5023 keer bekeken

CORRUPTIE of WANGEDRAG, schendingen ambt

 • zaterdag 09 maart 2019 @ 00:24
  #36
  reactie op (#35) herman_dad

  Goedemorgen, CORRUPTIE BIJ DE POLITIE, KORPSCHEF LAAT ZICH DAAROVER UIT. I.V.M.DE AANHOUDING VAN HOGE POLITIE (ADVIES)FUNCTIONARIS VAN KORPS HAAGLANDEN. De man werkte op de achtergrond maar had Politieadviseur opgepakt bij politie-inval Den Haag als o.a. functionaris gebouwenbeheer eigenlijk een beetje een functie als 'de kat op het spek'?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Korpschef: integriteitskwesties bij politie zijn klap in het gezicht

  VANDAAG, 15:53

  BINNENLAND

  De politie neemt voertuigen in beslag bij de actie in Den Haag ANP

  "Voor collega's waarvan is vastgesteld dat ze de grens overschrijden, is in het korps geen plaats", schrijft korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie in reactie op de aanhouding van een medewerker van de politie en twee andere incidenten met politiemensen deze week. Hij vindt dat dit soort problemen alle agenten raken die hun werk wel goed doen. "Elk incident is een klap in hun gezicht."

  Vanmorgen bleek dat een beleidsmedewerker van de politie is opgepakt bij de grote actie tegen spookwoningen in Den HaagDinsdag werd ook al bekend dat een agent in opleiding informatie uit het politiesysteem doorspeelde aan criminelen. Een dag later werd een medewerker van de Landelijke Eenheid opgepakt op verdenking van het doorspelen van informatie aan derden.

  Akerboom laat weten dat de politie de komende tijd onderzoek doet naar de spookwoningen in Den Haag, ook naar de betrokkenheid van de beleidsmedewerker. Hij wordt verdacht van witwassen. Wanneer het strafrechtelijk onderzoek het toelaat, volgt volgens de korpschef ook een disciplinair onderzoek naar hem.

  'Politie moet zich aan wet houden'

  "Integriteit is cruciaal voor de politie en daarom één van onze belangrijkste kernwaarden", schrijft Akerboom, die ook wijst op de voorbeeldfunctie van de politie. "Wie de wet handhaaft, moet zich er zelf ook aan houden, daar sta ik voor. Gelukkig doen alle collega's dat ook, een enkeling uitgezonderd."

  Volgens Akerboom is politiewerk mensenwerk, en maken mensen fouten. "Soms onbewust, maar helaas soms ook bewust. En het is goed dat we daar eerlijk en en transparant over zijn, en van leren om risico's in de toekomst te verkleinen."

  BEKIJK OOK

  Politieadviseur opgepakt bij politie-inval Den Haag

  Veel contant geld en wapens gevonden bij politie-inval Den Haag

  OM eist bijna vier jaar cel tegen jonge politiemol

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 06 maart 2019 @ 00:21
  #35
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg op vorig artikel in deze rubriek, OM VERVOLGT DE GESCHORSTE POLITIECOMMISSARIS VOOR CORRUPTIE. Zie ook andere net geplaatste bericht, het komt voor, corruptie binnen de politie, van hoog tot laag.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OM vervolgt Eindhovense politiecommissaris voor corruptie

  VANDAAG, 16:27

  BINNENLAND

  De rechtbank in Zwolle ANP

  Het Openbaar Ministerie stelt vervolging in tegen een politiecommissaris uit Eindhoven wegens valsheid in geschrifte en het witwassen van crimineel geld. NRC meldt dat de man, Peter van den E., op 20 mei voor de rechtbank van Zwolle moet verschijnen.

  De commissaris wordt ervan verdacht dat hij zich heeft laten omkopen door een vriend, een ondernemer in de beveiligingssector. Ze zullen gezamenlijk terechtstaan.

  Het onderzoek in deze zaak heeft drie jaar geduurd. In februari werd bekend dat Van den E., die veertig jaar voor de politie heeft gewerkt, met onmiddellijke ingang is ontslagen wegens fraude en corruptie. Daarvoor was hij maandenlang geschorst.

  'Criminee!'

  NRC meldde eerder al dat Van den E. tien jaar directeur is geweest van 'Criminee!', een stichting waarin de overheid en bedrijven samenwerken om met technische middelen criminaliteit op te sporen op bedrijfsterreinen en parkeerplaatsen.

  Medeverdachte Otto V. werkte ook voor dat platform. Beiden werkten ook samen in de wijnbouw in Zuid-Frankrijk, waar Otto V. een wijngaard had.

  BEKIJK OOK

  'Geschorste politiecommissaris verdacht van fraude'

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-05-21 00:10:11
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 09 februari 2019 @ 00:50
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIECOMMISSARIS OOST BRABANT ONTSLAGEN WEGENS ERNSTIG PLICHTSVERZUIM, CORRUPTIE. Het is al de derde hoge politiefunctionaris die wegens corruptie is ontslagen, opvallend in feite.  

  Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

  Zaterdag 09 februari 2019 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Politiecommissaris Oost-Brabant per direct ontslagen wegens plichtsverzuim

  Politiecommissaris Oost-Brabant per direct ontslagen wegens plichtsverzuim

  08 februari 2019 18:15 Laatste update: 5 uur geleden

  48

  Een politiecommissaris van de eenheid Oost-Brabant is per direct ontslagen vanwege ernstig plichtsverzuim tijdens een aantal jaren. Hij maakte misbruik van zijn bevoegdheden.

  Zo zou hij schuldig zijn aan belangenverstrengeling en nam hij onder meer giften aan van derden.

  Een woordvoerder van de Nationale Politie bevestigde vrijdag een bericht daarover van NRC. De hooggeplaatste politiefunctionaris was al sinds mei 2016 geschorst met behoud van salaris. Dat gebeurde na een strafrechtelijk onderzoek van de Rijksrecherche naar de handel en wandel van de commissaris.

  Het ontslag volgt op een intern onderzoek van de politie. Daaruit is gebleken dat de commissaris handelde in strijd met de regels én met de normen en waarden van de politie. Volgens de woordvoerder zijn de vastgestelde feiten zo ernstig dat ze leidden tot strafontslag. Verder wil ze niets kwijt over de kwestie.

  NRC meldt dat het gaat om Peter van den E. en dat hij zich heeft laten fêteren door bedrijven waarmee hij namens de politie zaken deed. Ook zou hij hebben geprofiteerd van contracten en reisjes hebben aangenomen. Hij werkte al tientallen jaren voor de politie.

  De afgelopen tijd ontsloeg de politie ook twee andere hoge functionarissen wegens plichtsverzuim. Het gaat om Ad Smit en Frank Giltay.

  Door: ANP  Beeld: ANP

  48  reacties  

  Lees meer over:

  Politie  Binnenland 

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 20 januari 2019 @ 00:23
  #33
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #30: TWEE JAAR CEL VOOR LEKKENDE POLITIEMAN IN ZOETERMEER. Een vrij hoge straf.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Twee jaar cel voor Zoetermeerse politiemol

  VRIJDAG, 15:09

  REGIO

  Een oud-rechercheur is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor het lekken van gevoelige politie-informatie aan derden. De 36-jarige man uit Zoetermeer heeft zich laten betalen voor het natrekken van namen in het politiesysteem. Er was 2,5 jaar cel tegen hem geëist.

  Volgens de rechtbank heeft de politiemol ernstig misbruik gemaakt van zijn positie, meldt Omroep West. De man zou de informatie hebben doorgespeeld aan een vriend en iemand anders. Ook zij moesten vandaag terechtstaan. De 32-jarige vriend van de agent kreeg twintig maanden cel, de ander vier maanden minder.

  Oud-politieagent Rick V. kreeg via sociale media namen door. Die moest hij door het politiesysteem halen om te kijken of ze bijvoorbeeld in onderzoeken voorkwamen. V. heeft bekend dat hij de informatie opvroeg en doorspeelde, maar ontkent dat hij daarvoor geld heeft gekregen.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep West

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 december 2018 @ 00:39
  #32
  reactie op (#31) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG VAN DEZE ZAAK, RECHTER ZEGT OM MOET STOPPEN MET ÉÉN DEEL VAN DE TENLASTELEGGING, 'betrokkenheid bij een criminele organisatie'. Wel nog voor schending ambtsgeheim en computervredebreuk? Geen bewijs voor dat eeste vindt de rechter zelfs nog voor aanvang van de eerste zitting. Inderdaad een uitzonderlijk juridisch geval.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OM moet stoppen met vervolging agenten Almelo

  GISTEREN, 21:57

  REGIO

  In september waren er meerdere invallen in Almelo RTV OOST

  Het Openbaar Ministerie moet een strafzaak tegen twee politieagenten, die verdacht werden van betrokkenheid bij een criminele organisatie in Almelo, intrekken. Dat heeft de rechtbank bepaald, nog voordat een eerste zitting in de zaak plaatsvond.

  De rechtbank vindt, net als de advocaten van de agenten, dat er geen bewijs of aanleiding is om de twee te vervolgen. Het OM kan nog tegen de beslissing in beroep gaan. Een woordvoerder van het OM laat aan RTV Oost weten dat de agenten in elk geval nog vervolgd worden voor het schenden van het ambtsgeheim en computervredebreuk.

  De agenten werden in september samen met elf anderen opgepakt bij invallen in Almelo. De actie was gericht tegen een bende die zich bezighield met hennepteelt. De agenten lekten volgens het OM informatie naar de organisatie.

  Uitzonderlijk

  De kwestie was voor de politie aanleiding om de twee op non-actief te stellen. Of de agenten kunnen terugkeren bij de politie en of ze een schadevergoeding gaan eisen, is nog niet bekend. "Het is wel echt uitzonderlijk wat hier is gebeurd", zegt de advocaat van één van de twee.

  Vandaag en gisteren stonden de eerste verdachten voor de rechtbank die betrokkenheid bij de criminele organisatie ten laste wordt gelegd. De meeste verdachten werden opgepakt bij de grote politieactie in september in de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo.

  Bij de actie werden onder meer drie hennepkwekerijen ontdekt en grote hoeveelheden contant geld. Volgens het OM zou de groep in totaal vijftien kwekerijen hebben gehad. Sommige leden van de bende zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan verboden wapenbezit en ernstige mishandeling. In totaal heeft het OM bijna vijftig verdachten in het vizier.

  BEKIJK OOK

  Hennepbende Almelo 'geoliede organisatie' met agenten binnenboord

  Bewoner Almelo: 'We wisten dat er iets speelde, maar niet op deze schaal'

  Politie pakt 13 mensen op bij operatie tegen crimineel netwerk Almelo

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV-Oost

  Gewijzigd op 2018-12-19 00:39:39
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 18 december 2018 @ 00:25
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, HENNEPBENDE OPGEROLD MET... 2 POLITIEMENSEN IN DE ORGANISATIE. Beiden zijn uiteraard direct geschorst en worden ook ontslagen uiteraard na de eerste rechtszitting. Corruptie van de eerste orde weer.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Hennepbende Almelo 'geoliede organisatie' met agenten binnenboord

  GISTEREN, 13:54

  AANGEPAST GISTEREN, 15:22

  REGIO

  De verdachten werden in september opgepakt RTV OOST

  De verdachten die in september in Almelo zijn aangehouden voor betrokkenheid bij hennepteelt, maakten deel uit van een goed georganiseerde bende. Twee agenten waren ook hierbij betrokken, bleek bij eerste voorbereidende rechtszittingen.

  Vandaag en morgen moeten dertien verdachten zich melden bij de rechtbank voor een eerste rechtszitting. In totaal gaat het Openbaar Ministerie bijna vijftig mensen vervolgen voor betrokkenheid bij de grootschalige hennepteelt. Het dossier beslaat 18.000 pagina's.

  Het OM ziet de verdachten als leden van een criminele organisatie. Die maakte zich onder meer schuldig aan witwassen en aan hennepteelt in minstens vijftien kwekerijen, waaronder een in België.

  Elektricien

  De wietbende had een leider, zegt justitie. Daarnaast was er iemand die de contacten onderhield met huurders van huizen met kwekerijen, een contact voor de coffeeshops die wiet afnamen en een elektricien die alle apparatuur aansloot in de kwekerijen.

  Ook was er een lid van de bende dat volgens het OM contact onderhield met twee agenten, die veelvuldig informatie lekten.

  Tegen de verdachten is volgens het Openbaar Ministerie veel bewijs. Zo verklaren verdachten belastend over elkaar. Ook zijn er verschillende afgeluisterde gesprekken waaruit de rolverdeling zou blijken, schrijft RTV Oost.

  In de vroege ochtend van 4 september werden huizen opengebroken met explosieven en speurhonden ingezet om contant geld en drugs op te sporen. Dat gebeurde in woningen, loodsen, winkelpanden en garageboxen. 400 man waren bij deze actie betrokken.

  BEKIJK OOK

  Politie pakt 13 mensen op bij operatie tegen crimineel netwerk Almelo

  Bewoner Almelo: 'We wisten dat er iets speelde, maar niet op deze schaal'

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Oost

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 11 december 2018 @ 00:18
  #30
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg nr. 19: POLITIEMOL DIE INFO DOORSPEELDE AAN CRIMINELEN HOORT 2,5 JAAR EISEN, een vrij hoge strafeis. Over 14 dagen de uitspraak.  

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politiemol die info doorspeelde aan vismaatje hoort 2,5 jaar tegen zich eisen

  VANDAAG, 19:05

  BINNENLAND

  ANP

  Het Openbaar Ministerie eist 2,5 jaar cel tegen een oud-rechercheur die gevoelige politie-informatie doorverkocht aan zijn vismaatje. De 36-jarige Rick V. uit Zoetermeer zou twee jaar lang op bestelling de namen van 28 criminelen hebben nagetrokken in het politiesysteem.

  V. kreeg op bonnetjes en berichten via WhatsApp en Facebook door welke namen hij moest controleren. Hij moest nagaan of die bijvoorbeeld voorkwamen in politie-onderzoeken. Per bonnetje werd een bedrag gerekend van enkele honderden euro's. Het vismaatje van V., de 32-jarige Melvin van der K., bazuinde volgens het OM rond dat hij "een platte pet" kende, waarmee hij de corrupte politieagent bedoelde.

  Van der K. en een 47-jarige softdrugshandelaar uit Zoetermeer, die geregeld van de malafide dienst gebruikmaakte, stonden ook terecht. Tegen hen werd respectievelijk 2 jaar en 16 maanden cel geëist. Onder de afnemers waren ook een verdachte van eerwraak, een leider van een motorbende en een advocaat van een motorbende, tegen wie een onderzoek loopt.

  Harddrugs

  De zaak kwam aan het licht toen Van der K. opdook in een onderzoek naar harddrugs, waarbij politiemol V. zelf betrokken was als rechercheur. In een afgeluisterd telefoongesprek werd Van der K. genoemd als informatiemakelaar. V. maakte hiervan zelf melding bij de afdeling Integriteit van de Haagse politie, die daarop een onderzoek begon.

  De rechercheur staat volgens het OM binnen het korps bekend als enthousiaste en hardwerkende rechercheur. V. heeft bekend dat hij de informatie opvroeg en doorspeelde, maar ontkent dat hij daarvoor geld heeft gekregen.

  Saskia Belleman

  @SaskiaBelleman

  “Ik verzandde in drijfzand”, zegt Ricardus V. “Ik dacht, als ik het niet doe, wat gebeurt er dan? Ik zag mezelf in een steeds grotere cirkel van criminaliteit belanden. Willen stoppen of kunnen stoppen, dat was niet meer aan de orde.” #agent #corruptie

  12 uur geleden

  BEKIJK OOK

  'Rechercheur Den Haag lekte anderhalf jaar naar criminelen'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 09 november 2018 @ 00:19
  #29
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, VOOR HET ONNODIG KIJKEN, ZOEKEN IN HET POLITIE-INFORMATIESYSTEEM is een agent veroordeeld. Het vermoeden bestond of bestaat dat hij deze informatie deelde met een Marokkaanse criminele organisatie? Er is echter duidelijk géén bewijs gevonden voor dit alles dát deze politieman daarbij betrokken was. Indien zo wel, dan zeker laakbaar, maar evenzo is laakbaar deze uitspraak weer, VEROORDELING TOCH ZONDER BEWIJS? 'RECHTSSTAAT'?    

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Vrijdag 09 november 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Tilburgse agent veroordeeld tot tien dagen cel na schending ambtsgeheim

  08 november 2018 17:14 Laatste update: 5 uur geleden

  Een Tilburgse politieagent (42) is donderdag veroordeeld tot tien dagen cel en een werkstraf van 240 uur, omdat hij onnodig zocht naar informatie in het politiesysteem. De rechtbank in Breda legde hem ook een voorwaardelijke celstraf op.

  Michiel W. is zijn baan bij de politie kwijt. 

  Het vermoeden bestaat dat de geheime informatie van de politie bij een groep Marokkaanse criminelen is beland. Zij hebben de informatie gebruikt om achter de verblijfplaats van een vijand te komen en zijn familie onder druk te zetten. 

  Bij de vriendin van de gezochte man werd een envelop bezorgd met onder meer zijn politiefoto en informatie over auto's die hij gebruikte. Bij zijn oom, vader en vriendin in Nieuwegein werden korte tijd later aanslagen gepleegd.

  'Kern van rechtsstaat geraakt'

  Tijdens een eerdere zitting betoogde de officier van justitie dat de politie volstrekt integer moet zijn en dat de kern van de rechtsstaat is geraakt. "We moeten erop kunnen vertrouwen dat politiemensen integer zijn en geen andere motieven hebben". 

  Bewijs dat de agent de geheime informatie zelf met de criminelen heeft gedeeld, is niet gevonden.

  Door: NU.nl/ANP | Beeld: ANP

  28 reacties  

  Lees meer over: 

  Tilburg Misdaad in Nederland

  Gewijzigd op 2019-07-19 00:22:26
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 05 mei 2018 @ 00:35
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, ONDERZOEK NAAR DEZE BLUNDER VAN HET OM...  Ik wéét de oorzaak al...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OM gaat blunder in zaak politiemol uitzoeken

  GISTEREN, 11:05

  BINNENLAND

  Mark M. in de rechtbank ANP

  Het Openbaar Ministerie gaat uitzoeken hoe het kan dat er binnen de organisatie een fout is gemaakt in de zaak rond politiemol Mark M. Het OM had verlenging van de voorlopige hechtenis moeten aanvragen, maar dat gebeurde te laat en daarom mag M. zijn hoger beroep nu in vrijheid afwachten.

  Gisteren zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie al dat het om een menselijke fout gaat. "Een registratiefout. De bewaking van de termijnen voor verlenging heeft niet goed gefunctioneerd. Dat vinden wij echt heel vervelend."

  Mark M. werd in februari veroordeeld tot vijf jaar cel voor corruptie. Hij verkocht jarenlang vertrouwelijke politie-informatie aan criminelen.

  Geen voorwaarden

  M. is tegen die uitspraak in beroep gegaan, net als het OM, en is dus tot in elk geval de behandeling van zijn zaak op vrije voeten.

  "Hij is opgelucht dat hij zijn proces in vrijheid kan afwachten", zegt een van zijn advocaten. Er zijn geen voorwaarden aan de invrijheidstelling verbonden; de politiemol kan dus gaan en staan waar hij wil.

  BEKIJK OOK

  Politiemol Mark M. komt vrij door blunder OM

  Ook OM gaat in beroep in zaak tegen politiemol Mark M.

  Politiemol Mark M. veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-06-10 12:42:31
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 04 mei 2018 @ 00:26
  #27
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEMOL MARK M. DIRECT VRIJ DOOR VORMFOUT OM inzake voorlopige hechtenis.... Tja... Wij zeggen maar niets meer.

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  03 mei 2018 19:46

  Politiemol per direct vrijgelaten vanwege fout justitie.

  Politiemol Mark M. komt morgenvroeg op vrije voeten. 

  © ANP

  Politiemol Mark M., die tot 5 jaar cel is veroordeeld voor corruptie, moet door een fout van justitie worden vrijgelaten. M. ging in hoger beroep tegen zijn straf en het Openbaar Ministerie moest daarom zijn voorlopige hechtenis verlengen. Dat zijn ze vergeten. Vanwege die vormfout werd vanmiddag besloten om hem vrij te laten in afwachting van zijn hoger beroep.

   

  Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers bevestigt een bericht van NRC Handelsblad daarover. M. wordt morgenvroeg vrijgelaten.

  28.521 keer informatie gezocht

  M. werd veroordeeld voor corruptie, computervredebreuk, schending van het ambtsgeheim, witwassen, bezit van valse paspoorten en deelname aan een criminele organisatie tussen 2011 en 2015. Dat heeft hij allemaal gedaan om het geld dat hij daarmee kon verdienen.

  Hij zocht in het politiesysteem BlueView 28.521 keer informatie over politieonderzoeken en kreeg een melding als er nieuwe informatie over personen of onderwerpen in het systeem stond. De informatie die hij zocht, was niet voor hem bedoeld.

  Aanzien van politie geschaad

  In 2015 werd hij opgepakt nadat de politie talloze documenten met politiegegevens had gevonden bij een frauderende autohandelaar in Oirschot. Later vond de politie ook bij een vermeende tussenpersoon, Mark S., veel afdrukken uit BlueView. Ook op die documenten zaten vingerafdrukken van M.

  Volgens de rechtbank die hem eerder veroordeeld heeft M. het aanzien van de politie met zijn 'schaamteloze gedrag' ernstig geschaad. Ook dat M. geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen maar zich 'een slachtofferrol' heeft aangemeten, wordt hem door de rechtbank aangerekend. M. heeft bekend dat hij in de systemen had gezocht, maar ontkent dat hij geld kreeg voor zijn informatie.

  M. woont met zijn vrouw in Oekraïne. Advocaat Kuijpers weet niet of zijn cliënt daar nu naar toe gaat.

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-11-09 00:22:24
  handtekeningafbeelding