roddelkanaal Reality FBI. In het gesprek zou door een politiemedewerker zijn beschreven hoe de rapper zich voelde in de cel.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:44

  Politiemedewerker geschorst om mogelijk lekken informatie over Lil Kleine

  Rapper Lil Kleine bij het verlaten van de rechtbank in februari ANP

  De politie Amsterdam heeft een medewerker voor onbepaalde tijd op non-actief gezet voor het mogelijk lekken van informatie over Lil Kleine naar een juicekanaal. Een woordvoerder van de politie Amsterdam bevestigt dit na berichtgeving van Shownieuws.

  Volgens Shownieuws gaat het om screenshots van een gesprek op het sociale medium Snapchat, die zouden zijn gedeeld met roddelkanaal Reality FBI. In het gesprek zou door een politiemedewerker zijn beschreven hoe de rapper zich voelde in de cel.

  Aangifte van mishandeling

  De artiest werd eerder dit jaar vastgezet, nadat beelden waren opgedoken waarop te zien zou zijn hoe hij zijn toenmalige vriendin Jaimie Vaes mishandelde in een auto.

  De politiewoordvoerder wilde tegenover de NOS niet bevestigen of het inderdaad om de inhoud van een Snapchatgesprek gaat, omdat het onderzoek naar het lek nog loopt. Hoe lang het onderzoek gaat duren, is niet bekend.

  Begin vorige maand werd bekend dat Vaes aangifte van mishandeling heeft gedaan tegen de rapper. Eind februari werd Lil Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 13 april 2022 @ 01:14
  #74
  reactie op (#72) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg PROBLEMEN LIMBURGSE EENHEID: 4 AGENTEN WORDEN NU VERVOLGD wegens wangedrag en misbruik bevoegdheden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:25

  OM vervolgt vier Limburgse agenten voor misbruik van gezag en bevoegdheden

  Het Openbaar Ministerie vervolgt vier agenten van de eenheid Horst/Peel en Maas in Noord-Limburg. Ze worden verdacht van misbruik van gezag en bevoegdheden, computervredebreuk en het vals opmaken van processen-verbaal. Het gaat om drie mannen en een vrouw.

  Hun handelen maakte tien politieonderzoeken "kapot", concludeerde het OM eerder al. Het OM moest daardoor de vervolging in deze strafzaken noodgedwongen staken of kon reeds uitgesproken vonnissen niet ten uitvoer brengen.

  De misstanden in Horst kwamen begin 2019 aan het licht. De politie ontsloeg daarna zelf al een aantal mensen. Het OM bekeek sindsdien 1307 politiedossiers. Tien daarvan bleken niet volgens de regels te zijn verlopen.

  Vervolgens deed ook de rijksrecherche onderzoek. Op basis daarvan verdacht het OM in juni vorig jaar in totaazeven agenten van strafbare feiten. Een klein jaar later neemt het OM dus vervolgstappen en sleept vier van hen voor de rechter. De datum van de eerste inhoudelijke behandeling is nog niet bekend, schrijft 1Limburg.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg.

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 29 maart 2022 @ 00:35
  #73

  Goedemorgen, EN WEER een politiemedewerker van eenheid Zeeland-West-Brabant geschorst voor ongewenst gedrag naar burgers o.a. Een ander is overgeplaatst. Eerder werden al vier agenten van dezelfde eenheid buiten functie gesteld.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:46

  Opnieuw medewerker politie-eenheid Zeeland-West-Brabant geschorst

  De politie Zeeland-West-Brabant is een disciplinair onderzoek begonnen tegen twee medewerkers vanwege grensoverschrijdend gedrag. Een medewerker is geschorst, de ander is overgeplaatst, meldt de politie. Eerder werden al vier agenten van dezelfde eenheid buiten functie gesteld.

  De maatregelen hebben te maken met een intern onderzoek van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten. Dit onderzoek is gestart nadat eind januari meerdere politiemedewerkers bij leidinggevenden en vertrouwenspersonen melding hadden gemaakt van grensoverschrijdend gedrag door collega's. Zij zouden onzorgvuldig zijn omgegaan met geweldsmiddelen en onwenselijk gedrag hebben vertoond.

  Begin februari werden op grond van het onderzoek de eerste twee medewerkers buiten functie gesteld. Eind februari volgden er nog twee. "Het lijkt erop dat deze zeer onwenselijke situatie al langere tijd heeft geduurd"zei de politie eerder.

  De misdragingen zouden zich volgens de politie vooral hebben voorgedaan binnen één teamgebied. Welk teamgebied dit is, is niet duidelijk. Volgens Omroep Zeeland zou het gaan om een politiebureau in Zeeland.

  Het onderzoek loopt nog en zal volgens de politie geruime tijd duren.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Zeeland

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 23 februari 2022 @ 07:37
  #72
  reactie op (#70) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER EEN LIMBURGSE AGENT ONTSLAGEN WEGENS CORRUPT GEDRAG. Na intern onderzoek bleek dat de medewerker een proces-verbaal van een bekende uit het systeem had verwijderd. In ruil daarvoor kreeg de werknemer een gift.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:30

  Politie Limburg ontslaat medewerker na 'vriendendienst'

  ANP

  De politie in Limburg heeft een medewerker ontslagen wegens plichtsverzuim. Na intern onderzoek bleek dat de medewerker een proces-verbaal van een bekende uit het systeem had verwijderd. In ruil daarvoor kreeg de werknemer een gift.

  Uit het onderzoek bleek verder dat de medewerker ongewenste contacten onderhield met criminelen, informatie deelde over controles en lid was van een WhatsAppgroep waarin volgens de politie grove racistische, discriminerende en kwetsende beelden werden gedeeld. Volgens een woordvoerder van de politie past dit gedrag niet binnen de bedrijfscultuur van de politie.

  Het verwijderen van een proces-verbaal in ruil voor een gift, is inmiddels voorgelegd aan het Openbaar Ministerie voor verder onderzoek, schrijft 1Limburg.

  Wangedrag

  Het is niet voor het eerst dat er politiemedewerkers in Limburg op straat worden gezet. Zo heeft de politie in juni 2020 vijf medewerkers van de eenheid Horst-Peel en Maas ontslagen vanwege wangedrag. Vier andere politiemensen werden teruggezet in rang, overgeplaatst of moeten overuren inleveren.

  Uit een onderzoek bleek toen dat de betreffende medewerkers zich schuldig hadden gemaakt aan pesterijen, ondermijnend gedrag, intimidatie, schending van het ambtsgeheim en misbruik van bevoegdheden.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 12 februari 2022 @ 00:40
  #71

  Goedemorgen, HOOFDINSPECTEUR LANDELIJKE EENHEID VERDACHT VAN LEKKEN EN DEELNAME CRIMINELE ORGANISATIE... Bronnen bevestigen tegenover de NOS dat de aangehouden man teamchef bij de Dienst Specialistische Operaties was. Het AD zegt op basis van 'goed ingevoerde' bronnen dat de man in beeld is gekomen door ontsleutelde berichten uit cryptodienst Sky.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:33 • AANGEPAST GISTEREN, 20:16

  Hoofdinspecteur politie opgepakt voor deelname aan criminele organisatie

  De Rijksrecherche heeft vandaag een hoofdinspecteur van de Landelijke Eenheid aangehouden. De 47-jarige politieman wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, corruptie en schending van het ambtsgeheim.

  Volgens het Openbaar Ministerie bestaat het vermoeden dat de verdachte zeer vertrouwelijke informatie heeft laten lekken naar een criminele organisatie. Vorig jaar mei is hij al buiten functie gesteld. Dat hij nu pas is opgepakt, heeft te maken met de looptijd van het onderzoek, zegt een woordvoerder van het OM.

  Bronnen bevestigen tegenover de NOS dat de aangehouden man teamchef bij de Dienst Specialistische Operaties was. Het AD zegt op basis van 'goed ingevoerde' bronnen dat de man in beeld is gekomen door ontsleutelde berichten uit cryptodienst Sky.

  Geen inzage

  Het Openbaar Ministerie benadrukt dat de man 'niet geautoriseerd was' en geen inzage had in infiltratietrajecten. Ook zegt het OM geen aanwijzingen te hebben dat lopende onderzoeken in gevaar zijn gekomen door het handelen van de agent.

  Na verhoor mocht de verdachte weer naar huis "in afwachting van de verdere resultaten van het onderzoek". Dat wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche, onder leiding van het Landelijk Parket.

  Belastingfraude

  Het onderzoek naar de aangehouden teamchef, dat vorig jaar begon, richtte zich op witwassen en belastingfraude, meldde NRC destijds. Nadat de verdachte buiten functie werd gesteld is bij hem ook een huiszoeking gedaan. Bij de politie had hij volgens de krant een "maximale vertrouwensfunctie". Het OM spreekt dat nu dus tegen.

  De teamchef hield zich bezig met het beheer en de inzet van speciale technische apparatuur op de afdeling interceptie & sensing. Daar worden bijvoorbeeld online gesprekken meegelezen en telefoons afgetapt.

  Tegen het AD zegt een ingewijde dat de verdachte meerdere malen gescreend was. "Het is echt een mokerslag voor ons imago. Dit komt keihard binnen." Voorzitter Jan Struijs van politiebond NBP zegt verder tegen de krant geschrokken te zijn van het nieuws. "Het toont aan dat er héél snel verbetering moet komen bij de heimelijke opsporing. Dat kan niet langer wachten."

  profielfoto Marcel Haenen@MarcelHaenen

  Nieuw ernstig corruptiegeval bij de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. Een hoofdinspecteur en teamchef van de dienst speciale operaties is na maanden onderzoek aangehouden. Hij wordt verdacht van corruptie en lekken naar de onderwereld. https://t.co/U0KCeBnVZt

  7 uur geleden

  De afdeling waar de voormalige teamchef werkte, valt onder de Dienst Specialistische Operaties. Andere afdelingen van deze dienst liggen al langer onder vuur. De Inspectie Justitie en Veiligheid bracht twee weken geleden een kritisch rapport naar buiten waarin staat dat er sprake is van interne problemen bij de afdeling Afgeschermde Operaties. Daardoor zijn er veiligheidsrisico's ontstaan bij het aansturen van geheime operaties.

  Volgens de Inspectie gaat het onder meer mis op leidinggevend niveau. Ook ontbreken er goede procedures en schiet de interne samenwerking tekort. De Inspectie startte het onderzoek nadat er signalen waren binnengekomen over misstanden zoals machtsmisbruik en pestgedrag.

  Aanleiding voor het rapport was de zelfdoding van een undercoveragent. De politie zei zich te herkennen in de uitkomsten van het onderzoek.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-02-12 00:46:37
  handtekeningafbeelding
 • zondag 12 december 2021 @ 00:27
  #70
  reactie op (#68) herman_dad

  Goedemorgen, NU NOG EEN LIMBURGSE AGENT VERVOLGT VOOR LEKKEN NAAR ONDERWERELD. In een oude zaak van vorig jaar, onderzoek naar garagehandel en drugsonderzoek.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:51

  Limburgse agent vervolgd voor lekken informatie naar onderwereld 

  Bij een van drugshandel verdachte autohandelaar werd een aantal auto's in beslag genomen POLITIE.NL

  Justitie gaat over tot vervolging van een Limburgse agent die informatie zou hebben gelekt naar verdachten in een groot drugsonderzoek. Zijn zaak dient naar verwachting midden volgend jaar, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie tegen 1Limburg.

  Het onderzoek richtte zich op het Beekse autobedrijf Alba Car en eigenaar Dejvi G. (38), alias Tony. Hij zou vanuit Alba Car een internationaal opererende organisatie hebben geleid die zich bezighield met de handel in hennep. De eigenaar wordt ook verdacht van cocaïnehandel.

  Inval

  Op 22 oktober vorig jaar viel de politie binnen bij het bedrijf. Er werden verdachten opgepakt en auto's in beslag genomen. Maar hoofdrolspeler Tony bleek te zijn gevlogen. Hij was net voor de politieactie naar zijn vaderland Albanië vertrokken. Volgens het OM vluchtte hij na een tip van een politieagent.

  Na bemiddeling van zijn advocaat heeft Tony zich alsnog bij de politie gemeld. Hij zit sinds twee maanden in voorarrest.

  Kentekens opzoeken

  De agent die hem zou hebben getipt werd eind vorig jaar aangehouden en is sinds die tijd meermalen verhoord. Hij wordt verdacht van het schenden van zijn ambtsgeheim. Ook zou hij meermaals buiten diensttijd kentekens en personen hebben opgezocht in politiesystemen, terwijl dat voor zijn werkzaamheden niet noodzakelijk was.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg.

  handtekeningafbeelding
 • maandag 15 november 2021 @ 00:38
  #69

  Goedemorgen, AGENT IN HENGELO LEKTE ZEKER 300 KEER AAN CRIMINELEN. Ook weer een resultaat van het ENCROCAT onderzoek. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een omvangrijk EncroChat-onderzoek naar versleuteld berichtenverkeer tussen criminelen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:16

  'Agent lekte 300 keer geheime info aan Twentse onderwereld'

  Op kladblokken in het huis van de agent worden notities gevonden over mensen die hij checkte voor de onderwereld RTV OOST

  Een agent uit Hengelo heeft meer dan 300 keer gezocht in vertrouwelijke politie-systemen voor Twentse criminelen. Een aantal keer deed hij dat in ruil voor drugs. Dat meldt RTV Oost op basis van politieonderzoek.

  Volgens de regionale omroep bekeek de agent van april 2019 tot december 2020 namen, adressen, kentekens en observatieverslagen. De gegevens werden door een crimineel contact van de agent doorgespeeld via berichtendienst EncroChat. Meestal ging het om het inkijken van gegevens of politie-informatie over bekende personen uit de Twentse onderwereld.

  Een account op EncroChat dat vaak berichten van het criminele contact kreeg, wordt volgens de politie gebruikt door een Enschedese crimineel die voorkomt in meerdere strafrechtelijke onderzoeken. De agent zou de echte naam achter het account tientallen keren door de politiesystemen hebben gehaald om te kijken welke info er over hem en zijn familieleden bekend is.

  Drugs- en gokverslaving

  De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een omvangrijk EncroChat-onderzoek naar versleuteld berichtenverkeer tussen criminelen. De agent werd vorig jaar december aangehouden op verdenking van ambtelijke corruptie, schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk.

  Bij het doorzoeken van zijn woning vond de politie meerdere geopende en gevouwen 'envelopjes', die vermoedelijk waren gebruikt voor het verpakken van cocaïne. Ook werden her en der in het huis kladblokken gevonden, waarin hij aantekeningen maakte van namen die hij in de politiesystemen had opgezocht.

  Bij zijn aanhouding gaf hij toe dat hij een drugs- en gokverslaving heeft. Ook zei hij inderdaad onbevoegd te hebben gezocht in de politiesystemen. "Ik kocht drugs bij twee broertjes uit Hengelo. Ik heb weleens een kentekenbevraging voor hen gedaan in ruil voor drugs. Ik sprak dan die jongens en dan wilden ze weten hoe ze in de systemen stonden. Ook checkte ik kentekens van auto's die bij hen voor de deur stonden."

  Hij gaf toe dat hij zeker dertig keer in opdracht van anderen informatie heeft opgezocht in de politiesystemen. Ook zocht hij uit interesse wel eens naar informatie over bekende Enschedese criminelen.

  Andere aanhoudingen

  Uit het vertrouwelijke politiedossier in handen van RTV Oost blijkt dat de man meerdere problemen had. Zijn vrouw had hem verlaten en zijn kind was ernstig ziek. Vanwege de zorg voor dat kind zit hij sinds april 2019 thuis met speciaal verlof. Verder had hij geldzorgen, onder meer door een gokverslaving. Volgens omstanders was hij door zijn problemen aan de drugs geraakt en op die manier chantabel geworden.

  Behalve de agent heeft de politie ook enkele mannen uit Enschede en Hengelo aangehouden, die de informatie van de agent zouden hebben gekocht. Zij beroepen zich op hun zwijgrecht en worden vrijgelaten. Hun advocaten onthouden zich van commentaar.

  Het strafproces tegen de agent dient volgend jaar maart. Hij mag zijn strafproces in vrijheid afwachten, in verband met de ziekte van zijn zoontje. Zijn advocaat laat weten in verband met de vertrouwelijkheid niet te kunnen reageren.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 14 juni 2021 @ 00:31
  #68
  reactie op (#60) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #60: ZEVEN LIMBURGSE AGENTEN (HORST) VERDACHT VAN STRAFBARE FEITEN in deze zaak. Vijf van hen zijn al ontslagen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politielint ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:50

  Zeven Limburgse agenten verdacht van strafbare feiten

  Zeven agenten en oud-agenten van de politie in Horst, in Limburg, worden verdacht van een misdrijf, blijkt uit onderzoek van de rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie in Maastricht bevestigt berichtgeving hierover in dagblad De Limburger.

  Waar de agenten precies van verdacht worden is niet duidelijk. Maar hun handelen maakte tien politieonderzoeken "kapot", concludeert het OM. Het OM moest daardoor de vervolging in deze strafzaken noodgedwongen staken of kon reeds uitgesproken vonnissen niet ten uitvoer brengen.

  De onderzoeken naar de agenten volgden op vermoedens dat ze valse processen-verbaal hebben opgesteld, huiszoekingen hebben uitgevoerd die niet volgens de regels verliepen en geweld tegen arrestanten hebben gebruikt. En mogelijk zijn verdachten veroordeeld op grond van onrechtmatig verkregen bewijs.

  Of en wanneer de zeven verdachte agenten voor de rechter komen is nog niet bekend. In de zomer buigt het OM zich over het rapport van de rijksrecherche, vervolgens wordt besloten of en wie waarvoor gedagvaard wordt, aldus het OM.

  Al vijf agenten ontslagen

  Na een disciplinair onderzoek rond misstanden bij het basisteam Horst-Peel en Maas werden eerder al vijf agenten door de politie ontslagen. Zes andere agenten kregen lichtere straffen. Het is volgens De Limburger niet duidelijk welke van de verdachte agenten nog aan het werk zijn. De politie zegt tegen de krant dat er nog niemand op non-actief is gezet.

  De misstanden in Horst kwamen begin 2019 aan het licht. Het OM bekeek sindsdien 1307 politiedossiers. Tien daarvan bleken niet volgens de regels te zijn verlopen. Deze tien zijn geseponeerd, de dagvaarding is ingetrokken, de rechtsgang is stilgelegd of de uitvoering van de straf werd voorkomen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding