937 keer bekeken

'NEPWAPENS' en AFWIJKEND VERDACHT GEDRAG

 • vrijdag 22 oktober 2021 @ 00:51
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR: POLITIE ZET TREIN STIL OM 'MAN MET VUURWAPEN'. N E P vuurwapen bleek weer achteraf. Ook hierover kan bijna een 'liveblog' geopend worden. Zie hierover ook de vorige artikelen en commentaar....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 08:35 • AANGEPAST GISTEREN, 09:12

  Trein stilgezet in Rotterdam vanwege reiziger met vuurwapen

  Een trein is vanochtend in Rotterdam stilgezet vanwege een reiziger met wat een vuurwapen leek te zijn. Een politieteam heeft de 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

  De man werd benaderd met een speciale techniek voor gevaarlijke verdachten. Na zijn arrestatie bleek dat het wapen nep was.

  Het incident gebeurde ter hoogte van de Prins Alexanderlaan. In de trein zaten nog meer reizigers. Na de aanhouding kon de trein weer verder. De man zit nog vast, meldt een politiewoordvoerder.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-10-22 00:54:52
  handtekeningafbeelding
 • zondag 20 juni 2021 @ 08:13
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR: 14, 15 JARIGEN ONDERSCHOT OM: ZWARTGEVERFDE WATERPISTOOLTJES....angry  inderdaad, hoevele malen moet er nog worden gewaarschuwd daartegen en een 'kwajongensstreek' maar die ook heel verkeerd had kunnen aflopen?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  De zwart geverfde waterpistooltjes POLITIE GOUDA

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 03:02

  Jongens met zwartgeverfde waterpistooltjes aangehouden in Gouda

  Drie minderjarigen in Gouda zijn gisteravond onder schot gehouden door de politie, omdat ze met vuurwapens op voorbijgangers zouden hebben gericht. Achteraf bleek het om zwartgeverfde waterpistooltjes te gaan.

  Een getuige had melding gemaakt van een vuurwapen, waarna de jongens van 14 en 15 via surveillancecamera's werden gevolgd. Via die camerabeelden was ook te zien dat door de jongens werd gevochten, schrijft de politie.

  Vanwege de veronderstelde ernst van de wapens gingen de agenten met getrokken wapens op de tieners af. Zij werden gefouilleerd en aangehouden. Pas op het politiebureau werd duidelijk dat er geen sprake was van gevaar.

  Domme zet

  Het politieteam zegt iedere melding over vuurwapens uiterst serieus te nemen. Door de zwarte verf leek het speelgoed op echte wapens. "Een domme zet die grote gevolgen had kunnen hebben."

  De politie maakt zich al langer zorgen over het gebruik van nepwapens door minderjarigen, met name omdat dat kan leiden tot gevaarlijke situaties als de politie zelf een wapen trekt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 18 januari 2021 @ 00:33
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, NEPWAPENS OF IN DIT GEVAL EEN NEPBERICHT.... LEVENSGEVAARLIJK. Polittie lost schoten na wat bleek een NEPMELDING te zijn. Een geintje en nog steeds zijn er lieden die dit doen, helemaal in deze tijd met terrorisme etc.... Waarschuwingen hiertegen helpen kennelijk niet.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 11:18

  Waarschuwingsschot en aanhoudingen na 'geintje' in Oosterhout

  In Oosterhout heeft "een geintje" vannacht tot arrestaties en een waarschuwingsschot van de politie geleid. De politie kwam af op een melding van een gewapende gijzeling, maar het bleek vals alarm. Wel werden lachgas en een grote hoeveelheid geld gevonden. Twee verdachten zijn opgepakt.

  Rond 01.30 uur werd de politie getipt dat er twee personen werden gegijzeld in een pand aan de Everdenberg. Met kogelwerende vesten gingen agenten erop af. Daar aangekomen werden agenten omringd door drie auto's.

  Uit voorzorg hielden de agenten de voertuigen onder schot en verzochten de inzittenden uit te stappen. Toen een persoon niet wilde meewerken, loste een agent een waarschuwingsschot.

  Geen vuurwapen

  Toen de politie de situatie naar eigen zeggen onder controle had, gingen agenten het pand binnen. Daar werd al gauw duidelijk dat er geen sprake was van een dreigende situatie.

  Volgens de mannen die er zaten wilden ze "een geintje uithalen" door melding te maken van een gewapende gijzeling. In het pand werden geen vuurwapens aangetroffen, maar dus wel lachgas en een groot geldbedrag.

  De aangehouden personen worden verdacht van witwassen en het doen van een valse melding. Of de personen in de auto's iets te maken hebben met de mannen die de valse melding deden, is onduidelijk.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 12 januari 2020 @ 00:18
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, NEPWAPENS, LEVENSGEVAARLIJKE MESSEN EN DRUGS BIJ 17 JARIGE AANGETROFFEN. Het was een toevallige vangst nadat de jongen bij een verkeersongeval was betrokken. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  De wapens die de politie aantrof bij de jongen uit Vlissingen POLITIE ZEELAND-WEST BRABANT

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 11:33

  Politie vindt wapenarsenaal bij jongen (17) in Vlissingen

  In het huis van een 17-jarige jongen uit Vlissingen heeft de politie een wapenarsenaal aangetroffen, variërend van dolken, andere steekwapens en een taser tot nep-pistolen en nep-uzi's.

  De politie kwam de wapens toevallig op het spoor nadat de jongen op zijn scooter betrokken was geraakt bij een verkeersongeluk, meldt Omroep Zeeland.

  Het ongeluk was rond 17.00 uur gistermiddag op het fietspad tussen Vlissingen en Middelburg. De snorscooter botste op een hardloper. De 17-jarige bestuurder raakte gewond en moest naar het ziekenhuis, de hardloper werd behandeld bij een huisartsenpost.

  Harddrugs en een dolk

  Op de plaats van de aanrijding vonden agenten verschillende plastic zakjes met harddrugs. In de scooter zelf werden harddrugs en een dolk aangetroffen.

  Na die vondst deed de politie huiszoeking bij de 17-jarige. In zijn kamer werden vijf nep-vuurwapens gevonden. Verder troffen agenten een taser aan in de vorm van een zaklamp, twee verboden messen, een kleine hoeveelheid hennep en illegaal vuurwerk.

  Bij een speekseltest in het ziekenhuis bleek dat de jongen onder invloed was van drugs. Hij is nog niet verhoord. De politie kondigt aan dat later te zullen doen. Dan wordt ook duidelijk wat de jongen ten laste wordt gelegd.

  Deel dit artikel: Omroep Zeeland.

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • zondag 22 september 2019 @ 00:16
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, ONGELOOFLIJK WEER, JONGENS MET KAPMESSEN nemen videoclip op. Politie lost waarschuwingsschot om één van hen aan te houden. Ook later nog één jongen aangehouden met een neppistool. Onduidelijk of deze ook bij de 'videoclip' betrokken was.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Jongeren met kapmessen figureren in videoclip, politie lost waarschuwingsschot.

  ANP

   VANDAAG, 20:14

  BINNENLAND

  De politie in Rotterdam heeft gisteravond een groep jongeren opgepakt die met bivakmutsen en grote kapmessen rond een auto op het Prinsenplein stonden. Uiteindelijk bleek dat ze gefilmd werden voor een clip voor rapmuziek.

  Omstanders hadden alarm geslagen over de groep, aldus de politie, ook omdat er melding was gemaakt van vuurwapens. De jongeren sloegen direct op de vlucht toen ze agenten zagen. Een 17-jarige jongen uit Barendrecht gooide tijdens die achtervolging een kapmes van bijna een halve meter lang weg. Hij werd tot stoppen gemaand met een waarschuwingsschot.

  In de omgeving hield de politie nog een groepje jongens aan, van 15 en 16 jaar oud. Een van hen had ook een groot kapmes bij zich, anderen droegen maskers en bivakmutsen. De jongeren verklaarden te figureren in een videoclip die die avond was opgenomen voor een rapper. Ze zijn thuisgebracht door de politie en moeten later op het bureau tekst en uitleg komen geven.

  Nepwapen

  In de buurt van het Prinsenplein heeft de politie ook nog een viertal aangehouden. Zij hadden een vuurwapen bij zich. Achteraf bleek het te gaan om een nepwapen.

  Het is volgens de politie nog onbekend of ook zij deelnamen aan de opnames voor de videoclip. Ze zijn aangehouden en moesten een nacht in de gevangenis doorbrengen.

  De politie waarschuwt dat het onaangekondigd maken van dit soort opnames "tot zeer ongunstige situaties" kan leiden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 18 augustus 2019 @ 00:16
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, EN WÉÉR MANNEN OPGEPAKT MET NEPWAPENS... 'Men' leert het niet af, het wachten op de eerste gewonde of erger nog, indien politiemensen dit wapen toch voor echt aanzien?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie rijdt mannen met nepwapens klem in Arnhem.

  De aanhouding in Arnhem OMROEP GELDERLAND

   VANDAAG, 13:39

  REGIO

  De politie heeft gisteravond in Arnhem twee mannen met nepwapens aangehouden. Omdat aanvankelijk onduidelijk was of de wapens echt waren, hadden de agenten voorzorgsmaatregelen genomen. Ze trokken kogelvrije vesten aan en reden de auto van de twee verdachten klem.

  De politie kwam in actie na een tip van een getuige, aldus Omroep Gelderland. Op de Westervoortsedijk reden de agenten de auto klem. De verdachten stapten uit en lieten meteen hun nepwapens zien aan de agenten.

  De twee inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om een man van 28 uit Arnhem en een 29-jarige man uit Heerlen.

  De politie wijst erop dat nepwapens soms maar nauwelijks te onderscheiden zijn van echte wapens. In Nederland zijn nepwapens verboden.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 08 mei 2019 @ 00:14
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, nu WEER SPELENDE KINDEREN MET NEPWAPENS, POLITIE ZEELAND RUKT MASSAAL UIT. Meestal en gelukkig veel zelfbeheersing en goede training voor de politiemensen, maar het zal een keer 'verkeerd aflopen'? 

  Zie en lees verder art/ van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie rukt uit voor spelende kinderen met nepwapens

   VANDAAG, 12:02

  REGIO

  De politie is gisteravond uitgerukt in het Zeeuwse Sint-Annaland na een melding van een verdachte situatie. Het bleek te gaan om een groepje kinderen met speelgoedwapens.

  Rond 19.15 kwam een melding binnen van een bezorgde bewoner. "Die zag op straat een groep mannen in camouflagekleding met wapens", zegt een woordvoerder van de politie.

  De agenten rukten met loeiende sirenes uit en droegen kogelwerende vesten, schrijft Omroep Zeeland. Al snel kregen de agenten door dat er geen dreigende situatie was, maar dat het om spelende kinderen ging.

  Zekere voor het onzekere

  Volgens de woordvoerder is het een goede zaak dat de melder de politie gebeld heeft. "Ik kan me voorstellen dat zoiets er van een afstandje bedreigend uitziet en in zo'n situatie is het altijd goed om dat de melden. We nemen liever het zekere voor het onzekere."

  De agenten hebben de kinderen gemaand om niet meer aan de openbare weg met camouflagekleding aan met speelgoedwapens te spelen.

  BEKIJK OOK

  Belgische arrestatieteams rukken uit voor spelende jongens

  Onrust in Zaandam door tiener in camouflagepak met nepwapens

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Zeeland

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 03 mei 2019 @ 00:22
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, 4 MANNEN GEARRESTEERD NA VERDACHT GEDRAG IN BIOSCOOP BIJ FILM OVER AANSLAG. N.a.v. een werkelijk plaatsgevonden aanslag destijds werd deze film vertoond en 4 mannen stonden ineens op en verspreiden zich over de zaal? GROOT ALARM DUS bij bezoekers en ook de politie. Ze zaten nog vast en nog steeds onbegrijpelijk waarom zij dit gedrag vertoonden?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Arrestaties in Haagse bioscoop na 'dreigend gedrag' bij film over aanslag 

   VANDAAG, 18:24 AANGEPAST VANDAAG, 22:16

  BINNENLAND

  In een bioscoop in het centrum van Den Haag zijn twee mensen gearresteerd. Volgens getuigen maakten ze "een dreigende indruk" in een van de bioscoopzalen.

  In de zaal draaide de film Hotel Mumbai, over de aanslag op een hotel in Mumbai in 2008. Kort voor het einde stonden vier mannen op. Ze verspreidden zich over de zaal en gingen op verschillende plekken zitten, zegt een politiewoordvoerder.

  Sommige bezoekers schrokken daarvan, verlieten de zaal en belden de politie. "Ik kan me heel goed voorstellen dat dit een situatie is die bezoekers wel heel erg gek vinden."

  Agenten vielen de zaal binnen en hielden de vier mannen staande. Twee van hen konden zich niet identificeren. Zij werden meegenomen en zaten 's avonds nog vast op het bureau om uit te leggen waarom ze waren opgestaan.

  Er hing enige tijd een politiehelikopter boven de Pathé-bioscoop aan het Spui en de omgeving werd afgezet met rood-witte linten. Er was veel politie ter plaatse en de bioscoopzaal werd ontruimd. Later gingen veel bezoekers terug om de film af te kijken.

  Video afspelen

  00:22

  Arrestatie bioscoop Den Haag

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 30 september 2018 @ 00:22
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN INCIDENT MET EEN 'NEPVUURWAPEN', politie stormt met getrokken wapen op groepje mannen af. En 'wéér... 'men'leert het nooit, stel dat één van hen een verdachte beweging had gemaakt, zou er mogelijk daadwerkelijk zijn geschoten en daadwerkelijk... Nu ja, ook hier nog maar wer eens aangehaald...geef het door.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Agenten houden mannen met nepwapen onder schot

  GISTEREN, 21:27

  BINNENLAND

  In een woonwijk in Dordrecht zijn vier mannen aangehouden omdat een van hen een neppistool bij zich had.

  Een van de mannen was in de Huygensstraat gezien met het pistool, waarop een getuige de politie belde. Agenten stormden met getrokken vuurwapens op het groepje af. De mannen gaven zich meteen over en het neppistool bleek op een bankje te liggen.

  Het motief van de mannen is nog onbekend. De politie moet ze nog verhoren.

  Een woordvoerder van de politie benadrukt hoe gevaarlijk het is om met een nepwapen rond te lopen. "Onze agenten moeten in een fractie van een seconde een beslissing nemen in zo'n situatie. Gelukkig gaven ze zich meteen over."

  De politie vraagt al jaren aandacht voor het probleem van nepwapens, die vaak niet van echt te onderscheiden zijn. In juni is er weer een campagne gestart.

  Vorige maand moesten agenten in Almere uitrukken voor een groepje mannen met bivakmutsen op. Hun wapens bleken later ook niet echt te zijn.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 19 juni 2018 @ 00:44
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE WAARSCHUWD TEGEN 'NEPVUURWAPENS' al weer... en nog steeds worden ze 'gebruikt', ook door jongeren, en het is niet te vermijden dat het 'eens' verkeerd kan aflopen en er door de politie ter voorkoming van (-) wordt geschoten met alle gevolgen van dien?

  Zie en lees verder art. van POLITIE.NL website (bron)

  Nepvuurwapens? Levensgevaarlijk!

  Laatste update:

  11-06-2018 | 08:00

  Den Haag - ‘Nepvuurwapens, levensgevaarlijk!’ Onder dat motto start de politie in de week van 11 tot en met 22 juni een landelijke campagne over nepwapens. Nepvuurwapens op straat kunnen tot levensgevaarlijke situaties leiden en veel mensen zijn zich daar vaak niet van bewust.

  Campagne nepwapens aanhouding jongere met getrokken pistolen

  Regelmatig worden agenten op straat geconfronteerd met jongeren die nepvuurwapens bij zich hebben. Vaak zijn deze replica’s nauwelijks van echt te onderscheiden. Zeker niet voor een agent die op straat in een split second moet beslissen of hij moet ingrijpen of niet.

  Doel van de landelijke campagne is om ouders en jongeren bewust te maken dat het bezit van nepvuurwapens gevaarlijk kan zijn. Als er een melding binnenkomt van een jongere die rondloopt met een wapen wordt zo’n melding opgepakt volgens de protocollen van een vuurwapenmelding. Het is voor een agent op straat lastig om bij zo’n melding in te schatten of het om een nepwapen gaat. ‘Wij nemen in zo’n geval geen enkel risico’, zegt Remco Blom, hoofdagent basisteam Schiebroek, eenheid Rotterdam. Hij heeft eerder met jongeren en nepwapens te maken gehad.

  Te veel incidenten

  Landelijk is er in de eerste maanden van 2018 een lichte stijging in het aantal incidenten met nep(vuur)wapens zichtbaar. Recent waren er nog meldingen in Amersfoort, Voorburg, Zoetermeer en Eindhoven. Bij dit laatste incident moesten zelfs een onderhandelaar en arrestatieteam worden opgeroepen. Blom: ‘Bij twijfel wordt de BTGV-procedure opgestart. BTGV staat voor “benaderingstechniek gevaarlijke verdachten”. De procedure houdt in dat wij ons dienstwapen mogen pakken en richten als dat nodig is. Als de persoon met het wapen de aanwijzingen van de agent niet opvolgt, kan dat betekenen dat wij ons dienstwapen gebruiken en schieten. Hoe erg zou het zijn als later blijkt dat het om een nepwapen gaat?’ Het incident in Eindhoven liep gelukkig goed af, maar het toont opnieuw aan dat nepvuurwapens voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

  Kermis en vakantie

  In de praktijk blijkt dat het nogal eens voorkomt dat mensen een nepvuurwapen in huis hebben. Ze hebben het meegenomen tijdens een vakantie in het buitenland of besteld via internet. De nepwapens worden vaak gekocht als speelgoed, maar kunnen ook voor andere zaken worden aangeschaft, bijvoorbeeld om mee te dreigen tijdens een overval.

  Nepvuurwapens zijn soms ook nog bij diverse kermissen in Nederland te winnen. Als het om goedgekeurd speelgoed gaat, te zien aan een CE-keurmerk, is het in huis hebben van een nepvuurwapen niet strafbaar. Blom voegt daaraan toe: ‘Je moet ze alleen niet buitenshuis gebruiken. Nepvuurwapens zijn levensgevaarlijk!’

  Bewustwording

  Jongeren en hun ouders zijn zich er vaak niet van bewust hoe de politie reageert als iemand met een nepwapen rondloopt. Daarnaast beseffen veel mensen niet welke dreiging ervan uitgaat als ze ermee de straat opgaan. Mensen schrikken vaak enorm als ze iemand met een wapen zien. Remco: 'We nemen meldingen over jongeren die met een vuurwapen rondlopen altijd serieus, maar houden ook in gedachten dat het om kinderspel kan gaan. In beide gevallen geeft het risico’s. Daarom is het goed om deze campagne te blijven herhalen. Elk jaar weer komen er mensen terug van vakantie met een nepwapen in de bagage. Hopelijk maakt dit ze bewust van de gevaren en zet de daling van incidenten met nepvuurwapens door.’

  Kijk voor meer informatie op de speciale themapagina over nepvuurwapens.


  Nep- of echt wapen?

  Deel het artikel op social media

   

  handtekeningafbeelding