2117 keer bekeken

OPSPORINGSBERICHTEN MISDRIJVEN of algemeen

 • vrijdag 24 januari 2020 @ 00:19
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, 'TATTOOKILLER' KNIPT ENKELBAND (???) DOOR EN IS VERDWENEN. Verdachte in 'tattookillers'-zaak knipt enkelband door en vlucht Onbegrijpelijk en waanzinnig dat deze verdachte een ENKELBAND kreeg en thuis kon zitten afwachten, terwijl hij bekend stond als een ONTSNAPPER BIJ UITSTEK.... Een juridische dwaling kan dit zelfs niet meer genoemd worden, maar een bijna misdadigheid tegen de mensheid van DEGENE, 'RECHTER'(??) die dit heeft beslist....

  Opsporingsbericht OM voor 'tattookiller' Cor Pijnen Enkelband doorgeknipt

  Opsporingsbericht OM voor 'tattookiller' Cor Pijnen RTL-NIEUWS

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 21:54

  Dit is waarom 'tattookiller' P. met een enkelband rondliep

  'Tattookiller' Cor P. had vanochtend in de rechtbank Rotterdam moeten verschijnen, maar volgens de politie heeft hij zijn enkelband waarschijnlijk doorgeknipt en is hij sindsdien spoorloos. Hoe kan dat?

  Waarom liep P. rond, terwijl hij wordt verdacht van moord?

  P. moest zijn enkelband dragen vanwege een eerdere veroordeling voor een poging tot liquidatie in 2009. Hij was voorwaardelijk vrijgelaten nadat hij twee derde van zijn straf had uitgezeten, meldt de politie. Een van de voorwaarden was de enkelband.

  Daarnaast wordt hij verdacht van de moord op Onno Kuut, samen met drie medeverdachten. Het Openbaar Ministerie heeft in die zaak levenslang geëist tegen het viertal.

  Het onderzoek naar die verdenking loopt inmiddels tien jaar. P. kan niet onbeperkt in voorlopige hechtenis gehouden worden, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Als hij wordt vrijgesproken, heeft hij tien jaar onterecht gezeten. Er zitten strikte regels aan."

  Hoe kan P. zijn enkelband hebben doorgeknipt?

  Enkelbanden zijn gemaakt van rubber en glasvezelkabels. Volgens Reclassering Nederland 'stevig materiaal', maar ze zijn te verwijderen omdat ze in "medische noodsituaties" van enkels afgehaald moeten kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een ongeluk of als een arts vindt dat 'ie eraf moet, licht een woordvoerder toe.

  Wat gebeurt er als een drager zijn of haar band doorknipt?

  Dan krijgen een medewerker van de Reclassering en de regelkamer van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) een melding. Is de drager vervolgens telefonisch niet bereikbaar, dan wordt de politie ingeschakeld.

  Als de enkelband geen signaal meer geeft, hoeft het trouwens niet te betekenen dat deze is doorgeknipt. "De banden moeten worden opgeladen. Het kan zijn dat iemand dat vergeet", zegt de reclasseringswoordvoerder.

  Hoe vaak worden enkelbanden gedragen en doorgeknipt?

  De meest recente cijfers dateren uit 2018. Toen stonden 4000 mensen onder elektronisch toezicht bij de reclassering, van wie 101 hun enkelbanden doorknipten. Daarvan werden er 97 opgespoord en weer vastgezet. In 2017 knipten 63 mensen hun enkelband door, in 2016 waren dit er 35.

  Moeten er andere enkelbanden komen?

  Minister Dekker voor Rechtsbescherming vindt van wel, kondigde hij in 2018 aan. Criminelen die een hoog risico vormen, moeten een verstevigde band van staaldraad krijgen. Of P. een verhoogd risico vormde en wanneer de enkelbanden van staaldraad worden ingevoerd, zoeken Reclassering en het ministerie van Veiligheid en Justitie uit.

  Overigens werkt het systeem enkelbandensysteem verre van perfect. Vorig jaar werden er meerdere storingen waardoor dragers tijdelijk buiten beeld van de meldkamer waren.

  In de video hieronder, uit 2017, legt NOS op 3 uit hoe een enkelband werkt, wat er gebeurt als je hem doorknipt en waarom 'ie überhaupt aan iemand wordt 'gegeven':

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Enkelband

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-01-24 00:24:28
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 25 juli 2019 @ 00:26
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, RIDOUAN TAGHI WAARSCHIJNLIJK IN DUBAI? Het OM heeft deze 'tip' gegeven en waarschijnlijk niet 'per ongeluk', het net sluit zich op die manier? We wachten af.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ridouan Taghi mogelijk in Dubai, waar rijke criminelen zich onaantastbaar wanen.

   VANDAAG, 20:03

  BUITENLAND

  NOS

  Er zijn sterke aanwijzingen dat de verdachte crimineel Ridouan Taghi in Dubai zit. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem en zijn groep van vijf liquidaties. Als Taghi inderdaad in Dubai is, zou hij niet de eerste crimineel zijn die de kuststad in de Verenigde Arabische Emiraten als verblijfplaats uitkiest. Wat maakt juist Dubai juist voor hen zo aantrekkelijk?

  Het verhaal is bekend. Nog niet zo lang geleden was Dubai nog een stoffig vissersdorp in de woestijn. Nu is het een wereldstad, vol glimmende wolkenkrabbers, de éen nog hoger dan de andere. Dat waanzinnige succes is niet te danken aan olie - want die heeft Dubai niet. Wel wisten de leiders slim te profiteren van de globalisering. De hele wereld investeert hier in onroerend goed.

  De tweede inkomstenbron is het toerisme. Dankzij attracties als de Burj Khalifa, met 828 meter het (met afstand) hoogste gebouw ter wereld, de shoppingmalls en de overdekte ski-piste komen hier jaarlijks bijna 20 miljoen toeristen op bezoek.

  NOS

  Dubai heeft een grote aantrekkingskracht op criminelen, vertelt NOS-verslaggever Robert Bas. "Al jaren gaan allerlei grote jongens naar Dubai. De criminelen gaan vanuit hun luxe hotels door met drugshandel in Nederland. Via ondergronds bankieren kunnen ze gewoon in Dubai over hun verdiensten beschikken. En misdaadgeld kan in Dubai redelijk eenvoudig worden witgewassen".

  Het succes van Dubai is onlosmakelijk verbonden met de georganiseerde misdaad en corruptie, concludeert de internationale onderzoeksgroep OCCRP. "Ze stellen kennelijk geen lastige vragen over de herkomst van de miljoenen die mensen het land in brengen. Daardoor is Dubai een vrijplaats geworden voor de georganiseerde misdaad, zolang de overheid maar niet in verlegenheid wordt gebracht."

  Veilig voor justitie

  Voor Nederlandse criminelen speelt mee dat Dubai geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland. Daardoor hoeven ze zich weinig zorgen te maken over vervolging door het Nederlandse OM. Al is dat niet helemaal waterdicht: "Er wordt altijd van geval tot geval bekeken wat er mogelijk is", laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de NOS weten.

  Drie jaar geleden werd inderdaad een Nederlander door Dubai uitgewezen. Nederland zou graag meer verdachten uit Dubai naar Nederland halen. Het ministerie wilde niets zeggen over of daarover gesproken wordt.

  Erfenis gestald

  Dan is er nog de politie, die achter het criminele geld aanzit. In Nederland is daar de Financial Intelligence Unit (FIU) voor. Die probeert te achterhalen op welke bankrekening de criminelen hun geld hebben gestald. Maar ook voor de FIU zijn de Verenigde Arabische Emiraten niet het makkelijkste land om mee samen te werken. "Als je het criminele geld wilt afpakken, dan moet je in Dubai eerst bewijzen dat het geld van een misdrijf afkomstig is", zegt een woordvoerder tegen de NOS.

  En dat lukt maar heel incidenteel. Hij kan zich één zaak herinneren, jaren geleden. "Dat ging over de nalatenschap van een geliquideerde crimineel. De familie had die erfenis gestald in Dubai. Een substantieel bedrag, van tonnen of miljoenen." Die kregen ze terug, maar dat was dus een zeldzaam succes.

  Een luxueus bestaan in Dubai is overigens niet voor alle criminelen weggelegd. "Je kan er luxe leven, als je veel geld hebt", zegt verslaggever Robert Bas. "Maar een miljoen is daarvoor niet genoeg."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 17 juli 2019 @ 00:22
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE EN OM DELEN 'VEROUDERINGSFOTO'S' VAN MEEST GEZOCHTE CRIMINELEN en verzoeken o.a. vakantiegangers om naar hen uit te kijken en direct de (locale) politie te waarschuwen, niet zelf actie te ondernemen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie: kijk tijdens vakantie uit naar Ridouan Taghi en Said Razzouki.

  Drie tekeningen van Ridouan Taghi, zoals hij er nu mogelijk uitziet POLITIE

  VANDAAG, 22:32

  BINNENLAND

  De politie roept vakantiegangers op om in het buitenland uit te kijken naar Ridouan Taghi en Said Razzouki, de twee hoofdverdachten in het grote liquidatieproces dat vorige week is begonnen. Ook zijn er nieuwe tekeningen verspreid van de twee criminelen, zoals ze er nu uit zouden kunnen zien. Volgens de politie waren de eerder verspreide foto's van Taghi en Razzouki verouderd.

  De twee zijn mogelijk in Mexico, Colombia of een ander land in Midden- of Zuid-Amerika. De politie houdt er ook serieus rekening mee dat ze in Spanje, Marokko of Dubai verblijven. "We willen daarom vakantiegangers oproepen uit te kijken naar deze twee personen", zei een woordvoerder van de Nationale Politie in het tv-programma Opsporing Verzocht.

  Taghi en Razzouki worden verdacht van het leidinggeven aan een criminele organisatie en het beramen van en opdracht geven tot minstens zes moorden. Ze staan sinds anderhalf jaar op de Nationale Opsporingslijst van de politie en voor beiden is een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot hun arrestatie.

  De politie benadrukt dat mensen de gezochte criminelen niet zelf moeten benaderen, maar de politie moeten bellen.

  Politietekeningen van het mogelijke uiterlijk van Said Razzouki POLITIE

  Om de kans te vergroten dat ze worden herkend, heeft de politie tekeningen verspreid van Taghi en Razzouki, waarbij rekening is gehouden met hun veroudering sinds de meest recente foto's. De opsporingsfoto van Taghi is gemaakt in 2015, die van Razzouki is van recentere datum. Van beide criminelen zijn drie tekeningen gemaakt, waarin ze met of zonder bril en baard te zien zijn.

  "We weten natuurlijk niet of ze mogelijk plastische chirurgie hebben ondergaan", zei de politiewoordvoerder. "Zo zouden ze eruit kunnen zien."

  Het proces tegen de voortvluchtige Taghi en Razzouki en veertien andere verdachten ging vorige week woensdag van start. Kroongetuige Nabil B. werd donderdag voor het eerst in het openbaar gehoord.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 07 juni 2019 @ 00:28
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, GEZOCHTE TBS-PATIENT AANGEHOUDEN EN TBS-KLINIEK ONDER TOEZICHT VAN MINISTERIE GESTELD. Maar omwonenden stellen zich hiermede toch niet gerust, volgens één van hen vanavond bij 'Pauw'....

  Gezochte psychiatrische patiënt Den Dolder in Breda herkend en opgepakt

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Kliniek Den Dolder moet voorlopig dagelijks rapporteren aan ministerie.

  De forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder ANP

   VANDAAG, 20:09

  POLITIEK

  Minister Dekker van Rechtsbescherming wil de komende drie maanden dagelijks een verslag hebben van wat zich afspeelt in de forensisch psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder. Ook moet iedere afwijking worden gemeld, is afgesproken tussen de minister en de directie.

  Fivoor in Den Dolder is de kliniek waar zaterdag de 43-jarige psychiatrische patiënt Peter M. niet terugkeerde van onbegeleid verlof, zonder dat omwonenden en de gemeente Zeist daarvan op de hoogte werden gebracht. Ook is het de instelling waar eerder Michael P. zat, de moordenaar van Anne Faber.

  De directie van de kliniek werd gisteren door Dekker op het matje geroepen om uitleg te geven over de gebeurtenissen en de gebrekkige communicatie van de kliniek.

  Familieleden noemden M. gevaarlijk, maar de instelling vond niet dat hij een risico vormde voor de omgeving.

  'Collegiaal overleg'

  Volgens de directie is nu afgesproken dat de kliniek de komende drie maanden iedere ochtend even met het ministerie belt om zaken af te stemmen. Een woordvoerder van de instelling spreekt van "collegiaal overleg".

  Peter M. werd twee jaar geleden veroordeeld omdat hij via internet had laten weten dat hij het station van Dordrecht wilde opblazen met een atoombom. Ook had hij iemand in Dordrecht aangevallen. M. werd vanmiddag in Breda opgepakt. De politie verspreidde gisteren een signalement en opsporingsfoto.

  Inwoners van Den Dolder en de burgemeester van Zeist vinden dat omwonenden beter geïnformeerd hadden moeten worden over de ontsnapping. Na de moord op Anne Faber waren al afspraken gemaakt met de kliniek om omwonenden tijdig op de hoogte te stellen van incidenten.

  BEKIJK OOK

  Den Dolder: 'Steeds meer mensen vinden dat het nu afgelopen moet zijn'

  Gezochte psychiatrische patiënt Den Dolder in Breda herkend en opgepakt

  Politie verspreidt opsporingsbericht voor ontsnapte man Den Dolder

  Tientallen tips over ontsnapte patiënt kliniek Den Dolder

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 06 juni 2019 @ 00:18
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, ONTSNAPTE TBS-PATIENT, OPSPORINGSBERICHT VAN POLITIE EN OM. Minister vraagt om opheldering aan:

  Kliniek: niet teruggekomen patiënt geen groot risico voor de omgeving

   GISTEREN, 14:20 IN BINNENLAND, POLITIEK 

  Minister Dekker had de top van de kliniek om opheldering gevraagd.

  Moeder ontsnapte patiënt Den Dolder krijgt politiebeveiliging

   00:08 IN BINNENLAND 

  De zus van de 43-jarige Peter M. vertelde bij Pauw dat haar broer vorige week donderdag nog dreigde ervandoor te gaan.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie verspreidt opsporingsbericht voor ontsnapte man Den Dolder.

    POLITIE

   VANDAAG, 19:02 AANGEPAST VANDAAG, 21:19

  BINNENLANDREGIO

  De politie heeft het signalement verspreid van de psychiatrische patiënt die zaterdag niet terugkeerde van zijn verlof uit een kliniek in Den Dolder. Het gaat om een 43-jarige man die over enige tijd dringend medicatie nodig heeft. Volgens de politie valt niet uit te sluiten dat hij een gevaar kan vormen voor zichzelf of zijn omgeving.

  De man verbleef op een forensisch psychiatrische afdeling van de kliniek waar Michael P. ook zat. Hij zat daar na een veroordeling voor een mishandeling en een valse bommelding.

  Een bestuurder van de kliniek zei eerder vandaag nog dat de man vermoedelijk geen groot risico vormt voor de omgeving. "Als wij dachten dat het een levensgevaarlijke man was, hadden we hem niet op onbegeleid verlof laten gaan."

  Video afspelen

  01:40

  Ontsnapte man volgens kliniek 'niet gevaarlijk'

  De visie van de kliniek staat haaks op die van de moeder van de man. "Hij is hartstikke gevaarlijk, ik hou mijn hart vast. Hij heeft nu al dagen geen medicijnen gehad. Ik kan je nu al verzekeren ... zonder medicijnen is hij levensgevaarlijk", zei ze vanochtend in het AD.

  De politie roept mensen op die de man hebben gezien of weten waar hij is om direct contact op te nemen. "Ziet u hem, benader hem dan niet zelf, maar bel gelijk met 1-1-2."

  De kliniek moest vandaag op het ministerie uitleggen wat er misgegaan is. Burgemeester Janssen van Zeist, de gemeente waarin de kliniek ligt, noemde het "onaanvaardbaar" dat de kliniek omwonenden niet heeft geïnformeerd over het feit dat de man niet was teruggekomen. "Als er grote zorgen zijn, dan hoort dat gewoon met het openbaar bestuur afgestemd te worden. Om te kijken wat we kunnen doen om de veiligheid voor de samenleving zo goed mogelijk te regelen."

  Janssen heeft de kliniek te verstaan gegeven beter te informeren en communiceren, "en dat ze zich moeten bekommeren om de veiligheid in de samenleving".

  Na de moord op Anne Faber waren al afspraken gemaakt met de kliniek om omwonenden beter op de hoogte te stellen. Afgelopen weekend werden buurtbewoners nog geïnformeerd dat iemand uit de kliniek een drankzaak had beroofd. Dat er iemand niet was teruggekeerd van zijn verlof werd niet gedeeld.

  De belangenvereniging Den Dolder begrijpt dat er incidenten gebeuren maar noemt het "buitengewoon slecht" dat er geen melding van is gemaakt. "Dat wekt natuurlijk geen enkel vertrouwen, terwijl we juist bezig waren om dat vertrouwen wat te herstellen."

  Petitie

  Omwonenden van de kliniek zijn vanwege het nieuwe incident een petitie gestart om de instelling per direct te sluiten. Initiatiefnemer Franca Vos laat aan RTV Utrecht weten dat het laatste beetje vertrouwen nu weg is.

  "Na Anne Faber is het een beetje weggeëbd. We hadden gehoopt dat de minister en de burgemeester er wat aan wilden doen. Dat er betere maatregelen genomen zouden worden", zegt ze. "Maar het blijkt dat dat niet zo is, want dit weekend zijn er weer twee fouten gemaakt. En de grootste fout loopt nog steeds ergens rond."

  BEKIJK OOK

  Patiënt spoorloos verdwenen uit kliniek waar Michael P. zat

  Kliniek: niet teruggekomen patiënt geen groot risico voor de omgeving

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-06-06 00:42:34
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 mei 2019 @ 06:46
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE KRIJGT NIEUWE 'APP' EN VINDT 'VOORTVLUCHTIGE' DIRECT? Het is eigenlijk een 'NIEUWE techniek'...dat wordt toegepast slechts. Maar ook ls u een boete nog heeft openstaan.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie vindt voortvluchtigen makkelijker met nieuwe app

   GISTEREN, 07:12

  BINNENLAND

  De politie heeft een nieuwe app waarmee agenten meteen kunnen zien of iemand nog een celstraf of een boete heeft openstaan. Daarmee zijn in zeven maanden tijd bijna zeshonderd mensen opgepakt die achter de tralies horen. Dat schrijfhet AD, dat een dag met de politie op stap ging.

  Na een veroordeling komt iemand die een celstraf krijgt niet altijd meteen vast te zitten. Soms krijgt hij een datum te horen dat hij zich moet melden, maar niet iedereen doet dat.

  Begin vorig jaar was de politie op zoek naar 11.000 veroordeelden die een celstraf hadden openstaan. Omdat de politie met verschillende registers werkte, kostte het opsporen van voortvluchtigen veel tijd.

  Met de app die op 1 oktober in gebruik werd genomen, is dat een stuk makkelijker geworden. Als iemand staande wordt gehouden, kan de politie snel zien of hij nog een straf heeft openstaan.

  BEKIJK OOK

  Politie laat voortvluchtige 'kleine' criminelen vaak lopen

  Voortvluchtigen vanaf nu 'gepakt' via gemeenteloket Amsterdam

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 15 mei 2019 @ 00:24
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, VOORTVLUCHTIGE VERDACHT GEZOCHT NA DODEN MAN. DE POLITIE WAARSCHUWD VIA BURGERNET om de GEZOCHTE VERDACHTE, indien gesignaleerd niet zelf aan te houden maar 112 te bellen.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Dode door geweld in Groningen, verdachte is voortvluchtig

   VANDAAG, 20:47

  REGIO

  In Groningen is vanavond bij een geweldsincident iemand om het leven gekomen. Vermoedelijk is er één dader, zegt de politie. Die is nog voortvluchtig.

  Wat er zich precies heeft afgespeeld aan het Jaagpad in de buurt van de Zernike-campus is nog onduidelijk. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. De omgeving is afgezet.

  De politie vraagt mensen via Burgernet om uit te kijken naar een man met Zuid-Europees uiterlijk. Hij zou midden tot eind twintig zijn en gevlucht zijn in de richting van de wijken Selwerd en Paddepoel. De politie roept mensen op de man niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.

   Burgernet Groningen @Burgernet_GR

  GRONINGEN: Groningen Blauwborgje geweldincident een man zuid EU uiterlijk ong 1.75 m lang norm post. 25-30 jaar donker trainingspak petje en haar info bel 112 niet zelf!! https://t.co/FQEIdvmvNi

  3 uur geleden

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 04 mei 2019 @ 00:33
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE HOUDT GROTE ZOEKACTIE naar mogelijk gewapende man in Friesland. Hij is aangehouden uiteindelijk. De verdacht had zijn ENKELBAND DOORGEKNIPT. Er was sprake van een ruzie in de 'relationele sfeer'. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Politie houdt na zoektocht mogelijk gewapende man aan in Friesland.

   VANDAAG, 13:48 AANGEPAST VANDAAG, 18:34

  REGIO

  Na een urenlange zoektocht is vanmiddag een man aangehouden in Sint Nicolaasga. De politie reageerde op een melding dat er een mogelijk vuurwapengevaarlijke man geweld had gebruikt bij een conflict in een woning in Leeuwarden. Daarna was hij spoorloos verdwenen.

  "De gemoedstoestand van de man, in combinatie met het mogelijke vuurwapen, maakt dat wij hier groot op hebben ingezet", meldde de politie vanmorgen." Er werd een bericht via Burgernet verspreid en de politie zette een helikopter in.

  Enkelband

  Uiteindelijk kon de man door een arrestatieteam worden opgepakt in een huis in Sint Nicolaasga, dat ongeveer 40 kilometer van Leeuwarden ligt. Hij had zijn enkelband doorgeknipt, schrijft Omrop Fryslân.

  Het conflict zou in de relationele sfeer zijn geweest. In het huis in Leeuwarden waren drie mensen, van wie er een voor controle naar het ziekenhuis moest.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omrop Fryslân

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 15 maart 2019 @ 00:29
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, ÉÉN VAN DE GEZOCHTE TOP-CRIMINELEN op de lijst. BLIJFT POLITIE PROVOCEREN in video's op Instagram. Hij zit vermoedelijk in Iran (Jonh v.d. Heuvel, RTL-Boulevard) en daar is het vrijwel onmogelijk om opsporing te doen of zelfs een uitleveringsverzoek. Maar een brove belediging vooral voor de nabestaanden van de slachtoffers is het.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ontsnapte gevangene blijft politie provoceren in video's op Instagram

  VANDAAG, 15:54

  AANGEPAST OM 16:40

  BINNENLAND

  Shahin Gheiybe in een van zijn provocerende Instagram-video's INSTAGRAM / OPSPORING VERZOCHT

  Een in 2011 ontsnapte gevangene blijft zijn onschuld bepleiten in provocerende video's op Instagram. Hij kondigt aan dat er meer video's aankomen. Shahin Gheiybe woont tegenwoordig vermoedelijk in Iran, waar hij zich volgens de politie onaantastbaar lijkt te wanen. Hij staat sinds vorige week op de Nationale Opsporingslijst, waarop de meest gezochte criminelen van Nederland staan.

  Gheiybe ontsnapte in 2011 uit de gevangenis in Breda. Daar zat hij een straf van 13 jaar uit voor het neerschieten van twee mensen en het stelen van 175.000 euro van zijn slachtoffers. Toen hij na twee jaar voor een ziekenbezoek aan zijn moeder de gevangenis uit mocht, keerde hij nooit meer terug.

  Dinsdag werd de zaak van Gheiybe behandeld in het televisieprogrammaOpsporing Verzocht. Sindsdien heeft hij nieuwe video's geplaatst op zijn afgeschermde Instagram-account. "Op tv en in de kranten proberen ze mij zwart te maken, ze zeggen dat ik een gangster ben", zegt hij. Gheiybe vindt dat hij onterecht is veroordeeld.

  Een fragment uit de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin Gheiybe onder meer lachend zegt dat hij wordt gezocht:

   zie video in oorspronkelijke artikel

  In Opsporing Verzocht ging het over Shahin Gheiybe

  In de uitzending van Opsporing Verzocht ging het al over de onjuiste informatie die Gheiybe volgens de politie over zijn proces verspreidt. "Schokkend om te zien hoe hij hier de feiten verdraait. En dat hij lak heeft aan zijn slachtoffers en ook onze maatschappij", zei een woordvoerder.

  De politie zegt verder informatie te hebben waaruit blijkt dat Gheiybe afspreekt met bekenden en familie in Europa. "We zijn daarom bijzonder benieuwd of mensen weten welke naam hij dan mogelijk gebruikt en met wie hij dan is. En waar hij dan ook afspreekt." Of de uitzending van dinsdag al bruikbare tips heeft opgeleverd, wil de politie nog niet kwijt.

  In een van de video's die Gheiybe na de uitzending van Opsporing Verzochtheeft geplaatst, zegt hij overigens dat hij in Nederland niet gevonden zal worden. "Hou op met die invallen en huiszoekingen, daar vind je mij nooit."

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 03 maart 2019 @ 00:20
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, DE IN 3 LANDEN GEZOCHTE HUURMOORDENAAR IS OPGEPAKT IN PRAAG door een zwaar bewapend arrestatieteam. Zie ook voruge artikel. Nu afwachten in welk land hij berecht gaat worden?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Huurmoordenaar in Praag opgepakt wegens liquidatie Amsterdam-Zuid

  VANDAAG, 13:41

  AANGEPAST OM 13:57

  BINNENLAND

  Beeld van een beveiligingscamera van het restaurant op de Beethovenstraat in Amsterdam POLITIE

  De verdachte van een liquidatie in een Italiaans restaurant in de Beethovenstraat in Amsterdam is in de Tsjechische hoofdstad Praag gearresteerd. Dat meldt de Nederlandse politie. Het gaat om de 38-jarige Caba D. Hij staat bekend als een koelbloedige huurmoordenaar die zowel de Hongaarse als de Servische nationaliteit bezit en meerdere moorden heeft gepleegd.

  De Tsjechische politie gaf deze beelden vrij van de arrestatie:

  Video afspelen

  00:37

  Beelden van arrestatie huurmoordenaar in Praag

  De politie bracht eerder zijn naam en foto naar buiten in tv-programmaOpsporing Verzocht omdat hij ook wordt verdacht van een moord in de Hongaarse hoofdstad Boedapest en in de Servische hoofdstad Belgrado. Ook was er een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot zijn aanhouding.

  Liquidatie Beethovenstraat

  De als toerist verklede D. liep vorig jaar zomer het restaurant in de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid binnen en schoot zijn slachtoffer door het hoofd. Het 62-jarige slachtoffer, een bekende van de politie, overleefde de aanslag niet.

  Politieonderzoek na de liquidatie in Amsterdam-ZuidNOS

  Op beelden van beveiligingscamera's is het gezicht van D. duidelijk zichtbaar. Hij was toen nog maar kort op vrije voeten. Eerder zat hij een celstraf uit voor een moord in Servië in 2004. Bij de moorden in Boedapest en Belgrado ging hij net zo koelbloedig te werk als in Amsterdam, zegt de politie. Ook in deze steden deed hij geen enkele moeite om buiten het oog van de camera te blijven.

  Het is nog niet duidelijk waar D. vervolgd zal worden. In eerste instantie gaat het Tsjechische Openbaar Ministerie het Europees aanhoudingsbevel toetsen. Volgens politie en justitie komt er nog overleg tussen de betrokken landen over de uiteindelijke uitlevering van D.

  BEKIJK OOK

  Politie Amsterdam, Boedapest en Belgrado zoeken dezelfde moordenaar

  Man neergeschoten in restaurant Amsterdam-Zuid

  Man die in restaurant Amsterdam werd beschoten is overleden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding