2199 keer bekeken

OPSPORINGSBERICHTEN MISDRIJVEN of algemeen

 • woensdag 22 juni 2022 @ 18:02
  #32

  Goedemorgen, POLITIE ZOEKT 2 GEVAARLIJKE TBS'ERS DIE VANMORGEN ZIJN ONTSNAPT UIT TBS-'POMPEKLINIEK'. Ze ontsnapten via de omheining...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 30-06-22 23.00 uur:

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 14:28 • AANGEPAST VANDAAG, 16:51

  Politie dringend op zoek naar ontsnapte tbs'ers Luciano Dijkman en Sherwin Windster

  De auto waarmee de twee tbs'ers zijn gevlucht POLITIE

  De politie is dringend op zoek naar twee tbs'ers die gisteravond zijn ontsnapt uit de Pompekliniek in Nijmegen. Het gaat om de 24-jarige Luciano Dijkman en de 27-jarige Sherwin Benshomin Windster, bevestigt de politie.

  De twee tbs'ers ontsnapten gisteravond rond 20.30 uur uit de Pompekliniek. Ze werden geholpen door een onbekend aantal handlangers die met apparatuur, mogelijk een slijptol, een gat hadden gemaakt in het hek van de forensisch-psychiatrische kliniek.

  Ze zijn gevlucht in een gereedstaande auto. Inmiddels heeft de politie bekendgemaakt dat de vluchtauto een witte Volkswagen Golf met zonnedak was.

  Na de uitbraak is direct een politiehelikopter ingezet om het duo op te sporen, maar dat heeft niet geleid tot een aanhouding. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie doet onderzoek.

  De politie deelde vanmiddag beelden van de twee mannen:

  POLITIE

  Gewapende overvallen en afpersing

  Luciano Dijkman is in 2021 veroordeeld tot vijf jaar celstraf en tbs voor een gewapende overval. Hij ontsnapte op Oudjaarsdag 2015 al eens uit een jeugd-tbs-kliniek in Lelystad waar hij destijds zat vanwege een bedreiging en een poging tot gewapende overval. Bij een mislukte arrestatie werd hij toen geraakt door een politiekogel.

  Sherwin Benshomin Windster kreeg in 2019 vijf jaar en zes maanden gevangenisstraf en tbs voor dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden. Die laatste zaak betrof de dood van de 48-jarige Mick Pitai, in Tilburg, in 2015.

  De politie heeft in het opsporingsbericht omschreven hoe de mannen eruit zien. Beide tbs'ers zijn mannen met een normaal postuur. Windster is 1,74 meter lang, heeft twee gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg een bruin trainingspak. Dijkman is 1,83 meter en droeg een donkerblauw trainingspak.

  Mensen die het duo hebben gezien of weten waar ze verblijven, wordt gevraagd om hen niet zelf te benaderen, maar contact op te nemen met de politie.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-06-30 22:45:36
  handtekeningafbeelding
 • maandag 30 mei 2022 @ 00:48
  #31

  Goedemorgen, BREED OPSPORINGSONDERZOEK, BERICHT VOOR GEZOCHTE MAN, na de dood van zijn vrouw. Alle media melden dit. De gezochte wordt met naam en toenaam vermeldt en is heden nog niet gevonden.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 14:16 • AANGEPAST VANDAAG, 17:39

  Nog geen spoor van gezochte man (41) in zaak overleden Arnhemse vrouw

  Martijn van de Laar POLITIE

  De politie heeft urenlang met een sonarboot en dreglijnen op de Rijkerswoerdse Plassen gezocht naar een 41-jarige man uit Arnhem. De man, Martijn van de Laar, is mogelijk betrokken bij de zaak van een in Arnhem overleden vrouw. Hij kan "een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving" zijn, zei de politie gisteren.

  De zoektocht op de plassen nabij Arnhem begon vanochtend om 10.00 uur, schrijft De Gelderlander. Om 16.30 uur besloot de politie de zoekactie zonder resultaat te staken. Een politiewoordvoerder zegt tegen de krant dat er geen directe aanwijzing is dat Van der Laar zich bij de plassen zou kunnen bevinden.

  De politie zocht urenlang naar de 41-jarige Van der Laar op de Rijkerswoerdse Plassen:

  JEAN-MARC REGELINK/PERSBUREAU HEITINK

  Vrijdag verspreidde de politie al een foto van Van de Laar en gisteren werd zijn naam vrijgegeven, wat zeer uitzonderlijk is. "Dan moet iemand echt wel heel erg gevaarlijk zijn", zegt hoogleraar strafrecht Henny Sackers (Radboud Universiteit) tegen De Gelderlander. De politie vraagt mensen die Van de Laar zien om hem niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.

  Partner van slachtoffer

  Volgens buurtbewoners is Van de Laar de partner van het slachtoffer, schrijft De Gelderlander. De politie wil hier niets over zeggen. De vrouw werd donderdagavond in de Arnhemse Cuijkstraat gevonden. Volgens buurtbewoners was ze gewond en lag ze naakt op straat, schrijft de krant.

  Hulpverleners hebben nog geprobeerd om haar te reanimeren, maar dat mocht niet baten. De recherche onderzoekt onder meer hoe de vrouw gewond is geraakt en uiteindelijk is overleden. De politie zoekt meer getuigen, beelden en informatie. "Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, is welkom."

  profielfoto Politie Gelderland @POL_Gelderland

  We zoeken deze man omdat hij mogelijk betrokken is bij het incident. Daarnaast maken we ons zorgen omdat hij een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving kan zijn. Benader de man niet zelf, maar bel 112. Meer info: https://t.co/0iRgekbXmX ^AC https://t.co/otZU3zHd1Q

  2 dagen geleden

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 22 mei 2022 @ 00:26
  #30
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, DEENSE POLITIE ZOEKT NEDERLANDER, GEZOCHT VOOR MOORD EN ZEER ZWARE MISHANDELING. Internationaal opsporingsbericht, NL media laten ook de foto van de man zien met volledige gezichtsherkenning.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 11:51 • AANGEPAST VANDAAG, 13:55

  Deense politie zoekt Nederlander wegens moord en brute mishandeling

  Die foto van Yahye O. die door de Deense politie wordt verspreid POLITIE DENEMARKEN

  De Deense politie is een klopjacht gestart op een 24-jarige Nederlander die ervan wordt verdacht in Kopenhagen een man te hebben vermoord en een andere man ernstig te hebben mishandeld. De politie noemt de mishandeling bijzonder wreed.

  Het 25-jarige slachtoffer van de mishandeling werd vorige week zondag in een woning meerdere keren in zijn lichaam gestoken, zijn wang werd opengereten en zijn linkeroor werd eraf gesneden. "Vanwege de aard van de mishandeling doen we een beroep op iedereen die iets heeft gezien of weet waar de verdachte is", schrijft de politie in eepersbericht. Over de huidige toestand van het slachtoffer is niets bekendgemaakt.

  Diezelfde dag werd een 28-jarige man in een hotel in Kopenhagen zwaar mishandeld, zegt de politie tegen Deense media. Hij overleed maandag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

  De politie beschouwt de verdachte, Yahye O., als gevaarlijk. Mensen die hem zien moeten hem niet zelf aanspreken, maar de politie bellen.

  De politie verdenkt naast O. nog een andere man van de mishandelingen. Die ander, een 20-jarige man, werd dinsdag aangehouden.

  Gevlucht

  De Deense politie vermoedt dat O. niet meer in Denemarken is. "We denken dat hij verblijft in, of heeft gereisd door Zweden, Noorwegen - het gebied rond Oslo - en Noord-Duitsland", schrijft de politie. "Maar omdat de verdachte een Nederlander is en banden heeft met Groot-Brittannië, zoeken wij ook in deze landen naar hem."

  De politie heeft contact met hun collega's in het buitenland, "maar we hebben ook de hulp van het publiek nodig".

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 13 mei 2022 @ 16:19
  #29

  Goedemorgen, SPECIAAL OPSPORINGSTEAM PAKT 151 GEZOCHTE en VEROORDEELDE VERDACHTEN OP, in- en buiten Nederland. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 09:41

  Speciaal politieteam pakte 151 voortvluchtige veroordeelden op

  POLITIE

  Het OM- en politieteam voor de opsporing van veroordeelde voortvluchtigen, FASTNL, heeft vorig jaar in binnen- en buitenland 151 veroordeelden opgepakt. Dat heeft teamleider Stef de Jonge in de NPO Radio-podcast Het onderzoeksbureau gezegd. In 2020 waren dat er 152, in 2019 135.

  In de samenwerking met andere landen is de laatste jaren veel verbeterd, zegt De Jonge tegen Het Onderzoeksbureau. Zo is vorig jaar een uitleveringsverdrag getekend met de Verenigde Arabische Emiraten, dat bekend stond als een toevluchtsoord voor Nederlandse criminelen.

  Marokko en Turkije

  Ook met het Openbaar Ministerie en de politie in Marokko zijn de banden aangehaald. Vorige week is een overeenkomst getekend waarin afspraken staan over uitwisseling van informatie over de georganiseerde misdaad.

  De Jonge hoopt ook dat de samenwerking met Turkije verbetert. Het team heeft daar 32 veroordeelden getraceerd die ieder meer dan drie jaar gevangenisstraf hebben openstaan. "Turkije is voor ons vluchtland nummer 1. Turkije levert alleen geen onderdanen uit. Maar wat ze wel doen, is dat ze de straf overnemen."

  Op dit moment heeft het team nog 400 voortvluchtigen op de opsporingslijst staan. Gemiddeld komen er elk jaar zo'n 250 nieuwe zaken bij. Daar zitten ook ontsnapte criminelen bij en verzoeken vanuit het buitenland om in Nederland verblijvende criminelen op te pakken.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 04 mei 2022 @ 10:31
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN GROOT OPSPORINGSVERZOEK DOOR JUSTITIE/POLITIE, nav DRUGSCRIMINEEL 'Bolle Jos' als zodanig aangemerkt dan, een 2e 'Taghi'?? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:43

  'Bolle Jos' op Nationale Opsporingslijst, beloning voor gouden tip

  'Bolle Jos' NATIONALE POLITIE

  Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 75.000 euro uitgeloofd in het opsporingsonderzoek naar de 30-jarige Jos Leijdekkers, ook bekend als Bolle Jos. De man is op de Nationale Opsporingslijst van meest gezochte criminelen geplaatst.

  Hij wordt gezien als een kopstuk in de cocaïnehandel in Nederland in België, via de havens van Rotterdam en Antwerpen. Ook wordt hij verdacht van het witwassen van drugsgeld en het plegen van excessief geweld. Zo zou hij betrokken zijn bij de verdwijning en dood van Naima Jillal. De vrouw verdween in oktober 2019 nadat ze in een auto was gestapt in Amsterdam.

  Op basis van onderschepte PGP-berichten (versleutelde sms-berichten) denkt het OM dat Leijdekkers verantwoordelijk is voor haar verdwijning. Vorige week werd bekend dat op een telefoon die in het Marengo-onderzoek is gevonden bij de arrestatie van Ridouan Taghi, foto's staan van een naakte vrouw die zichtbaar was gemarteld. Vermoedelijk gaat het om Naima Jillal, die ook betrokken was bij drugshandel. Uit de berichten zou blijken dat ze niet meer leeft.

  Witwassen geld en goud

  De onderschepte berichten geven volgens de politie ook inzicht in Leijdekkers' rol in de internationale cocaïnehandel en het witwassen van tientallen miljoenen euro's en honderden kilo's goud.

  Waar Leijdekkers verblijft, is niet bekend, hij heeft geen vast adres in Nederland en is vermoedelijk al langere tijd in het buitenland. Tot voor kort was dat mogelijk Turkije, maar het onderzoek heeft nog geen duidelijkheid opgeleverd. Hij komt oorspronkelijk uit Breda.

  Vanavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 09 juli 2021 @ 08:08
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, OPSPORING MEEST GEZOCHTE VERDACHTE Gerel B.,  NU AANGEHOUDEN IN BRAZILIE. Zijn uitlevering, verzoek daartoe is al ingediend zal niet te lang duren nemmen we aan. Hij is ook gelinkt aan het 'Marengoproces'. 

  Nederlandse verdachte ontsnapt met wapen uit gevangenis in Suriname

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Gerel P. POLITIE

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 09:24 • AANGEPAST GISTEREN, 17:08

  Ontsnapte crimineel Gerel P., verdacht van banden met Taghi, opgepakt in Brazilië

  De Braziliaanse politie heeft de voortvluchtige Nederlandse crimineel Gerel P. opgepakt, bevestigt het Nederlandse Openbaar Ministerie. P. werd opgepakt in een appartement in Barra da Tijuca, een voorstad van Rio de Janeiro. Verdere details over zijn aanhouding zijn nog niet bekend.

  De 38-jarige P. is in Nederland bij verstek veroordeeld voor twee moordpogingen, nadat hij in 2017 had weten te ontsnappen uit een Surinaamse cel. Hij wordt ook in verband gebracht met de kring rond Ridouan Taghi.

  P. beschoot eind 2016 twee mannen uit Rotterdam bij een weiland in Noordeloos, bij Gorinchem. Ze raakten zwaargewond, maar overleefden de liquidatiepoging.

  Ontsnapt

  Enkele maanden later werd P. in Suriname opgepakt door een arrestatieteam. Na elf dagen voorarrest ontsnapte hij met behulp van een vuurwapen uit de gevangenis. Daarna verdween hij spoorloos.

  Na zijn ontsnapping werd P. op de Nationale Opsporingslijst van de politie gezet, met een beloning van 30.000 euro voor de gouden tip. Begin dit jaar werd hij bij verstek tot twintig jaar cel veroordeeld voor de liquidatiepogingen.

  Taghi

  P. heeft volgens justitie ook banden met Ridouan Taghi. Hij zat vast op verdenking van de liquidatie in 2015 van spyshopmedewerker Ronald Bakker. Die zaak wordt behandeld tijdens het proces tegen Taghi. Het is nog niet bekend op P. ook voor die moord wordt vervolgd.

  Taghi werd eind 2019 opgepakt nadat hij jarenlang de meest gezochte persoon van Nederland was geweest. Justitie brengt hem in verband met grootschalige drugssmokkel en meerdere liquidaties. In het grote Marengo-proces wordt hij samen met zestien anderen vervolgd. P. zit daar niet bij.

  Het Openbaar Ministerie gaat om uitlevering vragen van P. Dat kan enkele maanden duren, afhankelijk van zijn bereidheid om mee te werken aan zijn terugkeer naar Nederland.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 15 januari 2021 @ 07:25
  #26
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, OPSPORING NU MEEST GEZOCHTE VERDACHTE NU, inzake 'Taghibende' Hij was reeds in Suriname aangehouden maar daar ontsnapt en is nu elders in deze wereld.

  Nederlandse verdachte ontsnapt met wapen uit gevangenis in Suriname

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • GISTEREN, 14:00

  20 jaar cel geëist tegen spoorloze verdachte voor dubbele moordpoging

  POLITIE

  Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar cel geëist tegen de voortvluchtige Gerel P. Hij wordt verdacht van een dubbele moordpoging vier jaar geleden in Noordeloos, bij Gorinchem. P. is sinds 2017 spoorloos.

  De twee slachtoffers uit Rotterdam werden eind 2016 zwaargewond in een weiland gevonden. Volgens het OM vluchtte P. kort daarna naar Suriname. Daar werd hij alsnog aangehouden, maar hij ontsnapte uit de gevangenis en is sindsdien voortvluchtig.

  P. wordt inmiddels in verband gebracht met de criminele groep rond Ridouan Taghi. Hij zat eerder ook vast voor de moord op spyshop-medewerker Ronald Bakker, in 2015.

  Drugs

  Tijdens de zitting vandaag zei de officier van justitie dat het een wonder is dat de slachtoffers het overleefden. "Degene die dit op zijn geweten heeft is nog steeds voortvluchtig, maar het kan niet zo zijn dat hij daardoor niet berecht en bestraft wordt voor deze verschrikkelijke dubbele poging tot moord."

  Een van de Rotterdammers was in de rechtbank. Het slachtoffer weet niet waarom P. hem probeerde te liquideren. Hij dacht een afspraak met P. te hebben over een opdracht om drugs uit containers te halen.

  De nu 32-jarige man raakte ernstig gewond door de schoten. Zijn milt is verwijderd. Ook raakte zijn gehoor beschadigd en mist hij een oog. Hij is nog arbeidsongeschikt en wil een schadevergoeding van 100.000 euro.

  30.000 euro tipgeld

  Het OM looft een beloning uit van 30.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de verblijfplaats van Gerel P. Iedereen die informatie over hem heeft, wordt opgeroepen om zich te melden bij de politie.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 28 juli 2020 @ 01:16
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, OPSPORINGSBERICHT ONTSNAPTE TBS'er: Politie geeft beelden vrij, benader hem niet zelf! Nu ja 'ontnapt'? Betrokkene zat al in een gedeelte waarin hij een zekere vrijheid heeft en nu niet teruggekomen....  

  Politie op zoek naar tbs'er die 4 juli spoorloos verdween Gespot in Rotterdam  RTL-Nieuws

  Politie op zoek naar tbs'er die 4 juli spoorloos verdween

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  POLITIE

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 20:50

  Politie verspreidt opsporingsbericht voor ontsnapte tbs'er

  De politie is op zoek naar een ontsnapte tbs'er. De 61-jarige Henk E. was met verlof toen hij op 4 juli werd betrapt bij een woninginbraak in een vakantiehuisje in het Zeeuwse Zoutelande. Hij wist toen te ontsnappen.

  E. werd in 1998 veroordeeld tot zes jaar cel en tbs vanwege meerdere geweldsdelicten. Hij zat in de laatste fase van zijn tbs-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam. In het resocialisatiehuis, dat onderdeel is van tbs-kliniek de Kijvelanden in Poortugaal, worden cliënten voorbereid op hun terugkeer in de samenleving.

  "De bewoners zijn doorgaans vrij om te gaan en staan waar ze willen. Er is dus meer vrijheid dan in een gesloten inrichting als de Kijvelanden. Maar er is nog wel een zekere controle", zegt een woordvoerder van Fivoor, waar de Kijvelanden en De Blink onder vallen, tegen Rijnmond. Hij kon niet zeggen hoe ver E. inmiddels in zijn behandeling was.

  Het is onbekend waar E. momenteel verblijft. Volgens de politie is hij vandaag in het centrum van Rotterdam gezien. "Sinds 4 juli is alles op alles gezet om hem op te sporen maar onze middelen zijn nu uitgeput", aldus een woordvoerder van justitie. "Daarom hebben we dit opsporingsberichtverspreid."

  De politie roept mensen op die de man hebben gezien of weten waar hij is om direct contact op te nemen. "Benader hem niet zelf maar bel direct de gratis opsporingstiplijn."

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond

  Gewijzigd op 2020-07-28 01:21:10
  handtekeningafbeelding
 • zondag 12 juli 2020 @ 01:07
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE GEEFT BEELDEN VRIJ VAN GEZOCHTE KETTINGROVER, dit is een opsporingsmethode die wordt gehanteerd 'áls het echt niet anders kan', geen mogelijkheid meer is en bovendien zou iedereen gewaarschuwd zijn. Toch, je 'zult maar gelijken op degene die..."? 

  Update: 29-7-20: Politie houdt 25-jarige verdachte aan om 'kettingroven'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:22

  Politie geeft beelden vrij van kettingrover Utrecht en Het Gooi

  De gezochte man POLITIE.NL

  De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van de man die ervan wordt verdacht in korte tijd veertien oudere vrouwen te hebben beroofd van een ketting. De man sloeg op straat toe, telkens op een andere plek in Utrecht en Het Gooi. Alle slachtoffers zijn 65-plus, de meeste 80-plus. Door het geweld waarmee de man de sieraden pakt, bezeren de vrouwen hun nek en lopen ze blauwe plekken op, zegt de politie. In ten minste een geval kwam een vrouw bij de roof ten val.

  De bewakingsbeelden zijn nu getoond in het opsporingsprogramma van de politie op RTV Utrecht. Te zien is hoe de man op 27 juni op de Looydijk in De Bilt een vrouw van achteren benadert en berooft van haar ketting. Op andere beelden is hij te zien in Bunschoten, als hij op 24 juni vlak voor en vlak na een beroving langs een winkel loopt.

  De eerste keer dat de kettingrover toesloeg was in Leusden. Hij was ook actief in Driebergen, Hoevelaken, Huizen en Zeist. Ook beroofde hij vrouwen in onder meer Bussum, Eemnes, Hilversum, Baarn, Soest en Breukelen.

  "De recherche wil hem zo snel mogelijk oppakken, voordat mensen ernstig gewond raken", zei een politiewoordvoerder eerder.

  Beelden van kettingrover bij RTV Utrecht

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  RTV Utrecht

  Gewijzigd op 2020-07-29 01:16:10
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 mei 2020 @ 01:43
  #23
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE BRABANT ZOEKT AANRANDER van o.m. meisje van 13 jaar en jonge vrouw van 18 jaar.

  AANVULLING DD  21 mei: VERDACHTE AANGEHOUDEN. 

  Verdachte aangehouden voor aanrandingen Brabant

   GISTEREN, 13:52 IN BINNENLAND

  De man wordt verdacht van het aanranden van een meisje van 13 en een 18-jarige vrouw.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 16:54

  Politie zoekt aanrander in Oost-Brabant

  De politie is op zoek naar een man die de afgelopen maanden twee meisjes van 13 en 18 jaar aanrandde. Dat gebeurde in Hulsel en Casteren in Brabant. De politie houdt er rekening mee dat de man opnieuw toeslaat. "Wij maken ons grote zorgen."

  Op 15 mei werd een 13-jarig meisje in Hulsel aangerand. De dader trok haar bij een schuilhut de bosjes in, waar hij haar vastbond. Hij nam het meisje mee naar een vennetje. Twee voorbijgangers hoorden het meisje gillen en schoten haar te hulp. De dader ging er vandoor.

  Een paar weken eerder, op 25 maart, werd een 18-jarige vrouw slachtoffer van een aanranding in Casteren. Dit gebeurde ook in de buurt van een schuilhut. De politie gaat er vanuit dat de twee aanrandingen door dezelfde dader zijn gepleegd.

  Nog twee vrouwen

  Volgens de politie lijkt het erop dat de man omgeving goed kent en er waarschijnlijk woont of regelmatig komt. Slachtoffers en getuigen hebben verklaard dat de man onhandig overkwam, schrijft Omroep Brabant. "Hij geeft het beeld van iemand die waarschijnlijk niet goed weet hoe hij met vrouwen om moet gaan en misschien in het dagelijks leven moeite heeft om met vrouwen contact te maken", zegt de politie.

  De slachtoffers en getuigen omschrijven de dader als een kale man van ongeveer 35 tot 40 jaar. Hij is ongeveer 1,75 meter lang, heeft een stevig postuur en een buikje. De verdachte rijdt in een blauwe stationwagen, waarschijnlijk een oude Opel Astra.

  Na de aanranding in Hulsel deed de politie een oproep voor getuigen. Naar aanleiding daarvan meldden zich nog twee vrouwen, die mogelijk met dezelfde man te maken te hebben gehad. Een van hen was een 17-jarig meisje dat vertelde dat ze werd gevolgd door een man toen ze op 6 mei van Bladel naar Netersel liep.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant.

  Gewijzigd op 2020-05-22 01:28:50
  handtekeningafbeelding