5020 keer bekeken

CORRUPTIE of WANGEDRAG, schendingen ambt

 • woensdag 03 maart 2021 @ 07:49
  #66
  reactie op (#56) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #56: MAN AANGEHOUDEN IN DEZE OMKOPINGSZAAK MOTORAGENT.  .

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:07

  Man uit Zeist aangehouden in omkopingszaak motoragent

  ANP

  De politie heeft een man van 47 uit Zeist aangehouden die verdacht wordt van het omkopen van een politieagent. Hij zou de agent geld hebben betaald in ruil voor vertrouwelijke informatie uit politiesystemen.

  In deze zaak werd in december een 44-jarige motoragent uit Vianen veroordeeld tot vier jaar cel. Ook mag hij negen jaar niet meer in een publiek ambt werken en moet hij 30.000 euro betalen, hetzelfde bedrag als hij zou hebben verdiend met de verkoop van politiegeheimen.

  De agent gaf toe dat hij twee jaar lang politie-informatie had verkocht aan criminelen. In ruil voor informatie uit strafdossiers of voor het natrekken van kentekeninformatie kreeg hij steeds een paar honderd euro.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 07 december 2020 @ 15:02
  #65
  reactie op (#64) herman_dad

  Goedemiddag er komt een LANDELIJK controlesysteem over ALLE politiemensen om te screenen wie en wat zij nagaan in justitiedossiers om CORRUPTIE intern te voorkomen! ? Dit in navolging Amsterdam waar dat is geslaagd, Veel politiemensen zijn ongerust oa eigen privacy en ook pollitiebonden hebben bezwaren. 

   

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 09 oktober 2020 @ 13:52
  #64
  reactie op (#63) herman_dad

  Goedemiddag, POLITIEMAN EENHEID NOORD-HOLLAND AANGEHOUDEN VOOR WANGEDRAG.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politieman eenheid Noord-Holland aangehouden voor corruptie

  Een 60-jarige politieman van de eenheid Noord-Holland zit vast op verdenking van ambtelijke corruptie. Hij wordt daarnaast verdacht van schending van zijn geheimhoudingsplicht, computervredebreuk en het particulier gebruik van politie-informatie. Hij werd maandag aangehouden.

  Bij een doorzoeking van zijn woning in Heiloo is beslag gelegd op administratie, mobiele telefoons en computers. Volgens het Openbaar Ministerie is ook de woning van een vermoedelijke crimineel contact in Beverwijk doorzocht. Deze 60-jarige verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij ambtelijke corruptie en is ook aangehouden.

  Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche in samenwerking met de Landelijke Eenheid van de politie. Beide diensten hebben in de zomer het Team Aanpak Corruptie gevormd.

  Dit team is opgericht na het kraken van de versleutelde berichtendienst EncroChat. Het is niet duidelijk of de aanhouding van de politieman met EncroChat te maken heeft, schrijft NH Nieuws.

  Beide verdachten mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 17 september 2020 @ 01:09
  #63
  reactie op (#62) herman_dad

  Goedemorgen, GROOTSTE CORRUPTIE POLITIEMENSEN, AANGETROFFEN BIJ het onerzoek naar 'NIET TE KRAKEN MISDAAD ENCRO-CHAT SYSTEEM' een schokkende, zelfs voor de onderzoekers en anderen conclusie. Er is al één politieman aangehouden daarvoor en de komende weken, tijd, zullen we daar zeker nog meer over horen.

  Grootste recherche-onderzoek EncroChat: 'Als een spannende film'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:26

  Corruptie bij politie naar boven gekomen bij EncroChat-onderzoek

  ANP

  De politie is op corruptie binnen de eigen organisatie en andere opsporingsdiensten gestuit. Dat is naar boven gekomen tijdens het omvangrijke EncroChat-onderzoek naar versleuteld berichtenverkeer tussen criminelen, bevestigt de politie na berichtgeving in De Telegraaf. De politie heeft nu een speciaal anti-corruptieteam samengesteld om onderzoek te doen.

  Volgens de politie zijn er signalen dat er politie-informatie wordt gelekt naar criminelen. Het is nog niet duidelijk op welke schaal dat is gebeurd, mede omdat een deel van de 23 miljoen berichten nog moet worden onderzocht. "Maar de eerste signalen zijn voldoende ernstig om een speciaal team op te richten", zegt korpschef Henk van Essen.

  'Niemand onaantastbaar'

  "Er lopen op dit moment strafrechtelijke onderzoeken naar mogelijke corruptie en vermoedelijk worden dat er de komende tijd meer. Behalve onderzoeken naar drugshandel en witwassen krijgen ook de onderzoeken naar corruptie de hoogste prioriteit."

  Volgens Van Essen maakt het EncroChat-onderzoek duidelijk dat corruptie "onmiskenbaar aanwezig is". "En hoewel 'platte dienders' van alle tijden zijn, lijkt het erop dat corruptie in omvang eerder toe- dan afneemt."

  NOS op 3 legt uit hoe het zit met het EncroChat-onderzoek:

  6:13 Zie video in oorspronkelijke artikel

  EncroChat: de buit van de grootste politiehack ooit

  De korpschef benadrukt dat de politie een integere organisatie is. "Voor al die politiemensen die te goeder trouw zijn en 24 uur per dag klaar staan voor de veiligheid van Nederland is elke corruptiezaak een klap in het gezicht", zegt Van Essen.

  Volgens hem is "het helaas een gegeven dat er ook rotte appels zijn". "Rotte appels die criminelen behulpzaam zijn en verantwoordelijkheid dragen voor de gevolgen daarvan. Corruptie is als betonrot. En daarvoor is bij de politie geen plaats."

  'Schrikbarend en ernstig'

  De voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, noemt de corruptie ernstig en vindt dat het niet moet worden gebagatelliseerd. "We moeten geen pleisters plakken, maar dit probleem serieus aanpakken."

  "Corruptie is een uitvloeisel van georganiseerde misdaad. En dat is lange tijd onvoldoende aangepakt", stelt Struijs. "De georganiseerde misdaad in Nederland is helemaal uit de hand gelopen en heeft kunnen voortwoekeren tot de dag van vandaag."

  Hoewel er geen cijfers bekend zijn over de omvang van de corruptie, noemt Struijs die schrikbarend. "Het is nog dieper in onze democratie geworteld dan we dachten."

  Volgens Struijs krijgen politie en justitie te weinig middelen om corruptie en de georganiseerde misdaad aan te pakken en dat neemt hij het kabinet kwalijk. "Als EncroChat het kabinet nog niet heeft wakker geschud, dan worden ze nooit meer wakker."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 06 augustus 2020 @ 01:25
  #62
  reactie op (#61) herman_dad

  Goedemorgen, TEAMCHEF POLITIE EINDHOVEN STAPT ZELF OP na beschuldingen over ongewenst gedrag tegenover medewerksters.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:56

  Teamchef Eindhovense politie vertrekt wegens ongewenst gedrag

  Een teamchef van de Eindhovense politie heeft ontslag genomen nadat uit intern onderzoek is gebleken dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan ongewenst gedrag.

  De politie spreekt in een verklaring over "diverse meldingen van ongewenste omgangsvormen in contact met collega's". De interne afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten startte na de meldingen een onderzoek. De man werd eind mei al buiten functie gesteld.

  Uit het onderzoek blijkt dat de klachten gegrond zijn, laat de politie weten. De betrokken teamchef heeft zelf besloten om ontslag te nemen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 juli 2020 @ 01:48
  #61
  reactie op (#57) herman_dad

  Goedemorgen, en vervolg #57: OOK DEZE POLITIEMAN IS INMIDDELS ONTSLAGEN. ...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:16

  Agent ontslagen wegens drugsbezit en witwassen

  Een agent van de politie-eenheid Noord-Nederland is ontslagen vanwege drugsbezit en het witwassen van geld. Hij werd op 1 juni aangehouden op verdenking van die feiten en daarop geschorst. Vorige week is hem ontslag aangezegd, is nu bekendgemaakt.

  Toen hij werd opgepakt had de agent een kilo cocaïne bij zich. De drugs werden in zijn auto aangetroffen. Ook bleek volgens de politie dat hij contact had met criminelen.

  De politie rekent het de agent zwaar aan dat hij harddrugs in zijn bezit had en mogelijk ook gebruikte. Hem wordt verweten dat hij de politie in diskrediet heeft gebracht.

  Het ontslag is een disciplinaire straf. Er loopt ook nog een strafrechtelijk onderzoek naar de man.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 juli 2020 @ 01:44
  #60
  reactie op (#58) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #58: RIJKSRECHERCHE ONDERZOEKT 1000 POLITIEDOSSIERS OP STRAFBARE ZAKEN, dit nav het corruptie-onderzoek in Horst, Limburg waar eerder zeker 5 politiemensen zijn ontslagen en 4 anderen nog op noc-actief zitten.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:54 • AANGEPAST GISTEREN, 21:59

  Rijksrecherche onderzoekt ruim duizend politiedossiers Horst op strafbare feiten

  De rijksrecherche onderzoekt ruim duizend dossiers van de politie in de Limburgse plaats Horst op strafbare feiten van agenten. Het gaat bijvoorbeeld om valsheid in geschrifte. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving van De Limburger. Bij drie dossiers zijn er tot nu toe verdenkingen van strafbare feiten.

  De dossiers hebben te maken met een groep van negen medewerkers van het basisteam Horst/Peel aan de Maas, die dit jaar op non-actief zijn gesteld. Uit onderzoek was gebleken dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan ernstig plichtverzuim, zoals pesterijen, ondermijnend gedrag, intimidatie, schending van het ambtsgeheim en misbruik van bevoegdheden.

  Vorige maand kregen vijf van de agenten ontslag aangezegd. De vier overige agenten kregen straffen wegens misdragingen en tegen twee anderen loopt nog een disciplinair onderzoek.

  Onterechte veroordelingen

  De rijksrecherche bekijkt nu alle dossiers waar de negen agenten tussen 2015 en 2019 bij betrokken waren. Als blijkt dat er sprake was van strafbare feiten, kan een dossier onbruikbaar worden in lopende rechtszaken, of kan het betekenen dat er mensen ten onrechte zijn veroordeeld.

  Het OM meldt dat er tot nu toe bij vijftien dossiers vragen zijn gerezen over het handelen van de agenten. Bij drie daarvan zijn er nu dus verdenkingen van strafbare feiten. Het OM verwacht dat het onderzoek dit jaar nog niet is afgerond.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 09 juli 2020 @ 01:33
  #59
  reactie op (#54) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE'MOL' MARK M. MELDT ZICH INDERDAAD IN NEDERLAND om straf uit te zitten. Hij kon hier eerst niet komen vanwege de coronaproblematiek, niet kunnen reizen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:53

  Politiemol Mark M. meldt zich in Nederland om straf uit te zitten

  ANP

  Politiemol Mark M. is terug in Nederland om het restant van zijn gevangenisstraf uit te zitten. M. werd in mei veroordeeld door het gerechtshof, maar kon vanwege de coronapandemie nog niet naar Nederland komen.

  M. woont sinds een paar jaar in Oekraïne. Om een tijdrovende uitzettingsprocedure te voorkomen werd afgesproken dat hij zichzelf zou melden zodra het weer kon.

  Dat deed hij vanmiddag. Volgens Omroep Brabant kwam hij met de auto naar Nederland.

  Corruptie

  De voormalige politiemedewerker uit Weert verkocht jarenlang vertrouwelijke informatie aan criminelen en verdiende daar volgens justitie veel geld mee. In 2015 liep hij tegen de lamp. Twee jaar geleden werd hij tot vijf jaar cel veroordeeld voor het schenden van ambtsgeheimen, computervredebreuk en witwassen.

  Door een procedurefout van het Openbaar Ministerie kwam hij na drie maanden voorlopig vrij en kon hij de uitspraak in hoger beroep in vrijheid afwachten. M. vertrok naar Oekraïne, waar hij voorheen al woonde.

  Cassatie

  In mei werd hij ook in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar cel. Het gerechtshof bepaalde dat hij het restant van zijn straf moet uitzitten, hoewel er nog een procedure loopt. Zijn advocaat heeft namelijk cassatie ingesteld bij de Hoge Raad.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Brabant 

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 11 juni 2020 @ 01:33
  #58
  reactie op (#57) herman_dad

  Goedemorgen, IN LIMBURG WORDEN 5 POLITIEMENSEN ONTSLAGEN wegens wangedrag en plichtsverzuim. Een hele aderlating voor de Eenheid Noord-Limburg

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 16:00

  Agenten in Noord-Limburg ontslagen wegens jarenlang wangedrag

  ANP

  In Noord-Limburg worden vijf politieagenten ontslagen vanwege wangedrag. Tegen nog eens vier agenten worden andere disciplinaire maatregelen genomen. Het zijn allemaal (voormalige) medewerkers van het basisteam Horst/Peel en Maas.

  De maatregel wordt genomen na een onderzoek van ruim een jaar. Daaruit blijkt dat de negen zich schuldig hebben gemaakt aan ernstig plichtsverzuim, zoals de politie het noemt. Het gaat om pesterijen, ondermijnend gedrag, intimidatie, schending van het ambtsgeheim en misbruik van bevoegdheden.

  Details over het wangedrag geeft de politie niet. Wel schreef De Limburger eind vorig jaar al over het onderzoek. Dat zou zich onder meer richten op het in scène zetten van anonieme tips en het sjoemelen met huiszoekingen om misdrijven sneller te kunnen oplossen. Ook zou bij arrestaties buitensporig geweld zijn gebruikt.

  De politie zegt dat er vermoedens zijn gerezen van strafbare feiten. Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen.

  Enkele jaren

  De politie begon het disciplinaire onderzoek in april vorig jaar nadat signalen waren binnengekomen over het gedrag van vier agenten. Tijdens het onderzoek bleken meer mensen betrokken bij misdragingen. Het onderzoek ging over de periode sinds 2017. Ongeveer 160 (oud-)medewerkers en leidinggevenden zijn gehoord.

  De meeste betrokken politiemedewerkers zijn al een tijdje geschorst. Vandaag is besloten tot het ontslag van vijf van hen. Vier anderen worden bijvoorbeeld teruggezet in rang of functie of overgeplaatst naar een ander team. Verder is besloten om een disciplinair onderzoek te beginnen tegen een tiende en een elfde medewerker. Het politieteam Horst/Peel en Maas bestaat uit ruim tachtig mensen.

  Impact

  Waarnemend politiechef Godthelp-Teunissen betreurt de zaak. Het gedrag van de betrokken agenten had volgens haar een grote impact op het team.

  "De gedragingen van deze medewerkers staan haaks op alles waar de politie voor staat", zegt Godthelp-Teunissen. "Dit tolereren we niet."

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 05 juni 2020 @ 01:28
  #57
  reactie op (#55) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #55: OPGEPAKTE POLITIEMAN NOORD- NEDERLAND HAD 1 KILO COCAINE I ZIJN AUTO. Dat was dus niet voor eigen gebruik... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 17:35

  Opgepakte politieman Noord-Nederland had 1 kilo cocaïne in zijn auto

  Een 30-jarige politiemedewerker van de eenheid Noord-Nederland die maandag werd aangehouden had 1 kilo cocaïne in zijn auto. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Ook is in de woning van de verdachte een grote hoeveelheid geld gevonden.

  De man wordt verdacht van verschillende misdrijven, waaronder witwassen en het bezit van verdovende middelen, schrijft RTV Noord. Daarnaast is volgens de politie sprake van ernstig plichtsverzuim.

  De medewerker is geschorst. Hij blijft nog zeker twee weken vastzitten.

  De Telegraaf meldt op basis van politiebronnen dat het gaat om Abdel A. Hij zou een talentvol voetballer zijn die in 2016 met het nationale politie-elftal Europees kampioen werd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Noord

  handtekeningafbeelding