751 keer bekeken

NATUURBEHEER en opsporing ILLEGALE DUMPINGEN, STROPERIJ

 • woensdag 02 juni 2021 @ 08:21
  #5

  Goedemorgen, POLITIE LIMBURG PAKT NETWERK VAN STROPERIJ AAN. Ze zien het als  'spannende hobby'?? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 28-01-22 07.00 uur: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:29

  Politie pakt netwerk van stropers aan: 'Ze zien het als spannende hobby'

  Deze dieren werden in de loop van het onderzoek gevonden POLITIE

  De politie in Limburg is na onderzoek meer te weten gekomen over een groot netwerk van stropers. De stropers nodigen elkaar uit om deel te nemen aan nachtelijke strooptochten in Zuid-Limburg, maar ook elders in het land. Ze zien dat zelf volgens de politie als een "uitdagende en spannende hobby". In het onderzoek werd ook een 29-jarige man uit Heerlen opgepakt.

  De aanhouding was vanmorgen, schrijft 1Limburg. De politie sluit nieuwe onderzoeken niet uit. Op stropen staat een gevangenisstraf van maximaal zes jaar.

  Grootschalige wildstroperij

  Politie en boa's kwamen in actie nadat vorig jaar opvallend veel meldingen waren binnengekomen van grootschalige wildstroperij in Zuid-Limburg. Daarbij werd vaak over net ingezaaide akkers gereden.

  Voornamelijk reeën en hazen werden gedood en door onderzoek kon ook worden vastgesteld op welke dagen, tijdstippen en plekken dat gebeurde. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de verdachte.

  Na de arrestatie heeft de politie de woning van de verdachte doorzocht. Daarbij zijn een auto, een geweer, jachtkleding en vlees van reekalfjes uit de vriezer in beslag genomen.

  Op gruwelijke wijze gedood

  Volgens de politie worden de dieren vaak op gruwelijke wijze gedood. De stropers zetten geregeld hazewindhonden - die door hun lichaamsbouw erg geschikt zijn voor de jacht - in. Volgens de politie is het waarschijnlijk dat mensen met 'de beste hond' het meeste aanzien hebben en vaker worden uitgenodigd om mee te doen aan strooptochten.

  De dieren werden in de nacht met een felle lamp of andere apparatuur opgespoord, waarna de hazewindhonden uit voertuigen werden gelaten en het wild achtervolgden, vingen en doodden. "De vaak uitgeputte dieren (reeën en hazen) hadden geen schijn van kans", schrijft de politie.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg.

  Gewijzigd op 2022-01-28 07:53:13
  handtekeningafbeelding
 • maandag 24 september 2018 @ 00:38
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, BOSWACHTER MISHANDELD DOOR 'JAGER' c.q. STROPER, die zonder vergunning bezig was te jagen. De boswachter herkende hem van een eerder incident.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Stroper mishandelt boswachter bij Etten-Leur

  GISTEREN, 12:00

  REGIO

  Een jager in actie ANP

  Een toezichthouder van Staatsbosbeheer is gisteravond gewond geraakt toen hij in het bos bij Etten-Leur een stroper wilde aanhouden. Die bedreigde hem en sloeg de boswachter met een krukje. De politie wist de 60-jarige verdachte even later te arresteren.

  De boswachter zag de man - die een jachtgeweer bij zich had - toen hij rond 18.00 uur zijn dagelijkse ronde door het buitengebied bij Etten-Leur maakte. Volgens Omroep Brabant herkende hij de man direct van een eerder incident, waarbij hij zijn jachtakte had ingetrokken.

  'Ik sla je kapot'

  Toen de boswachter de stroper wilde aanhouden, ging het mis. De 60-jarige man pakte zijn krukje van de grond en riep: "Ik sla je kapot." Vervolgens sloeg hij met de kruk in de richting van het hoofd van de boswachter.

  Hij kon de klap gedeeltelijk opvangen, maar raakte toch gewond. Tijdens de worsteling daarna, lukte het de toezichthouder wel om de kruk weg te slingeren.

  Uiteindelijk rende de man van het maisveld af, richting zijn auto. Hij kon nog wel instappen en wegrijden, maar werd iets verderop door de gealarmeerde politie aangehouden. De boswachter kon na doktersbehandeling weer naar huis.

  BEKIJK OOK

  Hoe kan een boswachter zo gehaat maar ook zo geliefd zijn?

  Zorgen Staatsbosbeheer om veiligheid boswachters

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 16 juli 2018 @ 00:30
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWE 'RAGE'? ILLEGALE DANCEFEESTEN IN HET BOS, DE NATUUR? Het lijkt er een beetje op, ook in het verleden kwam dit al een enkele keer voor. Nu in korte tijd 2x zelfs, zie artikel. Dit is zeker niet goed voor het NATUURBEHEER, geluidsoverlast waar de dieren niet echt opo zitten te wachten en teven SCHADE AAN de natuur, het bos waar dit wordt gehouden is bijna onvermijdelijk? Laten we hopen dat hiet snel een einde aan komt en 'men bij zinnen komt'.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie grijpt opnieuw in bij illegaal dancefeest in bos

  GISTEREN, 10:07

  BINNENLAND

  FLICKR/AF. FOTOGRAFIE/CC-BY-SA

  De politie heeft vannacht opnieuw een einde gemaakt aan een illegaal dancefeest in een bos in Noord-Brabant. Gisteren greep de politie in bij een feest in een bos bij Ulicoten, vannacht werd een evenement op een terrein in Dorst, zo'n 20 kilometer verderop, beëindigd. De twee feesten zijn door dezelfde mensen georganiseerd.

  Agenten kregen vannacht rond 04.15 uur de melding van enorme geluidsoverlast uit het bos, waarop de politie op onderzoek uitging. Uit het bosgebied in Dorst zag de politie mensen komen, en verderop werd een auto gevonden met daarachter een aanhanger met grote geluidsboxen, jerrycans en aggregaten. Een van de agenten had die auto een dag eerder ook al gezien bij het feest in Ulicoten.

  De politie heeft de hele aanhanger met apparatuur in beslag genomen, omdat de organisatie gisteren al was gewaarschuwd. Het is niet duidelijk of er in het bos schade is aangericht: Staatsbosbeheer neemt vandaag poolshoogte.

  BEKIJK OOK

  Politie beëindigt illegaal dancefeest in het bos bij Ulicoten

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 12 mei 2018 @ 00:31
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, DRUGSAFVAL IN DE NATUUR, BOSWACHTERS, MILIEUHANDHAVERS EN POLITIE komen hier regelmatig mee in aanraking. Een recent artikel voor u:

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  11 mei 2018 17:03

  Boswachter Erik woedend over drugsafval en giftige dampen: 'Dit is levensgevaarlijk'.

  In de blauwe vaten die in het bos zijn gedumpt, zit drugsafval. 

   

  © Twitter / Erik de Jonge

  Boswachter Erik de Jonge was eigenlijk vrij gisteren. In plaats daarvan stond hij in 'zijn' bos tussen de giftige dampen en het drugsafval. "Dankjewel, lieve xtc-gebruikers."

  ​Een scherpe, teerachtige geur drong gisteren Eriks neusgaten binnen. Toen hij het rook, wist-ie het meteen: drugs. Xtc vermoedelijk. "Het is niet de eerste keer dat ik drugsafval tegenkom. Ik voelde mijn huid tintelen, mijn luchtwegen raakten een beetje geïrriteerd. En toen ik die blauwe vaten zag, was ik helemáál zeker van mijn zaak."

  Boswachters die drugsafval vinden – iets wat geregeld voorkomt – wordt aangeraden niet dicht bij het afval te komen. "De ene dumping is gevaarlijker dan de andere, maar met een beetje pech heb je met extreem zuur spul te maken. Als je dat inademt, ga je meteen knock-out."

  Blauwe vaten met drugsafval zijn gisteren in het bos bij Bergen op Zoom gedumpt.

  Borrelen en bruisen

  Zoals gisteren, in het bos in Bergen op Zoom waar Erik werkt. "Zodra dat spul in aanraking komt met vocht en zuurstof, ontstaat er een chemische reactie." Vanaf een afstand zag en hoorde de boswachter de boel borrelen, bruisen en sissen.

  Hij belde meteen 112, de politie en brandweer kwamen toegesneld, allemaal met een gasmasker op hun gezicht. "Gelukkig stond ik op de goede plek en van een juiste afstand. Ik heb vaker met dit bijltje gehakt. Als je zoiets ziet, moet je meteen handelen. Tijd is geld."

  Pijn

   

  Want het gif lekt rechtstreeks de bodem in. Waar insecten leven, dieren graven, bomen hun wortels laten groeien. "Er zat een gat in zo'n duizend-liter-vat, daar kwam al die troep doorheen. Toen wist ik dat al het bodemleven op die plek direct zou sterven. Niets kan tegen dat spul. Dat doet zeer. Vooral omdat het toch als mijn bos voelt." 

  Bovendien: hoe dieper drugsafval de grond in gaat, hoe meer saneringskosten er zijn. De Jonge twitterde boos dat dat op rekening komt voor Brabants Landschap, de beheerder van het bos en De Jonges werkgever. "Dit kan wel dertig- tot veertigduizend euro kosten", zegt hij. "Er zijn vijf teams nodig om de boel op te ruimen, de vervuilde grond weg te halen en te verwerken en de krater te herstellen. Bovendien waren er bomen beschadigd en moesten agenten wegen afzetten."

  Woedend

  De Jonge is boos. Het is te horen aan zijn stem, te lezen aan zijn tweets. 'Lieve xtc-gebruikers. Het is 3:39. Vanaf 18:00 hebben we gewerkt om het afval van jullie pilletjes op te ruimen. Da's gelukt', twitterde hij afgelopen nacht sarcastisch. "Ik had liever in mijn bed gelegen. Maar als zoiets gebeurt, is het mijn verantwoordelijkheid."

  Ook twitterde hij foto's van het afval. Toch blijft hij ook mooie plaatjes delen van de natuur. "Ik wil mensen laten zien hoe mooi het hier is. En dat we daar zuinig op moeten zijn." Dus morgen gaat-ie vol goede moed weer door. Maar nu eerst: slapen.

  Meer op rtlnieuws.nl: 

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-09-24 00:45:47
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 april 2016 @ 01:14
  #1

  Goedemorgen, controleurs van het waterschap gaan donderdag met een helikopter op zoek naar overtredingen in de regio Haaglanden. Illegaal gedempte sloten, valstrikken in de duinen om dieren te vangen, gezonken bootjes, spullen op de kade die er niet thuishoren, of lozingen van bestrijdingsmiddelen, het hoogheemraadschap van Delfland onderzoekt het allemaal tijdens de grootscheepse actie.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4286265/2016/04/20/Met-de-helikopter-op-zoek-naar-natuurovertredingen.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/2316/Politie/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding