747 keer bekeken

GEWELD/verzet of gevolgen tegen politiemensen

 • zondag 21 november 2021 @ 00:25
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, ZWERVENDE MAN STEEKT BALIEMEDEWEKSTER IN AMSTERDAMS POLITIEBUREAU. Ze raakte licht gewond, inmiddels zal het bureau in het Centrum wel weer open zijn.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:17

  Baliemedewerker politiebureau Amsterdam gestoken

  Politie op de Nieuwmarkt (archieffoto) ANP

  In een politiebureau in Amsterdam heeft een man een baliemedewerker aangevallen met een mes. De vrouw achter de balie van politiebureau Burgwallen raakte daarbij licht gewond.

  Ze is met eigen vervoer naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden.

  De verdachte is een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is ter plekke aangehouden. Het politiebureau, dat niet ver van het Centraal Station ligt, is voorlopig dicht.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 06 oktober 2021 @ 00:38
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, MAN DIE POLITIEMENSEN AANHOUDEND BEDREIGDE KRIJGT GEBIEDSVERBOD VOOR ALLE POLITIEBUREAU's in de stad.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:18

  Amsterdammer valt agenten lastig en krijgt gebiedsverbod voor politiebureaus

  Een politiebureau in Amsterdam Nieuw-West ANP

  Een man uit Amsterdam heeft een gebiedsverbod voor alle Amsterdamse politiebureaus opgelegd gekregen. De 35-jarige man heeft agenten herhaaldelijk lastiggevallen terwijl ze aan het werk waren, bleek tijdens een zitting bij de politierechter. Zo heeft hij hen beledigd en gefilmd en heeft hij bijna dagelijks video's en berichten geplaatst die hij voorzag van negatief commentaar.

  De officier van justitie benadrukte op de zitting dat filmen in de openbare ruimte niet verboden is. "Maar er zijn grenzen tot waar het mag. Die grenzen heeft verdachte echt gepasseerd, door agenten lastig te vallen als ze hun werk uitoefenen, hun privacy te schenden door hun namen op internet te plaatsen, hun gezichten herkenbaar in beeld te brengen en kentekens - zowel zakelijk als privé - te filmen en te publiceren."

  YouTube-account verwijderen

  De politierechter veroordeelde de Amsterdammer ook tot een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De man moet daarnaast zijn YouTube-account verwijderen en moet zijn twee telefoons, waarmee hij agenten heeft gefilmd, inleveren.

  De man zegt dat hij de agenten filmde om "misstanden bij de politie aan te kaarten". Zo vindt hij dat ze corrupt zijn. Meerdere agenten deden aangifte tegen hem.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 13 augustus 2021 @ 00:34
  #6

  Goedemorgen, GROTE VECHTPARTIJ LEIDT TOT 6 ARRESTATIES ÉN EEN ZWAAR GEWONDE POLITIEMAN, hij brak o.a. ook zijn enkel.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:13

  Zes mannen aangehouden na ruzie in Amsterdam, agent breekt enkel

  Na een ruzie in Amsterdam zijn gisteren zes mannen in de leeftijd van 20 tot 28 jaar aangehouden. Een agent raakte daarbij zwaargewond en brak zijn enkel, heeft de politie bekendgemaakt.

  Vijf van de mannen zijn aangehouden voor bedreiging en een voor poging tot doodslag. Verder wordt een van de mannen verdacht van zware mishandeling van de agent.

  Achtervolging

  In de middag kreeg de politie een melding van een ruzie tussen meerdere mensen in stadsdeel Nieuw-West. Een 21-jarige man zou zijn bedreigd door een groep mensen, onder wie iemand die eerder op de dag gestoken zou zijn.

  Na een achtervolging werden vijf verdachten opgepakt op de Maassluisstraat, waarna een van hen een agent zwaar mishandelde door zijn enkel te breken. Een zesde verdachte, met steekwonden, werd later op de dag aangehouden.

  Inmiddels is de agent uit het ziekenhuis ontslagen. De recherche is op zoek naar getuigen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 18 mei 2021 @ 06:44
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, AGENTEN NIET VERVOLGD VOOR DOOD VERWARDE DUITSE 'INFLUENCER' UIT  DUITSLAND. Het Openbaar Ministerie vindt op basis van onderzoek door de rijksrecherche, dat de agenten uit noodweer hebben gehandeld. Daarom wordt de zaak geseponeerd.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie en ambulance op de Honselersdijkstraat ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:10

  Agenten die in Amsterdam Duitse influencer doodschoten, niet vervolgd

  De twee agenten die op 13 augustus vorig jaar in Amsterdam een 23-jarige Duitse man doodschoten, worden niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie vindt op basis van onderzoek door de rijksrecherche, dat de agenten uit noodweer hebben gehandeld. Daarom wordt de zaak geseponeerd.

  De 23-jarige Duitse influencer Sammy Baker (echte naam: Samuel Seewald) liep in een binnentuin rond in de Honselersdijkstraat in het stadsdeel Nieuw West. Hij was de avond ervoor door een vriend als vermist opgegeven. Mogelijk had hij drugs gebruikt. Toen agenten hem probeerden aan te houden, zette hij een mes op zijn keel.

  Geen veilig alternatief

  Volgens het OM maakte hij ook zwaaiende en stekende bewegingen met het mes naar de bovenlichamen en de hals van drie agenten. Toen het mes het vest van een van de agenten raakte, haalden twee agenten "vrijwel gelijktijdig de trekker over", schrijft het OM.

  Het OM oordeelt dat de situatie dusdanig gevaarlijk was, dat er geen tijd was voor het afvuren van een waarschuwingsschot. Ook zou er geen veilig alternatief meer voorhanden zijn geweest. De man, die lichamelijk zeer fit was en mogelijk in een drugspsychose verkeerde, was volgens het OM niet te stoppen, ook niet met pepperspray.

  Meeleven

  Het OM zegt mee te leven met de ouders, familie en vrienden van de omgekomen man. Het heeft de nabestaanden aangeboden in een persoonlijk gesprek een nadere toelichting te geven op het onderzoek en op de beslissing om de agenten niet te vervolgen.

  NH Nieuws meldt dat de ouders van Baker en hun advocaat, Richard Korver, al eerder hebben gezegd dat ze vinden dat de politie verkeerd heeft gehandeld.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2021-05-18 06:45:34
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 11 september 2020 @ 07:22
  #4
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, MAN RIJDT MET BUSJE IN OP POLITIEAUTO, ERNSTIG GEWELD TÉGEN DE POLITIE kennelijk als 'statement' of iets anders, nog maar niet denkende aan een terrotische aanslag (?) dat is nog onbekend. De man is na enkele schoten met pepperspray bewerking aangehouden en zelf niet gewond geraakt. Er ging een achtervolging aan vooraf meldt AT5 

  Waarschuwingsschoten nadat busje inrijdt op politieauto bij Muntplein 112 Waarschuwingsschoten nadat busje inrijdt op politieauto bij Muntplein

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De politie-auto werd door een busje geramd MIZZLE MEDIA / MICHEL VAN BERGEN

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 06:23

  Man rijdt met busje in op politieauto in Amsterdam, agent gewond

  In Amsterdam is op het Muntplein een busje meerdere keren ingereden op een politieauto waar agenten in zaten. Op de vlucht reed de verdachte zich vast op de Vijzelstraat; daar had de politie met twee motoren een wegblokkade opgeworpen. Ook de motoren werden geraakt, maar daar zaten geen agenten op.

  Een van de agenten in de aangereden politieauto is gewond geraakt. Hoe ernstig de verwondingen zijn, is niet bekend.

  De ravage was groot in de Amsterdamse binnenstad:

  0:29 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Man rijdt in op politie in centrum van Amsterdam

  Het busje van de verdachte vloog bij de aanrijding met de politiemotoren in brand. "We hebben de verdachte er voor zijn eigen veiligheid uitgehaald, maar daarbij hadden we wel pepperspray nodig", zegt politiewoordvoerder Jelmer Geerds in het NOS Radio 1 Journaal.

  De politie heeft ook geschoten, maar de verdachte bleef ongedeerd. Hij is aangehouden. Het is niet duidelijk waarom hij op de agenten inreed.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-09-11 07:27:41
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 14 augustus 2019 @ 00:41
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, (OUD) inmiddels, WETHOUDER DIEMEN WAS TOCH NIET ONDER INVLOED DRUGS toen hij een conflict kreeg met politiemensen die op een incident afkwamen waar hij bij betrokken was.

   Jorrit Nuijens @JorritNuijens 11 u

  No further comment. Later meer.

  Afbeelding404 45 287

  Zie en lees verder art. van 'GeenStijl' (bron) In dit art. zijn comm.advertenties weggelaten. 

  Bloedonderzoek: wethouder Jorrit Nuijens (GroenLinks) was nuchter tijdens doordraaien

  Nou dit weer

  Opvallende ontwikkeling in de zaak van de afgetreden Diemense GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens. Die twittert vandaag het resultaat van zijn bloedonderzoek van de dag dat hij een glas stukgooide in een café, volledig uit zijn plaat ging voor de Stopera, een agent bespuugde en werd opgepakt met wiet en 'vermoedelijk GHB' in zijn tas. Dat deed Jorrit volgens het bloedonderzoek namelijk broodje nuchter. Wij geloven het ook niet (kijk die video terug dan) maar het briefje van de politie ziet er behoorlijk echt uit. Nou is GHB niet makkelijk in het bloed aan te tonen en kunnen wij ook nog wel wat decorumbeïnvloedende middeltjes verzinnen die niet op de lijst Wet Middelenonderzoek bij Geweldplegers staan, maar toch. Als dit de nuchtere Jorrit is, hoe gedraagt die gast zich dan in vredesnaam met een nakkie in zijn mik?

  geen kusje terug wij hebben van jan dijkgraaf ammel dingen gehoord

   | 13-08-19 | 15:00 | 215 reacties

  Gewijzigd op 2019-08-15 00:58:36
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 21 juni 2019 @ 00:28
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, WETHOUDER DIEMEN BIJ STADHUIS AMSTERDAM AANGEHOUDEN wegens obstructie tegen de politie? Hij maakte bezwaar tegen een CAMERAPLOEG, opnamen die zij maakten terwijl zij 'meeliepen' met de politie Amsterdam. Uit Twitterberichten ook, kan dit gebeuren toch nog wel een 'politiek' staartje krijgen ook? Wie heeft er gelijk en wat is er gebeurd? Een 'overkil aan agenten'? Enzovoorts... 

  VERVOLG 12.30 uur: Mogelijk had de wethouder 'drugs' gebruikt en was hij door het lint gegaan. En bovendien, net bekend: de wethouder legt zijn functie neer. 

  "Nuijens treedt per direct terug. "Ik bied mijn oprechte excuses aan. Allereerst aan de agenten die ik zoveel werk heb bezorgd, maar ook aan alle inwoners van de gemeente Diemen, aan mijn partij en aan de gemeenteraad en het college van Diemen."

  Wethouder Diemen stapt op na arrestatie

   11:26 IN BINNENLAND

  Jorrit Nuijens werd gearresteerd nadat hij zich op een terras in Amsterdam had misdragen. Op het politiebureau spuugde hij een agent in het gezicht.

  GroenLinks-wethouder Diemen opgepakt, spuugde agent in gezicht

  'Door het lint' GroenLinks-wethouder Diemen opgepakt, spuugde agent in gezicht RTL-NIEUWS

  Paul R. van den Berg heeft gereageerd

   Nausicaa Marbe @nausicaamarbe 1 u

  Stelde vragen nav ruwe arrestatie vd doorgedraaide GroenLinkser. Wat een haat en agressie oogst je dan! Men wil hem geknuppeld zien, afgeranseld,id nekklem,bewerkt met teaser en oogspray. En ik moet m’n mond houden. Tijd om een vrachtlading grofrechtse asocialen te blokkeren.

  20 2 41

   Paul R. van den Berg @Fromdamountain 56 m

  Gigantische overkill. Waarom zoveel politieagenten opgetrommeld om één meneer te arresteren, waarvan toch wel snel duidelijk was dat hij geen wapen droeg of anderen kwaad wilde doen? Deze situatie had toch heel anders kunnen worden opgelost? 1 1

  dr. Marina heeft gereageerd

   Vincent Karremans @vincentkar 3 u

  Dan ben je @groenlinks wethouder en locoburgemeester, word je aangehouden (huh?), verzet je je tegen de aanhouding (wat??) en spuug je daarna een agent in z’n gezicht (wtf?!?). Je verzint het gewoon niet.

  Wethouder uit Diemen aangehouden voor stadhuis Amsterdam

  Hij zou overlast hebben veroorzaakt bij een terras in de buurt van het stadhuis.

  nos.nl 6 1 27

   dr. Marina @mmeeuw 1 u

  Afgaande op het filmpje -en met in gedachten het debat hedenochtend in #Raad010 over schietincidenten- verbaas ik me over het aantal agenten. 1

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Wethouder uit Diemen aangehouden voor stadhuis Amsterdam.

   VANDAAG, 19:50 AANGEPAST VANDAAG, 19:57

  BINNENLAND

  De Diemense GroenLinks-wethouder en locoburgemeester Jorrit Nuijens is aan het eind van de middag aangehouden voor het stadhuis in Amsterdam. De gemeente Diemen bevestigt zijn arrestatie, maar kan niets zeggen over de aanleiding.

  De politie kan geen naam noemen, maar zegt wel dat er een man is aangehouden op verdenking van het verstoren van de openbare orde. Hij verzette zich bij zijn arrestatie en spuugde op het bureau een agent in het gezicht, zegt de politie.

  De Telegraaf schrijft dat agenten afkwamen op een melding over overlast op een terras in de buurt van het stadhuis. Volgens de krant maakte Nuijens bezwaar tegen opnames door een cameraploeg die meeliep met de Amsterdamse politie.

  Geboeid afgevoerd

  Op beelden die Telegraafverslaggever Mike Muller online heeft gezet, is te zien dat Nuijens een felle discussie voert met de agenten. Als de wethouder blijft aandringen op het vernietigen van de opnames, wordt hij aangehouden en geboeid in een politiebusje gezet.

  Nuijens is sinds vorig jaar locoburgemeester en wethouder Werk en Inkomen in Diemen. Daarvoor zat hij namens GroenLinks in de gemeenteraad van Amsterdam.

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-06-21 12:18:15
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 09 maart 2018 @ 00:20
  #1

  Goedemorgen, ook eens een verhaal van geweld tégen politiemensen. Dit komt anno 2000 steeds vaker voor.

  Zie en lees art. van AT5 Twitter:

  Wijkagent in Zuid gewond na belaging om uitschrijven boete

  donderdag 08 maart 2018  |  23:32

  Politie Amsterdam Zuid/De Pijp Politie Amsterdam Zuid/De Pijp

  Een wijkagent in Zuid is woensdagochtend gewond geraakt, nadat hij en zijn collega werden aangevallen door meerdere personen tijdens het uitschrijven van een boete. Twee van de belagers zijn aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen.

  Het voorval vond plaats rond 11.00 uur in de Ferdinand Bolstraat, nabij de kruising met de Van Ostadestraat. De politie schrijft in een bericht op Facebook dat de agenten 'moesten vechten om het vege lijf te redden'.

  Volgens de politie waren er veel getuigen van de vechtpartij en hebben enkele omstanders de wijkagenten zelfs geholpen. Ook zouden er filmpjes zijn gemaakt.

  Getuigen en mensen die in het bezit zijn van een filmpje worden opgeroepen om rechtstreeks contact op te nemen met de recherche van stadsdeel Zuid.

   

  Gewijzigd op 2019-06-21 00:30:35
  handtekeningafbeelding