4191 keer bekeken

TERREUR of AANSLAGEN: BERICHTEN, WAARSCHUWINGEN e.d

 • vrijdag 15 november 2019 @ 00:25
  #42
  reactie op (#41) herman_dad

  Goedemorgen, ZWAAR BEWAPENDE AANHOUDINGSEENHEID DOORZOEKT TREIN EN ARRESTEERT ÉÉN VERDACHTE. Een opmerkelijke actie die doet denken aan anti-terreur? We weten het niet zeker maar voor iemand die gezocht wordt voor andere misdrijven dan (-) is het wel heel erg 'veiligheid voor alles'? 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:45 • AANGEPAST VANDAAG, 21:28

  Man opgepakt bij zoekactie station Eindhoven

  Zwaarbewapende agenten in de stationshal op station Eindhoven SQ VISION

  De politie heeft op station Eindhoven een man opgepakt die werd gezocht. Agenten zetten iets voor 18.00 uur een trein uit Rotterdam stil omdat de verdachte daar in zat. Vanwege de politieactie reden er tot ongeveer 20.00 uur geen treinen van en naar station Eindhoven.

  Waarvoor de man werd gezocht, is niet bekend. Hij wordt verhoord.

  In de stationshal was het heel druk doordat er geen treinen reden:

  0:23 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Drukte op station Eindhoven vanwege zoekactie politie

  Zwaarbewapende agenten liepen door de rijtuigen op zoek naar de man. In de trein wordt nog wel gezocht naar mogelijke voorwerpen, zegt de politie. Het perron waar de trein staat is nog afgesloten. De rest van het treinverkeer komt langzaam op gang.

  Youp Souren zat in een trein die werd doorzocht. Die kwam om 17.45 uur op het station aan. De passagiers moesten blijven zitten op last van de politie. Drie kwartier later kwamen twee zwaarbewapende agenten met bivakmutsen zijn treinstel binnen.

  "Iedereen moest zijn handen omhoog houden. Ook mochten we niet lachen en moesten onze telefoons weggestopt worden", zegt Souren. Een kwartier later mocht iedereen de trein verlaten.

  profielfoto Peter Struik@BeterNRE

  #Eindhoven #politie inzet.

  5 uur geleden

  Deel dit artikel:

   

   

  Gewijzigd op 2019-11-15 00:25:49
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 24 september 2019 @ 00:18
  #41
  reactie op (#39) herman_dad

  Goedemorgen, NASLEEP AANSLAG UTRECHT, RECHTBANK WIL 'PROCESBEWAKER' OMDAT DE DADER een advocaat weigert. Om dan toch een 'onafhankelijk' persoon te laten meekijken voor eerlijkheid van het proces.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Rechtbank overweegt 'procesbewaker' omdat Gökmen T. advocaat weigert.

  ANP

  GESCHREVEN DOOR

   Remco Andringa redacteur Politie en Justitie

  De rechtbank in Utrecht overweegt een 'procesbewaker' aan te stellen in de rechtszaak tegen Gökmen T., de verdachte van de aanslag op de Utrechtse tram eerder dit jaar. De procesbewaker moet bekijken of het proces eerlijk verloopt, als T. de diensten van een advocaat blijft weigeren.

  Bij de aanslag, op 18 maart, vielen vier doden en raakten twee mensen zwaargewond. Vandaag was de tweede voorbereidende zitting in het proces. De verdachte zelf was er niet bij. De vorige keer dwong de rechtbank hem aanwezig te zijn, zodat hij kon horen waarvan hij wordt beschuldigd en hem de gevolgen verteld konden worden van een proces zonder advocaat. Dit keer was het volgens de rechtbank niet nodig hem te verplichten erbij te zijn.

  Tot eind september zit T. in het Pieter Baan Centrum waar zijn geestesgesteldheid wordt onderzocht. Als hij een stoornis blijkt te hebben, kan hem alsnog een advocaat worden toegewezen.

  profielfoto lidwiengevers@lidwiengevers

  #tramschutter De rechtbank heeft een half uurtje na gedacht en deelt mee dat een beslissing over het aanstellen van een procesbewaker nu prematuur is. Pas na het uitkomen van het Rapport van het Pieter Baan Centrum buigt de rechtbank zich weer over deze kwestie.

  12 uur geleden

  Een procesbewaker zou uniek zijn in de Nederlandse rechtspraak en is bedoeld om het Openbaar Ministerie van tegenspraak te voorzien als een verdachte geen advocaat heeft. Eerder is zo'n amicus curiae ingezet bij het Joegoslavië-tribunaal, in de zaak tegen de Servische oud-president Milosevic.

  Twee advocaten van nabestaanden zijn voorstander van zo'n juridisch adviseur, omdat ze vrezen dat schadeclaims kunnen worden afgewezen als er geen enkel verweer is gevoerd. Een van de andere advocaten, Sébas Diekstra, denkt juist dat de rechtszaak prima zonder procesbewaker gevoerd kan worden.

  ,,De rechtbank zou zelf in staan moeten zijn om te voorzien bij het ontbreken van rechtsbijstand. Een benoeming van een procesbewaker zou gezien kunnen worden als een diskwalificatie van de rechtbank en twijfel kunnen laten doen ontstaan over bijvoorbeeld de deskundigheid, professionaliteit, onafhankelijkheid en/of onpartijdigheid van de leden van deze meervoudige kamer'', aldus Diekstra.

  Afrondende fase

  Het politieonderzoek is volgens het OM in de afrondende fase. Zo is de route in kaart gebracht die T. heeft afgelegd voor en nadat hij de aanslag pleegde. Ook wordt nog gekeken of hij een terroristisch oogmerk had. Dat is van belang om vast te stellen of hij het doel had om maatschappelijke ontwrichting te veroorzaken. Het OM houdt daar rekening mee.

  Op 16 december staat een volgende voorbereidende zitting gepland. In de eerste week van maart wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 19 augustus 2019 @ 00:34
  #40
  reactie op (#39) herman_dad

  Goedemorgen, TERREURVERDACHTEN SPEELDEN ´AIRSOFT´ MOGELIJK ALS TRAINING VOOR EEN AANSLAG. Dit ´spel´ voorzover je dit een spel kan noemen werd kennelijk, lees het artikel, werd kennelijk al in de gaten gehouden, of zij, de verdachten dan, door undercoveragenten. 

  Politiek denkt over strenge regels na airsoftende verdachten

  Onderzoek RTL Nieuws Politiek denkt over strenge regels na airsoftende verdachten RTL NIEUWS

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter bron

  'Terreurverdachten speelden airsoft, mogelijk als training voor aanslag'.

  Airsoftmaskers AFP

   VANDAAG, 15:48

  BINNENLAND

  Twee terreurverdachten die in september werden opgepakt speelden 'airsoft'. Dat is een schietsport waarbij men een veldslag nadoet, gekleed in militaire kleding en schietend met plastic kogels. De politie denkt dat het mogelijk is dat de twee zo trainden voor een jihadistische aanslag die ze planden, meldt RTL Nieuws op basis van bronnen.

  In het strafrechtelijk onderzoek zegt de politie: "Het is niet uit te sluiten dat de verdachten zich op deze wijze een aantal basisvaardigheden met betrekking tot de omgang met wapens hebben eigengemaakt, mogelijk met het oog op de vermeende jihadistisch gemotiveerde aanslag in Nederland."

  Het gaat om Waïl el A. en Morat M. De twee werden in september gearresteerd. De politie denkt dat ze onderdeel waren van een terreurcel die in Arnhem en Weert werd opgerold na infiltratie van undercoveragenten. Daardoor werd een terroristische aanslag in Nederland voorkomen, zegt het OM. Morgen is er een zitting.

  Op het slagveld

  Het Openbaar Ministerie zegt tegen de NOS dat het spelen van airsoft "geen belangrijke aanwijzing" is in het onderzoek. "We weten dat deze verdachten aan airsoft deden, maar we zien dit niet direct als training voor de aanslag die ze beraamden", zegt een woordvoerder. "Morgen gaat de zaak verder, dit komt niet als belangrijk naar voren."

  Undercoveragenten zeggen volgens RTL dat het airsoften voor de verdachten voelde alsof "ze op het slagveld zijn" en "heel realistisch" met de dag van de aanslag bezig waren. "Zeg in de naam van Allah, zeg Allah is groot, bestormingen", riep Morat M. in het Arabisch op het airsoftveld, gekleed in een tactisch gevechtsvest en camouflagebroek.

  De Nederlandse Airsoft Belangenvereniging (NABV) zegt dat airsoft een sport is en dat het "in de verste verte niet" lijkt op het voorbereiden van een aanslag.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 11 juli 2019 @ 00:18
  #39
  reactie op (#38) herman_dad

  Goedemorgen, TIJDENS TERREURAANSLAG GEBRUIKTE JONGERE MAN, oudere man als 'menselijk schild', blijkt uit beveiligingsopnamen. EEN MENS IN NOOD DOET RARE EN onmenselijke domme dingen blijkt ook hieruit weer. Beiden hebben het volgens het artikel wel overleefd. Ook in oorlogstijd komen deze zaken voor.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  'Passagier gebruikte medereiziger als menselijk schild bij aanslag Utrecht'.

  Bloemen bij het 24 Oktoberplein NOS / CHIEM BALDUK

  VANDAAG, 17:12 AANGEPAST VANDAAG, 17:40

  BINNENLAND

  Bij de aanslag op het 24 Oktoberplein afgelopen maart in Utrecht, waarbij dader Gökmen T. vier passagiers van een sneltram doodschoot en twee mensen zwaar verwondde, gebruikte een passagier een oudere medereiziger als menselijk schild. Dat schrijft Elsevier op basis van bronnen in het Korps Mariniers, die spreken van schokkende beelden.

  De Dienst Speciale Interventies van politie, mariniers en commando's bestudeerde de beveiligingsbeelden na de aanslag. Daarop zou te zien zijn hoe een jonge man een veel oudere medepassagier naar zich toetrekt en tussen hem en de schutter houdt bij zijn vluchtpoging.

  Bij de aanslag kwamen een 19-jarige vrouw uit Vianen, twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht en een 74-jarige man uit De Meern om het leven. Volgens Elsevier is dat niet de man die als menselijk schild is gebruikt.

  Animatie

  Het Openbaar Ministerie heeft de strikt geheime beelden direct na de aanslag gevorderd voor het strafrechtelijk onderzoek naar T. en de aanslag. In september is de volgende pro-formazitting. De inhoudelijke behandeling volgt vermoedelijk begin volgend jaar. Dan zal het OM een animatie laten zien waarin de aanslag wordt nagebootst.

  Het OM, de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie en de gemeente Utrecht willen tegenover de NOS niet reageren op de berichtgeving van Elsevier.

  Bekijk hieronder een video met de gebeurtenissen van 18 maart:

  Video afspelen

  04:28

  Aanslag in Utrecht: van schietincident in tram tot aanhouding verdachte

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 02 juli 2019 @ 00:41
  #38
  reactie op (#35) herman_dad

  Goedemorgen, PROCES TEGEN UTRECHTSE TERREURVERDACHT BEGONNEN. Een opmerkelijk proces in vele opzichten in deze vreselijke zaak vooral voor de nabestaanden bij dit totale zinloze geweld. Een krankzinnige die deze daad pleegde uit 'geloofsmotieven die weerzinwekkend zijn' weer en ook hier mogelijk, 'had deze aanslag' voorkomen kunnen worden?  

  'Gökmen T. geeft nabestaanden extra klap in het gezicht'

   13:54 IN BINNENLAND  

  Een advocaat van de nabestaanden hekelt het gebrek aan medewerking van de aanslagpleger. "Dat is moeilijk voor nabestaanden."

   Zwaar beveiligd met handboeien aan in de rechtbankzaal.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Gökmen T.: 'Ik laat niemand met ons geloof spotten'.

  Gökmen T. arriveert bij de rechtbank ANP

  VANDAAG, 12:01

  BINNENLAND

  Beledigingen van de islam en westers geweld tegen moslims waren de motieven van Gökmen T. voor de tramaanslag in Utrecht, afgelopen maart. De rechter las vanochtend tijdens de eerste pro-formazitting voor uit eerdere bekentenissen van T., omdat hij in de rechtszaal nauwelijks vragen beantwoordde.

  "Ik laat niemand met ons geloof spotten", citeerde de rechter hem. "Ik wilde laten zien dat jullie niet van diamant zijn en wij niet van zand. Als ik duizend levens zou hebben, ik zou ze aan Allah geven."

  "De profeet wordt door karikaturen vernederd, de Koran wordt op blote vrouwen geschreven en er wordt een film van gemaakt", vulde T. aan. "Moslims worden door Nederlandse militairen in Libië, Syrië, Tsjetsjenië, Afghanistan, overal doodgemaakt. Denken jullie nou echt dat wij niets terug zullen doen?"

  Hij zei verder dat Europa "de grenzen dichthoudt om moslims beter in het water dood te kunnen verdrinken". Op de vraag van de rechter of dat een reden is om onschuldige Nederlanders te doden, beet T. hem vanochtend toe: "Wie zijn jullie om moslims dood te maken?"

  Luister zelf naar de verklaring van T., voorgelezen door de rechter:

  Video afspelen

  01:19

  Rechter leest uit bekentenis Gökmen T.

  Omdat hij weigert mee te werken, werd T. geboeid naar de rechtszaal gehaald. De rechter noemde dat "ongelukkig, onwenselijk en ongastvrij, maar ik begrijp dat de emoties zo groot waren bij u vanochtend dat dit nodig is".

  T. reageerde kribbig toen de rechter hem vroeg waarom hij geen advocaat heeft. "Ik ben geen democraat en ik erken jullie rechtbank niet. Dat heb ik meerdere keren duidelijk gemaakt maar jullie blijven het vragen."

  Toen de rechter hem adviseerde dat een advocaat wenselijk is vanwege de zware verdenking, onderbrak T. hem: "Geen verdenking, ik heb bekend."

  Draaideurcrimineel

  Het Openbaar Ministerie ging tijdens de zitting in op de vraag of de aanslag niet had kunnen worden voorkomen: T. had een lang strafblad en moest nog voorkomen wegens een verkrachting. Toch zag niemand een radicalisering aankomen, zei de officier van justitie.

  "Hij stond bekend als moeilijk persoon, een drugsgebruiker, een draaideurcrimineel die niet openstond voor hulpverlening. Maar er is geen aanleiding geweest hem nadrukkelijker in de gaten te houden. Niets wees erop dat verdachte zich schuldig zou kunnen maken aan de vandaag ten laste gelegde feiten."

  Een belangrijke vraag in het proces zal zijn of T. een ideologisch gemotiveerde terrorist is of dat er ook psychische stoornis meespeelde bij het plegen van de aanslag. Deze zomer zal hij worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

  Het Openbaar Ministerie verwacht dat het politieonderzoek aan het einde van het jaar is afgerond. De eerstvolgende pro-formazitting is in september.

  Lafaard! Een varken ben je!

  Een nabestaande tegen T.

  Op het moment dat de rechters de zaal verlieten schreeuwde T. hun iets na: "Jullie zijn minder waard dan..." De zin kon hij niet afmaken, omdat de vader van een slachtoffer hem uitschold: "Lafaard! Een varken ben je!"

  Een meisje op krukken liep huilend de zaal uit.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 25 mei 2019 @ 00:28
  #37
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, IN ARM GESCHOTEN VERDACHTE VAN 'TERRORISME' WAS DE VERKEERDE en met een ander verwisseld.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Aanhouding van in zijn arm geschoten man uit Sittard was een vergissing

   VANDAAG, 17:53

  BINNENLAND

  De arrestatie van een man uit Sittard vorige maand wegens betrokkenheid bij terrorisme was een vergissing. Volgens het Openbaar Ministerie was er sprake van een persoonsverwisseling.

  De 21-jarige man werd op 30 april opgepakt en daarbij in zijn arm geschoten door de politie. Hij werd aangezien voor een 33-jarige verdachte die ook uit Sittard komt. Die is een aantal dagen later alsnog aangehouden en de zaak tegen de 21-jarige is door het Openbaar Ministerie geseponeerd.

  De 33-jarige wordt er met een ander van verdacht wapens te hebben willen leveren aan een derde man. Deze 37-jarige verdachte zou jihadistisch gedachtegoed aanhangen.

  De zaak kwam aan het rollen na een tip van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

  BEKIJK OOK

  Terrorismeverdachte aangehouden in Heerlen

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 23 mei 2019 @ 00:29
  #36
  reactie op (#35) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE ANTI-TERREUROEFENING IN DE (inmiddels gesloten) KEUKENHOF vandaag. Politie en alle andere hulpverlenings- en anti-terreureenheden deden er aan mee. Het is noodzakelijk helaas dat er van tijd tot tijd dergelijke oefeningen worden gehouden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Grote antiterreuroefening in de Keukenhof.

  OMROEP WEST

   VANDAAG, 17:07

  REGIO

  In de Keukenhof in Lisse is vanochtend een grote antiterrorismeoefening gehouden. Verschillende hulpdiensten deden mee aan de oefening. Ze kregen te maken met een gespeelde 'terreuractie' in het bloemenpark.

  Ruim 250 medewerkers van onder andere politie, brandweer en ambulancediensten deden mee. "We spelen een terreursituatie na met veel doden en gewonden", zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep West. Om de oefening zo realistisch mogelijk te laten lijken werden tientallen figuranten ingezet.

  Verspreid over het terrein lagen meerdere 'zwaargewonden':

  Video afspelen

  00:44

  Agenten verwachten ongeluk, maar stuiten op 'terroristen'

  Medewerkers van verschillende hulpdiensten trainden samen. "De focus is gericht op de samenwerking tussen de instanties", vertelt de woordvoerder. "Het is goed om processen te trainen." Volgens de politie is het belangrijk om in zo'n hectische situatie precies van elkaar te weten wie wat doet.

  Het bloemenpark sloot drie dagen geleden de deuren en kan daarom worden gebruikt als oefenlocatie. De oefening duurde de hele ochtend.

  BEKIJK OOK

  Hulpdiensten oefenen anderhalve dag rond station Amersfoort

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep West

      

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 14 mei 2019 @ 00:30
  #35
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #32: AANSLAG UTRECHT: VERDACHTE LIET IN VLUCHTAUTO BRIEF MET NAAM EN ADRES ACHTER. Vandaar dát de politie direct tegen hem in actie kon komen. KENNELIJK HAD DE VERDACHT DEZE BRIEF - VAN HET OM IVM EERDERE ZAAK - DEZE BEWUST ACHTERGELATEN...   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  'Aanslagpleger Utrecht liet brief met eigen naam en adres in auto achter'.

   ANP

   VANDAAG, 17:30

  BINNENLAND

  Het briefje dat in de vluchtauto van de Utrechtse aanslagpleger Gökmen T. werd gevonden, bevatte zijn naam en adres en was door hemzelf achtergelaten, meldt het AD op basis van goed ingevoerde bronnen bij het Openbaar Ministerie.

  Het ging om een brief van het OM over de vervolging in de verkrachtingszaak waarin hij verdachte is. De brief werd gevonden in de rode Renault Clio waarin T. op de vlucht sloeg. De auto werd later met draaiende motor aangetroffen in de Utrechtse wijk Ondiep. Op de afgescheurde brief van het OM die op het dashboard was geplakt stond volgens ooggetuigen en onderzoeksbronnen de handgeschreven tekst: "Voor mijn moslimvrienden.Allahoe akbar."

  Tot nu toe was bekend dat in de auto een briefje was gevonden dat duidde op een mogelijk terroristisch motief. Na de vondst werden de naam en foto van de verdachte verspreid.

  Volgens het AD werd de naam van de verdachte na de vondst van het briefje door het recherchesysteem gehaald. De foto van T. die in het systeem stond, bleek te matchen met de man die te zien was op de beveiligingscamera's van de tram.

  Vier doden

  Op maandagochtend 18 maart schoot de in Turkije geboren Gökmen T. om zich heen in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en raakten twee mensen zwaargewond.

  T. maakte zich uit de voeten met de auto van een gevluchte ooggetuige en was enkele uren voortvluchtig. Daarom gold voor het eerst in Nederland, voor de provincie Utrecht, enige tijd het hoogste niveau voor terreurdreiging.

  De verdachte kon dezelfde avond nog worden gearresteerd in een Utrechtse woning, waar zijn bankverkeer naartoe had geleid. Hij bleek een lang strafblad te hebben en stond eerder terecht voor onder meer inbraak, diefstal en verkrachting. Hij was op vrije voeten omdat zijn veroordeling in een verkrachtingszaak nog niet definitief was.

  Enkele dagen na zijn arrestatie bekende T. de schutter te zijn in Utrecht. Op 1 juli is de eerste pro-formazitting in de zaak.

  Wat gebeurde er 18 maart in Utrecht? We maakten op de dag van de aanslag deze video:

  Video afspelen

  04:28

  Aanslag in Utrecht: van schietincident in tram tot aanhouding verdachte

  BEKIJK OOK

  Aanslagpleger Gökmen T. mishandelde cipier vlak voor vrijlating

  Gökmen T. bekent aanslag Utrecht, motief blijft onduidelijk

  Dit zijn de belangrijkste feiten over de tramaanslag in Utrecht

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-05-14 00:33:43
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 01 mei 2019 @ 00:38
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, VAN TERRORISME VERDACHTE MANNEN AANGEHOUDEN in LIMBURG. Na onderzoek en een tip van de AIVD. Eén verdachte in Heerlen aangehouden en in het vervolg daarop nog twee mannen in Sittard. Kennelijk en gelukkig wellicht zitten de inlichtingendiensten 'er bovenop'? We hebben net 'Utrecht' gehad.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Terrorismeverdachte aangehouden in Heerlen

   VANDAAG, 16:30

  BINNENLAND

  In Heerlen is vrijdagavond een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij terrorisme. Hij kwam in het vizier vanwege een tip van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

  De 37-jarige Heerlenaar zou vuurwapens hebben willen kopen en er jihadistische sympathieën op na houden. De politie heeft zijn woning doorzocht en beslag gelegd op onder meer mobieltjes, een laptop en drie veiligheidsvesten.

  Wapenverkoop

  Diezelfde avond en ook drie dagen later zijn twee verdachten uit Sittard aangehouden; het gaat om mannen van 21 en 33 jaar. Zij worden verdacht van het verkopen van wapens. Het is niet bekend of er een verband is tussen de drie verdachten.

  De politie heeft de 21-jarige verdachte in zijn arm geschoten bij de arrestatie. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vandaag uit ontslagen is. Het schietincident wordt onderzocht.

  De man uit Heerlen verscheen vandaag voor de rechter-commissaris in Rotterdam en blijft minimaal twee weken vastzitten. De 21-jarige man uit Sittard hoefde niet voor de rechter te verschijnen, maar blijft wel een verdachte. Later deze week wordt besloten of de 33-jarige verdachte langer vast blijft zitten.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 16 april 2019 @ 00:24
  #33
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #15: DKB BEVEILIGER WILDERS HOORT 5 MAANDEN EISEN en een tijdelijk beroepsverbod. Hij had vertrouwelijke gegevens vrijgegeven om 'op te scheppen' tegenover zijn vrienden(dinnen).... OOk na het pensioen zelfs zwijgt men over bepaalde zaken?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Vijf maanden cel geëist tegen ex-beveiliger Wilders

   VANDAAG, 12:30

  BINNENLANDPOLITIEK

  Het Openbaar Ministerie heeft vijf maanden celstraf en een tijdelijk beroepsverbod geëist tegen een voormalige beveiliger van PVV-leider Wilders. De verdachte, oud-politieman Faris K., wordt ervan beschuldigd dat hij geheime informatie over de huisvesting en de beveiliging van de politicus heeft doorgegeven aan drie vrouwen, onder wie zijn vriendin. K. werkte destijds bij de Dienst Bewaken en Beveiligen.

  Ook zou hij vertrouwelijke informatie hebben gelekt over het bezoek van een van de dochters van de toenmalige president Obama aan Nederland, en de politiesystemen voor privégebruik hebben geraadpleegd. Hij werd in februari 2017 aangehouden.

  'Interessant doen'

  De rechter stelde al snel na de start van de zitting vast dat niets erop wijst dat K. kwade bedoelingen had met het delen van de vertrouwelijke informatie. Ook zou het geen kwalijke gevolgen hebben gehad. De rechter verweet K. dat hij "interessant wilde doen" om indruk te maken op de vrouwen. K. noemde zijn eigen gedrag onhandig en stom.

  De man is al eerder in de problemen gekomen wegens het delen van politie-informatie. Toen kreeg hij voorwaardelijk strafontslag en een voorwaardelijke werkstraf. Nu eist het OM een onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een verbod op het uitoefenen van een publiek ambt voor vijf jaar.

  Geert Wilders heeft via Twitter laten weten dat hij de eis veel te laag vindt.

   Geert Wilders @geertwilderspvv

  5 maanden? Waarom geen 5 jaar? https://t.co/WJhbm7Vn2h

  11 uur geleden

  BEKIJK OOK

  'Faris K. schepte op tegen vrouwen over beveiliging Wilders'

  Politie doet extra check beveiligers Wilders

  Lekkende beveiliger Wilders eerder veroordeeld

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding