764 keer bekeken

(HUIS)DIERENMISHANDELING of VERWAARLOZING

 • vrijdag 08 oktober 2021 @ 09:45
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, SCHAPEN UIT WEI GESTOLEN (LET OP, NIET ETEN!) EN 200 VERWAARLOOSDE KOEIEN INBESLAGGENOMEN, volop dus weer dieren in het (negatieve) nieuws... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 20:29

  Schapen gestolen in Tempel, politie waarschuwt ze niet op te eten

  Foto ter illustratie ANP

  In buurtschap Tempel bij Reeuwijk zijn vorige week meerdere schapen gestolen. De politie waarschuwt vandaag om het vlees van deze schapen niet te eten omdat de dieren medicijnen hebben gekregen. Ook kregen ze onlangs een sterk ontwormingsmiddel toegediend. Daarom is het schapenvlees mogelijk slecht voor de gezondheid, aldus de politie.

  De dieren zijn meegenomen uit een weiland aan de Tempeldijk, schrijft Omroep West. Daarbij zijn enkele dieren verdronken, vult de politie aan op Facebook. Van dezelfde eigenaar zijn al eerder schapen gestolen.

  Het is onduidelijk door wie en waarom de schapen zijn meegenomen.

  Ook wethouder Knol van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk roept de daders op om de schapen niet op te eten. "Meld je bij de politie of de eigenaar en maak een afspraak om ze terug te brengen."

  De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • maandag 16 augustus 2021 @ 09:43
  #4

  Goedemorgen, OPMERKELIJK, HOND DIE DOOR ANDER WERD MEEGENOMGEN, IN DUITSLAND GEVONDEN EN INTERPOL zelfs hierbij betrokken...? In juli werd dit gezien en de baasjes hebben direct opsporingsberichten verspreid en via Facebook, met succes dus en ook de wijkagent speelde hierbij een grote rol... Desondanks alle andere meer belangrijkere berichten vandaag de dag....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • ZATERDAG, 16:10

  Politie vindt ontvoerde hond uit Katwijk terug in Duitsland

  De flyer waarmee zijn baasjes probeerden Max terug te vinden DIERENAMBULANCE

  De politie heeft bordercollie Max (1), die een paar weken geleden spoorloos verdween van het strand in Katwijk, teruggevonden in Duitsland. De hond verkeert in goede gezondheid en is herenigd met zijn baasjes.

  Het is nog onduidelijk wie Max heeft meegenomen en waarom hij of zij dat deed. "De Duitse politie heeft de zaak nu in handen. Daar worden ook de beweegredenen onderzocht", aldus een woordvoerder van de Nederlandse politie. Het onderzoek loopt nog. Volgens Omroep West is onbekend of er iemand is aangehouden.

  Max werd op zondagavond 22 juli door een onbekende meegenomen. Zijn baasjes begonnen direct met een flyeractie in Katwijk en op Facebook. Naar aanleiding daarvan meldden zich getuigen die meer informatie bleken te hebben over het voertuig waarmee Max was meegenomen.

  Hij kon niet meer wachten

  De wijkagent stelde een onderzoek in en had meermalen contact met Interpol. Dat leidde ertoe dat de Duitse politie gisteren aanbelde op een adres in Duitsland, waar Max binnen bleek te zitten.

  "De Duitse collega's hebben Max meteen meegenomen naar de dierenarts en de chip laten uitlezen", schrijft de wijkagent op Facebook. "Op hetzelfde moment waren de baasjes van Max al onderweg naar Duitsland. Toen Max klaar was bij de dierenarts stonden zijn baasjes buiten te wachten. Hij kon niet meer wachten en rende zo snel hij kon naar ze toe!"

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 03 juni 2021 @ 00:39
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWE HUISDIERENWET? ROEPT NU AL GROTE VRAGEN OP bij politici en deskundigen. LEEST U ZELF het artkel en groot maatschappelijk belang voor velen die een huisdier hebben maar MOET DAT DAN ZOALS IN NIEUWE WET.... en ook voor de VEETEELTSECTOR, immers een koe o,a. is ook een huisdier. En ja de politiek veranderd het weer en anders over 4 jaar.... 8 jaar, 12 jaar.... PARTIJ- en verkiezingspolitiek, wetten....  nieuwe wetten?? Blijkt weer eens en in vele maatschappelijke sectore gaat de maatschappij 'kapot' .... Bij RTL 'Beau' oa ook (poitieke) discussie hierover. Bovendien nog HOE HANDHAAF JE DIE REGELS als honden GEEN RIEM mer mogen hebben (voorbeeld!)   Vogels niet meer in een kooi o.a.? Deze wet al AANGENOMEN IN DE KAMER is ook weer een politieke blunder eerste categorie? yes

  Geplaatst dan ook op de clubs http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bronnen)

  FLICKR/THIS YEAR'S LOVE (CC BY-NC-ND 2.0)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 11:44

  Commotie over dierenwet: 'Denk niet dat huisdiereigenaren zich zorgen hoeven te maken'

  Honden niet meer aan de lijn, vogels niet meer in kooien, katten naar buiten wanneer ze willen en konijnen die naar hartenlust holen kunnen graven. Op sociale media regent het voorbeelden van de mogelijke gevolgen die een nieuwe verandering aan de dierenwet kan hebben. Maar hoogleraar dierenwelzijn Bas Rodenburg (Universiteit Utrecht) verwacht niet dat het zo'n vaart loopt.

  Dat veel vogelhouders met vragen zitten merken ze bij vogelliefhebbersbond NBVV: "We krijgen vragen in de mail. Er is nog veel onduidelijk. Mogen we straks nog vogels in de volière houden, vragen sommigen?"

  Ook op Twitter hebben veel mensen vragen:

  profielfoto Sophie Griffioen@SPHGRFFN

  Leuke nieuwe wet hoor. Alle honden los nu? Een lijn is vrij onnatuurlijk lijkt me… 🤦ðŸÂ¼‍♀ï¸Â Wat is dit nou weer voor vage discussie? #dierenwet

  14 uur geleden

  profielfoto Dolf@Dolf24467141

  @WNLVandaag Het ergste hiervan is dat straks dus weer massaal de huisdieren gedumpt worden bij de dierenasiels!! Deze wet kan echt niet!

  13 uur geleden

  Ook dierenkenner Martin Gaus is bezorgd, zegt hij in Spraakmakers op Radio 1. "Als de honden van de lijn moeten en de katten naar buiten toe moeten en de konijnen op een bepaalde manier moeten leven, dan moet er wel even gekeken worden of het praktisch mogelijk is. Een hond kan loslopen als het inderdaad kan. Maar een hond is geen wild dier, het is een huisdier. Die kiest voor mensen, en niet voor een roedel honden waar hij mee wil lopen. Op het moment dat zijn baas een andere kant oploopt, loopt hij er achteraan."

  Het amendement op de Wet Dieren is ingediend door de Partij voor de Dieren, die betoogde dat bijvoorbeeld eenden recht moeten hebben op een omgeving waar ze het water in kunnen. De wetswijziging, al door beide Kamers goedgekeurd, bepaalt nu dat dieren zich vanaf 1 januari 2023 niet hoeven aan te passen aan hun huisvesting, en dat die huisvesting ruimte moet bieden voor hun natuurlijke gedrag. Minister Schouten laat onderzoeken hoe ze de wetswijziging gaat uitvoeren en ze zei gisteren in het vragenuur van de Tweede Kamer dat ze voor het zomerreces met een update komt.

  Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren, die het amendement heeft ingediend, zegt op Twitter dat paniek onnodig is. "Kan ik mijn hond nog wel aangelijnd uitlaten?" Natuurlijk kan dat! Maar je mag 'm niet levenslang vastbinden. Dat is wat de wetswijziging regelt: een einde aan dieronvriendelijke stallen/kooien en ingrepen."

  De wetswijziging is vooral gericht op de veehouderij. Maar natuurlijk krijg je ook vragen van huisdiereigenaren, zegt Rodenburg. "Er zijn allerlei situaties waar je over na moet denken. De wet is heel open geformuleerd. Dus het gaat over alle dieren en alle omgevingen. Het is op dit moment lastig te overzien hoe dit nou precies gaat uitwerken, zowel voor huisdieren als voor gehouden dieren."

  Snavels afknippen

  Volgens Rodenburg hoeven huisdiereigenaren zich niet al te veel zorgen te maken, al is het maar omdat het de vraag is in hoeverre strengere regels bij mensen thuis te handhaven zijn. Het is wel goed om na te denken over het welzijn van dieren, ook huisdieren, vindt hij. "Dat ze zich afvragen : kan ik misschien wat verbeteringen aanbrengen in de huisvesting. Maar daarbij denk je toch eerder aan goede voorlichting, en vraag je je af of je dat via de wet nou zo veel gaat verbeteren. Er zijn miljoenen huisdierhouders. Hoe ga je dat controleren?"

  Veehouders krijgen meer met de wet te maken, verwacht de hoogleraar. "Het wordt een hele puzzel voor de veehouderij. De nieuwe wet gaat in 2023 in maar twee jaar is niks als het gaat om systeemveranderingen. Sinds 2019 is het verboden om kippensnavels af te knippen. Kippenboeren moesten ervoor zorgen dat de kippen voldoende mogelijkheden om hun pikgedrag te kunnen vertonen zonder andere dieren de verwonden. Maar daar ging wel twintig jaar aan vooraf zodat de pluimveehouderij zich daarop kon voorbereiden."

  Tegelijk zijn er ook veel voorstanders van de wet, en ook Rodenburg is er niet op tegen. "Je ziet binnen Europa steeds meer aandacht voor dierenwelzijn. Die beweging is gaande. De vraag is wel, hoe snel kun je daarmee gaan? Deze wet is redelijk uniek en in die zin loopt Nederland nu voorop, maar je hebt denk ik toch een langere termijn nodig is om die verbeteringen te kunnen realiseren."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 04 oktober 2018 @ 00:33
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, DIERENMISHANDELAARS: 'VERBOD 10 JAAR OP HOUDEN DIEREN'. OP DIERENDAG VANDAAG, 4 oktober een goed politiek bericht ook weer een keer, er ligt een wetsvoorstel hiertoe van de minister.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Dierenmishandelaars mogen tot tien jaar geen dieren houden

  GISTEREN, 19:28

  POLITIEK

  De politie treft een verwaarloosd schaap aan ANP

  Dierenmishandelaars moeten een houdverbod kunnen krijgen van maximaal tien jaar. Dat staat in een wetsvoorstel van de ministers Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Schouten van Landbouw.

  "We moeten goed voor onze dieren zorgen", zegt Grapperhaus. "Ze verdienen aandacht en bescherming. Daarom is het belangrijk dat we zo snel en effectief mogelijk optreden als het misloopt. Dierenleed moeten we aanpakken."

  Het is de bedoeling dat de rechter de maatregel oplegt en meteen kan laten ingaan, ook al wil de veroordeelde dierenmishandelaar nog in beroep gaan. Hij of zij mag direct na de veroordeling geen dieren meer hebben.

  Opnieuw de fout in

  Een houdverbod is nu ook al mogelijk, maar niet als op zichzelf staande straf. De nieuwe wet moet dieren beter beschermen tegen mensen die steeds opnieuw in de fout gaan.

  Een andere strafmaatregel die wordt ingevoerd is een gebiedsverbod voor mishandelaars van andermans dieren, zoals in een wei, stal of op een kinderboerderij.

  Mensen die hun hond tegen een andere hond ophitsen worden strafbaar. Het ophitsen van een hond tegen een mens is al strafbaar, maar de straf wordt hoger, maximaal 1 jaar gevangenisstraf. Dit is omdat het letsel door bijtincidenten vaak ernstig is.

  BEKIJK OOK

  NVWA brengt 120 verwaarloosde honden in veiligheid

  Universiteit Utrecht opent kenniscentrum dierenmishandeling

  Deel dit artikel: 

  Minister wil amputeren paardenstaarten harder aanpakken

   GISTEREN, 15:13 IN POLITIEK

  Het verbod werkt niet goed. De minister gaat daarom regelen dat paarden zonder staart niet meer mee mogen doen aan wedstrijden.

  337 melkveebedrijven onterecht geblokkeerd, 75 nu echt verdacht van kalverfraude

   GISTEREN, 19:26 IN POLITIEK

  Minister Schouten blokkeerde ruim 2200 bedrijven wegens onregelmatigheden in de administratie. Bij 337 veehouders was dat onterecht, blijkt nu.

   

   

  Gewijzigd op 2018-10-04 00:37:25
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 19 april 2016 @ 00:55
  #1

  Goedemorgen, opmerkelijk in dezelfde straat Enkhuizen: De politie is een onderzoek gestart na de dood van zeven katten in een straat in het Noord-Hollandse Enkhuizen. Bewoners in en om De Laars denken dat de dieren zijn vergiftigd. Een aantal katten had namelijk langwerpige roze korrels in hun maag.

  Zie en lees verder art. AD (bron)
  http://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet/article/detail/4284774/2016/04/18/Politieonderzoek-na-dood-van-zeven-katten-in-Enkhuizen.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/8159/Dierenmishandeling/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  Gewijzigd op 2016-04-19 00:58:33
  handtekeningafbeelding