526 keer bekeken

OPNIEUW geweldsincident TOENAME INCIDENTEN

 • dinsdag 13 juli 2021 @ 00:48
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, TWEE GEWONDEN EN ÉÉN DODE BIJ ERNSTIG GEWELDSINCIDENT DEN HAAG.

  Zie veder art. van NOS Nieuws, Twitter (bron).

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 12:49 • AANGEPAST GISTEREN, 22:36

  Twee gewonden in Den Haag bij geweldsincident, ook dode aangetroffen

  REGIO15

  In Den Haag zijn aan het eind van de ochtend twee gewonden gevallen bij een "ernstig geweldsincident", in de woorden van de politie. Nabij de plek van het incident trof de politie een overledene aan in een auto. Volgens de politie was de overleden persoon verdachte van het geweldsmisdrijf.

  Vlak voor het middaguur kreeg de politie een melding dat er op de Leggelostraat meerdere personen gewond waren geraakt bij een geweldsincident en dat de verdachte was gevlucht. In een pand werd een 36-jarige vrouw uit Rijswijk en een 53-jarige man uit Rijswijk gevonden.

  Terwijl de slachtoffers werden geholpen werd volgens de politie in een auto aan de Haveltestraat een zwaargewonde man gevonden. "Reanimatie mocht niet meer baten, de 67-jarige man uit Rijswijk overleed ter plaatse", zegt de politie. Volgens de politie heeft de man zelfmoord gepleegd.

  Het incident gebeurde in een vestiging van Parnassia, waar een ggz-team is gevestigd dat mensen met ernstige psychische problemen begeleidt en behandelt. De twee slachtoffers zijn medewerkers van de instelling.

  De omgeving werd direct afgezet en ook werd er een traumahelikopter opgeroepen:

  0:41 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Hulpdiensten massaal aanwezig na geweldsincident in Den Haag

  De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hen gaat, is niet duidelijk. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht, hoewel de verdachte niet meer leeft. "Dat alle betrokkenen uit Rijswijk komen, lijkt vooralsnog op toeval te berusten en geen link te hebben met het incident", aldus de politie.

  Een ooggetuige vertelde aan Omroep West rond het middaguur meerdere knallen te hebben gehoord. De politie kan niet zeggen of er daadwerkelijk is geschoten en waardoor de personen gewond zijn geraakt "We willen eerst duidelijk hebben wat er is precies is gebeurd", laat een woordvoerder weten.

  NOS

  Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of gratis 0800-0113.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 03 februari 2018 @ 06:39
  #1

  Goedemorgen, WADDINXVEEN: Opnieuw is er ophef ontstaan over een dode tengevolge van toegepast politiegeweld? Laten we de berichten volgen, er wordt al gesproken over eenzelfde soort zaak als die met de 'nekklem' in Den Haag, zie elders in deze rubriek.

  Zie veder art. van NOS Nieuws, Twitter.

  OM: dode na incident met politie Waddinxveen was verwarde man

  GISTEREN, 17:17

  AANGEPAST GISTEREN, 20:35

  BINNENLAND

  ANP

  De man die vanochtend overleed bij een incident in Waddinxveen waarbij agenten waren betrokken, was een verwarde 39-jarige Hagenaar, meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag. Van de gebeurtenis zijn videobeelden gemaakt, die Omroep West heeft gepubliceerd.

  Die beelden worden bij het onderzoek naar het incident betrokken, aldus het OM. De doodsoorzaak van de man wordt onderzocht, net als het moment van overlijden.

  Video afspelen

   00:37

  Deze beelden zijn gemaakt bij het geweldsincident

  Rond 06.00 uur kreeg de politie een melding over een verwarde man die buiten liep. Daarop is een ambulance gebeld en zijn agenten naar de aangegeven plek gegaan. Ooggetuigen hebben verklaard dat de man uit zijn auto was gestapt en op het wegdek knielde. Hij maakte een verwarde indruk. Wat er daarna precies is voorgevallen tussen de agenten en de man, kan het OM nog niet zeggen.

  Op het filmpje, dat een voorbijganger maakte, is te zien hoeveel moeite de agenten hebben om de man op de grond te drukken. Daarbij deelt de politie harde klappen uit. De man ligt op het asfalt en schreeuwt "fuckers" of "motherfuckers", en de agenten roepen een aantal keer "Meewerken! Nu!"

  Video afspelen

  Openbaar Ministerie over geweldsincident Waddinxveen

  Het OM kan pas iets zeggen over de doodsoorzaak van het slachtoffer als het onderzoek door de patholoog-anatoom is afgerond. En ook voor een oordeel over het geweld door de agenten moet eerst duidelijk zijn wat er precies is gebeurd, zegt een woordvoerder van het OM. Pas dan kan worden vastgesteld of het gebruikte geweld "passend en geboden" was.

  De familie van de 39-jarige man is geschokt door de zaak. Nabestaanden hebben aan Omroep West laten weten dat ze geen bezwaar hebben tegen de publicatie van de beelden.

  BEKIJK OOK

  Onderzoek naar dodelijk incident met politie in Waddinxveen

  Gewijzigd op 2021-07-13 00:42:20
  handtekeningafbeelding