1600 keer bekeken

GRENSCONTROLES o.a. SCHIPHOL, VLIEGVELDEN

 • vrijdag 06 mei 2022 @ 07:44
  #30

  Goedemorgen, 6 MANNEN AANGEHOUDEN OP SCHIPHOL, NA VECHTPARTIJ IN KLM VLIEGTUIG van Manchester naar Schiphol.... Liep gelukkig TIJDENS VLUCHT goed af...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • GISTEREN, 22:04

  Arrestaties na knokpartij aan boord KLM-vlucht naar Amsterdam

  Op Schiphol zijn zes Britten opgepakt vanwege een vechtpartij aan boord van een vliegtuig. Het gebeurde op een KLM-vlucht vanmorgen van Manchester naar Amsterdam. Een van de zes mannen raakte lichtgewond, meldt de Koninklijke Marechaussee.

  Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor de knokpartij. Op Twitter staat een video van het incident. Daarop is te zien dat een aantal mannen op een persoon in lijkt te slaan. "Dit is een vliegtuig verdomme", roept een van de passagiers in het Engels.

  profielfoto Maya Wilkinson@MayaWilkinsonx

  Nice flight to dam today x

  18 uur geleden

  Na een aantal pogingen lukte het de KLM-bemanning om tussenbeide te komen. Voor zover bekend raakte er geen personeelslid gewond, laat een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij weten.

  Bij aankomst op Schiphol werden zes mannen uit Engeland opgepakt. Het zestal zit volgens de marechaussee nog altijd vast.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 25 december 2021 @ 00:43
  #29
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, MAN MET 100.000 EURO IN CONTANTEN IN EIGEN ZAKKEN KLEDING AANGETROFFEN OP SCHIPHOL, hij had er geen verklaring voor. Wij ook niet want dat moeten wel hele grote zakken zijn geweest.... Er zijn van die dagen dat wij dit niet in onze zakken hebben....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 09-4-22 01.00 UUR: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:36

  Portugees met ruim een ton cash in jas aangehouden op Schiphol

  De man kon niet verklaren waarom hij zoveel geld op zak had KONINKLIJKE MARECHAUSSEE

  De Koninklijke Marechaussee heeft een Portugese man met 102.000 euro aan contanten in z'n jaszakken aangehouden op Schiphol. De 45-jarige man kwam aan op de luchthaven met een vlucht vanuit Zwitserland.

  Volgens de marechaussee kon de man niet goed uitleggen waarom hij zo'n groot bedrag in contanten bij zich had. Hij werd daarom opgepakt op verdenking van witwassen.

  Het Openbaar Ministerie gaat onderzoek doen naar de zaak, meldt stadszender AT5.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2022-04-09 00:41:19
  handtekeningafbeelding
 • zondag 19 december 2021 @ 00:29
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, PROTESTACTIE BIJ KAZERNE KON. MARECHAUSSEE OP SCHIPHOL, BADHOEVEDORP. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 09:35 • AANGEPAST GISTEREN, 14:29

  Tien betogers gearresteerd bij protest kazerne marechaussee Schiphol

  Beveiliging van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol ANP

  Een actiegroep heeft urenlang een deel van de Koningin Máxima Kazerne van de marechaussee in Badhoevedorp, bij Schiphol, geblokkeerd. De marechaussee heeft de actie rond 14.00 uur beëindigd en tien demonstranten van Stop the War on Migrants aangehouden.

  Volgens een woordvoerder hadden demonstranten zich vanochtend vroeg vastgemaakt aan de hoofdpoort en enkele hekken van de kazerne. Ze negeerden het bevel om zich los te maken en te vertrekken.

  Ondanks de blokkade was de hoofdpoort van het gebouw nog in gebruik. De marechaussee kon gewoon verder met de werkzaamheden.

  Internationaal protest

  De blokkade was onderdeel van een internationaal protest tegen onder meer het Europese grensbewakingsagentschap Frontex, het Europese migratiebeleid en en de rol van de marechaussee bij grensbewaking en deportaties, zegt de actiegroep.

  profielfoto Stop The War On Migrants@StpWrOnMigrants

  #abolishfrontex #blockKMAR Situatie nu bij KMAR Schiphol. Blokkade nog gaande. @RTVNH_ADam @NOS @AT5 @abolishfrontex @volkskrant @trouw @parool

  16 uur geleden

  De demonstranten hadden ook flyers, spandoeken en een geluidsinstallatie bij zich. Daarmee werden onder meer namen van omgekomen vluchtelingen voorgelezen.

  Voor vanmiddag heeft de actiegroep ook een flyeractie op de Dam in Amsterdam aangekondigd.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 05 december 2021 @ 00:45
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, MARECHAUSSEE HOUDT MAN die nog 15 jaar celstraf heeft AAN BIJ GRENS A12 bij Zevenaar,  De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond op de A12 bij Zevenaar een Duitse man aangehouden die nog een celstraf van 15 jaar moet uitzitten. De man was veroordeeld voor moord en werd internationaal gezocht.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Een auto wordt gecontroleerd door de marechaussee NOS

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:33

  Marechaussee pakt bij controle A12 man op die nog 15 jaar moet zitten

  De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond op de A12 bij Zevenaar een Duitse man aangehouden die nog een celstraf van 15 jaar moet uitzitten. De man was veroordeeld voor moord en werd internationaal gezocht.

  De man viel door de mand tijdens een controle. Hij bleek in bezit te zijn van een vervalst paspoort. Na onderzoek naar de werkelijke identiteit van de man, wees het controlesysteem uit dat de man werd gezocht. "Dit zijn de vangsten waarvoor je deze controles houdt", zegt een woordvoerder van de Koninklijke Mareschaussee tegen Omroep Gelderland.

  Een mobiel team van de marechaussee controleert vaker bij Zevenaar, vlak bij de Duitse grens. De A12 is namelijk onderdeel van de zogenoemde 'Wit-Rusland-route', waar migranten uit landen als Irak en Afghanistan gebruik van maken. De marechaussee houdt kortdurende controles op mensensmokkel op verschillende plekken in het grensgebied.

  De marechaussee heeft dit jaar tijdens controles al 1300 signaleringen gehad van mensen die worden gezocht, maar ook of iemand nog boetes moet betalen of bijvoorbeeld nog dna moet afstaan. Ook zijn dit jaar tot nu toe 230 mensen aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-12-05 00:45:58
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 17 november 2021 @ 08:57
  #26
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, MARECHAUSSEE HOUDT MAN AAN VOOR MENSENSMOKKEL BIJ GRENS BABBERICH (NL-D) bij een reguliere grenscontrole: Hij bestuurde een busje met daarin zeven personen uit Syrië zonder geldige papieren. Een van hen is minderjarig.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:05 • AANGEPAST GISTEREN, 11:28

  Man aangehouden voor mensenhandel aan de Duitse grens bij Babberich

  Aan de arrestaties ging een zoektocht in een bosrijk gebied vooraf PERSBUREAU HEITINK

  De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond in het Gelderse Babberich een Syriër woonachtig in Duitsland aangehouden voor mensensmokkel. Hij bestuurde een busje met daarin zeven personen uit Syrië zonder geldige papieren. Een van hen is minderjarig.

  Het busje kwam in beeld bij een reguliere controle. De marechaussee hield de bestuurder staande in de buurt van een tankstation bij de Duitse grens. De zeven inzittenden sloegen daarop op de vlucht.

  Na een grote zoektocht samen met de politie zijn ze allemaal opgepakt in een naastgelegen bosgebied. Bij het zoeken werd onder meer een speurhond ingezet, schrijft Omroep Gelderland.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland.

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 17 september 2021 @ 08:30
  #25
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, DOUANE VINDT 200 KILO COCAINE TUSSEN DE BEVROREN VIS OP SCHIPHOL... wéér een manier ontdekt voor smokkel? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:41

  Douane vindt 200 kilo cocaïne in lading bevroren vis op Schiphol

  Op Schiphol heeft de douane 200 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading bevroren vis, meldt NH Nieuws.

  De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd, meldt de douane op Twitter. Of er iemand is aangehouden is niet duidelijk. Ook is niet bekend uit welk land de drugs afkomstig waren.

  Schiphol is vaker het doelwit van drugscriminelen. In augustus zijn in een onderzoek naar drugssmokkel op Schiphol zeven verdachten aangehouden. Het merendeel van hen werkte bij een bedrijf op de luchthaven en was in het bezit van een Schiphol-pas.

  Het onderzoek leidde ertoe dat in mei 321 kilo cocaïne werd onderschept. De drugs zaten verstopt in vijf dozen met bloemen en had volgens de Koninklijke Marechaussee een geschatte straatwaarde van ongeveer 16 miljoen euro.

  profielfoto Douane @Douane

  Douaniers troffen op @Schiphol ruim 200 kilo #cocaïne. De drugs zaten verstopt in een zending #vis. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

  17 uur geleden

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2021-11-01 07:56:01
  handtekeningafbeelding
 • zondag 05 september 2021 @ 08:28
  #24
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG #20: MARECHAUSSEE HAALT NU WEER 16 ALBANEZEN VAN ZEILJACHT VOOR ZEEUWSE KUST na een grenscontrole op zee. Zie alle oudere berichten hierover.... HET LIJKT WEL EEN BIJNA VASTE OV DIENST??? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:24

  Marechaussee haalt zestien Albanezen van zeiljacht voor Zeeuwse kust

  Bij een controle van een zeiljacht voor de kust van Zeeland zijn gisteravond zestien Albanezen aangetroffen. De Koninklijke Marechaussee heeft twee verdachten uit Oekraïne aangehouden voor mensensmokkel.

  De marechaussee voerde de controle uit met de politie. Ook een helikopter van de Kustwacht assisteerde bij de inspectie, schrijft Omroep Zeeland. Even na middernacht was de helikopter terug op de basis.

  De marechaussee doet nog verder onderzoek naar de zaak. De Albanezen gaan het vreemdelingentraject in.

  In juni werden in Zeeland ook zeiljachten onderschept met Albanezen die werden gesmokkeld. Zo haalde de marechaussee op 20 juni nog 21 Albanezen van een zeilschip. Twee weken daarvoor werden voor de kust van Vrouwenpolder negen Albanese migranten van een schip gehaald.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Zeeland

  Gewijzigd op 2021-09-05 08:29:29
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 11 augustus 2021 @ 00:33
  #23

  Goedemorgen, MAN DIE LANG OP KOFFER MOET WACHTEN OP SCHIPHOL MAAKT AMOK EN WORDT DOOR DE MARECHAUSSEE AANGEHOUDEN. Overigen is het met de bagage-afhandeling op Schiphol al weken een chaos doordat veel bagage-afhandelaars door de maatschappijen zijn ontslagen tijdens deze coronacrisis en nu voor te weinig loon niet meer terug willen komen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 12:55 • AANGEPAST GISTEREN, 13:07

  Reizigers wachten urenlang op koffer, marechaussee arresteert boze man

  Tientallen passagiers moesten urenlang wachten op hun koffer EDDY VAN WARMERDAM

  De Koninklijke Marechaussee heeft vannacht een agressieve passagier aangehouden in de bagagehal van Schiphol. De man raakte over zijn toeren omdat de passagiers urenlang moesten wachten op hun koffers.

  Volgens een woordvoerder was de man luid aan het schreeuwen en werd hij verbaal agressief tegen de aanwezige marechaussees. Hij kreeg meerdere waarschuwingen, maar kalmeerde niet. Daarop is hij opgepakt.

  Na verhoor is hij weer vrijgelaten. De man krijgt een proces-verbaal.

  Geen informatie

  De aangehouden man was niet de enige boze passagier. "Er werd veel geklaagd, maar er kwam geen informatie. Achter de balie van bagageverwerker Viggo zaten drie medewerkers. Die dachten dat een mechanisch probleem voor de urenlange vertraging zorgde", zegt reiziger Eddy van Warmerdam tegen NH Nieuws. Zijn vlucht uit Palma de Mallorca landde rond 00.15 uur. Pas drie uur later kon hij met zijn koffer naar huis.

  Transavia zegt het heel vervelend te vinden dat de passagiers lang moesten wachten. "Dat gebeurt helaas wel eens in het hoogseizoen. We vragen daarom soms om wat geduld van onze reizigers", zegt een woordvoerder. "We doen er alles aan om zoiets te voorkomen."

  Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de bagageverwerking op Schiphol. Vorige week vertrokken meerdere vluchten van Transavia zonder koffers omdat er niet genoeg medewerkers waren om te laden en lossen. Het bedrijf zei toen te werken aan een oplossing.

  Medewerkers van verschillende bagage-afhandelingsbedrijven zeiden eerder al tegen de NOS dat er wel eens wat bagage achterblijft:

  1:23 Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Ik snap dat uitzendkrachten niet voor drie uurtjes komen werken'

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2021-09-05 08:18:20
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 05 augustus 2021 @ 09:03
  #22
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #14: TOCH ZIE EERDER, 7 PERSONEELSLEDEN BEDRIJVEN SCHIPHOL AANGEHOUDEN wegens onderscheppen 321 kilo drugs....

  MAAR VOORAL OOK HET VRACHTGEDEELTE en de MENSEN die daar werkzaam zijn, ook daar zitten mensen bij die door criminele organisaties.... vult u maar in.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • DINSDAG, 16:00

  Personeel op Schiphol aangehouden na onderscheppen 321 kilo cocaïne

  Verdachte van drugssmokkel via Schiphol KONINKLIJKE MARECHAUSSEE

  In een onderzoek naar drugssmokkel op Schiphol zijn de afgelopen weken zeven verdachten aangehouden. Het merendeel van hen werkt bij een bedrijf op de luchthaven en was in het bezit van een Schiphol-pas. De aangehouden verdachten zijn zes mannen en een vrouw.

  Ze worden onder meer verdacht van witwassen, de invoer van harddrugs of een combinatie daarvan. De verdachten kwamen in beeld door verschillende opsporingsmethodes, na een tip van het Openbaar Ministerie. Telefoons zijn afgetapt, versleutelde data ontcijferd en verdachten geobserveerd.

  Het onderzoek leidde ertoe dat op 24 mei van dit jaar 321 kilo cocaïne werd onderschept. De luchtvrachtzending uit Ecuador had een geschatte straatwaarde van ongeveer 16 miljoen euro, meldt de Koninklijke Marechaussee.

  Personeel dat op Schiphol werkt en zich bezighoudt met dit soort criminele activiteiten hoort niet op onze luchthaven thuis.

  Safety & Security Amsterdam Airport Schiphol

  De zeven verdachten die de afgelopen weken zijn aangehouden zijn zes mannen tussen 31 en 57 uit Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Diemen, Nieuw-Vennep en Rotterdam, en een vrouw van 33 uit Diemen. In totaal zijn er in de zaak dertien verdachten. Drie van hen zitten vast.

  Bij doorzoekingen zijn auto's, luxegoederen, gegevensdragers en geld in beslag genomen. In een van de auto's zat een verborgen ruimte.

  "Personeel dat op Schiphol werkt en zich bezighoudt met dit soort criminele activiteiten hoort niet op onze luchthaven thuis", zegt Safety & Security Amsterdam Airport Schiphol.

  Het onderzoek, dat nog in volle gang is, wordt uitgevoerd door rechercheurs van de marechaussee, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD en de douane.

  'Hoe gaan we in Nederland om met cocaïne?' Lees meer hierover in dit artikel van NPO Kennis.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 15 juli 2021 @ 00:58
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, GEMEENTE ALMERE BLUNDERT MET UITGIFTE PASPOORTEN, niet mogelijk nu wegens storing? En ook UITTREKSELS BASISADMINISTRATIE ligt nu plat.... De Koninklijke Marechaussee wordt hier aan de grens, 'Schiphol' o.a GEK van.... 

  Maar ook: Ook in andere gemeenten is het extra druk bij de loketten van burgerzaken, zoals in Utrechtse Heuvelrug, Amersfoort en Wijdemeren. Soms moeten inwoners tot wel vier weken wachten op een nieuw identiteitsbewijs. In Den Haag zijn de openingstijden van burgerzaken tijdelijk verruimd om de drukte beter op te kunnen vangen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Een noodpaspoort OMROEP FLEVOLAND

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • DINSDAG, 08:50

  Onmacht Almere met paspoorten wekt irritatie bij Marechaussee

  De Koninklijke Marechaussee is niet blij met de doorverwijzing van de gemeente Almere naar de militaire politie, nu Almeerders tot augustus niet bij burgerzaken terechtkunnen voor een paspoort of identiteitsbewijs. Er is daardoor veel vraag naar nooddocumenten.

  "Vorige week hebben we alleen al bij de balie op Schiphol 230 nooddocumenten uitgegeven, terwijl dat er in de periode ervoor 1 à 2 per week waren. We merken dat een groot deel van de reizigers uit Almere komt", zegt Mike Hofman van de Marechaussee tegen Omroep Flevoland.

  Vorige week meldde Almere dat het de komende weken niet mogelijk is om een identiteitsbewijs of paspoort aan te vragen vanwege IT-problemen en zomerdrukte. Nu reizen weer mogelijk is, gaan weer meer mensen op vakantie in het buitenland. Mensen van wie het paspoort verlopen was, worden door de gemeente doorverwezen naar de Marechaussee.

  Dat is volgens Hofman niet de bedoeling. "We zijn niet echt blij dat een gemeente zo'n uitspraak doet. We kunnen de gemeente niet vervangen als uitgever van paspoorten of ID-kaarten." De marechaussee kan alleen onder strenge voorwaarden een nooddocument uitgeven en dat is dan alleen geldig voor een specifieke reis. "Het is dus geen vervanging van een regulier identiteitsbewijs of paspoort."

  Stress bij reizigers

  Ook lukt het niet altijd om een nooddocument te krijgen, waardoor sommige vakanties of zakenreizen niet kunnen doorgaan. Dat veroorzaakt veel stress bij reizigers. "Mensen zijn vaak in paniek, zijn gespannen en bellen vaak huilend op", zegt Hofman.

  Bovendien loopt de Marechaussee zelf ook tegen problemen aan door de problemen bij de gemeente. Bij het uitgeven van een nooddocument moet de Marechaussee de identiteit van het hele gezin kunnen controleren. "Dat is soms lastig, want daarvoor gebruiken we een uittreksel van de Basisregistratie Personen, maar dat verstrekt de gemeente Almere op het moment ook niet."

  Ook in andere gemeenten is het extra druk bij de loketten van burgerzaken, zoals in Utrechtse Heuvelrug, Amersfoort en Wijdemeren. Soms moeten inwoners tot wel vier weken wachten op een nieuw identiteitsbewijs. In Den Haag zijn de openingstijden van burgerzaken tijdelijk verruimd om de drukte beter op te kunnen vangen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding