718 keer bekeken

SURINAME, voormalig rijksdeel, zie meer op Maatschappelijke Belangen!

 • vrijdag 01 maart 2019 @ 00:31
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, MAN UIT AMSTERDAM KRIJGT 20 JAAR CEL VOOR MOORD VRIENDIN IN SURINAME. Het geheel heeft zich wel in Suriname afgespeeld en ook politie-onderzoek daar. Maar gezien het feit dat verdachte in Nederland woont heeft de Nederlandse rechter hem veroordeeld na heropening zaak door de Nederlandse politie.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  20 jaar cel voor 'riviermoord' Suriname

  VANDAAG, 14:19

  BINNENLAND

  De Jules Wijdenboschbrug over de Surinamerivier ANP

  Een man van 37 uit Amsterdam is tot twintig jaar cel veroordeeld voor de moord op zijn vriendin in Suriname. Hij had haar dood in juni 2015 zelf direct bij de politie gemeld, en het voorgedaan als een ongeluk.

  De Surinaamse politie had de zaak al gesloten, maar door toedoen van de familie van het slachtoffer heropende de Nederlandse politie het onderzoek in wat later de riviermoord werd genoemd.

  De man verklaarde tegen de politie in Suriname dat zijn vriendin, een vrouw van 27 uit Almere, in de Surinamerivier was gevallen toen ze onder invloed van drank op een muurtje bij het water was gaan liggen. De man zelf zou even verderop hebben gestaan.

  Berekenend

  Het onderzoek in de zaak bracht aan het licht dat de man kort voor de reis een levens- en uitvaartverzekering had afgesloten op naam van zijn vriendin, waarbij hijzelf de begunstigde werd.

  De rechtbank zegt in het vonnis dat de man berekenend te werk is gegaan, aantoonbaar heeft gelogen tegen de politie en documenten vervalst heeft. Na de moord heeft hij geprobeerd het geld van de levensverzekering op te strijken.

  Behalve voor moord veroordeelden de rechters in Lelystad hem voor poging tot oplichting van de verzekeringsmaatschappij en de hypotheekverstrekker, en voor valsheid in geschrifte.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 13 januari 2019 @ 00:15
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, ZEER GROTE DRUGSVANGST IN SURINAME, 4 verdachten in beeld maar nog niet aanghouden. Het geheel was bestemd voor Europa, het exacte land wordt niet bekend gemaakt. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (BRON)

  Vier verdachten na grootste drugsvangst uit Surinaamse geschiedenis

  VANDAAG, 20:45

  BUITENLAND

  Prade en Van Gobbel op de persconferentie NOS

  GESCHREVEN DOOR

  Harmen Boerboom correspondent Suriname

  De Surinaamse politie heeft vier personen in het vizier als verdachten na de grote drugsvangst van afgelopen dinsdag. Dat heeft waarnemend korpschef Prade op een persconferentie in Paramaribo gezegd. Hij noemde de onderschepping van de 94 pakketten met 2345 kilo cocaïne de grootste drugsvangst uit de Surinaamse geschiedenis.

  De drugs waren bestemd voor Europa, voor welk land wilde hij in het belang van het onderzoek niet zeggen.

  Volgens de waarnemend korpschef zijn de verdachten, in tegenstelling tot eerdere berichten, nog niet aangehouden. "Ook dat is in verband met het onderzoek," zegt de politiebaas. "Juist bij zo'n grote zaak verzamelen we eerst zoveel mogelijk informatie rondom de verdachten om de bewijslast sterker te maken."

  'Even geduld'

  Op de vraag of de politie niet bang is dat de verdachten naar een ander land vluchten, antwoordde hoofdinspecteur Van Gobbel dat het bekend is dat Suriname open grenzen heeft en dat niemand in de gevangenis terecht wil komen. "Soms willen wij verdachten oppakken, maar uiteindelijk is het niet aan ons maar aan het Openbaar Ministerie om te bepalen of iemand vrij blijft rondlopen of niet."

  De politie van Suriname staat sinds de vondst van de drugs onder zware publieke druk om met nieuws over de zaak naar buiten te treden. De lokale pers berichtte al vanaf dag 1 over de enorme vangst, maar de autoriteiten zwegen tot nu toe. "Wij willen u graag informeren, maar soms moet u even geduld hebben," vergoelijkte Prade.

  Hij zegt dat het onderzoek nog volop bezig is en dat hij daarom niets kan zeggen over de identiteit van de verdachten. Hij gaat ervan uit dat er gezien de omvang van de zending "een zeer grote organisatie" achter het transport zit. "Maar juist dat maakt het onderzoek moeilijk. Grote jongens laten zich niet makkelijk pakken."

  BEKIJK OOK

  Ruim 2300 kilo coke tussen zakken rijst in haven Paramaribo

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 13 april 2018 @ 01:01
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, TERREUR verijdeld of tenminste voorkomen dat weer nieuwe terroristen worden 'opgeleid'? 

  VERVOLG DD 1 MAART 2019:  

  OM Suriname eist celstraffen tegen Nederlandse terreurverdachten

   20:30 IN BUITENLAND

  De twee Haagse broers moeten volgens de aanklager vier en zes jaar achter de tralies.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Surinaamse politie: Nederlandse terreurverdachten ronselden jihadisten

  WOENSDAG, 22:17

  BINNENLAND

  ANP

  GESCHREVEN DOOR

  Harmen Boerboom, correspondent Suriname

  De twee Nederlandse terreurverdachten die in juli 2017 werden aangehouden in Paramaribo, worden ervan verdacht dat ze ten minste twee Surinamers hebben geholpen om naar Syrië af te reizen en zich daar aan te sluiten bij IS. Dat bleek vandaag tijdens de rechtszaak tegen de twee broers R.A en N.I.

  In het politiedossier zijn chats van het tweetal opgenomen waaruit zou blijken dat met name R.A. in nauw contact stond met contactpersonen van Islamitische Staat. R.A. noemde zichzelf Abu Ulah al Surinami en zou twee of drie Surinamers via Nederland naar Turkije hebben laten reizen. Uit zijn Facebook-pagina bleek dat hij sympathie koesterde voor de terreurbeweging.

  Een van de twee Surinamers, Riaz N., zat in Turkije en reisde door naar Syrië nadat hij geld van R.A. had ontvangen. Volgens R.A. was dat een vriendendienst. Hij verkeerde naar eigen zeggen in de veronderstelling dat Riaz N. met het geld terug naar Suriname zou vliegen.

  De tweede jihadist, een jonge vrouw, werd door de Turkse politie gearresteerd en teruggestuurd naar Suriname. Zij loopt vrij rond en heeft als getuige verklaard dat zij door R.A. is overgehaald om in Syrië te gaan vechten. Hij ontkent dat.

  De Verenigde Staten zouden van de kaart geveegd moeten worden.

  R.A., volgens het politiedossier

  De belangrijkste beschuldiging tegen de broers is het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade of de Amerikaanse ambassadeur. Het politiedossier brengt daarover weinig concreets naar buiten. R.A. zou zich volgens getuigen in het openbaar kwaad hebben uitgelaten over de omvang van de nieuwe ambassade van de VS en over de rol van de VS in de wereld. "Ze zouden van de kaart geveegd moeten worden", zou R.A. gezegd hebben. Maar bewijs over een mogelijke aanslag is niet naar buiten gebracht.

  Uit het politieonderzoek blijkt dat er regelmatig bedragen uit het buitenland op de bankrekening van R.A. gestort werden. "Dat waren donaties van mensen in het buitenland die de islam een warm hart toedragen. Voor het geld kocht ik voorlichtingsmateriaal om onder meer aan niet-gelovigen uit te delen", aldus de verdachte.

  Volgens een anonieme getuige zou R.A. hebben aangekondigd om een aanslag te plegen op de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel. De verdachte ontkent dat met klem. "Ik zal nooit onschuldige mensen doden of een organisatie steunen die dat wel doet."

  En nu?

  Het dossier beslaat nog vele pagina's die op komende zittingen behandeld moeten worden. De advocaat van de verdachten, Raoul Lobo, zegt dat de genoemde feiten geen rechtvaardiging zijn om zijn cliënten langer dan negen maanden in voorarrest te houden. Hij vindt dat de verdachten in voorlopige vrijheid gesteld moeten worden.

  Lobo kwam er echter niet aan toe om dat aan de rechter te vragen omdat hij voor een andere zaak werd weggeroepen. De rechter verdaagde daarna de zitting tot 21 mei.

  BEKIJK OOK

  Van terrorisme verdachte broers in Suriname ontkennen

  Familie en buren terreurverdachten Suriname geschokt: wij geloven dit niet

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-03-01 00:33:15
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 03 maart 2018 @ 13:24
  #1

  Goedemorgen, politie Suriname vindt duikboot vol drugs... een 'nieuwe manier' van invoer?  

  Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

  Politie Suriname vindt duikboot voor drugs 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 02 maart 2018 23:27 Laatste update: 03 maart 2018 02:29

  • Een team van de Surinaamse politie is bij een speciaal onderzoek gestuit op een grote duikboot die waarschijnlijk is gebruikt voor drugstransporten. De onderzeeër werd gevonden in een kreek in het district Saramacca, ten westen van hoofdstad Paramaribo. Dat heeft het Nationaal Informatie Instituut (NII) vrijdag bekend gemaakt.

  Bij het vaartuig waren drie Colombianen aanwezig. Zij zijn opgepakt. Volgens het NII werd de duikboot waarschijnlijk gebruikt voor overzeese drugstransporten. Omdat de politie vermoedt dat daarbij ook Surinamers zijn betrokken, wordt het onderzoek voortgezet.

  Het ministerie van Justitie en Politie wil er alles aan doen te voorkomen dat Suriname te boek komt te staan als populaire doorvoerhaven voor verdovende middelen.

  De Surinaamse overheid gaat de samenwerking met internationale drugsbestrijdingsorganisaties intensiveren en zal zelf ook actiever worden met het in kaart brengen van van bendes die zich met drugscriminaliteit bezighouden, aldus het NII. 

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

  Door: ANP

  Lees meer over: 

  Suriname

  Gewijzigd op 2018-05-16 07:39:08
  handtekeningafbeelding