1631 keer bekeken

OPVALLEND NIEUWS en GOEDE BERICHTEN

 • maandag 09 augustus 2021 @ 01:01
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, KORDAAT OPTREDEN.... EIGENARESSE SNACKBAR GOOIT INHOUD  PAN FRITUURVET NAAR OVERVALLER.... die snel verdween en is vermoedelijk geraakt, nu hij HEEFT IN IEDER GEVAL ZIJN VET GEHAD....  Eigenmachtig optreden mág (juridisch) ook niet, maar dit is een duidelijk geval van 'noodweer'?! En de rechter heeft nooit een pannetje vet voorhanden.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:08

  Eigenaresse jaagt overvaller snackbar uit met frituurvet

  JB MEDIA

  Een eigenaresse van een snackbar in Rotterdam heeft vannacht een overvaller de zaak uitgejaagd door een pannetje frituurvet naar de man te gooien.

  Volgens de politie kwam de man rond middernacht met een mes de zaak binnen en eiste geld. "De eigenaresse twijfelde geen moment en gooide het frituurvet in de richting van haar belager", aldus de politie.

  Daarop verliet de man de zaak. Volgens de regionale omroep Rijnmond kwam een deel van het vet op zijn rug. Of de overvaller gewond is geraakt is niet bekend, de politie zegt dat hij meteen wegrende.

  De politie heeft nog in de omgeving gezocht naar de verdachte, maar er is nog niemand opgepakt voor de overval.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Rijnmond 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 14 mei 2021 @ 01:02
  #26

  Goedemorgen, OPVALLEND VEEL MOTORKAPPEN VAN PEUGEOTS GESTOLEN IN ROTTERDAM? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:00

  Criminelen stelen de ene na de andere Peugeot-motorkap in Rotterdam

  Peugeot zonder motorkap RIJNMOND

  In Rotterdam verdwijnt de laatste tijd de ene na de andere motorkap van een Peugeot. Dieven lijken het vooral gemunt te hebben op de motorkap van het dure type 5008.

  Hoewel de politie nog geen trend ziet, bevestigen autoschadebedrijven een toenemend aantal diefstallen in Rotterdam. "De afgelopen dagen zijn er zeven Peugeots binnengekomen. Bij alle auto's is de motorkap gestolen en dat gaat kinderlijk eenvoudig door een ruitje in te tikken", zegt Nicole Knoop van Möller Autoschade in Rotterdam-Noord tegen de regionale omroep Rijnmond. Zodra de auto open is, kun je de motorkap 'los' zetten en verwijderen.

  Knoop vermoedt dat de motorkappen op bestelling worden gestolen en direct op export gaan naar het buitenland. "Voor de auto-eigenaren is het wel een dure grap. Een gestolen motorkap kost je al snel tussen de 3000 à 4000 euro."

  Dacht dat kap was weggewaaid

  Een van de gedupeerden is Peugeotrijder Robin Booi. "Mijn buurman appte. Ik dacht eerst nog dat het gefotoshopt was, maar ik ben toen toch maar naar buiten gegaan", aldus Booij. "Het had die nacht hard gewaaid dus ik dacht dat de kap was weggewaaid. Toen zag ik de ingeslagen ruit en wist ik genoeg."

  Gestolen motorkap in de Rotterdamse wijk Schiebroek-Noord POLITIE.NL

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Rijnmond.

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 10 juli 2020 @ 01:05
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, DE MAN DIE AGENT NEERSLOEG BIJ TROUWSTOET KRIJGT 1 JAAR STRAF. Ook krijgt hij een behandeling in een kliniek voor gedragsgestoorden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Verdachte voor de rechtbank, twee weken geleden ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:03

  Jaar cel plus behandeling voor 'trouwstoetmepper'

  De rechter in Rotterdam heeft in de zaak van de 'trouwstoetmishandeling' anderhalf jaar cel opgelegd, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De veroordeelde moet zich na zijn celstraf in een kliniek laten behandelen voor zijn gedragsstoornissen, meldt de regionale omroep Rijnmond.

  De 26-jarige man sloeg vorig jaar een politieman knock-out. Het slachtoffer had kort tevoren een trouwstoet die door Rotterdam reed stopgezet vanwege overlast. Toen de agent een bruiloftsganger, de zwager van de 26-jarige man, arresteerde, ging de verdachte door het lint. Hij sloeg de agent met een harde klap neer.

  De politieman was korte tijd in coma. Hij heeft nog steeds last van de mishandeling en kan niet full-time werken. In de rechtszaak uitte hij felle kritiek op de familie van de verdachte. "Welke mensen laten iemand hulpeloos liggen en gaan dan feestvieren? Wat was er gebeurd als je in een fatsoenlijke familie was opgegroeid?"

  'Zo ben ik. Ik kan er niets aan doen'

  De verdachte zei eerder dat het niet zijn bedoeling was geweest om geweld te gebruiken. "Maar zo ben ik. Ik kan er niets aan doen. Ik word dan te boos. Ik wilde de situatie stoppen want mijn zwager had niks gedaan." Hij bood de agent excuses aan. "Sorry hiervoor. Ik ben er kapot van."

  Het OM eiste twee weken geleden anderhalf jaar cel plus tbs tegen de man. Ook zou hij nog een eerder opgelegde voorwaardelijke straf van een jaar moeten uitzitten. Maar in de uitspraak van vanmiddag wijkt de rechtbank daarvan af: de man krijgt geen tbs opgelegd en hoeft ook niet een jaar extra de cel in.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Rijnmond

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 02 april 2020 @ 00:25
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, DE VERDACHTE VAN NEERSLAAN AGENT BIJ ROUWSTOET ZIT AL WEER VAST. Nadat hij enkele dagen geleden in voorlopige vrijheid, in een project voor begeleid wonen was geplaatst. Maar hij heeft zich al vrijwel direct niet aan de voorwaarden daaraan gehouden. Overigens was hij in vrijheid gesteld ivm de coronamaatregelen waar ook het OM en de rechtspraak tenminste nu tot 24 april a.s. zijn gehouden of zoveel langer nog als wordt beplaad dan weer?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Shahid B. ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:10 • AANGEPAST VANDAAG, 12:32

  Man die agent mishandelde bij trouwstoet opnieuw vastgezet

  De 26-jarige man uit Rotterdam die ervan wordt verdacht dat hij vorige zomer vanuit een trouwstoet een politieagent heeft mishandeld, is gisteravond opnieuw aangehouden. Shahid B. was vorige week op verzoek van zijn advocaat op vrije voeten gesteld en zou in een project voor begeleid wonen worden geplaatst.

  Maar B. heeft zich niet aan de voorwaarden gehouden die de rechtbank daaraan had verbonden. Welke dat zijn wil een woordvoerder van Openbaar Ministerie niet zeggen. Dat is gebruikelijk in dit soort gevallen en heeft te maken met de privacy van de verdachte. "We willen alleen laten zien dat je die voorwaarden heel serieus moet nemen. Doe je dat niet, dan word je opgepakt."

  De rechtbank besluit morgen over verlenging van B.'s voorarrest. Wanneer zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.

  Nieuwe misdrijven

  B. wordt verdacht van zware mishandeling van een agent. In augustus vorig jaar woonde hij het huwelijk van zijn zus in Rotterdam bij. Deelnemers aan de trouwstoet toeterden, hingen uit de ramen van auto's en blokkeerden het verkeer.

  Daardoor ontstond een discussie met politieagenten en op de Westzeedijk werd de stoet aangehouden. B. sloeg toen een agent van achteren neer. Die liep een whiplash en een hersenschudding op.

  Pas weken later werd B. aangehouden. Zijn zaak zou vorige week worden behandeld, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Het Openbaar Ministerie was boos over zijn vrijlating. "Meneer heeft zich in het verleden steeds niet aan de afspraken gehouden. Ook eerdere straffen en behandeling hebben hem niet van nieuwe misdrijven weerhouden."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 27 maart 2020 @ 00:26
  #23
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, VERDACHTE VAN NEERSLAAN AGENT BIJ ROUWSTOET VOORLOPIG VRIJGELATEN. Dit tot zeer ongenoegen van het OM en zeker ook de politie. DE RECHTSZITTING VANDAAG ging niet door vanwege de sluiting van de Rechtbanken ivm coronamaatregelen. Zie club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ o.a. hierover. Hij wordt nu in een project voor begeleid wonen geplaatst. Dit is slechts één van de vele zaken, zelfs strafrechtzaken die 'administratief worden behandeld, in private zaken na 1 juni waarschijnlijk vele zaken afgehandeld.' 

  ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 16:47

  Verdachte neerslaan agent bij trouwstoet voorlopig op vrije voeten

  De 26-jarige man die ervan wordt verdacht vorig jaar zomer een Rotterdamse agent te hebben neergeslagen bij een trouwstoet, komt voorlopig op vrije voeten. De rechtbank heeft besloten dat hij in een project voor begeleid wonen wordt geplaatst.

  Shahid B. wordt verdacht van zware mishandeling van de agent. Hij zou vandaag voor de rechter verschijnen maar de zitting ging niet door vanwege het coronavirus. Vanmiddag is alleen een knoop doorgehakt over zijn voorarrest. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

  Zijn vrijlating is tegen de zin van het Openbaar Ministerie, schrijft Rijnmond. "Het gevaar voor herhaling is groot. Meneer heeft zich in het verleden steeds niet aan de afspraken gehouden. Ook eerdere straffen en behandeling hebben hem niet van nieuwe misdrijven weerhouden."

  Neergeslagen

  B. is eebroer van de vrouw die op 30 augustus vorig jaar in het huwelijk trad. De stoet met bruiloftsgasten veroorzaakte veel overlast. De politie zette de rij auto's daarom aan de kant. Een van de agenten werd toen van achteren neergeslagen. Hij liep een whiplash en een hersenschudding op. Pas weken later werd B. opgepakt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond.  

  handtekeningafbeelding
 • maandag 10 februari 2020 @ 00:19
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, TWEE ROTTERDAMSE AGENTEN GEWOND BIJ AFZONDERLIJKE 'UITGAANS'INCIDENTEN en MAN MET WAPEN AANGEHOUDEN, van Rotterdam naar Den Haag onderweg. Geweld bij VECHTPARTIJEN, RUZIE'S die door de politie gesust moeten worden, wordt vaker geweld tégen politiemensen gebruikt. En wapens zijn ook steeds gebruikelijker aan het worden? In dit geval was de man in de metro aan het slapen... Dat is dat in ieder geval een meevaller voor degenen die hem aanhielden.

   Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 10:00

  Agenten gewond in uitgaansnacht Rotterdam.

  Bij twee incidenten in het centrum van Rotterdam zijn afgelopen nacht twee agenten gewond geraakt. Voorlopig kunnen ze niet meer aan het werk, meldt de politie.

  Een agent brak zijn hand toen hij een ruzie tussen twee mannen wilde sussen. Beide mannen hadden te veel gedronken en beiden zijn aangehouden.

  Arm uit de kom

  Bij een andere agent raakte de arm uit de kom. Dat gebeurde bij een ruzie tussen een man en een vrouw bij een horecagelegenheid aan de Kruiskade. Beveiligers hadden volgens de politie hun handen vol aan de ruziemakers en daarom schoten agenten te hulp. De man die de agent verwondde, is aangehouden.

  Op de Lijnbaan, in het centrum van de stad, was afgelopen nacht ook nog een grote vechtpartij in een horecagelegenheid. Ook daar zijn mensen aangehouden.

  In totaal zijn afgelopen nacht bij diverse incidenten in Rotterdam dertien mensen aangehouden.

  Deel dit artikel:

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •OPMERKELIJK • GISTEREN, 07:52

  Slapende man met vuurwapen in metro naar Den Haag aangehouden

  ANP

  Een 21-jarige Rotterdammer is gisteravond aangehouden in de metro van Rotterdam naar Den Haag, nadat medepassagiers hadden gezien dat de man een vuurwapen bij zich had.

  Volgens de politie was het voor agenten niet moeilijk om de man in de boeien te slaan, "want zij wisten hem in zijn slaap te verrassen".

  Het incident gebeurde rond 23.30 uur gisteravond. Passagiers sloegen alarm toen ze zagen dat de man een vuurwapen bij zich had. Daarop werd de metro stilgezet bij station Berkel Westpolder in Berkel en Rodenrijs. Het wapen van de man is in beslag genomen.

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2020-02-10 00:23:40
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 14 januari 2020 @ 00:17
  #21
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG 'TROUWSTOET' en neergeslagen agent: VERDACHTE BEKENDE TEGEN 2 'UNDERCOVERAGENTEN' die zich in het HvB voordeden als medegedetineerden. Het is maar de vraag of dit juridisch wel juist is, toelaatbaar? Mogelijk dan ook juridische gevolgen, afwachten wat de rechter daarover zegt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:12

  Trouwstoetverdachte bekende tegen undercoveragenten.

  Verdachte Shahid B. ANP

  De deelnemer aan een trouwstoet die wordt verdacht van het neerslaan van een agent, afgelopen zomer in Rotterdam, heeft tegen twee undercoveragenten een bekennende verklaring afgelegd. Dat bleek vandaag bij een pro-formazitting in deze zaak. In officiële verhoren beriep de 26-jarige Shahid B. zich op zijn zwijgrecht.

  B. legde zijn bekennende verklaringen af op de luchtplaats van een huis van bewaring. Hij werd aangesproken door agenten die zich voordeden als gedetineerden. De advocaat van B. zegt dat haar cliënt onder druk is gezet en wil de agenten ondervragen.

  De rechtbank ging akkoord met dat verzoek. De ondervraging volgt later achter gesloten deuren bij de rechter-commissaris.

  Zware mishandeling

  Verder werd vandaag bepaald dat B. voorlopig blijft vastzitten. Hij wordt verdacht van zware mishandeling. De zaak wordt op 26 maart inhoudelijk behandeld.

  B. is een broer van de vrouw die op 30 augustus vorig jaar in het huwelijk trad. De stoet met bruiloftsgasten veroorzaakte veel overlast. De politie zette de stoet daarom aan de kant. Een van de agenten werd toen van achteren neergeslagen. Hij liep een whiplash en een hersenschudding op. Pas weken later werd B. opgepakt.

  Dit zijn beelden van het bewuste incident:

  1:02 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Agent tegen de vlakte geslagen door deelnemer trouwstoet

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 17 november 2019 @ 00:37
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, OPNIEUW TROUWSTOET DIE OVERLAST, HINDER en gevaarlijk verkeersgedrag VEROORZAAKT. 3000 EURO AAN BOETE'S UITGEDEELD. Deze keer ging het zonder geweld gepaard.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:12

  3000 euro aan boetes voor asociaal rijgedrag trouwstoet Rotterdam

  ANP

  De politie heeft dertig bekeuringen uitgeschreven voor deelnemers aan een trouwstoet in Rotterdam-Zuid. De bruiloftsgasten vertoonden hinderlijk en gevaarlijk rijgedrag, schrijft de politie op Facebook.

  Met hun gedrag tijdens de trouwstoet brachten ze de veiligheid van andere verkeersdeelnemers volgens de politie ernstig in gevaar. Ze blokkeerden onder meer verschillende wegen, reden door rood, toeterden onnodig, hingen uit de ramen en staken fakkels af.

  Ook parkeerden ze buiten de parkeervakken. Sommigen stonden op de stoep, anderen midden op de weg. De automobilisten waren meer dan 3000 euro kwijt aan boetes.

  De stoet reed vanuit de Walravenbuurt, over de Strevelsweg in de richting van Bloemhof.

  De afgelopen tijd zijn er vaker boetes gegeven aan deelnemers van trouwstoeten die zich asociaal gedroegen.

  1:23 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Trouwstoeten zorgen voor overlast

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 08 november 2019 @ 02:03
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, DRIE ARRESTATIES IN ZAAK NEERGESLAGEN AGENT bij trouwstoet.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 16:56 • AANGEPAST GISTEREN, 18:49

  Drie arrestaties in zaak neergeslagen agent bij trouwstoet

  De politie bij de plek waar de trouwstoet werd gecontroleerd NOS | ROBERT BAS

  De politie heeft de 22-jarige bruidegom van de trouwstoet in Rotterdam, waarbij in augustus een agent werd neergeslagen, aangehouden voor het beïnvloeden van getuigen. Ook zijn 54-jarige vader en de 43-jarige moeder van de bruid zijn hiervoor aangehouden.

  Naast het beïnvloeden van getuigen wordt de bruidegom ook vervolgd voor het beledigen van een agent. De 25-jarige Rotterdamse deelnemer aan de stoet die de agent zou hebben mishandeld, zit al langer vast. Hij is de broer van de bruid en werd vorige maand in Lopik opgepakt.

  De agent deed in september bij Jinek zijn verhaal:

  1:55 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Op het moment dat ik hem vast wil pakken voel ik een klap in mijn nek'

  Volgens RTV Rijnmond wilden familie en vrienden van de bruidsstoet niet zeggen wie de agent had neergeslagen. Mede hierdoor heeft het onderzoek volgens de politie onnodig veel tijd in beslag genomen.

  Van achteren neergeslagen

  Op 30 augustus trok een trouwstoet door het centrum van Rotterdam. Omdat de deelnemers gevaarlijk reden en veel overlast veroorzaakten, werd de politie gewaarschuwd.

  De agent werd van achteren neergeslagen toen hij de stoet wilde tegenhouden. Daar hield hij een zware hersenschudding en een whiplash aan over.

  Op beelden is te zien dat de agent op de grond lag:

  1:02 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Agent tegen de vlakte geslagen door deelnemer trouwstoet

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Rijnmond

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 12 oktober 2019 @ 00:33
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg: VERDACHTE DIE POLITIEMAN NEERSLOEG, WAS BROER VAN DE BRUID. Dus al langer bekend bij de familie, kan niet anders. Justitie is daar niet blij mee, maar ja...?

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 15:47 • AANGEPAST VANDAAG, 17:31

  Deelnemer trouwstoet die agent mishandelde was broer van bruid

  De politie bij de plek waar de trouwstoet werd gecontroleerd NOS | ROBERT BAS

  De man die ervan wordt verdacht dat hij eind augustus een agent mishandelde nadat die in Rotterdam een trouwstoet aan de kant had gezet, was de broer van de bruid. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

  De 25-jarige Rotterdammer wordt verdacht van zware mishandeling. De rechter-commissaris besloot vanmiddag dat hij nog zeker 14 dagen wordt vastgehouden.

  De man werd afgelopen woensdag opgepakt in Lopik. De politie had hem toen al meerdere keren opgeroepen om zich te melden. Ook werden videobeelden van de mishandeling verspreid, in de hoop dat iemand hem zou herkennen.

  OM hekelt familie

  Het Openbaar Ministerie neemt het de familieleden van de man kwalijk dat zij niets hebben gezegd. "Het is overduidelijk dat de familie wist wie de agent heeft mishandeld. Desondanks hebben zij niet alleen gezwegen over de rol van de verdachte, maar ook nog eens het onderzoek bemoeilijkt door bewust tegen te werken", schrijft het OM in een verklaring.

  Het OM zegt dat het onderzoek door de opstelling van de familie onnodig veel tijd in beslag heeft genomen.

  Imams besteden aandacht aan trouwstoeten

  In veel Nederlandse moskeeën is vandaag bij het vrijdaggebed aandacht besteed aan trouwstoeten. De Turkse imams in Nederland hadden het over "vervelende incidenten rondom trouwfeesten die schadelijk zijn voor ons imago".

  Ze veroordeelden de "onveilige situaties die ontstaan door knokpartijen en conflicten met ambtenaren van de politie, tijdens luidruchtige trouwstoeten". De imams zeiden dat hierdoor de openbare orde wordt verstoord en dat het leidt tot sociale onrust.

  Op 30 augustus trok een trouwstoet door het centrum van Rotterdam. Doordat de deelnemers gevaarlijk reden en veel overlast veroorzaakten, belden verschillende mensen de politie.

  Toen de agent de feestgangers aansprak op hun gedrag, vertrokken zij volgens het OM weer met veel kabaal. Iets verderop blokkeerde de stoet opnieuw het overige verkeer. Daarop arresteerde de politie een van de deelnemers aan de stoet.

  Bewusteloos

  Dat leidde ertoe dat sommige aanwezigen zich tegen de politie keerden. Een van hen viel de agent van achteren aan en sloeg hem zo hard dat hij viel en bewusteloos raakte.

  Na onderzoek bleek dat de agent een hersenschudding en een whiplash had opgelopen. Hij heeft nog veel last van het incident en is niet volledig aan het werk.

  De agent deed vorige maand bij Jinek zijn verhaal:

  Video afspelen

  01:55

  'Op het moment dat ik hem vast wil pakken voel ik een klap in mijn nek'

  Het incident veroorzaakte ophef. De korpschef van de Nationale Politie, Erik Akerboom, eiste dat agenten een stroomstootwapen mogen gebruiken. Volgens hem wordt de politie steeds vaker geconfronteerd met geweld en bedreigingen door burgers.

  Rotterdam overweegt een meldplicht in te voeren voor trouwstoeten. "Dan bespreek je hoe mensen willen rijden en wijs je erop dat ze zich aan de verkeersregels moeten houden. Bij bepaalde routes kun je zeggen: liever niet, want dit is in het centrum, of er is al een demonstratie of een voetbalwedstrijd",zei burgemeester Aboutaleb.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding