1019 keer bekeken

VERBOD GROTE MOTORCLUBS....

 • woensdag 06 juli 2022 @ 00:30
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, HET PROCES TEGEMOTORCLUB CALOH WAGOH: 3x LEVENSLANG OPGELEGD. Steeds meer 'levenslang' opgelegd ook in vele andere zaken. De groep wordt ook in verband gebracht met het Marengoproces, Tahgi, in een van de grootste liquidatieonderzoeken ooit Een groep die "brute en meedogenloze moorden" pleegde, midden op straat, soms op klaarlichte dag, waarbij onschuldige slachtoffers op de koop toe werden genomen.

  Vijf keer levenslang geëist in liquidatiezaak tegen leden Caloh Wagoh

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Openbaar Ministerie

  NOS Nieuws•Gisteren, 12:15•Aangepast gisteren, 13:18

  Drie keer levenslang voor verdachten in liquidatieproces Caloh Wagoh

  De rechtbank Midden-Nederland heeft in het liquidatieproces tegen leden van de voormalige motorclub Caloh Wagoh drie verdachten tot levenslang veroordeeld voor moord, poging tot moord en het voorbereiden van moord. Twee verdachten gingen vrijuit, veertien anderen kregen gevangenisstraffen variërend van een jaar tot dertig jaar.

  Volgens de rechtbank was de motorclub "een criminele organisatie, die zich fulltime bezighield met het plegen van liquidaties". De communicatie die de verdachten via telefoons uitwisselden, noemde de rechtbank "huiveringwekkend". Ook schrokken verdachten er niet voor terug om slachtoffers op de openbare weg in het bijzijn van getuigen met automatische wapens in het hoofd te schieten.

  In deze zaak kreeg het OM hulp van een kroongetuige. De rechtbank achtte voor hem een celstraf van 20 jaar passend, maar het werd 10 jaar. Volgens de rechtbank moet hij daarna een nieuw leven beginnen waarbij hij mogelijk altijd over zijn schouder zal moeten kijken. De kroongetuige bekende betrokkenheid bij een liquidatie en een beschieting van een huis. Toen hij daarna nog iemand moest doden, vluchtte hij naar Spanje, waar hij werd aangehouden. In ruil voor strafvermindering legde hij uitgebreide verklaringen af tegen de andere verdachten.

  Verdienmodel

  Ook hoofdverdachte Delano R. (52) kreeg levenslang. Hij had volgens de rechtbank een leidinggevende rol in een organisatie die het liquideren van mensen tot "verdienmodel" had gemaakt. R. nam de moordopdrachten aan en zette ze bij de bendeleden uit. Volgens de rechtbank toonde hij daarover geen spijt of berouw. Zijn enige drijfveer was geld, zei de voorzitter van de rechtbank. "Hij zag liquidaties als een verdienmodel."

  De verdachten stonden terecht voor het uitvoeren van vijf liquidaties en het beramen van nog eens elf andere moorden. Het ging in bijna alle gevallen om afrekeningen in het criminele milieu. Soms bleef het bij een voornemen, soms werd serieus geprobeerd om iemand uit de weg te ruimen. Dit alles speelde zich af tussen januari 2017 en november 2018.

  Taghi

  Volgens het OM was Ridouan Taghi de belangrijkste opdrachtgever. Hij staat terecht in het Marengo-proces. De uitspraak daarin wordt volgend jaar verwacht. Pas dan neemt het OM een beslissing over de vervolging van Taghi in het Caloh Wagoh-proces.

  In deze special kun je zien welke verdachten terechtstonden en wie volgens het OM hun slachtoffer waren. Ook lees je meer over het verband tussen Caloh Wagoh en Ridouan Taghi. Taghi was volgens de kroongetuige de persoon die het meest betaalde voor moordopdrachten:

  Sla over of Zie video in oorsponkelijke artikel

  In deze zaak staan ook twee verdachten terecht voor betrokkenheid bij een moord in 2017 in Amsterdam. Hun zaak wordt door andere rechters behandeld. Die doen vrijdag uitspraak.

  Gewijzigd op 2022-07-08 08:18:54
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 31 augustus 2021 @ 00:59
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, HET PROCES TEGEMOTORCLUB CALOH WAGOH BEGONNEN. 21 VERDACHTEN STAAN TERECHT IN een van de grootste liquidatieonderzoeken ooit Een groep die "brute en meedogenloze moorden" pleegde, midden op straat, soms op klaarlichte dag, waarbij onschuldige slachtoffers op de koop toe werden genomen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 22-01-22 08.00 uur: TEGEN VIJF HOOFDVERDACHTEN ALLEN LEVENSLANG GEEIST. 

  UPDATE 8-01-2022 08.00 uur:

  AANVULLING 02-09-21: 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 15:25

  Caloh Wagoh-zaak: 'Niets leek het moordplan te kunnen stoppen'

  Strenge beveiliging bij het Eris-proces ANP

  Een groep die "brute en meedogenloze moorden" pleegde, midden op straat, soms op klaarlichte dag, waarbij onschuldige slachtoffers op de koop toe werden genomen.

  Zo typeerde de officier van justitie vandaag de verdachten in het liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh. Vandaag ging in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam de zaak tegen 21 verdachten inhoudelijk van start.

  Het Openbaar Ministerie begon met een videopresentatie van de zaak, die is uitgegroeid tot een van de grootste liquidatieonderzoeken ooit. In iets meer dan een half jaar tijd zou de president van Caloh Wagoh een groot aantal moordopdrachten hebben aangenomen. "Het ogenschijnlijke gemak, de luchtigheid en koelbloedigheid waarmee over leven en dood lijkt te worden beslist, is ontluisterend", zei het OM. "Niets leek het moordplan te kunnen stoppen."

  Vijf slachtoffers werden met automatische wapens opgewacht en doodgeschoten. Elf anderen ontsprongen de dans om uiteenlopende redenen. "Laatst, wou hem lokken, maar ging mis", zou een van de verdachten hebben geschreven over een doelwit. "Hij kwam met gepantserde wagen en nog aanhang met andere auto's." Daarna zag de schutter de liquidatie niet meer zitten.

  Ik ben geen moordenaar, klaar.

  Verdachte Caloh Wagoh-proces

  De meeste verdachten wilden vanochtend nog niet ingaan op de beschuldigingen of ze ontkenden met moorden te maken te hebben. Dat laatste gold bijvoorbeeld voor de 73-jarige Greg R., een oudgediende binnen het criminele milieu die bij Caloh Wagoh als een soort raadgever zou hebben gefungeerd.

  "Ik werd vanwege mijn leeftijd en ervaring met respect behandeld binnen de motorclub", zei hij. "Maar ik weet niets van liquidaties. Ik heb daar met de kroongetuige nooit over gesproken. Ik ben geen moordenaar, klaar."

  De kroongetuige in dit proces is een voormalig lid van Caloh Wagoh, dat in ruil voor medewerking met justitie strafvermindering krijgt. Hij leidde de politie naar verschillende verdachten. Volgens de advocaat van Greg R. heeft de recherche de kroongetuige "gestuurd" in zijn verklaringen.

  Het Openbaar Ministerie zal tegen de kroongetuige een lagere straf eisen dan eerder is afgesproken, maakte de officier van justitie vandaag bekend. Dat is het gevolg van een nieuwe wet die onlangs is ingegaan. Veroordeelden mogen niet eerder dan twee jaar voor het einde van hun straf worden vrijgelaten.

  De kroongetuige komt hierdoor langer vast te zitten dan gedacht. Daarom wil de officier van justitie tien jaar cel eisen in plaats van de eerder afgesproken twaalf jaar. Advocaat Christian Flokstra ging hiertegen in bezwaar. Hij zei dat het OM toezeggingen aan de kroongetuige kennelijk belangrijker vindt dan de wet.

  Door het grote aantal verdachten en advocaten zat de rechtszaal vandaag overvol. Niet alle betrokkenen pasten in de zaal, tot ergernis van sommige raadslieden. Maar een grotere ruimte is er niet, zei de rechtbankvoorzitter. "Het is vechten om zittingszalen."

  Er lopen momenteel meerdere processen waarvoor extra beveiliging nodig is. Ook rond de zaak van vandaag gelden zware veiligheidsmaatregelen. Zo mogen de officieren van justitie niet gefilmd of getekend worden. De kroongetuige zit in een aparte ruimte en zijn stem wordt vervormd.

  Voor de behandeling van de zaak zijn 64 zittingsdagen gereserveerd. De komende weken wordt de kroongetuige verhoord.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-01-22 09:11:20
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 20 april 2021 @ 07:40
  #7
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, OOK MOTORCLUB CALOH WAGOH DOOR RECHTER  VERBODEN. Dat zat erin maar de zaak gaat ook in hoger beroep, dus voorlopig nog even 'bestaan'.  

  Maar ook hierdoor, door al die verboden een nieuwe ontwikkelingen: 

  Komen en gaan van nieuwe motorclubs, overzicht lastiger voor politie

   GISTEREN, 06:23 IN BINNENLAND

  Het verbod op de grote motorclubs leidt tot nieuwe, kleinere clubs en gangs. Dat maakt het er voor de politie niet makkelijker op om ze in de gaten te houden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OPENBAAR MINISTERIE

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 11:31 • AANGEPAST GISTEREN, 14:16

  Ook gewelddadige motorbende Caloh Wagoh verboden

  Motorclub Caloh Wagoh is vanochtend verboden door de rechter. Daarmee is het de vijfde club die in Nederland niet meer mag bestaan, al hoeven leden hun hesjes niet direct overal uit te trekken.

  Volgens de rechtbank Midden-Nederland is Caloh Wagoh in strijd met de openbare orde omdat de club zich bezighoudt met zeer ernstig geweld, waaronder levensdelicten. Het Openbaar Ministerie had om opheffing van de motorclub gevraagd. Ook alle lokale afdelingen zijn verboden.

  Leden van de motorclub staan momenteel terecht in een proces dat draait om vijf liquidaties en plannen, opdrachten en voorbereidingen voor nog eens acht moorden. Een van de opdrachtgevers zou Ridouan Taghi zijn.

  Bewijs in die zaak komt onder andere van berichtenverkeer van de 'patrono' (leider) van Caloh Wagoh. Hij bleek harde schijven vol berichten te hebben bewaard, om die later te kunnen gebruiken in een documentaire over zware criminaliteit. Andere leden van Caloh Wagoh werden veroordeeld voor het beschieten van het gebouw van tijdschrift Panorama.

  Afscheidsbrief

  Volgens de rechtbank heerst binnen de club een geweldscultuur en zijn er tal van incidenten waarbij mensen zwaar werden mishandeld. Dat gebeurde in de horeca, maar ook onderling. Een man die vorig jaar zelfmoord pleegde, schreef in zijn afscheidsbrief dat hij werd afgeperst door Caloh Wagoh.

  Verder geldt een zwijgplicht en moeten leden die uit de club willen stappen geld betalen. Uit reglementen blijkt volgens de rechter dat er een nationale leiding was die opdrachten uitdeelde. Daarom moet de hele club worden ontbonden, inclusief lokale chapters.

  Toch gaat het verbod niet per direct in. De rechtbank geeft Caloh Wagoh eerst nog de kans om in hoger beroep te gaan. Pas als het verbod onherroepelijk is, zal de motorclub definitief worden verboden. Wel moesten enkele leden die vanochtend bij de uitspraak aanwezig waren na afloop hun hesjes uitdoen, op last van de burgemeester van Amsterdam. Het is met deze uitspraak aan individuele burgemeesters hoe ze omgaan met het verbod en of de politie moet handhaven.

  Crips

  Eerder werden al de Hells Angels, Satudarah en No Surrender verboden in Nederland, al zijn nog niet alle vonnissen definitief. Motorclub Bandidos werd grotendeels aan banden gelegd. Caloh Wagoh is de laatste in het rijtje clubs waartegen het Openbaar Ministerie een civiele procedure startte.

  Caloh Wagoh ontstond vijf jaar geleden uit een fusie van motorclub Trailer Trash met de Haagse straatbende de Crips. Op haar hoogtepunt telde de club naar schatting zo'n 150 leden, verdeeld over verschillende afdelingen in het land.

  Nu veel grotere clubs zijn opgedoekt, ontstaan allerlei nieuwe, kleinere groepjes die zich soms als motorclub en soms als brotherhood profileren. Dat maakt de wereld van de outlaw gangs minder overzichtelijk, zei de politie vandaag.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-04-20 07:47:55
  handtekeningafbeelding
 • zondag 10 januari 2021 @ 07:25
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, IN DE STRIJD TEGEN DE MOTORBENDES in Denemarken man opgepakt voor een poging tot liquidatie in Sittard op een medebendelid of onderlinge (Europese) rivalelenstrijd? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:15

  Deen opgepakt voor liquidatiepoging Sittard

  In de Deense stad Ringsted is op verzoek van de Limburgse politie een man opgepakt. De 28-jarige Deen wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatiepoging op een man in Sittard, in september vorig jaar.

  De verdachte is nu nog in Denemarken. Het is nog niet bekend wanneer hij wordt overgeleverd aan Nederland.

  Een 38-jarige man uit Roermond werd vorig jaar op 12 september onder vuur genomen op de Bradleystraat in Sittard, schrijft omroep 1Limburg. Hij werd vanaf een motor beschoten en raakte zwaargewond. De motor, die was gestolen in Duitsland, werd uitgebrand teruggevonden in Geleen.

  Bandidos

  Het slachtoffer is zelf verdachte in onder meer het Bandidos-dossier. Na de aanslag dook de man een tijd onder. Medio december werd het slachtoffer zelf aangehouden vanwege bedreiging in Maastricht.

  Het is de derde aanhouding in het onderzoek naar de schietpartij. Vanochtend is een 36-jarige Sittardenaar opgepakt. Gisteren werd een Maastrichtenaar van 35 al opgepakt. In zijn woning zijn twee vuurwapens gevonden.

  Deel dit artikel: omroep 1Limburg.

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 06 januari 2021 @ 00:41
  #5
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen en WÉÉR MOET EEN JOURNALIST GETUIGEN in een rechtszaak over liquidaties, in de Caloh Wagoh zaak. De persvrijheid en integriteit en veiligheid van betrokkene staat daardoor wéér steeds meer onder druk?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 20:43

  Documentairemaker moet getuigen in liquidatieproces

  Rechters tijdens een eerdere zitting in liquidatieproces Eris ANP

  Documentairemaker Joost van der Valk moet getuigen in het liquidatieproces Eris. Dat meldt het AD. Journalistenvakbond NVJ reageert verbolgen op het besluit. Volgens de vakbond staat de onafhankelijkheid van journalisten op het spel.

  In het Eris-proces staat motorclub Caloh Wagoh centraal. De president daarvan nam volgens het Openbaar Ministerie moordopdrachten aan, onder anderen van Ridouan Taghi. Hij zette de opdrachten vervolgens uit binnen zijn groep.

  Documentaire

  Van der Valk heeft in het verleden een documentaire gemaakt over de Haagse straatbende waaruit later Caloh Wagoh is ontstaan. Hij had toen veelvuldig contact met Delano R., die als president van de motorclub hoofdverdachte is in het Eris-proces.

  Van der Valk werkte met Delano R. aan een documentairereeks voor Videoland. Daarvoor reisde hij ook naar het buitenland met leden van de club. De serie is er nooit gekomen, omdat R. in 2018 werd opgepakt als hoofdverdachte in het liquidatieproces.

  Bronnen beschermen

  Van der Valk zegt tegen het AD zich op zijn verschoningsrecht te beroepen. "Op deze manier kan mijn veiligheid in gevaar worden gebracht, omdat wellicht gedacht wordt dat ik zal praten over mijn bronnen. Wij als journalisten moeten juist onze bronnen beschermen."

  Journalistenvakbond NVJ spreekt tegenover de krant van een "verwarrende beslissing". "Ook de rechtbank weet dat hij niets zal zeggen om zijn bronnen te beschermen."

  "Je moet journalisten niet in deze situatie willen brengen, het kan gevaarlijke situaties opleveren. De journalistiek heeft een onafhankelijke rol."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 30 mei 2019 @ 00:36
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, RECHTER VERBIEDT NU OOK DE 'HELLS ANGELS', als geheel een criminele organisatie. Als eerste land ter wereld. Er zijn nu drie motorclubs door de rechter verboden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Rechtbank verbiedt Hells Angels in Nederland

   VANDAAG, 10:22 AANGEPAST VANDAAG, 10:59

  BINNENLANDPOLITIEK

  ANP

  De rechtbank in Utrecht heeft bepaald dat motorclub Hells Angels al zijn activiteiten moet staken en wordt verboden. Het Openbaar Ministerie had daarom gevraagd omdat er sprake is van een geweldscultuur binnen de club die de samenleving en rechtsstaat in gevaar brengt. De rechter gaat daarin mee.

  Video afspelen

  00:39

  Rechtbank verbiedt Hells Angels in Nederland

  Het is een wereldwijde primeur dat de Hells Angels in een land een totaalverbod krijgen. In andere landen, waaronder Duitsland, zijn wel lokale chapters verboden maar niet de hele club. In Nederland zijn naar schatting 400 Hells Angels.

  Justitie had betoogd dat de Hells Angels, al veertig jaar actief in Nederland, een structurele gewapende strijd voeren met andere motorclubs. Sommige daarvan zijn op voorspraak van het OM al eerder verboden door de rechtbank, zoals Satudarah en Bandidos. Bij de laatste is dat totaalverbod overigens in hoger beroep deels teruggedraaid.

  De Hells Angels kwamen zo'n 40 jaar geleden naar Nederland. Lange tijd leken ze onaantastbaar. Een overzicht in video:

  Video afspelen

  01:34

  Hells Angels in Nederland: van onaantastbaar naar verbod

  De strijd met andere motorclubs leidt volgens de rechter tot "langdurige oorlogen die gepaard gaan met geweld, soms met dodelijke afloop".

  De verdediging had aangevoerd dat de Hells Angels niet als club verboden kunnen worden omdat geen sprake is van centrale aansturing; de zogenoemde chapters zouden onafhankelijk van elkaar opereren. Maar volgens de rechter is dat niet het geval. Ze zijn niet bij de notaris geweest, zei de rechter, maar er is duidelijk sprake van nationale en internationale aansturing.

  De rechtbank acht voldoende aangetoond dat de Hells Angels als vereniging een gevaar vormen voor de openbare orde. De cultuur kenmerkt zich door wetteloosheid en de leden zien zichzelf als outlaws, die buiten de wet staan, aldus de rechter. Leden mogen ook niet in dienst zijn, of zijn geweest, van de overheid. Door intimidatie durven slachtoffers van de Hells Angels geen aangifte te doen en getuigen durven niet te spreken, of alleen anoniem, zei de rechter.

  Ook wordt er in het vonnis op gewezen dat leden speciale patches voor op hun kleding en oorkondes krijgen als ze geweld hebben gebruikt. Hells Angels MC accepteert dat zijn leden misdaden plegen, zei de rechter.

  Vechtpartij bij Van der Valk

  Het OM had in het proces een aantal voorbeelden genoemd van geweldsincidenten die de samenleving raakten. Het ging onder meer om een massale vechtpartij tussen de Hells Angels en motorclub de Mongols in een Van der Valk-hotel in Rotterdam, in april 2016. Daarbij werd ook geschoten.

  Verder werd het in brand steken van een café in Kerkrade genoemd, een honk van motorclub Bandidos, in maart 2015. De woning boven het café brandde uit. Het gezin met kinderen wist via het dak te vluchten.

  Minister Grapperhaus noemt de uitspraak van de rechtbank een geweldige beloning voor het harde werk van OM en politie op dit punt. Verder wil hij niet te veel over deze concrete zaak zeggen, ook omdat er nog hoger beroep mogelijk is.

  Advocaat Geert-Jan Knoops, die de Hells Angels vertegenwoordigt, zegt dat de motorclub in hoger beroep gaat.

  BEKIJK OOK

  Motorclubs verboden, maar overheid kan nauwelijks optreden

  Bandidos per direct verboden, rechter ziet 'cultuur van wetteloosheid'

  'De Hells Angels voeren een structurele gewapende strijd'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 22 november 2018 @ 00:21
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE AKTIE TEGEN MOTORCLUB CALOH WAGOH, deze bestaat nog niet zo lang maar wordt nu al in verband gebracht met georganiseerde misdaad. O.a. twee kopstukken van de 'club' zijn opgepakt. Maar liefst 800 mensen van politie en andere diensten deden aan de aktie mee, ook dat is vrijwel nooit voorgekomen, landelijk.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Grote politieactie tegen motorclub Caloh Wagoh, kopstukken opgepakt

  GISTEREN, 08:29

  AANGEPAST GISTEREN, 09:34

  BINNENLAND

  NOS

  De politie houdt sinds vanmorgen een grote actie tegen motorclub Caloh Wagoh. Op meer dan veertig plekken deed de politie invallen en worden panden en woningen doorzocht.

  Volgens de politie zijn in Mijdrecht en Leiden twee kopstukken van de club aangehouden. Onder de arrestanten is Greg R. (70), zegt diens advocaat. De ander is volgens informatie van de politie een man van 48. De mannen worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie.

  R. is een oudgediende in het Amsterdamse criminele circuit. Hij is daar al sinds 1975 actief. Zijn zoon Jesse R. zit een levenslange gevangenisstraf uit wegens verschillende liquidaties. Hij werd veroordeeld tijdens het Passageproces.

  Ook in Den Haag waren vanmorgen invallen:

  Video afspelen

  01:06

  Politie valt onder meer woningen in Den Haag binnen

  Caloh Wagoh wordt door de politie beschouwd als een outlaw motorcycle gang en in verband gebracht met criminele activiteiten, waaronder liquidaties. De club telt naar schatting 150 leden.

  Op verschillende adressen van leden vielen vanmorgen arrestatieteams binnen. De politie zoekt onder meer naar wapens, drugs en gegevensdragers.

  Verzamelen van bewijs

  "Wij denken dat de club zich op forse schaal bezighoudt met criminaliteit", zegt de Haagse politiechef Paul van Musscher. "Ons doel vandaag is daarvoor bewijs te verzamelen."

  In Den Hoorn, bij Delft, deed de politie ook een inval in een clubhuis van Caloh Wagoh, gevestigd in een schuur achter een huis. Daar was op dat moment niemand aanwezig.

  Bij de actie zijn zo'n 800 politiemensen betrokken. Het onderzoek en de doorzoekingen zijn nog bezig.

  BEKIJK OOK

  OM: verband tussen motorclub Caloh Wagoh en liquidatiezaak

  Politie zag hoe Richard Z. gebouw Panorama verkende, maar voorkwam aanslag niet

  Tien jaar Passageproces: ruggen kijken, knikkebollen en sappige details

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-11-22 00:25:27
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 16 mei 2018 @ 00:25
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, DE ACTIE VAN VANDAAG, 200 KG. DRUGS aangetroffen bij NO SURRENDER LEDEN o.a. kan verder leiden tot een verbod op deze motorclub?

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS TWITTER (bron)

  Politieacties tegen No Surrender, 200 kilo drugs gevonden bij huiszoekingen

  GISTEREN, 07:28

  AANGEPAST GISTEREN, 14:44

  BINNENLAND

  OMROEP FLEVOLAND

  Arrestatieteams hebben vanochtend bij politieacties in Almere en Hilversum tegen motorclub No Surrender vijf mannen opgepakt. Vier van hen zijn lid van de motorclub. Bij huiszoekingen die volgden op de arrestaties werd in totaal 200 kilo drugs aangetroffen.

  De actie van vandaag hangt samen met een politie-onderzoek dat loopt sinds januari. Toen meldde een doodsbange vrachtwagenchauffeur zich bij de marechaussee in Hoek van Holland, omdat hij vreesde dat er drugs waren verstopt in zijn vrachtwagen. Hij was met zijn vrachtwagen via de veerboot op weg naar Engeland.

  Argwaan

  De chauffeur, die in opdracht reed van een Nederlands transportbedrijf, kreeg argwaan toen hij het gevoel kreeg al op de veerboot in de gaten gehouden te worden. In Engeland liet hij zijn vrachtwagen achter en keerde per boot terug naar Nederland.

  Na onderzoek van de vrachtwagen werden op een verborgen plek "tientallen kilo's cocaïne" aangetroffen, zegt een politiewoordvoerder. De politie heeft de vrachtwagenchauffeur in bescherming genomen, omdat hij mogelijk wordt gezocht door leden van No Surrender. Om wat voor veiligheidsmaatregelen het gaat, wil de politie niet zeggen.

  200 kilo drugs

  Na de arrestaties van vanochtend doorzocht de politie acht woningen. Daarbij werd nog eens 200 kilo aan drugs in beslag genomen. Het betreft zowel hard- als softdrugs. Verder nam de politie zogenoemde crypto-telefoons in beslag. Dat zijn telefoons waarmee criminelen versleutelde berichten naar elkaar kunnen sturen.

  Omwille van het onderzoek wil de politie niet meer details geven over de gevonden drugs, en dus over de waarde en grootte van de vangst. De verdachten moeten nog gehoord worden, laat de woordvoerder weten.

  Landelijk verbod

  Het is niet de eerste keer dat leden van No Surrender in verband worden gebracht met criminele activiteiten. In december werd No Surrender-baas Henk Kuipers gearresteerd. Hij werd beschuldigd van mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. In februari werd een ander kopstuk van de motorclub gearresteerd.

  Oprichter Klaas Otto wordt verdacht van onder meer witwassen, afpersing, bedreiging, mishandeling en een bomaanslag. Eind maart mocht hij met een enkelband de gevangenis verlaten. Het OM zei eerder al te onderzoeken of een landelijk verbod op No Surrender tot de mogelijkheden behoort.

  BEKIJK OOK

  Politie arresteert tien leden No Surrender en sluit clubhuis Haarlem

  No Surrender-oprichter Klaas Otto komt met enkelband vrij

  Opnieuw leider motorclub No Surrender opgepakt

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 22 april 2016 @ 00:21
  #1

  Goedemorgen, ook de politie wilde dit al, Justitie ook en ook in een maatschappelijke belang, een goed idee? Een verbod op motorbendes is mogelijk nog maar een paar maanden weg. Dat verklaarde Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle en voorzitter van het burgemeestersoverleg over motorbendes, tegenover BNR.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4286793/2016/04/21/Verbod-op-grote-motorbendes-dichtbij.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl

   

   

  handtekeningafbeelding