1599 keer bekeken

GRENSCONTROLES o.a. SCHIPHOL, VLIEGVELDEN

 • dinsdag 22 juni 2021 @ 00:50
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, MARECHAUSSEE HAALT 21 ALBANEZEN VAN ZEILJACHT VOOR ZEEUWSE KUST na een grenscontrole van de Kustwacht op zee. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:03

  21 Albanezen ontdekt op zeilschip voor Zeeuwse kust

  Bij een inspectie van een zeiljacht voor de kust van Zeeland zijn gisteren 21 Albanezen aangetroffen.

  De Koninklijke Marechaussee heeft twee mannen van 29 en 36 jaar uit Albanië aangehouden voor mensensmokkel. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de organisatie van de reis. De negentien andere Albanezen gaan het vreemdelingentraject in.

  De Albanezen werden gevonden tijdens een controle van de Kustwacht. Het zeiljacht is onder begeleiding teruggekeerd naar de haven van Vlissingen, meldt Omroep Zeeland .

  Eerder dit jaar werden in Zeeland en Noord-Holland ook zeiljachten onderschept met buitenlanders die werden gesmokkeld.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Zeeland 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 05 mei 2021 @ 00:27
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, MARECHAUSSEE HAALT OP SCHIPHOL ZES LASTIGE, 'BALDADIGE'SPANJAARDEN UIT VLIEGTUIG. Zij wilden ook geen mondkapjes dragen. De gezagvoerder heeft aangifte gedaan. Maar dat komt vaker voor....

  Vorig jaar werd door gezagvoerders zo'n honderd keer aangifte gedaan tegen passagiers die overlast veroorzaakten in een vliegtuig. In een groot deel daarvan ging het om mensen die weigerden de coronaregels op te volgen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Marechaussee pakt zes Spanjaarden op na 'baldadigheid' in vliegtuig

  ANP

  De Koninklijke Marechaussee heeft vannacht zes Spaanse mannen op luchthaven Schiphol aangehouden omdat zij overlast veroorzaakten in een vliegtuig dat afkomstig was uit Spanje. Tegen de zes is aangifte gedaan door de gezagvoerder.

  Volgens een woordvoerder van de marechaussee gedroegen de mannen zich "baldadig en vervelend". Verder weigerden zij een mondkapje te dragen, ook nadat daar meermaals om gevraagd was.

  Bij aankomst op Schiphol, rond middernacht, heeft de luchthavenpolitiedienst van de marechaussee de zes aangehouden. Later vandaag worden zij verhoord.

  Vorig jaar werd door gezagvoerders zo'n honderd keer aangifte gedaan tegen passagiers die overlast veroorzaakten in een vliegtuig. In een groot deel daarvan ging het om mensen die weigerden de coronaregels op te volgen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 26 april 2021 @ 00:57
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, MARECHAUSSEE VINDT 30.000 EURO IN ZAK CHIPS BIJ CONTROLE TREIN UIT BELGIE.... dat was dan wel een 'King Size' zak....dat valt op.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  KONINKLIJKE MARECHAUSSEE

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:41

  Marechaussee vindt 30.000 euro in zak chips van Italiaan

  Agenten van de marechaussee hebben in Breda in een trein uit België een Italiaan aangehouden op verdenking van witwassen.

  Bij het controleren van zijn papieren bleek dat hij in het opsporingsregister als ongewenst vreemdeling vermeld staat. Hij werd gefouilleerd. In zijn kleding vonden de marechaussees 3540 euro in contanten.

  KONINKLIJKE MARECHAUSSEE

  Daarna vonden ze in zijn tas een zak chips die wat aan de zware kant was. Er bleek voor 29.900 euro aan bankbiljetten in te zitten. Het geld is in beslag genomen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 09 maart 2021 @ 07:39
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, MENSENSMOKKELAAR BEMOEIT ZICH ACTIEF MET CONTROLE MARECHAUSSEE IN TREIN, en dát was een beetje dom..... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Controle van de marechaussee in een trein KONINKLIJKE MARECHAUSSEE

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 11:53

  Marechaussee betrapt mensensmokkelaar in internationale trein

  Een 28-jarige man uit Düsseldorf is gistermiddag in Arnhem aangehouden op verdenking van mensensmokkel, meldt de Koninklijke Marechaussee. De man zou twee ongedocumenteerde mannen uit Syrië begeleiden op hun reis.

  Het drietal reisde met de internationale trein ICE vanuit Frankfurt naar Amsterdam. De marechaussee voert steekproefsgewijs paspoortcontroles uit op het grensverkeer. De verdachte viel door de mand toen hij zich actief ging bemoeien met de controle van de twee Syrische mannen, die geen geldige reispapieren bij zich hadden.

  De Duitser en twee Syriërs zijn meegenomen naar het bureau van de marechaussee in Zevenaar. Daar worden zij verhoord.

  Mensensmokkelaars riskeren in Nederland een gevangenisstraf van minimaal zes jaar.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 05 februari 2021 @ 00:28
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, VERSTEKELING OVERLEEFT VLIEGREIS IN W I E L K A S T van vliegtuig van Londen naar Maastricht Airport. De onbekende man is zwaar onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht maar dát hij het overleefd heeft is een wonder. De KMar doet een onderzoek.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:51

  Verstekeling verstopt zich in wielkast en overleeft vlucht naar Maastricht

  Een traumahelikopter kwam ter plaatse ORANGE MEDIA

  Een verstekeling heeft in de wielkast van een vliegtuig een vlucht van Londen naar Maastricht Aachen Airport overleefd. De man werd vanmiddag gevonden in de ruimte bij het landingsgestel van een vrachtvliegtuig dat net was geland.

  Een woordvoerder van Maastricht Aachen Airport weet niet hoe het de man is gelukt om in Londen in het vliegtuig te komen. "Wel heeft hij bijzonder veel geluk gehad dat hij dit heeft overleefd", zegt ze. De vlucht van Londen naar Maastricht wordt op relatief geringe hoogte uitgevoerd; langere vluchten vinden plaats op meer dan 10 kilometer hoogte.

  De nog onbekende man is met zware onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht en de marechaussee doet onderzoek.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 15 september 2020 @ 00:39
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, BIJ EEN 'TUSSENTIJDSE GRENSCONTROLE' MAN MET WAPENS EN O.A.DRUGS GEPAKT DOOR KON.Marechaussee, zij hielden dus nabij de Duitse grens een tijdelijke controle.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  KONINKLIJKE MARECHAUSSEE/FACEBOOK

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 20:05

  Man met busje vol wapens gepakt bij Duitse grens

  De marechaussee heeft gisteravond een 35-jarige man aangehouden bij een controle net over de Duitse grens bij Beek in Gelderland. Hij reed onder invloed van drugs in een busje vol wapens, meldt Omroep Gelderland.

  De controle was op de N325, even ten oosten van Nijmegen. Marechaussees merkten al direct dat er een sterke wietlucht uit het voertuig van de man kwam. Bij een doorzoeking bleek dat er een zak met hennep in de wagen lag.

  Maar dat was niet het enige wat er in de bus werd gevonden. Bij uitgebreider onderzoek kwamen ook een vuurwapen, twee zelfgemaakte bijlen, meerdere messen en slagwapens boven water.

  De marechaussee besloot de man daarop aan te houden voor verboden wapenbezit en het rijden onder invloed. De man, een Rotterdammer die verklaarde in de bus te wonen, zit nog altijd vast.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland.

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 mei 2020 @ 01:51
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, BEVEILIGING SCHIPHOL, ook t.a.v DRUGSDOORVOER LAAT ZEER TE WENSEN OVER. Dat was al langen een feit en bijna als 'van oudsher', zo'n groot vliegveld, terrein bijna aparte stad is heel moeilijk 100% te beveiligen. 

  MAAR VOORAL OOK HET VRACHTGEDEELTE en de MENSEN die daar werkzaam zijn, ook daar zitten mensen bij die door criminele organisaties.... vult u maar in.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 20:11

  Waarom een Schipholpas zo waardevol is voor criminelen

  Bagagemedewerkers die moeiteloos met een kilo cocaïne naar buiten wandelen en onderhoudsmonteurs die vliegtuigen openschroeven om een verborgen lading drugs van boord te halen.

  Uit een vandaag gepubliceerd onderzoek blijken grote zorgen over georganiseerde misdaad op Schiphol. De situatie op de luchthaven is volgens het rapport zo alarmerend, dat de veiligheid van werknemers en de luchtvaart in gevaar is.

  Criminelen hebben het specifiek gemunt op mensen met een Schipholpas, de toegangspas voor werknemers van de vele bedrijven op de luchthaven. De beveiliging is relatief makkelijk te omzeilen, waardoor ze onopgemerkt bij vliegtuigen, bagage en luchtvracht kunnen komen.

  Het rapport doet denken aan een eerder onderzoek naar drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven, waavergelijkbare gebreken werden geconstateerd. Vermoedelijk komt via Schiphol veel minder drugs binnen dan via de haven, de onderzoekers schatten "een factor 10 minder". Toch wordt ook de Schiphol-route door criminelen nog altijd veel gebruikt, behalve nu misschien in coronatijd.

  Zicht bewakingscamera's belemmerd

  En dus proberen drugssmokkelaars toegang te krijgen tot essentiële plekken in het logistieke proces op de luchthaven. Iemand die kan knoeien met bagagelabels is waardevol, omdat die ervoor kan zorgen dat koffers met drugs op plekken terecht komen waar personeel de buit makkelijker ongezien kan meenemen.

  Bagagemedewerkers zijn volgens het rapport van Bureau Beke een van de kwetsbaarste groepen. In de bagagekelders werken veel uitzendkrachten, de lonen zijn laag en het werk is zwaar. Dat maakt een aanbod van criminelen om wat bij te verdienen aanlokkelijk.

  Het toezicht op de bagage-afdelingen is beperkt. Het valt niet op als een koffer even apart wordt gezet, om iets verderop de drugs eruit te halen. Soms wordt het zicht vanuit bewakingscamera's expres met een stapel bagage belemmerd.

  Omdat werknemers mobiele telefoons mee mogen nemen, kunnen ze eenvoudig worden ingeseind welke koffers ze moeten hebben. Diensten ruilen is heel gebruikelijk, zodat het 'uithaalmoment' goed kan worden getimed.

  De bagagekelder op Schiphol: hier komen alle koffers langs ANP

  In de kelders heerst er een zwijgcultuur, stellen de onderzoekers. Wie niet de andere kant op kijkt, krijgt het zwaar te verduren. Het is volgens de onderzoekers zelfs voorgekomen dat er expres een ongeval werd veroorzaakt om mensen het zwijgen op te leggen.

  Ruikt iemand onraad, dan wordt er gewaarschuwd. "Er wordt bijvoorbeeld gefloten, getoeterd of gedraaid aan de volumeknop van de radio om het vreemde of ongewenste bezoek aan te kondigen", aldus het rapport.

  Controle op tassen en kluisjes van medewerkers is er amper. Ze wandelen eenvoudig met de cocaïne naar buiten. Een kilo 'uithalen' brengt volgens het onderzoek al gauw 750 euro in het laatje.

  Een andere manier is de drugs meegeven aan bijvoorbeeld cateraars, schoonmakers of iemand die de koffieautomaat bijvult. Ook zij worden amper gecontroleerd als ze Schiphol verlaten.

  'Ideale loopjongens'

  Op het vliegveld zijn alleen al honderd schoonmaakbedrijven actief. Sommige mensen werken voor meerdere bedrijven, met als gevolg dat ze op veel plekken op Schiphol mogen komen. Dat maakt hen volgens de onderzoekers tot "ideale criminele loopjongens".

  Dat er weinig concrete signalen zijn over criminelen in de schoonmaakbranche, is volgens de onderzoekers geen geruststelling. "Dit stemt eerder bezorgd, met het oog op de zwijgcultuur in de branche."

  ANP

  Volgens kenners nemen criminelen ook steeds meer de tijd om zich voor te bereiden op een goede 'smokkellijn'. Ze zetten doodgewone bedrijfjes op en wachten soms lang voor ze beginnen met drugssmokkel om geen argwaan te wekken.

  Waar nodig wordt er ook flink geïnvesteerd. Zo vertelde de leverancier van scanapparatuur aan de douane dat hun meest geavanceerde apparaat was verkocht aan een obscuur bedrijf in Zuid-Amerika. Het vermoeden is dat drugsorganisaties de beste en duurste spullen kopen om hun smokkeltechnieken te testen.

  Ook in de manier van smokkelen zijn criminelen buitengewoon inventief. Cocaïne wordt weggewerkt in kleren van passagiers, verstopt in de steeltjes van bloemen of verborgen in containers met dubbele bodems.

  Cruijff-logica leert: 'Als je niet kijkt, zie je het ook niet'.

  Citaat uit het onderzoeksrapport

  Drugs worden ook verstopt in vliegtuigen zelf, zoals onder roosters, toiletten of onder de vloer van het ruim van het vliegtuig. De buit wordt dan op Schiphol weggehaald door onderhoudsmedewerkers.

  Er zijn zelfs pakketten gevonden aan de bedrading, in de vliegtuigvleugel of bij de brandstoftank. "Dit soort zendingen zijn een grote zorg van de KLM, omdat ze de vliegveiligheid in gevaar kunnen brengen. De pakketten kunnen namelijk cruciale onderdelen van het vliegtuig raken."

  Om niet op te vallen, worden de drugs niet altijd meteen van boord gehaald. Zoals bij een partij die meekwam op een toestel uit Suriname, een land dat aangemerkt staat als 'hoog risico' voor drugssmokkel.

  "In plaats daarvan lieten de uithalers het vliegtuig vertrekken naar Japan, om bij terugkeer de zending uit te laden", beschrijft het rapport. "Schiphol heeft namelijk beperkte controles op vluchten uit Japan."

  Een privéjet bij het Jetcenter op Schiphol-Oost HOLLANDSE HOOGTE | BART MAAT

  Zorgen hebben de onderzoekers ook om Schiphol-Oost, een gebied dat zij beschrijven als "een grote blinde vlek". Er zitten dubieuze bedrijfjes, waarvan niemand weet wat er precies gebeurt.

  Hier vertrekken ook de privévliegtuigen, waarin je relatief makkelijk geld en drugs kunt meenemen. De meeste energie wordt gestoken in het onderscheppen van drugs die naar Nederland wordt gesmokkeld. Maar op wat ons land uit gaat, is veel minder zicht. Ook al is er maar één geval bekend van een groep die in een privéjet xtc-pillen het land uit smokkelde, het zou volgens het rapport zomaar vaker kunnen gebeuren.

  "Bij gebrek aan concrete zaken wordt geen prioriteit gegeven aan toezicht, controle en handhaving op Schiphol-Oost, waardoor er ook nauwelijks criminaliteit in beeld kan komen. Cruijff-logica leert: 'Als je niet kijkt, zie je het ook niet'."

  De afgelopen jaren werd 1600 keer drugs onderschept bij passagiers of in bagage. Daarnaast werd 1800 keer drugs gevonden in vrachtladingen. Vaak gaat het om cocaïne. Xtc en wiet gaat via de post het land uit. Op Schiphol werd 2200 keer drugs onderschept in postpakketten.

  Van de 2200 bedrijven op en rond Schiphol, zijn er door de onderzoekers 64 als 'niet pluis' aangemerkt in een eerste scan. Of er daadwerkelijk iets met deze bedrijven aan de hand is, is onduidelijk. In twee jaar tijd waren er ruim 700 verdachte transacties bij bedrijven op Schiphol, voor een totaalbedrag van 224 miljoen euro.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 12 april 2020 @ 01:07
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, MARECHAUSSEE HAALT TWEE MANNEN MET DOORGELADEN VUURWAPEN uit TREIN SCHIPHOL. Iemand had gezien dat zij het wapen doorlaadden. Wat zij van plan waren is nog niet bekend, maar goed is dit niet... wel dát zij bijtijds zijn opgepakt uiteraard.

  Zie vervolg:

  Mannen met doorgeladen vuurwapen hadden geen terreurplannen

   09:40 IN BINNENLAND

  Gisteravond meldde een inzittende van de trein dat iemand een vuurwapen doorlaadde. Waarom de verdachte dat deed, is niet bekend.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:16 • AANGEPAST GISTEREN, 22:35

  Marechaussee haalt mannen met doorgeladen vuurwapen uit trein op Schiphol

  De marechaussee heeft twee mannen uit een trein gehaald op Schiphol, omdat een van hen een doorgeladen vuurwapen bij zich had.

  Een inzittende van de trein meldde rond 21.45 uur via 112 dat iemand een vuurwapen doorlaadde, meldt de marechaussee. Daarna werd er een speciaal team opgetuigd, dat de trein opwachtte op het station van de luchthaven.

  Het team ging de trein binnen met onder meer schilden en werkte de man en zijn mede-reiziger tegen de grond. "Vervolgens troffen we het vuurwapen bij een van hen aan", zegt een woordvoerder van de marechaussee.

  De mannen zijn aangehouden en zitten vast op Schiphol. De marechaussee onderzoekt wat de mannen van plan waren.

  Deel dit artikel:

   

   

  Gewijzigd op 2020-04-12 12:16:14
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 07 april 2020 @ 01:25
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, VERVALSTE PASPOORTEN STEEDS 'ECHTER' LIJKEND. Kon.Marechaussee heeft vaak meer moeite dan vroeger om deze te onderscheiden van de ECHTE echte...?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:36 • AANGEPAST GISTEREN, 16:03

  Marechaussee: vervalste documenten lijken steeds echter

  Paspoortcontrole op Schiphol ANP

  Aan de Nederlandse grenzen zijn vorig jaar 1487 valse reisdocumenten onderschept. Bijna 80 procent daarvan werd gevonden op luchthavens, de rest aan de grens met België en Duitsland of aan de zeegrenzen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Koninklijke Marechaussee over 2019. De vervalsingen worden steeds beter, waardoor er bij de marechaussee meer specialisten moeten worden ingezet.

  Paspoorten worden vaak vervalst door de personalia-pagina te vervangen. Ook wordt een geldig paspoort gebruikt van iemand die erg lijkt op de persoon die ermee reist. Daarnaast worden er compleet vervalste identiteitskaarten aangetroffen. Ook vond de marechaussee gestolen of vervalste visa, vervangen foto's, verwijderde pagina's en kopieën van documenten.

  Lookalike-paspoorten worden onder meer gebruikt door smokkelorganisaties of zware criminelen, zegt Robert van Kapel van de Koninklijke Marechaussee. "Paspoorten worden steeds beter beveiligd, het wordt steeds moeilijker om ze na te maken. Criminelen proberen toch door de paspoortcontrole te komen, dus die worden ook steeds inventiever."

  De marechaussee let scherp op dit soort methoden. "Je kijkt naar de kaaklijn, of er ergens een moedervlek zichtbaar is. Je ziet soms hele mooie vervalsingen en daar zijn wij natuurlijk alert op."

  Vooral Griekse papieren

  Het aantal valse documenten schommelt sinds 2009 tussen de 1163 en 1567. Afgelopen jaar waren het er 49 meer dan het jaar ervoor.

  Het merendeel van de valse documenten op luchthavens werd op Schiphol onderschept. Vooral op de route Griekenland-Nederland worden nepdocumenten gebruikt. "Als het ergens onrustig wordt, zie je uit die regio's meer mensen komen, ook op een vals paspoort", zegt Van Kapel.

  De meeste vervalste documenten zijn Grieks (200 keer), Italiaans of Frans. Er reisden personen van 86 nationaliteiten op de valse papieren. De meest voorkomende was de Turkse nationaliteit, gevolgd door de Syrische en Iraanse.

  Fantasiedocumenten

  Er zijn in Nederland behalve bij grenscontroles ook vervalste documenten gevonden bij identificatie. Hier ging het om 1381 documenten. De politie kwam de meeste op het spoor, maar ook banken, telecomproviders en PostNL deden meldingen.

  Naast onder meer paspoorten en rijbewijzen worden er ook zogenoemde fantasiedocumenten aangetroffen, schrijft de marechaussee. Het meest werd gefraudeerd met Poolse, Bulgaarse en Italiaanse documenten.

  Deel dit artikel:

   

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 12 maart 2020 @ 00:23
  #11
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, 3 MANNEN OP SCHIPHOL MET DOORGELADEN WAPEN DOOR KON. MARECHAUSSEE aangehouden. Zij gedroegen zich nog al zenuwachtig, vandaar... Maar mogelijk toch 'iets'voorkomen?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 11:53

  Drie mannen met geladen vuurwapen aangehouden bij Schiphol

  KONINKLIJKE MARECHAUSSEE

  De Koninklijke Marechaussee heeft bij een reguliere controle bij Schiphol een vuurwapen met munitie in een auto gevonden. De drie mannen in de wagen zijn aangehouden.

  Een van de mannen was zenuwachtig tijdens de controle. waardoor de marechaussee het vermoeden kreeg dat er iets aan de hand was. De man stapte uit de auto in de hoop zich te onttrekken aan de controle. Hij gooide daarbij snel een tas op de achterbank.

  In de tas vond de marechaussee een geladen vuurwapen. Daarop hielden ze de drie mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar aan.

  Naar aanleiding van de vondst van het wapen is een woning in Amsterdam doorzocht. Daar werd niks gevonden.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding