812 keer bekeken

POLITIEVOORLICHTING... of?

 • maandag 10 juni 2019 @ 00:19
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, OUD-POLITIEMAN, VOORLICHTER EN PRESENTATOR ROB van REES OVERLEDEN. Het is, was van alle tijden, hoewel destijds van het toenmalige Korps Rijkspolitie, vergelijkbaar met de huidige oud-voorlichtster Amsterdamse politie, het is/was van alle tijden, indien een politieman/vrouw te veel in openbaarheid treedt, is het in strijd met de belangen van het Korps, instituut politie? Of van de belangen, ego's van individuele hooggeplaatste personen? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Rob van Rees (80) overleden: 'Hij was een van de belangrijkste filelezers van de radio'.

  Rob van Rees HOLLANDSE HOOGTE

   VANDAAG, 14:36

  BINNENLANDCULTUUR & MEDIA

  Agent, verkeersinformatielezer en presentator Rob van Rees is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de grondleggers van de verkeersinformatie op de Nederlandse radio.

  "Hij was een van de belangrijkste filelezers van de radio", zegt Arnoud Broekhuis van de ANWB Verkeersinformatie. "Een herkenbaar stemgeluid, duidelijk, aimabel. Voor de oudere generatie zal het een bekende naam zijn." NRC noemde hem eens "de beroemdste rijkspolitieman van de Nederlandse radio".

  Van Rees begon in de jaren zestig als agent bij de Algemene Verkeersdienst, de politiedienst die net was opgericht om (met de bekende Porsches) het verkeer in goede banen te leiden.

  "Het was de tijd dat de files opkwamen in Nederland", legt Broekhuis uit. "Bij een file gingen agenten in zo'n Porsche het eind ervan bewaken: staand in de auto werden weggebruikers gemaand af te remmen door met de arm te zwaaien."

  Kijk hier hoe Rob van Rees in het journaal van 10 oktober 1985 over de situatie op de weg vertelt:

  Video afspelen

  00:53

  Rob van Rees in het journaal van 10 oktober 1985

  Filemeldingen op de radio waren destijds nog een unicum, maar Van Rees werd voor het radioprogramma Auto in, AVRO aan gevraagd om wekelijks (!) de verkeersinformatie voor te lezen. Op een bandje sprak hij in wat er aan verkeersdrukte, wegwerkzaamheden of andere overlast werd verwacht.

  "Ik kan me nog herinneren dat wij als kinderen heel stil moesten zijn als er iemand met een bandrecorder bij ons thuis langskwam om zijn praatje op te nemen", zegt zijn zoon tegen de NOS. "Heel anders dan tegenwoordig, dat je live in de uitzending komt."

  Toen de verkeersdruk toenam en er meer behoefte ontstond aan dagelijkse updates, ging Van Rees samen met anderen namens de verkeerspolitie het filenieuws op frequentere basis verzorgen.

  Dat ging minder geavanceerd dan nu, herinnert Broekhuis: "Er waren nog geen detectielussen, dus men was afhankelijk van patrouillerende agenten of wegenwachten. Als zij een file zagen, werd Driebergen gewaarschuwd." Weggebruikers klaagden wel eens als hun file niet werd genoemd, of juist alweer was opgelost.

  Tot in de jaren 70 was structureel filenieuws overbodig in Nederland. "Er stonden maar vier files, 's ochtends de ene kant op, 's avonds de andere", vat Broekhuis het samen.

  De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club opende in 1959 een speciale informatielijn waar automobilisten in de wintermaanden tussen 06.00 uur en 21.00 uur vragen konden stellen over weer en verkeer. Vanwege de dichte mist in de dagen na de opening van de lijn beantwoordden vijf personen de eerste week duizenden telefoontjes naar deze Wegeninformatiedienst.

  Grote verkeersdrukte was met Kerst 1966 en Pasen 1969 nog aanleiding een urenlang programma uit te zenden op Hilversum 1. Met "suggesties voor spelletjes waarmee de kinderen kunnen worden beziggehouden" en updates in het Duits voor toeristen uit het oosten. Tijdens hun tocht naar Nederland werden een vrachtwagenchauffeur uit Parijs en een zakenman in een snelle personenauto uit Zwitserland op de voet gevolgd door een verslaggever met een arts.

  Van Rees werd ook politiewoordvoerder, maar zijn groeiende bekendheid gaf soms problemen met leidinggevenden. Net zoals de spagaat waar Ellie Lust als politiewoordvoerder/presentatrice later in terechtkwam, wilden zijn bazen Van Rees niet terugzien in tv-panels en Willem Ruis' Lottoshow.

  "Ik dacht nog toen ik dat van Lust las: 'daar zijn ze weer, ze kunnen niemand iets gunnen'", verzucht Van Rees' zoon. "Het was bij mijn vader ook een beetje broodnijd: een paar hoge bazen konden er niet tegen dat hij bekender was dan zij."

  Uiteindelijk vond hij een tussenoplossing: hij stopte als woordvoerder en werd spreekstalmeester bij de Rijkspolitiekapel, zodat hij voor het toenmalige RTL Véronique het tv-programma Autovisie kon presenteren. Tot spijt van de zender mocht hij niet meer zijn uniform dragen.

  Van Rees overleed afgelopen donderdag na een kort ziekbed in het bijzijn van vrouw en kinderen.

  Deel dit artikel: 

   

    

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 15 januari 2019 @ 00:16
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, OUD-VOORLICHTSTER ELLIE LUST ZOU EVENTUEEL OP 'EIGEN VOORWAARDEN' willen terugkeren bij de politie Regio Amsterdam. Dat is vrijwel onmogelijk, de organisatie komt hier niet meer op terug, tenzij het tv-werk dan vaarwel wordt gezegd?   

  Zie en lees verdeer art. van NU.nl Twitter (bron)

  Ellie Lust bereid tot terugkeer bij politie op eigen voorwaarden

  Ellie Lust bereid tot terugkeer bij politie op eigen voorwaarden

  14-01-19 19:08 Update: 2 uur geleden

  127

  Ellie Lust staat open voor een terugkeer bij de politie. Ze zou er echter alleen mee instemmen als ze haar eigen voorwaarden aan een nieuw dienstverband mag stellen.

  "Ik heb zo'n blauw hart. Je kunt mij wel uit de politie halen, maar de politie niet uit mij", zegt Lust maandag in de nieuwste editie van LINDA. "Dus ik zou zeker teruggaan." Onder welke voorwaarden ze zou terugkeren, vertelt ze niet.

  Het vertrek bij de politie viel Lust zwaar. "Dit jaar ben ik vier keer door mijn rug gegaan; ik ging letterlijk en figuurlijk gebukt onder de situatie."

  In een ideale wereld zou Lust graag parttime woordvoerder bij de politie zijn en daarnaast televisieprogramma's blijven maken, zo zei ze vorig jaar juni tegen Libelle. "Dat past ook bij me, en ik zie het als een geweldige kans om ons werk van binnenuit te kunnen laten zien, zeker als roze politievrouw."

  Lust zou keuze tussen politie en tv hebben moeten maken

  In september vorig jaar werd bekend dat Lust na ruim dertig jaar afscheid zou nemen van de politie, nadat de politieleiding haar zou hebben gedwongen een keuze te maken tussen haar werk als agent en haar televisiecarrière.

  Sindsdien richt Lust zich volledig op haar televisiecarrière. Voor AVROTROS maakt ze een nieuw seizoen van Ellie op Patrouille.

  Lust was sinds 1987 werkzaam bij de politie. Sinds 2007 was ze bovendien woordvoerder, en daarnaast richtte ze Roze in Blauw op, het netwerk voor homoseksuele agenten.

  Ook was Lust een van de gezichten van Opsporing Verzocht, maar ze werd pas echt bekend als deelnemer aan Wie is de Mol? in 2016.

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

  Door: NU.nlBeeld: ANP

  127  reacties  

  Lees meer over:

  Media  Ellie Lust  Entertainment 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 26 december 2018 @ 00:18
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, 'GEDWONGEN' VERTROKKEN ELLIE LUST HAD GRAAG GEWILD DAT KORPSLEIDING FOUTEN HAD TOEGEGEVEN. Dát echter is vaak een beetje te veel gevraagd van welke (overheids-)organisatie dan ook.

  Zie en lees verder art. van NU.NL Twitter (bron)

  Woensdag 26 december 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Ellie Lust had graag gezien dat politie fouten had toegegeven na vertrek

  Ellie Lust had graag gezien dat politie fouten had toegegeven na vertrek

  25 december 2018 13:44

  57

  Het vertrek van Ellie Lust bij de politie verdiende geen schoonheidsprijs. Het had de politie gesierd als dat ook was uitgesproken, vindt de voormalig politievrouw.

  Dat stelt Lust dinsdag in een interview op NPO Radio 1. "Moedig zijn is een kernwaarde van de politie", zei Lust. "En dan niet alleen de moed om inbrekers te pakken, maar ook de moed hebben om te zeggen als dingen niet goed zijn gegaan." Lust werd eerder dit jaar door de politieleiding gedwongen te kiezen tussen haar werk als agent en haar televisiecarrière.

  "Formeel maak ik geen deel meer uit van de politie, maar het voelt nog steeds wel zo", vertelde Lust. "In mijn hart ben ik er nog bij. Je kan mij uit de politie halen, maar de politie niet uit mij." 

  De oud-politievrouw was vorige maand uitgenodigd door korpschef Erik Akerboom voor een gesprek over haar onverwachte afscheid. "Het is heel confronterend als ik dan opeens om een bezoekerspasje moet vragen."

  Gedwongen afscheid had veel impact

  Het gedwongen afscheid heeft veel impact op Lust gehad. "Het druist enorm in tegen mijn eigen integriteitsgevoel. Ik ben bijvoorbeeld vier keer door mijn rug gegaan", vertelde zij aan presentatrice Ghislaine Plag. "Echt op het niveau dat ik niet meer op mijn benen kon staan en niet meer wist hoe ik overeind moest komen. Ik heb er geen slapeloze nachten van gehad, maar wel veel slapeloze uren. Je gaat ermee naar bed en staat ermee op. Het blijft maar in je kop zitten."

  Akerboom heeft overigens niet concreet zijn excuses aangeboden voor het feit dat het afscheid van Lust geen schoonheidsprijs verdiende. "Tijdens het gesprek reageerde hij wel non-verbaal en gaf me af en toe een frons toen ik mijn kant van het verhaal vertelde", aldus de oud-politievrouw.

  Zij beklemtoont Akerboom niet af te willen vallen. "Het is een goede vent met wie ik altijd prima contact heb gehad. Je zal het maar zijn, korpschef van de politie; ik vind echt dat hij het goed doet. Ik neem het altijd wel voor hem op."

  Door: BuzzE  Beeld: ANP

  57  reacties  

  Lees meer over:

  Ellie Lust  Media  Entertainment 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 20 september 2018 @ 00:29
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  CLUBS.NL IS NOG ENIGSZINS ONTREGELT, MET NAME DE STATISTIEKEN EN LAATSTE FORUMBERICHTEN... zie 'draaiende beeld'. Kennelijk mee bezig, herstel, maar we proberen wat nieuwe berichten voor u, en voor de vele BEZOEKERS, LEZERS hier, komt u later tijdstip weer terug, indien niet direct actueel? DANK! Op Maatshappelijke Belangen Info o.a. gisteren, 18 sept. een bezoekersaantal van 1422 personen.. zag ik nog net staan....DANK!   

  Goedemorgen, we voorspelden het al eerder: VOORLICHTSTER ELLIE LUST VERLAAT POLITIE en kiest voor tv-carriere. De politiebond is daarover zeer kwaad?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ellie Lust moest weg, omdat haar tv-carrière te groot werd

  VANDAAG, 21:30

  AANGEPAST OM 22:08

  BINNENLANDCULTUUR & MEDIA

  ANP

  GESCHREVEN DOOR

  Wim Kopinga redacteur Online

  Ellie Lust wilde helemaal niet weg, maar ze moest. Ze werd door haar werkgever voor het blok gezet: of bij de politie blijven, of de tv-wereld in. Vandaag is de knoop daarover doorgehakt.

  Lust vertrekt per oktober bij de politie en is nu ook al niet meer bereikbaar als woordvoerder, blijkt uit haar voicemail. "In verband met mijn aanstaande vertrek bij de politie zal ik uw bericht niet meer horen. Deze telefoon gaat uit en zal ook niet meer aangaan", klinkt het.

  Over de reden van het vertrek is de politie duidelijk. "Er komt een moment waarop je neventaak een hoofdtaak wordt", zegt Jean Fransman, hoofd communicatie van de Amsterdamse politie. "Dat is nu aan de orde, omdat Ellie ook graag een tweede seizoen van Ellie op Patrouille wilde maken."

  Kruispunt

  Haar televisiewerk zat de korpsleiding al langer niet lekker, zei Lust in april al bij Pauw. Discussie ontstond nadat ze Ellie op Patrouille had gemaakt, een programma waarin ze met buitenlandse politie-eenheden op stap ging. Voor het maken daarvan kreeg ze verlof, maar de politie besloot niet mee te werken aan het programma.

  Nadien was haar rol als woordvoerder van de politie beperkter; die vertolkte ze voornamelijk achter de schermen. Tegen Jeroen Pauw zei ze op een kruispunt te staan: of woordvoerder, of televisiepersoonlijkheid.

  Sinds 2007 was ze op televisie te zien als woordvoerder van de politie bijOpsporing Verzocht. In die optredens bleef ze altijd zakelijk. Met haar deelname aan Wie is de mol? brak ze door bij het grote publiek.

  De starre politieagente bleek een gortdroog gevoel voor humor te hebben en introduceerde een voor het brede publiek nieuw woord: etherdiscipline. Na vier afleveringen vloog ze uit het programma, maar voor haar populariteit maakte dat niet uit. Na de deelname was ze een publiekslieveling. Ze werd gezien als iemand die "puur" is, en "echt"; een mooi uithangbord voor de politie.

  Hét fragment uit Wie is de mol?

  Veel mensen reageren daarom verbaasd op haar vertrek. Waarom moest ze opstappen? Fransman: "Voordat Ellie op Patrouille begon hebben we het er al over gehad dat er een moment komt waarop een keuze gemaakt moet worden."

  De politie gaf in 2016 nog toestemming aan Lust om mee te doen met Wie is de mol?, maar vond dat de twee werelden steeds minder verenigbaar werden. "Als je op het ene moment het woord moet voeren over een serieuze zaak en kort daarna in een entartainmentrol te zien bent, gaat dat op een gegeven moment niet meer samen", zegt de woordvoerder.

  Roze in Blauw

  @rozeinblauw

  Ellie Lust verlaat na 31 jaar trouwe dienst de politie. Als Roze in Blauw betreuren wij het verlies van deze kanjer. Wij wensen haar alle geluk toe in haar tv carrière. #proudtobeyourfriend #ellielust #etherdiscipline https://t.co/idunjPIDZC

  6 uur geleden

  Fransman zegt dat Lust, ondanks haar vertrek, een uithangbord voor de politie zal blijven. "Ze zal er altijd op de een of andere manier bij blijven horen."

  Tegen Jeroen Pauw zei ze dat in april zelf ook al. "Want ik bén natuurlijk ook de politie", blikte ze bij Pauw al vooruit op een mogelijk vertrek. "Ik zit 31 jaar bij die organisatie. Dit is niet een baan voor mij, dit is wie ik ben. Dat loslaten is nogal wat."

  Toch begreep ze de spagaat waar de politie zich in bevond ook wel. "Ik ben wel een ingewikkelde, denk ik, want de politie is een geharnaste organisatie af en toe. Dan vragen ze zich af: wat moeten we nou met die Ellie Lust?"

  Ellie Lust kwam in 1987 bij de politie, waar ze begon als wijkagent. Sinds 2007 is ze woordvoerder. Lust werd ook bekend van Roze in Blauw, het politienetwerk voor lhbt'ers binnen en buiten de politie. In 2016 deed ze mee aan Wie is de Mol? Daarna kreeg Lust haar eigen programma: Ellie op Patrouille.

  BEKIJK OOK

  Ellie Lust weg bij politie voor tv-werk: 'Ik kon niet meer blijven'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 16 maart 2018 @ 01:00
  #1

  Goedemorgen, POLITIEVOORLICHTER ELLIE LUST door leiding 'in de luwte gezet'. Dat zat er een beetje in. Een voorlichter kan wellicht wel eens een keer te veel in de media komen door de specifieke werkomstandigheden, maar niet vrijwel dagelijks in allerlei programma's en talkshows... Benieuwd dat wanneer zij in Amsterdam terugkeert ook weer de voorlichting mag en kan doen.

  Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

  Donderdag 16 maart 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Ellie Lust aan het werk in Rotterdam vanwege media-aandacht 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 15 maart 2018 20:45 Laatste update: 15 maart 2018 22:17

  • De Amsterdamse politiewoordvoerster Ellie Lust gaat voor een half jaar aan de slag in Rotterdam. Ze versterkt daar het team dat Opsporing Verzocht maakt.

  Dat meldt AT5.

  Reden voor de verhuizing van Amsterdam naar Rotterdam is de media-aandacht die Lust genereert met haar programma Ellie op patrouille. De politieleiding kiest er zodoende voor om haar in de luwte te houden.

  Voor haar programma reisde Lust af naar Colombia, Kenia, Israël, Dubai, Albanië en de Verenigde Staten om daar te zien wat het politiewerk in die landen inhoudt.

  In 2016 kreeg Lust daarnaast landelijke bekendheid door haar deelname aan het programma Wie is de Mol?.

  Ellie Lust fietst ook wel eens door rood

   Ellie Lust fietst ook wel eens door rood

  Door: ANP/NU.nl

  Lees meer over: 

  Ellie Lust Opsporing Verzocht

  Gewijzigd op 2018-06-01 06:49:42
  handtekeningafbeelding