662 keer bekeken

Geld ALGEMEEN ivm veel DDOS aanvallen Banken

 • maandag 29 januari 2018 @ 06:20
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUW WERELDWIJD betaalsysteem op internet. ER zou ook uiteindelijk zelfs wereldwijd één monetairstelsel moeten komen zodat HET GELD UITEINDELIJK KAN WORDEN AFGESCHAFT. Pleit ook het boek Van Homo sapiens naar Homo galacticus  /   http://kirjaboek.nl/proddetail.asp?prod=boek_3282  /o.a. voor...

  Zie NU.NL

  'Japanse Softbank wil wereldwijd betalingssysteem ontwikkelen' 

  Foto: EPA

  Gepubliceerd: 28 januari 2018 11:55Laatste update: 28 januari 2018 14:27

  • De Japanse technologiegigant SoftBank bestudeert de mogelijkheid om een wereldwijd digitaal betalingssysteem te ontwikkelen. Met het plan wil SoftBank meer grip krijgen op het financiële systeem

  Softbank zou het daarmee opnemen tegen PayPal, Apple Pay en China's Alipay, schrijft The Sunday Times.

  Het verdringen van het mondiale financiële systeem wordt gezien als een van de volgende doelstellingen van Apple, Amazon en Alibaba.

  Een van de doelstellingen van het nieuwe plan van Softbank is het ontwikkelen van een nieuwe infrastructuur voor digitale betalingen. Softbank wil daarbij een consortium leiden dat wordt gesteund door verschillende grote banken in de wereld.

  SoftBank zou voor de plannen zijn oog hebben op het Zwitserse technologiebedrijf Temenos. Het bedrijf levert aan 41 van vijftig financiële instellingen ter wereld.

  Platform

  Het systeem dient als een nieuw bankplatform dat door meerdere financiële instellingen kan worden ingezet. Hierdoor kunnen kosten worden verlaagd en wordt lanceren van nieuwe producten en diensten makkelijker.

  Ook kan het platform dienen als een op de mobiele telefoon gebaseerd betalingsnetwerk. Ingewijden noemen het ook wel de "smartphone als bank".

  De investeringsgigant, geleid door miljardair Masayoshi Son, wordt gezien als 's werelds meest agressieve investeerder in nieuwe technologieën.

  Met 100 miljard dollar uit het Vision Fund investeert het bedrijf in techstartups in Silicon Valley. Het kocht bijvoorbeeld de Britse chipontwerper Arm Holdings voor 24 miljard pond in 2016. Ook sloot Softbank in november een miljardendeal met Uber.

  Door: NU.nl

  Gewijzigd op 2018-06-01 10:28:22
  handtekeningafbeelding
 • maandag 29 januari 2018 @ 06:03
  #1

  Goedemorrgen, dit BEWIJST het ook al weer, contant geld moet blijven, DDOS aanvallen op de Banken de laatste tijd en winkeliers klagen ook al daarover (niet meer mogelijk om te pinnen dan) en dus ZORG ALTIJD DAT U VOLDOENDE CONTANT GELD BIJ U HEEFT als u boodschappen gaat doen! Of betaal weer contant dan ´áltijd prijs´...  Zie het nieuwbericht van NU.NL

  Storingen bij ABN Amro en ING verholpen na DDoS-aanval 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 28 januari 2018 19:50Laatste update: 29 januari 2018 02:11

  • De storingen bij ABN Amro en ING als gevolg van een DDoS-aanval zijn zondagavond verholpen. Bij beide banken konden klanten moeilijk of niet gebruik maken van diensten als  internetbankieren, mobiel bankieren en iDeal.

  Een woordvoerder van ABN Amro laat zondagavond weten dat de storing 2,5 uur duurde. De bank maakte dit uit voorzorg pas later bekend. ABN Amro biedt de klanten nogmaals excuses aan voor het ongemak.

  Zondagavond rond 19.00 uur kreeg de bank te maken met de derde aanval van het weekend. Zaterdagavond duurde de storing ruim vier uur en zondagmiddag konden gebruikers twee uur lang geen gebruik maken van diverse diensten.

  Ook ING biedt excuses aan voor het ongemak. Maandagochtend, net na middernacht liet de bank weten dat online bankieren weer beschikbaar is.

  Het ging niet om een hack en dus is geen sprake van inbreuk op de banksystemen of op klantgegevens, stellen de banken. Bij een DDoS-aanval wordt een website bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer. Daardoor raakt de server overbelast en is de website moeilijk of helemaal niet te bereiken.

  Dagelijks

  Volgens Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), zijn dit soort cyberaanvallen voor banken tegenwoordig aan de orde van de dag. Dat zei Knot in het tv-programma Buitenhof. Op de website van DNB zelf vindt bijvoorbeeld elke seconde wel zo'n aanval plaats, aldus de president.

  "Dat is de realiteit anno 2018", aldus Knot die spreekt van een "serieuze zaak". DNB is hierover ook met banken in gesprek, om ervoor te zorgen dat die hun systemen na zo'n aanval snel weer in de lucht hebben. Knot kon nog niet zeggen wie de DDoS-aanval op ABN AMRO heeft veroorzaakt.

  Detailhandel Nederland liet zondag weten naar aanleiding van dit soort storingen zich steeds meer zorgen te maken om de stabiliteit en betrouwbaarheid van het betalingsverkeer.

  Door: NU.nl/ANP

   

  Gewijzigd op 2018-06-01 10:29:19
  handtekeningafbeelding