3856 keer bekeken

TERREUR of AANSLAGEN: BERICHTEN, WAARSCHUWINGEN e.d

 • zondag 11 november 2018 @ 00:20
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG VERIJDELDE ´geinfitreerde' TERREURAANSLAG: Daders hadden mogelijk de ´Gay Pride Amsterdam` op het oog.

  Zie en lees verder art. van NU.nl en AT5 bron

  Zondag 11 november 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  'Zeven opgepakte terrorismeverdachten trainden op vakantiepark Weert'

  'Zeven opgepakte terrorismeverdachten trainden op vakantiepark Weert'

  10 november 2018 19:46 Laatste update: 57 minuten geleden

  Een deel van de zeven terrorismeverdachten, die worden verdacht van het plannen van een grote aanslag in Nederland, volgden een terrorismetraining op een vakantiepark in Weert. Ze kregen onder andere wapeninstructies en een training in het passen van bomvesten, schrijft RTL Nieuws

  De training vond plaats op 27 september, blijkt uit eigen onderzoek van RTL Nieuwsdat gebaseerd is op meerdere bronnen.

  Bij de oefening zouden vier van de zeven verdachten en twee politie-infiltranten aanwezig zijn geweest. De agenten deden zich voor als mensen die spullen konden leveren voor een aanslag en verzorgden de training.

  Voorafgaand aan de bijeenkomst zou er afluisterapparatuur in de vakantiewoning zijn gemonteerd.

  Tijdens de training kregen de vier verdachten vijf handvuurwapens overhandigd door de agenten. Daarnaast kregen ze ook instructies over de werking van de wapens. Bronnen benadrukken aan RTL Nieuws dat er niet daadwerkelijk is geschoten, omdat de wapens onklaar waren gemaakt.

  De advocaten van de verdachten willen niet reageren, het Openbaar Ministerie geeft ook geen toelichting.

  Openbaar Ministerie: 'Gebruik gemaakt van bijzondere opsporingsmiddelen'

  Het Openbaar Ministerie (OM) meldde eerder al dat er gebruik was gemaakt van "bijzondere opsporingsmiddelen". Tijdens de openbare rechtszitting wordt pas toegelicht wat dat precies inhoudt. 

  NRC en RTL Nieuws meldden half oktober dat de politie was geïnfiltreerd in de groep terrorismeverdachten. Een undercoveragent zou contact hebben gelegd met de hoofdverdachte Hardi N.

  De mannen, in leeftijden van 18 tot 34 jaar, wilden "veel slachtoffers maken". Dit doel wilde groep bereiken door het af laten gaan van een autobom en met het inzetten van bomvesten en AK-47's.

  Politie deelt beeld van arrestaties terreurverdachten in Arnhem en Weert

   Politie deelt beeld van arrestaties terreurverdachten in Arnhem en Weert

  Vier van de verdachten ingerekend tijdens politieactie in Weert

  Vier van de verdachten werden eind september opgepakt tijdens een politieoperatie in Weert. De overige verdachten werden in Arnhem gearresteerd. Honderden politieagenten waren betrokken bij de arrestaties en de hierop volgende huiszoekingen.

  In de doorzochte woningen zijn onder meer grote hoeveelheden grondstoffen voor explosieven gevonden, die bedoeld waren voor het maken van bomvesten en een autobom.

  RTL Nieuws schreef eerder dat de groep aanvankelijk van plan was om in augustus een aanslag te plegen, maar dat destijds de wapens nog niet voorhanden waren. Enkele weken later greep de politie alsnog in.

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

  Door: ANP/NU.nl | Beeld: ANP

  57 reacties  

  Lees meer over: 

  Verijdelde aanslag Nederland

  • RTL Nieuws: Terreurverdachte noemde Pride als mogelijk doelwit

   zaterdag 10 november 2018  |  14:45
  • Het vermeende terroristische netwerk dat eind september werd opgerold had Pride Amsterdam als mogelijk doelwit. De opgepakte hoofdverdachte zei tegen een politie-infiltrant dat hij tijdens de Pride een aanslag wilde plegen.

   Dat meldt RTL Nieuws op basis van meerdere bronnen. Het plan werd niet uitgevoerd, omdat de verdachten niet over de benodigde wapens beschikten.

   Het Openbaar Ministerie (OM) wil bevestigen noch ontkennen dat de Pride is genoemd, aldus een woordvoerder tegen AT5. Volgens het OM was er geen sprake van een concreet doelwit, omdat de voorbereidingen niet ver genoeg kwamen. 'De verdachten zijn ook na de Pride aangehouden.'

   Hoofdverdachte Hardi N. zei begin juli tijdens een ontmoeting met een undercoveragent op het centraal station in Arnhem, dat hij 'het plan had om eind augustus tijdens de Gayparade een aanslag te plegen'. Hierbij zou hij hebben uitgelegd dat hij daarbij meerdere terroristen wilde inzetten met bomvesten en kalasjnikovs.

   Een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema zegt geen commentaar te hebben en dat de woordvoering ligt bij het landelijk parket.

   Facebook Twitter

  Gewijzigd op 2018-11-11 00:22:05
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 18 oktober 2018 @ 00:45
  #20
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg topic 18: INFILTRATIE-OPERATIE IN TERREURCEL VERIJDELDE GROTE AANSLAG. Een zeer gevaarlijke in feite maar knap uitgevoerde infiltratie in de Jihadistische groep vond plaats waarbij het OM al eerder verklaarde 'een persoonlijke aanpak, volgen' van de personen aan de orde was.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie infiltreerde in terreurcel die grote aanslag wilde plegen op jongeren

  GISTEREN, 18:09

  AANGEPAST GISTEREN, 20:57

  BINNENLAND

  ANP

  De zeven mannen die worden verdacht van het voorbereiden van een grote aanslag, zijn gepakt met behulp van twee politie-infiltranten. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving door NRC en RTL Nieuws.

  Het gaat om een infiltratieactie die meerdere maanden duurde. De infiltranten voorzagen de terreurcel van vuurwapens die vooraf onklaar waren gemaakt. Bronnen rond het onderzoek naar de terreurverdachten melden de NOS dat het na de levering onverantwoord was om de verdachten door te laten gaan met hun voorbereidingen, ook uit vrees voor onveilige situaties met de onbruikbare vuurwapens.

  Daarom is de groep een uur na de wapenlevering gearresteerd. Dat gebeurde op 27 september, op het moment dat een deel van de groep met een busje het vakantiepark verliet waar vier van de zeven opgepakte verdachten verbleven.

  Jongeren

  Ook melden de bronnen dat de intentie van de groep was om zo veel mogelijk jongeren te treffen, voor een zo groot mogelijke maatschappelijke ontwrichting.

  NRC schrijft dat een infiltrant zich voordeed als 'aanslagplanner' van IS. Hij zou de verdachten hebben geholpen bij het voorbereiden van een aanslag. RTL meldt dat er uiteindelijk een tweede infiltrant bij kwam.

  De zeven zouden van plan zijn geweest een aanslag te plegen met bomvesten en kalasjnikovs tijdens een groot evenement in Nederland. De voorbereidingen zouden zich hebben afgespeeld in een afgelegen gebied in de buurt van Rotterdam.

  Rechtszaak

  Het Openbaar Ministerie zegt tegen de NOS dat er gebruik is gemaakt van bijzondere opsporingsmiddelen en dat er op dit moment geen verdere mededelingen over worden gedaan. Bij de rechtszaak tegen de verdachten wordt te zijner tijd duidelijk welke middelen zijn ingezet.

  Bekijk hier de beelden van de arrestatie:

  Video afspelen

  00:30

  Politiebeelden van arrestaties in terrorismeonderzoek

  BEKIJK OOK

  Namens de politie een aanslag voorbereiden: 'Je moet risico's nemen'

  Identiteit van vijf van de terrorismeverdachten bekend, dit zijn ze

  OM: terroristische aanslag Nederland voorkomen, zeven mannen aangehouden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 12 oktober 2018 @ 00:24
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  JIHADIST KOMT VRIJ in AFWACHTING VAN VERDERE RECHTSZAAK... die hij dus thuis mag afwachten. Mogelijk een risico voor de maatschappij, al vinden de rechters dit dus kennelijk niet, maar áls er iets wel zou gebeuren en betrokkene blijkt daar achteraf toch bij betrokken te zijn, spreken we van een juridische blunder pur sang, maar daar hebben eventuele slachtoffers geen baat meer bij? Totaal onbegrijpelijk voor velen, zie het artikel.....    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'Jihad-opruier' maanden in vizier bij politie, nu voorlopig weer vrij

  VANDAAG, 21:56

  BINNENLAND

  Rechtbanktekening van Mounim A. ANP

  Een man uit Amsterdam die zou hebben opgeroepen tot het plegen van aanslagen in Nederland, komt volgende week vrij in afwachting van zijn proces. De 27-jarige Mounim A. zou via berichtendienst Telegram honderden filmpjes en plaatjes hebben verspreid van onthoofdingen en martelingen.

  Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem onder meer van opruiing, omdat hij minderjarigen tot geweld zou hebben willen aanzetten. Op sociale media zou A. zich Abu Bakr hebben genoemd en het gedachtegoed van de terroristische beweging IS hebben verheerlijkt.

  Uit een telefoongesprek dat de politie afluisterde, blijkt hoe hij te werk ging, schrijft Het Parool. "Hij zegt tegen mij: je moet een vrachtwagen pakken, rijd al die mensen omver. Dat is je plicht enzo", zei een tiener uit Amsterdam-Oost in het gesprek met een vriend. "Broer, ik begin op die telefoon helemaal te trippen, broer. Shit, die Abu Bakr is lijp."

  Stiekem in de gaten gehouden

  Na dit telefoontje probeerde de politie uit te vinden wie deze Abu Bakr is en al snel zijn er aanwijzingen dat het om Mounim A. uit Amsterdam zou gaan. Hij werd daarna meerdere keren geobserveerd, vertelt zijn advocaat Vito Shukrula tegen de NOS. "Dan stapte hij in de bus op weg naar zijn werk en dan stapte er ook een agent in burger in. Die maakte dan stiekem foto's, zodat andere agenten ook wisten wie hij was."

  De gemeente Amsterdam volgt bijna zestig geradicaliseerde moslims zoals Mounim A.. In totaal worden in Nederland zeker 160 mensen vanwege hun radicale islamitische ideeën op de voet gevolgd. Zij vallen onder de zogeheten Persoonsgerichte aanpak voorkoming radicalisering en extremisme (PGA).

  De burgemeester, het Openbaar Ministerie en de politie besluiten in zo'n geval dat de zorgen over iemand zo groot zijn, dat die door meerdere partijen besproken moeten worden. Vervolgens schuiven ook zorginstanties, reclassering en een leerplicht-ambtenaar aan. En soms ook iemand van inlichtingendienst AIVD.

  Een schematisch overzicht van de PGANOS

  Zij kiezen dan voor een 'zachte' aanpak, denk aan hulp bij het vinden van een baan, of een 'harde' aanpak via politie en justitie. "Er wordt geprobeerd iemand op het rechte pad te krijgen", vertelt terrorisme-expert Jelle van Buuren. "Maar men gaat er niet zomaar vanuit dat dat ook lukt."

  Ook de zeven terrorismeverdachten die eind vorige maand werden opgepakt in Weert en Arnhem, vielen onder de PGA. "Die zaak laat zien hoe het systeem werkt", zegt Van Buuren. "Er wordt van alle kanten gekeken naar dat clubje mannen, omdat ze niet worden vertrouwd. Op het moment dat de signalen ernstig worden, wordt het een zaak van politie, justitie en AIVD. Als er genoeg bewijs is, worden deze mensen van straat geplukt."

  'Onnozel of onwetend'

  Ook bij Mounim A. werd zo'n 'harde' aanpak toegepast, zegt zijn advocaat. De twintiger werd begin juli opgepakt en zat een tijd vast in de gevangenis in Zaanstad. Gisteren is hij overgeplaatst naar de streng beveiligde terrorismeafdeling in Vught. "Wij hadden als verdediging liever gezien dat onze cliënt thuis was aangesproken door de wijkagent", aldus Shukrula.

  Bij de zitting van vandaag ontkende A. de meeste beschuldigingen. Zijn verdediging zegt dat hij niet wist dat hij iets strafbaars deed. "Hij stuurde de filmpjes alleen maar door, meestal keek hij er niet eens naar", zei advocaat Shukrula bij de zitting van vandaag. "Hij deelde de beelden alleen maar omdat anderen het vroegen. Noem het onnozel of onwetend."

  Het OM gelooft niet dat er sprake is van onnozelheid, maar de rechter oordeelde dat A. de rechtszaak thuis mag afwachten. "De rechter heeft ook gezien dat hij eerlijk is over zijn gedachtegoed en met ieder onderzoek meewerkt", zegt zijn verdediging.

  A. komt op 17 oktober vrij. Met sommige mensen mag hij dan geen contact hebben. Ook mag hij niet actief zijn op sociale media. Wanneer het proces tegen hem begint, is nog niet duidelijk.

  BEKIJK OOK

  'Zeker 160 geradicaliseerde moslims worden door gemeenten gevolgd'

  Opsluiting jihadverdachten blijft 'duivels dilemma', bewijst Hardi N.

  Kun je een jihadist van zijn overtuiging afbrengen?

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 29 september 2018 @ 00:56
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, MEER BEKEND OVER VERIJDELDE AANSLAG. Veel van de aangehouden verdachten komen uit Arnhem en omgeving. De overheden hadden hen al langer in de gaten, volgden hen al langer. Ook grondstoffen voor explosieven zijn aangetroffen hij huiszoekingen.

  NCTV: concrete dreiging van dit terreurnetwerk is weg

   GISTEREN, 12:41 IN BINNENLAND, POLITIEK

  Er wordt volop onderzoek gedaan naar wat de groep van plan was, maar de politie wil er inhoudelijk niets over zeggen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'Persoonsgerichte aanpak' hielp Arnhem bij volgen van terreurverdachten

  GISTEREN, 22:36

  BINNENLAND

  ANP

  Van de zeven terrorismeverdachten die gisteren werden opgepakt voor het plannen van een aanslag in Nederland, komen er zeker zes uit Arnhem en de directe omgeving. De gemeente Arnhem had de groep al langere tijd in beeld, zegt burgemeester Ahmed Marcouch. "Sommigen volgen we al meer dan een jaar."

  De Gelderse stad is al jarenlang een van de broedplaatsen van Nederlandse jihadisten. In totaal heeft Arnhem op dit moment 23 mensen in beeld. Ze reisden uit naar IS-gebied of probeerden dat. Van de mannen die sinds gisteren vastzitten, zijn drie veroordeeld voor een poging tot uitreizen.

  Al in 2009 was er "een groep van ongeveer acht Arnhemse personen zich had verdiept in de jihadistische ideologie van terroristische organisaties, meestal gelieerd aan al-Qaida", bleek uit een analyse door de gemeente in 2013. In dat jaar kreeg de gemeente een ambtsbericht van de AIVD over het voornemen van drie jongeren uit Arnhem om naar Syrië te reizen.

  Een van de eerste ruitreizigers uit Arnhem was Abdelkarim el A., de halfbroer van de gisteren opgepakte bokser Morad M. Hij is onder andere bekend van een filmpje dat in 2014 verscheen waarin hij zijn "broeders in Nederland en België" opriep om in te grijpen.

  Die jongeren maken net als andere jongeren deel uit van de wereld. En zij zijn geïnfecteerd door een ideologie die gewelddadig is.

  Ahmed Marcouch over geradicaliseerde moslims in Arnhem

  "In het begin gingen ze omdat ze tegen Assad wilden vechten", zegt journalist Ruben van der Scheer die voor Omroep Gelderland een aantal van de rechtszaken heeft gevolgd. "Daarna zeiden een paar dat ze hun broeders daar moesten helpen."

  Hoe het komt dat juist Arnhem zo'n bolwerk is, weet Van der Scheer niet. "Mogelijk was er een ronselaar actief, maar het kan net zo goed dat ze via online filmpjes geïnspireerd zijn geraakt. Voor zover ik weet zijn hier geen haatimams in moskeeën geweest."

  Ook burgemeester Ahmed Marcouch heeft geen pasklaar antwoord op de vraag waarom in zijn stad relatief veel geradicaliseerde moslims zijn. "Die maken net als andere jongeren deel uit van de wereld. En zij zijn geïnfecteerd door een ideologie die gewelddadig is. Daar zitten mensen bij die uitgereisd zijn. En we hebben er ook een aantal kunnen tegenhouden."

  'Persoonsgerichte aanpak'

  Afgelopen zomer kreeg Arnhem vier ton van de NCTV om radicalisering in de gemeente aan te pakken. De gemeente heeft een "sterk persoonsgerichte aanpak", zegt Marcouch. "We brengen met politie, met justitie, maar ook met de mensen in de stad alle informatie bij elkaar en houden in de gaten of het goed gaat met deze mannen zodat we er op tijd bij kunnen zijn als het niet goed gaat."

  Bij de aanhoudingen van gisteren heeft de aanpak van de gemeente volgens Marcouch heel goed gewerkt. "Ik ben blij dat die aanhoudingen hebben kunnen plaatsvinden. Dat kon alleen met een goede informatiepositie."

  BEKIJK OOK

  Identiteit van vijf van de terrorismeverdachten bekend, dit zijn ze

  'Mijn opgepakte zoon Amir is niet geradicaliseerd', zegt Arnhemse moeder

  'Verdachten aanslag waren halverwege met voorbereidingen'

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 28 september 2018 @ 00:35
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE JIHADISTISCHE AANSLAG VERIJDELD. Goed handelen, opsporing en optreden van de Inlichtingendiensten, politie en overheden. Zoals we zien en weten waren dit NEDERLANDSE ingezetenen die dit planden, ze wilden, enkelen althans naar Syrie, eerder maar dit was mislukt. Het heeft dus geen enkele zin om, zoals partijen als PVV en FvD willen ´de grenzen te sluiten en controles weer etc.´... HET BEWIJS dus dat dit niet helpt en nooit zal helpen, in tegendeel miljoenen mensen, Europeanen zal schaden in het vrije handels EN WERKVERKEER, o.a... 

  /  Dat kan in het liveblog / 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS, RTL NIEUWS, TWITTER bronnen

  Grote aanslag in Nederland verijdeld: dit is wat we weten.

  GISTEREN, 23:46

  BINNENLAND

  Inval Huissen DE GELDERLANDER

  Zeven aanhoudingen in Weert en Arnhem. Huiszoekingen in Arnhem, Rotterdam, Vlaardingen en Huissen. En een inzet van 400 man politie: Na maanden onderzoek grijpen politie en justitie donderdag met veel machtsvertoon in. Met de actie is volgens de autoriteiten een grote aanslag op een evenement in Nederland verijdeld.

  Wat was het plan?

  In april 2018 begon een strafrechtelijk onderzoek naar de man van 34, met informatie van de AIVD. Hij zou een aanslag hebben willen plegen op een groot evenement in Nederland. De opzet was dat daar veel slachtoffers bij zouden vallen. Tegelijkertijd wilden de verdachten volgens het OM op een andere plek een autobom tot ontploffing brengen.

  De verdachten waren voor de aanslag op zoek naar kalasjnikovs, handvuurwapens, handgranaten, bomvesten en grondstoffen voor bommen. Deze maand kwam het onderzoek in een stroomversnelling omdat de voorbereidingen van de groep in een vergevorderd stadium leken te zijn, zegt het OM.

  Verdachte

  Van één van de verdachten is bekend om wie het gaat. Het is Hardi N. Hij wordt gezien als de spil in de groep. In 2014 werd hij gearresteerd op verdenking van uitreizen naar Syrië. Hij zei in 2015 tijdens zijn rechtszaak nooit de intentie te hebben gehad om zich bij een strijdgroep aan te sluiten. "Ik ben gelovig, maar niet radicaal."

  Desondanks kreeg hij in 2016 anderhalf jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van terroristische misdrijven. Die straf werd in 2017 in hoger beroep omgezet in 3 maanden gevangenisstraf en 21 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar.

  BEKIJK OOK

  Hardi N., spil in opgerolde terreurgroep, werd eerder veroordeeld

  Beelden van de acties

  De zeven verdachten zijn aan het eind van de middag door anti-terrorismeteams aangehouden. Ze hadden vijf handvuurwapens bij zich. De verdachten die in Weert werden opgepakt zaten op een vakantiepark. Op verschillende andere plekken werden invallen gedaan in woningen. Die huiszoekingen duurden de hele avond. Op de beelden is te zien dat er veel politie werd ingezet.

  Video afspelen

  00:30

  Politiebeelden van arrestaties in terrorismeonderzoek

  Video afspelen

  00:47

  Arrestatieteam valt woning Huissen binnen

  Video afspelen

  00:34

  Politie ook in Weert in actie

  Video afspelen

  00:30

  Ook politieactie in Rotterdam

  Video afspelen

  00:28

  Invallen in meerdere woningen in Arnhem

  Bij de actie in Weert zijn drie auto's in beslag genomen: een gehuurde bus uit Frankrijk, een Volkswagen Golf en een Peugeot. Ook is in Weert een verdachte licht gewond geraakt bij de aanhouding door de Dienst Speciale Interventies. De politie zegt dat er geweld is gebruikt, maar dat er niet is geschoten.

  Politieke reacties

  Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken laat in een reactie weten trots te zijn op de AIVD en de samenwerking met het OM en de politie. Minster Grapperhaus van Justitie zei vlak nadat het nieuws bekend werd: "In zekere zin is dit heftig, maar gelukkig ook goed nieuws. Er is een terroristische cel aangehouden en opgerold."

  Video afspelen

  03:56

  Minister Grapperhaus over de arrestaties

  Ook de burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch reageert: Hij zegt "geschrokken" te zijn en dat de zaak "veel impact" op de omwonenden heeft.

  Dit is een samenvatting van het belangrijkste nieuws dat donderdagavond bekend werd rond het verijdelen van de aanslag. Al het nieuws teruglezen? Dat kan in het liveblog dat we bijhielden.

  BEKIJK OOK

  OM: terroristische aanslag Nederland voorkomen, zeven mannen aangehouden

  'Verdachten aanslag waren halverwege met voorbereidingen'

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-09-28 00:37:06
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 27 september 2018 @ 00:49
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, ook vandaag een INCIDENT GELIEERD AAN  'TERREUR' IN DEN HAAG. Nog niet helemaal zeker of (-) maar toch? De speciale politie-anti-terreureenheid heeft wel weer vrij snel gehandeld.

  Zie en lees verder artikel van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Antiterreureenheid arresteert man in Den Haag

  GISTEREN, 15:08

  AANGEPAST GISTEREN, 17:01

  BINNENLAND

  REGIO15.NL//RENE HENDRIKS

  De politie heeft in de Telexstraat in Den Haag een man aangehouden die volgens getuigen Allahoe akbar riep. Er is geen sprake meer van een dreigende situatie, de politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd en of de man Allahoe akbar riep.

  De arrestant is een 22-jarige man uit Zoetermeer. Rond 14.00 uur heeft een speciale antiterreureenheid van de politie hem opgepakt.

  Hieronder de eerste beelden van de arrestatie:

  Video afspelen

  00:26

  Aangehouden man in Den Haag zou 'Allahoe akbar' hebben geroepen

  Uit voorzorg werd een benzinestation in de directe omgeving ontruimd. De auto van de man is onderzocht door explosievenexperts en is veilig verklaard. De politiemaatregelen zijn inmiddels opgeheven.

  De man had in zijn auto een gasfles, zegt de politie. Vermoedelijk gaat het om lachgas, maar ook dat wordt nog onderzocht. De politie heeft hem zover gekregen dat hij uit zijn auto stapte. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

  Een sluipschutter in Den HaagREGIO15.NL/ROY WOLTERS

  Politie Den Haag

  @POL_DenHaag

  Een man #Telexstraat #DenHaag riep volgens getuigen Allah'Akbar . Nadere info volgt.

  10 uur geleden

  Politie Den Haag

  @POL_DenHaag

  Explosieven experts onderzoeken op dit moment de auto #Telexstraat #DenHaag

  10 uur geleden

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-09-27 00:50:09
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 15 augustus 2018 @ 00:39
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, de DKDB AL JAREN VERANTWOORDELIJK voor veiligheid Kon.Huis en BEDREIGDE POLITICI b.v. kamt met groot personeelstekort. Oplossing: NIET GEKWALIFICEERD PERSONEEL daar aan toe te voegen, wel is het zo dat zij hun POLITIE OPLEIDING dan later moeten gaan volgen. Ook zijn het b.v. ex-militairen e.d. maar toch, is dit een ECHTE oplossing?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Oplossing voor personeelstekort beveiligingsdienst politie in zicht

  GISTEREN, 06:10

  BINNENLAND

  De DKDB is verantwoordelijk voor de beveiliging van de koninklijke familie ANP

  De politie heeft mogelijk een oplossing gevonden voor het probleem van de onderbezetting bij de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). De dienst, die onder andere verantwoordelijk is voor de beveiliging van bedreigde politici, kampt al lange tijd met een personeelstekort.

  "Een van de belangrijkste maatregelen is dat we behalve intern ook extern gaan kijken naar mensen met ervaring, zonder dat ze een politiediploma hebben", zei Harro Kras van de DKDB in het NOS Radio 1 Journaal.

  Hij denkt aan oud-medewerkers van de DKDB of mensen die bijvoorbeeld in het leger "bepaalde vaardigheden" hebben opgedaan. Die moeten dan wel bereid zijn om binnen een aantal jaren een politiediploma te halen.

  Basisopleiding

  Eenmaal aangenomen krijgen ze eerst de basisopleiding van de DKDB zelf, zoals ook politiemensen die krijgen als ze bij de DKDB gaan werken. "Pas na de afronding van die opleiding kunnen ze dit werk gaan doen", zegt Kras. "Uitgesteld krijgen ze van ons de politieopleiding, zodat ze ook breder inzetbaar zijn op het moment dat ze iets anders willen doen."

  De DKDB wil de komende tweeënhalf jaar honderd mensen werven. Kras rekent erop dat daarmee het probleem van het personeelstekort over een aantal jaren is opgelost. Door dat tekort zijn DKDB-medewerkers de afgelopen jaren zwaar belast geweest, maar iedereen die beveiliging nodig had, was maximaal beveiligd, aldus Kras.

  BEKIJK OOK

  Beveiliging Oranjes dit jaar zichtbaarder dan ooit

  Speciale eenheid ingezet bij beveiliging Wilders

  OM: geen bewijs dat Wilders-beveiliger lekte naar criminelen

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 juli 2018 @ 00:30
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, 15 JARIGE JONGEN EN 27 JARIGE MAN opgepakt voor het aanzetten tot terrorisme. Goede werk van AIVD en andere opsporingsdiensten, politie. We zien hier dat we nog steeds alert moeten blijven tegen terroristische aanslagen, ook hier in Nederland.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  15-jarige jongen in Amsterdam aangehouden voor aanzetten tot terrorisme

  VANDAAG, 21:23

  BINNENLAND

  De 15-jarige jongen vertoonde volgens het OM "afwijkend gedrag" op Amsterdam Centraal ANP

  Een Amsterdamse jongen van 15 jaar is gearresteerd, omdat hij via sociale media zou hebben aangezet tot het plegen van terreur. Daarnaast is een 27-jarige man uit Amsterdam opgepakt op grond van dezelfde verdenking.

  De twee zitten sinds dinsdag vast en het OM maakte vandaag bekend dat ze langer in bewaring blijven. De jongen van 15 jaar heeft al ruim een jaar de bijzondere aandacht van de politie. Begin vorig jaar tipte de AIVD de politie over de jongen.

  Toen werd er geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Hij kwam opnieuw op de radar toen hij volgens het OM in september vorig jaar samen met een andere man, die al eens een poging had gedaan om af te reizen naar Syrië, "afwijkend gedrag" vertoonde op Amsterdam Centraal.

  Er werd een nieuw onderzoek gestart, waaruit bleek dat de 15-jarige jongen een kanaal op een sociaal medium beheerde waarop terreurgroep IS werd verheerlijkt en met geschriften, afbeeldingen en video's werd aangezet tot terrorisme. Zo kwam ook de 27-jarige man in beeld. Hij beheerde een ander, soortgelijk kanaal.

  BEKIJK OOK

  Twee mannen opgepakt voor voorbereiden terrorisme

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 27 juni 2018 @ 00:58
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, VERSCHERPT POLITIETOEZICHT op gebouwen en redacties MEDIA NA AANSLAG OP TELEGRAAF EN PANORAMA redacties, gebouwen in Amsterdam. Helaas is dit dus nodig gebleken, een 'aantasting van de vrije media, persvrijheid' noemde ook premier RUTTE dit vandaag al.

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bronnen)

  Redacties in Amsterdam krijgen verscherpt cameratoezicht

  GISTEREN, 16:55

  AANGEPAST GISTEREN, 18:21

  BINNENLAND

  ANP

  Naar aanleiding van de aanslagen bij De Telegraaf, vannacht, en eerder bij weekblad Panorama, komt er in Amsterdam verscherpt toezicht bij gebouwen waarin redacties zijn gehuisvest.

  Er komt extra cameratoezicht bij De Telegraaf en Panorama in Westpoort, Het Parool, de Volkskrant en Trouw (die alle drie in hetzelfde gebouw zitten), en bij NRC, weekblad Nieuwe Revu en de lokale zender AT5, die op hetzelfde adres huist als de regionale omroep NH.

  Vannacht ramde een bestelbus twee keer het gebouw van De Telegraaf. Daarna stak de bestuurder de bus in brand:

  Video afspelen

   01:49

  Bestelbusje ramt gebouw Telegraaf

  Er is geen informatie die erop wijst dat er een nieuw incident kan plaatsvinden, maar de driehoek - burgemeester, politiechef en hoofdofficier van justitie - zegt geschokt te zijn door de aanslagen. "Persvrijheid is een belangrijke steunpilaar voor de democratie", staat in een persbericht.

  Georganiseerde misdaad

  Verder gaan specialisten de redactieburelen controleren en komt er bij de gebouwen zichtbaar politietoezicht. De driehoek wil het zekere voor het onzekere nemen. Waarom de aanslagen op De Telegraaf en Panorama zijn gepleegd is nog onduidelijk, maar een van de scenario's waar de politie rekening mee houdt, is dat recente artikelen over de georganiseerde misdaad de aanleiding zijn.

  Daarom worden de maatregelen genomen bij redacties die daar regelmatig aandacht aan besteden. De verslaggevers John van den Heuvel van De Telegraaf en Paul Vugts van Het Parool worden beveiligd omdat ze ernstig worden bedreigd.

  BEKIJK OOK

  Busje ramt gebouw De Telegraaf, politie vermoedt opzet

  Beelden aanslag Telegraaf-gebouw: bestuurder steekt auto in brand

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 26 juni 2018 @ 06:50
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, AANSLAG TEGEN GEBOUW DE TELEGRAAF VANNACHT. De politie gaat inderdaad uit van een aanslag met een busje dat later in brand vloog. De bestuurder is vooralsnog spoorloos, althans mogelijk zullen er wel videobeelden ook zijn van de aanslag én de bestuurder voorzover herkenbaar? We zullen het later vandaag wel horen. Toch eerder deze week al een aanslag met een bazooka zelfs op een ander mediagebouw waarin o.a. de PANORAMA is gevestigd. Hierbij is later een dader aangehouden, en dit ligt in de sfeer van criminele motorclubs.

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS en later NOS-Nieuws Twitter (bronnen)

  1 uur 49 minuten geleden

  Busje rijdt pand De Telegraaf binnen, politie vermoedt opzet.

  Het busje vloog kort daarna in brand. 

   

  © Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

  Een bestelbusje is vannacht het kantoorpand van De Telegraaf in Amsterdam Sloterdijk binnengereden. Er is niemand gewond geraakt.

  "We vermoeden opzet", zegt de politie. De bestuurder van het busje is niet gevonden en er is niemand aangehouden. De politie stelt nu een onderzoek in.

  Afbeelding weergeven op Twitter

  Afbeelding weergeven op Twitter

  Politie Amsterdam eo✔@Politie_Adam

  Vanochtend is rond 04.00 uur een bestelauto tegen de gevel van een uitgeverij gereden aan de Basisweg in waarbij brand is ontstaan. Politie stelt onderzoek in. Opzet wordt vermoed. Niemand gewond. Bestuurder spoorloos.

  05:31 - 26 jun. 2018

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  De brandweer kreeg rond 04.00 uur een melding over het incident. Vlak bij de hoofdingang reed het voertuig naar binnen. Kort daarop vloog het busje in brand. Over de dader en eventuele motieven is op dit moment nog niets bekend.

  Bedreigingen

  De krant spreekt van een aanslag.  "Alles wijst op een aanslag. Wij laten ons niet intimideren", zegt hoofdredacteur Paul Jansen op de website van de krant. Volgens hem is De Telegraaf al eerder doelwit geweest van bedreigingen.

  Ook plaatsvervangend hoofdredacteur Wim Hoogland noemt het een aanslag. "Er staan grote zware betonnen bloembakken voor de gevel. Alleen als je echt wilt, kom je bij die pui", zegt Hoogland.

  Op het moment dat de wagen het gebouw in reed, was er alleen bewaking in het pand aanwezig. Die is niet gewond geraakt. De brandweer had de brand snel onder controle.

   

  De Telegraaf✔@telegraaf

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2218247/aanslag-op-telegraaf-gebouw …

  04:41 - 26 jun. 2018

   

  Aanslag op Telegraaf gebouw

  Onbekenden hebben vannacht een aanslag gepleegd op het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam.

  telegraaf.nl

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  RTL Nieuws

  Van bericht NOS-NIEUWS: (Bron)

  Beschieting Panorama

  Ook de redactie van weekblad Panorama huist in een gebouw bij station Sloterdijk. Dat pand werd donderdagavond laat beschoten met een antitankwapen. In verband met de beschieting is een 41-jarige man uit Woerden opgepakt.

  De verdachte is volgens de politie lid van een outlaw motorcycle gang, een criminele motorclub. Mogelijk had de beschieting te maken met een publicatie eerder dit jaar in Panorama.

  Gewijzigd op 2018-10-12 00:30:53
  handtekeningafbeelding