4828 keer bekeken

TERREUR of AANSLAGEN: BERICHTEN, WAARSCHUWINGEN e.d

 • vrijdag 28 september 2018 @ 00:35
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE JIHADISTISCHE AANSLAG VERIJDELD. Goed handelen, opsporing en optreden van de Inlichtingendiensten, politie en overheden. Zoals we zien en weten waren dit NEDERLANDSE ingezetenen die dit planden, ze wilden, enkelen althans naar Syrie, eerder maar dit was mislukt. Het heeft dus geen enkele zin om, zoals partijen als PVV en FvD willen ´de grenzen te sluiten en controles weer etc.´... HET BEWIJS dus dat dit niet helpt en nooit zal helpen, in tegendeel miljoenen mensen, Europeanen zal schaden in het vrije handels EN WERKVERKEER, o.a... 

  /  Dat kan in het liveblog / 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS, RTL NIEUWS, TWITTER bronnen

  Grote aanslag in Nederland verijdeld: dit is wat we weten.

  GISTEREN, 23:46

  BINNENLAND

  Inval Huissen DE GELDERLANDER

  Zeven aanhoudingen in Weert en Arnhem. Huiszoekingen in Arnhem, Rotterdam, Vlaardingen en Huissen. En een inzet van 400 man politie: Na maanden onderzoek grijpen politie en justitie donderdag met veel machtsvertoon in. Met de actie is volgens de autoriteiten een grote aanslag op een evenement in Nederland verijdeld.

  Wat was het plan?

  In april 2018 begon een strafrechtelijk onderzoek naar de man van 34, met informatie van de AIVD. Hij zou een aanslag hebben willen plegen op een groot evenement in Nederland. De opzet was dat daar veel slachtoffers bij zouden vallen. Tegelijkertijd wilden de verdachten volgens het OM op een andere plek een autobom tot ontploffing brengen.

  De verdachten waren voor de aanslag op zoek naar kalasjnikovs, handvuurwapens, handgranaten, bomvesten en grondstoffen voor bommen. Deze maand kwam het onderzoek in een stroomversnelling omdat de voorbereidingen van de groep in een vergevorderd stadium leken te zijn, zegt het OM.

  Verdachte

  Van één van de verdachten is bekend om wie het gaat. Het is Hardi N. Hij wordt gezien als de spil in de groep. In 2014 werd hij gearresteerd op verdenking van uitreizen naar Syrië. Hij zei in 2015 tijdens zijn rechtszaak nooit de intentie te hebben gehad om zich bij een strijdgroep aan te sluiten. "Ik ben gelovig, maar niet radicaal."

  Desondanks kreeg hij in 2016 anderhalf jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van terroristische misdrijven. Die straf werd in 2017 in hoger beroep omgezet in 3 maanden gevangenisstraf en 21 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar.

  BEKIJK OOK

  Hardi N., spil in opgerolde terreurgroep, werd eerder veroordeeld

  Beelden van de acties

  De zeven verdachten zijn aan het eind van de middag door anti-terrorismeteams aangehouden. Ze hadden vijf handvuurwapens bij zich. De verdachten die in Weert werden opgepakt zaten op een vakantiepark. Op verschillende andere plekken werden invallen gedaan in woningen. Die huiszoekingen duurden de hele avond. Op de beelden is te zien dat er veel politie werd ingezet.

  Video afspelen

  00:30

  Politiebeelden van arrestaties in terrorismeonderzoek

  Video afspelen

  00:47

  Arrestatieteam valt woning Huissen binnen

  Video afspelen

  00:34

  Politie ook in Weert in actie

  Video afspelen

  00:30

  Ook politieactie in Rotterdam

  Video afspelen

  00:28

  Invallen in meerdere woningen in Arnhem

  Bij de actie in Weert zijn drie auto's in beslag genomen: een gehuurde bus uit Frankrijk, een Volkswagen Golf en een Peugeot. Ook is in Weert een verdachte licht gewond geraakt bij de aanhouding door de Dienst Speciale Interventies. De politie zegt dat er geweld is gebruikt, maar dat er niet is geschoten.

  Politieke reacties

  Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken laat in een reactie weten trots te zijn op de AIVD en de samenwerking met het OM en de politie. Minster Grapperhaus van Justitie zei vlak nadat het nieuws bekend werd: "In zekere zin is dit heftig, maar gelukkig ook goed nieuws. Er is een terroristische cel aangehouden en opgerold."

  Video afspelen

  03:56

  Minister Grapperhaus over de arrestaties

  Ook de burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch reageert: Hij zegt "geschrokken" te zijn en dat de zaak "veel impact" op de omwonenden heeft.

  Dit is een samenvatting van het belangrijkste nieuws dat donderdagavond bekend werd rond het verijdelen van de aanslag. Al het nieuws teruglezen? Dat kan in het liveblog dat we bijhielden.

  BEKIJK OOK

  OM: terroristische aanslag Nederland voorkomen, zeven mannen aangehouden

  'Verdachten aanslag waren halverwege met voorbereidingen'

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-09-28 00:37:06
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 27 september 2018 @ 00:49
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, ook vandaag een INCIDENT GELIEERD AAN  'TERREUR' IN DEN HAAG. Nog niet helemaal zeker of (-) maar toch? De speciale politie-anti-terreureenheid heeft wel weer vrij snel gehandeld.

  Zie en lees verder artikel van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Antiterreureenheid arresteert man in Den Haag

  GISTEREN, 15:08

  AANGEPAST GISTEREN, 17:01

  BINNENLAND

  REGIO15.NL//RENE HENDRIKS

  De politie heeft in de Telexstraat in Den Haag een man aangehouden die volgens getuigen Allahoe akbar riep. Er is geen sprake meer van een dreigende situatie, de politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd en of de man Allahoe akbar riep.

  De arrestant is een 22-jarige man uit Zoetermeer. Rond 14.00 uur heeft een speciale antiterreureenheid van de politie hem opgepakt.

  Hieronder de eerste beelden van de arrestatie:

  Video afspelen

  00:26

  Aangehouden man in Den Haag zou 'Allahoe akbar' hebben geroepen

  Uit voorzorg werd een benzinestation in de directe omgeving ontruimd. De auto van de man is onderzocht door explosievenexperts en is veilig verklaard. De politiemaatregelen zijn inmiddels opgeheven.

  De man had in zijn auto een gasfles, zegt de politie. Vermoedelijk gaat het om lachgas, maar ook dat wordt nog onderzocht. De politie heeft hem zover gekregen dat hij uit zijn auto stapte. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

  Een sluipschutter in Den HaagREGIO15.NL/ROY WOLTERS

  Politie Den Haag

  @POL_DenHaag

  Een man #Telexstraat #DenHaag riep volgens getuigen Allah'Akbar . Nadere info volgt.

  10 uur geleden

  Politie Den Haag

  @POL_DenHaag

  Explosieven experts onderzoeken op dit moment de auto #Telexstraat #DenHaag

  10 uur geleden

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-09-27 00:50:09
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 15 augustus 2018 @ 00:39
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, de DKDB AL JAREN VERANTWOORDELIJK voor veiligheid Kon.Huis en BEDREIGDE POLITICI b.v. kamt met groot personeelstekort. Oplossing: NIET GEKWALIFICEERD PERSONEEL daar aan toe te voegen, wel is het zo dat zij hun POLITIE OPLEIDING dan later moeten gaan volgen. Ook zijn het b.v. ex-militairen e.d. maar toch, is dit een ECHTE oplossing?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Oplossing voor personeelstekort beveiligingsdienst politie in zicht

  GISTEREN, 06:10

  BINNENLAND

  De DKDB is verantwoordelijk voor de beveiliging van de koninklijke familie ANP

  De politie heeft mogelijk een oplossing gevonden voor het probleem van de onderbezetting bij de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). De dienst, die onder andere verantwoordelijk is voor de beveiliging van bedreigde politici, kampt al lange tijd met een personeelstekort.

  "Een van de belangrijkste maatregelen is dat we behalve intern ook extern gaan kijken naar mensen met ervaring, zonder dat ze een politiediploma hebben", zei Harro Kras van de DKDB in het NOS Radio 1 Journaal.

  Hij denkt aan oud-medewerkers van de DKDB of mensen die bijvoorbeeld in het leger "bepaalde vaardigheden" hebben opgedaan. Die moeten dan wel bereid zijn om binnen een aantal jaren een politiediploma te halen.

  Basisopleiding

  Eenmaal aangenomen krijgen ze eerst de basisopleiding van de DKDB zelf, zoals ook politiemensen die krijgen als ze bij de DKDB gaan werken. "Pas na de afronding van die opleiding kunnen ze dit werk gaan doen", zegt Kras. "Uitgesteld krijgen ze van ons de politieopleiding, zodat ze ook breder inzetbaar zijn op het moment dat ze iets anders willen doen."

  De DKDB wil de komende tweeënhalf jaar honderd mensen werven. Kras rekent erop dat daarmee het probleem van het personeelstekort over een aantal jaren is opgelost. Door dat tekort zijn DKDB-medewerkers de afgelopen jaren zwaar belast geweest, maar iedereen die beveiliging nodig had, was maximaal beveiligd, aldus Kras.

  BEKIJK OOK

  Beveiliging Oranjes dit jaar zichtbaarder dan ooit

  Speciale eenheid ingezet bij beveiliging Wilders

  OM: geen bewijs dat Wilders-beveiliger lekte naar criminelen

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 juli 2018 @ 00:30
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, 15 JARIGE JONGEN EN 27 JARIGE MAN opgepakt voor het aanzetten tot terrorisme. Goede werk van AIVD en andere opsporingsdiensten, politie. We zien hier dat we nog steeds alert moeten blijven tegen terroristische aanslagen, ook hier in Nederland.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  15-jarige jongen in Amsterdam aangehouden voor aanzetten tot terrorisme

  VANDAAG, 21:23

  BINNENLAND

  De 15-jarige jongen vertoonde volgens het OM "afwijkend gedrag" op Amsterdam Centraal ANP

  Een Amsterdamse jongen van 15 jaar is gearresteerd, omdat hij via sociale media zou hebben aangezet tot het plegen van terreur. Daarnaast is een 27-jarige man uit Amsterdam opgepakt op grond van dezelfde verdenking.

  De twee zitten sinds dinsdag vast en het OM maakte vandaag bekend dat ze langer in bewaring blijven. De jongen van 15 jaar heeft al ruim een jaar de bijzondere aandacht van de politie. Begin vorig jaar tipte de AIVD de politie over de jongen.

  Toen werd er geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Hij kwam opnieuw op de radar toen hij volgens het OM in september vorig jaar samen met een andere man, die al eens een poging had gedaan om af te reizen naar Syrië, "afwijkend gedrag" vertoonde op Amsterdam Centraal.

  Er werd een nieuw onderzoek gestart, waaruit bleek dat de 15-jarige jongen een kanaal op een sociaal medium beheerde waarop terreurgroep IS werd verheerlijkt en met geschriften, afbeeldingen en video's werd aangezet tot terrorisme. Zo kwam ook de 27-jarige man in beeld. Hij beheerde een ander, soortgelijk kanaal.

  BEKIJK OOK

  Twee mannen opgepakt voor voorbereiden terrorisme

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 27 juni 2018 @ 00:58
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, VERSCHERPT POLITIETOEZICHT op gebouwen en redacties MEDIA NA AANSLAG OP TELEGRAAF EN PANORAMA redacties, gebouwen in Amsterdam. Helaas is dit dus nodig gebleken, een 'aantasting van de vrije media, persvrijheid' noemde ook premier RUTTE dit vandaag al.

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bronnen)

  Redacties in Amsterdam krijgen verscherpt cameratoezicht

  GISTEREN, 16:55

  AANGEPAST GISTEREN, 18:21

  BINNENLAND

  ANP

  Naar aanleiding van de aanslagen bij De Telegraaf, vannacht, en eerder bij weekblad Panorama, komt er in Amsterdam verscherpt toezicht bij gebouwen waarin redacties zijn gehuisvest.

  Er komt extra cameratoezicht bij De Telegraaf en Panorama in Westpoort, Het Parool, de Volkskrant en Trouw (die alle drie in hetzelfde gebouw zitten), en bij NRC, weekblad Nieuwe Revu en de lokale zender AT5, die op hetzelfde adres huist als de regionale omroep NH.

  Vannacht ramde een bestelbus twee keer het gebouw van De Telegraaf. Daarna stak de bestuurder de bus in brand:

  Video afspelen

   01:49

  Bestelbusje ramt gebouw Telegraaf

  Er is geen informatie die erop wijst dat er een nieuw incident kan plaatsvinden, maar de driehoek - burgemeester, politiechef en hoofdofficier van justitie - zegt geschokt te zijn door de aanslagen. "Persvrijheid is een belangrijke steunpilaar voor de democratie", staat in een persbericht.

  Georganiseerde misdaad

  Verder gaan specialisten de redactieburelen controleren en komt er bij de gebouwen zichtbaar politietoezicht. De driehoek wil het zekere voor het onzekere nemen. Waarom de aanslagen op De Telegraaf en Panorama zijn gepleegd is nog onduidelijk, maar een van de scenario's waar de politie rekening mee houdt, is dat recente artikelen over de georganiseerde misdaad de aanleiding zijn.

  Daarom worden de maatregelen genomen bij redacties die daar regelmatig aandacht aan besteden. De verslaggevers John van den Heuvel van De Telegraaf en Paul Vugts van Het Parool worden beveiligd omdat ze ernstig worden bedreigd.

  BEKIJK OOK

  Busje ramt gebouw De Telegraaf, politie vermoedt opzet

  Beelden aanslag Telegraaf-gebouw: bestuurder steekt auto in brand

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 26 juni 2018 @ 06:50
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, AANSLAG TEGEN GEBOUW DE TELEGRAAF VANNACHT. De politie gaat inderdaad uit van een aanslag met een busje dat later in brand vloog. De bestuurder is vooralsnog spoorloos, althans mogelijk zullen er wel videobeelden ook zijn van de aanslag én de bestuurder voorzover herkenbaar? We zullen het later vandaag wel horen. Toch eerder deze week al een aanslag met een bazooka zelfs op een ander mediagebouw waarin o.a. de PANORAMA is gevestigd. Hierbij is later een dader aangehouden, en dit ligt in de sfeer van criminele motorclubs.

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS en later NOS-Nieuws Twitter (bronnen)

  1 uur 49 minuten geleden

  Busje rijdt pand De Telegraaf binnen, politie vermoedt opzet.

  Het busje vloog kort daarna in brand. 

   

  © Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

  Een bestelbusje is vannacht het kantoorpand van De Telegraaf in Amsterdam Sloterdijk binnengereden. Er is niemand gewond geraakt.

  "We vermoeden opzet", zegt de politie. De bestuurder van het busje is niet gevonden en er is niemand aangehouden. De politie stelt nu een onderzoek in.

  Afbeelding weergeven op Twitter

  Afbeelding weergeven op Twitter

  Politie Amsterdam eo✔@Politie_Adam

  Vanochtend is rond 04.00 uur een bestelauto tegen de gevel van een uitgeverij gereden aan de Basisweg in waarbij brand is ontstaan. Politie stelt onderzoek in. Opzet wordt vermoed. Niemand gewond. Bestuurder spoorloos.

  05:31 - 26 jun. 2018

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  De brandweer kreeg rond 04.00 uur een melding over het incident. Vlak bij de hoofdingang reed het voertuig naar binnen. Kort daarop vloog het busje in brand. Over de dader en eventuele motieven is op dit moment nog niets bekend.

  Bedreigingen

  De krant spreekt van een aanslag.  "Alles wijst op een aanslag. Wij laten ons niet intimideren", zegt hoofdredacteur Paul Jansen op de website van de krant. Volgens hem is De Telegraaf al eerder doelwit geweest van bedreigingen.

  Ook plaatsvervangend hoofdredacteur Wim Hoogland noemt het een aanslag. "Er staan grote zware betonnen bloembakken voor de gevel. Alleen als je echt wilt, kom je bij die pui", zegt Hoogland.

  Op het moment dat de wagen het gebouw in reed, was er alleen bewaking in het pand aanwezig. Die is niet gewond geraakt. De brandweer had de brand snel onder controle.

   

  De Telegraaf✔@telegraaf

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2218247/aanslag-op-telegraaf-gebouw …

  04:41 - 26 jun. 2018

   

  Aanslag op Telegraaf gebouw

  Onbekenden hebben vannacht een aanslag gepleegd op het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam.

  telegraaf.nl

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  RTL Nieuws

  Van bericht NOS-NIEUWS: (Bron)

  Beschieting Panorama

  Ook de redactie van weekblad Panorama huist in een gebouw bij station Sloterdijk. Dat pand werd donderdagavond laat beschoten met een antitankwapen. In verband met de beschieting is een 41-jarige man uit Woerden opgepakt.

  De verdachte is volgens de politie lid van een outlaw motorcycle gang, een criminele motorclub. Mogelijk had de beschieting te maken met een publicatie eerder dit jaar in Panorama.

  Gewijzigd op 2018-10-12 00:30:53
  handtekeningafbeelding
 • zondag 01 april 2018 @ 00:19
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, Anti-TERREUREENHEDEN ONDERBEZET door personeelsgebrek en werkdruk wordt onaanvaardbaar groot. 

  Zie en lees art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  31 maart 2018 12:25

  Anti-terreureenheden ondanks extra geld nog onderbezet.

   

  Anti-terreureenheden bij een oefening in Amsterdam in november 2017. 

  © Archieffoto ANP

  Ondanks tientallen miljoenen euro's extra budget lukt het maar niet om genoeg agenten te vinden voor de teams die in actie komen bij terreur of ander zwaar geweld. Politievakbond ACP is bezorgd: "De werkdruk is eigenlijk onverantwoord groot."

  In de afgelopen jaren werd ruim 24 miljoen euro extra budget vrijgemaakt om agenten te werven voor de Dienst Speciale Interventies (DSI). Dat is het best getrainde team van de politie dat ingrijpt bij terroristische dreiging of extreem zwaar geweld.

  Agenten van dat team werden onder meer ingezet om de Turkse minister Kaya vorig jaar uit te zetten naar Duitsland, toen zij tot ongewenst vreemdeling werd verklaard door burgemeester Ahmed Aboutaleb.


  Een DSI-team (in de auto) vorig jaar in Rotterdam. (Foto: ANP)

  24/7 oproepbaar

  Na de aanslagen op Charlie Hebdo en Bataclan in Frankrijk besloot het Nederlandse kabinet dat deze eenheden sneller moeten kunnen reageren bij een mogelijke aanslag. De teams staan daarom op meerdere locaties in het land paraat om in actie te komen op grote delen van de dag en zijn bovendien 24/7 oproepbaar.

  Om genoeg agenten te hebben om dit voor elkaar te krijgen, krijgt de dienst er tientallen miljoenen euro's bij. In totaal 64,4 miljoen, uitgesmeerd over 2015 tot en met volgend jaar.

  Tekort aan personeel

  Maar ondanks die extra miljoenen kampt de dienst met een tekort aan personeel. Hoeveel agenten er nu werken en hoeveel er eigenlijk nodig zijn, wil een woordvoerder van de Landelijke Eenheid, waar de DSI onder valt, niet zeggen.

  De aanwas van nieuwe agenten duurt langer dan verwacht en omdat er maar geen nieuwe agenten bijkomen, wordt de roosterdruk groot, schrijven minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) en staatssecretaris Barbara Visser (Defensie, VVD) aan de Tweede Kamer.

  'Werkdruk onverantwoord groot'

  "De werkdruk is eigenlijk onverantwoord groot, met het risico dat mensen het niet meer volhouden", zegt Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP. "Deze agenten draaien lange diensten, van wel twaalf uur of nog langer. Er zit een grens aan wat mensen mentaal en fysiek kunnen."

  Agenten offeren ook hun vrije dagen op om in te springen als dat nodig is, vertelt Van de Kamp. "Ze willen hun collega's helpen, maar dat gaat uiteindelijk zijn tol eisen", legt hij uit. Het verzuim is volgens hem nu weliswaar laag, maar als agenten uitvallen, dan is dat een echt probleem.

  Meer militairen toelaten

  Om het probleem op te lossen wordt nu overwogen om ook militairen die geen commando zijn, te laten solliciteren. Op dit moment mogen alleen Special Forcesde overstap naar DSI maken, ook om te voorkomen dat er te veel militairen weglopen bij het leger. Want dat is een probleem, vertelt Van de Kamp: "Defensie en de politie vissen in dezelfde vijver." 

  Leden van de DSI (links en rechts) bij een actie in Arnhem. (Foto: ANP)

  Lid van DSI worden kan verleidelijk zijn voor militairen, omdat die sneller toeslagen kunnen krijgen dan militairen. Dat zit zo: DSI'ers krijgen toeslag voor al hun diensten, dus ook als ze niet in actie komen, maar wel klaar staan om in te grijpen. Bij militairen gaat de toeslagenteller pas lopen als ze in het buitenland zijn voor een training of missie.

  Bijkomend voordeel van de DSI is dat de leden niet zo lang van huis zijn als commando's op missie, vertelt Van de Kamp.

  Uitval terugdringen

  Hij is namens de vakbond in gesprek met de politie en het ministerie om het probleem op te lossen. Dat zou volgens hem ook kunnen door de uitval tijdens de opleiding terug te dringen en het werk binnen de DSI te verdelen in taakgebieden: "Dan kunnen mensen al beginnen en terwijl ze al aan het werk zijn, opgeleid worden om langzaam overal ingezet te kunnen worden."

  Omdat het niet lukt om net zo veel extra agenten te vinden als de bedoeling was, is ook niet al het geld dat daarvoor extra beschikbaar was, uitgegeven, staat in de brief. Behalve niet genoeg personeel is ook het materieel (de teams rijden bijvoorbeeld in gepantserde suv's) een punt van zorg. "De uitputting van materiële middelen is gaande", staat in de brief.

  Daar wordt fors in geïnvesteerd, maar hoe precies is onduidelijk. Daar wordt de Tweede Kamer vertrouwelijk over geïnformeerd. Het ministerie was niet bereikbaar voor een toelichting. 

  Lees ook: Wie grijpt in bij een terreuraanval in Nederland?

  RTL Z

  Gewijzigd op 2018-10-12 00:33:17
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 30 april 2016 @ 00:57
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, Amsterdam beschikt in tegenstelling tot andere regio's niet over een bewakingseenheid van zwaar uitgeruste en goed getrainde agenten die kunnen optreden tegen terreur in geval van nood. Dat meldt het Parool 'op basis van ingewijden die zich grote zorgen maken'.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/4291809/2016/04/29/Amsterdam-heeft-anti-terreureenheid-niet-op-orde.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 28 maart 2016 @ 00:26
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, het blijft het nieuws deze dagen, goed werk van politie en Europese veiligheidsdiensten: De politie heeft zondagmiddag in Rotterdam West een man aangehouden die wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Dat gebeurde op verzoek van de Franse justitie. Volgens het Franse persbureau AFP gaat het om de 32-jarige Fransman Anis B., die eerder samen met Reda Kriket naar Syrië was afgereisd. De politie hield nog drie verdachten aan, twee van 43 en 47 jaar oud met een Algerijnse achtergrond. Rond 21.00 uur viel de politie opnieuw twee panden binnen.

  Ongeveer driekwart van de Nederlanders denkt dat terrorisme in Europa niet is te voorkomen, wat er ook wordt gedaan. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Van de kiezers denkt 68 procent dat de kans nu (vrij) groot is dat ook Nederland te maken krijgt met een aanslag.

  De Algerijn die in Italië is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen in Brussel en Parijs wordt uitgeleverd aan België. De Italiaanse politie maakte dat zondag bekend.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4271149/2016/03/27/Terreurverdachten-opgepakt-bij-inval-in-Rotterdam.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4271014/2016/03/27/Nederlanders-Terreur-in-Europa-is-niet-te-voorkomen.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4271106/2016/03/27/Italie-levert-verdachte-aanslagen-Brussel-uit.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/800001539/Explosies-op-Brussels-Airport/actua/index.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/800001409/Terreurdreiging-Europa/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 27 maart 2016 @ 00:48
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, veel 'normale' politietaken komen in het nauw deze dagen, veel (wijk) agenten o.a. ingeschakeld bij preventie en daadwerkelijke beveiligingen: Bij de Nederlandse politie zijn de afgelopen dagen 2000 meldingen binnengekomen over onder meer verdachte personen en achtergelaten koffers. Dat zijn er honderden meer dan normaal.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4270801/2016/03/26/Politie-in-dagen-na-Brussel-2000-terreurmeldingen.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/800001539/Explosies-op-Brussels-Airport/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

  handtekeningafbeelding