361 keer bekeken

ZIEKTEVERZUIM en personeel o.a.

 • zondag 18 februari 2018 @ 06:51
  #1

  Goedemorgen, liefdesrelaties en personele problemen, een toch bestaand opmerkelijk feit, hoewel, opmerkelijk, dat laat het aanzien, want in vele maatschappelijke professionele omstandigheden komt dit hoogstwaarschijnlijk voor...

  Zie en lees verder art van RTL/Nieuws Twitter 

  17 februari 2018 22:21

  'Politie Amsterdam in problemen door vele liefdesrelaties tussen medewerkers'

  •  

  'Politie Amsterdam in problemen door vele liefdesrelaties tussen medewerkers'

  Pieter-Jaap Aalbersberg 

  © ANP

  Opvallend veel medewerkers en leidinggevenden van de politie in Amsterdam hebben een relatie met elkaar. En omdat er op liefdesgebied nogal eens wat misgaat, zorgt dat voor vervelende situaties. Medewerkers moeten na een breuk worden overgeplaatst en de Amsterdamse politie kampt met extra ziekteverzuim.

  Dat zegt korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg in het AD. Van de 5500 Amsterdamse agenten hebben vele honderden collega's een relatie met elkaar. Aalbersberg spreekt van 'tientallen procenten'.

  Twee problemen

  In sommige teams heeft meer dan de helft van de medewerkers een relatie met een collega, zegt Aalbersberg. "Dus als het misgaat, hebben wij twee problemen. Nog los van het feit dat we een van beide medewerkers moeten overplaatsen, leiden relatiebreuken tot meer ziekteverzuim. Dus daar moeten wij iets mee."

  ZIE OOK: Een relatie aangaan met je collega: is dat een probleem?

  Aalbersberg denkt wel te weten waarom het bureau zo'n geschikte plek is voor de liefde. "De politie werkt 24/7. Als je geregeld acht uur met elkaar in een surveillanceauto zit, bloeit er weleens wat op. Samen maak je spannende situaties en vreselijke dingen mee. Daar praat je dan over met elkaar. En dat kan ertoe leiden dat je met een collega een betere relatie krijgt dan met je partner thuis."

  Geen mannenberoep

  Bovendien, zegt Aalbersberg, is het politievak allang geen mannenberoep meer. "Tegenwoordig is 45 procent vrouw", zegt hij over de vierjarige opleiding tot agent. "Al die jonge mannen en vrouwen worden bij elkaar gezet in een levensfase waarin ze op zoek zijn naar een relatie."

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-06-01 06:52:00
  handtekeningafbeelding