4193 keer bekeken

TERREUR of AANSLAGEN: BERICHTEN, WAARSCHUWINGEN e.d

 • zondag 31 maart 2019 @ 00:18
  #32
  reactie op (#31) herman_dad

  Goedemorgen, NOG WAT NASLEEP IVM DE TERREURDAAD UTRECHT. Door een livestream-melding ging de politie er vanuit dat er mogelijk nog meer terreurdaden aan de gang waren.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Door livestream-melding rond aanslag Utrecht dacht politie direct aan terreur

   GISTEREN, 20:19

  BINNENLAND

  ANP

  Een misverstand over een livestream is er mede oorzaak van geweest dat de politie in Utrecht bij de aanslag op de tram eerder deze maand, vrijwel meteen aan een terreuractie met meerdere doelen dacht. Al snel werd daarom de hoogste alarmfase afgekondigd. Dat blijkt uit gesprekken die het AD met twee politiechefs had.

  Toen op 18 maart in een tram op het 24 Oktoberplein mensen werden neergeschoten, kwam vrijwel op hetzelfde moment een melding binnen over een livestream op Facebook waarin iemand zei: "Ik heb niets meer te verliezen. Ik ga naar de moskee." Met de aanslag van een paar dagen eerder in het Nieuw-Zeelandse Christchurch vers in het geheugen gingen bij de politie alle alarmbellen af.

  Misverstanden

  "Achteraf had de livestream niets met het incident te maken. Die bleek van een verwarde persoon in het noorden van het land te komen. Het was puur toeval", zegt een van de Utrechtse politiechefs in het AD. Daarnaast kwam er meer informatie binnen die de politie op het verkeerde been zette.

  Zo zagen agenten op een kilometer afstand van het 24 Oktoberplein een gewonde vrouw in een auto. "Omstanders zeiden dat ze even daarvoor beschoten was", zegt politiechef Liesbeth Maas. "Dan lijkt het of de schutter een heel traject heeft afgelegd." Maar de vrouw was in de tram op het 24 Oktoberplein gewond geraakt en door een omstander in veiligheid gebracht.

  Ook een melding over een schietpartij bij de Rabobank bleek vals alarm.

  ANP

  De politieleiding had op dat moment al op 'de rode knop' gedrukt, schrijft het AD. De voltallige Nederlandse politiemacht werd gealarmeerd om de voortvluchtige schutter van de tram te vinden. "We wilden absoluut voorkomen dat er nieuwe slachtoffers zouden vallen", zegt politiechef Ron van Bree.

  Op veertien plekken werden invallen gedaan. Verdachte Gökmen T. werd aan het eind van de middag in een huis aan de Oudenoord gevonden. Hij wordt onder meer verdacht van viervoudige moord en bedreiging met een terroristisch oogmerk.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 29 maart 2019 @ 00:22
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, 4e SLACHTOFFER BIJ TERREURAKTIE UTRECHT. Eén van de 2 nog zwaargewonden is vandaag overleden. Een ander kon deze week naar huis en op dit moment nog één persoon in het ziekenhuis. We leven met de familie en andere nabestaanden mee.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Zoon van vierde slachtoffer aanslag Utrecht: 'Hij heeft zo veel geleden'

   VANDAAG, 18:40

  BINNENLAND

  Ambulancemedewerkers herdenken de aanslag op het 24 Oktoberplein ANP

  De zoon van de 74-jarige man uit De Meern, die vanmiddag als gevolg van de aanslag op de tram in Utrecht overleed, noemt de pijn die zijn vader de afgelopen dagen heeft gehad "onbeschrijfelijk". In een bericht op Facebook schrijft de zoon over de periode tussen de aanslag en het overlijden, vanmiddag.

  "Met lood in mijn schoenen moet ik helaas meedelen dat mijn vader vanmiddag om 14.30 uur is overleden", schrijft de zoon. "Wat deze man de afgelopen elf dagen heeft moeten meemaken is verschrikkelijk. Hij heeft in deze dagen zoveel pijn geleden, dat is onbeschrijfelijk. Wij hebben hem vandaag verlost van deze pijn. Hoe moeilijk het ook is voor ons."

  Bourgondiër

  De overleden man was een bourgondiër, schrijft zijn zoon. Hij hield van lekker eten en lekker snoepen. "De kogels hebben ervoor gezorgd dat alle darmen, zowel de dikke-, de dunne- als de endeldarm moesten worden verwijderd. Dit betekende dat mijn vader nooit meer kon eten en 24 uur per dag met slangen in zijn lijf moest leven. Hij had ook niet meer mobiel kunnen zijn."

  "Ik heb hem dit leed bespaard", schrijft de zoon. "Dat heeft mij zo vreselijk veel moeite gekost. Ik ben hier totaal kapot van."

  De uitvaart van de man uit De Meern is in besloten kring, naar de wens van het slachtoffer.

  Verdacht

  Gökmen T. heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag bekend. Door zijn daad kwamen ook twee andere mannen en een vrouw om het leven. Een persoon ligt nog in het ziekenhuis.

  Hij wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van viervoudige moord dan wel doodslag met een terroristisch oogmerk, de poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk.

  Volgende week beslist de rechtbank of T. langer in voorarrest blijft. Hij stond sinds kort onder toezicht van de reclassering. Dat was een van de voorwaarden voor zijn vrijlating op 1 maart in een verkrachtingszaak.

  BEKIJK OOK

  Slachtoffer aanslag Utrecht bezweken, dodental nu op vier

  Politie kreeg honderden tips over aanslag Utrecht

  Slachtoffers Utrecht week na aanslag 24 Oktoberplein herdacht

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 23 maart 2019 @ 00:32
  #30
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, STILLE TOCH UTRECHT NA DE AANSLAG. 16.000 mensen bij stille tocht Utrecht Een zeer groot aantal mensen. Laten we het verder maar lezen: 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Duizenden Utrechters herdenken slachtoffers samen: 'Stad is opnieuw stil'

  VANDAAG, 19:37

  BINNENLAND

  ANP

  "We staan hier om te laten zien dat Utrecht één is", vertelt een van de deelnemers van de stille tocht in Utrecht. "Het lijkt alsof deze gebeurtenis iedereen iets dichter bij elkaar heeft gebracht."

  Ze is een van de duizenden mensen die zich rond 19.00 uur op het Jaarbeursplein hebben verzameld om te laten zien dat ze meeleven met de slachtoffers van de aanslag van maandag, en hun nabestaanden. Veel van hen hebben rode en witte bloemen meegenomen. Sommigen zijn gekleed in het rood en wit, de kleuren van de gemeente.

  Allemaal willen ze zich uitspreken tegen geweld en onverdraagzaamheid:

  Video afspelen

  01:51

  'Utreg buigt nooit'

  "Hartverwarmend", noemt burgemeester Jan van Zanen de opkomst in een toespraak. Hij zegt dat bij veel inwoners ook nu nog ongeloof en afschuw heerst. "Vandaag is onze stad opnieuw stil. We laten zien dat in Utrecht geen plaats is voor haat en geweld." Na de speech is er een moment van stilte.

  Op verzoek van nabestaanden van een van de dodelijke slachtoffers zingt zanger Martin van Doorn een lied. Daarna begeeft de menigte zich richting de herdenkingsplek op het 24 Oktoberplein, de plek van de aanslag.

  Onder de deelnemers zijn mensen uit Kanaleneiland, studenten, kleine kinderen, gelovigen en voetbalsupporters. Ook lopen premier Rutte, minister Grapperhaus en verschillende burgemeesters mee. Een aantal deelnemers houdt een groot spandoek vast met de tekst "Utreg buigt nooit".

  'Emotionele tocht'

  De gemeente Utrecht schat dat zo'n 16.000 mensen meelopen in de tocht. Bij het 24 Oktoberplein worden bloemen gelegd bij de herdenkingsplek, ook burgemeester Van Zanen doet dat. "De bloemenzee hier groeit", ziet verslaggever Marjolein Hogervorst.

  Op sociale media spreken mensen van een indrukwekkende en emotionele tocht. "Mooi. Indrukwekkend. Emotioneel. Stil van...", schrijft iemand op Twitter. "Wat een hoeveelheid en verscheidenheid aan mensen bij de stille tocht. Trots op Utreg", zegt een ander.

  Deelnemers aan de stille tocht in Utrecht omhelzen elkaar bij de bloemenzee op de plek van de aanslag ANP

  Burgemeester Van Zanen liep vooraan bij de stille tocht ANP

  Ook premier Rutte liep mee ANP

  Belangstellenden bij de herdenkingsplek op het 24 Oktoberplein ANP

  Utrechters leggen na de stille tocht bloemen op de plek van de aanslag ANP

  NOS / KARIN ALBERTS

  BEKIJK OOK

  16.000 mensen bij stille tocht Utrecht

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-03-23 00:42:54
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 22 maart 2019 @ 00:21
  #29
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE WAARSCHUWD VOOR GROTE OEFENING MET WAPENS, n.a.v. de AANSLAG IN UTRECHT. Zie flyer o.a. in het artikel. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Politie waarschuwt voor oefening met wapens om gebeurtenissen Utrecht

  GISTEREN, 22:57

  REGIO

  Een speciale eenheid van de politie in actie op de Trumanlaan ANP

  De politie waarschuwt voor een oefening met wapens die agenten morgen zullen houden in Bodegraven. Op Twitter meldt de politie dat mensen kunnen schrikken "vanwege de gebeurtenissen in Utrecht en Nieuw-Zeeland".

  In Utrecht werden maandag drie mensen in een tram doodgeschoten. Zeven mensen raakten gewond. De 37-jarige Gökmen T. is aangehouden als hoofdverdachte in de zaak. In Christchurch in Nieuw-Zeeland werden vorige week aanslagen gepleegd op twee moskeeën. Vijftig mensen kwamen hierbij om, tientallen mensen raakten gewond.

   Politie Gouda @PolGouda

  Morgen 21-03 trainen wij (met oefenwapens) in #Bodegraven. Vanwege de gebeurtenissen in Utrecht en Nieuw-Zeeland beseffen wij dat dit schrikreacties kan veroorzaken. Onze trainers zullen direct kenbaar maken dat het een oefening betreft. Zie verder bijgevoegde flyer. ^DD

  1 dag geleden

  Politieoefeningen zijn nodig omdat trainen op de openbare weg "een andere dimensie geeft aan de training voor het personeel", licht de politie toe. Wegens de recente gebeurtenissen zullen "onze trainers direct kenbaar maken dat het een oefening betreft", stelt de politie.

  De politieoefening is in de buurt van de brandweerkazerne van Bodegraven, meldt Omroep West. Er worden oefenwapens gebruikt.

  BEKIJK OOK

  Utrecht urenlang op slot: 'Ze zeggen dat er iemand rondloopt die gevaarlijk is'

  Terrorismedeskundigen prijzen aanpak bij aanslag Utrecht, maar communicatie onhandig

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep West

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 20 maart 2019 @ 00:19
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, LAATSTE NIEUWS OPSPORINGSFEITEN etc. over 'UTRECHT'. De verdachte is opgespoord via 'internetbankieren', een opmerkelijke methode maar zeer goed opsporingswerk. Mogelijk is er sprake van een terroristisch motief, gelet op een gevonden briefje in de vluchtauto. De twee ook aangehouden verdachten zijn vrijgelaten, nu echt, zij hadden er niets mee te maken. Wel is er weer een andere mogelijke (mede)verdachte nu aangehouden.     

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Steeds meer informatie over aanslag en verdachte, motief nog niet bekend

  VANDAAG, 21:25

  BINNENLAND

  Gökmen T., links op de foto, met lange baard NOS

  De dag na de aanslag in Utrecht was er vooral rouw. Op de plek waar gisteren drie mensen werden doodgeschoten is een bloemenzee ontstaan. Over het motief van hoofdverdachte Gökmen T. is nog altijd niets duidelijk. Wel is er vandaag meer bekend geworden over de slachtoffers en over het strafrechtelijke verleden van T. Een overzicht van alle gebeurtenissen op the day after.

  De slachtoffers zijn een 19-jarige vrouw uit Vianen, een man van 28 uit Utrecht en een man van 49, eveneens uit Utrecht. Volgens het Openbaar Ministerie is er uit het onderzoek tot nog toe gebleken dat er geen relatie is tussen de hoofdverdachte en deze slachtoffers.

  "Tot dusver wordt er ernstig rekening gehouden met een terroristisch motief", zei het Openbaar Ministerie vandaag verder. Dat komt onder meer door het briefje dat in de vluchtauto is gevonden. Wat daar op staat, is nog niet bekendgemaakt. Andere motieven worden ook niet uitgesloten.

  De politie kwam T. gisteren op het spoor, naar verluidt doordat hij aan het internetbankieren was. Zijn bankverkeer zou live zijn gevolgd, meldden het AD en de Telegraaf. T. zou via de mobiele telefoon van een bekende een geldbedrag hebben overgemaakt. Toen de politie die telefoon traceerde, leidde het signaal naar de woning aan de Oudenoord waar de 37-jarige hoofdverdachte werd opgepakt.

  Gökmen T., de buurman met vele gezichten

  Stukje bij beetje komt er ook meer informatie binnen over hoofdverdachte Gökmen T. Volgens mensen die hem kennen, heeft hij vele gezichten. Soms is hij een vrome moslim, zeggen ze, met baard en lang gewaad. Maar de meesten kennen hem vooral als alcoholdrinker en drugsgebruiker, die in de buurt waar hij woonde vaak overlast veroorzaakte. "Op het begin was hij vrij rustig, maar later gebeurden er steeds vaker rare dingen", zegt een buurtbewoonster die anoniem wil blijven.

  Toen ik gisteren zijn naambordje bij de deur zag, besefte ik ineens: dat is de buurjongen.

  Buurtbewoonster

  "Hij dronk, gebruikte waarschijnlijk drugs, er kwamen heel vaak dealers en andere vreemde mensen. In de hal van de flat werd het vies, er lagen sigaretten en blikjes bier op de grond, er werd geplast. Wij besloten op een gegeven moment om een beetje afstand te nemen."

  Buurtbewoners waren soms bang voor hem, vertelt de vrouw verder. "Op een nacht was hij heel hard aan het schreeuwen, springen en met deuren aan het smijten. Hij hing zelfs over het balkon. We waren niet eens bang voor onszelf, maar vooral dat hij zichzelf iets aan zou doen."

  Toen ze gisteren zijn foto voorbij zag komen in het nieuws, was ze verbaasd. "Eerst had ik het niet echt door, maar toen zag ik zijn naambordje bij de deur en besefte ik ineens: dat is de buurjongen. Ik vond het heel erg. Dat hij tot zoiets in staat was, hadden we niet verwacht."

  In deze video zie je wat we tot nu toe weten over Gökmen T. Tip: zet je geluid aan:

  Video afspelen

  01:28

  Wat is er bekend over Gökmen T.?

  Gökmen T. is in het verleden vaker in aanraking geweest met justitie. Sinds 2012 stond hij al zeker zes keer terecht:

  • 2012: inbraak
  • 2013: illegaal wapenbezit
  • 2014: winkeldiefstal, rijden onder invloed
  • 2015: vernieling
  • 2017: verkrachting
  • 2018: fietsendiefstal en inbraak

  Waarom was T. vrij?

  Een vraag die veel mensen hebben: waarom liep T. vrij rond? Dat heeft ermee te maken dat hij nog tegen een uitspraak in hoger beroep kon gaan en zijn veroordeling dus nog niet definitief was. "Iedere verdachte mag in principe zijn rechtszaak in vrijheid afwachten", legt NOS-justitieredacteur Remco Andringa uit.

  "Een verdachte hoeft pas een gevangenisstraf uit te zitten als een uitspraak definitief is. Alleen bij heel ernstige delicten wordt iemand in voorarrest gehouden. Bij winkeldiefstal of een inbraak gebeurt dat vaak niet, omdat het voorarrest dan langer zou duren dan de straf die uiteindelijk wordt opgelegd", zegt Andringa.

  'Met de kennis van nu een nachtmerrie'

  Voor de verkrachting waarvoor T. in 2017 werd gearresteerd, werd hij een maand later onder voorwaarden vrijgelaten. Maar hij werkte niet mee aan een persoonlijkheidsonderzoek en een rapport van de reclassering, daarom werd hij afgelopen januari opnieuw vastgezet.

  Eind vorige maand verklaarde T. voor het gerechtshof uitdrukkelijk dat hij nu wel zou meewerken aan onderzoeken. Daarop werd hij op 1 maart weer voorwaardelijk vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie was het daarmee eens. Het gerechtshof dat T. vrij liet, noemt de vrijlating van Gökmen T. juridisch juist, maar "met de kennis van nu een nachtmerrie".

  Over de twee andere verdachten kwam ook (iets) meer duidelijkheid: zij zijn broers van elkaar, maar geen familie van T. Het is nog onduidelijk waarvan zij precies worden verdacht. Vanochtend ontstond nog wat verwarring, omdat de Utrechtse burgemeester Van Zanen zei dat T. de enige verdachte was die nog vastzat. Kort daarna werd dat bericht door de politie gecorrigeerd.

  Een plek van troost

  Het 24 Oktoberplein, de plek van de aanslag, is inmiddels een plek geworden waar Utrechters troost bij elkaar vinden. Onder anderen premier Rutte en minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus hebben er bloemen neergelegd. Ook de bouwvakkers die gisteren aan het werk waren op het plein, legden bloemen neer.

  Video afspelen

  00:35

  Rutte en Grapperhaus bezoeken 24 Oktoberplein in Utrecht

  Video afspelen

  00:46

  Bouwvakkers leggen bloemen op 24 Oktoberplein in Utrecht

  Op het 24 Oktoberplein omhelzen mensen elkaar na het schietincidentANP

  Verdriet na het schietincident in Utrecht ANP

  In de Tweede Kamer werd aan het begin van het Vragenuurtje een minuut stilte gehouden. Niet alleen de slachtoffers van Utrecht werden herdacht, maar ook werd er stilgestaan bij de mensen die vrijdag omkwamen bij de aanslag in Nieuw-Zeeland.

  Kamervoorzitter Arib zei dat Nederland diep getroffen is door de gebeurtenissen in Utrecht. "Opeens gingen de beelden die we eerder hebben gezien van aanslagen in Brussel, Londen en Parijs over ons eigen Utrecht", zei ze. Premier Rutte noemde de gebeurtenissen in Utrecht geen boze droom, maar de harde realiteit.

  Na de minuut stilte zei minister Grapperhaus tijdens het vragenuurtje dat de politie en het OM alle ruimte moeten krijgen om vragen over de gebeurtenissen in Utrecht te beantwoorden, ook over het motief van de schutter. PVV-leider Wilders wilde vandaag nog een apart debat over de gebeurtenis in Utrecht, maar kreeg daar niet genoeg steun voor.

  Condoleanceregister

  Voor iedereen die er behoefte aan heeft, heeft de gemeente Utrecht een online-condoleanceregister geopend. Op deze website kunnen mensen hun blijk van medeleven achterlaten. Wie fysiek een condoleance wil overbrengen kan terecht op het Stadskantoor of bij wijkservicecentrum Vleuten-De Meern.

  BEKIJK OOK

  'Gökmen T. opgespoord via internetbankieren'

  Grapperhaus: kabinet legt later verantwoording af voor 'Utrecht'

  OM houdt mede door briefje 'ernstig rekening' met terroristisch motief

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-03-20 00:20:40
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 19 maart 2019 @ 01:10
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, LAATSTE NIEUWS OVER DE AANSLAG in Utrecht vanmorgen, DADER GEPAKT, vermoedelijke dader dan...maar? 

  Laatste nieuws: voorlopig geen enkele relatie aangetoond tussen dader(s), mogelijk medeplichtigen, 2 andere aanhoudingen, weten we nog niet(?) en de slachtoffers. Wordt nu toch en zuiver terroristische aanslag nog niet uitgesloten, maar ook dán over de rug van de slachtoffers 'politiek bedrijven ten eigen favoure...'?!  

  Een tweet van 19-3-2019: N.a.v. de HERDENKING IN DE KAMER, Baudet/Hiddema waren daarvoor als enigen te laat in de Kamer, bovendien moest Baudet eerst nog het eigen ego met de pers bespreken. Respectloos tegenover de slachtoffers... en dan grote woorden over deze zaak?

   Marc Belinfante @BelinfanteMarc 9 u.

  @RobJetten @d66 keihard over @thierrybaudet “ U had gisteren grote woorden over migratie. Vandaag had u niet eens het fatsoen op tijd in deze zaal te voor de herdenking van de slachtoffers. Ik word hier misselijk van,” aldus D66 leider Jetten.

  @EenVandaag 34 111 361

  Zie alle berichten op Internet-kranten etc., NOS-Nieuws, RTL Nieuws, NU.nl en andere bronnen. Maar wat ons al opviel vandaag is vooral het 'opschorten' van de verkiezingscampagnes, door alle partijen behalve FvD... Zie hierover de TWITTERBERICHTEN en deze zeggen al genoeg. Ook Wilders liet later toch weer van zich horen in een twitterbericht op een zeer onbehoorlijke wijze.

  Maar FvD, Baudet én Hiddema maakten op de toch gehouden bijeenkomst VOLLEDIG POLITIEK GEBRUIK VAN DE SITUATIE om te wijzen 'op de massa-immigratie' die moet stoppen omdat dit anders veel vaker gaat voorkomen??? Als 'we' maar op HEN STEMMEN en wijzen op een bevolkingsgroep hiermede?kiss Terwijl nu bekend is voorlopig dan, dat het bij deze dader, een hier al zeer lang wonende Nederlander van Turkse origine, gaat om in ieder geval iemand met een ongekend (geweldadig) strafblad. Mogelijk nog kan het in de relationele sfeer hebben gelegen maar zeker ook met een terroristisch motief. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten, ook dat is bekend. Ook mensen die hem persoonlijk kenden zeggen dat het iemand is of kan zijn die volledig 'geflipt is' met alle verschrikkelijke gevolgen van dien, 3 doden en 5 gewonden.         

  Het lijkt er meer op dat de dader EEN VOLKOMEN GEFLIPTE MAN WAS (ZO WIE ZO) en de (mede) dodelijke slachtoffers/sommige gewonden, DE AANGEVALLEN VROUW wilden helpen, volgende keer is het wellicht een GRONINGER, LIMBURGER, ZEEUW OF NOORDHOLLANDER die zo doordraait en in het OV ergens..., deze zaken gebeuren nu eenmaal, HELAAS. Wat heeft u dán een spijt dat u niet op BAUDET heeft gestemd! Want die, zegt hij zelf nu, HAD DAT KUNNEN VOORKOMEN, áls u morgen maar op HEM STEMT? De grootste deugd van het het FvD is, zo zei hij laatst in een gesprek (Business Class weer?) BETROUWBAARHEID uitstralen. Hoezo BETROUWBAAR, DEZE PARTIJ? Waarom hebben WIJ DESTIJDS DE... FRANSE MASSA-IMMIGRATIE UIT FRANKRIJK tijdens Napoleontische tijd niet kunnen voorkomen??? winkwink  . Nu U STEMT MORGEN OOK?        

  Factcheck: de familie Baudet, een geslaagde vluchtelingenfamilie - fasol

  https://www.fasol.nl/factcheck-de-familie-baudet-een-geslaagde-vluchtelingenfamilie/

  Frits Wester, vanavond bij Pauw&Jinek verkiezingsuitzending, wat Baudet hier laat zien, in zijn bewoordingen althans, is zeer laag bij de grond... Zie Twitterberichten, daar laten we het bij, duidelijk genoeg zo.   . 

  Zie alle TWITTERBERICHTEN HIEROVER, het schaamteloze optreden van vooral Baudet/Hiddema, mogelijk een politieke blunder van de 1e order, vandaag weer, maar woensdag, de verkiezingen... 'we say no more'...UW KEUZE.  

  Joost vindt dit leuk

  Wilco Veldhorst @Veldhorst__W 50 m

  Laten we even vaststellen dat de man die vond dat heel Nederland met m mee moest leven vanwege wat verf op de deur, het gaat hier over Thierry Baudet, het fatsoen niet heeft om zijn politieke praat te staken als er écht mensenlevens te betreuren zijn. 2 4

  Wouter Louwerens vindt dit leuk

  Wilco Veldhorst @Veldhorst__W 53 m

  Jawel, fatsoen bestaat nog wel, bij de 'Kartelpartijen'. Baudet is net zo premierwaardig als Trump, niet dus.

  Tweet citeren

  Özcan Akyol @OzcanAkyol

  Ah, shit, column van morgen is al achterhaald door onbeschoftheid van FvD, dat zich kennelijk niet kan beheersen, en Utrecht meesleept in de campagne. Fatsoen bestaat echt niet meer. 2 5 12

  Gertjan Kleinpaste heeft geretweet

  Tom-Jan Meeus @tomjanmeeus 5 m

  Zie net op Nieuwsuur dat Baudet van de ontzetting in Utrecht nu al een verkiezingsthema maakt. Het niveau blijkt altijd lager te kunnen 4 12 18

  Joost heeft geretweet

  joop veen @jbveen 1 u

  Ondanks de #FVD aankondiging dat de bijeenkomst in het Kurhaus “in aangepaste vorm” zou plaatsvinden, maakt #Hiddema er toch een vrolijke boel van. Op de dag dat in #Utrecht 3 doden vielen en gewonden, waarvan een aantal ernstig  bekeken 9 4 3

  Elsschot @marcelbar8 6 m                      (beluister zelf in deze tweets)

  En dit is de bijeenkomst van Forum in het #Kurhaus. #Hiddema gaat vol op het orgel. #Utrecht wordt aantoonbaar door de #FvD misbruikt voor eigen politiek gewin. Rechtstreekse stoot onder de gordel tegen #Rutte. Ontluisterend dit. Woorden schieten tekort. Walgelijke partij!

  Dick Koopman #FBPE heeft geretweet

  Jacques Monasch @JacquesMonasch 1 u

  zie VIDEO IN OORSPRONKELIJKE TWITTERBERICHT.

  Luister even. Bedenk wat er gebeurd is. Mensen zijn vandaag overleden #Utrechtattack . Hulpverleners en #politie deden en doen hun uiterste best. En dan zeg je dit over jezelf. Over jezelf!!! Mensen, hier staat een ernstig verwarde manjacques  te praten.

  Tweet citeren

  joop veen

  Wilco Veldhorst @Veldhorst__W 5 m

  Daarmee val je op de IJzerwake overigens niet op hoor.....

  Tweet citeren

  Tim Knip @linkschmensch

  Baudet gaat over lijken. 2

  Taco Tersteeg vindt dit leuk

  Wouter Louwerens @Woutel 6 m

  Ik denk en hoop dat @thierrybaudet met zijn walgelijke misbruik van deze dag een hoop twijfelende kiezers terugduwt naar wat ze voorheen stemden. Dat is een hele wrange winst. 1 2 8

  Wilco Veldhorst @Veldhorst__W 25 m

  09 april 2011, een autochtone man met een psychische stoornis, schoot in winkelcentrum De Ridderhof zes mensen dood en verwondde er zeventien alvorens zichzelf om het leven te brengen.

  Tweet citeren

  NokNok @noknokitsme

  Als antwoord op @bkoppenens @MBreedveld en @thierrybaudet

  Wanneer was de laatste keer dat een Nederlander er op straat 8 neerknalde waarvan 3 zeer goed gericht? 4 2 12

  Bart Otten vindt dit leuk

  Aafke @AafkeVultink 25 m

  Als je denkt dat het niet veel lager kan aan niveau... Je hebt een aparte manier om je geschoktheid te laten blijken @thierrybaudet Werkelijk niks gaat jou tever heh? Vuile rechtse lijkenpikker.

  Thierry Baudet: Nederland is naïef en laks geweest

  Thierry Baudet linkt in het Kurhaus het migratiebeleid van VVD en CDA aan de dodelijke aanslag van vandaag in Utrecht.  ad.nl 4 3 6

  dr. Marina @mmeeuw 58 m

  Wat. Een. Vertoning.

  Tweet citeren

  joop veen @jbveen

  Woorden schieten tekort om dit optreden van #Hiddema #FVD te beschrijven

  0:54 23,1K keer bekeken 1 2 8

  Paul R. van den Berg @Fromdamountain 54 m

  Doet pijn aan de oren dit. Die man blaat maar schaamteloos een eind in de rondte, zonder enig moreel besef of relativeringsvermogen. WAAROM VINDEN MENSEN DIT LEUK?? 1 1 2

  Leo Comans #FBPE vindt dit leuk

  Wilco Veldhorst @Veldhorst__W 57 m

  Dit dus, het is GVD Godgeklaagt, Baudet en Hiddema hebben ondanks hun dure manieren en taaltje geen enkel fatsoen in hun donder en dit is een zoveelste bewijs daarvan.

  Tweet citeren

  Cees Pille @CeesPille

  Als antwoord op @jbveen

  Je zoon of dochter is net neergeschoten en je ziet de mensen die ons vertegenwoordigen aan zichzelf denken 4 8

  Especially the notallmen-men  vindt dit leuk

  Myrthe Hilkens @MyrtheHilkens 1 u

  In een vol Kuhrhaus met een volstrekt onbeschaafd betoog op een onbeschaafd moment schaamteloos politiek bedrijven over de rug van mensen die vandaag heel hard gewerkt hebben en dat allemaal omdat ‘de Westerse beschaving onder druk staat’. Yo. Hallucinant. 4 21 84

  Nicky Bouwers vindt dit leuk

  Wilco Veldhorst @Veldhorst__W 1 u

  Meneer Hiddema snapte 30 jaar terug al niet dat een pensioen regelen voor de weduwe Rost veel Nederlanders keihard in de ziel raakte. Qua fatsoen heeft hij niks bijgeleerd.

  Tweet citeren

  Jaap Jansen @JaapJansen

  Hiddema in het Kurhaus:’Meneer Rutte, ooit gered door Erdogan, ziet een draadje om in de smurrie te roeren om wellicht iets gezaghebbends en troostends te zeggen als laatste redmiddel voor de verkiezingen’ (link: https://twitter.com/jbveen/status/1107730810281574400) twitter.com/jbveen/status/…

  Wilco Veldhorst @Veldhorst__W 1 u

  Een Indo, getrouwd met een Hongaarse die zich beklaagt over de multiculturele samenleving. Dat is toch wel de satire voorbij. 2 4 7

  Paul R. van den Berg @Fromdamountain 2 u

  Ongelooflijk dat dit land naast vele duizenden bondscoaches en klimaatdeskundigen ook nog eens een ontelbare hoeveelheid terreurexperts heeft. Bijzonder hoor.1 4 13

  Hans Van Meerten @HansvanMeerten 1 u

  Kan je niet ff je grote klep houden jochie? #Baudet 1 4

  Wouter Louwerens @Woutel 2 u

  Misschien moet je het dan anders brengen lijkenpikker

  @thierrybaudet . #stemzeweg  2 3 21

  Aafke  @AafkeVultink 2 u

  Als je mij zoekt. Ik ben even een dubbele moraal in de reet van bruinrechts ah stoppen. 3

  Wilco Veldhorst @Veldhorst__W 52 m

  Ik begrijp van Baudet dat het immigratie-beleid leidt tot slachtingen. Ik denk aan de bende van Venlo, ik denk aan Koninginnnedag in Apeldoorn en een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn...... 3 1
  Boreout ™ en Leo Comans  #FBPE vinden dit leuk

  joop veen @jbveen 1 u

  Woorden schieten tekort om dit optreden van #Hiddema #FVD te beschrijven er bekeken

  73 84 112

  Wilco Veldhorst heeft geretweet

  Nadia Bouras @NadiaBouras 1 u

  FVD gaat door met campagne en iedereen spreekt er schande van. Toch zijn journalisten aanwezig op de FVD-bijeenkomst vanavond en twitteren ze erover. Waarom? Useful idiots! 8 32 116

  Wilco Veldhorst en 6 anderen vinden dit leuk

  Chris is erbij @ChrisIsErbij 5 u

  Vanavond op dit kanaal geen @ChrisIsErbij

  . Ik vind dit een rare avond om zo'n bijeenkomst te hebben als verder alle partijen alles opschorten. #FvD

  Tweet citeren

  Chris is erbij @ChrisIsErbij

  Maandag meer #FvD op dit kanaal, want dan zijn we live vanuit het Kurhaus!

  20 20 165

  Poeslief @cvrooijen 2 u

  Het gaat om de centen mensen! #kurhaus #baudet en Baudet wist om half 2 al dat het geen terreur was volgens deze volgeling.

  Tweet citeren

  Pinga

  @PingaPolitiek

  Als antwoord op @cvrooijen

  Het is geen feestje. Het is meer een Q&A. Bovendien is het huren van zo'n locatie te duur om zomaar af te zeggen. Verder was het waarschijnlijk geen terreur maar eer

  Gewijzigd op 2019-03-20 00:29:11
  handtekeningafbeelding
 • maandag 18 maart 2019 @ 12:18
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goede middag. EERSTE BERICHTEN OVER MOGELIJKE TERRORISTISCHE AANSLAG IN UTRECHT. 'NIET UITGESLOTEN, TERRORISTISCH MOTIEF', zegt NCTB. In ieder geval één dode, meldt het NOS-Journaal.

  Laatste nieuws: NCTB kondigt NIVEAU 5 AF, het hoogste dreigingsniveau, reeele kans op meer aanslagen, uitsluitend voor provincie Utrecht overigens. Vrijwel zeker nu, 1 dode en 3 gewonden te betreuren.  

  NET OP NOS-JOURNAAL: BURGEMEESTER UTRECHT: het zou gaan om drie doden.

  Politie Utrecht zoekt 37-jarige verdachte

  14:22 IN BINNENLAND 

  Het gaat om de 37-jarige Gökman Tanis. Hij is in Turkije geboren, meldt de politie.

  VAN TWITTER BERICHTEN: INDERDAAD, ALLE PARTIJEN SCHORTEN DE VERKIEZINGSCAMPAGNE OP....Behalve... u raadt het al, POLITIEKE MUNT SLAAN UIT DEZE VERSCHRIKKELIJKE DAAD. Hoezo, weer POLARISATIE, van én deze dader EN DEZE POLITIEKE PARTIJ... laten we de woorden verder hier maar fatsoenlijk houden, maar WE STEMMEN allen komende woensdag... surprise GEDENKEN dan, de slachtoffers en DIT POLITIEKE HANDELEN (in het stemhokje?!) ... van deze #nexitdrammers...   Zie verder http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ FORUM/POLITIEK/FORUM VOOR DEMOCRATIE over de achtergronden van deze partij, dan IS HET WEER NIET ZÓ VERWONDERLIJK deze politieke charlatanachtige daad. 

  Elsschot  heeft gereageerd

   Thierry Baudet @thierrybaudet â€‹23 m

  Geschokt door de gebeurtenissen in Utrecht. Juist nu is het essentieel om samen te komen en met elkaar te spreken over de toekomst van ons land. Daarom hebben @THiddema en ik besloten om onze bijeenkomst in het Kurhaus vanavond wél te laten doorgaan. (link: https://www.facebook.com/events/252845498924876/?ti=icl) facebook.com/events/2528454… #FVD 269 216 794

   Elsschot @marcelbar8 â€‹7 m

  #FvD lijkt politieke munt te willen slaan uit de aanslag in #Utrecht. Beschamend! 5 1 9

  LIVE

  Extra lang NOS Journaal

  We zenden lange NOS Journaals uit over de gebeurtenissen in Utrecht.

  Laten we afwachten, voortdurend NOS-JOURNAAL NPO-1. De dader zou nog voortvluchtig zijn. Laten we hopen dat e.e.a. niets te maken heeft met wereldse ontwikkelingen... zie eerdere berichten, maar dat is nog een gedachte. Later meer daarover, vandaag of morgenochtend bij meer nieuws.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) en zie Journaal, andere media... Twitter etc.

  Gewonden door schoten in tram Utrecht, mogelijk terroristisch motief

  VANDAAG, 11:11

  AANGEPAST OM 12:03

  BINNENLAND

  Op de website van de Utrechtse Internet Courant (DUIC) is te zien hoe het gebied is afgezet TWITTER

  In een tram in Utrecht zijn meerdere gewonden gevallen door schoten. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd, maar de politie houdt rekening met een terroristisch motief.

  De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid volgt de gebeurtenissen op de voet. Premier Rutte heeft het coalitieoverleg onderbroken en spreekt van "een verontrustende situatie".

  De schoten vielen rond 10.45 uur, toen de tram rond het 24 Oktoberplein in het westen van de stad reed. De politie onderzoekt wat de aanleiding was.

  Onduidelijk is nog hoeveel slachtoffers er zijn. Een verslaggever van de NOS heeft een wit laken gezien met iemand eronder. Er is nog niemand aangehouden.

  Bekijk hier de eerste beelden:

  Video afspelen

  00:40

  Eerste beelden van het 24 Oktoberplein in Utrecht

  De omgeving rond het plein is afgezet. Het tramverkeer is stilgelegd en de linkerrijstrook van de A12 is dicht om hulpdiensten op weg naar het 24 Oktoberplein de ruimte te geven.

  Hulpdiensten zijn massaal opgeroepen om assistentie te verlenen. Volgens de vakbond ACP zijn politiemensen die langzaamaanacties hielden voor een beter pensioen opgeroepen om hun actie te beëindigen en naar het 24 Oktoberplein te gaan.

  Een ooggetuige zegt dat hij een gewonde uit de tram zag rennen. Ze was in haar borstkas geraakt en had bloed op haar handen en kleren. "Ik heb haar mijn auto binnengehaald en haar geholpen. Toen de politie kwam, was ze bewusteloos."

  NOS

  NOS

  BEKIJK OOK

  Veel politie bij 24 Oktoberplein Utrecht, premier spreekt van 'verontrustende' situatie

  Deel dit artikel: 

    

  Gewijzigd op 2019-03-18 15:03:39
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 28 februari 2019 @ 00:27
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, OPNIEUW EEN A.S. TERREURDAAD VERIJDELD? Man (48) kennelijk aanhanger van IS en fundamentalistische ideologie aangehouden en bij hem thuis o.a. pistool en andere gegevens aangetroffen. Echter geen concrete aanwijzingen van een aanstaande terreurdaad? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Man (48) in Overijssel aangehouden voor voorbereiden terroristisch misdrijf

  VANDAAG, 13:46

  AANGEPAST OM 18:50

  BINNENLANDREGIO

  De vakantieboerderij in De Lutte waar de 48-jarige man verbleef DENNIS NENGERMAN | NEWS UNITED

  De politie heeft in De Lutte in Overijssel een 48-jarige man opgepakt die wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij was in het bezit van een vuurwapen met munitie. Volgens de AIVD is de man een aanhanger van IS.

  Volgens het Openbaar Ministerie had hij nog geen concrete plannen of doel voor een aanslag.

  Vakantieboerderij

  De man werkte voor een bedrijf in de buurt van De Lutte en verbleef daarom op een vakantieboerderij. De eigenaar van het complex vermoedde niks. "Mijn vrouw heeft hem wel vaker ontmoet, maar ik slechts één keer. Een hele aardige, correcte vent", zegt hij tegen RTV Oost.

  Bij huiszoekingen in De Lutte en op het vaste woonadres van de man in Groningen werd beslag gelegd op mobiele telefoons, een laptop en een paar gegevensdragers. Ook zijn er documenten gevonden waarin de jihad wordt verheerlijkt.

  De man werd anderhalve week geleden opgepakt en zwijgt sindsdien tegen de politie. Zijn voorlopige hechtenis is deze week verlengd met negentig dagen.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 17 januari 2019 @ 00:29
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, OPNIEUW 2 TERREURVERDACHTEN ROTTERDAM VRIJGELATEN? Natuurlijk zal het een juridische grond hebben maar toch? ALS HET ZO WAS/IS een zeer ernstige verdenking, alleen GEEN BEWIJS daarvoor zegt het OM, dan VRIJLATEN? Laten we maar hopen dat...dit geen juridische BLUNDER is met mogelijke grote gevolgen?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Opnieuw twee Rotterdamse terreurverdachten op vrije voeten

  GISTEREN, 21:18

  AANGEPAST GISTEREN, 21:24

  BINNENLAND

  ANP

  Het Openbaar Ministerie heeft ook de laatste twee van de vier terreurverdachten vrijgelaten die kort voor Oud en Nieuw werden opgepakt in Rotterdam. De vijfde verdachte, die op 29 december in Duitsland werd gearresteerd, blijft nog wel vastzitten.

  De vier mannen zijn tussen de 20 en 30 jaar en hadden een niet-westerse achtergrond. Ze werden op zaterdag 29 december opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.

  Twee van de vier mannen werden op 3 januari al vrijgelaten vanwege een gebrek aan bewijs. Nu ziet het OM ook geen gronden meer om de andere verdachten vast te houden. De mannen blijven wel verdachten.

  Vrijdag voorgeleid

  De politie had enkele dagen voor de arrestaties aanwijzingen gekregen dat de groep iets van plan was tijdens de jaarwisseling. Wat het vijftal van plan geweest zou zijn, kan het OM nog niet zeggen.

  De vijfde verdachte, die voorlopig nog blijft vastzitten, is ook een man uit Rotterdam. Hij werd voor de jaarwisseling gearresteerd in de Duitse stad Mainz, waar hij op bezoek was bij familie.

  De man zat sindsdien vast in Duitsland en werd gisteren uitgeleverd aan Nederland. Hij wordt vrijdag in Rotterdam voorgeleid aan de rechter-commissaris.

  BEKIJK OOK

  Duitsland levert terreurverdachte uit aan Nederland

  Terreurverdachten Rotterdam blijven tot na jaarwisseling vast

  Vier terreurverdachten opgepakt in Rotterdam, één in Mainz

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 29 december 2018 @ 12:54
  #23
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemiddag, LAATSTE NIEUWS: 4 TERREURVERDACHTEN OPGEPAKT IN Rotterdam. Over de aard en omvang van de kennelijk voorgenomen terreuractie is nog niets bekend (gemaakt). We zien hier toch weer dat inlichtingendiensten kennelijk goed werk verrichten?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Vier terreurverdachten opgepakt in Rotterdam

  VANDAAG, 11:05

  BINNENLAND

  Agenten van de Dienst Speciale Interventies tijdens een oefening HH | JORIS VAN GENNIP

  In Rotterdam zijn vanochtend vier terrorismeverdachten aangehouden. Ook hebben rechercheurs de locaties waar de vier werden opgepakt, doorzocht.

  De vier worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf, meldt de politie.

  Eenheden van de Dienst Speciale Interventie hielpen politieagenten bij de actie. Het is nog onbekend waar de verdachten zijn aangehouden.

  Het accent van het politieonderzoek ligt de komende dagen op "nader onderzoek van de aard en omvang van de terroristische dreiging".

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding