810 keer bekeken

BESTRIJDING (NEP) WAPENS en akties

 • donderdag 10 juni 2021 @ 08:31
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG INLEVERAKTIE WAPENS: NU IN ARNHEM WEER 178 wapens  VRIJWILLIG INGELEVERD.... uiteraard weer elk wapen is er één, maar...?? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:15

  Arnhemmers leveren 178 wapens in op politiebureau

  De ingezamelde wapens in Arnhem POLITIE

  Een wapeninleveractie in Arnhem heeft 178 wapens opgeleverd. Arnhemmers konden vorige week wapens inleveren op het politiebureau, zonder dat ze vervolgd zouden worden.

  Er zijn circa zestig vuurwapens ingezameld: achttien luchtdrukpistolen, dertien alarmpistolen, elf geweren en acht handvuurwapens. Ook zijn er tien imitatievuurwapens afgegeven.

  Daarnaast zijn er veel slag-, stoot- en steekwapens naar het politiebureau gebracht, zoals dolken, zwaarden en wapenstokken. Ook werden enkele kilo's aan munitie ingeleverd, schrijft Omroep Gelderland.

  Politie en burgemeester tevreden

  Politiechef Erik Bomhof noemt het ingezamelde aantal wapens overweldigend en verwacht ook op de langere termijn effect van de actie. "Wapenbezit leidt namelijk gauw tot wapengebruik. Door de aandacht voor deze inleverweek hopen we ook dat jongeren hier met elkaar over in gesprek blijven gaan."

  Ook burgemeester Marcouch, die vooraf zo'n 200 wapens van de straat hoopte te halen, is te spreken over de opbrengst. "Elk ingeleverd wapen maakt de stad veiliger." Hij doet meteen een oproep aan ouders en andere opvoeders om waakzaam te blijven en wapenbezit te melden bij de politie.

  De Arnhemse wapeninleveractie was de eerste in de provincie Gelderland. Er waren eerder al wel soortgelijke acties in Den Haag en Zwolle.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland.

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 26 mei 2021 @ 01:00
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG #3 INLEVERAKTIE POLITIE HAAGLANDEN LEVERT UITEINDELJK EEN TOTAAL VAN 669 WAPENS OP. Een triest record in aantal en zie de foto's er zaten zelfs zeer zware wapens bij. Maar ieder wapen is er één....  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:09

  669 wapens ingeleverd in Den Haag, politie trots én verontrust

  Mensen konden een week lang wapens in de regio Den Haag inleveren NOS

  Ook nepwapens en airsoft-guns werden ingeleverd NOS

  NOS

  NOS

  NOS

  Bij de politie in de regio Den Haag zijn 669 wapens ingeleverd. Dat is het resultaat van een inzamelingsactie die van 17 tot en met 22 mei liep. De wapens konden in die periode ingeleverd worden zonder dat de eigenaar vervolgd zou worden voor het bezit ervan.

  Bij alle politiebureaus in de regio stonden gele kliko's om messen en stootwapens in te deponeren. Vuurwapens haalde de politie bij de mensen thuis op. Aanleiding voor de inleveractie is de toename van het aantal steekincidenten onder jongeren.

  Er werden in totaal 30 vuurwapens ingeleverd. De rest zijn steek-, stoot-, of slagwapens en een alarmpistool. Er werden ook veel nepwapens ingeleverd, zoals een geweer voor airsoft. Dat zijn replica's die niet van echt te onderscheiden zijn en waarmee kleine balletjes onder luchtdruk afgevuurd kunnen worden. Ook is pepperspray overgedragen aan de politie.

  Jasper van der Duin is projectleider van de actie. Hij zegt trots te zijn dat er zoveel is ingeleverd. "Deze oogst spreekt voor zich. Maar het is natuurlijk ook verontrustend dat er zoveel in omloop is." Hij zou graag zien dat ouders in gesprek gaan met hun kinderen over wapenbezit. "Messen horen alleen in de keukenla en niet ergens anders."

  De politie had flink wat tafels nodig om de wapens te presenteren:

  0:29 Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Dit zijn toch wel heel veel wapens'

  Van der Duin is blij dat er zulke inleveracties gehouden worden. "Dat kan alleen met een tijdelijke ontheffing van het Openbaar Ministerie", zegt hij. "Als mensen op andere momenten wapens inleveren, worden ze aangehouden en vervolgd."

  Mogelijke museumstukken

  Er werden ook een paar bijzondere wapens ingeleverd. Zo zaten er diverse pistolen uit de Tweede Wereldoorlog bij. Er werden ook wapens opgehaald bij mensen van wie de vader in voormalig Nederlands-Indië heeft gediend. "Dat was voor een enkeling wel emotioneel omdat het een herinnering aan hun vader was", zegt Van der Duin.

  Sommige wapens waarvan het vermoeden bestaat dat ze een historische waarde hebben, worden verder onderzocht. Ze worden daarna mogelijk aan musea aangeboden.

  Alle steek-, slag-, en stootwapens worden vernietigd. "De messen die hier nu liggen, komen in ieder geval niet meer op straat." De nog werkende vuurwapens worden afgevuurd om ballistisch onderzoek te doen. Mogelijk worden die wapens nog gelinkt aan een misdrijf. Daarna worden ook die wapens en de niet werkende vuurwapens vernietigd.

  In oktober wordt een landelijke inleveractie gehouden. Daar doen dan meerdere gemeenten tegelijk aan mee.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 22 mei 2021 @ 00:33
  #11
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG #3 INLEVERAKTIE POLITIE HAAGLANDEN deze keer levert de afgelopen week weer 160 wapens op. Uiteraartd is elk wapen er één maar ongetwijfeld nog maar topje van de ijsberg? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  In deze kliko kunnen mensen hun wapens inleveren OMROEP WEST

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • WOENSDAG, 21:15

  Ruim 160 wapens ingezameld bij actie met gele kliko's in Den Haag

  De wapeninzamelingsactie met gele kliko's in Den Haag heeft na de eerste drie dagen 161 wapens opgeleverd.

  Er zijn 135 slag-, stoot- en steekwapens ingeleverd en 26 vuurwapens, alarmpistolen en luchtdrukwapens thuis opgehaald. "Tot nu toe kunnen we tevreden zijn, want elk ingeleverd wapen is er een minder op straat", stelt de politie.

  Bij alle politiebureaus in regio Den Haag staan sinds maandag gele kliko's, waarin mensen hun slag- en steekwapens kunnen stoppen zonder dat ze vervolgd worden. In de containers zijn tot nu toe verschillende soorten messen, slagwapens, een stroomstootwapen en een busje pepperspray achtergelaten, schrijft Omroep West.

  Behalve hun steek- en slagwapens anoniem inleveren kunnen mensen ook vuurwapens laten ophalen door de politie. Daarvoor moet je telefonisch een afspraak maken. Als het wapen niet is gebruikt, zijn er geen juridische consequenties.

  Wapenbezit onder jongeren

  De inzamelingsactie is voornamelijk gericht op jongeren, omdat de politie ziet dat zij steeds vaker wapens bij zich dragen en dit tot incidenten kan leiden. De politie verwijst daarbij onder meer naar een dodelijke steekpartij begin deze maand in Den Haag waarbij een 17-jarige jongen om het leven kwam.

  Eerder zijn er soortgelijke acties geweest in onder meer de regio's Rijnmond, Amsterdam-Amstelland en IJsselland. In Rotterdam leverde dat in twee weken tijd ruim 250 wapens op, waaronder vuurwapens.

  De actie in de regio Den Haag loopt tot en met zaterdag. De ingeleverde wapens worden daarna vernietigd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 09 april 2021 @ 00:33
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE VINDT GROOT WAPENARSENAAL alsmede drugsvoorraad in woning. De bewoner verzette zich tegen aanhouding en viel de agenten aan. Na een hulpmelding werd de voorraad bij toeval aangetroffen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 12:04

  Wapens gevonden in huis in Sint Anthonis, bewoner valt agenten aan

  In het huis lag een flink wapenarsenaal POLITIE BOXMEER

  In een huis in het Brabantse Sint Anthonis is dinsdag een flink aantal wapens gevonden door de politie. De 26-jarige bewoner is aangehouden.

  De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij probeerde agenten te slaan en beet een van hen. Daarbij kreeg hij alleen een uniform te pakken.

  Naast meerdere vuurwapens vond de politie ook zwaarden, een boksbeugel, zeven kilo illegaal vuurwerk, verdovende middelen en valse eurobiljetten. De man zit nog vast.

  De politie ging in eerste instantie naar de woning na een hulpmelding. Wat er precies aan de hand was, is onduidelijk, schrijft Omroep Brabant.

  De politie vond ook verdovende middelen POLITIE BOXMEER

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant.

  Gewijzigd op 2021-04-09 00:34:33
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 09 januari 2021 @ 00:20
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE UTRECHT VINDT (VUUR)WAPENS verborgen in een park. Mogelijk verstopt daar door criminelen het was ingevolge een lopend onderzoek.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:45

  Wapens onder de grond gevonden in park in Utrecht

   

  Onderzoek in het park MICHIEL VAN BEERS

  De politie heeft in park Transwijk in Utrecht meerdere wapens gevonden die daar onder de grond verstopt waren. Het gaat mogelijk om vuurwapens.

  De wapens werden gisteravond laat gevonden na een urenlange zoekactie, waarbij een deel van het park werd afgezet. De zoekactie was volgens de politie onderdeel van een lopend onderzoek.

  Wie de wapens in het park in de wijk Kanaleneiland verstopt heeft, is nog onduidelijk. Dat wordt nu onderzocht.

  Als in een film

  De zoektocht trok veel bekijks. Omwonenden van het park volgden de actie vanuit hun appartementen. "Heel vreemd. Dit is iets wat je in een film ziet", zegt omwonende Nel van Leur tegen RTV Utrecht.

  Ze volgde de werkzaamheden tot laat. "Als het werkelijk zo dichtbij gebeurt, dan is dat toch iets om 's nachts aan te denken, zo van: wat gebeurt hier vlakbij mijn huis?!"

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Utrecht.

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 12 september 2020 @ 00:46
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, 9 AANHOUDINGEN NA SCHOTEN IN SPIJKENISSE. Omwonenden sloegen alarm. HET VUURWAPENGEBRUIK IS NOG STEEDS GROOT en de bestrijding moeilijk.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Er zijn zeven mensen aangehouden MEDIA TV

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:10

  Negen aanhoudingen na schoten in Spijkenisse

  In Spijkenisse is vanochtend meerdere keren geschoten. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. De politie heeft negen mensen aangehouden.

  Bewoners van de wijk Sterrenkwartier belden 112 nadat ze schoten hadden gehoord en een auto zagen wegrijden. In een woning in de wijk werden drie mensen aangehouden en werd een vuurwapen gevonden. Zes andere verdachten werden korte tijd later aangehouden in een huis in een naastgelegen wijk.

  Vier verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten. Drie mannen tussen de 20 en 26 jaar zitten nog vast, net als twee vrouwen van 20 en 55.

  Bij het schietincident raakte niemand gewond. Burgemeester Van Oosten zegt tegen de regionale zender Rijnmond dat hij geschokt is. "Het is ongekend dat dit kan gebeuren. Het is goed dat de politie de nodige aanhoudingen heeft verricht. Daarmee kan het politieonderzoek nu voluit van kracht gaan."

  profielfoto Sjoerd Bootsma@sjobo61

  16 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond 

  Gewijzigd op 2020-09-12 00:47:28
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 10 september 2020 @ 01:09
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE VINDT WAPENS IN ZWOLS BOSPERCEEL, er is sinds gisteren al een groot onderzoekk gaamde.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  SPS MEDIA

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:29

  Wapens gevonden in Zwols bos

  De politie heeft gisteravond op een bosperceel in Zwolle wapens gevonden. Het gebied is afgezet en het onderzoek naar de wapenvondst loopt nog.

  Agenten kwamen de wapens op het spoor na een melding. Daarna zijn de wapens in beslag genomen en werd het bosperceel afgezet en bewaakt zodat het gebied de volgende ochtend kon worden doorzocht.

  Bij het onderzoek heeft de politie de hulp van defensie ingeschakeld. Ook wordt een drone ingezet. De wapens worden onderzocht op sporen, meldt RTV Oost.

  Volgens de politie gaat het onderzoek ook morgen nog verder. Voorlopig blijft het bosperceel nog afgezet en wordt het bewaakt. "Verder onderzoek moet uitwijzen om wat voor wapens het gaat en wie hierbij betrokken is", aldus de politie.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost.

  handtekeningafbeelding
 • zondag 09 februari 2020 @ 00:17
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, WÉÉR... KINDEREN (!) 11 TOT 15 JAAR MET MESSEN EN BIVAKMUTSEN AANGEHOUDEN, kort daarvoor hadden zij 2 andere meisjes beroofd van hun telefoons... Bijna geen woorden meer voor, u wel?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  POLITIE.NL

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 21:57

  Zes minderjarigen met messen, boksbeugel en bivakmutsen opgepakt in Rotterdam

  Vijf jongens en een meisje met wapens zijn in het centrum van Rotterdam aangehouden. Ze worden verdacht van een straatroof, meldt de politie.

  Aan het begin van de avond werden twee meisjes op de Diergaardesingel aangevallen door een groep van acht jongens en twee meisjes. Hun telefoons werden gestolen en de groep ging ervandoor. Kort daarna hield de politie zes van de tien straatrovers aan.

  De jongste arrestant is 11 jaar, de oudste 15. Ze hadden messen, een boksbeugel en bivakmutsen bij zich.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 06 februari 2020 @ 00:15
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG 'JEUGD ZAANSTAD': WE MOETEN ONS VERDEDIGEN (?) N.A.V. WAPENVONDSTEN in schoolkluisjes, zie vorige artikel. Kennelijk is het al zó erg in de maatschappij geworden... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 19:05

  Zaandamse scholieren niet verbaasd over wapenbezit: 'We verdedigen onszelf gewoon'

  Een aantal scholieren in Zaandam zegt niet verbaasd te zijn over het wapenbezit van hun leeftijdsgenoten. Gisteren vond de politie messen, hamers en een taser bij kluisjescontroles op Zaanse scholen.

  "Dit is Zaandam, we verdedigen onszelf gewoon met bepaalde dingen", zegt een scholiere tegen NH Nieuws. "Nou ja, sommige mensen. Voor hen is dat misschien een betere manier om je te verdedigen dan met de hand." Het zou volgens haar een goed idee zijn om wapencontroles in te voeren, al ziet ze fouilleren niet zitten.

  "In deze multiculturele samenleving loopt iedereen ermee", zegt een jongen. "Per se normaal is het niet. Maar je ziet dat de meeste kinderen met wapens lopen."

  Wapeninleveractie

  De politie greep recent meermalen in omdat jongeren elkaar met messen te lijf gingen, en hield daarom een wapeninleveractie. Wapens konden de afgelopen twee weken straffeloos worden ingeleverd. Dit leverde een kleine tweehonderd steek-, stoot- en vuurwapens op. Op het station in Zaandam werd gisteren ook preventief gefouilleerd. Daarbij vond de politie negen messen, een wapenstok en softdrugs.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 05 februari 2020 @ 00:15
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG GISTEREN: POLITIE VINDT IN SCHOOLKLUISJES VEEL MESSEN, STROOMSTOOTWAPEN EN HAMERS, PEPPERSPRAY, VALS GELD en ga zo maar door? Duizenden schoolkluisjes werden geopend bij deze preventieve aktie.   

   Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NH NIEUWS

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 20:33

  Politie vindt messen, hamers en stroomstootwapen in schoolkluisjes Zaanstad

  De politie heeft vandaag bij een kluisjescontrole op scholen in Zaanstad messen, hamers en een stroomstootwapen gevonden.

  "Wij hebben duizenden kluisjes geopend en vonden daarin drie hamers, zes messen, pepperspray, een taser, vals geld en illegaal vuurwerk", zegt een woordvoerder van de politie Zaanstad tegen NH Nieuws. De leerlingen zijn door de politie als verdachte aangemerkt. De politie heeft de ouders geïnformeerd en gaat in gesprek met de scholen.

  De politie stond vanmorgen ook bij het station in Zaandam en in het centrum om preventief te fouilleren. Daarbij zijn negen messen, een wapenstok en softdrugs gevonden.

  Wapeninleveractie

  De afgelopen twee weken organiseerde de Zaanse politie al een wapeninleveractie. De politie heeft dit jaar al meerdere malen moeten uitrukken voor jongeren die elkaar met messen te lijf gingen. Mensen konden daarom straffeloos hun wapens inleveren bij het politiebureau. Gisteren werd bekend dat er bijna tweehonderd wapens waren ingeleverd, waaronder geweren, granaten en messen.

  De politie schrok daar behoorlijk van:

  0:48 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  200 wapens ingeleverd in Zaanstad, 'wedloop moet doorbroken worden'

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding