1091 keer bekeken

BESTRIJDING (NEP) WAPENS en akties

 • woensdag 22 december 2021 @ 00:37
  #22

  Goedemorgen, POLITIE VINDT HEEL WAPENARSENAAL in WONING AMSTERDAM, n.a.v. de achtevolging op de A2, onlangs en zeven aanhoudingen, MOGELIJK LIQUIDATIES VOORKOMEN? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 11:25 • AANGEPAST GISTEREN, 12:05

  Zeven arrestaties en grote wapenvondst in Amsterdamse woning

  POLITIE

  De Amsterdamse politie heeft afgelopen zaterdag zeven verdachten gearresteerd voor wapenhandel en wapenbezit. In een huis van een van hen nam de politie naar eigen zeggen een compleet wapenarsenaal in beslag, zo is vandaag bekendgemaakt.

  De politie kreeg argwaan toen agenten zagen dat er op straat in Amsterdam een grote zwarte sporttas werd overgeheveld naar een auto met een Belgisch kenteken. Daar was een 26-jarige man uit Amsterdam bij betrokken. Vervolgens reden twee auto's met Belgisch kenteken richting de snelweg A10.

  'Wilde achtervolging'

  De politie zette de achtervolging in, maar een van de twee auto's raakte vrij snel uit het zicht. De tweede wagen kreeg een stopteken maar negeerde dat. De politie moest vanwege gevaarlijk hoge snelheden de achtervolging staken, maar zag nog wel dat de sporttas op de A2 ter hoogte van Vianen uit de auto werd gegooid. Daarin bleken drie automatische vuurwapens en een pistool te zitten.

  De politie ontdekte dat de 26-jarige Amsterdammer in Utrecht was voor een ontmoeting met drie anderen. Alle vier werden opgepakt. Niet lang daarna werd de Belgische auto die de agenten aanvankelijk uit het oog waren verloren teruggevonden op een parkeerplaats in Breukelen. Die auto is in beslag genomen, de twee inzittenden zijn aangehouden.

  Bij huiszoeking in een Amsterdamse woning vonden rechercheurs meerdere automatische wapens, munitie, een hoeveelheid drugs en contant geld. Een 18-jarige vrouw die in het huis was, is ook aangehouden.

  Mogelijk liquidaties voorkomen

  "We sluiten niet uit dat hiermee een of meerdere liquidaties zijn voorkomen, als je kijkt naar de grote hoeveelheid zware wapens die we hebben gevonden", zegt een woordvoerder. De politie is nog op zoek naar de inzittenden van de auto met Belgisch kenteken die is ontkomen.

  Twee mannen die in Utrecht werden opgepakt, zijn inmiddels vrijgelaten. De vijf anderen worden deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 04 december 2021 @ 07:59
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE VINDT HEEL WAPENARSENAAL BIJ HUISZOEKINGEN in groot aantal plaatsen - Rotterdam, Den-Haag, Dordrecht, Papendrecht, Bergen op Zoom, Halsteren en Yerseke -  in het zuid-westen van het land. Het staat er niet bij maar kennelijk een hele organisatie daarachter ontdekt.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:51

  Politie vindt 'heel wapenarsenaal' bij huiszoekingen

  Een onderdeel van een wapen bij een van de 3D-printers die de politie vond POLITIE

  Bij huiszoekingen in 12 plaatsen in Zuid-Holland, Brabant en Zeeland heeft de politie "een heel arsenaal" aan wapens gevonden. Vijf verdachten zijn aangehouden.

  De invallen in woonhuizen en bedrijfspanden waren in Rotterdam, Den-Haag, Dordrecht, Papendrecht, Bergen op Zoom, Halsteren en Yerseke. Er werden automatische vuurwapens, stroomstootwapens, geweren en revolvers in beslag genomen, evenals munitie en diverse 3D-printers waarmee vuurwapenonderdelen kunnen worden geprint.

  De huiszoekingen vonden afgelopen dinsdag plaats, meldt de politie. De invallen waren onderdeel van een onderzoek naar de handel in vuurwapens. Van de vijf verdachten zitten er drie nog vast, een 37-jarige man uit Yerseke en een man van 40 en een 43-jarige vrouw uit Den Haag. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven twee weken in de cel.

  Twee anderen mochten naar huis maar blijven wel verdachte in de zaak, een 31-jarige man uit Papendrecht en een man van 59 uit Yerseke. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 13 november 2021 @ 00:40
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ONTDEKT 3D-WAPENFABRIEKJE EN ONTMANTELD DAT.... Tegenwoordig vrij gemakkelijk na te maken. Drie mannen aangehoudenHet is de eerste keer dat de politie in Nederland is gestuit op een plek waar 3D-wapens worden geprint.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 15:07 • AANGEPAST GISTEREN, 15:41

  Politie stuit op thuisfabriek voor 3D-vuurwapens

  3D-printers voor vuurwapens in een huis in Rhoon POLITIE

  De politie heeft in een huis in Rhoon een 3D-wapenfabriek gevonden. Het is de eerste keer dat de politie in Nederland is gestuit op een plek waar 3D-wapens worden geprint.

  De politie deed de vondst woensdag, toen agenten op de A4 bij Leiden een auto controleerden die naar voren kwam in een ander onderzoek. In die auto vonden ze een vuurwapen, waarna de drie inzittenden werden aangehouden.

  In het huis van een van de verdachten, een 30-jarige man uit Rhoon, troffen agenten vervolgens negen 3D-printers aan die op dat moment onderdelen van vuurwapens aan het printen waren. Ook lagen er tientallen onderdelen die al geprint waren en setjes met metalen onderdelen die nodig zijn om er een werkend vuurwapen van te kunnen maken.

  Kwaliteit

  De Nederlandse politie is bezig met onderzoek naar het gebruik van en de handel in 3D-geprinte vuurwapens in het land. Nu is de omvang daarvan nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of er daadwerkelijk wapens in omloop zijn uit de thuisfabriek in Rhoon.

  Op internet circuleren blauwdrukken om zelf vuurwapens te kunnen printen, maar volgens wapendeskundigen is de kwaliteit van 3D-geprinte wapens tot nu toe niet erg goed. Bovendien is in het criminele circuit eenvoudig aan echte vuurwapens te komen, waardoor 3D-wapens vooralsnog geen heel bruikbaar alternatief lijken te zijn.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 23 oktober 2021 @ 00:35
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, LANDELIJKINLEVERAKTIE STEEK- EN VUURWAPENS LEVERT EEN 3300 EXEMPLAREN OP, UITERAARD is elk wapen meegenomen en van de straat af, maar toch elke dag nog bijna wel 'ergens' wapengeweld, vaak met steekwapens maar ook schietpartijen.  

  Politie: ga niet met nepwapens de straat op, je speelt met je leven

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 15:01 • AANGEPAST GISTEREN, 16:23

  Ruim 3300 wapens ingeleverd bij actie tegen messen op straat

  NOS

  Bij de landelijke wapeninleveractie zijn vorige week ruim 3300 steek-, slag- en vuurwapens naar de politie gebracht. Onder meer machetes, vlindermessen en zelfgemaakte steekwapens werden ingeleverd in de daarvoor bestemde tonnen op politiebureaus in het hele land.

  De actie was voornamelijk gericht op jongeren, om het aantal wapens op straat te verminderen. Het ministerie meldt dat er 2021 messen en 220 andere steekwapens zijn afgestaan. Dat is bijna de helft meer dan vorig jaar door de politie in beslag werd genomen.

  Ook werden nu bijna 500 vuurwapens en 600 overige wapens zoals munitie, nepwapens en slag- en stootwapens ingeleverd. De aantallen kunnen nog wat oplopen, omdat enkele politiebureaus nog aan het tellen zijn.

  In de regio Den Haag werden meer dan 500 wapens ingeleverd:

  0:47 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Veel wapens ingeleverd bij inzamelweek: 'Alles wordt nu vernietigd'

  'Drop je knife, doe wat met je life'

  De inleveractie is onderdeel van een campagne van het ministerie van Veiligheid en Justitie: 'Drop je knife, doe wat met je life', Een week lang konden wapens worden afgestaan zonder dat de eigenaar er straf voor kreeg.

  Het aantal jongeren van 12 tot en met 17 jaar dat verdacht wordt van fatale en zware geweldsmisdrijven is de afgelopen jaren gestegen. De campagne is bedoeld om jongeren duidelijk te maken dat het niet normaal en gevaarlijk is om met een wapen de straat op te gaan.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 08 oktober 2021 @ 01:17
  #18
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #15: NU WEER POLITIE DEN HAAG IN AKTIE VOOR JONGEREN MET VUURWAPENS OP KERMIS.... Na melding van verschilende personen met vuurwapens weer een grootschalige aktie van de politie, Het bleken wéér NEPWAPENS aangeboden door  Kermisexploitant, maar zeer echt lijkende....

  Politie: ga niet met nepwapens de straat op, je speelt met je leven

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:05 • AANGEPAST GISTEREN, 22:28

  Politie Den Haag komt af op melding vuurwapens op kermis, wapens blijken nep

  De gevonden neppe wapens MAROFER

  De politie in Den Haag is vanmiddag in groten getale uitgerukt na een melding dat er op een kermis jongeren met vuurwapens zouden rondlopen. Eenmaal ter plaatse bleek het om nepwapens te gaan, die de jongeren vermoedelijk hadden gewonnen bij een schiettent.

  0:25 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Politie rukt uit voor nepwapens op kermis Den Haag

  Meerdere personen zouden op de kermis in stadsdeel Ypenburg met wapens rondlopen, zo kreeg de politie te horen. Toen de politie opdook op de kermis sloegen de jongeren op de vlucht. De nepvuurwapens die zij bij zich droegen werden onder voertuigen verstopt of weggegooid. Het dragen van nepvuurwapens is verboden omdat de wapens gebruikt kunnen worden om iemand mee te bedreigen.

  Er werden geen aanhoudingen verricht. De politie heeft aan de kermisexploitant gevraagd om de wapens niet meer aan te bieden. Maar, zo benadrukt een woordvoerder, het is niet aan de politie om te bepalen wat er op een kermis aangeboden mag worden: "De gemeente geeft toestemming voor een kermis en bepaalt wat er verkocht mag worden."

  Morgen voert de politie hierover overleg met de gemeente Den Haag.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 06 oktober 2021 @ 09:46
  #17

  Goedemorgen, EN OOK WÉÉR man vindt HANDGRANAAT, RAAPT HEM OP EN... NAAR POLITIEBUREU, Woerden in dit geval, en BUREAU ONTRUIMT. Laat een handgranaar bij vondst LIGGEN en waarschuw dan Politie, EOD etc.... maar ja ook dát is tegen toch nog aatal dovemansoren gezegd, steeds weer.....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:40

  Politiebureau Woerden ontruimd na inleveren handgranaat

  Foto van een handgranaat ter illustratie (archief) PIXABAY

  Een politiebureau in Woerden is ontruimd nadat iemand naar binnen was gelopen met een handgranaat. Die persoon had de granaat ergens in de buurt gevonden en hem opgeraapt om hem bij de politie in te leveren.

  Het is volgens RTV Utrecht onduidelijk of er ontploffingsgevaar is. Explosievenverkenners doen onderzoek zodat de granaat veilig kan worden afgevoerd.

  De publieksruimte van het politiebureau blijft de rest van de dag gesloten. De overige delen van het gebouw zijn vrijgegeven. Daar kunnen de agenten weer aan het werk.

  De politie vraagt mensen die een mogelijk explosief vinden om dat niet aan te raken en zeker niet naar een politiebureau te brengen. Ze kunnen beter telefonisch contact opnemen met de politie.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  RTV Utrecht

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 01 oktober 2021 @ 00:29
  #16

  Goedemorgen, POLITIE EN NFI GAAN UITGEBREIDER WAPENONDERZOEK DOEN. Er liggen nog veel te veel zaken dienaangaande op de plank. En het is een steeds groter wordend maatschappelijk probleem. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 06:00

  Politie en NFI gaan meer wapenonderzoek doen

   

  Archieffoto- Politie-onderzoek in Eindhoven ANP

  De politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaan meer forensisch onderzoek doen naar vuurwapens. Honderden hulzen en kogels liggen nog op de plank om bekeken te worden. Het sporenonderzoek moet vaker duidelijk maken of een wapen bij een bepaalde schietpartij is gebruikt.

  Ieder jaar neemt de politie tussen de 4000 en 5000 vuurwapens in beslag. Daarvan werd tot nu toe maar een derde onderzocht. De ict om hulzen en kogels te bekijken was sterk verouderd en het aantal mensen beperkt. Eerder dit jaar viel de apparatuur zelfs tijdelijk uit, waardoor er even helemaal geen onderzoek meer mogelijk was.

  Inmiddels hebben de politie en het NFI het systeem voor wapenonderzoek vernieuwd en uitgebreid. De organisaties verwachten honderden wapens en stukken munitie extra te kunnen onderzoeken en achterstanden weg te kunnen werken. Dankzij 3D-technieken en het gebruik van algoritmes verbetert volgens hen ook de kwaliteit van het onderzoek.

  Hulzen en kogels

  Tijdens het zogeheten ballistisch onderzoek kijken specialisten of hulzen en kogels naar een bepaald wapen te herleiden zijn. In Nederland zijn er jaarlijks zo'n 600 schietincidenten, zegt de politie. Het kan onder meer gaan om de beschieting van een huis, een liquidatie(poging) of een plek waar om onduidelijke reden in het wilde weg is geschoten.

  De hulzen en kogels die na zo'n schietpartij worden gevonden, belanden in een database. Als de politie later ergens een vuurwapen vindt, kijkt het NFI of inslagsporen op de hulzen en krasjes op de kogels overeen komen met details van het in beslag genomen vuurwapen. Zo kan een wapen aan een bepaald incident worden gekoppeld.

  Ieder vuurwapen laat namelijk unieke sporen achter. Als voorbeeld noemt NFI-deskundige Rob Hermsen een Glock-pistool, dat populair is onder criminelen. "Iedere Glock heeft zijn eigen kenmerken en dat onderscheidt hem van elke andere Glock. Het is vergelijkbaar met vingerafdrukken. De kans dat je twee gelijke vuurwapens tegenkomt op basis van sporen is echt extreem klein."

  Veel oude ict

  Vorig jaar leverde zulk onderzoek bijna honderd keer een 'match' op. Dat kan belangrijk bewijs zijn in bijvoorbeeld liquidatiezaken. "Met ballistisch onderzoek heb je een stukje van de puzzel", zegt Ruud Staijen, bij de politie verantwoordelijk voor de forensische opsporing.

  De politie werkt momenteel aan een langer lopend programma om de kwaliteit van de forensische opsporing te verbeteren. Zo worden ook de systemen voor vingerafdrukken en gezichtsherkenning aangepakt. Veel ict is volgens Staijen oud en aan vervanging toe.

  Sneller werken is essentieel, zegt hij. "Hoe sneller je bent, hoe verser de sporen en hoe meer je kunt bewijzen." Eerder begonnen de politie en het NFI al proeven om zo gauw mogelijk dna-hits te krijgen. Staijen: "In televisieseries lossen ze een zaak altijd binnen drie kwartier op. Wij doen er iets langer over, maar we proberen wel steeds sneller te worden."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 13 september 2021 @ 00:59
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen POLITIE NEEMT MESSEN IN BESLAG OP KERMIS ZAANDAM, WERDEN ALS... PRIJS(JE) UITGEDEELD..... inderdaad dat moeten we niet willen en 'goed over nagedacht'?? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:49

  Beslag op messen die Zaanse kermis als prijs uitdeelde: 'Moeten we niet willen'

  ANP

  De politie heeft gisteravond op de kermis in Zaandam messen ingenomen die als prijs werden uitgedeeld. Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Zaanstad vindt dat daarmee een verkeerd signaal wordt afgegeven. "Wapens zijn geen prijs!"

  "De kermis is een plek voor plezier. Waar kinderen met suikerspinnen rondlopen en je in attracties een adrenalinekick krijgt. Helaas is de kermis ook een plek waar je wapens, of nepwapens kan winnen. Ik vind dat we dat met elkaar niet moeten willen", schrijft hij op Facebook.

  Volgens de burgemeester begrepen de kermisexploitanten waarom de messen moesten worden ingeleverd en ging dit zonder problemen. "We moeten het niet normaal vinden om wapens te kunnen winnen bij spellen voor kinderen. Of dit nu echte messen zijn of namaak-vuurwapens."

  Strijd tegen wapenbezit

  Bezit en gebruik van gevaarlijke voorwerpen, en met name het bezit van messen onder jongeren, is een groot probleem in Zaanstad. Zo waren er begin vorig jaar binnen vijf dagen vier ernstige incidenten, waarbij jongeren elkaar met messen te lijf gingen.

  Burgemeester Hamming voert al langer strijd tegen het wapenbezit in Zaanstad, schrijft NH Nieuws. Zo mag de politie sinds 2018 in bepaalde gebieden van de stad preventief fouilleren en staan er in de stad mobiele detectiepoortjes. Sinds 26 oktober vorig jaar geldt ook een messenverbod in de gemeente.

  Ook deed de burgemeester een oproep aan winkelketens om te stoppen met de verkoop van messen aan kinderen. Onder andere Xenos, HEMA en IKEA gaven gehoor aan die oproep.

  De burgemeester schrijft dat vanaf nu geen wapens of nepwapens meer te vinden zullen zijn op de kermis in Zaanstad. "We moeten de drempel voor onze jeugd verhogen, niet verlagen." Hamming stelt dat alle kermisexploitanten in Nederland hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

   

  Gewijzigd op 2021-09-14 01:04:43
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 29 juni 2021 @ 00:57
  #14
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #7: POLITIE VINDT WAPENS IN ZWOLS BOSPERCEEL, w.o. aantal  automatische wapens in een ondergrondse wapenopslagplaats.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:02

  Vuurwapens en granaten in vorig jaar ontdekt wapenopslag Zwolle

  De wapens die in de tonnen werden gevonden POLITIE

  In de ondergrondse wapenopslag die afgelopen september werd ontdekt in een bos bij Zwolle lagen bijna 25 wapens en ruim twintig granaten. Ook lag er zo'n 30.000 euro aan contant geld. Dat bleek vandaag op een eerste rechtszitting tegen twee verdachten.

  In lucht- en waterdichte tonnen zaten negen machinegeweren, zoals MP5's, AK-47's en uzi's. Ook lagen er meer dan twintig scherfhandgranaten en vijftien kleinere handvuurwapens, meldt RTV Oost.

  In maart werden drie verdachten opgepakt. Twee van hen zitten nog vast. Het gaat om een man uit Zwolle met de bijnaam 'De Gier' en een man uit Harderwijk.

  Moord

  Justitie verdenkt de man uit Zwolle ook van de moord op plaatsgenoot Henk Wolters op Oudejaarsavond 2019. Wolters werd dicht bij zijn huis in Zwolle met meerdere kogels neergeschoten. Het gebruikte wapen lag volgens justitie in een van de tonnen en zou dna bevatten van de verdachte.

  De verdachte uit Harderwijk was eerst ook in beeld als moordverdachte, maar wordt nu alleen nog verdacht van betrokkenheid bij de wapenopslag. Hij komt binnenkort voorlopig op vrije voeten.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  RTV Oost.

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 10 juni 2021 @ 08:31
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG INLEVERAKTIE WAPENS: NU IN ARNHEM WEER 178 wapens  VRIJWILLIG INGELEVERD.... uiteraard weer elk wapen is er één, maar...?? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:15

  Arnhemmers leveren 178 wapens in op politiebureau

  De ingezamelde wapens in Arnhem POLITIE

  Een wapeninleveractie in Arnhem heeft 178 wapens opgeleverd. Arnhemmers konden vorige week wapens inleveren op het politiebureau, zonder dat ze vervolgd zouden worden.

  Er zijn circa zestig vuurwapens ingezameld: achttien luchtdrukpistolen, dertien alarmpistolen, elf geweren en acht handvuurwapens. Ook zijn er tien imitatievuurwapens afgegeven.

  Daarnaast zijn er veel slag-, stoot- en steekwapens naar het politiebureau gebracht, zoals dolken, zwaarden en wapenstokken. Ook werden enkele kilo's aan munitie ingeleverd, schrijft Omroep Gelderland.

  Politie en burgemeester tevreden

  Politiechef Erik Bomhof noemt het ingezamelde aantal wapens overweldigend en verwacht ook op de langere termijn effect van de actie. "Wapenbezit leidt namelijk gauw tot wapengebruik. Door de aandacht voor deze inleverweek hopen we ook dat jongeren hier met elkaar over in gesprek blijven gaan."

  Ook burgemeester Marcouch, die vooraf zo'n 200 wapens van de straat hoopte te halen, is te spreken over de opbrengst. "Elk ingeleverd wapen maakt de stad veiliger." Hij doet meteen een oproep aan ouders en andere opvoeders om waakzaam te blijven en wapenbezit te melden bij de politie.

  De Arnhemse wapeninleveractie was de eerste in de provincie Gelderland. Er waren eerder al wel soortgelijke acties in Den Haag en Zwolle.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland.

  handtekeningafbeelding