2745 keer bekeken

OPSPORINGSBERICHTEN MISDRIJVEN of algemeen

 • donderdag 06 juni 2019 @ 00:18
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, ONTSNAPTE TBS-PATIENT, OPSPORINGSBERICHT VAN POLITIE EN OM. Minister vraagt om opheldering aan:

  Kliniek: niet teruggekomen patiënt geen groot risico voor de omgeving

   GISTEREN, 14:20 IN BINNENLAND, POLITIEK 

  Minister Dekker had de top van de kliniek om opheldering gevraagd.

  Moeder ontsnapte patiënt Den Dolder krijgt politiebeveiliging

   00:08 IN BINNENLAND 

  De zus van de 43-jarige Peter M. vertelde bij Pauw dat haar broer vorige week donderdag nog dreigde ervandoor te gaan.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie verspreidt opsporingsbericht voor ontsnapte man Den Dolder.

    POLITIE

   VANDAAG, 19:02 AANGEPAST VANDAAG, 21:19

  BINNENLANDREGIO

  De politie heeft het signalement verspreid van de psychiatrische patiënt die zaterdag niet terugkeerde van zijn verlof uit een kliniek in Den Dolder. Het gaat om een 43-jarige man die over enige tijd dringend medicatie nodig heeft. Volgens de politie valt niet uit te sluiten dat hij een gevaar kan vormen voor zichzelf of zijn omgeving.

  De man verbleef op een forensisch psychiatrische afdeling van de kliniek waar Michael P. ook zat. Hij zat daar na een veroordeling voor een mishandeling en een valse bommelding.

  Een bestuurder van de kliniek zei eerder vandaag nog dat de man vermoedelijk geen groot risico vormt voor de omgeving. "Als wij dachten dat het een levensgevaarlijke man was, hadden we hem niet op onbegeleid verlof laten gaan."

  Video afspelen

  01:40

  Ontsnapte man volgens kliniek 'niet gevaarlijk'

  De visie van de kliniek staat haaks op die van de moeder van de man. "Hij is hartstikke gevaarlijk, ik hou mijn hart vast. Hij heeft nu al dagen geen medicijnen gehad. Ik kan je nu al verzekeren ... zonder medicijnen is hij levensgevaarlijk", zei ze vanochtend in het AD.

  De politie roept mensen op die de man hebben gezien of weten waar hij is om direct contact op te nemen. "Ziet u hem, benader hem dan niet zelf, maar bel gelijk met 1-1-2."

  De kliniek moest vandaag op het ministerie uitleggen wat er misgegaan is. Burgemeester Janssen van Zeist, de gemeente waarin de kliniek ligt, noemde het "onaanvaardbaar" dat de kliniek omwonenden niet heeft geïnformeerd over het feit dat de man niet was teruggekomen. "Als er grote zorgen zijn, dan hoort dat gewoon met het openbaar bestuur afgestemd te worden. Om te kijken wat we kunnen doen om de veiligheid voor de samenleving zo goed mogelijk te regelen."

  Janssen heeft de kliniek te verstaan gegeven beter te informeren en communiceren, "en dat ze zich moeten bekommeren om de veiligheid in de samenleving".

  Na de moord op Anne Faber waren al afspraken gemaakt met de kliniek om omwonenden beter op de hoogte te stellen. Afgelopen weekend werden buurtbewoners nog geïnformeerd dat iemand uit de kliniek een drankzaak had beroofd. Dat er iemand niet was teruggekeerd van zijn verlof werd niet gedeeld.

  De belangenvereniging Den Dolder begrijpt dat er incidenten gebeuren maar noemt het "buitengewoon slecht" dat er geen melding van is gemaakt. "Dat wekt natuurlijk geen enkel vertrouwen, terwijl we juist bezig waren om dat vertrouwen wat te herstellen."

  Petitie

  Omwonenden van de kliniek zijn vanwege het nieuwe incident een petitie gestart om de instelling per direct te sluiten. Initiatiefnemer Franca Vos laat aan RTV Utrecht weten dat het laatste beetje vertrouwen nu weg is.

  "Na Anne Faber is het een beetje weggeëbd. We hadden gehoopt dat de minister en de burgemeester er wat aan wilden doen. Dat er betere maatregelen genomen zouden worden", zegt ze. "Maar het blijkt dat dat niet zo is, want dit weekend zijn er weer twee fouten gemaakt. En de grootste fout loopt nog steeds ergens rond."

  BEKIJK OOK

  Patiënt spoorloos verdwenen uit kliniek waar Michael P. zat

  Kliniek: niet teruggekomen patiënt geen groot risico voor de omgeving

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-06-06 00:42:34
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 mei 2019 @ 06:46
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE KRIJGT NIEUWE 'APP' EN VINDT 'VOORTVLUCHTIGE' DIRECT? Het is eigenlijk een 'NIEUWE techniek'...dat wordt toegepast slechts. Maar ook ls u een boete nog heeft openstaan.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie vindt voortvluchtigen makkelijker met nieuwe app

   GISTEREN, 07:12

  BINNENLAND

  De politie heeft een nieuwe app waarmee agenten meteen kunnen zien of iemand nog een celstraf of een boete heeft openstaan. Daarmee zijn in zeven maanden tijd bijna zeshonderd mensen opgepakt die achter de tralies horen. Dat schrijfhet AD, dat een dag met de politie op stap ging.

  Na een veroordeling komt iemand die een celstraf krijgt niet altijd meteen vast te zitten. Soms krijgt hij een datum te horen dat hij zich moet melden, maar niet iedereen doet dat.

  Begin vorig jaar was de politie op zoek naar 11.000 veroordeelden die een celstraf hadden openstaan. Omdat de politie met verschillende registers werkte, kostte het opsporen van voortvluchtigen veel tijd.

  Met de app die op 1 oktober in gebruik werd genomen, is dat een stuk makkelijker geworden. Als iemand staande wordt gehouden, kan de politie snel zien of hij nog een straf heeft openstaan.

  BEKIJK OOK

  Politie laat voortvluchtige 'kleine' criminelen vaak lopen

  Voortvluchtigen vanaf nu 'gepakt' via gemeenteloket Amsterdam

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 15 mei 2019 @ 00:24
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, VOORTVLUCHTIGE VERDACHT GEZOCHT NA DODEN MAN. DE POLITIE WAARSCHUWD VIA BURGERNET om de GEZOCHTE VERDACHTE, indien gesignaleerd niet zelf aan te houden maar 112 te bellen.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Dode door geweld in Groningen, verdachte is voortvluchtig

   VANDAAG, 20:47

  REGIO

  In Groningen is vanavond bij een geweldsincident iemand om het leven gekomen. Vermoedelijk is er één dader, zegt de politie. Die is nog voortvluchtig.

  Wat er zich precies heeft afgespeeld aan het Jaagpad in de buurt van de Zernike-campus is nog onduidelijk. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. De omgeving is afgezet.

  De politie vraagt mensen via Burgernet om uit te kijken naar een man met Zuid-Europees uiterlijk. Hij zou midden tot eind twintig zijn en gevlucht zijn in de richting van de wijken Selwerd en Paddepoel. De politie roept mensen op de man niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.

   Burgernet Groningen @Burgernet_GR

  GRONINGEN: Groningen Blauwborgje geweldincident een man zuid EU uiterlijk ong 1.75 m lang norm post. 25-30 jaar donker trainingspak petje en haar info bel 112 niet zelf!! https://t.co/FQEIdvmvNi

  3 uur geleden

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 04 mei 2019 @ 00:33
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE HOUDT GROTE ZOEKACTIE naar mogelijk gewapende man in Friesland. Hij is aangehouden uiteindelijk. De verdacht had zijn ENKELBAND DOORGEKNIPT. Er was sprake van een ruzie in de 'relationele sfeer'. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Politie houdt na zoektocht mogelijk gewapende man aan in Friesland.

   VANDAAG, 13:48 AANGEPAST VANDAAG, 18:34

  REGIO

  Na een urenlange zoektocht is vanmiddag een man aangehouden in Sint Nicolaasga. De politie reageerde op een melding dat er een mogelijk vuurwapengevaarlijke man geweld had gebruikt bij een conflict in een woning in Leeuwarden. Daarna was hij spoorloos verdwenen.

  "De gemoedstoestand van de man, in combinatie met het mogelijke vuurwapen, maakt dat wij hier groot op hebben ingezet", meldde de politie vanmorgen." Er werd een bericht via Burgernet verspreid en de politie zette een helikopter in.

  Enkelband

  Uiteindelijk kon de man door een arrestatieteam worden opgepakt in een huis in Sint Nicolaasga, dat ongeveer 40 kilometer van Leeuwarden ligt. Hij had zijn enkelband doorgeknipt, schrijft Omrop Fryslân.

  Het conflict zou in de relationele sfeer zijn geweest. In het huis in Leeuwarden waren drie mensen, van wie er een voor controle naar het ziekenhuis moest.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omrop Fryslân

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 15 maart 2019 @ 00:29
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, ÉÉN VAN DE GEZOCHTE TOP-CRIMINELEN op de lijst. BLIJFT POLITIE PROVOCEREN in video's op Instagram. Hij zit vermoedelijk in Iran (Jonh v.d. Heuvel, RTL-Boulevard) en daar is het vrijwel onmogelijk om opsporing te doen of zelfs een uitleveringsverzoek. Maar een brove belediging vooral voor de nabestaanden van de slachtoffers is het.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ontsnapte gevangene blijft politie provoceren in video's op Instagram

  VANDAAG, 15:54

  AANGEPAST OM 16:40

  BINNENLAND

  Shahin Gheiybe in een van zijn provocerende Instagram-video's INSTAGRAM / OPSPORING VERZOCHT

  Een in 2011 ontsnapte gevangene blijft zijn onschuld bepleiten in provocerende video's op Instagram. Hij kondigt aan dat er meer video's aankomen. Shahin Gheiybe woont tegenwoordig vermoedelijk in Iran, waar hij zich volgens de politie onaantastbaar lijkt te wanen. Hij staat sinds vorige week op de Nationale Opsporingslijst, waarop de meest gezochte criminelen van Nederland staan.

  Gheiybe ontsnapte in 2011 uit de gevangenis in Breda. Daar zat hij een straf van 13 jaar uit voor het neerschieten van twee mensen en het stelen van 175.000 euro van zijn slachtoffers. Toen hij na twee jaar voor een ziekenbezoek aan zijn moeder de gevangenis uit mocht, keerde hij nooit meer terug.

  Dinsdag werd de zaak van Gheiybe behandeld in het televisieprogrammaOpsporing Verzocht. Sindsdien heeft hij nieuwe video's geplaatst op zijn afgeschermde Instagram-account. "Op tv en in de kranten proberen ze mij zwart te maken, ze zeggen dat ik een gangster ben", zegt hij. Gheiybe vindt dat hij onterecht is veroordeeld.

  Een fragment uit de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin Gheiybe onder meer lachend zegt dat hij wordt gezocht:

   zie video in oorspronkelijke artikel

  In Opsporing Verzocht ging het over Shahin Gheiybe

  In de uitzending van Opsporing Verzocht ging het al over de onjuiste informatie die Gheiybe volgens de politie over zijn proces verspreidt. "Schokkend om te zien hoe hij hier de feiten verdraait. En dat hij lak heeft aan zijn slachtoffers en ook onze maatschappij", zei een woordvoerder.

  De politie zegt verder informatie te hebben waaruit blijkt dat Gheiybe afspreekt met bekenden en familie in Europa. "We zijn daarom bijzonder benieuwd of mensen weten welke naam hij dan mogelijk gebruikt en met wie hij dan is. En waar hij dan ook afspreekt." Of de uitzending van dinsdag al bruikbare tips heeft opgeleverd, wil de politie nog niet kwijt.

  In een van de video's die Gheiybe na de uitzending van Opsporing Verzochtheeft geplaatst, zegt hij overigens dat hij in Nederland niet gevonden zal worden. "Hou op met die invallen en huiszoekingen, daar vind je mij nooit."

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 03 maart 2019 @ 00:20
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, DE IN 3 LANDEN GEZOCHTE HUURMOORDENAAR IS OPGEPAKT IN PRAAG door een zwaar bewapend arrestatieteam. Zie ook voruge artikel. Nu afwachten in welk land hij berecht gaat worden?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Huurmoordenaar in Praag opgepakt wegens liquidatie Amsterdam-Zuid

  VANDAAG, 13:41

  AANGEPAST OM 13:57

  BINNENLAND

  Beeld van een beveiligingscamera van het restaurant op de Beethovenstraat in Amsterdam POLITIE

  De verdachte van een liquidatie in een Italiaans restaurant in de Beethovenstraat in Amsterdam is in de Tsjechische hoofdstad Praag gearresteerd. Dat meldt de Nederlandse politie. Het gaat om de 38-jarige Caba D. Hij staat bekend als een koelbloedige huurmoordenaar die zowel de Hongaarse als de Servische nationaliteit bezit en meerdere moorden heeft gepleegd.

  De Tsjechische politie gaf deze beelden vrij van de arrestatie:

  Video afspelen

  00:37

  Beelden van arrestatie huurmoordenaar in Praag

  De politie bracht eerder zijn naam en foto naar buiten in tv-programmaOpsporing Verzocht omdat hij ook wordt verdacht van een moord in de Hongaarse hoofdstad Boedapest en in de Servische hoofdstad Belgrado. Ook was er een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot zijn aanhouding.

  Liquidatie Beethovenstraat

  De als toerist verklede D. liep vorig jaar zomer het restaurant in de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid binnen en schoot zijn slachtoffer door het hoofd. Het 62-jarige slachtoffer, een bekende van de politie, overleefde de aanslag niet.

  Politieonderzoek na de liquidatie in Amsterdam-ZuidNOS

  Op beelden van beveiligingscamera's is het gezicht van D. duidelijk zichtbaar. Hij was toen nog maar kort op vrije voeten. Eerder zat hij een celstraf uit voor een moord in Servië in 2004. Bij de moorden in Boedapest en Belgrado ging hij net zo koelbloedig te werk als in Amsterdam, zegt de politie. Ook in deze steden deed hij geen enkele moeite om buiten het oog van de camera te blijven.

  Het is nog niet duidelijk waar D. vervolgd zal worden. In eerste instantie gaat het Tsjechische Openbaar Ministerie het Europees aanhoudingsbevel toetsen. Volgens politie en justitie komt er nog overleg tussen de betrokken landen over de uiteindelijke uitlevering van D.

  BEKIJK OOK

  Politie Amsterdam, Boedapest en Belgrado zoeken dezelfde moordenaar

  Man neergeschoten in restaurant Amsterdam-Zuid

  Man die in restaurant Amsterdam werd beschoten is overleden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 20 februari 2019 @ 00:17
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, AMSTERDAMSE POLITIE EN politie BOEDAPEST EN BELGRADO zoeken dezelfde man, verdacht van een moord in Amsterdams restaurant. Ook in de genoemde hoofdsteden heeft hij een moord gepleegd.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)   

  Politie Amsterdam, Boedapest en Belgrado zoeken dezelfde moordenaar

  VANDAAG, 22:19

  BINNENLAND

  De schutter passeert het restaurant in de Beethovenstraat OPSPORINGVERZOCHT.NL

  De man die in juli vorig jaar in een Amsterdams restaurant een bezoeker doodschoot, wordt ook verdacht van een moord in Boedapest, in september, en een moord in Belgrado, vorige maand. Dat heeft de politie bekendgemaakt in Opsporing Verzocht.

  De 38-jarige Caba D. is volgens de politie een huurmoordenaar met de Hongaarse en de Servische nationaliteit. De politie denkt dat hij omstreeks 8 juli in Nederland aankwam en drie weken later de moord in het Italiaanse restaurant in Amsterdam-Zuid pleegde.

  De als verdwaalde toerist verklede D. liep het restaurant in de Beethovenstraat binnen en schoot zijn slachtoffer door zijn hoofd. Deze 62-jarige man was een bekende van de politie. Op beelden van camera's in de buurt is het gezicht van D. duidelijk zichtbaar.

  Koelbloedig

  D. was in de zomer van vorig jaar nog maar kort op vrije voeten. Hij zat tot 2017 een straf uit voor een moord in Servië in 2004. Bij de moorden in Boedapest en Belgrado ging hij net zo koelbloedig te werk als in Amsterdam, zegt de politie. Ook in deze steden deed hij geen enkele moeite om buiten het oog van de camera te blijven.

  Het vermoeden is dat D., die gebruikmaakt van een valse identiteit, niet meer in Nederland is. Voor de tip die leidt tot zijn aanhouding is 20.000 euro beschikbaar.

  BEKIJK OOK

  Man neergeschoten in restaurant Amsterdam-Zuid

  Man die in restaurant Amsterdam werd beschoten is overleden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 03 december 2018 @ 00:48
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, AL ENKELE VROUWEN AANGEREDEN MET AUTO EN MESSTEEK OPGELOPEN. Weer een bizarre daad, van een kennelijk totaal verward persoon. Maar het zal je maar treffen? De politie zoekt uiteraard met man en macht de dader en heeft hulp publiek nodig:

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie zoekt beelden steekpartij hardloopster Egmond

  ZATERDAG, 11:21

  REGIO

  Eerder onderzoek na de steekpartij in Egmond NH NIEUWS

  De politie vermoedt dat het incident met een hardloopster, maandag in Egmond, niet op zichzelf staat. Om meer duidelijkheid te krijgen, wordt bewoners van Egmond-Binnen nu gevraagd om eventuele camerabeelden van de steekpartij te delen met de politie, meldt NH Nieuws.

  Maandag werd een 18-jarige hardloopster 'uit het niets' aangereden en met een scherp voorwerp in haar hartstreek gestoken. Vorige week donderdag waren er een paar kilometer verderop in Castricum ook al twee incidenten met vrouwelijke sporters. Toen reed een grijze auto, waarschijnlijk een SUV, eerst een 18-jarige fietsster aan en daarna een 52-jarige hardloopster. Alle drie vrouwen raakten gewond.

  Het is nog niet zeker dat de bestuurder in Castricum dezelfde is als de bestuurder in Egmond. Eventuele beelden kunnen daarover wel duidelijkheid verschaffen, zegt de politie.

  Maarten vd Molen

  @POL_vdMolen

  Oproep aan inwoners in en rondom #Egmond-Binnen: mocht u 🎥camera’s 🎥hebben rondom uw woning of bedrijfspand en dit filmt een deel van de openbare weg laat dit dan weten aan de recherche! Dit ivm de steekincidenten. #allebeetjeshelpen 🙏 RT aub!

  2 dagen geleden

  De gemeentes Bergen, Heiloo en Castricum raden inwoners aan om in groepjes hard te lopen en liever niet alleen. Burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen noemt de incidenten zorgelijk. "Dit kan niet. Iedereen heeft het recht om veilig over straat te gaan."

  BEKIJK OOK

  Waarschuwing na steekpartij: ga niet alleen hardlopen

  Hardloopster (18) 'uit het niets' aangereden en gestoken

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van NH Nieuws.

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 30 januari 2018 @ 06:19
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen. de Landelijke politie is ook te volgen via Twitter en met name de opsporingsberichten. Bron: Twitter:

  Politie Nederland‏Geverifieerd account @Politie

  Volgen@Politie volgen

  Meer

  Vijf jaar één politie: 'Betere #opsporing dankzij #RTIC' - De politie heeft op 11 plekken een Real Time Intelligence Center. Deze afdeling ondersteunt 24/7 rechercheurs en agenten met real-time informatie over de melding waar ze op af gaan. http://bit.ly/2nmzK5v 

  12:45 - 29 jan. 2018

  Gewijzigd op 2018-05-16 07:29:10
  handtekeningafbeelding
 • zondag 28 januari 2018 @ 07:16
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, ook hier kijken meer en meer lezers of leden..

  Zondag 28 januari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Politie zoekt getuigen schietpartij Wittenburg, dodelijk slachtoffer was stagiair 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 27 januari 2018 13:58 Laatste update: 27 januari 2018 20:39

  • De politie Amsterdam zoekt getuigen van de schietpartij vrijdagavond op de Grote Wittenburgerstraat in een wijkcentrum. Bij deze schietpartij is een 17-jarige jongen om het leven gekomen, meldt de politie zaterdagmiddag.

  Het 17-jarige slachtoffer was op het moment van de schietpartij werkzaam als stagiair van het buurthuis. Hij is geen bekende van de politie. Momenteel is het nog onduidelijk wat de aanleiding van de schietpartij was.

  De andere twee gewonden zijn een 20-jarige vrouw en een 19-jarige man. Zij zijn allebei buiten levensgevaar. Volgens de politie lijkt het erop dat de vrouw per ongeluk is geraakt, zij raakte gewond aan haar benen. De vrouw was achter de bar werkzaam als stagiaire.

  De 19-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag geopereerd. Bij een eerdere schietpartij in Amsterdam, op 23 november op de Leeuwenwerf, raakte hij ook gewond. Hij is wel een bekende van de politie. Op dit moment wordt zijn rol bij de schietpartij onderzocht.

  Van Aartsen

  Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen van Amsterdam wil snel maatregelen. Van Aartsen zegt in een verklaring snel te gaan overleggen met politie en Openbaar Ministerie om de situatie in de wijk te verbeteren.

  "Ik begrijp de onrust en angst die zijn veroorzaakt door deze meedogenloze schietpartij. Zeker omdat er zoveel kinderen aanwezig waren in het jongerencentrum", aldus de burgemeester in een verklaring.

  "Alle aanwezigen en getuigen die hulp verlangen, krijgen dat ook. Dit soort vuurwapengeweld is een zeer ernstige verstoring van de openbare orde. Amsterdammers moeten zich veilig voelen in hun eigen buurt."

  Kogelinslagen

  De politie meldt dat er op meerdere plaatsen in het buurthuis kogelinslagen zijn aangetroffen. Volgens hen is het "een wonder" dat er niet meer aanwezigen zijn geraakt bij de schietpartij.

  Over de daders is nog niet veel bekend bij de politie. Wel bestaat het vermoeden dat zij zijn gevlucht met een zwarte BMW 1 Serie. Op de Dantestraat in Amsterdam Zuidoost is vrijdag rond 22.30 uur een in brand gestoken zwarte BMW 1 aangetroffen.

  Politie onderzoekt plaats delict na schietpartij Amsterdam

   Politie onderzoekt plaats delict na schietpartij Amsterdam

  Vluchtauto

  De BMW is vermoedelijk de vluchtauto van de daders. De auto is veiliggesteld voor sporenonderzoek, de politie meldt dat zij "goede hoop" hebben dat er sporen worden aangetroffen. De brandweer heeft vrijdagavond kunnen voorkomen dat het voertuig is uitgebrand.

  De witte VW Polo die vrijdagavond werd aangetroffen op de Burgemeester Fockstraat heeft niks met de schietpartij te maken. Eerder werd het verband tussen deze auto en de schietpartij wel onderzocht.

  Buurtbijeenkomst

  De gemeente Amsterdam gaat zaterdagmiddag een buurtbijeenkomst houden naar aanleiding van de schietpartij, vertelt een woordvoerder van de gemeente Amsterdam aan NU.nl. De inloopbijeenkomst is bedoeld voor inwoners van de buurt die hun zorgen over de schietpartij willen uiten.

  Volgens de woordvoerder worden er nog geen maatregelen besproken tijdens de bijeenkomst en is het vooral bedoeld om van gedachten te wisselen met de bewoners van Wittenburg. Bij de buurtbijeenkomst is ook slachtofferhulp aanwezig.

  Door: NU.nl

  Gewijzigd op 2018-12-03 00:44:40
  handtekeningafbeelding