1431 keer bekeken

VERMISTE PERSONEN, AMBER ALERTS

 • woensdag 27 oktober 2021 @ 08:58
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg vorige artikel: POLITIE NEEMT AMBER ALERT OVER maar BETAALDE WEL 1,8 MILJOEN voor overname. kiss  Roept toch enige vragen op: Het geld is betaald terwijl er volgens het blad geen duidelijk bewijs is dat Amber Alert daadwerkelijk leidt tot de opsporing van vermiste kinderen. Daarbij komt ook nog dat de politie zelf jaarlijks tientallen miljoenen tekortkomt om aan zijn wettelijke taken te voldoen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • GISTEREN, 12:59 • AANGEPAST GISTEREN, 21:34

  Politie betaalde 1,8 miljoen euro voor overname Amber Alert

   

  Een voorbeeld van een Amber Alert op een pinautomaat in Rotterdam ANP

  De politie heeft 1,8 miljoen euro betaald voor de overname van de merknamen Amber Alert en Vermist Kind Alert. Dat meldt Vrij Nederland op basis van een brief van de oprichter van de signaleringsdienst aan de Tweede Kamer. Het document is ook ingezien door de NOS.

  Het geld is betaald terwijl er volgens het blad geen duidelijk bewijs is dat Amber Alert daadwerkelijk leidt tot de opsporing van vermiste kinderen. Daarbij komt ook nog dat de politie zelf jaarlijks tientallen miljoenen tekortkomt om aan zijn wettelijke taken te voldoen.

  Amber Alert-oprichter Frank Hoen slaakte begin dit jaar een noodkreet toen de politie bekendmaakte zijn systeem niet meer te willen gebruiken. Hij probeerde het nut ervan te onderstrepen: "In de 1040 keer dat het Amber Alert-systeem ingezet werd, werd het kind in 94 procent van de gevallen veilig terug thuisgebracht."

  Onderzoek naar Amber Alert is moeilijk

  De Amerikaan Timothy Griffin, professor criminologie aan de Universiteit van Nevada en Amber Alert-specialist, zet daar vraagtekens bij. "Die getallen zijn het percentage kinderen dat weer wordt gevonden, dat is niet hetzelfde als Amber Alerts 'succes'", zegt hij tegen Vrij Nederland. "Het is dankzij goed politiewerk dat kinderen veilig terugkeren, niet per se dankzij het alarmeringssysteem." Het percentage ligt volgens hem een stuk lager: op 25 procent.

  In Nederland is er nooit systematisch onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Amber Alert. Zo'n studie zou vrij moeilijk zijn, erkennen ook het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie tegen het tijdschrift. "De alarmeringen worden niet op zichzelf staand ingezet, maar als onderdeel van een totaal aan middelen."

  Hoen erkent dat nu tegenover de NOS. "We weten dat het een effectief middel kan zijn en vaak ook is, maar het is geen wondermiddel. Het is heel belangrijk dat het samen met andere opsporingsmiddelen wordt gebruikt en dat het snel wordt ingezet. Het komt uiteindelijk altijd neer op goed politiewerk."

  Politici beïnvloed door lobby

  De politie maakte in april bekend te stoppen met Amber Alert. Er lag een plan om het eigen systeem Burgernet te gaan gebruiken bij vermissingen van kinderen. Dat plan werd door de Tweede Kamer tegengehouden. Vooral JA21-leider Joost Eerdmans gaf tegengas: hij vroeg om een "warme overdracht".

  Er waren in de Kamer vooral zorgen dat het verdwijnen van de naam nadelig zou uitpakken voor het aantal opsporingen. Vrij Nederland schrijft dat kritische Kamerleden beïnvloed waren door de lobby van oprichter Hoen en zijn argumenten voor het behoud van de dienst nagenoeg kritiekloos overnamen en in de Kamer gebruikten.

  Vanaf 23 november worden de alarmberichten uitgestuurd via Burgernet, maar nog steeds onder de naam Amber Alert. De politie wil niet ingaan op de 1,8 miljoen euro die voor het merk is betaald. Het geld gaat volgens Hoen volledig naar de Stichting Amber Alert en is onder meer bedoeld om de transitie goed te laten verlopen.

  Volgens de politie voert de TU Eindhoven op dit moment onderzoek uit naar het bereik van Burgernet, juist vanwege de zorgen die er waren in de Tweede Kamer.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 25 september 2021 @ 08:41
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg vorige artikel: POLITIE NEEMT AMBER ALERT OVER VIA Burgernet, het systeem waarmede waarschuwingen worden doorgegeven. De politie krijgt voor onbepaalde tijd het exclusieve gebruiksrecht op de namen Amber Alert en Vermist Kind Alert in Nederland. Ook de internetdomeinen, socialemedia-accounts en beeldmerken komen in handen van de politie.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:02

  Politie neemt naam van Amber Alert over

  ANP

  De Nederlandse politie neemt de naam van Amber Alert in Nederland volledig over. Demissionair minister Grapperhaus heeft dat bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

  De politie krijgt voor onbepaalde tijd het exclusieve gebruiksrecht op de namen Amber Alert en Vermist Kind Alert in Nederland. Ook de internetdomeinen, socialemedia-accounts en beeldmerken komen in handen van de politie.

  Mensen die Amber Alert volgen, blijven hierdoor meldingen ontvangen. "We zijn blij dat de politie en de minister Amber Alert blijven voortzetten en willen ze ermee feliciteren", zegt Amber Alert-oprichter Frank Hoen. Hij wil niet zeggen of er geld is betaald voor het gebruik van de naam en beeldmerken.

  Per jaar wordt een Amber Alert gemiddeld een à twee keer verstuurd. Er wordt dan gevreesd voor het leven van een ontvoerd of vermist kind.

  Een Vermist Kind Alert, dat ook onderdeel is van Amber Alert, wordt ongeveer veertien keer per jaar gebruikt. In die gevallen maakt de politie zich "ernstige zorgen om het welzijn van een vermist kind, waarbij snel en gericht handelen noodzakelijk is".

  De politie maakte in april bekend te stoppen met Amber Alert en het eigen systeem Burgernet te gaan gebruiken bij vermissingen van kinderen. Dat werd door de Tweede Kamer tegengehouden onder leiding van JA21-leider Joost Eerdmans, die vroeg om een "warme overeenkomst".

  Er waren vooral zorgen dat het verdwijnen van de naam nadelig zou uitpakken voor het aantal opsporingen. De overeenkomst met Amber Alert werd verlengd en er werd afgesproken dat de politie voor 1 oktober met het bedrijf overlegd zou hebben over een constructie waarbij de voordelen van Amber Alert zo veel mogelijk blijven bestaan.

  Vanaf 23 november worden de Amber Alerts uitgestuurd via Burgernet, het systeem van de politie.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 25 juni 2021 @ 00:50
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg vorige artikel: POLITIE STOPT TOCH NIET MET AMBER ALERT TOT LATER DIT JAAR OP VERZOEK VAN DE kAMER.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NIEUWSUUR

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 16:06

  Amber Alert wordt niet volgende maand afgeschaft

  De politie stopt niet volgende maand al met Amber Alert. De Tweede Kamer heeft daar een stokje voor gestoken en demissionair minister Grapperhaus kan leven met een overgangstermijn.

  Het was de bedoeling dat de politie binnenkort geen Amber Alerts meer zou sturen. Via dat systeem wordt via onder meer sociale media en sms'jes melding gemaakt van vermiste kinderen die mogelijk in levensgevaar zijn. Volgens de politie is het duidelijker, efficiënter en goedkoper om alle waarschuwingen en oproepen onder één noemer aan te bieden in Burgernet, een systeem waarin gemeenten, politie en burgers samenwerken.

  Grote naamsbekendheid

  Een Kamermeerderheid van in elk geval JA21, VVD, D66, PVV, PvdA, SP, Denk en BBB benadrukt dat Amber Alerts een grote naamsbekendheid hebben, dat ze ook internationaal werken en dat het overgrote deel van de vermiste kinderen erdoor wordt opgespoord.

  Veel Kamerleden zijn bang dat het verdwijnen van de naam nadelig uitpakt voor het aantal opsporingen. Onder leiding van JA21-leider Eerdmans vraagt de Kamer nu de overeenkomst met het bedrijf achter de Amber Alerts voorlopig te verlengen. Voor 1 oktober moet de politie met het bedrijf overleggen over een constructie waarbij de voordelen van Amber Alert zo veel mogelijk blijven bestaan.

  Geen prestigestrijd

  In een kort debat werd gesproken over een "warme overdracht". Volgens SP-Kamerlid Van Nispen moet het geen prestigestrijd worden tussen de politie en Amber Alert. Van Nispen benadrukte ook dat opsporing van vermiste kinderen een publieke taak is.

  Grapperhaus zei dat ook hij hecht aan een zorgvuldige opzet van het alerteringssysteem. Hij erkende dat Amber Alert goed werkt. Overleg tussen de politie en het bedrijf moet volgens hem "een win-winsituatie" opleveren.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 02 april 2021 @ 00:48
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE STOPT NA 13 JAAR MET AMBER ALERT EN GAAT OVER NAAR ANDER SYSTEEM, is dit dan wel het goede of een beter systeem moeten we maar afwachten? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:02

  Politie stopt na 13 jaar met Amber Alert, melding vermiste kinderen in ander systeem

   

  In 2008 presenteerde toenmalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin de Amber Alert-site ANP

  De politie stopt in de zomer met het versturen van Amber Alerts. Het systeem, waarbij via onder meer social media en sms'jes melding wordt gemaakt van vermiste kinderen die mogelijk in levensgevaar zijn, wordt geïntegreerd in het systeem Burgernet. Dat is besloten in samenwerking met minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, meldt de politie.

  Amber Alert was sinds 2008 in Nederland actief. In zo'n dertien jaar tijd zijn er dertig Amber Alerts verstuurd. Voor Amber Alert werd door de politie samengewerkt met Netpresenter BV. Dat bedrijf zorgde voor de technische ondersteuning. Het contract met Netpresenter stopt per 22 juli.

  Oprichter Frank Hoen van Amber Alert Nederland reageert ontdaan: "Het is een absurd besluit. Burgernet is een heel lokaal middel met veel minder bekendheid dan Amber Alert. Alles wat met Amber Alert is opgebouwd kan weer van voor af aan beginnen." Hoen wijst erop dat 94 procent van de meldingen via het systeem ertoe leiden dat een vermist kind wordt gevonden.

  Naast Amber Alerts zijn er via het systeem ook meer dan duizend Vermist Kind Alerts verstuurd. Dat is een alert die wordt uitgestuurd als de politie zich wel zorgen maakt, maar het kind niet in direct levensgevaar is.

  Burgernet

  Burgernet is een systeem waarin gemeenten, politie en burgers samenwerken. Burgers worden onder meer van opsporingsberichten op de hoogte gebracht via sms'jes, spraakberichten en in sommige gemeenten ook per mail.

  De keuze om berichten over vermiste kinderen in mogelijk levensgevaar daar in te integreren heeft onder meer te maken met kosten en efficiëntie, zegt de politie.

  Hoen zegt zich in te blijven zetten voor het opsporen van vermiste kinderen, onder meer via de stichting Amber Alert Europe die hij heeft opgericht: "Het Amber Alert heeft aangetoond dat het ook goed helpt bij opsporing van vermiste kinderen over de grens heen."

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 10 februari 2021 @ 00:31
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, AMBER ALERT VOOR VERMIST MEISJE (12) IN VOORBURG. Het meisje is niet gekleed voor winters weer en de politie maakt zich ernstige zorgen.

  Vermist meisje (12) uit Voorburg is terecht

   GISTEREN, 18:41 IN REGIONAAL NIEUWS

  Ze is in goede gezondheid aangetroffen in het buitenland.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:55 • AANGEPAST GISTEREN, 22:56

  Meisje (12) vermist in Voorburg, politie verstuurt Vermist Kind Alert

  De 12-jarige Mergem Veli wordt vermist POLITIE

  De politie maakt zich zorgen om de 12-jarige Mergem Veli. Het meisje is dinsdagochtend voor het laatst gezien op het Oosteinde in Voorburg en is sinds die tijd vermist.

  Dinsdagochtend rond 11.15 uur vroeg ze op het Oosteinde aan iemand waar tramlijn 4 reed. Daarna is ze niet meer gezien, schrijft Omroep West.

  De politie heeft een Vermist Kind Alert verstuurd en haar naam en foto verspreid. Veli is niet gekleed op de winterse weersomstandigheden en de politie maakt zich ernstige zorgen. Het meisje droeg een beige vest, een lichtgekleurde broek en een roze rugzak.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2021-02-17 06:56:00
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 23 juli 2020 @ 01:35
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE PRESENTEERT EEN VERMISSING van een jongetje AAN DE DUITSE POLITE, WELKE met een mogelijke dader van de vermissing Britse meisje Madeleine McCann bezig is. Hopelijk voor de ouders, nabestaanden destijds zou een uitkomst, 'zekerheid' een oplossing zijn vooral?    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  In 2011 kamden militairen het duingebied bij Monster uit in verband met de verdwijning van Jair Soares ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:27

  Politie presenteert vermissingszaak Jaïr Soares bij Duitse politie

  Een coldcaseteam van de politie in Den Haag heeft de vermissingszaak van de 7-jarige Jaïr Soares, die in 1995 verdween op het strand van Monster, gepresenteerd bij de politie in Duitsland. Aanleiding is de aanhouding van de 43-jarige Christian Brückner in juni, die wordt verdacht van moord in de vermissingszaak van het Britse meisje Madeleine McCann.

  Concrete aanwijzingen dat Brückner ook betrokken is bij de zaak-Soares zijn er op dit moment niet, maar de politie nam in juni wel contact op met de Duitsers. De verdachte wordt ook in verband gebracht met andere verdwijningszaken. "We zouden wel gek zijn als we dit niet zouden doen", zei een woordvoerder van de politie destijds.

  Handen vol

  Op welke termijn duidelijk wordt of de gesprekken tussen de Nederlandse en Duitse politie tot iets leiden over deze zaak is niet bekend. Een politiewoordvoerder wijst erop dat de Duitse politie de handen ook vol heeft aan het onderzoek naar Brückner in de zaak Madeleine McCann. "We hebben contact en weten elkaar te vinden."

  De politie houdt er in het onderzoek naar de verdwijning van Soares rekening mee dat hij is meegenomen door iemand, na een dagje strand met zijn familie op 4 augustus 1995. Vorig jaar werd het onderzoek naar de verdwijning van de jongen uit Rotterdam heropend.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-07-23 01:38:17
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 14 december 2019 @ 00:15
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, AMBER ALERT VERMIST 1 JARIG KIND, MET MOEDER, OVERIGENS. Er zijn zorgen over het welzijn van de moeder EN HET KIND....

  MOEDER EN KIND AANGETROFFEN IN Dusseldorf (D) AMBER ALERT DUS INGETROKKEN.

  Politie trekt Amber Alert in: jongetje en moeder gevonden in Düsseldorf

   08:25 IN BINNENLAND

  De moeder was gisteren "met onbekende bestemming" vertrokken. Beiden zijn in goede gezondheid, meldt de politie.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 19:54 • AANGEPAST VANDAAG, 22:14

  Amber Alert voor 1-jarige Novan, voor het laatst gezien in Utrecht.

  Het jongetje en zijn moeder op camerabeelden die in Utrecht zijn gemaakt AMBER ALERT

  De politie heeft een Amber Alert uitgestuurd voor de 1-jarige Novan Roseboom. Het kind van veertien maanden werd vandaag meegenomen door zijn moeder Rowena van der Veen uit Ede. Zij vertrok volgens de politie "met onbekende bestemming". Er zijn zorgen over het welzijn van zowel moeder als kind.

  Novan en zijn moeder werden vanochtend voor het laatst gezien in Utrecht, blijkt uit camerabeelden. Novan droeg toen bruine laarsjes en een grijsgestreept vest. Zijn 26-jarige moeder droeg een lange, crèmekleurige jas. Eerder vandaag plaatste de politie al een bericht op Burgernet over de vermissing.

  De politie laat weten verder geen informatie te kunnen delen over de zaak, "want dat raakt de privacy van moeder en kind", aldus een woordvoerder. "Maar we maken ons ernstige zorgen en versturen deze Amber Alert uiteraard niet voor niets."

  Bezoekuur

  In De Gelderlander zegt de oom van het vermiste jongetje dat hij zich ook ernstig zorgen maakt. "Hij verblijft sinds twee weken, na een uitspraak van de rechter, volledig bij mijn broer. Onder toezicht mag zijn moeder hem een uurtje per week zien.''

  Volgens de oom heeft de moeder haar zoontje vrijdagochtend tijdens het bezoekuur meegenomen. Hoe dat kon, weet hij ook niet.

  Deze beelden heeft de politie vrijgegeven van de twee:

  0:21 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Amber Alert voor 1-jarige Novan Roseboom

  Een Amber Alert wordt zelden uitgegeven. Sinds de invoering in 2008 gebeurde dat slechts 28 keer. Daarnaast zijn er zo'n duizend Vermist Kind Alerts uitgegeven. Het verschil is dat bij een Amber Alert wordt gevreesd voor het leven van het vermiste kind, of dat het kind direct gevaar loopt.

  Een Amber Alert wordt verzonden via sms, apps en e-mails en verschijnt daarnaast op onder meer reclameschermen, snelwegborden en websites. Volgens de politie bereikt een Amber Alert 89 procent van de Nederlanders.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-12-15 00:35:12
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 november 2019 @ 00:23
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, EUROPESE POLITIEDIENSTEN GAAN IN OPSPORING VERMISTE PERSONEN SAMENWERKEN in organisatie onder leiding van NL AMBER ALERT dat als secretariaat gaat optreden. Weer een goede Europese samenwerking dus.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • VANDAAG, 11:56

  Amber Alert gaat Europese groep vermiste personen leiden.

  AMBER ALERT

  Europese politiediensten gaan intensiever samenwerken om vermiste personen terug te vinden. Daarvoor komt er een speciaal Europees politienetwerk met de Nederlandse organisatie Amber Alert als secretariaat. Amber Alert voert al jaren een actieve lobby in Brussel om zo'n netwerk op poten te zetten.

  Het politienetwerk, PEN-MP, richt zich niet alleen op vermiste kinderen, zoals Amber Alert. Ook als er volwassenen vermist zijn, wordt het netwerk ingezet. Bij vermissingen worden ook geen berichten verstuurd aan grote groepen EU-burgers.

  "Het werkt anders," zegt Frank Hoen van Amber Alert. "Politiemensen in heel Europa weten via het netwerk precies wie ze om 03.00 uur 's nachts moeten hebben in een ander land. Dan wordt de zaak daar verder gezet op de manier zoals dat land het doet. Dat kan met Amber Alerts, maar het gebeurt ook via mediacampagnes of op andere manieren."

  Gezamenlijke training

  Volgens Hoen wordt de kans wel groter dat vermiste personen zo worden teruggevonden. Dat blijkt uit zaken uit het verleden. "Ontvoerders rijden soms bewust naar het buitenland om zo buiten bereik van de Nederlandse politie te zijn. Dan moet je zo snel mogelijk ook buiten Nederland gaan zoeken. Dat wordt nu makkelijker."

  EU-landen werken al langer samen om vermiste personen terug te vinden, maar deden dat tot nu toe informeel. Bovendien deden landen als Duitsland en België niet mee. Nu de samenwerking officieel wordt, zullen naar verwachting alle EU-landen eraan gaan meedoen. Ook komen er gezamenlijke trainingen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 28 juli 2019 @ 00:16
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, AANTAL ONTVOERINGEN VAN KINDEREN STERK AFGENOMEN. Meestal door één van de ouders in scheidingszaken verwikkeld.   

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Aantal ontvoeringen van kinderen sterk afgenomen.

  Amber Alert (in dit geval fictief) is het waarschuwingssysteem bij ontvoeringen van kinderen ANP

  GISTEREN, 04:42

  BINNENLAND

  Voor het eerst in vier jaar is het aantal ontvoeringen van kinderen in Nederland afgenomen. In 2018 waren er 221 gevallen bekend bij het Centrum Internationale Kinderontvoering. Het jaar daarvoor werden er nog 288 kinderen ontvoerd vanuit of naar Nederland.

  Ook het aantal gevallen waarin gedreigd wordt om kinderen zonder toestemming mee te nemen, is flink afgenomen: van 488 in 2017 naar 287 in 2018. Volgens het centrum is dat met name te danken aan de inzet van preventieve mediation in families. Ook wordt er scherper gecontroleerd.

  Moeder

  Uit het jaaroverzicht van het Centrum Internationale Kinderontvoeringen blijkt verder dat de meeste kinderen die vanuit Nederland worden ontvoerd naar Duitsland, Polen en België gaan. Kinderen die zonder toestemming naar Nederland worden meegenomen, komen vooral uit België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

  In meer dan twee derde van de kinderontvoeringszaken is de moeder de dader. Het gaat vaak om jonge kinderen: meer dan de helft is vijf jaar of jonger.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 20 juni 2019 @ 00:14
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, HELAAS IS HET LICHAAM VAN VERMISTE VROUW ANJA SCHAAP IN ZEE GEVONDEN. Ten noorden van de Waddeneilanden. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Lichaam vermiste Anja Schaap uit Katwijk gevonden in zee,

  POLITIE

  VANDAAG, 19:05 AANGEPAST VANDAAG, 20:56

  BINNENLAND

  Het lichaam van de vermiste Anja Schaap uit Katwijk is aangetroffen in zee ten noorden van de Waddeneilanden. De 33-jarige Schaap werd voor het laatst levend gezien in de nacht van 29 mei. Eerst in een café en rond 02.40 uur was ze te zien op camerabeelden bij een snackbar aan de Katwijkse Melkweg. Daarna verdween ze spoorloos. Twee dagen later werd in een sloot in Katwijk haar tas gevonden, vlakbij de snackbar.

  De bemanning van een Duitse boot ontdekte het lichaam van Schaap. Eerdere zoektochten naar de vrouw leverden niks op. Over de omstandigheden van haar dood is nog niks bekend.

  Twee weken geleden werd de politie geholpen door tientallen vrijwilligers en oud-politiemensen van het Veteranen Search Team. Daarna volgden nog nieuwe zoektochtenEen duiker onderzocht twee keer de sloot waarin Schaaps tas werd gevonden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-06-20 00:21:37
  handtekeningafbeelding